Installade

Nu börjar de här vännerna sova inne. Efter en del ropandes och visslande kom de dundrandes genom skogen. De står åter i sin vinterhage men vi har öppnat upp den så de kan gå ner till ytterligare en åker och skog. Hoppas de lär sig klockan snart så man inte behöver leta dem varje gång. Sen så ska man själv komma in i rutinen med mockning och matfixande.


Panik vid middagsbordet

Fredrik har kämpat för att göra lite helgkänsla åt oss trotts att vi jobbar. Fläskfilé, sparris, rotfrukter, tzatziki och sockerärtor. Hade nästan ätit klart då jag tog en sockerärta och knaprade på (älskar att äta råa såna) tänkte –Vilken mörk kärna. Fick PANIK när jag insåg att det var en MASK. Jag slängde ifrån mig sista biten på tallriken och övervägde om jag skulle gå till badrummet. Svepte ett glas cola istället medans Fredrik tog med tallriken in till köket, hatar verkligen maskar/ormar. Nu sitter jag och försöker tänka att magsyran kommer ta hand om ***** i min mage, blä och fy.


Tekniska saker intresserar inte mig

Min dator får ofta utstå påhopp från andra människor om att den är seg men framför allt att den låter väldigt mycket (som en liten helikopter). Har alltid försvarat den med kommentaren 

”Den används bara till att betala räkningar och slö surfa på, jag behöver inget mer avancerat”. Men nu när jag laddade över filmerna från hoppträningarna orkar inte datorn visa dem, det är någon sån där jättebra HD kvalité. På Fredriks dator är det inga problem, men han har en bättre dator än vad jag har. Har börjat fundera om jag ska hålla med det övriga folket på punkten att det börjar vara dags att byta ut min.

 

Hur länge förväntas man ha en dator? Min har hängt med i fyra år nu. Jag brukar endast byta ut mina tekniska prylar när de är helt bortom all räddning, min förra mobil hamnade under en hästhov, annars hade jag haft kvar den än idag för den tog jättebra bilder.


Vore intressant om man kunde kolla hörseln

Jag tror Tant Tiger börjar höra lite dåligt, när Fredrik skulle hämta henne igår (även när jag eller Hanna hämtar henne) hör hon inte när man ropar/visslar (de andra hästarna märken en ganska fort) innan man är ganska nära henne. När Fredrik ropade –Tiiiger. Hoppade hon till och vände sig om och gnäggade till honom (hon ser lika förvånad ut varje gång –Oj, hej jag hörde dig visst inte). Ni vet som i filmer där djuren kommer springandes mot en med manar och svansar fladdrandes, så är det inte, hon lufsar i maklig takt mot en.

 

Det blev dressyr för Christalle idag, i slutet av ridpassen är hon så otroligt underbar att rida,

den känslan kan jag leva på länge. 

 

 

Biomys eller soffhäng

Vi drömmer ibland om en ny soffa. Den vi har nu har följt med oss från ettan vi bodde i inne i Uppsala, där agerade den både soffa och säng. Jag skulle vilja ha en hästsko formad soffa med divan i ena änden och hörndel med öppet avslut i den andra.

 

MEN nu har min uppmärksamma sambo (han brukar inte ha koll på sortimentet i övrigt) hittat en soffa som kom in i höstens sortiment på jobbet. Från att ha varit 110% överrens om vilken soffmodell som skulle göra sig perfekt i vårat vardagsrum, har vi nu helt gått isär på den punkten. Jag anser att våra gäster nog vill sitta på något mjukt när de är på besök hos oss och inte på golvet pga platsbrist, Fredriks lösning på platsbristen är att vi köper flera såna soffor, något jag inte anser blir särskilt estetiskt tilltalande.

 

 

Vad vill ni sitta i när ni besöker oss?


Andra lektionen

Vad jag har längtat efter denna kväll, hoppträning! Vi började med att värma upp med en övning för att lösgöra bogarna, serpentinbågar längs långsidorna. Ex vänster varv ställde vi hästarna utåt, ledde inåt och trampade till i inner stigbygel för att flytta hästarna för vikthjälperna. Gjorde mindre och fler bågar allt eftersom hästarna slappnade av och vi fick till våra hjälper.

 

Sen började vi med att rida över 15 bommar på medellinjen för att få hästarna raka och i ett bra tempo. Efter det hoppade vi 5½an, ett litet hinder (kryss/räcke) som insprång, sen är det 5½ meter till ett större hinder (oxer i regel), vi hade även tre travbommar innan. Alla hästarna och ryttarna var duktiga idag och kände sig nöjda efter passet.

