Seg morgon

Sitter och läser om alla valborgsfiranden på FB, själv sitter jag i soffan efter att ha gjort stallet. Till skillnad från större delen av Sveriges befolkning jobbar jag ikväll, verkar aldrig lyckas vara ledig och se valborgsfirandet i Uppsala.
 
Det var inte mycket ork kvar i musklerna sen gårdagens dressyrpass, så det blev lite lugnt lull lull idag. Berättade för min tränare att Christalle har varit hos mig ett år "Minns du första gången du skulle rida för mig, då sa du att ni inte kan fatta galopp i vänster varv. Som ni har flängt omkring här inne, som en racerbil. Nu går hon stadigt på tygeln och ni kan galoppera på små volter. Det skulle varit roligt med ett före och efter filmning av er, det är inte samma ekipage längre". Roligt med sånna ord från någon som varit med hela vägen, hon är så himla engagerad i oss som tränar.
 
Från sommaren 2012
 
 

Vet ni en sak

Idag är det ett år sedan Stora Tjejen klev av transporten här i Uppsala. Ett år. Tycker tiden ha gått väldigt fort. 
 
Dagen till ära är det dressyr träning ikväll. Igår var vi och tittade när vår tränare red Intermediere 1B. Oj vad stiliga de var! Så ni kan gissa vad vi satsar på idag ;)
 
En bild från ett soligt Uppsala i helgen. Efter ridpasset njöt vi av solen en stund vid ridhusväggen och plockade de gröna stråna som börjat komma. Praktiskt när man kan beta hästen och hunden samtidigt.
 

Återtar delar av trädgården

Även i år kämpar vi med att bit för bit ta tillbaka delar av trädgården. Jag har gått lös med sågen och häcksaxen. En granne körde förbi och frågade om jag inte skulle låna hans motorsåg, men det är nog tur att jag bara hade en vanlig såg, annars hade en hel del träd rammlat.
 
En kollega till mig och Fredrik är på besök hos oss idag, vi ska ha möte i Uppsala imorgon så han sover över hos oss. Han berättade att han köpt ett medel om man använder om man vill ta död på diverse saker som växer i trädgården. Det är tydligen väldigt effektivt, när han hade sprutat det på stenplattorna hemma hade det blåst ute, så det hade flygit över till grannen och hennes rosenbuskar hade dött, ooops!
 
Bit för bit får man såga,  kratta, klippa och rycka. Ser för första gången lite fram emot sommaren i trädgården.
 
 

Avslut på 1m

Det blev visst fredagsmys igår kväll, så här kommer lite bilder över onsdagens hoppövningar.
 
En ganska lång galoppstuds på långsidan. Vi både började och avslutade med ett varv på volten. Vårat problem var efter hindret, Christalle svängde av direkt, så ridvägen/volten blev inte alltid så bra. Men som ni ser var det mycket galoppjobb idag, och alla våra galoppfattningar satt! Även bogarna var mycket bättre på plats, det var inga problem att lägga volten, även om den blev lite mindre pga den tvära svängningen efter hindret.
 
 
 
Sen byggde vi ihop galoppstudsen till en kortare serie som avslutades med en oxer, vi red den åt båda hållen (orkade inte göra en skiss åt båda hållen). Vi tog bort galoppvolten innan och bara hade kvar den som avslut. Oxern avslutade vi på när den låg på 1m, och det kändes inte ens.
 
 
 
 

Jag har köpt en EPA

Nu ska Hobblern få bli pensionärsbil, jag har köpt mig en EPA istället. Nu kommer vi pendla säkert och billigare.
 
 
Volvo v70 drive 2012
Viktig info enligt Fredrik; stora steropaketet, 7tum färgskärm, xenon lampor.
Viktig info enligt mig; rumpvärme bak (kommer iofs aldrig vi använda), dragkrok.

05.20 ringde väckarklockan

Så nu börjar det komma lite huvudvärk. Har fått i mig lite "mat" efter kvällens hoppträning, vi avslutade på en studsserie med sista hindret som låg på 1m! Efter passet hade jag en privat avskrittare medans jag plockade undan hindrena med de andra.
 
En skiss över dagens övningar kommer på fredag, imorgon är det jobb 9-21.20 som gäller. Fredrik matchar det mörkgråa schabraket med ljusgråa mjukisbyxor, stiligt!
 
