Nu är jag allt bra trött

Min snälla pojkvän åkte igår och skulle släppa ut Tiger innan han skulle till jobbet. Hon stod inte i sin vanliga box, så han blev började fundera om det var Tiger eller någon annans häst (han tyckte hon var så blank på rumpan, dvs inte så grå för han ser oftast henne fram ifrån). Jah hade glömt sätta igång ljudet på min mobil så han fick inte tag på mig. Han löste problemet genom att lyfta på Tigers pannlugg, och drog slutsatsen att ingen annan häst i stallet är så grå/vit i hela ansiktet.

 

Var kris på jobbet idag så efter att jag gjort bort stallet (Tiger fick sova inne inatt med, vilket hon verkade behöva för hon är en mycket piggare häst nu) åkte jag in till jobbet. Var en lite lugnare dag idag, hann fixa med lite saker på kontoret.

 

Nu har jag precis kommit hem efter att ha tryckt ett Frisco mål! Försökte shoppa lite med Sara och Hannah med det var ingen vidare shoppingdag, blev bara en hårtoning för min del. När vi satt och åt berättade Sara dagens bästa. När hon jobbade på Korvgubben hade de en praktikant, och när han svarade i telefon lät det såhär;
-Välkommen till Korvgubben det är Max.
Haha kanske inte det mest passande namnet när man jobbar på Korvgubben.

 

Nu ska jag se om jag kan erövra sängen från Fredrik och Adde, jobbar imorgon och hade tänkt orka med stallet efteråt.

 


Nu är första steget taget

Gisses vad jag svettades på jobbet idag! Fläktsystemet har lagt av (eller fungerar när den själv vill) och vi hade leverans idag så man slet och sprang som en tok. Klockan tre packade jag ihop mig och begav mig till Björklinge för att hälsa på Sofia och lille bebisen, en underbart söt liten guldlock har hon fått. Båda två mådde efter omständigheterna bra, men är lite trött.


Sen blev det en barbacka tur i kvällssolen och galopp längs ängarna, livet är allt bra lugnt och härligt ibland. Var ruskigt varmt även då, tycker solen kan spara sig lite till nästa vecka då jag börjar min semester.


Nu är första steget inför vår husflytt ordnat, lägenheten är uppsagt, men blandade känslor. Det kommer bli fantastiskt skönt att få mer boyta, men samtidigt känns det konstigt att vi kommer bo stort. Första augusti får vi tillgång till huset och från första september kommer vi bo där. Galet eller hur!?


Midsommar "spelet"

Blev en snabbt in och ut besk på jobbet, var inte och lunchtäckte i 4timmar och dom flög iväg, förstår inte hur människor kan vara så shoppingsugna, vad hände med att vara hemma och njuta av att sommaren äntligen kommit ordentligt? Sen åkte jag och Fredrik och hälsade på våra framtida nya grannar och deras stall, dom hade en plats som skulle bli ledig med vi får se hur vi gör, blir rätt dyrt att stå i stall med eget ridhus. Efteråt åkte vi till stallet och for ut och körde Tiger en vända, skönt att få lite solljus på sig, nu har Fredrik somnat bredvid mig, men min mage börjar vara rätt så hungrig så det får bli ”middag” snart. Har är reglerna för midsommarhelgens drinking game.


Ace: Waterfall =den som får ett ess börjar drick, sen börjar man drick i tur och ordning och man får inte sluta dricka förrän den som började innan dig slutar dricka.

Two: Is you = du väljer vem som ska dricka.

Three: Is me =du dricker.

Four: Ladies = alla tjejer dricker.

Five: Viking master = när någon får upp en femma är dom Viking master tills nästa femma kommer upp. Viking master innebär att du lägger din tumme på bordskanten när du vill och hur många gånger du vill under spelets gång undertiden du är viking master, och den sista spelaren att upptäcka det/lägga sin tumme på bordskanten får dricka.

Six: Guys = alla killar dricker.

Seven: Is heaven = den som är sist med att hålla upp båda sina pekfingrar får dricka (i ungefär axelhöjd).

Eight: Is mate =du väljer en som ska dricka tillsammans med dig.

Nine: Is rhyme = du säger ett ord sen ska man I tur och ordning rimma vidare på det ordet, tex skuta, ruta osv. Den som stakar sig, svarar för segt får dricka (man kör till den första personen att staka sig).

