I tidningar skrivs det, och företag gör alternativa saker istället

Varför vägrar samhället och vågar inte njuta fullt ut av julen? För de flesta innebär julen stress och en klump i magen av oro och bekymmer. För att ha någon chans att nå fram med sitt häliga budskap måste man överösas med jul. Jag tycker det är för lite julmusik som spelas på radion.
I de butiker jag handlat julklappar har jag inte hört någon julmusik spelas. Företag väljer alternativa julbord för alla är så less på vanliga. Men om alla väljer alternativa, hur ska vi då kunna bli less på vanliga? Jag tycker det är tråkigt att vi inte vågar eller vill vräka på med julstämning i mängder. För julen är över så fort. Och det är så härligt med denhär tiden på året då människor stannar upp och är lite extra trevliga mot varandra. Främlingar ger varandra ett leende, vi gör det lilla extra för varandra och man tar sig tid att ägna en tanke åt sina nära och kära.

Våga älska julen. God Jul på er alla!


Kakuppdatering från My

Här kommer en kakuppdatering, det var 175 grader inte 225 grader.


Gjorde min sista dag på jobbet innan min vecka med julledighet börjar Det var lite smått kaos på min avdelning efter helgens julrusch, hur ska den klara sig utan mig? Jag börjar vara en liten arbetsnarkoman och kontrollfreak.


Nu sitter jag och längtar efter familjen, släkten och vännerna i norr. Kommer sakna min tant i stallet men jag vet att hon kommer vara väl omhändertagen, och det kommer kännas tomt utan Fredrik och vem ska leka med mig ute i snön när Ikke följer med Fredrik till Skövde? Stackars mina syskon som kommer få underhålla mig! Ni får ursäkta om jag kommer vara lite frånvarande här några dagar, ska be min syster försöka fånga vår julhelg på bild. Dags att sova nu, Fredrik hämtar mig 9.30 imorgon och innan dess har jag endel att göra, har inte riktigt fattat att jag åker imorgon så jag har packning och fixande kvar att göra.

 


4e advent

Nu är alla julklappar inslagna och kom ihåg listan inför resan till norr har börjat bockats av. Funderar över hur jag ska rymma alla julklappar och saker jag behöver med mig.


Jag är nog värdelös på att vara hemma och ledig. Började som alltid med att åka till stallet och pyssla med Flickan. Tydligen har de här tre kalla dagarna gjort så hon bestämt sig för att sätta ännu mer vinterpäls, för hon löser päls i massor *suck*. Maja kom ut och hjälpte mig sätta på några broddar. Hon fick sin julklapp och blev jätteglad över den, två röda lyktor i olika storlekar. Det fanns hemmagjorda pepparkakor i skafferiet och på boxdörrarna hängde det knäckebrödsringar med god jul och hästens namn. Älskar mitt stall!


Han inte mer än in i garaget innan jag började städa. Flyttade om sommardäcken, kartongerna och diverse bilsaker, skottade och sopade utanför min och mina garagegrannars dörrar. Väl inne fortsatte jag med min rastlöshet, diskade undan all disk sen började jag sortera om i klädkammaren, tänkte att Fredrik ska få en kartong med allt sitt krims och krams.


Nu är jag mätt och belåten efter att Fredrik gjort pannkakor. Lämnar det innan det blir en diskussion om vad som är pannkakor, plättar m.m. Snart sova dags, jobb 8-20.20 imorgon.


Pepparkakspajen

Här kommer receptet på pepparkakspajen jag åt hos Märta och My.


700g pepparkaksdeg (hemmagjord eller köpes)

3 medelstora syrliga äpplen (förslag gröna)

2dl fikonmarmelad (ca 2/3 av en 300g bruk, den vi åt innehöll osötad marmelad)


Smula hälften av pepparkaksdegen i botten av formen (eller prova riva med ett grovt rivjärn).

Skala och hacka äpplena i små tärningar och blanda ner med marmeladen. Fördela fruktsmeten jämt över första lagret med pepparkaksdeg. Smula/riv sedan resten på toppen.

Grädda i 225grader i ca40-50min (beroende på ugnen). Serveras ljummen med t.ex. glass.

