Vår med en touch av regnskurar

Idag har jag varit hemma och ledig. Passade på att spendera flera timmar i stallet med diverse små pysslande men framför allt vår fixande av hästen. Stallgolvet fick en heltäckningsmatta av päls efter nästan två timmars borstande. Blev även en ridtur i det sköna vädret, en härlig känsla att nästan svettas i bara linne och tröja när man är ute och rider.

 

 

Hemma har jag gjort den sedvanliga städ och tvätt proceduren. Fredrik har konstaterat att jag har tvångsbeteenden och några skruvar lös. Han retades med mig genom att springa och flytta omkring böckerna på vägghyllorna och ljusstakarna i fönstren, jag får panik när han gör så. För att lugna nerverna fixade jag med byrån i hallen, justerade lådorna, rengjorde dem, rensade ut bland det som fanns där och la ner det i ordning. Nu har jag återfått mitt inre lugn.

 

Nu är min helg slut, imorgon är det jobbet igen för både min och Fredriks del.


Det är tur att jag har min snälla pojkvän,...

dsc05706 (MMS)

Det är tur att jag har min snälla pojkvän, stark är han också! Min lediga dag har jag spenderat i ett sex timmar långt möte, en spännande sak som kom upp som vi får se vad det leder till. Imorgon ska jag försöka vara ledig på riktigt.


Jag, Fredrik, Icke och blåbärs lyxshaken f...

dsc05704 (MMS)

Jag, Fredrik, Icke och blåbärs lyxshaken från MAX är på väg hem från en helg i Skövde. Riktigt skönt med miljöombyte och en lugn helg tillsammans. Ska se om vi har turen att stöta på vår vän Christian längs vägen.


Jag, Fredrik, Icke och blåbärs lyxshaken f...

dsc05704 (MMS)

Jag, Fredrik, Icke och blåbärs lyxshaken från MAX är på väg hem från en helg i Skövde. Riktigt skönt med miljöombyte och en lugn helg tillsammans. Ska se om vi har turen att stöta på vår vän Christian längs vägen.


Fått lite gjort i helgen

Trotts den smått deprimerade starten på helgen blev det en riktigt bra helg, har en känsla av belåtenhet i kroppen. Har varit till återvinningen med saker som jag rensat ut, beställt fälgar till bilen, spenderat flera timmar i stallet och städat! Har storstädat köket, rensat ut i skåpen, dragit åt skåp knopparna, skrubbat, diskat och allt annat man kan göra med ett kök. Självklart har resten av hemmet fått sig en omgång av dammtrasan. Fredrik tittar på mig som om jag vore knäpp när jag visar allt jag gjort i köket, speciellt för att jag är helt överlycklig för att ha fått tillbringat mina lediga dagar med att städa.

 

Nu på kvällen har Fredrik varit i Bygdegården och haft spelning tillsammans med några andra från orten, med sig hem fick han go fika och två blombuketter. Är det närmaste i blomväg jag får av min sambo :P Då jag är ovan att ha/få blommor har jag inga vaser, eller de jag har är antingen för låga eller för breda. Glömmer alltid bort det till nästa gång jag får blommor.

 

Nu är det en måndag till fredags arbetsvecka som väntar oss båda. Sen blir det utflykt till Skövde nästa helg.

 


Envis vår

Det känns väldigt orättvist just nu, varför är det alltid detta väder på mina lediga dagar?!Väderguden -God morgon Bea, firar din tredje lediga helg med detta väder igen.

 

 

Förra helgen Förr förra helgen

 

 

Min kommentar till Fredrik ang vädret.

-Du sa att det blir vår tidigare här nere!

-Ja, men jag har berättat om Aprilvädret.

-Och... det är ju Mars nu.

-Nej Bea, det är April.

Woops! Tillräckligt förvirrande att inte veta vad det är för dag, men att ha fel på en hel månad.

 

Fredrik har åkt till Älvsjö mässan, han jobbar där torsdag-söndag, så jag har hemmet för mig själv i helgen. Får se vad jag ska hitta på.

 

 

Har nog inte sett ett läckrare badrum någon gång (Älvsjö mässan).
Nu ska jag och min nya bästa vän åka hem o...

dsc05690 (MMS)

Nu ska jag och min nya bästa vän åka hem och göra helg!


Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Åkte hemifrån efter klockan sex på morgonen och kom hem efter åtta på kvällen. Svaret på frågan är ja, jag är trött.

