Snipp snapp slut på denna helg

Gårdagen flög fram. Vaknade, åkte till jobbet, insåg att jag fått med Fredriks båda bilnycklar *shit*, körde hem på min korta lunch och fick en macka att äta på väg tillbaka, direkt till stallet, hem igen, möttes av en mycket besviken hund när jag kom hem i stallkläder, klädbyte igen, middag hos våra nya grannarna och kvällen avslutades kl tre. Gissa om jag är glad att vi ställde tillbaka klockan en timma idag!

 

Igår när jag och Tiger var ute och red längs grusvägen mellan några ängar, gjorde hon ett utfall framåt, jag tittade bakåt för att se vad som skrämt henne. Bredvid oss på ängen kommer ett rådjur springandes, det springer förbi och sneddar sen över till ängen på andra sidan framför oss. Är fortfarande lika fascinerad över dess söta djur.

 

Åkte till stallet på tok för tidigt, men var så ”illa tvungen” för det skulle hinna bli mörkt efter jobbet. Vi fortsatte träna på den samlade galoppen och la in en del avbrott. Fin fin fin är hon flickan min, lite synd bara att hon lagt på sig endel vinterpäls då det fortfarande är +10 grader på dagarna, vilket gör att hon blir lite svettig.

 

Efter jobbet mötte jag upp Fredrik på Gränby köpcentrum och efter lite letandes hittade jag ett skärp och strumpbyxor till Rock´n´Roll festen på lördag. Ska gräva lite bland mina kläder och se om jag fåt ihop en outfit.

 

Nu är det fyra dagars jobb kvar innan jag är ledig, tre i Barkarby och en i Uppsala.


It´s alive!

Imorgon blir det premiär turen med bilen efter att Fredrik har pysslat om den. Peppar peppar så är bilen nöjd och kan återgå till att fungera som vanligt. Återstår lite fixandes på bilarna men nu går dom mycket bättre. Nu njuter vi av lite fredagsmys i form av taccos och Scrubs. Imorgon blir det en intensiv dag, först jobbet, sen stallet och snabba ryck hem för att gå över till grannarna för lite födelsedagsfika. Mysigt.

 

Har även hunnit med en vända till stallet, tur att varken hunden eller hästen är mörkrädd. Och jag har en oförskämt fin häst just nu, hon är så positiv, framåt, lätt i handen och lyssnar väldigt bra på hjälperna. En riktig solstråle i tillvaron. Värre är det med all gegga och vinterpäls som verkar oändlig. Den som gjorde hagar lerfri borde få Nobelpriset.


Nu är det dags för fredagsmys... igen?

Dagen började direkt från sängen till bilen. Vi (eller rättare sagt Fredrik) behövde lite saker för att kunna jobba med bilarna. Väl hemma tog jag och krattan ett varv på parkeringen. ALLA träd ska ner! Självklart förstår jag att de gör nytta genom att suga upp en hel del vatten och på så sätt hålla gårdsplanen lite geggfri och de är väldigt vackra på sommaren. Men det är ett h*vete just nu, sjukt mycket löv som ligger på marken. Det kommer iaf gallras ut några stycken levandes träd och sen så ska även de döda träden ner (flera träd har växt upp för nära varandra och därför dött).

 

Sen fortsatte jag inomhus med sista finliret på golvlisterna i vardagsrummet och dörren till vardagsrummet. När jag satt och målade slog det mig, det är redan fredag igen! Tiden går just nu ruskigt fort. En vecka har hunnit passera och jag har knappt märkt det. Min pappa fyller år på söndag, han fyller år i slutet av hösten och nästan början av vintern, och det känns fortfarande som september, väldigt förvirrande. Nästa helg ska vi till Linköping på personalfest, med rock tema, och jag har inte hunnit ägna en sekund att fundera över det. Måste bestämma vilken stil jag ska ha och införskaffa det. När ska jag hinna det? Vi ligger efter med husfixandet, fortfarande massor som behöver fixas omgående och innan vintern kommer, jag måste hinna till stallet lite oftare, vi måste lösa problemen med bilarna för det är ohållbart att ha en bil när Fredrik ska börja på sitt nya jobb på måndag, och jag kommer behövas i Barkarby även nästa vecka.

Ingen positiv dag idag.


Pannlampa fixad

Dagen blev inte så mycket mer produktiv än vad jag tidigare berättat, var iofs ute på en kvällsridtur. Fredriks kusin och hans tjej kom vi lunch tid, och höll oss sällskap till klockan fem innan de begav sig hemåt mot Skövde/Tibro. Alltid kul med människor som tar sig tid att stanna och hälsa på trotts att de är på resande fot.

