Hopp om sommar

Pratade som vanligt med min mamma igår, hon berättade att der börjat komma jordgubbar i landet. Nu är det bara att passa på innan säsongen är över, vilket tyvärr går rätt fort. Fick lite panik känslor då, jag som knappt har ätit några jordgubbar i år! På väg till stallet finns det en parkeringsficka/vändzon där det säljs jordgubbar. Så efter att jag och Felicia varit i stallet klart stannade jag av där och köpte med mig hem. Var länge sedan jag såg så röda jordgubbar och dom smakade underbart gott. Nu sitter jag här, nyduschad med mjukiskläder och en filt, och äter mina sista jordgubbar och läser en bok som Stina skickat en länk till (läser den för andra gången). Livet känns just nu riktigt bra, och jag hoppas på lite mer sommar i helgen.


Fredag. Ledig

Nu är mina åtta dagars jobb över, skönt att få vila upp huvudet lite från alla kunder. En dag iaf, för på lördag jobbar jag igen.


Har börjat få lite ordning i lägenheten med sakerna jag tog med mig ner från Skellefteå. Kompletterade lite genom att köpa tre korgar på jobbet som jag har i min tv-bänk, är skönt att kunna gömma undan lite saker. Ewe och Johan kommer ner i slutet av nästa veckan (innan vi ska vidare) så jag har en liten deadline på att fixa i ordning lite extra.


Fredrik kom till mig igår efter jobbet, och skämde bort mig hela kvällen. Han diskade undan min diskhög, gjorde middag plus lunch låda, följde med på min kattvakts uppgift och såg till att jag kom i säng i tid. Var skönt att bara få sitta i soffan och bli uppassad.


Vet inte riktigt hur jag tänkte men när jag var i stallet idag, tog med mig några schabrak som jag tänkte vara duktig att tvätta ikväll, haha får se hur det går. Är spänd och trött i kroppen, så tvättstugan känns väldigt långt bort just nu.


Tänkte avsluta med att önska ett Stort GRATTIS till min gamla Bergsby granne Elina och hennes kille som fått en till liten kille! Hoppas allt gick bra för er.



BIANCA korg B31xH31xD29cm sjögräs brun (finns i natur och svart)
JYSK 97,30kr/st  ord 139kr/st

Saknad och irritation

Jag saknar min underbara mobil, varför var den tvungen att ramla ur min ficka? Och visst kunde den välja någon annan stans att ramma ur än i hästhagen! Händer dagligen att jag kommer på att jag ska ta fram min mobil och söka på en låt som spelas på radion, att jag ser något som jag skulle vilja föreviga med ett fotografi, att jag ska lägga mig och lyssna på en ljudbok och att jag tänker ringa/smsa någon vars nummer jag inte har på min gamla mobil.

Det är inte lätt att vara mig själv just nu.


Avslutade min kväll på bästa tänkbara sätt (efter en helt Galen dag på jobbet). Jag och Felicia tog med oss "tanterna" ut på en galopptur längs ängarna i solnedgången. Nu ligger jag alldelens avslappnad med en skål fil till kvällsfika i mitt knä, har ytterligare en lång dag på jobbet framför mig. Något jag är tacksam över är min häst, stackars Maja hade återigen varit in till veterinärerna med sin och nu hade dom i princip dömt ut Tanaz. Nu ska hon göra ett sista försök och besöka en annan "veterinär". Plus så har en av hennes shettisar gjort ett stort sår på ena frambenet nästan in till benet, nu är det några dagars väntan för att se om hon överlever eller måste tas bort, beror på hur hon svarar på behandlingen.


Allt på tvären

Det känns inte som att någonting går som jag vill för tillfället, allt bara ställer till sig och tar  emot, vet inte vad jag ska göra får att hoppas att allt ska gå över. Kanske blunda och hoppas att tiden går och löser mina små hinder.


Råkade somna i sängen, skulle bara vila en liten stund och lyssna på musik. Tog mig i kragen och åstadkom en lång dusch, hårinpackning (provade en ny från Aussie, den luktar Hubba Bubba tuggummi *mumms* får se om den verkar lika bra som den luktar gott) och smörjde in mig med diverse krämer (bla min härliga jordgubbs bodylotion från Body Shop). Så nu luktar jag som en söt lite godis. Har fortfarande inte bestämt mig vad jag ska tillbringa resten av kvällen med. Kanske rent av ska försöka somna om igen.


