Vi börjar avrunda året

Huset fullt är det hemma hos oss just nu. Både min och Fredriks familj är på besök -2 syskon. Dagen har vi spenderat med att gå och åka kors och tvärs i Uppsala, många viljor och önskningar om vad dagen skulle innehålla. De flesta har iaf fått med sig någon shoppingpåse hem. En butik som har riktigt bra mellandagsrea är Gallerix, halva priset på allt (utom beställningsvaror, postens produkter och presentkort). Jag hade spanat in två tavlor tidigare under hösten och slog till nu, blev ta två betala för en!

 

Konstnär Camilla Edfors
Ordinarie pris 499kr/st
 
 
 
 
 

Mellandagsjobb

Då är man tillbaka på jobbet igen, var-dag. Är väldigt mycket på jobbet, var nästan knäckt när jag kom hem. Så att jag och Christalle hade ett härligt ridpass gjorde mig verkligen på mycket bättre humör!

 

På spisen står glöggen för uppvärmning, ska hålla mig fast ett litet tag till vid julens alla härligheter.


Trängsel och julmys

Jul friden har infunnit sig i kropp och själ, eller är det alla timmar på stan som gjorde slut på krafterna. Vi hängde på låset och sprang in på den sista butiken tio minuter innan den stängde. Nog för att det är lite kortare öppettider i Skellefteå än i Uppsala, men vi var rätt trötta när vi kom hem. Vet att man egentligen inte får köpa något innan jul, det är iaf något jag predikar om, men har haft med mig mamma så hon har nog lite koll på vad resten av familjen köpt till mig. Har redan börjat med rea fyndandet, en stickad tröja, två linnen, löpare till matsalsbordet och annorlunda julpynt, fyndade även en fin liten skål på Myrorna. Ett av mina nyårslötfen är att slänga/skänka bort alla kläder som jag inte använder/trivs med. lyckades packa med mig mina jeans som är på tok förstora (jag har gått och dragit upp byxorna hela dagen) och ett linne som helt tappat passformen (därför jag köpte några nya).

 

Något jag saknar i Uppsala är att springa på vänner på stan, träffade Peter och Anna som var ute och strosade med barnvagnen, Stina som snart beger sig till Australien och Märta som lyckades ta sig hem från Prag. Saknar mina underbara vänner från Skellefteå som jag flyttat ifrån och även de som flyttat.


Tredje advent

Blir en tråkig uppdatering utan bilder. Idag har jag suttit upp på hästen, skrittat ute och i ridhuset, hon var pigg och glad men lite tung och stark. Ska försöka hinna med lite ridning i veckan innan det är dags att åka norr ut.

 

Tredje advent har vi tillbringat med att möblera om här hemma, nu står gästrummet färdigt inför nyår. Vi har haft adventsmys tillsammans med Jonas (risgrynsgröt, glögg, pepparkakor och sällskapsspel) och vi har ordnat med årets skörd av julkort. Gjorde ett försök att göra egna men limmet och inspirationen var inte med, så det fick bli färdig julkort.

 

Sängen börjar locka, vi har klämt ihop veckans timmar på fyra dagar för att kunna åka iväg redan på fredag, så det är några långa dagar som väntar.


Mysigt under sadeln

Beror det på att man vill ha det lite mysigare nu när kylan är här, för jag tycker det är riktigt snyggt med sammets schabrak. Fick ett JW sammets schabrak av grannarna när de rensade ut, passande nog är det ett schabrak till hoppsadeln, så nu jag är uppe i två schabrak!

 

Mitt schabrak är grått med vit/rosa passpoal.

 

 

Mys på höskullen

Tur att man har varandra ♥

 

Det var två trötta människor som satt sig i bilen på väg till jobbet halv sex imorse. Skönt nog slutade vi klockan ett. Har inte riktigt förstått att det är helg, jobbar imorgon och sen blir det julmys med tjejerna inne i stan. Sen börjar det bli hög tid att ägna några tankar åt julklappar, tiden går för fort! Många människor/kunder har kommit en bra bit med julshoppingen, inte alls stressande...

 

 


En resa i korthet

Polen/Warszawa är till stor del vad man hade väntat sig, grått och slitet. Men de river och bygger om väldigt mycket, så de nya byggnaderna, bland annat gallerian vi var i, är toppmorderna. Med tanke på vad de fick utsättas för under kriget går utvecklingen otroligt snabbt framåt.

 

 

Den är i flera våningar som slingrar sig hit och dit. Även glastaket går i bågar,

varje glasskiva är gjuten för att passa just där.

 

 

Som de flesta städer har även Warszawa en gammal del, den är otroligt vackert utsmyckad nu inför julen. När man går runt hemma i Sverige känns det som att butiker och städer satsar lite mindre på julen, men i Warszawa är det julstämning överallt.