 

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg var jag ute efter en ny pannlampa, då även den som flertalet andra saker haft en förmåga att försvinna den senaste tiden. Jag var in på Horze igår för att titta på deras pannlampa (för 59kr), den kändes otroligt plastig och gav ifrån sig ett allmänt rappligt intryck. Gick då över till Hööks för att titta närmare på deras (159kr) men deras var slutsåld för dagen. När jag var i stallet letade jag reda på min ”rånarluva” och ”öronmuffar”, gissa vad som låg tillsammans med dom, min älskade pannlampa! Tycker om den för att den har tre olika steg med vitt ljus och ett rött ljus. Och den är rejäl.

 

Nu ska jag luta mig tillbaka med några Scrubs avsnitt och godis pumpen som Fredrik fick i present av våra besökare.

 

 


Skura, diska, tvätta, damma, torka ...

Igår kväll innan Fredrik skulle till träningen kläckte han ur sig ”Min kusin och hans tjej kommer imorgon vid lunch”. Igår kväll såg vårt hem ut som en byggarbetsplats. Så det blev en liten sovmorgon idag, för nu skiner hemmet igen. Disken är diskad, verktygen och målar tillbehören bortplockade, toaletten städad, mattorna dammade, golvet dammsugit och skurat, fönster och inredning dammtorkat, smuts tvätten i tvättmaskinen och hunden har haft ett möte med borstarna. Gud så härligt när det är ny städat!

 

Orkade inte fota mina inköp på Hööks igår, så dom kommer nu istället. Jag har letat efter en hård boll åt Icke (inte en i hårdplast) för tennisbollarnas livslängd är obefintlig. Tidigare hade vi rep som var hårt snurrad som en boll, den höll väldigt länge men tillslut gav även den upp. Är helst en ny sån jag vill ha. Men vi har slutat sälja dom på jobbet, i somras hittade vi en på Grangården men här i Uppsala har dom inte kvar den. Nått tips på vart den typen av boll kan finnas? Tänkte ge den här bollen från Hööks en chans, den är i väldigt kraftigt gummi så det känns lite lovande.

 


Pendlat färdigt

Efter att ha väckt min sambo okristligt tidigt (enligt honom) för att Volvon inte startade, kunde jag komma iväg till Barkarby. Måste säga att det känns lite tråkigt och frustrerande att jag inte ska jobba där förrän nästa vecka, längtar självklart tillbaka till min butik, men jag hatar att lämna ofärdiga saker efter mig.

 

Det har varit minusgrader de senare mornarna hos oss. När jag körde i en kraftig kurva på vägen hem från jobbet tänkte jag ”skönt att vi sluppit nederbörd, skulle vara väldigt halt då”. Stannade av på Horze och Hööks, ligger precis bredvid vägen som leder hem, hehe. När jag gick ut till bilen igen hade himlen öppnat sig! Stackars Sara kör från Barkarby nu och det har tydligen hunnit bli endel vatten på vägbanorna. Jag är iaf glad att jag inte skulle åka i motsatt riktning när jag skulle hem, bilkön sträckte sig 6,5km!

 


Home Sweet Home

Gissa om det känns skönt att sitta i soffan och vänta på att få middagen serverad, alltid lika lyxigt med serverade middagar och lunchlådor. Hade det väldigt mysigt när jag gick ut till bilen imorse, Fredrik hade igår natt, när han kom hem från träningen, satt fårskinnklädslarna på bilsätena, ställt in bilsätet till mig, kopplat in motor- och kupévärmaren. Underbart!

 

Att jag har glömt är fel uttryck att använda, jag har inte hunnit passar nog bättre, jag har inte hunnit berätta om vårt barn vi skaffat. I söndags följde Sara med till stallet (för er som inte vet är hon pälsdjur allergisk men kämpar på trotts att vi har Icke) så det här med hästar är lite nytt och spännande. Vi begav oss ut på en körtur, gav över tömmarna till Sara när vi var i skogen. Hon lyste som ett litet barn!

 

Idag har jag också varit i Barkarby, men slutade halv sex. Imorgon blir ”sista dagen”, iaf för i veckan, sen två efterlängtade lediga dagar innan det blir jobb i Uppsala i helgen. Kom på idag att om ca 1½ vecka ska vi till Linköping på personalfest. Jag som inte shoppat nå kläder till dess! Ska bege mig ut på jakt efter några härliga rock ´n roll kläder.