Slutet på mina 8 dagar

Nu börjar jag se slutet på mina 8 dagars jobbande. Har varit uppbokade och långa dagar den senaste tiden. I lördags blev det utgång med tjejerna efter jobbet. Sara, Hannah och Helga kom till mig och det blev en hel del tjejsnack, popcorn och alkoholhaltiga drycker. Sen blev det utgång på Platina, och Sara beställde in några riktigt goda drinkar! Efter en super trevlig kväll ute var min pojkvän snäll och hämtade mig.

Det var lite segt på söndag när jag/vi skulle ta oss upp till jobbet, kände mig inte riktigt i form för att köra så Fredrik var återigen en snäll pojkvän och skjutsade mig till jobbet. Efter några timmars jobb med smått jobbigt kunder blev det en kebabrulle på pizzerian ovanför mitt jobb. Sen hade jag, Fredrik och Henrik en lugn söndagskväll, då vi åt melon och spelade kort (vann den ena omgången av Hollywood).


Idag var det om än mer slitsamt att stiga upp, började nämligen klockan sju!? Trodde min mage skulle slå runt när jag var tvungen att lämna jobbet, jag slutade halv fyra men hade mer än gärna stannat kvar för det var så mycket som jag inte hade hunnit göra. Tack och lov skulle jag till stallet, så efter en ridtur med min fina och snälla häst, ligger jag i sängen och känner mig avslappnad. Mitt stora bekymmer nu är om jag ska lyssna på ljudbok, se film eller läsa. Härligt med "världsliga" problem ibland.


Btw så kom jag på att jag snart har semester igen!


Kvällspromenad

Det blev en lång och trevlig kvällspromenad med My efter jobbet, 1½h. Gick runt och hittade nya vägar att promenera på, så nu har jag hittat en till trevlig promenadrunda där man inte behöver gå nära bilvägar. Nu sitter jag och värmer mig med en kopp Rabarber-Grädd te och lyssnar på en av mina ljudböcker. En egen liten myskväll.


Köpte nya glödlampor och trasor på jobbet, vi hade inte tillräckligt stora (platta) batterier. Glömde batteriet hemma så jag får kolla om Jula har det på torsdag.


Vädret verkar lovande inför vår ridtur imorgon. Ska även försöka ta tag i det jag inte gjorde igår. Men nu ska jag mysa vidare, luta mig tillbaka i soffan med en filt och te koppen.


Klippning hela tiden

Förstår inte vad dom sysslar med utanför mig, nästan varje morgon är dom här och klipper häckarna (igår och idag). Lagom skoj när man försöker ha sovmorgon, om jag inte vill svettas ihjäl måste jag ha fönstret öppet *suck*. Om dom inte klipper så är sophämtarna här och för massor med oväsen!


Jobbar eftermiddag idag, ledig imorgon igen och sen börjar mina åtta dagars jobb, inge vidare bra schemaläggning. Imorgon blir det ridtur med Felicia igen, hoppas på lika bra väder då, blåste varma vindar igår så vi slapp myggen.


Fixade inne på toan med våra nya handdukar och precis när jag var klar gick lampan. Självklart hade jag ingen ny 60W lampa hemma, bara 15W och 25W men dom var för små. Så det blir lite små shopping på jobbet idag, ska försöka komma ihåg att köpa lampor, batterier och trasor (för att olja in ek byrån igen).


MMS

Min söta Fredrik skickade det här mms:et till mig när han hälsade på sina föräldrar, inför han och Henriks roadtrip i veckan.


Gulliga Pilgrim! (Fredrik tyckte han såg ut som en älg, en kelsjuk sådan)

Bilder hemifrån

Fick med mig några bilder som mamma tog när jag var hemma och hälsade på. Längtar tillbaka, tycker om sommaren ute i Bergsbyn.


  
  

Nu har jag fastnat i soffan efter att ha försökt städa i lägenheten. Har iaf lyckats packa upp flyttkartongerna mina föräldrar och Fredrik tog ner till mig, gått till ICA och pantat+handlat och dammsugit upp hundhåret som aldrig tycks ta slut. Resten av städandet blir nog uppskjutet tills på onsdag.  Ska bege mig till stallet snart, det fläktar härligt ute, så vi slipper nog de mesta myggen. Sen så ska jag avsluta kvällen med att tvätta, min tvättkorg är helt översvämmad!