Jag rekomenderar att prova den!


Jul MMS från familjen





Puzzel hjälper mina bröder att klä julgranen.


Julrusch

Det har varit så mycket på jobbet idag att jag inte hann äta något, just nu känner jag mig mer död än levande. Blev lite stress efter jobbet för att hinna in på stan och hämta ut mammas julklapp som blivit klar. När jag är på väg in till stan frågar min syster –Ska du in på stan något innan du kommer hem?. Det blev även en vända in på New Yorker för att köpa en tröja åt henne, som hon köpte när hon var ner och hälsade på mig då den var på rea, så jag hade inte så stora förhoppningar om att hitta någon. Men på ett ställ hängde en stackars ensam liten tröja som var i passande stolek till min syster.


Pratade med mamma ikväll, när pappa hämtar mig i Umeå (fick flyg Arlanda-Umeå och Skellefteå-Arlanda) ska mina lillebror Alexander följa med och hämta mig. Medans pappa jobbar ska han och jag shoppa runt lite i Umeå. Mysigt!


Sara ringde precis, ska möta upp henne för lite skräpmat på Max. Hon är på väg från jobbet i Täby till Uppsala och kände sig lite hungrig, fler än jag som inte hunnit äta ordentligt idag. Ska passa på att överraska henne med födelsedagspresenten jag köpt, hon fyller år på tisdag när jag åker norröver.


Imorgon är jag äntligen ledig, jobbat 10 dagar i rad. Då blir det att spendera massor av tid i stallet, ska slå in julklappen jag köpt till Maja innan jag åker dit, som tack för all hjälp med Tiger. Sen ska jag slå in de sista julklapparna och börja fundera över vad jag ska behöver med mig till norrland. Snart är jag hemma i norr igen!


En vecka kvar till julafton

Tiden går verkligen fort nu, gjort min 8e dag i rad på jobbet idag. Och om en vecka är det julafton! Tack och lov ligger snön fortfarande kvar, det kom även lite till nu under kvällen. Var förbi Hööks innan jobbet och köpte broddar till Tiger, är lite lönn halt ute. Köpte med mig två tomte nissar och en grangirlang med ljus. Nu sitter nissarna fint i fönstret och det lyser om gardinstången.


Inte hänt så mycket de senaste dagarna. Har varit förbi stallet innan jobbet, och lagat det nya täcket *suck* men det är det värt, att hon får ha hagkompisar att umgås med. Konstigt nog är det alltid valacker på ca 10 år som är hopplösa på att riva i täcken.


Fick ett erbjudande om att söka en säljchef tjänst i Arninge´s Jysk butik. Efter mycket för och nackdels vägande blir nog beslutet att stanna kvar i Uppsala. Fredrik har trotts allt precis flyttat hit från just Täby och fått jobb i Uppsala för min/vår skull. Känns inte helt rätt att tvingas bli särbos igen och att jag flyttar till Täby, jag är nog ingen människa som klarar av att pendla 7-8 mil enkelväg för att ta mig till jobbet. Och heltid+pendling (15mil/dag)+ stall (måste isf flytta Tiger för hon står norr om Uppsala)= går inte ihop tidsmässigt. Så vi kommer avvakta och se vad som händer efter Fredriks 6 månader provanställning och se om det blir tal om flytt då. Hade det här erbjudandet kommit i höstas när Fredrik bodde kvar i Täby hade jag nog flyttat, eller om det kommer i höst och det ev finns chans för Fredrik att flytta med mig. Men visst lockar tanken på att jobba i Sthlm lite.


Nog om mina tankegångar. Fick sms av min mamma idag, hon och min syster var hos morfar utanför Norsjö för att hjälpa han med julpyntning. Där låg termometern på härliga -30,3 grader. Nu sängen, för imorgon är det jobb 8-20.20 för min del, och kl 6-18 för Fredrik.


Årets första snöfall för mig

Dagen kan sammanfattas med ordet snö. Det har snöat hela natten och hela dagen, slutade pasande nog tills jag skulle hem från jobbet halv nio, bilen var begravd vid den tidpunkten.