Gissa om jag är trött! Var på jobbet kl åt...

dsc02096 (MMS)

Gissa om jag är trött! Var på jobbet kl åtta imorse och kom hem nu strax innan kl tio. Dagen har gått oerhört fort, blir en "favorit i repris" imorgon. Förhoppningsvis kommer jag hem lite tidigare då. Och förhoppningsvis hittar jag dit jag ska imorgon. Idag körde vi "genvägen" över Enköping när vi skulle från Barkarby till Uppsala. Skönt att jag inte är ensam om att köra helt fel ibland.


Vilken fantastisk kväll! Blev ett snabbt k...

dsc02108 (MMS)

Vilken fantastisk kväll! Blev ett snabbt klädbyte efter jobbet för att möta upp Sara och Hannah. Blev middag på Subway innan Hannah smet iväg. Då blev det en stor kopp te och efterrätt på Linne cafét, innan det var dags att gå till Missionskyrkan där det var gospelfestival, som Hannah var med och sjöng i. En härlig upplevelse! Kändes som man var med i en Amerikansk film när man stod och klappade och viftade med händerna.


Härliga höstdag

Vilken fantastisk höstdag det blev idag, solen sken för fullt! Fredrik var duktig och bytte till vinterdäck, blir några dagars jobb för mig i Barkarby nästa vecka med så då ville han att jag skulle köra säkert, snäll och omtänksam han är. Själv har jag målat första lagret på golvlisterna i vardagsrummet och vi hjälptes åt att slipa till vardagsrumsdörren och även grundmåla den med. Äntligen är vi i gång igen.

 

Självklart har jag varit i stallet idag, plockade fram fårskinnsulorna (blir nog att köpa ett nytt par till i år), och en fodrad jacka istället för vindjackan och tog på mig understället. Satt och drömde mig bort igår om lite nya stallsaker. Mina vinterridstövlar gick sönder i fjol, men vinterstövel Steeds från Hööks låter väldigt härlig ”… helfodrad med teddy …” ska nog göra ett besök på Hööks i veckan, tänkte även kika på en lila fleece tröjan (allt allt allt i min värld är i färgen lila nu). Redan i fjol blev jag sugen på reflexridvantarna från Mountain Horse, hittade dom på Citygross, tjocka och synliga. För att synas ännu mer måste jag köpa en ny pannlampa, hittade en på Horze till ett vettigt pris, då jag lyckat tappa bort den jag hade i fjol. Jag har redan ett reflexridtäck men hur bra vore inte det nya från Horze, man syns väldigt bra framifrån också.

 

Icke har iaf fått sig något nytt, Hööks har 15% rabatt på alla reflexer tom söndag, så Fredrik köpte ett reflextäcke till henne så hon kan följa med mig till stallet även på eftermiddagarna när det börjar skymma. Tiger var väldigt fundersam först vad det var för något som sprang bredvid henne, men sen insåg hon väl att det bra var lilla tokan. Det kyligare vädret verkar ha gett min häst ännu mer energi, för idag stod det en bil parkerad på åkern där vi brukar rida, och det var inte alls okej tyckte Tiger. Tre försök till att rycka iväg i galopp blev det, så det blev en ”lugnare” och kravlös skritt och trav ridtur.

 

Icke är sugen på att gå in och berätta för Fredrik att vi är hemma från stallet.

 

Nu håller Fredrik på att göra middag till oss, fläskfilé som legat i en rödvinsmarinad, gissa om det luktar gott!

 


Ascot

Idag har jag varit i Barkarby butiken, ska under nästa vecka hjälpa dom att optimera deras möbeluppställning. Älskar att möblera, montera och dekorera! Blev en kortdag idag  men det gav inte så mycket att komma hem i tid, hann sitta ner och prata med Fredrik undertiden han åt middag sen var han tvungen att åka iväg till sin hockeymatch.  Nu sitter jag här, klockan är sju och jag är redan uttråkad. Jag är nog lite arbetsskada också, hittade den här bilden/annonsen i ”Vi i villa” tidningen jag fick igår.

 

 

Ascot är en hel möbelserie bestående av skohylla, byrå, hög smal hylla, vägghylla (ser ut som en stege som lutas mot en vägg), klappbord och självklart det här skoskåpet.

 

Imorgon blir det äntligen ett ordentligt ryck med huset, nu ska färghinkarna fram igen!