Dagar innan löning

Vissa dagar är det roligt att jobba, allt går lätt, man känner sig positiv, tiden flyger iväg och man vill inte sluta. Idag hade jag en sådan dag, efter två tunga dagar på jobbet är det skönt att det vänder. Har haft så mycket energi idag på jobbet, jag har hunnit med massor med saker. Hoppas energin och det bra humöret håller i sig imorgon med så vi hinner klart det vi har på börjat. Är skönt att det är dagarna innan löning och bidrag, kundtrycket är lite mindre så vi hinner fixa och städa i ordning till nästa veckas kampanj och löningsrusch.


Har precis kommit in från en promenad med Icke, är lite för varmt för det, svetten börjar rinna direkt igen. Ska på middag med Sara och Tomas. Vi vet inte än vart vi ska gå. Men jag berättar senare om det är en restaurang som jag kan rekommendera ett besök på.


Min första semester är slut

Efter en och en halv vecka är nu min första semester den här sommaren slut (har en till vecka i augusti). Jag tycker att jag har hunnit med mycket, men ändå missat en del saker som jag hade velat göra och människor jag hade velat träffa!

En liten summering av semester. Började med att hälsa på i Sundsvall hos farmor och farfar, jag hoppas att jag har någon dag ledig så jag hinner dit igen innan all sommar är slut. Vi hann även med lite shopping i Sundsvall. Sen blev det några dagars socialiserande i Skellefteå, bio besök då vi såg Baksmällan (rekommenderas), biljardkväll på Old Williams, besökte mitt gamla stall, badade i älven (kallt i början men när kroppen domnat bort lite gick det bra). Hann även med att träffa släkten i stugan/morfar. Sen blev det avslut i Skellefteå med kubb, minigolf ute i Byske (dom har en mysig bana och härligt med en strand man kan promenera på), glass i Bergsbyn "Bergsbyspecialaren" ett måste under sommaren, grillning och självklart jordgubbar. Tycker det blev en lyckad semester med massor med minnen.

Nu väntar jobb i mängder, fixandes i lägenheten för jag har fått ner lite nya möbler och små saker. Och självklart spendera massor med tid i stallet! Sen hade jag även tänkt hinna utforska Uppsala och närliggande städer/ställen. Hade tänkt mig hitta några fina smultronställen här nere. Förslag?


Har ätit fil med mammas musli som hon skickade med mig ner. Varit en lång dag idag, sov knappt något i natt, var rädd för att försova mig plus att det var väldigt varmt i lägenheten. Började jobba klockan 8 och klockan hann bli 19.40 innan vi var på väg från jobbet. Det blev hem för ett snabbyte av kläder och hämtning av hunden sen direkt till stallet. Var ute och tömkörde så vi fick oss alla lite motion idag. Så nu ligger jag i sängen med en kropp som värker efter dag. Hoppas på mer sömn i natt, börjar klockan 8 imorgon med, till stängning. Får se om jag orkar förbi Sofia och Fredrik för våran "obligatoriska" fredagskväll tillsammans.


Hästdag i Skellefteå

Igår blev det en riktig hästdag. Jag och Johanna var förbi vårat gamla stall och hälsade på. En av tjejerna (Sussie) som tagit hand om Tiger tidigare har köpt sig en ny häst, från Tigers gamla ägare Eva från Luleå. En väldigt liten värld vi bor i, men när det gäller hästförsäljning/köp är det skönt att världen är liten ibland, för han (Sparven som han fått som smeknamn) har hamnat hos en väldigt bra tjej som älskar hästar och ridning, och som alltid sätter hästen i första hand.


På kvällen blev det middag med Nina och som vanligt lite hästskvaller om vad som hänt på den senaste tiden. Börjar faktiskt längta ner till Uppsala efter allt hästprat, känns konstigt att vara i Skellefteå och inte åka till stallet.


Nu på morgonen fick jag min mamma att tona mitt hår, blev lite omväxling med en ljusare nyans än vanligt. Men har som sagt ingen kamera så det blir tyvärr inget bildbevis.


Imorgon blir det nog stugan och släkten som ska hälsas på. Tiden går lite väl fort och inser att jag inte kommer hinna med allt jag planerat och vill göra.


Tredje dagen i rad nu!

