Något roligt att göra?

Någon mer ineffektiv än mig får man leta efter. Fredrik och grabbarna åkta hemifrån vid tio tiden, jag hängde upp första tvättmaskinen som hunnit bli klar och kilade ner till stallet. Markarbetet med Christalle gick bra, men vi måste verkligen öva på höger galoppfattning, när hon väl galopperar är hon avslappnad och jobbar på bra. Blir en uteritt imorgon längs ängarna och öva mycket.

 

Efter att ha tillbringat fem timmar i stallet har jag varit helt hopplös hemma. Har endast fortsatt köra några tvättar, slö tittat på tvn och funderar på något jag kan sysselsätta mig med, men inte kommit på något nog motiverande.


Var sommar några timmar på morgonen

När jag blir stor ska jag ha en stooor tvättmaskin! Är uppe i fem tvättmaskiner med schabrak, och nej jag har inte många schabrak, tvättmaskinen orkar/rymmer bara två åt gången. Den lär få gå för fullt även imorgon.

 

Hade som vanligt en toppenlektion för Jossan. Tränade mycket bjudning framåt och galoppfattningar, hon blir väldigt ”stressad” av fattningar, upp med huvudet och ner med ryggen. Ajja bajja säger Jossan om det. Så det är bara att nöta vidare. Tempot och framåtbjudningen gick det bättre med. Imorgon fortsätter vi med träningen, markarbete står på schemat!

 

Har tillbringat kvällen på en restaurang i Storvreta med grannarna och syskonen. Skönt med ett litet avbrott från vardagen så man känner att det är helg, nu väntar jag bara på att älsklingen ska komma hem, han håller precis på att stänga butiken. 


Nu hittar hästen hem

Hem och in i stallomklädningsrummet för att byta om inför kvällens aktivitet, då slogs jag av en tanke, jag har helg nu. Ledig i tre dagar, jobbar en dag och ledig tre dagar igen! Kanske därför jag känner mig så glad? Eller för att vi hade en mysig kvällsridtur jag, Christalle och grannarna. Eller för att Christalles fina boxskylt har kommit! Ska bara rengöra boxen innan den sätts upp, så allting är finfint när det är dags att sova inne igen (nog för att det dröjer ett tag tilldess).

 

Imorgon blir det att kavla upp ärmarna och göra en ordentlig insats tillsammans med tvättmaskinen. Har även bokat in en dressyrträning för Jossan. Som sagt, känner mig riktigt positiv nu.

 

 

Skylten har jag beställt från LRdesign. Skylten finns i flera olika modeller, bakgrundsfärger och textfärger, nästan för många teckensnitt (beslutsångest) och otroligt snabb leverans! Även Tigers skylt har jag beställt därifrån, den är lika fin trotts att den har häng med i några år (bra kvalité).

 

 

 

 

 

 

 

 


En dag som släpat sig fram

 

Det är en rolig säsong nu, rea säsongen! Såg att Hööks började sin rea och passade på att åka förbi där innan jobbet, hade tänkt titta på lite nya ridkläder och annat smått, det var väldigt urplockat. Fick med mig ett Sverige pannband hem, liten rolig detalj för endast 69kr ord.pris 139kr.

 

Strosade omkring lite i några butiker i gallerian innan det var dags att byta om för dagen. På Cubus köpte jag två enkla t-shirt, en svart och en mörkblå, som jag tänkte ha i stallet. Perfekt att köpa stallkläder på rea tycker jag!

 

Timmarna på jobbet har släpat sig fram idag, hoppas det går fortare imorgon. Slutar i vettig tid så jag hinner hem och rida Stora Tjejen. Sen är jag ledig i tre dagar, blir en rejäl insats här hemma och att tvätta stallgarderoben.

 

Kände mig lite slö så det får bli en bild från Hööks hemsida på pannbandet.


REA shoppat till köket

Det som egentligen skulle vara en dag med sovmorgon var en dag med hoppas-jag-inte-somnar-vid ratten. Klockan sju satte jag mig i bilen för att möta upp en kollega i Sollentuna, åt frukost på McDonalds tillsammans innan vi hämtade Chinas Country Manager inne i Stockholm, vi skulle ge honom en runtur i de båda City butikerna och även en vanlig stor JYSK butik, pratade om sortimet skillnaderna, försäljning i olika butiker, de olika layouterna på City butikerna m.m. Lite knackig engelska men han verkade nöjd efter dagen.

 

När jag för ovanlighetens skull passerade Uppsala i vettig tid tänkte jag passa på att åka till IKEA för att införskaffa en ram till affischen jag köpte i Skellefteå (bilder kommer senare). Oj vad mycket människor det var ute och handlade, tänkte jag. Visade sig att IKEA startade sin rea idag. Med mig hem fick jag förutom ramen även två uppsättningar porslin för 99kr/st ord.pris 299kr/st. Ska bli roligt att kunna duka matchande till fler personer (har haft både mitt och Fredriks porslin).