Första dagen tillsammans

Idag har det varit min och Fredriks första lediga dag tillsammans (och ensamma) i huset.  Nu när jag har tid att stanna upp och se mig omkring i min tillvaro får jag en känsla. Ni vet hur barn leker ”mamma, pappa, barn”. Ungefär så känns det här. Jag och Fredrik leker ”villa, volvo, vovve” (plus att vi har en mazda och en häst). Det känns overkligt att jag och Fredrik flyttat från en lägenhet på 25 kvadrat till en villa. Det känns påhittat, surrealistiskt, svårt att ta på, att det fortfarande bara är ett tillfälligt boende . Jag känner mig inte så vuxen, funderar över om man kommer känna sig vuxen? Om man någonsin känner sig redo för att ta de här stora stegen i livet? Samtidigt som man njuter av ytan, närheten till naturen och lugnet, alla de roliga, slitsamma och konstiga sakerna man får prova på när man bor i hus. Känns det nervöst, spännande och lite läskigt.

 

Jag har suttit och funderat på min boende resa här i Uppsala. Började med att vara inneboende i ett studentrum (är Märta otroligt tacksam att jag fick bo med henne i hennes studentrum när jag precis flyttade ner hit). Efter någon månad fick jag mitt ”eget” studentrum där jag bodde i 1-2 månader. Sen fick jag otroligt nog tag på en egen liten etta här i Uppsala, som hade bättre hyra än studentrummen! Och nu, inte ens två år efter att jag flyttat ner hit, bor jag i en stor villa på landet med sambo och hund.

 

Idag när vi hämtade posten låg ”Vi i villa” tidningen i brevlådan, som inte var till mina föräldrar utan till oss. Vuxenpoäng. Fredrik har suttit och funderat över elavtal inför vintern, binda eller inte? Vuxenpoäng.

 

Om någon har en idé på lite mindra vuxna saker får ni gärna höra av er.

 

Blev ingen vardagsrumsuppdatering idag. Vi tillbringade lite många timmar på motionering av bilen i Uppsala.

 

P.S Dunsockarna köpte jag idag på JYSK, kampanjpris 35kr ist för ord.pris 59kr. Självklart lila för att matcha min badrock!

Dagarna efter

Då var en fantastiskt rolig helg över. Är imponerad och glad över alla som tog sig tid att komma hit. Blev en hel del städer representerade, tex Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Skövde, Västerås, några fler städer söder över men jag är så dålig på ortsnamn där,  Stockholm ”förorter och innerstad” och självklart Uppsala! Helgen innehöll två besök på pizzeria, musik quiz, Mario gokart, hejarklack på en hockeymatch och otroligt trevligt sällskap. Det är tur att vi har ett stort hus, var 17 personer som sov här, det blev frukost i omgångar för att rymmas vid köksbordet. Nu laddar vi om inför fest i Sundsvall den 19-20e november, då är det Christians tur att gratuleras. Men innan dess ska vi även hinna med en personalfest i Linköping.

 

Imorgon är jag ledig och då ska jag passa på att fotografera vardagsrummet i dagsljus så det blir någorlunda vettiga bilder. Och ta tag i uppfräschningen av huset efter festligheterna.


Husvisning, del 3 Sovrummet

I det rum vi ska ha som sovrum har det hänt en hel del (och det är endel saker kvar som ska åtgärdas). Den inbyggda garderoben som stod här rev Fredrik ut, vackrare saker har man sett i sitt liv. Som i hälften av alla andra rum fanns det här en spegelvägg (dom verkar ha älskat att se sig själva). Golvet är självklart slipat, väggarna har vi valt att gipsa om, målat vita och gjort en fondvägg. Vi ska lägga nytt tak för det är lite väl skadat på vissa delar, Det blir nya golv-, taklister och dörrfoder. Vi står lite i valet och kvalet mellan garderob och inte garderob. Nu ska vi bo in oss lite och se vilka förvaringsmöjligheter vi har och hur vi vill lösa dom. Och det är en hel del inredning som ska på plats, har en liten dröm om att göra en form av sänghimmel, ska suga vidare på den karamellen för att få den bästa möjliga lösningen.

 

 

Det känns otroligt bra att efter två års tid ha fått ett sovrum, nu kan Fredrik komma hem efter sina sena hockeyträningar och tända lampan utan at väcka mig. Och känslan av att få sova i en riktigt säng njuter jag fortfarande av, har haft endel problem med ryggen den senaste tiden så vi får hoppas att mina nya sovvanor hjälper till med det åt rätt håll.

 

Sängramen kommer som de flesta ser från IKEA (serien Malm), byrån är från MIO (Möja heter den serien), silver spegeln kommer från JYSK, den gråa pläden fick jag av Stina för nått år sedan(kommer från Hemtex), de gråa kuddarna är från Indiska, sängkläderna från Hemtex och min fina nya lampa är från Indiska (tack till min mamma).

