Dags för en vårgarderob

Helgen gick på tok för fort, nu sitter vi hemma i soffan igen, har hunnit med en dressyrträning. Innan vi började rida sa tränaren "Det är så roligt att träna er, vilka framsteg ni gör". Väldigt peppande att höra! Idag var Christalle lite pigg, men det är förståligt med två dagars vila. Vi jobbade mycket i trav idag, blev riktigt samlad i sluten och fick ett helt annat steg, imorgon är det galoppen som ska jobbas igenom. 
 
Behöver införskaffa ett tunnare stalltäcke och ett täcke att ha efter träningar. I Hööks "vår uppdatering" finns det två täcken jag ska titta närmare på, ett svettäcke och ett stalltäcke. Stalltäcket är ett tunnare täcke än det jag/hon har nu, svettäcket verkar väldigt intressant (om nu ett täcke kan vara det) det innehåller fleece men är fodrat med bambu närmast kroppen för att torka hästen bättre, som sagt, ett kläm och känn besök måste jag på.
 
 

En bommövning och två hoppövningar

Två annorlunda övningar och en övning att räkna galopp språng, mycket gymnastik för hästarna. Vi började med att trava över bommarna på böjt spår, för att göra övningen lite svårare hade hon ställt sockerbitar för att smalna av där vi fick rida emellan över bommarna,  vi skulle även ställa om hästarna över bommarna när de svängde. Vi red övningen från båda varven.
 
Sen galopperade vi på volt och hoppade över räckena, varannan hoppade vi och varannan red vi förbi, så man fick tänka lite, se till att hästen hade ett bra tempo/samling mellan hindrena och att vägen blev bra/bogen inte flöt ut.
 
Sen hoppade vi räckena på långsidan och red först på fem galoppsprång och sedan på fyra. Tänkte inte alls på höjden på hindrena utan bara på tempot och antalet galoppsprång. Förra terminen hade jag haft fokus på höjden men nu tänkte jag inte ens på den, börjar känna mig väldigt trygg.
 
 
 
 
Glad påsk!

En riktig långhelg

Idag är jag äntligen ledig! Måndag, tisdag och onsdag har jag varit hemifrån från kl 7 till kl 22. Steg upp och gick till stallet kl 7 för att Christalle skulle hinna vara ute ett tag innan hovslagaren skulle komma kl 9. Nu är stallet fixat, hovslagaren har gjort sitt och vi har varit ute på en ridtur i det fantastiska vädret (klädde mig på tok för varmt). Känner att det börjar bli aningens tjatigt men när vi vände och red hem var hon lika fin som om vi vore i ridhuset och dressyrtrimmade, avslappnad, mjuk i handen och bar upp sig själv, utomhus! 
 
Borde egentligen packa och plocka undan här hemma, Fredrik är på jobbet nu till lunch sen när han kommer hem ska vi åka till Skövde och hälsa på hans familj och hästarna, skönt med lite miljöombyte några dagar. 
 
Vårdagen till ära hade vi det nya gröna schabraket jag fyndade på Hööks rea, glittrar/glänser väldigt fint i ljuset. Rumpvärmaren hade inte behövts men den är så mjuk och skön att sitta på (hoppsadlar är verkligen inte bekväma).
 
 
 

Älskar måndagar

Älskar måndagkvällar, för då är det dressyrträning. Idag var vi riktigt stiliga, de nya vita dressyr skydden, vitt schabrak, tränset med lacknosgrimma och lackapannband med swarkowski kristaller. Fick mycket beröm för våran outfit.
 
Passet gick så himla bra. Vi pratade lite om utvecklingen vi gjort, Sussie är så glad för våran skull, det här kunde man inte tro i höstas. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, allt går så bra just nu. Hon har hittat sin egna balans, är avslappnad, bär upp sig själv, är positiv, även jag har förändrat min ridstil till det bättre. Tänk vad fina vi kommer vara efter den här terminen. Men fram tillsdess får vi se fram emot påskkursen söndag och måndag!
 
Två trötta och en glad hund som äntligen får vara med matte.
 

Hoppat några språng

Vår hopptränare har varit på oss om att vi ska hoppa något skutt mellan lektionerna. Idag tog vi tag i saken! Ställde upp en enkel övning (enkel att plocka fram) som gav oss ryttare lite att tänka på. Vi började med att värma upp längs fyrkantspåret, travhoppade räcket på kortsidan, landa i rätt galopp, galoppera ca halva långsidan, sakta av till trav och travhoppa räcket på nästa kortsida. Så rullade vi på i båda varven.