Ten: Questions = du ställer en fråga till en valfri person, den ska (utan att fundera eller staka sig) ställa en fråga till en annan person, tex –Vad ska du göra imorgon? –Vad är din favorit färg? osv (man kör till den första personen att staka sig).

Jack: Rules = du bestämmer en regel som gäller under spelets gång, tex man måste alltid säga –Se upp där nere. Innan man dricker, annars får man straff dricka.

Queen: Categories = du väljer en kategori, tex bilmärken så ska man I tur och ordning säga det, men den förste att staka sig eller tveka får man straffdricka (man kör till den första personen att staka sig).

King: King cup = du häller upp endel av din dryck I ett gemensamt (och från början tomt) glas på bordet och den som får den sista/fjärde kungen får dricka upp blandningen.


Obehaglig upplevelse

Efter att vi pallrat oss upp åkte vi in till stan för att hämta Fredriks chefs bil som han ställt på buss/tåg stationen. Vi står vid ett rödljus och vi är tredje bilen. Helt plötsligt slänger föraren i bilen framför oss upp bildörren (bil nummer två), kastar sig ut ur bilen och är på två steg framme vid första bilen och sliter upp hans bildörr och börjar skrika på honom. Vi fattar ingenting. Det verkar som att förare nummer ett på något sätt har gjort något mot förare nr tvås framvagn (backat in, stannat för snabbt vi rödljuset?). Jag skulle bli livrädd om någon slet upp min bildörr när jag stod i ett rödljus, eller om en okänd människa överhuvudtaget slet upp min bildörr. Han såg inte direkt lugn ut och vi funderade om han vad/om han skulle göra med förare nr ett. Obehagligt.


Solen verkar ha bestämt sig för att stanna här

Lyckades med den fantastiska bedriften att sova till klockan tio. Härligt med sovmorgon tillsammans med Fredrik och engelska tv-serier.


Hade en mycket trevlig midsommar igår hemma hos Sara och Krille. Enormt mycket mat (kunde ha varit dubbelt så många och maten skulle ändå ha räckt), olika drinkar (vi var ambitiösa och försökte oss på att göra lite nya drinkar, kvällens goding var Saras jordgubbsslush drink), kubb (efter tre spännande matcher slutade det med 2-1 till killarna), varvade med efterrätter och avslutade med ett kanadensiskt drinking game som Chriss lärde oss (stackaren fick höra mycket bedrövlig engelska under kvällen).


Blir ingen två dagars ledighet, ska in och jobba imorgon, men lika bra är väl det för just nu existerar inget annat i min sambos värld än fotbolls VM, matcherna är ännu mer spännande nu (?) trodde det var jätte spännande matcher tidigare men dom kunde tydligen bli mer spännande. Nu måste jag ut och rasta sambo och hund, för Fredrik ligger och kastarboll från sängen till Icke. Dom är hopplösa dom två.


Snart midsommar

Blev en lång och intensiv dag på jobbet. Hann med massor (plus handlade med Fredrik på lunchen), fick veta att jag fått 90% på vårat senaste provköp (jag ”klarade” alla punkter, det vi missade på var hon i kassan som inte sagt hej när kunden kom in, vilket berodde på mycket kö i kassan). Stannade kvar över 1½h på jobbet och fixade lite, Fredrik är ändå på ”fotbollsträning” där dom diskuterar ”speltaktik” vilket innebär att dom dricker öl och se VM matcherna.


Nu peppar jag för midsommar med våra vänner, kubben står redo i hallen, all mat ryms inte i kylskåpet och drinkarna är planerade.


Ska luta mig tillbaka i soffan, njuta av lugnet en stund och jobba vidare med alla mina tankar, sov jätte dåligt i natt och drömde massor. Hoppas jag får lite mer vila i natt.

Ett stort grattis till våran farfar som fyller år idag!

 

Har ju ingen mobil/kamera nu så ni får njuta av lite gamla bilder.

De har bilderna kommer från en familjedag ute i Gummark den 17 augusti 2002 då Annica Sundberg red Tiger i en kadrilj, det var en mindre grå Tiger på den tiden.


Tänk om man kunde se in i framtiden

Den här dagen har erbjudit mycket att tänka på, roliga saker men stora beslut.