Jag började dagen med att förtjust utbrista i med ordet snööö! Efter lite tjat följde min snälla pojkvän med mig och Ikke ut och tittade på när vi lekte i snön. Vi hoppade runt och kastade snö bollar, har inte träffat nån som älskar snö lika mycket som Ikke.


Innan jobbet blev det en vända förbi Biltem. Nu har våra bilar fått sig varsin liten spade, och jag köpte ett sop så jag kan göra rent utanför garaget. Efter jobbet byggde vi vidare på julstämningen. Vi åt risgrynsgröt och har börjar slå in några julklappar. Dom sista blir nog klara i helgen.


Hör och häpna, nu när Fredrik kom in från kvällspromenaden med Ikke sa han "Jag har lite dåligt samvete att jag flyttade ner hit med Ikke, för hon älskar verkligen snö". Nu blir det att sova lite, som vanligt blir det stallet innan jobbet imorgon. (Är fortfarande lite uppspelt över all snö! )


 


3:e advent med pepparkakspaj

Flickan verkar må bra så hon fick gå ut till sina kompisar. Hon verkade dock inte vara så förtjust över leran i hagen, inte matte för den delen heller, har varit skönt med rena ben och svans. Imorgon blir det återigen ett besök i vattenspiltan.


Beställde den andra delen till morfar, farmor och farfar julklapp, köpte sista delen till pappas och första delen till en annan. Börjar se ett slut på det här nu, ska bara ta mig en kväll i veckan då jag kan mysa till det och slå in alla julklapparna fint. Har tre olika julklappar, två snören,
små julgranskulor som dekoration och ”till och från”-kort i trä. Kommer bli jätte fint!


Nu har jag kommit hem från adventsfika hos Märta och My. Nybakade lussekatter och en underbar pepparkakspaj. Om ni vill testa någon ny jul dessert rekommenderar jag att prova på att göra någon form av paj med färdiggjord pepparkaksdeg som ingrediens. Den vi åt ikväll var gjord på en botten av smulad pepparkaksdeg (ev lägga den i kylen och använda rivjärn?),
sen var det en blandning av fikonmarmelad och tärnade äpplen och som topp var det ett lager med smulad pepparkaksdeg. Till det serverade dom glass. Super gott!


Luftslottet som sprängdes

Det blev bio igår kväll, Stieg Larssons ”Luftslottet som sprängdes”. Är väldigt tråkigt att vi inte fick uppleva alla hans böcker om Lisbet Salander. En väldigt se värd film! Tycker dom fått en bra tråd genom hela filmen, och dom har involverat fler personer från boken som inte fått så mycket utrymme i de tidigare filmerna. Och skådespelarna känns mer avslappnade och naturliga i den här filmen än de tidigare.


Som vanligt är det helt galet på jobbet, tror alla börjar skjuta sin julshopping till sista stund.
Vi har iaf sålt massor med julsaker. Vilket är positivt för mig, har fått börja komprimera och plocka bort endel inventarier. Hoppas vi säljer slut på det mesta, är lite jobbigt att inventera det som är över och packa ner det så vi kan förvara allt till nästa år. Blev ett lite tråkigt slut på dagen, en kvinna försökte snatta några saker så vi var tvungna att tillkalla polis.


Nu har jag och Ikke myskväll hemma, Fredrik är på ”julfest” med hans jobb. Glömde helt bort att köpa en ny glödlampa på jobbet till taklampan i rummet, nu sitter jag här med tända ljust och har slagit in två paket. Ska ut och söka runt lite på internet så jag kan komplettera två julklappar.


Har tänkt hinna till stallet innan jobbet imorgon, förhoppningsvis får Flickan gå med sina vänner från och med imorgon. Är rätt skönt att hon får sig lite vintervila nu, hinner inte tänka på något annat än jobbet för tillfälle. Jag och Linda satt och planerade lite inför rean som hon och jag ska ansvara för, hon ska hjälpa till att bygga upp den, sen när jag kommer ner igen går hon på julledighet så då ska jag ansvara för den. Ifjol vann vi rea-tävlingen, vore underbart att vinna den igen!