 

Sen travhoppade vi räcket  och vände snett igenom och hoppade oxern, fokus på att landa i rätt galopp efter båda sprången och avslutade med ett varv på volten i galopp. Gjorde samma sak i båda varven. Sen la vi till att hoppa räcke, oxer och räcke (då galopphoppade vi även första hindret). Som avslutning blev det räcke, oxer och oxer. Till sist låg hindrena på 80cm, ja jag vet, inte så högt i mångas ögon, men vi var väldigt nöjda med oss själva, både jag och Carro. Och peppade för hoppträningen på onsdag!

 


På vägen hem

Vi gjorde en liten avstickare på vägen hem från jobbet, gäller att passa på när vi slutar tidigt. Vi gjorde ett besök på Börjes. Visst har jag en snäll sambo. De har öppnat en ny butik i Bro som ligger längs E18 mellan Enköping och Stockholm. Två i stallet har köpt dressyrskydd därifrån, och självklart fanns det kvar en par i varje storlek (fram och bak), det var som menade för mig!

 

 

Väl hemma skuttade jag ner till stallet, dressyr var dagens plan. Velade fram och tillbaka om jag skulle ha de nya skydden, men de får invigas på dressyrträningen på måndag. Vi jobbade vidare på galoppfattning från skritt och även från trav. I somras var man tvungen att ha henne utåtställd och nästan springa in i galoppen. Nu går hon stadigt på tygeln, lätt i handen och bär sig själv, både i fattning och avbrott. Man kan dessutom sitta ner i traven, det var inte en tanke på att kunna göra det då, då slängde hon upp huvudet och fick ”panik” och försökte fatta galopp hela tiden. Nu kan jag sitta ner innan fattningen, i fattningen och efter avbrott och det påverkar varken formen eller tempot. Hon förtjänar verkligen sina nya dressyrskydd ♥

 

 


Ute och luftade oss

Då var två tråkigheter avklarade. Efter 65minuters väntan fick vi äntligen komma in och besikta om bilen, de hissade upp den, lös med ficklampa "Det ser bra ut" och sänkte ner bilen igen, tog väl ca 3minuter. Drygt! Har även varit hos tandläkaren, måste dock besöka dem igen för att laga hål. Usch.
 
Något som gör en på bra humör är stallet, varit där tre gånger idag. Blev en uteritt i grusgropen, galopperade nästan hela grusgropen, var i princip bara nerförsbackarna vi skrittade. I första galoppen lyftes bakbenen lite mer än vanligt, försök till bockning. Varning till känsliga läsare/föräldrar. När vi galopperade på en raksträcka ser man marken på vissa stället, där stannade Christalle vilket gjorde att jag hamnade framför sadeln, men hon höjde huvudet så jag kunde knufffa bak mig själv med hjälp av hennes hals. Första gången på 11 månader jag håller på att ramla av. Självklart var säkerhetsvästen på! Väl hemma igen kunde man inte tro att vi galoperat i backarna i grusgropen, lika pigg som innan, men förhoppningsvis känns det kanske lite i benmusklerna för henne.
 
Avslutade dagen med ett bra middagsiniativ från grannarna. Härligt att få fredagsmys trots att vi jobbar imorgon.

Just typiskt

Var så glad för att vi kom hem i tid från jobbet igår, hinna med att rida på en lite vettigare tid på dygnet. Full fart ner till stallet och började mocka. Överhörde då ett samtal mellan två andra i stallet, den ena hade precis tränat klart. Tränat?! F*N ridhuset är bokat till kl 22.00! Men tanke på Christalles energinivå iförrgår kändes en uteritt i skymningen själv inte riktigt som en bra ide. Så jag gjorde klart stallsysslorna och gick hem igen, fick lov att vara en snäll sambo och följa med Fredrik och handla. Var så ridsugen att jag vaknade innan klockan åtta idag, halv nio var jag i stallet. Så härligt att rida nu, läntar efter måndag då det är dressyrträning igen.
 

Trötter

Fredrik åkte visst aldrig hem från jobbet igår, var en sliten sambo som satt bredvid mig i bilen. Vi pratade om dagarna som varit när han helt plötsligt blev tyst mitt i en mening, stackaren hade somnat!
 