 

Har nog bestämt mig

Som vanligt fördrev jag tiden med att klicka runt på diverse hemsidor, gick in på Horze och såg att de börjat med ett nytt märke på benskydd, Kentucky Horseware. De föll mig verkligen i smak! Åkte förbi idag för att titta och klämma lite, men butiken var urplockad för det är ju häst helg i Göteborg, varför tar jag aldrig tag i och pallrar mig dit?! 
 
Våra nya hoppskydd?
 
 
 
Idag dressyrade vi för oss själva. Träningen igår var behövlig för att få oss på banan igen, red lite samma som igår och det gick mycket bättre, inte alls lika mycket tjafs. Blev lite kvällsgos i boxen innan klockan blev dags för nattning, hon är en så himla kelsjuk häst.

Nytt på grannfronten

Det var ett välbehövligt dressyrpass för oss idag. Christalle hade lite inställning att "Vadå jag har inte behövt göra sånt här på en vecka". Som tur var fick Sussie oss att jobba igenom det, det hettade till och med på mina kinder ett tag. Så nu är vi förhoppningsvis på banan igen! Sen ska vi försöka hinna med ett inspirationsbesök i veckan, Sussie ska tävla på ridanläggningen som ligger typ ett stenkast här ifrån på söndag.
 
Men dagens största händelse är att vi fått en ny liten granne. Hanna och Viktor fick en liten flicka kl fyra på morgonen. Förhoppningsvis orkar de med ett litet besök imorgon ♥

Snipp snapp slut

All snö försvann när jag var i Malmö, så idag premiär red vi på utebanan. Hade tänkt att jag skulle ha en pigg häst idag, hon var rätt pigg/tittig igår när vi red ut och att rida utomhus bukar alltid ge lite extra energi, men inte det. Hon var så seeeg, inte trött hängig, utan som att hon var någon annanstans i sina tankar. Så det blev inte riktigt något vettigt ridpass idag. Men jag har iaf fått sitta i en dressyr sadel en gång den här veckan.

 

Sen passade jag på att pyssla lite extra i stallet nu när jag är sambofri under dagen. Plockade bort diverse täcken, skritt-, reflex och stalltäcke. Och borstade bort päls från använda schabrak. Nu är det hemmet som ska få lite kärlek, tvättmaskinen jobbar och jag har fyllt på matförrådet i min mage.

 


Blivit vår i Uppsala

Hemma i soffan igen efter besöket i Malmö. Har varit och släppt ut alla stallarna på morgonen, Fredrik har begett sig till jobbet. Ska snart ner till stallet igen för att motionera Christalle. Igår fick jag det här meddelandet från min granne när jag var i Malmö.
 
"...Ser du vad fint läppstift jag jobat till mig idag, har dock skakat bort väldigt mycket. Jag var pigg idag men skötte mig bra, har tömmkörts 3 dagar i veckan, så du kan komma hem ikväll och behöver inte motinera mig  för jag har gjort mitt för idag. Så får du en lugn kväll!"
 
Så mycket bättre granne kan man inte ha, vilken överraskning! Till råga på allt är hon höggravid och ska ha barn typ nästa vecka.
 

Riktig konst

När jag och pappa var på Flyinge för att se Monty Roberts passade vi på att gå en liten rundvandring. På flera ställen stod det hästskulpturer, det fanns visitkort man kunde ta med sig vilket jag gjorde för jag blev väldigt nyfiken, jamena vem vill inte ha en häst skulptur! 
 
Konstnären heter Jackie Persson och arbeter i flera olika material (cement, lera, mosaik m.m.), gör ett besök på hennes hemsida. Jag valde ut några objekt att visa här. Hon gör inte bara hästar utan flera olika djur, sagodjur och även människor.
 
   
 
 

Visst behöver vi det här?

Var ett tag sedan jag köpte några hästsaker, känner lite sug efter att få införskaffa något nytt. Börjar komma in många nyheter inför våran hos alla butiker. En favorit hos mig är Kyro Riding Gear där mitt swarovski/lack pannband kommer ifrån. Hade väldigt gärna besökt Göteborg Horse Show och shoppat lite.
 
Nosgrimma med lackfläta.
Snyggt och annorlunda, tror den skulle passa Christalle väldigt bra.
  