  

En förpackning innehöll 6st assietter, 6 st tallrikar och 6 st djup tallrik, i en fin grön färg såklart!

 

Kvällen avslutade jag med ett dressyrpass i ridhuset med Christalle. Hon var lite piggare idag (eller så var jag lite piggare och orkade driva mer i början), så i slutet gick hon riktigt avslappnat och följsamt. Kämpar för att större delen av ridpassen ska kännas så (energiskt och avslappnat), känner förhoppning om att det kommer bli så efter denna sommar, vi gör hela tiden små framsteg.


Midsommar firat

Då var midsommarafton firad. Väderguden bjöd på en fantastisk sommarsol med tillhörande värme. Jag hade dock hunnit glömma bort att min nästan genomskinliga hy inte tål solljus.

Efter ridturerna på tjejerna var mina axlar illröd och ömma (de ömmar även idag).

 

Som många andra högtider firades även denna med massor av mat. Vår fantastiska vän Stefan hade tillbringat några extratimmar i köket för att bjuda på en storslagen midsommarmiddag.

Han hade gjort inlagdsill, senapssill, skärgårdssill, inlagt strömming, kaviar strömming, tomat strömming, rostbiff, köttbullar, västerbottenpaj, tacopaj, rödbetssallad, fransk potatissallad, ”vanlig/svensk” potatissallad, rabarberpaj toppad med jordgubbar och vaniljsås. Allt gjort från grunden!

 

Det fanns även koktfärskpotatis, ägghalvor med kaviar, lufttorkat och rökt kött, kyckling, fläskkarré, tzatsiki och grönsallad. Så om någon har vägarna förbi kan jag meddela att det finns mat över om ni är hungriga.

 

Nu är hela gänget med killar ute och trampar upp gräsmattan, fotbollsturnering. Själv tog jag flykt till stallet och har ridit både tjejerna idag med. Efteråt tog jag fram putssvampen och började rengöra lite läder. Men magen sa ifrån så nu väntar vi på att grillen ska bli klar.

 

 


En skön känsla i kroppen efter dagen

Midsommar närmar sig med stormsteg, känns konstigt då sommaren inte kommit igång än. Försöker glädjas åt att vi slipper regnet en stund. Men för de förhoppningsvis framtida sommardagarna har jag en pajform och saftkannan redo. Pajformen fick vi av Fredriks föräldrar i julklapp och kannan som är i samma serie kommer från Biboköp i Skellefteå och inhandlades när jag var där förra helgen.

 

 

Var hemma tidigt idag och passade på att bege mig ut på en ridtur, hon var verkligen framåt idag Stora Tjejen, inte jobbig eller dum på något sett, bara väldigt mycket galopp. Men lite mer ork i vänster galopp behöver hon så det var bara bra att hon kunde rulla på framåt i ett friskt tempo. Tanten däremot har fortfarande något konstigt i frambenet/benen. När jag sprang med henne syntes ingenting, men när vi släppte lös henne i ridhuset och hon fick trava runt där (hon går inte att longera) visar hon hälta i kurvorna/böjt spår. Blir lite promenadridning ett tag framöver så hon håller igång lite nu när de har massor med mat att äta.

 

Nu visar tv:n Sverige-Frankrike matchen, jag trodde att det var slut med fotbollsmatcher (för att vi inte gått vidare) men tydligen ska man spela klart gruppspelsmatcherna. Helt onödigt anser jag, något roligare borde de kunna visa på tv istället.


Många mil åkta

I fredags slutade jag strax efter lunch, sen var det raka vägen hem för att packa ihop lite saker och bege mig till tåget, nästa anhalt Skövde. Fredrik har varit där sen sin brors student och kört traktor under veckan. Vi skulle ha överrakningsfest för hans morfar som fyllt 75 år i vår (han bor i Norge/Spanien). Helgen har tillbringats med att äta väldigt god mat (upplyste Fredrik om att middagen på fredagkvällen var mitt första riktiga mål mat den veckan). På lördagskvällen var det allsång, dans och trubadur långt in på småtimmarna.

 

Kvällens trubadur par (var flera kristallkronor i taket, mycket fint!)

Fredrik, Chakira, Cayenne och Doris längst fram.

 

En mycket trött hund efter 1½ vecka i Skövde.

 

Nu laddar vi inför den kommande helgen då vårat hus fylls med gäster för att fira midsommar (och ha MZ träff).


