Banhoppning i onsdags

Ctrl C och Ctrl V. Nu är onsdagens ridövning färdig skissad.

 

Vi började med att värma upp över trav och galoppbommar på volt, när vi red över bommarna ställde vi hästarna inåt och på den öppna delen av volten ställde vi dem lite utåt. Sen hoppade vi fram på hindrena för att sedan lägga ihop alla till en bana. Den sidan siffran står på är från det hållet vi hoppade. Det gick riktigt bra för oss! Har jobbat lite mentalt på att inte tänka på hindrena (för den nivån vi hoppar på kan hunden och till och med jag hoppa över) utan att istället tänka på ridvägen. Vilket verkade fungera. Vi red hela banan utan komplikationer.

 

Tråkigt att det bara är hopplektion varannan vecka, vi ska försöka styra upp en egen hoppning någon dag, men det är lite svårt att hitta någon dag som passar alla.


Asfalt under hovarna

Att en häst som gått nio dagar i rad kan vara så pigg fortfarande?! Vädret har varit underbart även idag, njöt verkligen under ridturen, skönt att inte behöva frysa när man skrittar. Vi tog det rätt lugnt idag, skritt, trav och älgtrav med inslag av endel studsandes. 
 
Jag har löst mitt problem med vad för hoppträns jag ska ha, jag köpte en martingal med bling bling på och den passar utmärkt till ett gammalt träns jag hade hemma.
 
Då jag för en gångs skull tagit kort på hästen kommer här en dagens outfit på henne.
 
Träns: Gammalt CH från Hööks
Martingal: CH från Hööks
Sadel: Bates Caprilli
Sadelgjord: Anatomisk CH från Hööks
Schabrak: Hööks, fyndat för 49kr!
Benskydd: Eskadron, fått av grannarna på övervåningen.
 
 
 
 
 
   
 
 

Sena stallkvällar

Sena kvällar men vad gör det när man har så roligt på hästryggen. Idag hoppade vi en liten bana, gör en skiss imorgon då jag är ledig. Hoppas på fint väder imorgon med, idag har det varit +8 grader, Christalle förtjänar en uteritt efter de senste dagarna som innehållit mycket träning.
 
Något jag glömt berätta är att när vi var i Skellefteå köpte jag och pappa biljetter till Monyt Roberts "Mannen som lyssnar till hästar", han besöker Flyinge. Ser verkligen fram emot att åka iväg, väldigt sällan jag gör något sånt.
 

Några härliga dagar

Har haft en lite mini semester i helgen, bott hos grannarna medans huset fylldes med killar och xbox spel.
Jag klagar inte, har fått frukost, lunch och middag serverad, och hade hur mycket tid som helst att spendera i stallet. I lördag var vi några som plockade fram lite hinder och hoppade. Gick väldigt bra och det vara jätte roligt! Igår begav vi oss ut på en lite längre ridtur och galopperade så tårarna rann längs kinderna.
 
Idag har jag gjort första dagen på nya jobbet i Kista. Hjärnan kändes som mos när jag gav mig för dagen, jisses vad det snurrar. La mig och vilade en stund efter jobbet när vi kom hem.
 
Men jag fick ett bra avslut på den här dagen, dressyrträning! Ojojoj vad maffig Stora Tjejen blir när hon släpper till, galoppfattningarna går från klarhet till klarhet och hon blir riktigt härlig att rida i slutet av passen. Men som Sussie säger -Såhär vill jag ha henne i början av passen. 
 
Har hållit ögonen öppna efter en ny grimma efter massakern som den förra var med om. Har hittat två stycken som jag funderna på mellan, båda kommer från Horze.
 
Den första är med "diamanter" på, lite passande tyckte jag. Den andra liknar en grimma som jag fick med bokklubben Pollux när jag var liten, dock valde jag grimman i storlek cob och har sen dess velat ha en sån fast i full. Den finns i olika färger.
 
 
 
199kr / 129kr+grimskaft

Dags att säga godnatt

Ligger i sängen med nya surfplattan, farligt att kunna göra det för tiden rinner iväg fort. Har haft en bra dag idag, varit på butikchefs möte med alla i distriktet, mycket input att ta med mig till nästa vecka att börja arbeta med. Sen har vi fixat hemma, i helgen är det den årliga vinterträffen för ett gäng som Fredrik umgås med, tydligen har vi gott om plats och en snäll flickvän. Vi har satt upp rullgardin, gardinstång, gardiner, två gitarrfästen på väggen, hängt upp fyra tavlor, tvättat, kört bort återvinning, handlat och små fixat. Puh!
 
