Bild uppdatering

 

Under tiden älsklingen min gjorde middag åt oss passade jag på att låna hans mobil och fota några av mina nya saker. Trodde att brevbäraren skulle bryta sig in i vår lägenhet, men han försökte pressa in min nya kalender som kommit!


Fotade även ljusstakarna jag köpte på Indiska igår, för tillfället får dom lysa upp i fönstret ist för adventsljusstaken som ligger nerbäddad i en kartong. Imorgon ska strykjärnet fram så vi får upp nya gardiner.


Blev lite deppad när jag gick ut och skulle tvätta. Stallkläder, underkläder och ett par mjukisbyxor. Det är svart på vitt allt jag gjort den senaste tiden, inte haft på mig ett endaste vanligt klädesplagg! Tur att vi får lite besök framöver så man tvingas ut i den stora vida världen.


Snart är januari slut

Började fundera om jag råkat teleporterats till Skellefteå igår kväll. När vi gick till Hannah gjorde vi ett snabbt stopp på OkQ8 och i kassan står en Skellefteå tjej. Hannah och Per har verkligen hittat en mysig lägenhet, hoppas dom får förlängt kontrakt (dom har till augusti för tillfället) är inte helt fel att ha nära till varandra. Ett stort minus med att bo i Uppsala är lägenheterna, de lägenheter som finns är antingen andra hands under en viss/kort tid eller inneboende.


På festen var Skellefteå den klart mest representerade staden, det jag förvånas över är att man inte känner igen någon av dom, trotts att flera var i samma årskull. Blev en hederlig hemmafest, och passande nog ligger McDonalds på vägen hem. När vi kom ut från festen insåg jag att vi var kvar i Uppsala trotts alla, för utanför porten till grannhuset sitter en hare, kan inte minnas att jag sett någon hare i Skellefteå.


Har gjort absolut ingenting idag! Eller lite fix blev det i lägenheten, vi la bänkskivan på plats, sågade till ett hyllplan (har ett kvar att såga), tog bort de sista julsakerna och packade om i kartongerna, tänkte passa på att skicka med mina föräldrar lite saker till upp Skellefteå som jag inte behöver här nere när dom kommer ner nästa helg. Börjar bli riktigt bra i köket, och vår SodaStreamer har fått sig en egen plats (gissa om Fredrik är nöjd).


Förstår ni hur mycket sport det är på tvn just nu!? Jag har varit en snäll flickvän idag och sett på bandy VM finalen (som Sverige vann mot Ryssland i Ryssland för er som missat det), och handbolls EM final (mellan Frankrike och Kroatien, och där var det Frankrike som vann). Men nu får jag luta mig tillbaka medans Fredrik gör middag, kebab i pitabröd, riktig helgmat.


Snabb uppdatering

Fick med mig några påsar hem från dagen shopping. Det blev en svart stickad kofta som är en sån där ”bra att ha grej”, en till hylla/korg med sugproppar till duschen för det börjar bli rätt så trångt med saker (kan rekomendera Åhlens saker, deras sugproppar sitter riktigt bra), Lady GaGa´s senaste album eller snarare två för det var två CD skivor i en förpackning och två ljuslyktor från Indiska som jag tänkte ha på min nya byrå (vet att jag antagligen har tillräckligt med ljuslykor och ljusstakar men jag kunde inte låtabli, btw Indiska har halva priset på sina rea saker). Längtar tills imorgon och på måndag, ska ha två riktiga fixar dagar då!


Blir ett kort inlägg och inga bilder. Måste göra oss i ordning för att bege oss till Hannah och Per!


Ewe´s "lilla" Tiger


Fick en bild på mailen på Ewe´s lilla katt Tiger som blivit en liten större katt, hihi.
Kanske inte den mest smickrande fotoställningen :P


Äntligen helg

Nu är det heeelg! Känns i kroppen att det varit en måndag till fredag vecka. Imorgon blir det shopping med Sara, ska försöka hitta några festkläder tills kvällen då vi ska på inflyttningsfest hos Hannah och Per och några fina födelsedagskläder.


Tjuvstartade med shoppandet idag på jobbet. Fick en byrå av Fredrik i födelsedagspresent! Den blev en av mina favoriter när den kom in i sortimentet i höstas, och äntligen har jag en plats för den. Blir en bild från hemsidan tills jag monterat ihop den. Hade tänkt mig en slö dag på söndag = i min värld en fixa/städa dag hemma. Längtar!


Stora frågan inför helgen är om jag ska till Hööks eller inte, de har ett års firande i helgen med massor av erbjudanden. Vad ska jag göra? Skulle vilja ha lite nya ridkläder. Men kommer inte använda dom förrän vädret blir varmare så det känns inte nödvändigt att lägga pengar på det nu.



Savannah byrå från Jysk


Dagens skämt, från Ewe

Min syster fick brev från Arbetsförmedlingen idag. Hon blev för det första lite fundersam för hon har gått ur Arbetsförmedlingen när hon fick tillräckligt med jobb så hon klarar sig på det. Sen fick hon sig ett gott skratt. Arbets hade nämligen skickat ut ett brev angående deras avgiftssänkning från årsskiftet, som var en krona!? Haha. Varför sänka avgiften med en krona och lägga pengar på att skicka ut brev till alla sina medlemmar angående det. Med kuvert, papper, skrivarbläck, porto och arbetskraft kostnader måste det ha blivit en olönsam historia. Ja vad ska man säga, tur att de som styr Arbetsförmedlingen inte driver ett företag som ska gå med vinst.

