Grå höstdag

Tydligen är vintern nära för Icke har bestämt sig för att skaffa helt ny päls, känns som det med tanke på hur sjukt mycket päls hon tappar just nu. Blev en familjetrip till stallet, Fredrik hjälpte till med bommar när jag tömkörde.
 
En bild från helgens ridtur med Hanna och Jossan, i grusgropen finns en grop som fylls med vatten som blir en bra badpöl. Lilla Maja var väldigt fundersam från början men när hon lugnat ner sig gick hon omkring och plaskade.
 
 

Trotts trött kropp

Är lika glad varje gång jag trottsar min trötta kropp och rider. Idag utmanade vi Christalle lite, har jobbat rund och låg den senaste tiden och låtit hon vänja sig vid nya sadeln, så idag krävde vi lite mer samling i det vi gjorde. Det satt faktiskt inte så långt inne i stoet, trotts brunst är hon lika glad som vanligt och kämpar på, blev en lite protest i typ 10 sekunder sen var det inte mer med det. Fina fina hästen ♥
 
 

Några drömmar blev verklighet

I helgen passade vi på att shoppa innan det är slut på kontot, man ska inte behöva drömma allt för länge?
 
Överdelen blev nästan lika bra fyndat som skänken, vi hittade även den här i Uppsala. Det blev två till stolar till köket, var för bra pris för att kunna låta bli. Nu känns det som ett riktigt kök, som till och med jag vill vistas i. Fredrik var lite tveksam till valet av saker i överskåpen, försökte förklara att de inte är till för kastruller och stekpannor. Så vi rensade bland några köksskåp för att skapa lite plats och ordning där.
 
Vilken härlig fixa energi man får av nya saker! Inte ett rum här hemma som inte blivit fixat i idag, nog för att alla inte fick en omvandling som köket. Vi var till och med förbi återvinningscentralen med massa krams som vi rensade ihop, hör och häpnas, detta på iniativ av Fredrik. Jag har svårt att sitta still, kliar fortfarande i fingrarna.
 
 
 
 
 
 
 

Om pengar inte spelade någon roll...

...men drömmar kan slå in.
 
Det finns några möbler som har en drömplats här hemma. Högst upp på listan finns fortfarande ett större matsalsbord, där det får plats fyra stolar per sida. En överdel till skänken i köket. En ny rullvagn till badrummet. Om vi inte skaffar ett större matsalsbord vill jag ha två till stolar, har nu sex stolar i vardagsrummet och två stolar i köket, blir det ett större bord blir alla åtta stolar i vardagsrummet, men nu skulle det se fint ut med fyra stolar i köket. Längst ner på listan hittar vi en ny tv-bänk, det går inte för sig att ha en i ek och en i eklaminat.
 
Phoenix JYSK 3.999kr. Hampton JYSK 2.499kr. Råskog IKEA 499kr. 
 
  
 
 Floria JYSK 599kr. Phoenix JYSK 2.499kr. 
 
 

Varm och fin höst igen

Vad härligt det är att kunna ligga i soffan och se hästen utanför fönstret, passade på att ta en bild i det fina höstvädret när Icke fick sig en liten snabb rastning.
 
 
 
Nu är det soffan och "tycka synd om sig" tillbehör som gäller. Ska försöka sova en stund under dagen, att vakna halv sju och inte kunna somna om är inte så bra om man försöker bli frisk.

Grönska i höstrusket

Efter att ha pysslat om den skadade och själv vilat ett tag blev det rotation på blö/torr tvätt. Har köpt nya äppelgröna handdukar (nog för att kameran inte riktigt vill återge den färgen) och vad matchar bättre än gröna noshörningar till det?
 
 
Här hittar ni Rhino och Main
 
 
 
Har sån tur att jag kunde få hjälp med motioneringen av hästen idag, måste verkligen bli frisk nu! Haft fullt utbruten förkylning sen i lördag och börjar vara smått less på det kroppsliga tillståndet.

Hittade något oväntat

Blivit dåligt med sömn i natt då Fredrik kom hem från sin hockeymatch och inte kunde ta av sig kläderna själv, har även vaknat under natten och hört han säga "ajaj det gör ont". Han åkte efter en puck som det blev iceing på, det blev avblåst och han slappnade av och skulle vända om hem igen, han blir då tacklad av en av backarna i motståndarlaget, tappar balansen och åker med huvudet mot sargen, hinner vrida bort huvudet och tar smällen med axeln. Så idag har jag varit första assistent, fick även fixa frisyren. Blev besök på vårdcentral och sen läkare. Inget är tack och lov brutit, men mycket smärta.
 
På vägen från läkaren ser jag en Antik butik på andra sidan gatan (aldrig varit i de kvarteren tidigare), Fredrik tyckte nog lite synd om mig så vi sprang över dit. Vilket himmelrike för krimskrams älskare! Dock var det mycket fina saker/märken=dyrt. Vi går ett varv i alla rummen och är påväg tillbaka ut då jag ser något som får mig att börja stamma "Fred..Fred..Fredrik!" Där i en hylla med massor av andra saker låg våran glasservis! Fredrik får till en hyfsad bra deal om vi tar allt, assietterna och fatet på köpet, och butiken hade 10%rabatt på köp över 100kr. Vi fick med oss 11 tallrikar, 7 djuptallrikar, 2 assietter och 1 fat. Har några delar sen tidigare, brukar hålla utkik på internet och om jag har tid för ett besök när jag passerar en Antik/Kuriosa/Secondhand butik, är så glad att det äntligen gav resultat.
 