Var ut i sommarvärmen på en ridtur innan lunch (red i linne idag så jag inte bygger på min snygga bonnabränna allt för mycket). Tiger har tappat sin flughuva någonstans i sommarhagen, jag får ta mig en promenad där i helgen, hann inte leta den idag för jag skulle till frisören. Nu ser jag något igen, luggen har legat ner över glasögonen, nu ser jag ut som en vettig människa igen, lagom till midsommar och inför semestern.


Hämtade upp Fredrik på jobbet och vi följdes åt för att se vart huset ligger som vi ska hyra i höst (om de sista bitarna faller på plats). Vi var in och hälsade på hos grannarna, ett stort stall med ridhus. Vi pratade med mannen i huset och det såg lovande ut för att kunna få en stallplats där, ska ringa och prata med hans fru som är ansvarig för inackorderingarna. Då kan jag krypa till stallet om jag vill, vore underbart! Har även lite mer att fundera över men det ska få sjunka in ett tag innan jag beslutar något.


En väldigt tråkig nyhet

Känns konstigt när man gör kortdagar på jobbet. Fick en rolig överraskning på jobbet idag, Maud som gjorde praktik hos i vintras ska börja jobba hos oss vid behov. Skönt och roligt med en kvinna med fart i som sprider positiv energi omkring sig.


Efter jobbet hämtade jag upp Felicia (hon har äntligen kommit hem från Frankrike). Vi försökte oss på en ridtur på våra slöfockar till hästar. Fick veta en tråkig nyhet (för min del iaf), nu på måndag ska hon lämna ut sin ponny på foder. Känns ruskigt tråkigt men jag har samtidigt full förståelse för hennes val.


Nu har jag äntligen fått makten över tv:n. Fredrik har åkt iväg på sin fotbolls träning så jag kan äntligen få byta bort VM matchen på tv:n mot något roligare att se (något less man är på att se sport på tv). Dessvärre är det tråkig tv tisdag, så jag får roa mig ute på nätet istället och mummsa mina hallon.


Divine

Den här dagen försvann snabbt, var fullt upp på jobbet hela dagen, inte en sekund lugn och ro.


Vi lyxade till det med att äta på McDonalds efter jag slutat jobba, så vi fick oss två Coca Cola glas. Nu har vi sett lite från det kungliga bröllopet. Otroligt vacker var det, och vilken middag. Det har ju som sagt kommit ut en bröllopsserie med diverse saker inför årets bröllop. Något som jag föll för i Cerveras skyltfönster var en glasserie. Visst är den vacker! Men 349kr och uppåt för ett glas är något som skulle ta väldigt lång tid att samla ihop till en komplett serie.

Divine är Orrefors hyllning till det kungliga bröllopet 2010, designad av Erika Lagerbielke som även formgav riksdagens och regeringens gåva till kronprinsessparet. En gnistrande servis för de där strålande ögonblicken vi minns länge. ”


Kuriosa: Champagnefluten har som enda glas i serien samma dekor i form av handslipade skär, som samtliga glas i gåvan till kronprinsessparet har.


Presentkort är aldrig fel

Har glömt att berätta att vi fick presentkort av jobbet, vi hade vunnit någon tävling (eller nått). Så nu kan Fredrik inte säga något om att jag shoppar upp mina pengar :P


Kan konstatera att det är ruskigt långtråkigt att vara själv, och dyrt. Hittat ett träns jag vill ha, men det kostar mer än vad lägenheten gör i månaden, det är väl bara att drömma vidare. Jag får plocka fram lite kvällsfika och hålla tummarna för att den magiska tvn ska visa något vettigt att se på ikväll.

 


Cayenne

 

På grund av mitt mobil strul fick jag idag (en dag sent) mms av Fredriks mamma. Deras sista halvblodssto Christalle fick ett stoföl igår, Cayenne. Tror jag får adoptera med mig ett av fölen till Tiger efter vi varit på semester, ett föl borde väl rymmas i en husbil :P


Ligger hemma med Icke och försöker skapa lite fredagsmys (känns iofs som tisdag eller onsdag för mig då jag varit ledig i två dagar) Fredrik ska vara i Sthlm hela helgen så vi har FF (Fredrik Fritt).


Har inte så mycket nytt att berätta. Jobbat hela dagen och ska göra det hela helgen, dom här dagarna kommer att gå fort.