 

Fredrik hittade ett inlägg på Facebook som fångade hans intresse, Nickelback kommer till Sverige! Nu har vi två biljetter bokade! Har önskat mig det de senaste födelsedagarna, typ sen jag fyllde 20år. Har sagt att innan jag fyller 30år ska jag ha sett dem.  Hade nästan gett upp hoppet om att de skulle komma till Sverige. Synd bara att det är så långt till september, men det är helt klart värt väntan.

 

Nu ska jag luta mig tillbaka med lite Mövenpick och hockeymatchen. Sen duschen och sängen. Jobbdag imorgon med. Men nu vet ni att jag lever iaf.Jag ser det snö..ar..?

Då var det dags igen. Förra gången vi var lediga var allting vitt när vi vaknade, idag är det inte långt ifrån (snöar lite fortfarande). Får se hur det går för killarnas vårfixa bilarna dag. Hanna har passande nog bokat ridhuset, vi är ett helg gäng som ska hoppa (bokat några timmar), mycket passande att rida inne en sådan här dag.

 

Denna morgon Förra helgen


 

Mitt i allt inredningsshoppande har jag faktiskt köpt lite hästsaker. Eller ridbyxorna köpte jag som födelsedagspresent till mig själv, fick ett presentkort av Nina när jag var i Skellefteå på Royal Hästsport. Har varit sugen på att prova ett par ridbyxor med mudd längst ner och hittade ett par från Horse Life för ett mycket bra pris, 695kr om jag inte minns helt fel.

 

Modellen heter Florencia och finns som helskod eller knäskodd.

 

På Hööks hittade jag den bruna huvan för halvarea priset, med tanke på att det mesta i utrustningsväg är brunt så fick den följa med hem.

 


Äntligen något till väggen

Påskledig! I en dag. Tröstshoppade lite på lunchen, hittade en poster på Lagerhaus som jag tycker passar mig väldigt bra och vi har fått ett rabatthäfte som gäller i gallerian vi jobbar (tom på söndag), tänkte att någon rabatt måste jag hinna utnyttja.

 

 

Inte helt hundra färgåtergivelse, men ni förstår budskapet.

Kan tillägga att det följde med två Mövenpick från CityGross, Caramelita och Stracciatella, en av mina absoluta favoritglassar från Hemglass tiden!

Skönt med ett stall att fördriva timmarna i

Legat i sängen i elva timmar och sovit nästa hela tiden, jag som trodde att jag började vara utvilad nu.

 

Igår när jag lagt mig kom jag på något som irriterat mig under dagen –Ek oljan är i städskåpet! Jag hade letat igenom hela skrubben med inte hittat den, var säker på att jag sett den någonstans nyligen. Så idag har matbordet och vitrinskåpen blivit inoljade. Hanna slutade passande nog tidigt idag så jag har tillbringat över fem timmar i stallet. Tiger har bland annat fått en större box. Hennes gamla hagkompis och boxgranne har flyttat till ett nytt stall närmare där ägarna bor. Smidigt att bara behöva flytta alla saker ett steg åt höger.

 

I rabatten börjar diverse blommor och blad komma upp. Och den härliga solen vi fick njuta av under ridturen visar att våren faktiskt är här (trotts att Hanna säger att det ska snöa på fredag). Det har kommit en nyhet på jobbet som skulle passa mig och våren alldelens ypperligt, galgar i härliga färger! Det jobbiga beslutet som måste fattas är om jag vill ha gröna eller lila, båda färgerna är favoriter hos mig. Fredrik tittade lite konstigt på mig när jag sa att de skulle hänga i garderoben, känner att han inte riiiktigt är lika inbiten inredningsfanatiker som jag är (klart insidan av garderoben måste matcha med det som är på utsidan). Men han säger att han trivs här och att det beror till stor del på att jag har gjort det fint hemma, det är ord som gör mig glad.

 

Tyvärr ligger Jysk hemsida nere, så ni får se en bild på dem vid ett senare tillfälle.


Va? Syr du mattor?

Nu har jag rensat ut bland mina kläder i byrån och städat ur den, rensat bland mina skor och väskor i garderoben och städat ur den, rensat i lådorna under sängen och städat ur dem. Det är bra att vara hemma och ha riktigt tråkigt ibland.

 

Det blev tillslut några soppåsar att slänga, arbetar efter städfilosofin ”har jag inte behövt saken på ett år (alla säsonger) behöver jag den inte”. I sänglådorna hittade jag fyra små trasmattor som jag köpt på en lagerrensning. Då jag inte hittat någon användning av dem hittills tänkte jag slänga dem, men kom på att jag sett en bild med trasmattor ihop sydda till en stor i en inredningstidning. Sagt och gjort, tog fram björntråden och nu sitter de ihop med varandra och ligger i sovrummet.