Precis ätit förrätt, avokado, sallad, skagen, toastbröd och citron. Snart pannkakor. Sen årets första semla *mumms*.


En liten krock idag

Blev upp ännu tidigare idag för att hinna med stallet innan jag skulle börja jobba klockan tolv. En liten bit innan stallet finns det en konstig korsning som ser ut som en triangel, och precis längs triangelns sidor är vägen så smal att den är enkelriktad (man väljer att släppa förbi mötande bilar, annars skulle man skrapa sidan på bilen). Jag fick en mötande bil innan korsningen så jag väntade och släppte den föra. Precis när jag kört genom korsningen kommer en buss, jag glider upp lite i nästa avfart och stannar, självklart blinkar bussen och ska svänga dit. Jag börjar krypköra framåt, vägen bil ännu smalare och bussen kommer i ganska hög hastighet. Det är ca 5-10cm mellan oss när vi möts (känner lite panik, bilen ska besiktas om mindre än en vecka, vore typiskt om något mer hände) i slutet av bussen finns det lampor rätt långt ner som sticker ut, perfekt i höjd med min backspegel. Krock, bussen slår i min backspegel! Tack och lov är min backspegel strakare än bussens lampor.


Sen blev det en väldigt kravlös ridtur. Trav i joggingtempo och en galopp i djupsnön. Blåste väldigt kallt idag, Fredrik var lagom glad när jag kom och kröp ner i sängen hos honom med samma kroppstemperatur som en isbit (har inte världens bästa kroppstemperatur i vanliga fall). Han var snäll och stoppade om mig med två lager täcke.


Är som sagt snökaos i Sverige. Skulle inte använda det uttrycket för att förklara hur vädret är här nere. Javisst det blåser och snöar. Men snökaos? Nej. En vanlig snöig dag i min värld. Att måsta sopa av bilen efter jobbet och skotta framför garaget är inte någon katastrof, jag är snarare glad över hur lite man måste göra det här nere.


Köks fix

Fick mig en liten sovmorgon, började klockan nio. Vi var en person kort på jobbet idag med, börjar cirkulera diverse sjukdomar (scharlakans feber, magsjuka, öroninflammation, halsfluss m.m.).  Fick mig en god fetaost bagett till lunch som min snälla pojkvän gjorde till mig klockan två i natt (?!) själv sov jag sen länge då.


Efter jobbet körde jag ner till Fredriks jobb (vi stänger sju och dom har börjat ha öppet till klockan åtta). Där sågade vi till en bänkskiva lite snabbt, ska fin putsa den hemma och även göra ett hyllplan. Köpte också en vit tavellist. Allt till köket. Ska ta bilder när det blivit klart, kommer bli kanon bra! Är mycket projekt på G i lägenheten nu. Hoppas bara jag har tid och ork att fullfölja dom inom en snar framtid. Har lite saker som sporrar mig, bla att CH och JD kommer ner första helgen i februari och att våra familjer kommer ner helgen efter. Innan dess ska de sista julsakerna bort (adventsljusstaken och ljusslingan), nån fler än jag som inte tagit bort all jul?


Det lockar väldigt mycket med en sovmorgon imorgon. Men jag måste till stallet innan jobbet (börjar klockan 12). Brukar iofs vara skönt att ha fått lite friskluft innan jobbet.


Ett sista kraftryck för dagen, duscha.


Hästprat igen

Känns alltid lika konstigt med kortdag på jobbet, men skönt är det. Sen fick jag kavla upp ärmarna och göra en kraftansträngning i stallet. Har inte kört Tiger på över en månad så vagnen var översnöad och fastfrusen, efter endel skottandes och hackandes (med en hund som var i vägen för hon trodde att vi lekte nån jättekul lek) lossnade vagnen tillslut. Då var det dags för Tiger att göra ett kraftprov, vi körde grusvägen som de skottat, inte lika mycket som jag trott, så hon fick kämpa på bitvis och visa vilket muskelpaket hon är. Själv blev jag slut den lila biten jag var tvungen dra vagnen i snön. Är kul att kunna variera motioneringen av hästen, så det inte bara blir konditionsträning, utan att hon får kämpa med hela kroppen och jobba/skjuta ifrån ordentligt med bakbenen. Syns skillnad på hur olika stark hon är i sidorna när man kör, då vet man vilken sida man behöver bygga upp när man rider.


Blev ett hästinlägg idag. Är iofs vad min dag handlade om, och nu tänkte jag vara lite duktig innan Fredrik kommer hem och plocka undan, så han kan göra lite mat åt mig :D hihi


Sällskapsresan

Efter att mina vänner och kära pojkvän skrattat åt att jag inte sett någon sällskapsresa (och en hel del andra filmer som de kunde alla repliker i), blev det Sällskapsresan Snow Roller och vi åt förrätten som Sofia och Fredrik överraskat oss med att fixa, toastskagen med avokado. Sen blev det fisk från Jörn som jag och Fredrik stod för (mest Fredrik, jag skalade bara potatisen). Då var första filmen slut och vi fortsatte på samma tema, det blev Sällskapsresan SOS och en efterrätt som de också hade ordnat, amerikanska blåbär, hallon och jordgubbar som var toppade med vit choklad som värmdes/smälte ihop i ugnen med glass till. Sen kom godisskålen fram. I natt blir det att sova på rygg, hehe.