Två älsklingar ompysslade

Slutade kontorstid idag så har hunnit med några timmar i stallet. Den äldre versionen är fortfarande inte helt fräsch, hon kändes lite kort när jag travade fram ute och på banan kändes det ännu sämre, blir vila i några dagar nu när jag åker bort, sen ska Jossan följa med och titta när jag rider. Den yngre förmågan och jag blev däremot drillade av Jossan, när Jossan kom till banan stannade Christalle upp och tittade på henne ”Nej inte den jobbiga människan!” verkade det som hon tänkte.

 

Sötast ikväll var iaf Tiger, hon ska sova inne i natt och hålla Iza sällskap. Fyllde på hennes box med spån, undertiden fick hon stå i sin gamla box bredvid. När jag var klar öppnade jag boxdörren, hämtade mathinken och lockade på henne. Men inte gick hon ut, såg hur hon ville men tvekade. Smackade och skakade på hinken medans jag höll fram den. Fortfarande inget steg utanför boxgränsen. Gick fram och tog henne i pannluggen. Men inte det heller hjälpte. Så jag hällde upp maten i boxen, gick och tog på henne grimman, då kunde hon gå ut ur boxen. Söta väluppfostrade Tiger ♥

 

Självklart blev det något till tjejerna när jag var i Skellefteå, ett pannband med pärlor från Glengordon. Tyvärr ville min mobil inte ladda ikväll så det blev inte bilder på det live. Men matte är nöjd, nu har vi både diamonds and pearls.

 

←klick


Host och snörvel

Te, nässprej och Alvedon är dagens räddare. Lyckas hålla förkylningen under kontroll så jag orkar jobba. Imorgon blir det heldag, öppning till stängning. Känns skönt att det jag gått och funderat/oroat mig för på jobbet inför sommaren verkar lösa sig, tur att jag har medarbetare som brinner lika mycket för jobbet som jag gör så de kunde flytta/korta ner sina semestrar lite för att få det att fungera.

 

Trotsade förkylningen och tog mig en kortare kvällspromenad när jag kom hem, skippade det där med att utforska nya vägar. Kanske har jag hittat mitt nya duktiga liv, återstår att se, första veckan brukar gå bra sen tappar man tempot och börja hitta på ursäkter.



En måndag

Verkar som det häll regnat under dagen i Uppsala, var väldigt kladdigt när jag gick i hagen för att hämta in tjejerna. Tiger är som en hund, sätter på henne grimman och kastar grimskaftet runt halsen, tar på Christalle grimman och leder henne, Tiger följer snällt med efter oss. Mycket praktiskt att slippa gå längst bort i sommarhagen två gånger, för man kan självklart in stå närmre när matte ska hämta in oss. Red ut själv idag, den ”vanliga rundan”, idag tjurade hon tre gånger och ville inte gå framåt utan backade istället, men hon gav sig och vi kunde fortsätta. Var en sto dag idag, märktes redan när jag hämtade in henne, men det är jag rätt så van vid, skönt att de visar det innan man sätter sig upp och ska rida.

 

Planen för över en timma sen var att sätta mig med en kopp te och stödja Sverige. Men precis när jag hällt upp teet kom Hanna och vi fastnade i hallen pratandes om allt och inget (vi har en förmåga att göra det, men oftast utomhus innan vi skiljs åt). Nu gör jag ett nytt försök med en snabb kopp te för det börjar vara dags för sängen!

 

 

Te burken kommer från Biboköp i Skellefteå och inhandlades när jag var där förra veckan.

34kr kostar den och det är en matchande serie av diverse kökstillbehör.

 

Muggen fick jag från Hemglass när jag jobbade där. Lasse Åberg hade i samarbete med Hemglass designat muggen, nu finns den även ute i den vanliga handeln, finns på Cervera.


Ett grönt Uppsala

Efter att ha firat min stora lillebror som tog studenten i fredags (Grattis Alexander!), är jag hemma igen, snabbvisit i norr. Gick och tittade till tjejerna hagen, de verkar inte ha lidit av att matte varit borta nån dag. Sen gick jag på en promenad i den härliga kvällssolen, jisses vad det har växt de dagarna jag varit borta! Tänkte att jag skulle gå motionsspåret hem från grusgropen istället för vägen vi brukar rida, vilket var ett misstag då jag lyckades tappa bort mig (var nog inte motionsspåret jag gick på), var bara att vända om och gå samma väg tillbaka för att hitta till grusgropen igen. Tillslut var jag tillbaka i stallet och nattade hästarna som sover inne.

 

Nu är väskan uppackad, jag nyduschad, snart mätt och belåten. Från imorgon är det en veckas jobb som gäller innan jag ska åka ner till Skövde och möta upp Fredrik.



Hej då igen jobbet

Jobbade bara halvdag idag, vilket känns väldigt konstigt, när man väl kommit tillbaka till jobbet igen ska jag bort där ifrån. Fast lite ledighet skadar inte, den hade egentligen behövts när den värsta karusellen efter nyöppningarna lagt sig.