Underbara mysdag



Det är alltid lika skönt när man kan rida ut i t-shirt, passade på att rida en långsväng (ca 1½h) när finvädret äntligen hittat hit. Vi red förbi två föl idag med och Tiger var lika nyfiken den här gången, alla andra hästar vi möter är hon helt ointresserad av, men vid fölen står hon gärna och tittar lite.

Har precis varit och lämnat in min mobil, luckan till kameran har fått ett eget liv. Jag måste oftast hålla ett finger på luckan när den är öppen annars tror kameran att den är stängd.

Passade på att ta lite kort idag. Kommer känna mig väldigt handikappad utan min mobil, hoppas bara den hinner bli klar innan vi ska på semester.


  
Min fina Flicka på väg hem, passar på att få lite egen motion och går sista biten.

 
Våran hopplösa hund som inte är rädd om sitt liv, tur att jag har en snäll häst.
Sist och minsta busföret i stallet, hon såg så himla söt ut med all sin man överallt.

Har precis ätit vattenmelon, tror typ hälften ligger på golvet, lyckades sprätta iväg kärnorna över hela rummet. lir fram med dammsugaren och skurhinken efter middagen.


Där försvann sovmorgonen

Varför varför varför? Vaknade även idag vid sju-åtta tiden av att de där människorna som fixar utanför (blev inte mycket sovmorgon de här två dagarna). Igår var det målning av alla soprum (visserligen bor vi på tredje våningen men soprumsdörren är rakt under fönstret och det är så varmt i lägenheten att vi måste ha fönstret öppet) och idag vet jag inte vad dom höll på med, krattade, klippte häckar och ropade till varandra. Men nu efter klockan tio är dom borta. Varför måste allt göras vid sju tiden på vårat område (det är bra med bostadsrättsägare som bryr sig om sina områden) men kan dom inte variera vilken tid som ska vara här och inte alltid börja tidigt hos oss när något ska göras.


Nu börjar vi få lite semesterplaner

Efter att ha städat lägenheten och genomlidit två VM matcher belönade jag mig själv med middag på stan tillsammans med tjejerna, vi var lite puckade som gick till Olearys och åt middag (ni kan gissa vad dom visade där) men dom har en sån god sweet chili pasta som jag blev sugen på.


Jag och Fredrik har börjat spåna på vad vi ska göra på våran semester i sommar. Nu ser det ut som att det blir en till road trip med husbilen! Ska försöka få med mina medmänniskor på ett lite studiebesök på Jysk i Tyskland eller Holland. Och göra stopp i några nya städer på vägen till Holland (eller i Holland). Tips?


Är ledig imorgon med, riktigt härligt med en två dagars ledighet. Imorgon blir det stallet, och jag hoppas på lika fint väder som det varit idag. Äntligen fick man en känsla av att det faktiskt börjar vara sommar.


Efterlängtad

Vill ge ett stort grattis till våra vänner Sofia och Fredrik som blivit föräldrar för första gången,
det blev en liten flicka!

Vi hoppas att allt gått bra och att vi snart får komma och titta på den lilla varelsen.


City Gross – en ny favorit

Ursäkta min frånvaro, är faktiskt första dagen sen jag kom ner igen jag startar igång min dator.

Hade aldrig varit inne i en City Gross butik tidigare, men i söndags var vi tvungna att åka dit för dom hade slut hård potatis på Ica (City Gross var den närmaste butiken). De öppnade för inte allt för länge sen i Uppsala. Stor och fräsch butik, frukt och grönt avdelningen var  det första vi kom till så det blev raka vägen dit och sen gick vi mot kassorna. Då sa Sofias Fredrik –Dom har en hästavdelning här.

Hehe ni kan ju gissa vart jag var tvungen att gå, och imponerad blev jag. Det var en rätt stor avdelning med allt från täcken, träns, ridstövlar, skötselprodukter, stallinredning och tillbehör. Många av varorna kom från Hansbo och Mountain Horse, imponerande för en matvarubutik. Tex min stallskor var 100kr billigare där än på hästbutiken jag köpte dom i.


Ibland undrar jag vad människor tänker med. Passade på att åka till stallet efter jobbet för jag slutade tidigt idag. När jag skrittade på sista biten hem och hade precis gått över en mindre bro hörde jag hur en bil var på väg bakifrån. När bilen ser mig så tutar han?! Tiger ryckte till men  höll sig i skinnet. När bilen passerat tutade han igen ”–Tut tuuut tut tuuut.” Va! Tror starkt på att man borde vara tvungen att ta om körkortet några gånger under livet, iaf en-två gånger så man kanske får sig en liten uppfräschare på vad man inte bör göra i trafiken. Tackar gudarna att jag inte satt på en unghäst när jag mötte den där bilen.