Julrea 30-70%

Känns som jag hunnit med en hel del på jobbet idag. Varit mycket fokus på julen, för idag började våran, julrea 30-70% på alla julvaror! Den skulle egentligen börja imorgon med vi hade fått prisändringarna redan idag. Så nu är det bara att shoppa!


Fredrik kom till mig när jag slutade, så vi köpte två jul grytvantar, en present, en till julnalle till stallet och lite julskoj som jag tänkte ta med mig hem till Skellefteå. Sen blev det Rusta, blev lite bra att ha saker, hundgodis och ett hundkoppel. Som avrundning blev det Coop så vi kunde få oss nå middag ikväll, och en superchokladtomte i form av en tomte som var gjord av Kinderäggs choklad, smaskens!


Imorgon är det fredag, frågan är om man ska orka hitta på något efter jobbet (jag jobbar långdag). Är lite bio sugen, har varken sett nya Twilight eller Stieg Larsson, skäms faktiskt lite.


Taklampan gick och tydligen hade vi använt upp alla passande lampor, hade bara små lampor kvar. Så nu är alla ljusstakar tända och vi ser på Nobel middagen. I Fredriks familj brukar dom äta Nobelmiddag tillsammans och se den på tvn. Tycker återigen att han kan ta till sig lite av mina traditioner, surströmming, palt (försökte få köpa med mig palt hem men hittade ingen på affären) osv :P Men det är ett skönt sätt att vara ner efter en dag jobb.


Hundkoppel från Rusta, 69:- (Ikke fick kopplet till vänster Love Kills)
Grillvante från Jysk, 29,95:- nu 10:-

 

 


Blev lite ponny ridning idag

Förstår inte varför man är så trött precis när väckarklockan ringer? Efter att Fredrik for till jobbet halv sex hade jag svårt att somna om, låg och vred mig i något som kändes som en evighet.
När väckarklockan ringde kl nio kändes det som jag inte hade sovit något i natt, snoozade i en timma! Sen kravlade jag mig upp så jag och Ikke kunde köra till stallet.


Flickan fick vara ute från morgon till strax efter lunch idag, promenerade lite med henne innan jag tog in och borstade upp henne. Det syntes inget av att hon skulle ha ont någonstans eller
ha svårt med motoriken. Så förhoppningsvis får hon gå med kompisarna igen på söndag.


Red för första gången sen Gummarkstiden en ponny igen. Felicia hade fullt upp i skolan så jag tog med mig Cherali på en lugn tur i skogen. Hon skötte sig utmärkt! Hon är annars känd för att kunna busa och testa sina ryttare, iofs var ridturen väldigt kravlös så vi fick lära känna varandra. För att lugna min pappa kan jag säga att jag var en duktig dotter och använde säkerhetsväst.
Det kändes som att rida en liten Tiger, tror det var nått i den storleken Tigers uppfödare hade hoppats på att få, en maxad ponny.


 tv Schako och th Cherali i somras.


8 december och bilder

Försökte mysa lite mer Fredrik, men han var väldigt upptagen med nått skattekvitto och att titta på fotbollen (ett bra lag mot ett annat bra lag ska tydligen vara en spännande match, vi hejar iaf på Manchester United för vi tycker inte om Tyskland, haha :P ) så jag fick hela pepparkaksburken bara jag satte mig vid min dator, mums tycker jag.


Är ledig imorgon igen, sen blir det nio dagar i rad på jobbet. Ska till stallet och se hur det går för min Flicka. Hon verkar inte vara särskild brydd över veterinärräkningen som damp ner i min brevlåda idag, finns bättre tillfällen på året för en sådan.


Imorgon kväll blir det kvällsfika med Hannah och Sara. Ska bli skönt att få träffa lite andra människor, mina kunder kommer tycka jag är knäpp snart för att jag pratar med dom så mycket. Känns som att tiden rusa iväg, efter mina jobbdagar är det bara någon dag till julafton. Längtar efter att få träffa familjen, men återigen är det lite trist att jag inte hunnit bygga upp en riktig julstämning och längtan.