Lämnade två hyllor i deras förråd, vi har inget förråd till vår lägenhet så dom är super snälla och låter oss låna lite yta i deras. I veckan blir det att köpa den nya byrån som vi tänkte ställa i hallen. Kommer bli underbart med lite mer förvaringsmöjligheter/lådor, fint kommer det att bli.


Nu: Sova.

Snart: Jobbet (8-14). Och löning!

Sen: Stallet.


Snart körförbud

Efter att Fredrik varit snäll och skruvat i min bil är bilbältesspännet bytt, man underskattar alla små saker i ens tillvaro som bara finns där och fungerar. Nu är besiktningstid bokad, blir den 2a februari, jag har en dag med körförbud (min besiktningsperiod går ut den 31 januari). Håller tummarna för att det inte ska bli nå mer komplikationer med bilen.


Blev långvändan som ridtur idag, blev mycket galopp och det lossnar mer och mer. Ska ta ett pass på banan efter jobbet i veckan och se om min galoppträning ute ger nå resultat på galoppen på banan, hon brukar inte vara lika motiverad där.


Nu tycker Fredrik att jag ska gå och duscha så jag blir klar någon gång. Vi ska iväg och handla för vi ska bjuda Sofia och Fredrik M på middag. Varit en väldigt social helg i helgen, är skönt att få känna att man lever och är ung. För snart är man halvägs till 50 ;P


En lördagskväll

Ååå vad trött jag är, men det börjar vara dags att komma igång med dagen om allt ska hinnas med. Både min och Fredriks bil ska pysslas med (min ska bytas bältesspännare på och hans ska startas igång, den var helt död igår), sen ska jag självklart till stallet (hade tänkt hinna rida den längre rundan) och ikväll ska vi bjuda på tack middag till Sofia och Fredrik M för all hjälp med bilen, så det kräver en vända förbi affären för lite mathandling.


Igår var det en spontan kväll som blev väldigt rolig. Vi åkte och hämtade upp Sara och stannade på en restaurang som man kör förbi när man åker till henne, Java. Vi åt Mongolisk BBQ, inte riktigt lika stort urval som i Sthlm, men gott var det. Sen körde vi sista biten in till stan, målet var en biljardhall. Medans vi letade parkeringsplats såg Fredrik genom skyltfönstret att dom visade Modo-Frölundamatchen (som slutade 3-2 för er som inte hade koll på det) inne på Bowlaget. Undertiden vi väntade på Krille slog vi oss ner och såg matchen, det var mer en bowlinghall/uteställe, väldigt trevligt. Efter att Krille mött upp oss gick vi till Biljardhallen, slutade 3-0 killarna mot tjejerna. Så då var det bara att promenera vidare, vi gick sista biten in till stan och satte oss på puben O´Connor. När vi satt där och drack och pratades kom en kille och slog sig ner vid Fredrik, första tanken var ”Åh nej nått jobbigt fyllo som ska kramas och pratas”, det visade sig vara Jens, man är fortfarande lite ovan att träffa på människor i Uppsala som man känner. Det blev en riktigt härlig kväll där man äntligen fick känna av att det var helg på riktigt, och att göra något annorlunda som att spela biljard (iaf i min värld) var riktigt roligt trotts att vi förlorade, men vi förlorade inte stort iaf.


Ska försöka ruska liv i han som ligger bredvid mig, brukar vara lite svårt på hans lediga dagar.
Wish me luck.


Hoppas nattens drömmar slår in

He hade a dream. Just nu sitter jag och hoppas att drömmar man har under natten blir verklighet. Fredrik har drömt flera roliga drömmar de senaste nätterna. Bla att han överraskar mig med att köpa en transport och ställde den på stallplanen med en stor ”Grattis” skylt på, me like. Han har även drömt att vi och Christian och Johanna flyttar in i Bebbe´s hus i Ärentuna/Uppsala (Bebbe är Fredriks pappa som bor i Täby). Det är en villa med en stor tomt och det finns även ett förråd/lada som går att inreda till stall (de som bor där nu har stallinredning där). Det vore otroligt roligt! *drömmer mig bort*


Än så länge har dagen bara inneburit stall. Och det går framåt med ridningen med stormsteg! Tror det beror på att jag börjar få tillbaka min styrka i sitsen, hon tar för sig bättre, blir lättare i handen och ridningen blir mer harmonisk. Imorgon får hon vila för jag jobbar, men på söndag blir det den längre vändan och mer galoppträning. Är så roligt med ridning just nu!


Har hunnit boka tid hos frisören, bokade klippning och toning/färgning/slingning (får se vilket av det de blir). Har aldrig färgat håret hos en frisör, brukar alltid bli budget varianten med HM´s toning. Tänkte unna mig det sådär passande nog innan min födelsedag.


Som sagt var det favorit i repris idag så snart är det dags för jobbet (13-19,20).


Bildels elände

Har hämtat ut mitt paket på posten som innehöll min bildel. De har packat en sak som är 20x5x5 cm litet i en kartong som är 30x15x15 cm, och fyllt den med massor av tidningspapper. Ist för att använda ett vadderat kuvert har dom skickat en låda fylld med papper. Hade de tagit ett kuvert hade fraktkostnaden för mig halverats, varför? Kan inte komma på något annat svar än att det är killar som gör så. Eller?


Imorgon gör vi en favorit i repris, stiger upp onödigt tidigt på sin sovmorgon för att hinna till stallet och sen jobba samma tider igen. Snacka om att ens liv känns enformigt ibland. Helgen kommer iaf ge några roliga avbrott, ett måste är att fixa bilen, den ska vara besiktigad innan den sista januari. Stress!