Någon som däremot inte hade slut på energi är hon som bor i stallet. När jag ledde in henne från hagen fick hon nått ryck och gjorde nån form av bock/resnings skutt. Inne i ridhuset hade hon svårt att hålla sig till skritt när vi skulle skritta fram. De har saltat eller gjort nått för det har dammat sjukt mycket senaste dagarna, men det blev en hård yta på vissa ställen, skulle visa henne det och även då hoppade hon till. Sen var det fullt med energi under hela passet. Måste få galoppfattningarna att bli lite lugna, för efter tre språng är galoppen hur samlad och lugn som helst. Men i det stora hela är hon helt underbar just nu, mjuk, samlad, lätt i handen och har egen motor.

Vårkänslor

Vilket stressigt slut på dagen, hade tänkt rida men gav upp den tanken, ny tag imorgon då vi förhoppningsvis kommer hem i tid från jobbet. Fick höra att Christalle skaffat sig några manliga bekanta. En av killarna i den vänstra hagen om dem hade lyckats ta sig ut mellan hagarna och killen på den högra sida hade visst varit på god väg. Hon hade bockat, stegrat och rullat sig i hagen, tydligen gjort som hundar och kört ner huvudet först och sen kroppen, svår att se henne göra något så smidigt, som sagt en Klumpeklossa. Har inte märkt något alls på hennes humör att det skulle vara så mycket vårkänslor i kroppen. Tiger blev alltid väldigt orolig, gnäggade i stallet och  när man var ute och red, i vanliga fall stuntade hon helt i allt vad vänner heter, så hon märkte man direkt när något var på gång.
 
Det sprudlar av vårkänslor i min kropp.

Pannband

Gjorde ännu ett försök att ta kort på lack+bling pannbandet från Kyro Riding Gear. Det glittrar jätte mycket i verkligheten! Matchar det med en lackad nosgrimma från ett träns som jag köpte för flera år sedan från Equeens i Sundsvall, Kings Saddlery är märket på tränset om jag inte minns helt fel.
 
 
 
 
 
Idag tränade vi på att fatta galopp från skritt och sakta av till skritt. Hon fattar verkligen poängen och jisses vilken samlad galopp det blir. Men hon blir lite övertänd, det ända hon tänker på är galoppfattningar så vid minsta skänkel påtryckning är hon beredd att slänga sig iväg. Men kan inte låta blir att njuta lite ändå, från att det i sommras var som att försöka få en sten att röra sig (inte så mycket kondition) till att nu rida utan sporrar och spö och ha en häst som är helt fokuserad och på hugget. Idag var hon så taggad att hon stack med mig för första gången, precis när vi skulle fatta galoppp lät det något utanför så hon flög iväg i full fart, på nått sätt lyckades hon även byta galopp, söta Klumpeklossan.
 

En sen onsdagsövning

Vi började med att värma upp med att trava över bommar (mitten övningens bommar låg på marken, 8st). Började med att rida en rak linje över, sen ha hästen något ställd åt vänster och sist något ställd åt höger (vi upprepade några gånger innan vi bytte ställning).

 

Sen red vi mitten övningen 5½an (utan det sista räcket) innan vi kom till väggen/kortsidan saktade vi av till trav, vände upp mot travbommen+räcket, fokus på en bra vändning mot hindret så det inte blev att hästen flöt ut mot manegeväggen och att man sen styrde in från spåret mot hindret (hindret stod innanför spåret), vi avslutade med att lägga en volt efter för att inte direkt tappa fokus efter hindret. Sen hoppade vi samma början med vände till studsen, samma avslut där med ett varv på volten i galoppen för att fortfarande ha hästarna med sig. För mig gick det mycket bättre med ridvägen när vi vände mot studsen, mot räcket flöt hon ut lite, men det var stor skillnad med det nya bettet.

 

Som avslutning red vi 5½an med räcket, vände upp mot det ensamma räcket i galopp (travbommen var borttagen), red 5½an igen och vände mot studsen. En liten bana. Sista vändan tog orken helt slut i Christalles ben, jobbigt med så många hinder.

 

På den sidan texten står på, från det hållet red vi på hindret.


Hemma i lugn och ro

Igår hämtade jag Fredrik halv två på natten inne på tågstationen, då kom stackaren hem från jobbet. Och idag åkte han långt innan jag steg upp, men idag är det hockeycup (pratade precis med honom och de är i final). Själv har jag tagit det lugnt och varit i stallet, blev en uteritt i solen och någon plusgrad i 1.15h med två andra från stallet. Ska knåpa ihop onsdagens hopplektion vid tillfälle, nu "The Big Bang Theory".
 