Pukeberg
 
 

Dressyr trim

Äntligen ledig imorgon! Soffan lockade väldigt mycket när vi kom hem men jag vände på klackarna och gick till stallet. Belöningen för det var ett toppenpass med Christalle för Sussie. Äntligen börjar vi kunna gå vidare och jobba på nya/mer saker. Ska försöka få med mig en stycke kameraman någon träning snart, roligt att se vad som händer mellan gångerna, just nu är han och leker med de andra pojkarna, så kallad hockeymatch.
 
Kvällsfika och lite förkylningskurering.

Prosit och snörvel

Vet inte vad jag gjort eller måste göra, för Fredrik har följt med och fixat i stallet tre dagar i rad. Ikväll blev det lite avstämning inför morgondagens träning, energi fanns det gott om, så vi hoppas att vi kan samla ihop den till något riktigt bra imorgon.
 
En snäll sambo på semester.
 

Tittat på hästen från marken

Väckarklockan ringde onödigt tidigt för att vara en ledig dag, men hade legat vaken i två timmar redan. Hade bokat ridhuset för hoppning med Jossan, blev Jossan som hoppade och jag som agerade banpersonal. Är roligt att se hästen från marken, Fredriks kommentar "Oj vad de flyger över". Bra för Christalle att ha en trygg hoppryttare på ryggen så hon får lite stöd (nog för att hon är supersnäll när jag hoppar), det flöt på jätte bra och de gjort till och med galoppombyten (!!!). Både häst och ryttare såg väldigt nöjda ut med passet. Hon börjar även minska i omfång så orken börjar bli bättre, märker skillnad när sadelgjorden ska spännas.
 
Nu sitter vi i soffan och ser Nascar (tråkigt) och äter Ben&Jerrys's, samla ihop till lite fixar kraft här hemma.
 
 
 
 
 

Galopp galopp galopp

Är en sån härlig känsla när man känner sig så samspelta. Idag var det en riktig fröjd att rida, otroligt energigivande för kropp och själ. Helt klart värt med en ny sadel och allt fixande med hästen den senaste tiden. Nu ska jag jobba med mig själv, stabilare sits för att kunna ge tydligare hjälper, då gör hon allt klockrent. Idag var hon så avslappnad och lösgjord att vi kunde göra bra skänkelvikningar, och galoppen var helt fantastisk.
 
Nu blir det snart middag och sen äntligen god natt för dagen.

Båtsäsongen är slut

Vad gör man klockan 22 på en lördagkväll? Mastar av båten. Vad gör man klockan 8 söndag morgon? Förbereder upptagning av båten.
 
Nu står späckhuggaren  (ser ut som en upp och ner vänd sån när den är uppe ur vattnet) efter en hel del om och men på sin vagn för vinterförvaring. Enligt mig var båtvagnen för stor för båten och enligt Fredrik var båten för liten för båtvagnen. De fick sjösätta båten igen för vi var tvungen att modifiera om vagnen lite. Efter en hel del rostsprej, slag med släggan och tillpassning av virke löste det sig.
 
 
  
 
Jag fick jobba igen lite stallhjälp.
 
  
 
Fick försöka hitta någon energi i kroppen, den var helt tömd, för att orka med lite ridning. Är dressyrträning imorgon för första gången på tre veckor, vi fick till ett bra avslappnat pass idag så det känns bra inför imorgon.
 

Hoppning med en buffel

Från att ha skött sig förvånatsvärt bra vid skoningen igår till att bete sig som en otålig treåring idag "Jag kan verkligen inte stå uppbunden, alla andra hästarna får ju vara i sina boxar!". Ikväll har vi haft hoppträning, stor skillnad på ryttaren sen förra veckan, fram fram fram. På ena långsidan var det tre hinder med två galoppsprång imellan "Det kan bli trångt för henne med två språng", vi fick in tre. Så jag fick ta mig i kragen och rida mer framåt. Känner mig jätte nöjd och glad efter kvällen pass :) Ska se om vi kan boka in en träning för Jossan nästa vecka så vi snabbare blir trygga vid hoppning igen.

Födelsedagsfirande en dag för tidigt

Vår lediga dag som jag hade behövt för att vila ut lite har gått för fullt istället. Upp för att åka till däckfirman och fixa Hobblerns däck, boka verkstadstid, köpa födelsedagspresent till Fredrik, handla till födelsedagsmiddagen, hem och äta brunch, till stallet för hovslagaren (Christalle har aldrig varit så lugn och snäll som idag), hem för att städa och födelsedagspynta, iväg för ett ärende, hem för att göra middag, gästerna anländer. Trotts en dag utan vila blev man full av energi av alla vänner och glada skratt under kvällen. 
 
Fredrik ville ha pannkakstårta, så det blev tre stycken. Jordgubb, blåbär och Nutella.
 
 
 
 

The Hits Tour

Idag köpte jag mig (oss) en kväll med total lycka, Nickelback i Göteborg den 15e november! 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0