 

Längtar ännu mer till nästa träning då har jag hunnit få hem min hoppsadel.

 

 

 


Snart redo inför hösten

Snart är det dags att stalla in hästarna för hösten. Tiger har sovit inne i ca en månad, hon är inte lika förtjust/orkar vara ute dygnet runt, men trotts det måste man alltid hämta henne i hagen vid klockan åtta, tycker hon borde ha lärt sig klockan nu när det är dags att sova och stå vid grinden, ibland tar det ett bra tag innan vi hittar henne för de går fortfarande i sommarhagen så det är lite att leta igenom i mörkret.

 

Vi har tagit maskprov och de hästar som ska avmaskas ska få ”skita ur sig” innan vi flyttar över dem till vinterhagen. Den har vi varit duktiga och mockat ur i sommar, ska bli intressant att se om det hjälpt någon när vårens maskkontroll tas. 

 

 

Christalle har fått nya kläder då hon sover ute.

Täcke med 100g fyllning + halstäcke.


Något nytt kanske

Det blev en riktigt rolig dag. Började med (när herrn i huset väl stigit upp) att åka till Lager 157 för att införskaffa lite nya kläder åt honom. Sen ett besök på JYSK i Boländerna och träffade alla härliga kollegor där! Självklart (då det tydligen var Fredriks dag idag) blev det ett besök på Biltema för att köpa någon tekniksak till bilen som vi tydligen behövde (inte något jag lidit av att vi inte haft).

 

Sen var det äntligen dags för lunch på IKEA. Vi gick en vända på nedervåningen, den enda avdelningen vi stannade på var köksavdelningen, att titta på kastruller och andra kökstillbehör är något Fredrik kan sysselsätta sig med ett bra tag. Jag hann spana in några saker medans vi gick runt som jag väldigt gärna skulle ha här hemma.

 

IKEA PS soffbord 399kr

För oss lite liten att ha som soffbord, men som avlastning/hörnbord eller nått.

 

 

RÅSKOG rullbord 499kr

En snyggare trådvagn att ha i badrummet.

 

 

LANTLIV piedestal 399kr

En vän i Skellefteå, Linnéa, har en sånhär variant som hon haft i flera år. Är supersnyggt!


Fången i sängen

Trotts att jag/vi är lediga idag tassade jag upp vid klockan åtta. ”Roade” mig med att betala räkningar, denna månad blev min ”efter semester” månaden då pengarna knappt hinner nudda kontot innan de är borta igen.

 

Klockan nio gjorde jag ett försök att väcka Fredrik, men det slutade med att jag nästan somnade själv. Upp igen och tittade på tv. Klockan tio gjorde jag ännu ett försök att väcka han, men ingen lycka denna gång heller. Klockan elva gjorde jag ännu ett försök och nu har han förflyttat sig från sängen till soffan.

 

Får se vad denna dag kommer innehålla, än så länge finns det inga storslagna planer utformade.


Hoppla hästen

Har anmält mig och Christalle till en kurs *hoppas vi får plats/kursen blir av*. Man kan välja om man vill rida bommar, hoppa eller dressyra. För oss är det dressyr som gäller, har som sagt börjat i en hoppgrupp varannan vecka, men inte hittat någon dressyrtränare än, om jag hinner ska jag titta på träningar imorgon kväll efter jobbet och om det verkar bra ska jag höra om jag kan få en plats.

 

Ner med hälarna, rak i ryggen, hitta balansen, håll ett jämt tempo med bra bjudning, upp med blicken se vart du ska. Nu börjar det bli fullt i huvudet.

 


Host, snörvel

Blocket och Häst.net (sadeljakten) har bytts till diverse internetbutiker (tillbehörsjakten). Funderar om jag ska försöka hålla mig från att beställa något och planera in ett besök på Stockholm Horse Show istället. Får köpa sadelgjord och ett schabrak i Uppsala så jag har något att rida med från början.

 

Himlen verkar vara tömd för tillfället, men ser ut att snart vara påfylld igen. Hoppas att vi hinner med våra ridturer innan regnet börjar om. Nog slappat, dags att möta upp Hanna och Jossan.


En kommentar

Såg en kommentar som jag tycker stämmer väldigt väl.
 
"Den som säger att man inte kan köpa lycka har aldrig köpt en häst".
 

Njuter varje stund jag får vara i stallet, speciellt nu när det varit mycket på jobbet och jag mått dåligt. Pysslar med hästarna med ett leende på läpparna, känner mig rofylld inombords och har inga andra tankar i huvudet än tankar som rör dem. Är så glad för hur vi har det nu, att ha stallet på andra sidan vägen så man kan gå ner dit hur ofta man vill.