EDIT: Fick den här bilden av våran ridtur igår av Kia. Lite roligt att se hur man ridit och hur långt.
 

Swich

Klockan halv åtta satt jag och åt frukost hemma hos Hanna, vi hade lånat hennes bil för att köra in vår till service. När hon åkte till jobbet gick jag hem och försökte sova en stund. Sen har dagen bara gått i ett känns det som. Var i stallet vid lunch och fixade med bal i hagen och alla vardagssysslor, hem och åt lunch (fantastiskt hemmagjorda baconburgare), sen gick vi tillbaka och red ut, sprang hem för att hinna hämta ut bilen (hade tre minuter till godo när jag kom in till verkstaden), 4.500kr senare åkte vi vidare till Granngården för att införskaffa diverse djurfoder, hem för att pyssla och slöa lite, hämtade in hästarna för kvällen och nu sitter jag nyduschad i soffan, snart dags att lägga sig inför morgondagens arbetsdag. Puh vill vara ledig en dag till. Imorgon har jag iaf hoppträningen att se fram emot!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 
Vilket ridpass! Åååå vilken häst, en fröjd att rida. Haft en väldigt nöjd dressyrtränare ikväll.Idag kunde vi gå vidare och lägga på fler övningar att utföra. Har känt att vi stått still och inte kommit framåt för att jag inte orkat (börjar vara mycket häst att rida med all nya kondition och muskler). Förra träningen sa Sussie att jag borde prova ett annat bett. Nu var det som att Christalle förstod precis vad jag ville. Har knappt känt att jag haft henne i handen, hon har mjukt följt med när vi gjort volter i alla gångarter och som Sussi sa, syns knappt vad som är det bättre/sämre varvet nu, det har varit jätte stor skillnad på varven tidigare. Ska nog avrunda här, annars kommer jag bara tjata på om den underbara hästen.
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Nytt liv

Jag gav upp. Det blev ett besök på Ikea där jag köpte 3 nya växter till vardagsrummet. Problemet löst! 
 

Känner att jag börjar ha lite mer koll på nya arbetsplatsen nu, en skön känsla för en person med så mycket kontrollbehov/hatar förändringer som jag gör. Trivs väldigt bra med personalen, de gör de lätt för mig att trivas. Men har varit smått förvirrad i helgen, igår hade jag söndag, så det känns lite fel att det är söndag igen. Nå väl, snart är den här veckan äntligen slut.
 

Vilemo

I somras såg jag en löpare med tofs som avslut från Skellefteå företaget Vilemo, har inte riktigt kunnat släppa tanken på den. När jag var upp till Skellefteå i julas hittade jag löparen i en butik där de reade ut dem. Sen tidigare har jag en likadan svart löpare men med en eklist som avslut. Variation förnöjer.
 
 
 
För att göra det komplett blir det att införskaffa matchande bordstabletter, de är i likadant material med eklist som avslut, men de kostar 150kr/st så det får blir allt eftersom man inte har annat att lägga pengarna på.

Traktor Fredrik

Är glad att jag ha en sån mångsidig sambo, som framförallt ställer upp och hjälper till. Och att han kan det här med hästar, hur mycket tid det tar, vad det kostar och framför allt vad det betyder för mig. Ni kan gissa om de andra i stallet är avundsjuka. Att inte ha någon som suckar eller klagar för att det tar tid, luktar illa eller att man lägger för mycket pengar på det. Som dessutom hjälper till och tar hand om hästen (mockar, gör mat och hämtar in) när jag är borta.
 
Tack ♥
 
  

Fixat för ett perfekt dressyrpass

Ny fixat underlag bara för vår skull, eller… Känns alltid lite jobbigt att rida när ingen annan ridit, då ser man verkligen hur ens ridvägar ser ut. Än slank han hit, än slank han dit och än slank han ner i diket. Fast jag släppte de tankarna ganska fort, det var en väldigt pigg häst jag hade att fokusera på. Fick sakta av några gånger från trav när vi skulle skritta fram. Vet inte vad som gjorde det, kanske min inställning, med idag hade vi ett pass som Sussie skulle varit väldigt nöjd med. Hon släppte till ordentligt även i det jobbiga varvet. Superduper fin var hon idag! Stackars Fredrik har fått höra det upprepade gånger idag, tur han har sånt bra tålamod med mig och mitt hästprat.

