Kräftskiva och Matfestival

Nuuu är jag hemma igen efter en helg med massor av roligheter. Blev som vanligt sent vi kom fram på fredag kväll, min duktiga pojkvän åkte ner till ån och hämtade upp kräftburarna inför lördag kvällens kräftskiva.


På lördagen åkte vi in till Matfestivalen i Skövde för att se Henrik ha dansuppvisning, man blir lite små sugen på att börja dansa, kanske mitt nya fritidsintresse? Vi passade på att äta glass, friterad banan och sirap, sliskigt och gott. Vandrade runt lite innan det var dags att bege sig hem för kräftskiva. Känns lyxigt med egenfångade kräftor, blev även paj och snitslar till. Som efterrätt den klassiska Klings glasstårta som vi alltid äter när vi är på besök i Skövde. Kvällen avslutades med lite kortspel.


På söndagen var vi hos Fredriks farmor och farfar på gården. Jag och Icke var och klappade kalvarna, sen fick jag uppleva något väldigt exotiskt i min värld (som den norrlänningen man är innerst inne) vi plockade plommon och päron från träden på gården. Kändes väldigt annorlunda att kunna plocka plommon direkt från ett träd, och dom var sååå goda. Dom skrattade lite åt mig för jag var alldelens fascinerad av det. Sen var jag och Frida och inspekterade stallet, känns som att det blir större och maffigare för varje gång, nu hade dom fått på taket, ska bli kul att se det när det är helt klart. Efteråt var vi riktigt duktiga och bakade bullar, fick lära mig att göra bullar som en knut/boll/rulle eller vad man kallar det. Resten av kvällen spenderade vi med att äta och se Macken. Vi hade godis, chips med dipp, våra kanelbullar, blåbärspaj med vaniljsås och glass (som Henrik hade gjort) och Anne-Berits goda kyckling gryta.


Av någon konstig anledning tackade jag ja till att jobba imorgon i den andra butiken. Är inte det att jag inte vill för det är jätte kul att jobba där och dom är riktigt trevliga. Men veterinären kommer imorgon eller på onsdag, sen så måste jag in på stan och fixa lite ärenden *suck* till råga på allt så har jag dragit på mig en förkylning.

 


Åh nej!

Tänkte vara duktig och lägga mig tidigt igår, var inget roligt att se på tv. Självklart hade jag svårt att sova, ställde klockan på 08.20 för att få njuta lite av min sovmorgon innan jag skulle ringa till veterinären för att boka vaccinations tid för några hästar i stallet. Men inte det heller fick jag, vaknade tidigt + känner mig förkyld! Det är bara för att det är min sista jobbdag av mina tio dagar i rad och att jag nu skulle få hela fem dagars ledigt *snörvel och host*. Hade hoppats att min otur hade vänt nu.

Vännerna mina!

Vilken härlig dag det här blev. Var riktigt roligt på jobbet, allt flöt på bra. Efter jobbet hämtade jag upp Hannah och vi begav oss till stallet. Vi fick oss motion alla tre, njöt av att få vara i stallmiljö och pratade om allt möjligt elände och positiva saker.


Sen när jag skjutas hem Hannah tänkte jag åka förbi My och lämna en nyckel, då kom hon med förslaget med en promenad. Så det var hem och byta om och sen ut på en kvällspromenad, och ännu mer pratandes. Åååh vad härligt att få umgås med sina vänner! Mitt liv har den senaste tiden inneburit jobb, stall och sova, börjat kännas lite enformigt och ensamnt. Ska bli skönt med några lediga dagar, imorgon efter jobbet blir det raka vägen till Sthlm för att hämta Fredrik, sen fortsätter vi mot Skövde och kräftskiva!

Fick förresten mitt andra "avanmälan brev" från Arbetsförmedlingen idag. Fantastiskt att det tagit dom 4 månader och tre avanmälningar från min sida för dom att förstå att jag har avanmält mig för att jag har jobb. (?!)


Höstens första ..

Varmchoklad står framför mig med ett par ostmackor bredvid. Känns som ett bra slut på den här dagen.


Min dag började med att jag tittade på klockan, var tvungen blinka och försöka vakna till för på klockan stod det 07.40. Jag förstod ingenting för jag hade ställt klockan på 07.00 för att hinna stiga upp i tid till jobbet. Men så blev det inte, det blev istället snabba ryck för att hinna till jobbet klockan 8.