 

Känner att JYSK, IKEA, Hemtex och Indiska är fyra välrepresenterade butiker i vårat hem.

 


Husvisning, del 3 Köket

Nästa rum är köket som ligger direkt till vänster när du kommer in i huset. Köket vi har nu är lika stor som lägenheten vi bodde i inne i stan (alla “rum” inräknade). Hit har vi inte kommit än med renoveringen. Som ni ser går även det här rummet i temat svart. Vi funderar vilken färg vi vill ha som grund i köket och vilken färg skåpluckorna ska bli. Troligtvis är det gamla mått på skåpluckorna så vi måste måla om ist för att byta till nya (men jag tycker om stilen på skåpluckorna, den passar bra in i det här äldre huset). Ska se om vi hittar någon som målar om skåpluckor till ett vettigt pris här I Uppsala.

 

Som en liten parentes kan jag berätta att de inte hade plockat ur varken lådorna eller luckorna och i kylskåpet stod det kvar mat. Kan tänka mig roligare saker att göra än att städa undan andra människors gamla mat och annat skräp.

 

I köket har de påbörjat att riva ner väggen bakom spisen in till teglet, de har påbörjat att sätta upp gipsskivor (men ist för att göra klart har dom bara målat på allt), allt kakel är ner rivet från väggen ovanför köksbänken och de tog med sig alla knoppar till skåpen och även i det här rummet är det fuskmålat, de har målat runt vägghyllan och bakom kylskåpet är det inte målat (vi har ställt dit ett stålfärgat kyl/frys, det fanns endast ett kylskåp i köket). Men vi har en diskmaskin och en stor spis (i lilla lägenheten hade vi två kokplattor och en ugn som såg ut som en micro), just nu väger de två sakerna tyngre på plus sidan med vårat ”nya” kök.

 

Men som sagt köket kommer bli en utmaning, vet inte vart vi ska börja, så vi kommer pausa köket ett tag, det fyller ändå sin funktion.

 

Jag har lärt mig någonting nytt, att sätta fingerkrokar. Har alltid haft panellängder men här i huset passar det inte riktigt in, vill få en ”äldre” mer ombonad stil med breda gardiner. Jag har fäst i första fållan, hoppat över två och fäst i den fjärde, sen har jag lämnat en innan jag började med nästa. Bilden på hur de blev på väggen får ni i samband med vardagsrums/finrumsbilderna.

Nu ska Fredrik bege sig till hockey träningen och tar då internet med sig. Så vi får helt enkelt avruna här.

Husvisning, del 2 Badrummet och gästrummet

Badrummet var det enda rum på nedervåningen som var bra, alla andra rum hade/har fel (vilket ni kommer få höra om). Badrummet är dörren rakt fram (lite till vänster) när du står i ytterdörrs öppningen. Självklart försvann de svarta listerna inne i badrummet också. Sen är det bara småsaker som är fixade, bytt toalettsits, toapappershållare, krokar till handdukarna, nya duschdraperier och en hylla har blivit dit ställd. Nu går badrummet i den härliga höstfärgen lila, samt vitt och svart. Det är väldigt skönt med ett ny renoverat badrum för det är något som lätt drar iväg i pris och är svårt att åtgärda själv.

 

 

Lampan är köpt på IKEA för 99kr, tidigare hängde det bara en glaskula i elsladden. De som bodde här innan lämnade det enda och det andra, det mesta är skräp som har slängt eller ska köras iväg till återvinningen. En sak jag behållit är den svart/vita blomkrukan som nu står i badrumsfönstret.

 

En till sak som jag ”fyndat” är en glasflaska som nu får agera vas åt Fredriks födelsedagsblommor från mina föräldrar.

 

 

Det är två rum som vi inte åtgärdat någonting alls och det är gästrummet och musikrummet (blir två vinterprojekt). Gästrummet är det rum som ligger närmast badrummet. Det ska få sig ett nytt innertak för det saknas (?), väggarna ska målas från list till list och slutligen ska golvet självklart slipas. I det här rummet får jag gå lös med min lite ”gamla” inredningstil som Fredrik ibland tycker att jag har. Hade tänkt mig ett stort linneskåp för att förvara handdukar och sänglinnen, ett skrivbord i lite äldre stil (där jag kan sitta och sy eller pyssla med annat) och med lite shabby chic stil som inredning. Nu har vi ställt dit gästsängen jag köpte från Jysk och en tv (som inte är i kopplad).