 


Mys dag

Kan man vara annat än lycklig såna här dagar!? Sovmorgon, nog för att vi båda vaknade innan kl åtta, underbart väder ännu en dag och ett fantastiskt ridpass med duktiga Klumpeklossan. Många stora ord just nu men i just detta ögonblick är allting perfekt och alla bekymmer är väldigt små.
 
Ska bege oss in till civilisationen för att äta lunch och gör några to-do.
 
Jag och Julia, en av stallkatterna. Icke njuter av snön.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 

Hö/vatten hink

Klart man skapar lite extra arbete åt matte, för man kan ju inte äta som alla andra normala hästar. Nu har jag och Hanna varit och sagt god natt till alla hästarna och gett dem mat.
 
Det blev en ridtur i grusgropen idag, där fanns det kvar perfekt med snö att galoppera i. Var så fantastiskt härligt att få solljus och värme på sig, känner att energinivån i kroppen har höjts betydligt.
 
 

Porslinshäst

Det är mycket roligare att åka på secondhand butiker än  "vanliga" butiker, man hittar så mycket mer annorlunda och roliga saker där, och billiga. Även den här hästen kommer från Myrorna i Skellefteå och införskaffades när jag var upp i februari, 25kr kostade den. Det måste ju synas att det bor en häst intresserad person här.
 
 
 
   
 
Nu väntar jag och Icke på att Hanna ska komma över till oss, sen ska vi bege oss ut på en ridtur. Vädret bjuder på strålande sol, klarblå himmel och +7° grader.
 
 
 
 
 

Bakslag som jobbades igenom

Halv elva och precis hemkommen från stallet, haft sen träning, men vad gör det när det blir ett riktigt bra ridpass. Igår blev det bara skritt, verkligen katastrof var det, kände att jag inte hade ork att ta disskutione. Nån gång ska man väl ha ett bakslag, tur att vi har Sussie som ser till att man är nöjd efter varje ridpass. Som jag sagt tidigare, de slutar alltid i perfektion.
 
Blir inte mycket mer än så, sängen kallar, möte och utbildning imorgon.

Grönt är skönt

Att fynda är bland det roligaste som finns. Har samlat på mig endel olika påslakan och i sängen har vi sex kuddar, så det gäller självklart att man har extraörngott som matchar. På Hemtex hade de fyra valfria rea örngott för 100kr, de jag köpte hade ordinariepris 99kr, trevlig rabatt.
 
 
 
 
 

Middagsbjudning i Skellefteå

Det är inget krav på en hel avdelning, men en sort vore inte helt fel om man kunde hitta här i Uppsala. Ni kan gissa vad min familj får bjuda på när jag är på besök hemma, de tycker inte det är den roligaste middagen att bjuda på.
 
Coop i Skellefteå.
 

En till samlingen

Jag älskar verkligen vackra saker som gärna ser lite speciella ut, har snöat in mig lite på glasskålar. Våra vitrinskåp kommer snart se ut som utställningsmontrar och behöva utökas. Den här köpte jag på Myrorna i Skellefteå för 35kr. Jag måste bara få min sambo att använda dem när han behöver en skål, han tänker inte på alla saker vi har i vitrinskåpen, eller så är det nog att han är rädd att något ska råka gå sönder. 
 
  

Redan mars månad

Inte hänt så mycket i våra liv idag, eller det har hänt en hel del men det är bara jobb relaterat. Christalle och jag fick oss en vilodag. Fredrik var snäll och följde med till stallet för vi blev lite sena hem från jobbet och jag hade hand om två hästar+kvällsfodring.
 
Sån här fin uppdatering får man när Hanna är hästvakt, bild är från när jag var i Skellefteå. Täcket är det jag köpte från Hööks för någon vecka sedan. Det är inte så synd om henne som hon får det att se ut att vara, de andra hästarna har precis fått lunch, men C och co har en hösilagebal i hagen så det går ingen nöd på dem.
 
 

Hästlådor

Synd att jag redan har flera förvaringslådor i stallet, annars hade de här följt med mig hem direkt, men kanske behöver jag en till, det är väl alltid bra att ha? För er som inte är lika hästtokig som jag är finns det även andra djurmotiv på. Ni hittar dem på ÖB, priset ser ni på bilden.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0