Kändes lyxigt att få sluta klockan fem, då hade det äntligen slutat regna, lagom till min och Felicias ridtur. Det blev 1½h timmas ridtur längs smala stigar, över stockar, ris och kalhyggen. Jag har en bulldozer till häst, positivt menat, hon tvekar aldrig och går raskt framåt över alla hinder med öronen spetsade. Dock märks det att det har blivit höst, blev lite frusen av den kalla kvällsluften och vattnet som föll ner från grenarna.


Efter fikat väntar en varm dusch innan True Blood börjar klockan 22. Varit så mycket prat och reklam för den så jag måste se vad det riktigt är för något.


Lön + Bankomatkort

Idag har lönen och mitt nya bankomatkort kommit (mitt gamla kort försvann under semestern). Men det har varit bra att inte ha något bankomatkort, har blivit en billig vecka innan lönen, att veta att man bara har dom kontanter man har på sig att röra sig med. Visst är det konstigt hur glad man blir över lönen varje månad och hur besviken man blir efter att alla räkningar är betalda, att man aldrig lär sig!


Nu är det tre dagar kvar innan ledighet, som det ser ut nu får jag fem dagars ledighet! Helgen kommer att spenderas i Skövde med en liten kräftskiva. När jag är tillbaka i Uppsala blir det fixandes i lägenheten med allt sånt som jag ligger efter med och självklart pysslandes i stallet. Kanske hinner man äntligen träffa lite vänner och få lite socialt umgänge.


Ewe som lekt fotograf



  

 

Här kommer lite bilder sen jag och Ewe var i stallet innan vi åkte på semestern. Våran gamla Flicka börjar bli grå (fast nu börjar vinterpälsen smyga fram och göra henne mörk igen). Shacko och Chera Lie fick även vara med på bild.

Var på en ridtur efter jobbet, börjar bli mörkt på kvällarna nu, dags att leta fram reflexerna (hoppas jag fick med mig dom ner). Flickan var väldigt pigg, förstår inte var hon får all sin energi ifrån!?


"Helg"

Jag gör som sagt inte så mycket annat än jobbar just nu, och kommer inte göra så mycket annat framöver heller. Men snart är den intensiva sommar säsongen slut och jag vet inte hur mycket jobb det kommer bli för min del i höst.


Igår hade jag och Fredrik den lyxen att bli bjudna på middag, vi var hos Sofia och Fredrik som bjöd på Taccopaj. Efter lite mat och film tittandes åkte vi ner på stan där det var American car show. Allt från super bilar till skrothögar, bränt gummi och öl. En riktigt härlig och varm kväll. Vi var hemma strax efter ett, så jag känner mig lite sliten nu. Har hunnit med att jobb och varit i stallet, jag och Felicia var ute i över en timma, klarblå himmel och värme i luften. Ett bra avslut på den här veckan!


Nu väntar fem dagars jobb till innan vi ska till Skövde igen för kräftskiva. Och löningsvecka är det, sitter och planerar vad som ska inhandlas till lägenheten, börjar vara hög tid att få upp lite saker på väggarna och lite mer ordning och reda. Fast högs upp på listan står ett par nya joggingskor, efter allt gottande på semestern. Ska göra ett sista ryck för kvällen och plocka undan och duscha, innan Fredrik och Liselott kommer.


Eurotrip, Amsterdam del 2

Konstigt nog blev det knappt något shoppat. Var så uppslukad av den fina staden och hur härligt det var att vara på semester! Jag köpte två t-shirts, en vanlig och en Amsterdam t-shirt.
Blev även ett Amsterdam paraply för det regnade lite en kväll. Fick äntligen tag på lite engelska pocket böcker (väldigt dåligt utbud av det i Sverige), vi hittade den charmigaste bokaffär jag varit in på, den var fyra våningar hög, högt till tak, långa trappor och den hade hylla på hylla med böcker.


Vi avrunda vår Hollandsvistelse med ett besök på Walibi World (tidigare Six Flaggs). Det är ett stort nöjesfält med allt vad det innebär. Varken jag eller Fredrik tycker om höjder eller karuseller. Men vi åkte alla Berg och Dalbanor, plus några "vanliga" åkturer som tex Pariserhjulet, forsränning m.m. Och jag älskade det! Sitter redan och planerar nästa semester utifrån ett passande Walibi World i närheten.


På lördagen blev det en sista vända in till stan, det var nämligen show på pubgatan vi brukade hålla till på. Bl.a. kyrkomusik, kina kvarteret hade uppvisning med en drake, operasångare som uppträdde i fönstren, dragqueen parad, killar som skulle tävla i att springa i högklackat m.m.
Var en välgörenhetsdag. Sen bar det av mot Sverige, Ewe och Johan skulle stanna kvar några dagar till så det blev bara jag och Fredrik på hemvägen. Vi körde till Puttgarden där det blev lite sömn på en rastplats. Hade lite ångest av att vara på väg hem, det har varit en av dom bästa veckorna i mitt liv. Tack Fredrik, Ewe och Johan för en underbar semester tillsammans med er!


