Ännu en stund i solstolen införskaffad

Trotts att jag inte haft tid eller riktigt känt för det, kunde jag inte låta bli att köpa en bok när ICA Maxi hade rea på sitt rea pris. Det är väl en självklarhet att man ska ha en komplett samling från en författare, så det blev Segraren står ensam av Paulo Coelho. Ytterligare en bok till att läsa högen, tror en anledning till att det blir obefintligt med läsning är att jag inte har någon sänglampa, för det är oftast i sängen jag läser (men när jag väl fastnat för en bok kan jag inte släppa den). Tror sänglampor får hoppa upp några nivåer på min prioriteringslista över kommande inköp till hemmet.

 

 

Härligt hur böcker kan ta en till en helt annan värld som man blir helt uppslukad av. Någon dag ska jag ha en liten bibliotekshörna i mitt hem. Det ska finnas några bokhyllor där böckerna står sorterade efter författare, en skön tygfåtölj med reglerbart ryggstöd som man ryms att krypa upp i men även en fotpall till om man vill sträcka ut benen, ett litet avlastningsbord för alla små nödvändigheter man kan tänkas behöva under sin lässtund, en bra golvlampa med läslampa som man kan reglera ljusstyrkan på och utanför fönstret får det gärna vara ett vackert och lugnande landskap. Oj vilket projekt det blev när jag började tänka efter på mina önskemål för att skapa den perfekta läshörnan.


Dag ett

Första riktiga dagen på jobbet avklarad, började med en kortdag och hämtade upp Fredrik strax efter klockan tre för att bege oss hemåt. Börjar förstå hur det känns att vara förälder, lämnar och hämtar Fredrik varje dag på jobbet. Han är väldigt snäll och går glatt till jobbet efter han fått en hej då puss.

 

Vi tvättade Hobblerna på vägen hem för den ska in på service imorgon, blä. Väl hemma tyckte Fredrik att vi skulle ta en powernap, jag hävdade att jag inte kan göra såna saker. Mitt i How I met your mother tog han fjärrkontrollerna och sprang in i sovrummet. Från klockan sex till halv åtta sov jag, och det var riktigt kämpigt att stiga upp igen. Så hela em/kvällen försvann i tomma intet, bättre lycka imorgon att åstadkomma något då vi båda är hemma och lediga.


Igår sov vi 4 timmar av dygnet

Nu har även ”min” butik öppnat! Kändes lite konstigt när det gick runt kunder i butiken och att jobba i en galleria. Men det kändes roligt att öppna och visa upp resultatet av de senaste veckornas jobb.

 

 

 

 

Nu ska jag åka iväg, klarar inte av att vara borta från jobbet så jag ska åka till min gamla JYSK butik som har nyöppning i helgen (de har bytt till grannlokalen). Arbetsskadad :P


Borta och lite mer borta

Varit hemifrån 13 timmar två dagar i rad, snabbt klädbyte hemma och precis hinna fixa stallet innan det är dags för nattning av hästarna, min duktiga Fredrik har följt med och hjälpt mig båda kvällarna. Ikväll när vi gick hem från stallet pratade jag med grannen och då frågade hon...

–Är ni hungriga, vi har lite mat över?

Det tackar man verkligen inte nej till! Vårt kylskåp har inte blivit påfyllt de senaste veckorna så det är rätt knapert där. Självklart blev det klassisk Hanna lyx, glass till efterrätt, ikväll Dumle glass med kolasås och banan. Nu kan vi sova nöjda, mätta och slutkörda.


Imorgon kväll ska vi ha VIP kväll i Sollentuna (dvs det blir en sen kväll) och vi börjar tidigt på fredag då vi öppnar butiken på riktigt. Så vi ska bekanta oss med ett nytt hotell i Stockholm området.


Min klippa

Kändes lite elakt att störa när Tiger hade lugn och ro, äta i fred utan några ynglingar som ska domdera.

 

 

Varit på ridtur med Hanna och Jossan på eftermiddagen. Ibland kan jag inte låta bli att tänka vad roligt det skulle vara med en träning/tävlingshäst, men såna här dagar när deras hästar sitter på rumpan i diket och lyckas få av sina ryttare är jag glad för min Tant. Hon tittade på allt det som de fick spader av och fortsatte framåt och verkade fundera om dom är knäppa för det där var väl inget att jaga upp sig över (postlådor, stenar, motorcyklar m.m.).

 

Nya vårfrisyren...fast ska man göra hårförlängning hade det varit snyggare med matchande färg, inte för att hon behöver mer hår.