Har även hunnit med stallet och dressyrat lite. Hon var ofokuserad i början av ridpasset då en häst utifrån kom och skulle rida i ridhuset, men sen lossnade det och vi hade det riktigt bra tillsammans. En fördel med träffen i helgen är att jag kan ha en riktig stallhelg!

På plats hemma igen

Nu sitter vi hemma i soffan igen. Tack till alla som tog sig tid för oss trotts att vi kom upp som snabbast och förlåt till er som vi inte hann träffa. Det blev desvärre en kortare resa än jag hade tänkt mig, idag när vi kom tillbaka smygstartade vi nämligen på våra nya arbetsplatser, jag börjar i Kista galleri och Fredrik i Barkarby. De senaste två arbetsplatserna har jag inte ens hunnit vara på i ett år, men man får väl se det som något positivt att man får nya och större utmaningar.
 
 
Imorgon har vi möte i Uppsala, skönt att slippa köra. I och med att vi har mötet här har vi besök av en annan butikschef som ska sova hos oss, så jag ska vara lite social.
 
 
Kan iaf meddela att alla djuren mår bra. Icke blev förvånad och glad när vi äntligen kom hem. Christalle skötte sig väldigt bra när jag tömmkörde henne trotts att hon vilat en vecka. Och katterna på övervåningen uppskattade godmaten de fick.

Veckans hoppning

Härliga soffa! Nu börjar jag vara trött, hemkommen från kvällens hoppträning. Liksom från dressyrträningen får vi hemläxa på bogarna, varför kan hästar inte hålla koll på dom själv när man svänger? Men annars är vi nöjda, återigen, känner mig så trygg, styr jag och trycker på så hoppar hon. Måste bara bättra på svängarna/vägarna för då blir sprången mycket bättre.

 

Till dagens övningar.

 

Vi började med att rida en åtta över travbommar, ni får hålla till goda med min fina vägritning,

i ena varvet var blev det en tajt kurva. Men vi hade rätt bra koll på fötterna och vägen ändå.

 

Sen byggde vi ihop det till travbommar med ett räcke och landa i galopp, här hade vi problem med svängen mot travbommarna, bogen flöt ut vilket gjorde att det blev lite svajig anridning och då blev språnget inte lika bra, men de gånger vi kom rakt på blev det klockrent. Vi byggde på den övningen med att fortsätta i galopp och rida snett igenom igen över galopp studsen.

 

 

Som sista övning tog vi bort travbommarna och red snett igenom över räcket (flyttade in det mer till mitten av ridhuset) och snett igenom över studsen, och rullade på några varv. Fick ett riktigt bra avslut med sista övningen som gick superbra.

 

Roligt roligt roligt.


Början till magmuskler

Igår kväll när jag gick och la mig (Fredrik var på hockeyträning) blev jag lite ledsen, såg de fina lila glittrande serpentinerna och kände då att jag inte vill att dagen ska vara slut, det var en så perfekt dag! Men tröstar mig med att jag har ett Skellefteå besök/firande att se fram emot.

 

Avslutade som sagt gårdagen med dressyrträningen. Har endel träningsvärk idag, men helt klart värt det. Känner mig alltid nöjd efter dressyrpassen, man kommer alltid till perfektion i slutet av passen, nu gäller det bara att mer och mer av ridpasset rids i perfektion. Även idag kravlade jag mig upp på hästen efter jobbet, men det var lite mer kravlös ridning idag, lite jogging bara, för imorgon är det hoppträning.

 

 

Såg den här på Chilli igår, är lite sugen på att köpa två stycken till vardagsrummet.

 

399kr

Prydnadskuddar istället för handväskor

De var bland annat dessa snyggingar som shoppades igår, vi gjorde ett impulsbesök på Chilli när vi ändå var och tankade bilen. Nu har jag tre (se här och här) uppsättningar av dessa kuddar. 

 

De jag köpte igår kostade bara 39kr/st ord.pris 149kr/st. Fynd eller hur!?

 

 

 
 
Kan även tipsa om att Chilli har -20% på alla ordinarie priser tom 25/2.

Min dag idag

Hipp hipp hurra idag är ingen vanligt dag, för det är min födelsedag! För första gången på länge firar jag hemma i Uppsala utan min familj, så min kära sambo hade stora skor att fylla efter min mamma som annars brukar se till att jag uppvaktas.

 

Hade fått order igår kväll om att sova innan Fredrik kom hem från sin hockeyträning. När jag vaknade på morgonen hängde det serpentiner från lampan  och det var fullt med ballonger på golvet i sovrummet (tydligen sover jag väldigt tungt), även i soffan hade Fredrik piffat till min hörna med ballonger och ett fint inslaget paket. Självklart blev det levande ljus på frukostfikat. Ojojoj vilken fantastisk morgon och sambo jag har!!!