Eurotrip, till Amsterdam

Som vanligt var vi framme sent, men det hindrade inte oss från att bege oss ut på stan direkt vi kom fram. Vi började promenera fram och fram och fram längs alla olika gator. Jag hade lite problem med att orientera mig pga alla kanaler, man är så van att bara ha ett vattendrag att orientera sig efter. Vi kom hem klockan fem på morgonen. Fredrik hade hittat en gratis parkering vid en park, lagom promenadavstånd till stan, perfekt!


Veckan började vi med att vara duktiga turister. Vi...

..åkte kanalbåt. Var "synd" att dom berättade på flera olika språk, det gjorde att dom inte han berätta så mycket om varje sak vi åkte förbi.

..besökte Madame Tussauds vaxmuseum. Helt fantastiskt var det, så detaljrikt och verklighetstroget.

..besökte Tortyr museet. Var lite obehagligt med alla redskapen.

..gick längs Red Light District. Var väldigt konstigt och fel med tjejer som stod väldigt lättklädda i skyltfönster, som djur i bur på ett zoo.

..köpte en målad tavla av ett typiskt Amsterdamkvarter. Så nu har vi något som kan pryda våra tomma väggar.

..promenerade, promenerade, promenerade och tittade på den vackra staden.


Har tyvärr inga bilder än, Fredrik och Ewe tog med sina kameror. Så ni får mer uppdatering och bilder sen. För nu ska jag sova, kom hem klockan ett i natt från jobbet, och började åtta på morgonen. Imorgon har jag sovmorgon, till klockan nio.


Eurotrip, till Hamburg

Då är jag i Uppsala igen. Börjar jobba klockan ett, fick lite sovmorgon mot att jag ska jobba hela helgen, så nu väntar 10 dagars arbete i rad *usch och ångest*. Men jag har haft en fantastiskt rolig semester! Känns konstigt och tråkigt att vara tillbaka (bortsett från att få åka till stallet igen).

Vi började från Uppsala på fredag kväll den 7:e augusti efter jobbet, vi tog vägen över Skövde för att lämna Icke hos Fredriks familj. Så på lördag började vi våran road trip på riktigt, vi tog en sista härlig dusch och fyllde på mat förrådet innan vi begav oss ut på vägarna. Vi körde ner till Helsingborg för att ta färjan över till Danmark, sen ca två timmars bilresa genom Danmark för att komma till nästa hamn och ta färjan över till Tyskland/Puttgard. Mellan klockan ett-två på natten hade vi hittat våran parkering för natten i Hamburg och begav oss in för lite nattliv på Reeperbahn. Gatorna var packade med folk och sexbutiker. Efter att vi gått längs gatan där alla prostituerade stod med sina midjeväskor hittade vi en mindre pub och fick oss lite dricka. När vi var på väg ut från puben stod det en full gubbe och pissade mot ett järnräcke, något som hororna inte tyckte om för det var som sagt deras gata. Vi fortsatta gå och precis när vi vänt oss om hör vi ett *smack*, vi vänder oss om och ser en kille springa där ifrån, över räcket hänger gubben helt knockad av ett slag. Några vänliga själar tog ner han från räcket (annars hade han kvävts) och la honom i framstupat sidoläge, med byxorna fortfarande nerdragna, trevligt förstaintryck av den staden. Tror inte jag besökt en smutsigare/skitigare stad titigare, för att citera Johan "Är det såhär det skulle se ut efter en månad om alla vuxna försvann". Klockan sju var vi "hemma" igen, blev kebab och nybakat bröd som kvällsfika/tidig frukost, vi fick oss ca fyra timmars sömn den natten, sen väntade några fler timmar i bilen innan vi skulle vara framme i Amsterdam.


En sista dag i stallet

Jag och Ewe lyckades kravla oss upp och åkte till stallet kl 8 (vi kom inte i säng förrän kl 2 i natt). Ewe var duktig och har tagit massor med kort! Men dom är på hennes kamera än så det får bli efter semestern jag lägger in dom. Ska äta och fixa mig för snart börjar sista timmarna på jobbet. Känns lite trist att åka och jobba för solen skiner och det är 25 grader i skuggan.