Kanske ska spinna och sticka en tröja?

Släpade mig upp ur sängen för att hinna med stallet innan jobbet (blev inget stall igår). Red en vända längs grusvägen/snövägen, och fortsatte lite längre än vad de hade plogat så vi fick galopp plumsa, släppte på lite och jisses vad härligt det var att flyga fram längs åkern. Ska nog försöka komma upp lite tidigare imorgon så jag hinner med en längre ridtur.


Blev lite små shopping igår på jobbet. Vet inte vad Fredrik gör när han sover, trotts att vi har formsydda lakan (med resårband i hörnen) har han inget lakan för det ligger i mitten av sängen. Vi passade på att köpa lakansträckare för de är nedsatta till 50kr/4st. Antingen kan man spänna de rakt under madrassen (ser ut som hängslen) eller kan man spänna dom från kort till långsidan vid hörnen. I och med att vi har en bred bäddmadrass blev det hörnvarianten, och det funkade utmärkt, lakanet ligger precis där det ska. Köpte även en stor svart ullpläd (40kr, älskar mitt jobb ibland) som jag tänkte använda när man är ute och kör och kan linda in sig om det är kallt, så slipper Tigers täcken bli smutsiga.


Nu är det nedräkning tills jag ska och jobba, skönt med kortdagar. Får en Bea´s-egen-tid kväll ikväll, Fredrik ska på fotbollsträning. En sak jag måste göra är att dammsuga. När jag klädde på mig för att åka till stallet kom Ikke och insåg att vi skulle dit, för att vakna till (eller nått) skakade hon på sig. Och det såg ut som i en tecknad film, pälsen bara yrde omkring henne! Suck.


Drömmer mig bort

Känns alltid lite konstigt när man har en sån här kort dag på jobbet. Fredrik kom förbi mig strax innan jag slutade, så vi gick till pizzerian/luncherian ovanför mitt jobb. Han hade en väldigt rolig nyhet att berätta, mer om den när allt är 100% klart.


Snart dags att göra sig klar för att köra ner till stan, ska fixa i ordning mig själv först nu när håret snart är torrt. Suttit och tittat runt på nätet lite. Hittade en lägenhet som lät lite intressant, en två inte allt för långt från Uppsala C (stod inte exakt vart den ligger), ett krav var att du var hästägare och ville ha din häst på gården! Hur underbart vore inte det? Drömma för man alltid göra, typiskt att såna här drömmar inte kommer när dom passar in. Är inte läge att flytta från lägenheten än (vore självklart skönt med större), men det största ”problemet” är att jag inte vill flytta Tiger, vi trivs underbart bra i vårat nya stall. Har svårt att tro att det finns ett stall som är i närheten så bra som det vi står i nu. Hmmm.


Hur bråttom kan det egentligen vara?

Då blev det mer vinter, gatorna var täckta av snö när jag gick till garaget på morgonen. Har helt missat att det skulle ha kommit så mycket snö. Men det gör inget för min del, behövdes lite mer snö på rid- och plums vägarna.


Något som jag aldrig kommer förstå mig på är människor som inte orkar vända bilen när de ska parkera, utan helt enkelt glider över i fel körriktning och parkerar. Precis när jag går förbi sätter en p-vakt en parkeringsbot på rutan på en bil som står parkerad i motsatt körriktning. Hur kan dessa minuter eller snarare sekunderar som det tar att vända bilen vara så viktiga att du inte vänder på bilen, för det blir lätt dyrbar tid du förlorar.


Imorgon fick jag några timmars extra jobb (8-14), blev även några timmar extra idag (slutade 19,20 isf 17). Funderar om jag ska åka till stallet efter jobbet imorgon, eller om jag ska åka dit torsdag och fredag innan jobbet, hade tänkt dit två av tre dagar. Måste vara nere på stan till klockan 18, för så ska jag träffa söta Hannah. Är en månad (!) sen vi träffades sist. Så det blir lite julklappsbyte, strosande i butiker innan dom stänger och en värmande fikastund. Skönt med ett avbrott i mitt jobb-stall-hem stall-jobb-hem osv vardag. Kanske kan få lite inspiration till födelsedagspresentönskningar, trodde att jag hade några vettiga idéer men nu tycks alla ha försvunnit.

 


Koh Phangan

Har glömt bort att berätta om restaurangen vi var till i helgen. Den är en relativt nyöppnad i Uppsala, finns en likadan i Stockholm, Koh Phangan. Det är en Thailändsk restaurang som även vill ge sina besökare en upplevelse och ett avbrott från vardagen. Jag tycker om den udda och roliga iden och maten jag åt där var utmärkt. Stor del av deras meny består av stark mat, men även för såna som mig (som inte är van vid stark mat) finns det alternativ på menyn. Jag åt Pla Yang som är lax direkt från grillen med lime, koriander & stark, syrlig ”nam dtao cheao” sås (den räknas som en liten stark sås). Laxen var saftig och såsen super god, all mat försvann från tallriken. Om ni gör ett besök där så våga välj från den delen som inte är vanlig klassika Thai mat (i våra svenskars ögon) för ni kommer inte bli besvikna.