 

 

 

Hela huset har snöflingor projicerade på sig om snurrar, under granen ligger det stora paket och alla lyktor är vackert utsmyckade med lampor och kulor.

 

 

Mitt roligaste inköp är den här lilla babushkan, det är en pingla i den.

 

 

 


In Sweden

Hur tog vi oss hem? Började dagens hemfärd med att få höra att Arlanda och Bromma var nere, även flygplatsen i London var stängd. Det blev lite förseningar med vi tog oss iväg. Jag är inte flygrädd med efter den här sista biten av flygturen och landningen är jag lite nervös. Sen väntade en lång och spännande bilresa hem. Det har stått bilar i dikena (på tak, på front, på sniskan), de har stått mitt på motorvägen, lastbilar som slirat i avfarter och backar, bilar som snurrat runt (var bla en som gjorde det några bilar framför oss) och de som kört fast på parkeringar och vägkanter. Från att vi åt lunch hade vi tre timmar kvar hem, men det tog oss sex timmar. Men vi är glada att vi faktiskt tog oss hem.

 

Plumsade ner till stallet och fixade i ordning, det hade frusit en ledning i natt så två boxar hade blivit dränkta (tack och lov inte C:s box), även hela stallgången var blöt. Då vintern verkar ha bestämt sig för att stanna på ett längre besök sprang jag in en snabbis på Hööks när vi åt lunch i Nyköping och köpte ett vintertäck. Vi är väldigt välmatchande nu.

 

100gr utetäcke + lös halstäcke
280gr stalltäcke
300gr vintertäcke, ny design med extra utrymme för manken.
 

Understruken text = länk


Byter land några dagar

Nu sitter jag, Fredrik och en kollega till oss i bilen på väg mot Skavsta. Vi ska till Polen, närmare bestämt Warszawa, några dagar för en kick-off med alla butikschefer i norra och södra Stockholm. Kommer bli tre innehållsrika dagar för mig/oss men fattiga dagar för bloggen.

 

Hoppas ni har en bra start på veckan ni med!


Rumpvärmare för de stora fyrbenta

Något jag stod och velade över på SIHS var att köpa eller inte köpa ett skrittäcke. Tycker Rambo täckerna är väldigt snygga och härliga i materialet. Självklart finns de i en fin brun/beige kombination. Jag har nog blivit lite av en 08:a, blev förvånad över att det blev vinter så plötsligt, så det vore inte helt fel med ett sånt (inte van vid att ha en klippt häst), men tillsvidare får vi hålla in rumpan och klara oss med Tigers gamla.
 
Visst skulle vi vara snygga?

Tittade lite på vad de kostar i olika butiker, det var nämligen mässpris på SIHS, men mässpriset och ”ordinarie pris” skiljer med ca 20-60kr.

 

Nu är temperaturen nere på -15grader. Ikväll har jag skänkt en tanke åt alla hovslagare där ute, har nämligen stått och broddat på Christalle. Men det gick faktiskt bättre än jag trodde att det skulle gå. Snösulorna kommer på först på torsdag då hovslagaren kommer.


Kylig första advent

Vaknade och tittade, som den vanliga morgonrutinen jag gör, på termometern i köket -10grader! Ser inte lockande ut att starta bilen för att bege oss ut på diverse ärenden, men imorgon åker vi till Polen så vi är illa tvungna.

 

Christalle och Iza är som siamesiska tvillingar i hagen, de står tätt ihop med varandra och äter ur samma hö hög. Roligt och intressant att se hur djur fäster sig vid varandra, när alla sex hästarna gick i hagen var Christalle och Monchie bästisar och Iza och Lejjan.

 


Alla är mätta och belåtna

Oj vad stopp det blev i magen efter kalaset, sju sorters kakor släng er i väggen!

 

För er som missat väderrapporterna kan jag meddela att det är vinter. Från ingenstans är allt nu snötäckt och termometern föll hastigt ner till -7 grader, vi som inte ens haft nollgradigt eller frost på bilrutorna. Väderomslaget innebar att hästarna skulle få mer att tugga på i hagen. Icke och Fredrik hjälpte till på sitt sätt.

 


S.I.H.S shopping

Kändes lite konstigt att tillbringa fredag kvällen med att förvirrat springa mellan olika typer av tåg, men vi tog oss från Sollentuna till Globen och sen till Uppsala. Var väldigt roligt att få njuta av hästar live en fredagskväll. Träffade även på några bekanta ansikten från både Skellefteå och Sundsvall. Självklart blev det lite shopping med, lyckades behärska mig till nästan bara nödvändiga saker.

 

Det enda som var lite tråkigt var att jag hade förväntat mig liter mer av ett 20års jubileum, eller det kändes inte riktigt som att det fanns någon röd tråd under kvällen. Men som sagt, nog underhållande ändå.

 

 

Schabraket kommer från Sharpman, ridhanskarna från Equeen

och pannbandet från Kyro Riding Gear.

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0