Måste bara återigen säga vilket underbart stall vi har. Maja hade städat, plockat undan och skurat stallet. Känner mig så bortskämd som inte ens behöver sommar städa stallet. Sen så ska hon även motionera och ta hand om Flickan medans vi är borta. Till och med min syster (som inte varit så förtjust att varit i stallet dom senaste åren) tycker att stallet är underbart, och alla hästarna är snälla och keliga. Ev ska vi ut på en ridtur tillsammans när vi kommer hem igen, måste nog till lite mer övertalning bara, men hon har inte sagt nej iaf, hihi.


Håller ögonen öppna (försöker)

Har bäddat upp sängen så att jag snabbt kan krypa ner efter att jag hämtat Ewe och Johan. Ska upp om några timmar för att hinna åka till stallet en sista gång (innan jobbet) innan våran road trip börjar. Förhoppningsvis följer Ewe och hennes kamera med till stallet, saknar att ta kort på mina dagar. Peppar peppar så kommer jag kanske få en ny mobil, vore skönt med någonting positivt i min struliga vardag.

Imorgon kväll blir Skövde vårat första stopp på resan, Fredriks familj ska ta hand om Icke undertiden vi är borta. Ska passa på att klappa på Pilgrim lite. Lördag ska det handlas mat sen kör vi söderut! Vi har inte gjort upp någon 100% resplan, Fredrik har ett humm om hur vi ska ta oss ut ur landet och börja resan mot Amsterdam, sen får vi se vad vi gör för stopp på vägen dit.


Bea´s Taxi

Oj vilken dag det varit! Ewe och Johan kom klockan 8.30 till Uppsala. Jag åkte tidigare till jobbet för att kunna smita iväg och snabbis för att skjutsa hem dom till mig. När jag kom tillbaka till jobbet fick jag veta/erbjudande att åka och jobba i den andra butiken för dom var kort om folk idag. Så efter att jag ätit och gjort en liten insats i våran butik åkte jag iväg. Där byggde jag om deras täckes hylla efter det nya höst konceptet, snabba ryck.

Slutade 16.30 idag, då blev det in på Maxi en snabbis för att köpa middag. Sen åkte jag in till stan för att hämta Ewe och Johan (Uppsala är byggt så att man ska måste köra runt allt för att ta sig till andra sidan stan!). Väl hemma blev det klädbyte för oss alla, jag till stallkläder och dom till nya festivalkläder (är Uppsala Reggae festivalen i helgen). Så skjutsade jag dom in till stan igen. Sen åkte jag mot stallet och hämtade upp Felicia på vägen. Det blev en härlig kvällsridtur med galopp längs ängarna i den varma kvällssolen, både vi och hästarna blev svettiga.

Ewe hade glömt sin kamera hemma så efter att jag lämnat av Felicia och varit förbi Ica igen (för att köpa frukost till oss) så körde jag in till stan igen (eller runt rättare sagt) och lämnade kameran till henne.

Nu sitter jag här och har satt middagen på spisen och ska börja packa. För imorgon kväll börjar min semester! Fick två extra dagar semester så nu har jag hela 11 dagar semester.


WTF!

När jag kom hem från stallet och gick in till min port, så gjorde jag som alltid och slängde ett öga på min cykel. Men det fanns ingen cykel där! Någon/några har snott min cykel och lämnat kvar framhjulet! Varför min cykel?! Som att jag inte hade nog med bekymmer att reda ut. Aaaaaaa...


Gröna Lund

Var på Gröna Lund för första gången sen jag flyttat ner hit. Är alltså inge stort karusell fan. Men det blev några åk och det kändes riktigt roligt! Det enda minne jag har från Gröna Lund är Spökslottet, minns bara att jag tyckte det var läskigt. Självklart blev det allt annat som hör till, spelandes (Fredrik var riktigt duktig), langos till middag (första gången Fredrik åt det!?) och sockervadd! Kvällen avslutade vi med att se på Lady Gaga, har ni chansen så borde ni se henne, tyckte hon var riktigt bra live. En riktigt härlig Stockholmsdag då till och med vädret var på sin bästa sida. Hann även med lite shopping på förmiddag, köpte två par shorts på MQ för halva priset (ett par korta beiga och ett par knä långa svarta). Nu hoppas jag på bra väder nästa vecka då vi har semester igen.


Blev en liten tung morgon idag för det blev rätt så sent innan jag var hemma igår, började klockan sju för vi hade en jäktig dag framför oss, leverans+stort skyltbyte+reastart. Jag slutade klockan fem och der var riktigt härligt. Kvällen spenderade jag och Felicia med att hoppa med tanterna, märks att det var ett tag sen jag och Flickan hoppade, blev några mindre bra språng, fast fler bra så det får jag känna mig nöjd med.


Nu är den en måndag-fredag vecka som gäller för min del, och ingen sovmorgon, usch.


RSS 2.0