 

 
Christalle och Tiger Girl

Även jag är förkyld

De sista dagarna på jobbet innan ledigheten blev jag förkyld. Så luften gick ur mig helt och hållet. I torsdags la jag mig klockan nio, efter elva timmar i sängen var det knappt någon förbättring på allmäntillståndet (inte idag för den delen heller). Nog om detta, värmen utomhus har försvunnit! Har varit vid +5 grader på morgonen de senaste dagarna *brrr*. Åkte till Hööks igår för att köpa ett täcke till Christalle, men självklart var det fler än jag som noterat den kyligare temperaturen, så storlek 155cm var slutsåld i den modellen jag hade tänkt mig. Förhoppningsvis får de hem den i början av nästa vecka.

 

Till något roligt istället, jag har äntligen fått tag i en hoppsadel! Min svärmor var och tittade på den igår och köpte den. TACK! Det blev en svart (vilket passar perfekt då jag har svarta träns), men jag äger bara dressyrschabrak. Eller jag har ett allroundschabrak, det första schabrak vi köpte till Tiger = det är 13år gamalt.

 

Inköpslistan har blivit lite längre.

  • Hösttäcke
  • Hoppsadelgjord
  • Hoppschabrak

 

Fina saker från TopHorse, nu har de -10% rabatt på sitt sortiment, tom 23/9

 

  


Vad heter färgen

Hahaha fick den här av min syster. Känns väldigt bekant när man pratar med kunder av det manliga könet. Fast jag har en kollega (kvinna) som inte är förtjust i piffande, puffande och matcha ihop olika färger med varandra.
 
 
Så mycket mer blir det inte ikväll, red Christalle efter jobbet och har nu satt mig i soffan med lite kvällsfika. Imorgon är det heldag, har redan börjar räkna ner till våran lediga helg.
 

Försöker ta djupa andetag

Mitt hjärta har hamnat på fel plats ikväll. Det var en stund innan vi kunde kvällsfodra hästarna så jag tänkte flytta omkring lite hö påsar och halmbalar. Flyttade påsarna och skulle sparka/knuffa halmbalarna med foten då jag flög iväg i stallgången. Det låg en igelkott ihop kurad vid balarna, Fredrik trodde jag höll på bli biten av en huggorm. Tycker igelkottar är lite läskiga, fanns en aggressiv igelkott hos mina föräldrar när jag var liten som var målad med rött på ryggen.

Blev så rädd/överraskad att jag fortfarande känner hjärtat i halsgropen.

 

 

Fredrik fick fota, jag var för skakis för att kunna gå fram.


Såhär ska en ledig dag vara

Upp och hoppa för en morgonridtur med Hanna och hennes kille Viktor (!). Först ut var Tanten, jisses vad solen värmde idag. För den andra hästen blev det återigen ridhuset (hovslagaren kommer på onsdag). Våra middagsgäster kom och tittade på medans jag red (inte varje dag middagsgästerna kommer till lunch). Sofia tyckte det var stor skillnad sen första gången hon såg Christalle, känns roligt att höra då man själv inte känner att man går framåt ibland.

 

Sen har vi haft det skönt i soffan framför barnprogrammen, det bra med barn så man kan se på barnprogram (nog för att jag var mer intresserad av det än vad Julia var). Nu har vi alla paltkoma efter en god middag, men snart ska de fyllas på mer i form av efterrätt (som jag längtat).


Dagen efter Lyckan

Vilken kväll igår! Började med middag tillsammans med pappa i Gamla Stan, han var i Sthlm på ett seminarium med jobbet. Sen blev det Globen. Kände mig som ett barn på julafton, satt på helspänn med ett stort leende på läpparna, trodde att jag skulle ha kramp i benen idag efter allt hoppande men jag har kunnat stå upp som vanligt. Fick flera gånger säga till mig själv att det verkligen var de som stod på scenen, på riktigt!

 

Det tog nästan en timma att ta oss ur parkeringsgaraget, och man får ju vara rädd om tiden sin. Så vi gick igenom den kommande Store 2000 kampanjen (JYSK firar sin 2000e butik i världen). Fredrik påstod att de i bilarna runt i kring oss tittade lite på alla papper vi spritt ut på instrumentbrädan och som jag satt och kluddade på.