Efter lite tjat från mig knäppte Fredrik några bilder när dom hade satt upp stallinredningen i hans mammas nya stall. Går inte beskriva hur häftigt och fantastiskt det är, och ja jag drömmer om att bo där!


  

Bild 1 är fotad åt vänster.

Bild 2 är fotad åt höger mer vinklad mot boxarna.

Bild 3 är fotad åt höger mer vinklad mot dörrarna in till sadelkammaren, foderrummet etc.

 


Mer åldersnoja, är jag inne i en kris?

Idag var jag på cellprovtagning, ännu en anledning att ha åldersnoja. Tänkte bara säga att det inte var i närheten så läskigt som jag hade trott, det kändes inte det minsta! Hade trott (av vilken anledning vet jag inte) att dom skulle använda något rivigt verktyg för att ta lös en bit (vilket barnmorskan sa att många ofta tror) men dom använde bara långa topps. Och bäst av allt, inga sprutor som jag är livrädd för :P


Nu är all tvätt inhämtad och Fredrik har panik för att han ska stiga upp om nån timma, lite roligt är det att vi nu har ombytta roller, han är den hopplöst trötta lilla varelse som jag tidigare var. Skönt är det iaf med lite nya schabrak att lägga in i garderoben, annars brukar jag alltid vara hopplöst dålig på att komma ihåg och tvätta dom. Ett tips är att använda galltvål och gnugga in på de värsta ställena, då kan även vita schabrak som blivit färgade av lädret bli vita igen.


Nu ska jag vara en snäll flickvän och släcka ner. God natt.


En duktig ledig dag

Hade tänkt ha sovmorgon till klockan nio iaf, men som alltid annars på sina lediga dagar vaknar man valig tid och kan inte somna om.

Flickan fick vara ute och strosa på ridbanan några timmar, hon han även med att rulla sig *suck*. Passade på att vara duktig och putsade och smörjde diverse lädersaker och borstade upp några schabrak som jag tänkte tvätta ikväll. Försöker ta tillvara på ”jag kan inte rida”-tiden och pysslar så mycket jag kan i stallet med sånt som annars inte hinns med.

Nu ska jag för ovalighetens skull få klä på mig vanliga kläder, ska ut och fixa några ärenden. Känns ibland som att jag inte äger några andra kläder än jobb-, stall- och mjukiskläder, tråååkigt. Tror jag haft lite åldersnoja på senaste tiden, känner mig gammal. Får råda lite bot på det med en härlig dusch och lite fina kläder att klä upp sig med.

Glömde lägga in en bild med Lady Gaga och hennes hundar igår. Så här kommer den.



Glädje

Har tänt andra adventsljuset, poppat smör popcorn och ligger i sängen och filosoferar.


Undra vem som äger de två svart/vita Grand Danois hundarna som är med i flera av
Lady Gaga´s  musikvideos? Hon själv? Producenten?


Har åstadkommit lite hemma idag, dammsugit, diskat, ordnat inför tvättiden imorgon, burit ut sopor och pappers/kartonginsamlingen. Lite illa att Fredrik är bättre på att vara hemmafru än vad jag är.


Fick veta en glad nyhet idag. Ett stort grattis till Hannah och Pär som ska bli sambos efter nyår! Dom har fått tag på en lägenhet som inte ligger allt för långt bort från mig och Fredrik. Awsome!


Till alla er som funderar, våga satsa för det pratiska runtikring löser sig. Jag som är en över pedant och hemsk kontrollfreak lyckades flytta utan någon som helst plan och struktur runtikring mig, och snabbt gick det. Nu ett år senare är jag och Fredrik sambos igen, Tiger bor här nere med oss i ett underbart stall, jag stormtrivs på mitt jobb och Fredrik har precis fått fast heltidstjänst som biträdande butikschef på Rusta.

En riktigt fröjdefull jul väntar framöver.