 

 

Bild 1 & 2. Gästrummet.

Bild 3. Då vi inte har någon sängram till gästsängarna köpte jag breda madrassklämmor på Jysk. Man fäster dom under sängen vid huvud och fotändan så resårbottnarna inte glider isär.

Bild 4. Fredrik och Icke fixar med klämmorna.

Bild 5. Varför, varför, varför!

Bild 6. Skillnaden på gästrums golvet och hall golvet.

 

Slänger med en bild på hallbyrån och på lilla hallen (den har fått sig ett drapperi/gardin som dörr tillsvidare). Den tänker vi använda som förråd (sätta upp hyllor på väggarna i höjd med dörrarna) och ett ställe där jag och Fredrik kan förvara hockey och stall utrustning, väldigt bra i höst och vinter när allt blir lite geggigare och blötare så kan vi gå in via ingången på baksidan.

 

Ni får ursäkta bildkvaliten, min mobil tycker inte om att fota på kvällstid.

Ikväll har jag för första gången på 1 1/2 ...

dsc01953 (MMS)

Ikväll har jag för första gången på 1 1/2 månad sett på tv. Fredrik är på hockeyträning så jag har inte tillgång till internet idag. Har istället gjort lite nytta hemma, har packat upp fem flyttkartonger och packat om lika många, ska fortsätta med de sista imorgon. Nu är det hög tid för sängen, som för övrigt äntligen är en riktig säng med sängram. Lyxigt!


Husvisning, del 1 Hallen

Nu har stora visningsdagen varit, mina och Fredriks föräldrar har varit på inspektion och födelsedagsfirande. Nu har jag Fredriks tillåtelse att lägga ut bilder på huset och renoveringarna vi gör. Tänkte börja med hallen, känns lite självklart då man kommer in där först.

.

Som ni har sett på några bilder är hallen uppdelad i en stor hall som ett upp och nervänt L och en liten hall som leder till tapphuset som i sin tur leder upp till övervåningen (de som kommer bo på övervåningen har en egen ingång på baksidan av huset).

.

Gissa om jag blev förtvivlad när jag klev in här första gången. Svart målat, stora klisterbilder på insidan av ytterdörren, grindar, fönster och en dörr som var ett av alla deras påbörjade men inte färdigställda projekt och ett otroligt slitet golv. Vi har spacklat bort alla skruv och spikhål dom lämnade efter sig, slipat och lackat golvet flera gånger, målat allt det svarta (fyra lager färg krävdes det), tagit bort alla saker de lämnade (grindar, vägghyllor, små plotter), målat fönsterna, dörren och väggarna vita, tapetseringen och skapandet av en dörrkarm (eller vad man kan kalla det) fick vi hjälp av min pappa.

.

Nu känns hallen väldigt hemtrevlig och välkomnande, och vilken lyx det var att kunna hänga upp sin jacka när man kom hem från jobbet. Stor del av möblerna/inredningen kommer från Jysk så som mattorna, spegeln (är en modell som utgick ur sortimenten), gardinerna och byrån. Annars är det Indiska som dominerar mycket med hatt och skohylla, krok listen, nyckelskåpet och de små svarta ljuslyktorna som står på byrån.

.

Det som är kvar att göra i hallen är att sätta de sista dörrfodren, lister och två glasrutor på fönstret vid ytterdörren. Och självklart två nya (matchande) taklampor!

.

I lilla hallen har jag målat om taket, det var lämnat 10-20cm runt om lampan. Målade en rakare vit linje bakom elementet. Vi provade att slipa bort den svarta färgen de målat på golvet, men golvet var så skadat (verkar som dom haft sina hundar instängda där ibland för det var djupa fåror i golvet) vilket skulle innebära att vi skulle behöva slipa ner golvet några centimetrar. Det kommer istället bli klickgolv och nya golvlister när golvet är lagt.

.

Bild 1. Står jag och fotar i ytterdörren mot lilla hallen rakt fram (köket lite snett framme till vänster och vardagsrummet lite snett framme till höger).

Bild 2. Står utanför lilla hallen och fotar, man ser trappan som leder upp till övervåningen.

Bild 3. Skillnaden på golvet där vi testade golvslipmaskinen.

Bild 4. Golvet är slipat första lagret och vi har börjat måla vitt i hela hallen.

Bild 5. Pappa är hos oss och hjälper till att göra en dörrkarm till ytterdörren.

Bild 6. Pappa sätter upp tapeten i hallen. Den sitter på vänstersida på väggen till köket och på höger sida som är väggen till vardagsrummet.