 

Ska ta bättre bilder när vi städat ur sovrummet, gipsskivor som bakgrund är inte så inspirerande.

Fortsätter att vara förkyld

Jag är ledig två dagar i rad igen… själv. Funderar på vad jag ska sysselsätta mig med för det blir lätt långtråkigt. Har gjort en liten ansats till påskpyssel (tiden går fort just nu), vikt ihop tvätten, ridit ut tillsammans med Jossan, börjat tvätta stallkläderna och sorterat in räkningar m.m.

 

Nu tog fantasin slut.

 

 

Grenarna kommer från buketterna vi hade vid nyårsmiddagen, vasen fick vi som julpresent från jobbet första året jag jobbade där.

Min lillasyster är nu lika gammal som jag är

Idag fyller min absoluta favorit lillasyster 25år, och den här dagen kommer jag minnas som en av de värsta i mitt liv (kanske lite överdrivet men har svårt att se hur den skulle ha kunnat bli värre).

 

Jag och Fredrik lyckades kravla oss upp sådär fruktansvärt tidigt för att vara i Stockholm klockan sju för att få tid hos en drop in bilbesiktning i Upplands Väsby. Fick en köplats, satte oss ner och väntade…väntade…väntade…efter 40 minuter blev det våran tur. Besiktningsmannen tog nycklarna och gick ut för att hämtade bilen, han kom in efter en liten stund och sa –Er bil startar inte. Den var helt död. Efter lite testande konstaterade vi att felet verkade vara i nyckeln. Så återigen involverade vi våra grannar i våra vardagliga problem, Hannas bror och pappa hämtade extranycklarna hemma hos oss och kom till oss (min chef hämtade mig och Fredrik så vi hann jobba några timmar innan de hann komma och hämta mig).

 

Ingen utav extranycklarna fungerade. Vi fortsatta felsökandet men inget gjorde någon skillnad. Adde hittade numret till en Honda verkstad som låg på andra sidan Infra City. Som den tjej jag är ringde jag dit helt förtvivlad och berättade om mitt problem. Vi lyckades knuffa/backa igång bilen i nedförsbacken (så motorn fungerade iaf) och tog oss till verkstaden.

 

Resultatet av det hela var att en kabel i startmotorn hade gått sönder, de lyckades löda ihop den, men de vet inte hur längde det håller. Så om jag får samma problem igen måste jag byta startmotorn. I dags läget är jag 1.600kr fattigare… längtar till den 25:e april.

 

Ett STORT tack till familjen Bemerud som alltid ställer upp! Och till Honda City i Upplands Väsby/Infra City som hittade tid för att hjälpa mig så snabbt.

 

Grattis på födelsedagen Frasse!!!


Motiverar städning med nya saker

Det blir mycket bilder från sovrummet nu, prydnadskuddarna fick jag av Sara och Hannah i födelsedagspresent. Passade på att piffa till sägen lite extra när jag bäddade till nya sängkläder. Den stackars tvättmaskinen har gått för fullt idag, nu hänger det tvätt på tork lite varstans.

 

 

 

En annan födelsedagspresent (och julklapp) jag inte visat ännu är de här glasen/skålarna. Fick en uppsättning av Fredriks föräldrar i julklapp tillsammans med glassmaskinen. När Fredriks kompis Robban var och hälsade på senast hade han köpt med sig en födelsedagspresent, likadana skålar, vilken lyckoträff! Så nu har jag åtta stycken. Längtar efter jordgubbssäsongen när jag ser på bilden!

 

Foton från Cervera, All in One Allglas.


Allt för att sova gott

Jag trotsar förkylningen, som envist håller sig fast, och städar här hemma. De senaste veckorna har hemmet under veckorna förvandlats till ett berg av reklam, smutstvätt, disk och allt annat som man inte orkar plocka undan. I mitt försök att stuva undan alla saker insåg jag att vi har en hel del sovresurser. Vi har tre duntäcken, fyra fibertäcken, sex dunkuddar, åtta fiberkuddar och två memoryskumkuddar. Då har vi ändå rensat ut lite täcken och kuddar som har gjort sitt.

Kan snart ha en egen täcke och kudde avdelning här hemma.

 

 

De senaste tillskotten är fyra kuddar från Ajungilak, två Premium dunkuddar (Fredrik har Premium duntäcke) och två Extreme fiberkuddar. Har ni inte sovit gott hos oss tidigare hoppas jag att ni kommer göra det hädanefter.


RSS 2.0