6e December och +grader igen

Är svårt att ta sig upp ur sängen på morgonen, den är varm och skön så några timmer till där vore inte fel. Men det blev stallet på morgonen idag med. Och det blir bara bättre och bättre, idag såg det mer ut som morgonstelhet i hennes kropp. Hon lyfter lika bra höger som vänster och promenerar på i ett bra tempo. Imorgon får hon nog äta lunch höet på ridbanan så hon får lite friskluft och kan strosa en liten stund. Är bara så typiskt att det här hände nu när jag är så ridsugen och det flyter på bra med ridningen, men det är ingen idé att stressa, ska ändå hem över jul så hon kan lika gärna få ta det lugnt resten av året tills jag kommer ner igen.


Hängde upp en tomte ovanför Tigers box, lite julstämning måste man få även i stallet, trotts att det återigen ligger på stadiga +5 grader, är inte ens någon morgonfrost på gräset. Den här tomten har alltid hängt med i julpyntning av de stall Tiger stått i, så för mig symboliserar den en riktig stalljul!


Lördag kväll? Känns som vardagskväll.

Tror jag lämnade kvar min energi på jobbet igår och idag. För på jobbet är jag glad och positiv men när jag väl kommer hem känns det som att jag varit med i gladiatorerna. Är helt slut, huvudet är alldelens tomt och kroppen ömmar och värker. Tuggar vidare på min Schweizernöt och ser Madagaskars julversion med min ”att göra” lista framför mig. Jag har iaf köpt delar till en julklapp idag, till våran pappa närmare bestämt. Har även blivit medicin till Tiger, 350krX2förpackningar för pulver i påsar?! Och jag har fått min salami korv ner skickad som jag snällt köpte av min lillebror för att stödja hans hockeylag.


Får se om jag kan stryka av något på listan ikväll, men det ser inte så ut. Blir tidig kväll idag med, ska till stallet innan jobbet imorgon med. Sen är jag så illa tvungen att åstadkomma något, måste få lite fason på lägenheten innan Fredrik kommer hem igen. Är tomt utan han och Ikke, får se om han kommer ihåg att ta några bilder av nya stallet i Skövde, är väldigt nyfiken hur det går för dom.


Det går åt rätt håll

Har varit ut till stallet en vända nu innan jobbet, och det verkar mycket bättre! Hon gick direkt ur boxen när jag bad henne, det var inga problem att gå över tröskeln och hon lyfter på benet mycket bättre. Hon är fortfarande lite stel och något stapplig bitvis, men det är stor skillnad från igår morse. Hon är fortfarande sitt glada jag och har bra aptit, fast hon var inte så peppad på att gå in i stallet igen efter att vi promenerat lite på stallplanen, det är inte riktigt hennes starka sida att vila och ta det lugnt.


Som sagt så kommer dagen och morgondagen att spenderas på jobbet, ikväll tänkte jag åstadkomma något här hemma, för det blir tidigt upp (i min värld) imorgon med för att hinna förbi stallet innan jobbet, är mer krävande att ha en skadad häst än en frisk.


Idag fick jag telefonsamtalet..

.. som man inte vill ha.


Jag är en sån där människa som inte stänger av mobilen på natten, utifall att, tyvärr var den en ”utifall att” morgon idag.


Klockan åtta började min telefon vibrera, trodde det var väckaren men när jag tittade på mobilen stod det Maja (stallägaren), på mindre än en sekund var jag klarvaken med panik i kroppen, vad har hänt med Tiger!?


Igår kväll när hon skulle ta in hästarna hade Tiger varit lite försiktigare med stegen. Men nu på morgonen ville hon inte gå alls. Ringde och meddelade jobbet att jag inte kunde komma (har världens bästa jobb), för vi var tvungna att fatta ett beslut om att ta ut veterinären innan deras telefontid gick ut klockan nio. Jag lyckades hålla hastighetsbegränsningen till stallet. Det var inge snack om saken, vi ringde (eller Maja ringde) till veterinärerna. Min stackars älskling vill/kunde inte flytta höger fram. Det var två långa timmars väntande. Sen kom veterinärerna (+några studenter), dom klämde och böjde och kände. Men hittade inget anmärkningsvärt som kunde vara orsaken till hennes smärta. Så nu är det boxvila med antiinflammatoriskt två gånger per dag.