Bild 7. Vi har fått hatt-, skohylla och nyckelskåp på plats (allt från Indiska). Var ett väldigt positivt steg som gjorde att mödan kändes värt.

Bild 8. Det var på håret att spegeln passade. Den ger en härlig volym till rummet. Spegeln kommer från Jysk.

.

Har inte de ”slutgiltiga” bilderna när gardinerna och lite mer möbler kommit på plats. Ska städa undan efter helgens festligehter och sen gå ett varv med kameran. Har hänt en hel del i helgen tack vara våra föräldrar. Sovrummet är färdiggipsad, fondväggen i sovrummet är tapetserad, sängen är på plats, gardiner har kommit upp i vardagsummet, en ny badrumslampa och toarullshållare är på plats, beslysningen på bron fungerar och du kan tända och släcka utomhus inne i hallen, flera elkontakter är fixade och cement är gjuten till parabolfästet. En stort kliv frammåt har vi gjort.


Missade att det var en sån dag

Idag var det jag som tog mig en sovmorgon, åkte till jobbet så jag var där strax innan öppning. Var minst sagt fullt upp på jobbet, våran DC har bestämt sig för att göra en MUPP på onsdag så det är mycket som ska hinna bli 100% klart tills dess.
.
I veckan har vi 30% rabatt på alla gardintillbehör så jag passade på att köpa stänger och tillbehör till våra draperi vi ska sätta upp. Alltid trevligt att spara in på "tråkiga" saker som man måste köpa.
.
Slutade den lämpliga tiden klockan fyra och begav mig då hem för att hämta min trogna följeslagare. Efter att ha ätit lite mellis sa jag till Icke "ska du följa med till stallet?". Jag gick till badrummet och bytte om, tydligen tog jag för lång tid på mig för utanför dörren var det en hund som började pipa, hon visste mycket väl vad vi skulle göra.
Då jag kände mig lite sliten och stel tänkte jag att vi kunde ta en inte allt för seriös ridtur. Då både Icke och Tiger inte har något emot att sträcka ut sig på ängarna tänkte jag att det fick bli lite fri fart. Var inte förrän efter våran galoppsträcka jag upptäckte vilken dag det var, en såndär dag. Nu ber jag alla känsliga läsare (en pik speciellt till min pappa) om att skippa sista stycket. Efter galoppsträckan började vi med att vara mycket skeptiska till stenhögen (som legat där sen i våras) frust och fnys på den och några steg i sidledes. Sen kom vi mot en brunn på ena sidan av ängen och på andra sidan ett ner hugget träd, och då blev det från galopp till stillastående genom några jämfota hopp som inbromsning, vilket resulterade i att jag skuttade omkring i sadeln och tappade fästet i stigbyglarna, det var lääänge sen jag varit så nära på att falla av, hade Tiger kompletterat sin "avsaktning" med ett sidledes steg hade jag legat på backen. Efter det var det som att rida på en travhäst med huvudet i högsta hugg och med steg som en älg. Det fanns även fåglar längs grusvägen (hör och häpna fåglar ute i naturen) vilket innebar ett snabbt ryck framåt för man vet aldrig, dom kan vilja äta upp oss!? Försöker se det positivt att hon är på hugget och tycker livet är spännande, men jag föredrar när hon förvarnar mig för såna här ridturer.
.
Nu är jag hemma i tryggt förvar och väntar på lite tjej besök ikväll, Fredrik ska fara iväg och jaga puck.

Tog sig en egen sovmorgon

Många av er känner våran hund Icke, en glad och kelsjuk schäfer tik, som kan vara lugnet själv ibland. De flesta känner nog även till att man ska gå en morgonpromenad med sin hund, för den har trotts allt legat inne en hel natt och behöver göra sina behov och få sin motion. Jag tror inte Icke vet om det. Jag och Fredrik steg upp efter att ha tagit oss en kort sovmorgon till klockan nio, Icke sträcker på sig i sin hundbädd och vi börjar klä på oss och går till köket för att göra frukost. Upptäcker att jag inte har någon svans snurrandes omkring mig, går tillbaka till sovrummet och ser att Icke har krupit upp på Fredriks sida av sängen och ligger där och sover. Ja vad säger man, sådan husse sådan hund? Båda två skulle kunna bosätta sig i sängen lång in på dagen om de fick. Just nu innehar Icke tronen som husets sjusovare.
.