På min första morgon i Skellefteå upptäckte jag en chockrosa/cerise fläck på min tunga. Såg ut som jag målat med en tuschpenna mitt på tungan. Konstigt, tänkte jag. Funderade om jag ätit något som kunnat färga av sig.

Igår var samma fläck tillbaka. På samma ställe. Samma klara tuschpenna liknande färg. Lite läskigt, speciellt då vi pratat om hur det brukade spöka i vårat hus och andra spökhistorier.

Det första jag gjorde idag var att se om den kommit tillbaka. Det hade den inte gjort, och jag kunde andas ut. Men, nu när jag skulle borsta tänderna så var den tillbaka! På samma ställe, samma färg. Vad är det för fel på mig?! Den försvinner under dagen och kommer tillbaka samma tidpunkt tre dagar i rad nu!


Bättre i Norr

Efter all översvämning i söder är jag lite glad att jag är hemma i norr. Och temperaturen går sakta men säkert upp åt för varje dag.

Vi åt på Kriti igår, en "grekisk" restaurang, vad dom kan ta betalt! En Filé Oskar som jag brukar beställa nere i Uppsala kostade här 280 kr, jämför med ca 140 kr I Uppsala. Tvivlar på att det är dubbelt så gott. Kom iaf lindrigt undan med kvällens erbjudande som var plankstek.

Som den lilla fina stad Skellefteå är träffade jag Märta på bion, som även satt på samma rad. Filmen, Baksmällan, var bättre än vad vi trott, riktigt rolig. Varit bröllops tema hela dagen, jag och Charlotta satt och pratade om bland annat bröllop under dagen. Som Anna sa, får hoppas att ens framtida man in åker på en sån möhippa. Gissa om jag skulle vara arg om jag satt på min bröllopsdag och inte visste om han skulle komma i tid eller inte, men han smörade in sig fint igen i slutet.

Nu är det dags att ta sig till övervåningen igen. Måste duscha innan jag får hämtning av Johanna N. Vi ska åka och hälsa på i mitt gamla stall och hon ska ta med sig sin lilla valp! Kommer tyvärr inte bli några bilder för jag har inte någon ny mobil, går runt med min gamla Nokia 3310. CH höll på att sälja den igår till en kvinna på restaurangen som älskar den mobilen, haha.


Biljard

Blev en bra start på min semester igår. Jag och Stina började med att fördriva förmiddagen på stan och äta lunch på Dallas. Köpte en ny ansiktskräm (400kr!) Och fick en lite bonus på köpet, min anisktkräm och ansiktstvål i praktisk reseförpackning och ett läppstift. Innan vi begav oss hem till Stina blev det en vända förbi Systemet och Ica. Stina var snäll och duktig och gjorde middag som hon bjöd mig och Victor på. Sen slöt tjejerna upp en efter en, Märta, Malin och Johanna. Efter allt pratandes om allt och inget fick vi skjuts ner till stan, vi gick på Old Williams för att spela biljard, det var en jämn match (ingen riktigt i sin toppform) men till slut vann Bergsbyn över Sunnanå.

Vaknade i morse och tänkte idag måste jag till stallet för Flickan har vilat någon dag nu, känns ovant att inte åka till stallet när jag är i Skellefteå. En annan sak som känns konstigt är hur ljust det är på kvällarna, så fort jag vande mig vid mörkret på kvällarna I Uppsala.


Nu väntar en till dag med roligheter. Ska snart träffa Charlotta, vet inte än vad vi ska hitta på för det är hel mulet och blåsigt. Ikväll blir det middag med CH och co, sen bio, Baksmällan.

Tittar på vädret och håller tummarna, verkar som att det ska bli bättre i helgen, hoppas hoppas hoppas!


Skellefteå!

Nu har vi kommit hem till Skellefteå! Resan har gått väldigt bra, både igår och idag. Vi har sett film hela resan, tyvärr så räckte batterierna i min dator inte hel kvällen igår. Så vi började dagen med att leta en datorladdare till bilen ute i Birsta, men tyvärr så hade alla butiker slut/hade inte i sortimentet. Men jag köpte iaf mitt schampo som tagit slut (det finns inte att få tag på i Skellefteå) passande nog hade dom 25% rabatt på det! Jag köpte även en till te burk som matchar mitt stål burks tema, även den på extrapris, -50%. Vi tog oss 7 mil söder om Umeå innan datorn dog, så det blev en paus i Umeå för att köpa laddaren där, 399 kr på Kjell o Company, bra pris tyckte jag (Media Markt skulle ha det dubbla).