 

Nu kom Fredrik hem och det är dags för mig att sova. Fredrik har välförtjänt ledighet imorgon och jag ska köra själv till jobbet, spännande.


Vårljus i kvällsmörkret

Lampprojektet är nästan klart, ska köpa någon form av kedja eller liknande att hänga upp den permanent med, nu har jag virat några varv med björntråd. Och jag behöver köpa en liten glödlampa.

 

 

Känner mig rätt nöjd faktiskt, den passar bra in i gästrummets grönska. Och det är alltid roligt med något lite annorlunda som ger det hela en personlig touch.



 

Gardinerna och gardinstången kommer från JYSK, ljusstakarna har jag köpt på Indiska för några år sedan, krukan med änglavingarna kommer från Chilli och de små hjärtan som sitter i kommer från en blomsterbutik.

 

 

Har fått en ledig dag idag med, skönt måste jag säga, men min duktiga sambo kämpar fortfarande på! Han har varit hemma och vaken ca 45min de senaste dagarna.


Gästrummet inspirerar

Samlade lite krafter och gjorde ett ryck här hemma på förmiddagen, var en hinna av grus på alla golv efter söta vovven. Passade på att ta lite bilder på gästrummet som börjar kännas riktigt mysigt och vårinspirerat. Har en idé hur jag ska göra en sänggavel och ska även byta ut stolarna, de silvriga får stå där tillfälligt tills jag hittat de perfekta.

 

Påslakanen är från JYSK designade av Catalina Estrada.

Pläden fick jag av mamma för flera år sedan, kommer från Hemtex.

Även stolen har några år på nacken, köpte två på Myrorna och målade om dem.

 

Garderoben kommer från serien Annika som finns på JYSK.

Även spegeln kommer från JYSK och är i likadan antik vit/gukd färg som gardinstången. Spegeln finns även i silver färg (har en sån i sovrumet).

Mattan är det senaste fyndet, Polly från RUSTA. Den gröna färgen var utgående och finns inte kvar i sortimentet längre.


Ska även grubbla över vad vi ska pryda väggarna med, nog för att vitt är ljust och fräscht,

men det känns lite kalt.


En dator och en soffa

Oj vad hände? Sitter hemma i soffan och känner mig helt förvirrad. Har allt varit en dröm?

Men de ledsna blommorna i fönstren är ett bevis på att vi inte varit hemma så mycket.

 

Hade sovmorgon till halv åtta i tisdags, fixade stallet och packade innan vi begav oss till jobben. Blev en sen kväll för att hinna klart det sista. Men tillslut kom vi till hotellet, hamnade nere i restaurangen med vår DC och två till som är involverad i City projektet. Somnade vid halv tolv, tacksamma över att vi inte skulle behöva köra från Uppsala dagen efter för vi skulle vara på plats klockan sex för att släppa in de som skulle fixa det sista i lokalen.

 

Tiden flög iväg och efter att Kistas butikschefer varit och hälsar på avslutades kvällen med mingel för de som varit involverade i projektet, leverantörer, övriga DC m.fl. Blev middag på O´learys och hamnade sen i deras bowling avdelning, där tiden gick ännu fortare. Halv två somnade vi i gallerians hotell (lagom lång bit att ta sig ”hem”). Vi checkade ut innan kl sex, efter att ha varit på rummet i 4timmar, han nere i receptionen frågade om vi ens sovit något.

 

Öppningsdag och några timmars springande innan vi landat de sista sakerna. Folkmassan växte utanför desto närmare öppningstiden vi kom. Vid två hade det lugnat ner sig så pass att jag kände att jag kunde gå på lunch, dagens första matintag. Hade en tanke om att jag skulle hinna hem och avlasta Hanna som tagit hand om både häst och hund. Men vi lämnade inte jobbet förrän kl 22.20 för att bege oss hem på riktigt.

 

 

Ett försök till lite bilder av Kista butiken.

 

 

 

Jag har sovit, sovit, varit förvirrad, sovit. Är helt slut i hela kroppen och huvudet, framförallt i benen.  Idag ska vi ta det lugn och bara göra absoluta måsten.

 

 

 

Visst är hotellet snyggt! Victoria Tower.

Nu har vi checkat in på vårat nya hem. Av...

dsc05493 (MMS)

Nu har vi checkat in på vårat nya hem. Avslutade kvällens mingel/vip kväll med middag och bowling! Blev några fler glas vin ikväll och det kommer bli ännu mindre sömn, men imorgon är det dags att öppna portarna. Välkomna!