Fantastiska vardagsrumsgolv

Mina förhoppningar om att min sjuklighet gått över under natten grusades direkt på morgonen, kände mig inte det minsta bättre utan snarare åt det andra hållet. Blev prepparering med Alvedon och en gnutta nässprej innan jag begav mig mot jobbet. Svängde in på Upsala Färg och hämtade ut tapeten till vardagsrummet och köpte tre rullar till sovrummet. Varken jag eller Fredrik har tapetserat någonting förut, tapeten som ska vara i sovrummet är en easy up och den som ska vara i vardagsrummet är en gammal hederlig papperstapet som ska ligga och svälla, så det här kommer bli spännande.
Åkte hem från jobbet en halvtimma tidigare då det lugnat ner sig rätt mycket, hoppas dom inte fick nån rusch sista timmans. När jag kom hem fick jag min en glad överraskning, nästan hela vardagsrumsgolvet var färdigslipat (var kanterna kvar som skulle slipas). Vi åt lite middag sen blev jag skickad i säng, nu har jag smitit upp, Fredrik slipar kanterna och jag tänkte vara vaken en liten stund till så jag kan sova hela natten. Det är tur att jag har en sambo som kämpar på med renoveringen nu när jag inte riktigt är fit for fight.
Mina förhoppningar om att min sjuklighet gått över under natten grusades direkt på morgonen, kände mig inte det minsta bättre utan snarare åt det andra hållet. Blev prepparering med Alvedon och en gnutta nässprej innan jag begav mig mot jobbet. Svängde in på Upsala Färg och hämtade ut tapeten till vardagsrummet och köpte tre rullar till sovrummet. Varken jag eller Fredrik har tapetserat någonting förut, tapeten som ska vara i sovrummet är en easy up och den som ska vara i vardagsrummet är en gammal hederlig papperstapet som ska ligga och svälla, så det här kommer bli spännande.
.
Åkte hem från jobbet en halvtimma tidigare då det lugnat ner sig rätt mycket, hoppas dom inte fick nån rusch sista timmans. När jag kom hem fick jag min en glad överraskning, nästan hela vardagsrumsgolvet var färdigslipat (var kanterna kvar som skulle slipas). Vi åt lite middag sen blev jag skickad i säng, nu har jag smitit upp, Fredrik slipar kanterna och jag tänkte vara vaken en liten stund till så jag kan sova hela natten. Det är tur att jag har en sambo som kämpar på med renoveringen nu när jag inte riktigt är fit for fight.

Sjukling idag

Det blev inte mycket jobb idag. Började dagen med fruktansvärd magknip, efter lunch övergick den till huvudvärk, yrsel och feber. Det blev en halvdag till klockan tre. Hem och bli ompysslad av Fredrik och Icke.
Fredrik har varit riktigt duktig idag, andra lagret är målat i hela vardagsrummet och slipning av golvet är påbörjat. Typiskt nog fick jag sms från Upsala Färg efter att jag lämnat stan (det är inte jag som stavat fel, dom stavar sitt namn så, Upsala). Ska passa på att beställa tapeter till sovrummet när jag hämtar ut tapeterna till vardags/finrummet.
Nu blir middagen serverad, kebab och pitabröd. Fredagsmys är det!
Det blev inte mycket jobb idag. Började dagen med fruktansvärd magknip, efter lunch övergick den till huvudvärk, yrsel och feber. Det blev en halvdag till klockan tre. Hem och bli ompysslad av Fredrik och Icke.
.
Fredrik har varit riktigt duktig idag, andra lagret är målat i hela vardagsrummet och slipning av golvet är påbörjat. Typiskt nog fick jag sms från Upsala Färg efter att jag lämnat stan (det är inte jag som stavat fel, dom stavar sitt namn så, Upsala). Ska passa på att beställa tapeter till sovrummet när jag hämtar ut tapeterna till vardags/finrummet.
.
Nu blir middagen serverad, kebab och pitabröd. Fredagsmys är det!
.
Den ljusare färgen är målad med i finrums delen av vardagsrummet (är ett stort vardagsrum som vi kommer "dela av" i hälften). Den mörkare hör alltså till vardagsrums delen.
Har hakat på trenden med att sätta stjärnor på mina bilder. Jag har valt att använda mig av byggdamm för att få till mina stjärnor ;P

Fredag idag och det innebär Fredagsmys! Ly...

dsc01897 (MMS)

Fredag idag och det innebär Fredagsmys! Lyxade till det med grekisksallad och kycklingspett med mangosås på. Den lyxiga lunchen beror även på att vi kom i säng strax innan midnatt för då hade vi målat klart. Ska bli spännande att komma hem efter en lång dag på jobbet och se vad Fredrik hunnit med.


RSS 2.0