(kika på deras hemsida för bilder på restaurangen då kommer ni förstå vad jag menar)

www.kohphangan.se


Min gladiator

Det är skönt att vakna av sig själv på morgonen, både jag och Fredrik hade sovmorgon (jag är hel ledig och han jobbar 12-20.15). Packade med hunden och borstar i bilen sen åkte vi till stallet. Efter en timmas ridtur kunde jag återigen konstatera att min häst inte bryr sig ett dugg om att hon vilat. Var som att rida en gladiator som äntligen fått komma ut och visa upp all sin styrka. Hon uppförde sig hyfsat men det var inte långt bort till ”full fart framåt” knappen. Precis när vi skulle komma igång med ridningen efter att ha skrittat fram ordentligt, rider vi förbi en lada där det gått får i en hage utanför under sommaren. Nu bor fåren inne i ladan och de skrek så det lät som ett litet barn hade fastnat där inne. Så vår igångsättning i traven var med väldigt lätta och studsande steg, kan delvis vara anledningen till att hon var taggad resten av ridturen.


Passade på att dela hunden i två delar när jag var i stallet, såg iaf nästan ut som det efter jag borstat henne, en Ikke hög och en Ikke hund. *Suck* för tillfället är hon helt och hållet Fredriks hund ;) Så nu har dammsugaren fått jobba hemma igen. Skulle det vara fult med en väldigt korthårig schäfer? Tanken är lockande.

 


Två beställningar

Nu har jag beställt bilbälteslåset till bilen (som av nån anledning gett upp lämpligt till att den ska besiktas), strax under 400kr gick det på!? Och jag har beställt min personliga almanacka, den kommer bli underbar! Få lite ordning och reda, och kunna hålla koll på livet, på ett snyggt sätt med sin personliga touch.  Fick tips från en av mina läsare till den här sidan www.personligalmanacka.se, rekommenderar den. Om några dagar dimper bilsaken ner så nästa helg blir det att fixa med bilen igen. Och om ca 2 veckor (nästan lämpligt till min födelsedag) kommer mitt nya liv.


Känslosam dag

Det första jag möttes av när jag steg upp var ett 1dm i diameter stort hål i en av mina handdukar, ni kan gissa vem som är den skyldige. Nu har jag ett stort problem, jag har en okomplett uppsättning av handdukar?! Vad ska jag göra? Slänga den andra handhandduken som är udda och köpa två nya? Dom kommer inte matcha helt i design och färg till badlakanen, de jag har är bruna och beiga stora ränder. Vilket elände för en perfektionist som jag.


Efter att jag skjutsat Fredrik till jobbet begav jag mig till verkstaden för att se hur det gick för Fredrik M. Han hade precis fått dit den nya muttern och ”stålpinnen” (har ingen som helst aning om vad den delen heter), då bytte vi olja och oljefilter. Men bilen ville ändå inte starta. Så han fortsatte skruva och dra lite i motorn och tillslut gick den igång! Medans han fortsatte lyssna på motorljudet åkte jag till jobbet. Var bara in och lunchtäckte idag. Så efter jobbet möttes vi upp igen och jag fick ta med mig Skrället hem. Var en väldigt känsloladdad bilfärd att få sitta i sin lilla älskling igen som återvänt från en dödsdom. Nu ska bara en sista sak åtgärdas innan vi ska boka en besiktningstid, är lite nervös men hoppfull då den gått igenom alla år tidigare.


Imorgon är jag ledig igen och ska självklart till stallet. Är väldigt peppad. Sen ska jag försöka vara lite duktig och kompensera upp min slöa helg.


Nu ska det ridas!

I och med att jag skulle skjutsa Fredrik till jobbet kl nio blev det en tidig ridtur. Jag och Felicia begav oss ut på en längre runda runt byn, ca en timma tog den. Trodde att Tiger skulle vara slö och motvillig i och med att hon vilat i ca en månad. Men gissa om jag hade fel, hon var väldigt pigg och glad över att få vara ute och ridas, hon var lätt i handen och jobbade på förvånansvärt bra. Några ridpass till så är hon på samma nivå igen som innan hon sträckte sig i hagen. Är skönt med brodd runt om, hon halkade inte till en enda gång idag. Felicia hade riktigt häftiga snösulor på CheraLi, snorgröna. Tiger vill också ha såna.


Sitter och gör inget vettig vid datorn och försöker lyssna på lite musik på YouTude, något som jag blir väldigt irriterad över är när YouTube säger ”denna video är inte tillgänglig i ditt land”!?


Hade en riktig svacka igår efter jobbet, känns bättre idag men vi får se hur det kommer bli under veckan, hoppas på det bästa. Vi försökte göra lite fredagsmys iaf, MAX mat, blandgodis och film. Såg Bröderna Grimm (var jätte länge sen jag såg den senast). Jag älskar verkligen sagor, kanske borde önska mig en riktig sago bok i födelsedagspresent, med gamla klassiska sagor och folksagor, så Fredrik kan ha högläsning för mig på kvällarna igen.


En positiv sak som hände igår var att reservdelarna till min bil kommit, 84kr blev det! Gissa om jag blev glad, trodde det skulle bli mycket dyrare. Imorgon ska Fredrik M göra ett nytt försök att få liv i Skrället, så håll tummarna!


Nu ska jag försöka fördriva tiden tills jag ska hämta Fredrik, han jobbar till stängning så det blir efter kl 17. En dusch ska jag försöka åstadkomma, känner mig inte motiverad att göra så mycket just nu.


Efterlyser tips!