Vi körde i inlandet sista biten hem för att slippa alla vägarbeten längs E4an. Körde genom byarna jag brukade köra Hemglassbil, det kom tillbaka massor med minnen och jag började sakna glassbilen ännu mer. Trivs jätte bra på mitt nya jobb, men dom senaste somrarna har inneburit glassbilskörning för min del, så det känns lite konstigt att inte göra det i år.


Väl hemma i Skellefteå stannade vi på Coop för att handla middag, och passande nog så jobbade Charlotta då! Snäll som hon är bjöd hon mig på mjukglass, dom har en krämig och god glass där. Har gått och längtat efter mjukglass länge!


Nu väntar några intensiva dagar då jag ska försöka hinna socialisera mig med massa vänner och familj, har inte bokat någon resa ner igen, så vi får se hur länge jag stannar.


Helg i Sthlm

Sitter hemma igen efter en helg i Sthlm hos Fredrik och en kväll i stallet. I fredags blev det hemma kväll framför första Transformers filmen med fredagsgodis. På lördag skjutsade min snälla pojkvän mig till Barkarby. Vilket kaos det var/är i butiken! Tycker verkligen synd om dom som har en sån arbetsplats. Jag fick hämtning efter jag jobbat klart, vi körde hem och vände för en middag inne i city. Blev på en av Fredriks favorit restauranger Helens krog och bar, dom har riktigt goda såser till sina rätter så den rekommenderar jag om ni är i Sthlm och sugna på en kött restaurang. Vi fortsatte med fredagens tema och gick på bio och såg den nya Transformers filmen. Tycker helt klart att dom är sevärda och riktigt snyggt gjorda!


Idag körde jag själv till Barkarby, känner mig lite stolt som hittade dit och hem till Uppsala igen. Min familj kom precis när jag svängde in till mitt garage. Dom hade med sig lite lägenhets saker som dom lämnade av innan dom åkte vidare till min farbror i Sundbyberg. Så imorgon åker vi norr ut! Efter en 12½ timmas arbetsdag, skön avslutning innan semester. Mamma tog med sig en av mina gamla mobiler så nu är jag kontaktbar igen.


Ska ta mig i kragen och packa, äta lite kvällsfika och komma i säng i tid. Jag somnade direkt när jag la mig på kudden igår efter att vi kommit hem från bion, har sovit så dåligt nu när det varit varmt, kanske en bordsfläkt vore en bra investering. Om nu inte sommaren är över för i år efter dom här superdagarna som varit den senaste tiden.


Barkaby i helgen

Nu är det slutet av veckan kvar, tre lediga dagar slutade med en ledig dag den här veckan. Jobbade extra idag för vi fick en jätte leverans på grund av problem med måndagsleveransen. Sen i helgen blir det jobb i Barkaby, kul och spännande att få åka och jobba i en annan butik. Så vilket ögonblick som helst så kommer det vara måndagskväll och jag är äntligen på väg norr ut! Jag jobbar hela måndag (7-19.20) så vi kommer göra ett stopp för att sova i Sundsvall, och för att få hälsa på farmor och farfar. Så på tisdag kommer jag hem till Skellefteå.


Helgen kommer spenderas i Sthlms området, blir raka vägen dit efter jobbet imorgon. Och på söndag kommer min familj ner hit, ska dra med dom en vända till stallet så dom får se hur våran Flicka har det här nere. Känner ofta att jag verkligen valde rätt stallplats. Pratade med Maja om att jag funderade på att köpa en rockard, och någon dag senare låg en Blocket annons på Tigers boxdörr på en rockard som hon skrivit ut till mig. Och nu när det varit varmt ute har hon tagit in Tiger och hennes kompis under dagen så dom fått stått inne och svalkat sig några timmar. Hon är så otroligt omtänksam!


Är fortfarande mobillös. Mamma har tagit med sig min gamla mobil ner, så från måndag har jag en mobil igen, som iaf går att ringa och sms:a med. Ligger och hoppas på vädret framöver, har ju varit fantastiskt väder den senaste tiden, hoppas på att det inte kommer ta slut bara för att jag får semester.


RSS 2.0