Äntligen frukost! Åkte så tidigt från hote...

dsc05491 (MMS)

Äntligen frukost! Åkte så tidigt från hotellet att de inte hunnit börja med frukostserveringen (varit på jobbet över en timma redan). Idag är det smygpremiär i Kista butiken för inbjudna, så det är sista finputsningen kvar.


Nu har vi krypit ner i sängarna, lekt lite...

dsc05490 (MMS)

Nu har vi krypit ner i sängarna, lekt lite med elevationsfunktionen på sängarna! Lika roligt när man är "vuxen", och grymt skönt när man ser på tv. Avslutade dagen med en god middag och glas vin nere i hotellets restaurang. Imorgon är det uppställning klockan sex på jobbet, dvs dags att sova!


Jag hittade visst inte ut ur tunneln

Veckan innebar en hel del jobb som vanligt, tacksamt när man har så kul på jobbet som vi har.

I lördags ringde våra nya hyresgäster innan vi stigit upp (var dock vakna) och sa att de skulle komma med lite saker, så det blev en snabb röjning hemma. De var här till söndag lunch, vi såg Melodifestivalen, fixade i stallet och såg film. Efter att jag gjort ett besök i min gamla butik gick vi ut i trädgården för att fortsätta vårröjningen. Denna gång med en såg som verktyg, jag gick lös på de mindre träd som min stora grensax inte rådde på förra helgen, medans Fredrik eldade upp det jag släpade dit. När det sista skulle brinna ner följade jag med Hanna till stallet och lekte ponnyryttare. Riktigt härligt då solen verkligen bjöd på sig själv.

 

 

Kvällen avslutade med husbesök i Björklinge, min gamla kollega från Boländerna och hennes kille har köpt hus där. Vi bjöds på middag och slappade framför tvn. En skön avslutning på helgen.

 

Så det där med att sitta still framför datorn har inte riktigt existerat den senaste tiden. Är två veckor kvar innan vi öppnar min butik (Fredriks öppnar nu på torsdag). Sen blir det ”vardag” igen, fast en ny.


Nu checkar vi ut och beger oss mot en ny d...

dsc05470 (MMS)

Nu checkar vi ut och beger oss mot en ny dag i Kista. Det lyxiga med att bo på hotell har försvunnit med åren. Längtar hem till sängen, täcket, rumstemperaturen och framförallt kuddarna som är anpassade efter mig. Vardagslyx. Men framdukad frukost med lite variation får alltid en liten guldstjärna på morgonkvist.


Ansluter snart på jobb spåret

Det var stålande sol och +10grader i lördags. En fördel med att stiga upp tidigt under veckan är att det inte var jobbigt att stiga upp för att släppa ut hästarna. Sen åkte tändstickorna fram. Byggde upp en liten majbrasa på gräsmattan som vi fyllde med läkterna från taket bytet, väggarna till boxen vi rev ut i musikrummet och grenar/träd som jag gick lös på i trädgården. Sen småpysslade vi hela dagen men sånt man i vanliga fall inte tar tag i. Och självklart blev det en härlig ridtur med tre pigga hästar.

 

Idag tog vi en lite lugnare start på morgonen, Fredrik gjorde pannkakor och vi såg på Vasaloppet, innan vi fortsatte med diverse småprojekt. Både diskmaskinen och tvättmaskinen har gått för fullt här hemma. Just nu önskar jag att det vore ljust längre på dagarna, skulle vilja fortsätta fixa utomhus. Ska iaf förbereda inför morgondagen, kommer inte vara så pigg när väckarklockan ringer och vi ska sova över i Sthlm imorgon för det blir en lång dag och återigen en tidig morgon på tisdag. Känns som man går in i en tunnel och slutet av den är på fredag, jobba-sova tunneln. Vi syns på andra sidan.

 


Lite behövlig ledighet väntar

Nu är det dags för fredags mys! Det blev en ganska kort dag på jobbet, halv fyra begav vi oss mot Uppsala för att göra helg. Handlade innan vi åkte hem och tog tillfället i akt när solen gav oss energi att städa hemma, skönt att ha gjort bort det och kunna fokusera på andra saker i helgen som måste göras.

 

Hobblern gick inte igenom besiktningen, är inte så bekymrad för det är ett ”litet fel”. Spindelleden på vänster fram ska bytas, men det klarar Fredrik och Viktor att göra. Vi får se om vi hinner det i helgen, Fredriks silvriga Volvo ligger först i Meka kön, dens nya motor har kommit.

 

Nu harjag tänt massor av ljus här hemma. Vardagsrummet, hallen, köket och toaletten lyses upp av ett varmt sken från lågorna som fladdrar. Lite extra helgmysigt.


RSS 2.0