Min kalender har tagit slut, vilket är ett stort problem för mig för kalendern är mitt liv!
I fjol fick jag som födelsedagspresent av Fredrik att beställa en egen designad kalender. Men i och med att jag redan hade en för 2009 valde vi att vänta till 2010 ist. Men nu har vi glömt vad hemsidan där man kunde beställa såna hette.
Nån som har något tips? Blir galen att inte ha någon vettig stans att skriva upp hur jag jobbar och allt övrigt som är viktigt att komma ihåg.


Barbackaridning

Var skönt med en kort dag på jobbet idag (8-15). Efter jobbet blev det stallet tillsammans med Felicia. För att inte bli allt för frusna red vi ut barbacka, frös inte ett dugg idag! Det märks att Flickan vilat/skrittats, hon var väldigt pigg och glad, och tyckte det var kul att få komma ut. Har fått en pannlampa som min mamma skickade, den passade utmärkt idag. Man kan ställa in olika styrkor på den och vinkla den, på hemvägen när det hinnit bli mörkt såg vi fortfarande var ”grus”/snö vägen gick. Imorgon får hon fler och längre broddar och snösulor runt om, så på lördag ska vi ut på en längre ridtur, hoppas vädret fortsätter vara milt, kanske ännu mildare?


Känner mig väldigt trött just nu, ska man inte bli piggare när vi går mot ljusare tider? Verkar som förkylningen är på väg att ta ett varv till mellan personalen på jobbet, börjar vara snörvligt och segt igen.


Har fått schema för några veckor framöver. Kommer ha det väääldigt lugnt framöver på jobbfronten. Undra vad man ska hitta på då? Självklart stallet. Känns bara som att man ska passa på att nyttja tiden på något vettigt sätt, skulle vilja gå en kurs på Medborgarskolan eller Studiefrämjandet. En kurs i något udda som man aldrig skulle göra i vanliga fall.


Nu ska jag ta mig i kragen och plocka ihop och diska innan jag ska hämta Fredrik på hans jobb. Jag saknar min bil!


2010-01-12

Nu är reservdelarna till min bil beställda, snälla Fredrik M fixade det åt mig. De var tvungna att beställa de från Tyskland (min bil är importerad därifrån) för den är så pass ovanlig i Sverige. Förhoppningsvis hinner de komma innan veckans slut och vi kan göra ett nytt försök till helgen med att få liv i Skrället.


Har fått schema för nästa vecka, går ner till halvtid då. Märks verkligen att det börjar bli lugnare på jobbet, inte alls lika mycket kunder. Tur nog så har Fredrik fast heltids jobb, nu blir det min tur att vara hemmafru. Får ta upp mitt försök med att lära mig laga mat igen, var väldigt duktig när jag bodde på Norrböle i Skellefteå. Blir nog lite roligare nu när vi fått ordning i köket. Funderar på att köpa en tavellist som man kan ställa kryddburkar på, så dom alltid finns nära till hands och man ser vad man har.


Vi åkte till ICA Maxi efter jobbet och storhandlade. Fördelen med att flytta till en ny stad är att man får massor med erbjudanden och rabattkuponger. Hade två ”10% rabatt på hela ditt köp” på Maxi, så det blev storhandlat + en Bia bädd till Ikke. Den föll henne i smak, nu ligger hon och sover i den och små spanar på oss.


Vi såg Sweeny Todd igår till maten. Kan erkänna att en sån som jag som är rätt blodkänslig och precis har avslutat sin middag inte var det mest optimala. Trotts sin väldigt udda stil gör Tim Burton väldigt sevärda filmer, Sweeny Todd var nog den sorligaste och mörkaste historian jag sett han göra hittills.
Det var lite lusigt att se Sweeny Todd efter att vi sett Harry Potter och Fenixorden dagen innan, tre av skådespelarna som var med i Harry Potter (där dom har betydande roller), var tre av huvudrollsinnehavarna i Sweeny Todd.
Längtar tills Alice i Underlandet, tror det var 5e mars (maj?) den kommer upp på biograferna.


Nu ska jag vara lite töntig och se om Hööks har några roliga vårnyheter :)

 

 


Årets första ridtur

Kunde inte motstå att ta en ridtur idag när solen sken så härligt och temperaturen äntligen var under -20 grader (den växlade mellan -10 och -15 grader). La i lammull sulorna jag köpt på Hööks, blev mycket varmare om fötterna. Flickan skötte sig utmärkt, trodde hon skulle vara mer på tårna efter att ha vilat/promenerat i ca en månad.


Nu på kvällen har jag och Fredrik monterat köksskåpen vi köpte på IKEA, jag kan rekommendera att man inte ska vara så hungrig som vi var när man ska göra det. Men nu är allt på plats, lägenheten dammtorkad, dammsugit och drog av en snabbis med skurmoppen.


Min farbror var förbi med lite saker mina föräldrar tagit ner till Sundsvall (han har varit där över jul och nyår och skulle ner till Sthlm igen). Så nu har jag lite mer hästsaker här nere och fler blomkrukor. Min blomma blir bara större och större så nu ska den få en mer passande kruka.


Imorgon blir det jobb igen, upptäckte till min förtjusning att jag jobbar 8-16, inte 8-19,20 som jag trodde. Men jag måste dock upp ruskigt tidigt och skjutsa Fredrik till jobbet, han börjar klockan sex. Det är antingen det eller så måste jag gå till jobbet, och en promenad på nästan 4km så tidigt på morgonen är inte direkt lockande. Som ni kanske förstår lever inte min bil än. Saknar den väldigt mycket.