Förhoppningsvis har hon trampat snett nu när det frusit och blivit knöligt i hagen. I övrigt var hon sitt vanliga glada jag, spetsade öron och åt med god aptit (är lättare att få i henne medicin än det är att få i Fredrik lite Alvedon). Ska dit imorgon innan jobbet och se om det går åt rätt håll med tillfrisknandet.


Återigen har jag väldens bästa stallägare, hon hade tagit på Tiger fleecetäcket så hon inte skulle bli kall av att stå still inne och hon kom ut med lite fika och tee till mig (var väldigt snabba ryck på morgonen).


Nu ligger jag här i min ensamhet och ser Idol och äter en Schweizernöt, Fredrik ska hälsa på sin familj i helgen, passande nog jobbar jag hela helgen så jag har nått att sysselsätta mig med.

 


Nej tack till minusgrader

Efter två dagar med minusgrader är det hårt i backen och bitvis ligger det is på marken. Hur kunde det gå så fort? Från perfekt underlag för galoppträning till skrittunderlag där broddar är att föredra. Idag blev det en lugn tur på hackamore med lite trav längs ängarna och kortare sträckor i skogen där det var isfritt. Så nu har jag bestämt mig, jag vill inte ha minusgrader än! Min snälla stall ägare hade bytt så Tiger fick på sig sitt nya tjockare täcke, hon är verkligen mån om hästarna :)


Det blev en varm och lång dusch efter stallet, tyckte att jag klätt på mig tillräckligt, iofs blir man lite kallare av lugna ridturer. Men det blir nog att leta fram lite tjockare/mer kläder.


Nu ska jag öppna luckan på chokladkalendern, som min snälla och söta mamma skickade ner med Ewe. Sen blir det att försöka få lite styr på håret innan det är dags att bege sig till jobbet, skönt med en kortdag.


Presentpapper och glitter

När Ewe var här letade vi efter lite inslagspapper till våra julklappar, men gud så dyrt det är!? Tacka vet jag mitt jobb där kostar en rulle 10 kr för tillfället, det är inte ovanligt med papper som annars går upp emot 20-25kr, galet dyrt tycker jag, för man vill ju ha lite olika för att kunna göra paketen lite roliga.


Det hänger fortfarande bara uppe en julgardin, hängde upp den för att se om det kommer bli bra. Men tänkte stryka dom innan jag hänger upp dom ”på riktigt”. Önskar mig en glitter girlang att linda runt gardinstången, men har inte hittat någon tillräckligt glittrig och puffig, någon som sett mycket glitter på sina julklappsjakter?

Idag fick det bli en stallbild. Ewe försökte ta ett litet familjefoto på oss med vi hade lite problem med att stå still alla samtidigt :P
 

P.S Det är minusgrader här, vet inte om jag tycker om det, får fundera på det en stund till. Det enda possitiva jag kommit på hittils är att det blir lite lättare att komma i julstämning och att Tiger ska få börja använda ett av sina nya täcken!


1 december

Var en liten konstig start på dagen, när jag åkte till jobbet pratade dom om att nedräkningen till julafton börjar nu, samtidigt smattrade det av regn mot bilrutan, svårt att få julstämning.

 

Idag har jag jobbat ordentligt, speciellt med kroppen. Lyft och kånkat möbler kors och tvärs över butiken, men nu är vi klara med det värsta av ombygget, och det känns i kroppen. Men bra blev det, imorgon är det finliret som ska fixas och trolla bort de sista bekymren.

 

När vi äntligen var klara och kom ut till bilarna var dom täckta av is, och självklart hade fukten krypit in i låset och frusit till. Passande nog hade jag tagit på mig vinterjackan för första gången idag och i ena fickan låg det ”Lås sprej” så jag fick upp låset. Något annat som var väldigt passande var att jag köpte en isskrapa i helgen (hade iofs två i bilen sen tidigare), men den jag köpte nu har en vante som man stoppar in handen i, rosa med ett stort rött hjärta på, så man blir lite glad av att skrapa rutorna. Men tacka vet jag garage, så slipper man skrapa rutorna innan man ska till jobbet.
  

 
NK,vi tränges såklart med alla andra för att titta på julskyltningen.
På en restaurang lekte Ewe lite med sin kamera.


RSS 2.0