 

  
 

Sen har vi varit och spenderat pengar och ätit lunch, hela baksätet var fyllt med påsar när vi väl styrde bilen hemåt igen. Nu ska vi pausa en stund och äta lite middag tillsammans med grannarna om några timmar, innan det är dags att avsluta kvällen med dressyrträning.


Ännu en dag i stallet

Älska älska älska min häst just nu ♥ Vilket fantastiskt dressyrpass vi hade idag! Hoppas härligheten håller i sig även på dressyrträningen för Sussie imorgon. Vet inte vad som hänt men något har fallit på plats. Låter kanske flummigt men det känns som vi verkligen börjar hitta varandra nu, vi båda trivs i varandras sällskap.

 

Stora fina Klumpeklossan.

Här i sitt härliga vintertäcke, rekomenderar det!

 

På förmiddagen följde jag med Hanna och Jossan på årsmöte för den klubben de tävlar för,

de försöker värva mig dit och slänga ut mig på tävlingsbanorna. Bra att jag har några som

knuffar på mig lite.


Nytt ljus

Vad gör man när man är hemma och ledig själv en dag? Självklart flyttar man om saker och ting!

Jag tog mig i kragen och putsade upp två mässingsljusstakar som mamma köpt till mig. Skålen köpte jag på Myrorna i Skellefteå när jag var där i jul, även den har stått i ett skåp fram tills nu.

 

Före och efter bilder.

 

 

Äskar verkligen utförandet på skålen, den är svart undertill, annorlunda formad och fint mönster. Väldigt speciell, och den kostade mig bara 25kr. Även ljusstakarna har mamma fyndat för endast några tiokronor styck.


Vad vore livet utan häst

Jag är en sliten hjälte just nu. Men sitter i soffan och myser åt den härliga ridturen jag och Camilla hade! Började tok blåsa med snö som yrde precis när vi red ut, var två studsbollar som vi red på första biten. Men när vi svängde av vägen blev vädret bättre. Vi var ute över en timma och hästarna skötte sig väldigt bra. Fin fina Christalle 

 

En liten Christalle med sin mamma Chatine.

 

Sen flyttade och staplade jag om en spånpall i stallet, gjorde även ett försök till att skotta uppfarten här hemma, men orkade bara halva, det tog helt slut på energi. Ska försöka sova lite nu på eftermiddagen, våra snälla grannar ska bjuda mig på middag nu när Fredrik är borta hela dagen. Tur det är någon som tar hand om mig idag :)


Hej då sovmorgon

Jag har varit och lämnat sonen, jamena sambon, på hans hockeymatch. Det var vi och småbarns föräldrarna som var på parkeringen. De ska till Åland och spela match så jag får en heldag för mig själv. Väl hemma igen var jag för vaken för att kunna somna om så nu sitter jag uppkrupen i soffan med en näsa som rinner och kliar *jäkla förkylning*.

 

Ska samla krafter för att bege mig ut på ridtur tillsammans med en tjej från stallet vid lunch. Dagens väder är mulet, någon minusgrad och det har kommit lite nysnö. 


Picnic = Rekommenderas

Vart tog denna dag vägen? Var en seg startad morgon, låg och vred mig mellan kl sju och tio. Vid lunch kom hovslagaren så nu är fossingarna fin fina, han var nöjd med hur mycket lugnare hon var idag vid skoningen, det känns skönt. Sen hade vi ett fantastiskt ridpass!!! Mjuk och fin från början, väldigt lyhörd, lätt i handen, till och med galoppen föll på plats, den har varit lite si sådär sen igångsättningen.

 

Om ni någon gång besöker Uppsala och tänker äta här rekommenderar jag ett nytt favoritställe som vi var på i måndag, Picnic, ligger i hotellet Radisson Blu vid tågstationen. Väldigt fin miljö, trevlig personal, annorlunda meny, god mat och en fantastisk efterrätt! 

 

Se deras meny.

 

 
 
 

Slagna hjältar

Trotts två lediga dagar har det varit tyst här. Fredrik kunde inte hålla sin förkylning för sig själv så vi båda har bott i soffan i helgen. Har trotts det försökt göra något här hemma idag, var ett berg av täcken, kuddar, mjukiskläder och onyttigheter över allt.

 

Det började kittla lite i inredningsnerven, men orken räcke inte riktigt hela vägen. Får bli en liten ögongodis istället, de nya sängkläderna från Catalina Estrada, Blue Garden. Har en uppsättning påslakan sen tidigare från henne.

 

Varför finns de inte i bommullssatin? Varför lärde jag min sambo att bomullssatin är skönare än bomull? 

 


RSS 2.0