 

Resten av dagen spenderades i stallet. Min snälla och hjälplösa sambo (han är förkyld) följde med och fotade. Vet att jag haft tanken tidigare, börjar fundera på den igen, skicka min sambo på fotokurs. Tydligen var inte hästen så rolig att fota så han gick och fotade Icke som låg på läktaren, och att få med hela ekipaget är ett problemområde vi får jobba med. Fast det största problemet var att vi red i ridhuset, utebanan var stenhård efter allt regnande, så bildkvalitén är inte den bästa. Men lika glad är jag för det över fina tjejen idag. Känns nästan liiite tråkigt att åka bort, nu när det har börjat lossna för oss, men längtan efter familjen väger över. Att vara stolt storasyster till stora lillebror som går ut i vuxenvärlden.

 

Nog svamlat, här är lite bilder från kvällens ridpass. (Ser du pappa, säkerhetsvästen sitter på)

 

Klicka för stor bild

 

 

Icke verkar väldigt imponerad och inspirerad av ridpasset.

 


Bäddat med färg

Chilli är en av mina favorit butiker som jag brukar titta in i emellanåt för att få inspiration och kanske handla något. Finns mycket fint där till ett vettigt pris. Speciellt deras mönstrade prydnadskuddar som fallit mig helt i smak. Visade dem i ett tidigare inlägg, har även fått två stycken av Hannah och Sara.

 

Nu hade de prissänkt dem till 79kr/st från 149kr/st. Då kunde jag inte motstå att köpa två stycken. Nu är sängen ombäddad och piffad, för visst måste man ha matchande prydnadskuddar till sängkläderna?

 

Den första kudden kommer från CHILLI. Den andra hör till påslakanet som kommer från JYSK. Den tredje är ett mörk lila örngott (ser dock svart ut på bilden) de kommer från HEMTEX.

 

 

Det är riktigt skönt med ett ridhus när vattnet från himlen inte verkar ta slut. Christalle var lite intresserad av andra saker i början av ridpasset och undrade varför hon var själv där inne. Men i slutet gick hon lika fint och avslappnad som igår. En härlig energi och motivationskick får man av den känslan! Nu står båda tjejerna inne och äter, så hinner både dom och täckena torka. Och matte får lite mat i magen.


Rustad för regniga dagar i stallet

Har funderat på ett köpa en ny vår/sommar stalljacka. Medans jag väntade på att Fredrik skulle sluta i torsdags var jag in på Hööks och Coralle, en hästbutik som ligger bredvid. De hade utförsäljning på samtliga varor. Hittade en tunn enkel funktions jacka från JACSON som föll mig i smak (självklart brun). Den var nedsänk från 1.298kr till 598kr. När jag tog av den från galgen såg jag att det även ingick ett par regnbyxor med dragkedja längs hela benen. Den var dessutom ytterligare nedsänkt -20%, summan slutade på 478kr. Mycket bra pris tycker jag!

 

Väldigt passande inköp för det regnar större delen av dygnen här nere, det vräker inte ner men är nog så irriterande.  Har släppt ut hästarna nu på morgonen, är skönt att vara inne i värmen igen och torka. Ska tillbaka lite senare för att rida Stora Tjejen och se hur det är med Tanten.

 

Igår hade vi markarbete, travbommar på volt och galoppbommar på långsidan. Vi var flera stycken så det blev några upprepningar per övning och varv. Christalle gick som en dröm! Hon var jätte lätt i handen, sökte sig nere och hade tempo framåt. Härom kvällen när vi skulle ta in dem stod jag på tå och fick knappt på Christalle grimman, Fredrik stod redo med Tiger och skrattade åt mig, det känns lite imponerande att den stora klumpeklossen kan vara så avslappnad vid ridning.


Bron är redo för sommarens återkomst

Det jobbiga med att arbeta med varor hela dagarna är att man bli väldigt köpsugen. Efter tre dagar med förberedelser och start av JYSK i Boländernas lagerresning blev det några fynd som fick följa med hem. Bla annat två dynor till vårat caféset vi köpt några dagar tidigare.

 

Pricken över i:et blir att köpa en blomkruka och lite blommor för att hålla lyktan sällskap, väntar till sommaren återkommer och jag är hemma igen.

 

 

LUGO cafeset, CANDIE dynor och vattenkannan i bakgrunden är från JYSK. Cafesetet finns bara kvar i vitt och lila på hemsidan, har även funnits i den gröna färgen och turkost, kostar 649kr. Dynorna köpte jag för 25kr/st ord.pris är 79,95kr/st eller 4st för 225kr.

 

Skålen/vasen och ljusstakarna är köpta på en antik/kuriosa butik som fanns i Skellefteå för flera år sedan. Lyktan fick jag av min mamma för ca 1½ år sedan.

 


RSS 2.0