Mitt lilla Skrälle

Jag är fortfarande en bil mindre. Efter att ha kastats mellan hopp och förtvivlan är den senaste slutsatsen att Skrället kommer leva igen. Som det verkar nu har den fått en släng av ett typiskt problem för den Mazdan. Fredrik M ska hjälpa mig att köpa reservdelar i veckan så ska vi göra ett nytt försök.  Idag blev det olja och nytt oljefilter köpt.


Hann även en vända förbi Hööks. Köpte snösulor och broddar till Flickan, hovslagaren kommer som sagt i slutet av veckan. Det blev inte direkt någon billig månad det här, både häst och bilgrejer. *suck*

Blev en promenad i stallet idag med, jag är ridsugen! Vill ut och galoppera i snön. Är ledig på lördag och då har hon nya skor och är ordentligt broddad, bara hoppas på bra väder.


Hela hösten längtade jag efter att få klä på mig varma och mysiga kläder och ta fram alla härliga och stora sjalar. Nu är jag sugen på att få slänga av mig allt och strosa runt i t-shirt. Snacka om att man blir påverkad av all reklam runt omkring en, vårmode här och vårmode där är allt man ser.


Nu, lite egentid för Fredrik åkte precis till sin fotbollsträning. Men vet inte vad jag ska göra??


Btw. Jag hatar alla människor som är för att salta vägarna. Det ser ut som mögelsporer på hela min bil! Jag vill inte att den ska rosta sönder, lär er köra bil i vinterväg underlag ist!


Dagens skämt

Efter lite puffandes fick jag upp Fredrik ur sängen och vi begav oss till stallet. Solen sken och temperaturen börjar äntligen arbeta sig uppåt, var bara -15 grader idag. Blev en promenad längs vägen så vi fick solsken på oss. Ikke sick sackade mellan åkrarna och jagade snöbolarna Fredrik kastade åt henne. Över krondiken och hoppandes ut i snölandskapet, hon var överlycklig! Snälla Maja hade lagt på Flickan fleecetäcket och satt på henne halstäcket. Är skönt att veta att man inte behöver fundera och oroa sig över om hästen är tillräckligt varmt klädd.


Sen blev det en vända förbi Mekonomen. Fredrik M trodde nämligen att det är batteriet som gett upp på min bil. Nu är jag ca 1100kr fattigare men förhoppningsvis en fungerande bil rikare, återstå att se imorgon.


Blev en liten biltur till Barkarby idag, bytte en julklapp som vi fått dubbelt och gjorde lite studiebesök. Då kommer vi till dagens skämt. Granne med Jysk och Rusta i Barkarby ligger Babyland, ovanför en lagerport vi huvudingången stod det ”Monteringsverkstad”, inte visste jag att Babyland behövde en monteringsverkstad. Det såg väldigt lustigt ut.


Köpte en ny hundbädd till Ikke som vi ska ha i Fredriks bil, för tillfället får den vara inne bädd tills vi köpt en ny att ha inne. Nu ligger Ikke och sover gott på bädden, gissar att dagens springpass i djupsnön har tagit ut sin rätt.

   


Vattenkrig

Pratade med mamma ikväll, min lillebror har varit på match i Lycksele idag. I ena hörnet på planen var det något på isen, så min lillebror ramlar och Lyckselespelaren som kommer efter honom ramlar också. Lyckselespelaren får sin skridsko på min brors arm så min lillebror får åka till akuten och sy. Sen åkte han tillbaka och avslutade matchen. Därför jag tycker om hockeyspelare mer än fotbollsspelare. Vilken cool bror jag har.


Duschen spårade ur till ett vattenkrig mellan mig och Fredrik. Slutade med att det var vatten, skum och snö lite över allt i badrummet. Nu ska vi äta lite kvällsfika och sen lär jag somna, längtar verkligen till helgen och ledighet!


2010-01-06

Fick skjuts och hämtning av Fredrik idag, min stackars lilla bil såg väldigt frusen ut.


Har längtat efter att komma igång med ridningen igen. Hade en bra plan för igångsättningen, men jag hade inte planerat in en vecka med -20 grader +en död bil. Två saker som förhindrar mina ridplaner. Den nya planen är att hon får vila tills i helgen (både jag och Fredrik är lediga så jag kan låna hans bil, och förhoppningsvis får vi igång min bil i helgen) och vi gör ett nytt försök med Flickans igångsättning, för passande nog kommer hovslagaren nästa vecka och hon får brodd runt om.


Längtar till helgen, då blir det storfix i lägenheten. Köpte två skåp till köket på IKEA som ska monteras ihop. Kommer bli super bra, hoppas jag, det kommer iaf helt klart bli bättre än hur det är nu. Har även kikat på en byrå till hallen, vi är inte riktigt överrens om vilken vi vill ha än, är två varianter det står mellan och dom är i olika stilar. Den ena är en apotekardisk i nästan samma mörkbruna färg som min hatt- och skohylla är , och den andra är en ”modern apotekardisk” i vitt. Tror båda skulle passa väldigt bra in, den ska stå längst bort i hallen mot klädkammaren.


Har inget vettigt att berätta, just nu är det jobb och hemma som gäller. Ska ta mig en varm dusch och sen försöka få Fredrik att göra middag till mig. Någon fler än jag som redan är less på all längdskidåkning och annan tråkig sport som visas på tv? Är inget stort fan av vinter VM :P


Bio sugen!