 

Väl hemma blev det inte många timmars sömn, klockan nio skulle vi vara i Kungens Kurva för möte med alla butikschefer i Sthlms området och vi hämtade även upp tre personer. Alltid kul med lite nya vinklar och idéer. Sen är det tur att jag har en granne som släpar med mig till stallet. Tanken att lägga mig i soffan och pusta ut lite var lockande, men det blev en ridtur med Tanten (Stora Tjejen har tappar en sko och hon har sååå ont i fossingen). Nu ska vi äta middag (om den blir klar snart, pyttipanna) sen ska jag sova!

 

En vinterbild på Tanten, kändes att kallare väder är på ingång.

 


Tonight

 
 

En snabb dag

Vad hände riktigt med denna dag? Hade hoppats på att börja beta av högen med saker som behöver åtgärdas som jag har framför ögonen när jag blundar, eller åtminstone få ordning på det som flyger omkring i huvudet. Men tiden stod visst på snabbspolning idag så nu sitter jag helt plötsligt hemma i soffan igen. Hoppas ni fått någonting avklarat idag eller har hela världen snabbspolats fram?

 

Fredrik är på säsongens första hockeyträning, tur att han är en kvälls/nattmänniska som orkar med sådant (träningen började kl 22.00). Skämtade lite om att vi får se hur länge han klarar av att ”bara” vara spelare, han vill gärna bestämma och göra saker på sitt sätt. 

 


Upp och hoppa innan jobbet

Sitter i soffan och väntar på min sega sambo, han ville åka tidigare till jobbet men låg och sov när jag kom hem. Själv har jag hunnit varit i stallet, fixat åt två hästar, ridit en, ordnat åt hunden och gjort mig själv i ordning för jobbet.

 

Idag är det sista dagen Fredriks butikschef jobbar i Kista, sen återgår han till sin förra butik. Vilket innebär att Fredrik kliver upp som butikschef. Ett väldigt händelserikt år hittills för oss.

 

Bild lånad från Caty

 

Men just nu verkar han gladast över sin RMA titel. För er som har missat (hur ni nu kunnat göra det då Fredrik älskar att prata om det) spelar han ett online spel som heter Manager Zone Football, där du äger ett fiktivt fotbollslag och driver klubben som om det vore en vanlig fotbollsklubb, spelet finns över hela världen men har sin bas i Sverige/Linköping. Han har varit massor av olika bokstavskombinationer, nu senast RA (Reporter Assistant, varje land har sin egen tidning). Nu titulera han sig stolt RMA (Reporter Master Assistant) vilket innebär att han är högst upp i spelledningen och ansvarar för ca 50st skribenter i norra Europa. En i företagsledningens kommentar ”Vilken tur att du har en så förstående flickvän”.


Är ni ute i mörkret?

Hur gör ni när mörkret sakta kryper fram? Hanna sa att det blir nästan fem minuter mörkare per dygn. Får lite höstdepression av att tänka på det. Jag kollar aldrig kvalitén på mina reflexer, vet att reflexer är en färskvara och att man måste byta ut dem. Så om ni ser en konstig filur ute i mörkret med diverse gula saker på sig som förföljs av en bil som sakta kör efter är det bara Fredrik som är ute och går för att jag ska kunna se hur pass bra/dåliga mina reflexer är.

 

Ser du mig?
Varför förstöra något så fint

Vilken ångest attack jag fick idag. Jag har inte gröna fingrar men gjorde en insats för de gröna liven här hemma. Rensade/klippte ut torkade blad, limmade ihop en kruka och vattnade dem. Orkidéerna ”klättrar” längs en pinne som har fästen för att de ska hålla sig upprätta. Skulle sätta fast en blomstång och knäck den gick av! Det var den enda stången som blommade och den hade fem knoppar som inte slagit ut än. Det skar verkligen i mitt hjärta, tar sådan tid innan de blommar.

 

Annars har vi haft en ledig helg, som gått på tok för fort. Flera saker jag hade tänkt hinna med. Men de får följa med till nästa vecka istället. Då ska vi bland annat se Nickelback! Längtar.


Hej och god natt

Igår kväll gick vi och la oss klockan elva, jag somnade nästan direkt huvudet träffade kudden. Fredrik däremot fingrade på sin mobil. När han var inne på Aftonbladet läste han en kommentar som en annan läsare skrivit angående el. ”Elavtalet ska vara förnyat senast idag” kommer Fredrik på, tänkt och gjort, kvar i tolv steg han upp för att hinna skicka in det.

 

Fredag till måndag har jag jobbat öppning stängning, och imorgon jobbar jag från lunch till stängning. Börjar bli lite väl mycket jobb i huvudet. I vaket tillstånd hemma i soffan är jag ungefär en timme på kvällarna. Hoppas det blir lite mer vardag på vardagarna snart.


RSS 2.0