 
Matcha med ett enkelt lackpannband.
Finns i massor av olika färger, bara svårt att välja en färg.
 
 
 
Blingade tyglar för att göra pricken över i:et.
Passar både till vårat dressyr- och hoppträns.
 
 
 
 

Hopplektion 12

Istället för måndag dressyrträning får ni läsa om förra onsdagens hoppträning. Vi värmde upp med att hoppa den låga studsen på långsidan, kom in i trav och lät hästarna falla in i galopp. Efter att ha testat på studsen och 5½an satte vi ihop det till en bana. Studs, räcke, oxer. Studs, räcke, sakta av till trav, 5½an, oxer.

 Christalle var väldigt seg, hon hade även varit seg dagen innan vi red ut. Det har flyttat in en ny häst i boxen mittemot som hon blivit lite småförtjust i, så det kanske berodde på brunsten.

 

Vet inte varför, förr tyckte jag om att hoppa hinder där man kom in i trav (typ 5½an ), men nu vill jag hellre komma in i galopp, svårt att få till ett bra travtempo, antingen för slött eller på gränsen till galopp/galoppsprång inblandade i traven. Längtar till våren då vi kan rida fram ute innan det är vår tur att träna (är tre grupper efter varandra som tränar och vi är den sista), känns som att vi skulle behöva lite mer framridning för att hinna samla ihop oss.


Våren kämpar med att komma tillbaka

Från att det igår snöade mellan 8-17 och sedan avslutades med regn, är det idag stålande sol som värmer. Red i en tunn långärmad tröja, både jag och Christalle var svettiga idag. Hon var pigg som vanligt men hade inga dumheter för sig. Förstår inte vem som hittade på att man ska sitta ner i traven under dressyrprogrammen, måste skaffa mig en hel del magmuskler för att klara av det under flera minuter. Men det är så härligt att rida, vilken känsla när den stora Klumpeklossan dansar under en, börjar känna mig/oss som ett riktigt dressyrekipage.
 
Snart sitter jag på väg ner mot Malmö, skönt nog får jag flyga ner och hem. 
 

Hemma bäst!

Nästa vecka ska jag på utbildning i Malmö, åker imorgon kväll och kommer hem fredag kväll. Christalle har vilat i två dagar, jobbade 9-21.20 i torsdag och igår kände jag att en kväll med fredagsmys var väldigt lockande, och hinna umgås lite med Charlotta. Idag hade jag ett sto som var allt annat än fokuserad på mig/arbete. Skrittade fram på långa tyglar och benen hängandes. Efter jag skrittat fram en stund satte jag fötterna i stigbyglarna för att börja jobba i skritten och då blev det trav, saktade av men då blev det studs på stället. Började jobba i skritten men vid minsta skänkel rörning blev det antingen framåt eller studs på stället. Hur kommer det vara efter fem dagars vila?! Men i slutet av passet var hon lika fin och underbar häst som vanligt. Missar dessutom dressyrträningen på måndag, hatar att göra det.

 

På tal om Charlotta som är på besök hos oss (hon gör sin praktik här nere) hon var på besök på Livrustkammaren och köpte med sig en fin present till oss (kanske uppskattar jag den lite mer).

 

Visst är den supersnygg! Passar perfekt in hos oss.

  


Lite energi från vårsolen

Lite slut på energi men nu börjar orken komma tillbaka. Vad har hänt sen sist? Vi har hunnit med två dressyrträningar, en sjuk sambo, fått en tillfällig inneboende från Skellefteå och en helg i Lund med pappa. 
 
Igår var det som vanligt dressyrträning. Sussie hade varit iväg på clinic och hade massor av nya saker att testa, tempo och speed controll. Stackars Kia och Ambres fick jobba för fullt, ryttaren var mer trött än hästen. Christalle där emot har ett bra tempo så vi jobbade vidare som vanligt men stötte på patrull när det gäller dessa j*vla bogar. Hon höjer upp huvudet, skjuter ut underhalsen, biter tag i bettet och trycker ut sig mot sargen. Vi fick jobba på en mindre volt för att hon inte skulle få stöd av sargen till sitt hyss. Men som Kia sa "Det är inte så långa stund hon stretar innan hon ger med sig och då jobbar hon för fullt". Det är liksom allt eller inget, +600kg i handen eller ett super lätt stöd i handen.

RSS 2.0