Sitter och drömmer mig bort till alla bio premiärer som kommer vara framöver. Jag, Märta och Emelie var på bio igår och såg filmen Bright Star ”Bright Star är ett drömskt och färgstarkt porträtt av 1800-talspoeten John Keats, berättat ur hans stora kärlek Fanny Brawnes ögon. Det unga parets romans blir här upplägg för en smärtsamt vacker kärlekshistoria skildrad med unik fingertoppskänsla. En sann hyllning till livets första och starkaste kärlek.”


Jag längtar efter filmerna Snabba Cash, Har du hört ryktet om Morgans?, Alice i Underlandet och Avatar i 3D. Nån film jag missat? Just nu lockar en mysig bio väldigt mycket.


Små kronorna verkar krossa sina motståndare i brons matchen. Nu står det 7-1. Ska krypa ner ännu mer under täcket, har slut på energi i kroppen.


En av mina älsklingar är död

Efter en timma ståendes ute i nästan -20 grader gav vi upp, min älskade Skrället ville inte starta. Nu lider jag och Fredrik av i-lands problemet att vi bara har en bil att tillgå när vi ska till jobbet/stallet/m.m. I helgen ska Sofia och Fredrik hjälpa oss att se över bilen, ska ställa in den på en verkstrad och se om den mår bättra av att tina upp och om vi (Fredrik) hittar felet. Självklart så ska bilen besiktas innan månadens slut. Suck!


Efter ett Friscomål på MAX sitter vi ner bäddade framför tvn och ska se junior VM. Har lite sovmorgon imorgon och passande nog jobbar jag och Fredrik lika tider imorgon. Lär inte bli nå stall imorgon, skulle bli ännu kallare. Burr.


2010-01-03

Bytte tid igår på jobbet så jag fick en kortare dag idag, vilket var väldigt skönt. Hade ställt klockan på 10 men det blev snoozande i en timma innan jag orkade mig upp. Har sovit dåligt de senaste nätterna, vaknat lätt, legat och vridit på mig. Behövde lite nässprej och Alvedon för att orka med dagen, men det känns stundvis lite bättre med förkylningen.


Efter mina 4½h timmes jobbande åkte jag hem och hämtade upp Ikke. Tömkörde Tiger på banan i skritt, hon var väldigt avslappnad och skrittade på bra. Ikke däremot tyckte att vi var väldigt tråkiga, hon tittade på mig med frågande ögon ”Ska hästen/vi bara gå runt på banan?”.


Har ätit fyllda paprikor i ugnen som Fredrik gjorde. De var fyllda med köttfärs, fetaost och med vanligt ost ovanpå, och med en grönsallad och créme fraiche till. Är glad att någon av oss tycker det är roligt att laga mat.


Använder min nya laptop kudde som vi köpte den igår på IKEA (köpte en svart, funderar på att köpa en vit så jag och Fredrik får varsin). Jag sitter ofta med datorn i sängen och har den i knäet, så det har hänt att den har stängt av sig själv. Men nu mår datorn mycket bättre och det blir inte varmt i knäet.

Den finns i vit och svart, 149kr på IKEA.

 

 


Dagens skämt

I IKEA´s garage finns det en plats med en skylt med en motorcykel på. Dvs en motorcykel parkering, vem tar motorcykeln till IKEA?! Jag och Fredrik sprang igenom där som snabbas efter att vi slutat jobba och det är tur att vi har en Volvo kombi.


Tiger promenad




2010-01-01

Nu börjar det lukta sweet chili och kyckling i lägenheten, är dags för middag snart, eller var man vill kalla ett mål mat man äter vid klockan tio. Blir Scrubs säsong 7, som jag fick på DVD box av mina föräldrar, på min nya lilla DVD spelare som jag fick av Fredrik!


Nu är iaf två veckors smutstvätt bortgjord. Och vi har hittat en lägenhet under alla saker som låg överallt, är fortfarande en hel del städning kvar att göra, men det får bli någon kväll efter jobbet. Jag jobbar nämligen sju dagar i rad nu, hoppas att min förkylning ger sig lite annars kommer det bli en tung vecka.


Vi har även hunnit vara på Ica Maxi och handla. Det fanns en grå Bia bädd där, 75x80cm för 500kr. Tyckte det är ett bra pris på en Bia bädd, har även en 10% rabatt check på Maxi. Funderar om Ikke ska få en sån i en sen julklapp.


En sak att göra det här året är att skicka Fredrik på fotokurs (han är lite hopplös när det gäller att ta hästkort), ni får två bilder från vår promenad idag. 


 


29år idag!

Efter en avslappnande vecka i Skellefteå/Norsjö är jag hemma i Uppsala igen, kom ner på tisdag kväll. Det kändes väldigt konstigt och ledsamt att åka ifrån sin familj och vänner. Det blev full fart på jobbet direkt så jag kom snabbt in i vardagen här nere.


Är iaf ledig idag, första dagen på det nya året! Efter en mysig sovmorgon begav vi oss till stallet. Idag räknas min flicka som 29åring, vem trodde det när vi köpte henne som 18åring? Det blev en promenad i skogen, vädergudarna var med oss så det var endast -4grader ute. Ikke var som vanligt överlycklig över all snö som fanns. När vi nästan var hemma var det nå ungar som smällde en smällare, något som Tiger inte uppskattade. Sen smällde dom en till så då fick dom sig en skarp tillsägelse av Fredrik.


Nu ligger vi hemma i soffan i min nya lila morgonrock, äter godis och ser film. Har tvättid ikväll så då ska vi försöka få någon ordning på lägenheten, nu står det resväskor, julklappar, reklam och lite annat smått och gott över allt.


RSS 2.0