Blir en enkel uppdatering, all ork gick ur...

dsc00958 (MMS)

Blir en enkel uppdatering, all ork gick ur mig. Har haft en superbra dag i Barkarby. Vi fick ordning på rean inför nästa vecka, blir att ta tag i våran egen i helgen. När jag kom hem överraskade Fredrik mig med att göra en av mina favoriträtter som min farmor brukar göra, så jag inte ska ha sån hemlängtan till norr. Det är kyckling med soltorkade tomater, fetaost, parmesan och creme fraisch. Han lyckades riktigt bra!


Härligt att få lukta lite häst igen, Flick...

dsc00955 (MMS)

Härligt att få lukta lite häst igen, Flickan min mådde bra, tack vare Felicia som tagit hand om henne. Blev väldigt inspirerad på jobbet idag. Vi har fått hem handdukar i nya färger (de skulle egentligen komma i höst). Lavender, mintgrön, lila (som min morgonrock, finns även som badrumsmattor) och riktigt knallgula handdukar! Imorgon ska jag till Barkarby och jobba, har en lång dag framför mig.


Fick min efterlängtade uppstektpalt som av...

dsc00952 (MMS)

Fick min efterlängtade uppstektpalt som avskedsmiddag (har hittils inte hittat palt i Uppsala). Nu är det sista väntan innan vi får gå på planet, gör det med blandade känslor.


Välj mellan olika tävlingar

Bloggaren www.millahoman.blogg.se har flera olika tävlingar på gång nu.


Jag är med i tävlingen där man kan vinna valfri produk från www.runns.se till ett värde av 300kr.

Glass i ett STORT lass

Hann dock äta toppen innan vi hunnit ut och satt oss i gräset.
Kan tilläggas att jag åt upp hela glassen! Gött vare.


Vem älskar inte små presenter?

Var och hälsade på Charlotta igår kväll (hopas jag inte smittade ner dig med min förkylning). Hon och hennes bror var i Milano och Venedig för några veckor sedan. Och där ifrån fick hon med sig denna söta present till mig. En penna från Marc Jacobs i form av ett läppstift, frågan är om den ska vara i handväskan eller badrummet? Visst är det roligt med små oväntade överraskningar!!



Varför går inte min förkylning åt rätt håll? Sover 10h per natt och känner mig lite små full om dagarna, har alltid två paket näsdukar nära till hands *suck*.

Nu ska jag åka och bekämpa min förkylning med en glass från Bergsbykiosken!

Finnliden

En liten bildbomb från våran tid i Finnliden.

  

Krogen i skogen i Bäckerudden/Mensträsk där linbanan går.
Utsikten från ett av fönstrerna, där vi brukar köra skoter under vintrarna.
Min fina inbakade fläta som min syster gjorde på mig.

  

Utsikten från morfars hur ner till Malån där några av dom minsta kusinerna roade sig.
De båda tårtorna i färdigt skick. En riktigt sommartårta med blommor och en tema tårta till våran älg jagandes morfar.

Tävling hos majbebis08.blogg.se

Gör ett nytt försök och tävlar om denna söta klänning *håller tummarna*

Ni hittar den hos majbebis08.blogg.se!


Blev middag på Krogen i skogen i Mensträsk...

dsc00899 (MMS)

Blev middag på Krogen i skogen i Mensträsk tillsammans med alla kusiner med föräldrar och morfars systrar (är kul att få träffa släkten igen). Snart blir det efterrätt i Finnliden.


Sverigeklänning

Jag är med och tävlar hos jennyn.blogg.se om denna söt Sverigeklänning!


Nu har vi gett upp med tårtfixandet, ska g...

dsc00873 (MMS)

Nu har vi gett upp med tårtfixandet, ska göra det sista imorgon. Hunnit med en väldigt snabb vända på stan idag. Ewe behövde lite saker till sin outfit och jag behövde vita underkläder (packat med alla möjliga färger utom vitt) blev ett par Hanky Panky, underbara små saker.


Födelsedagsfirande hela helgen

Blir lite mer födelsedagsbilder, nu på lillebrors presenter. Dessa kläder låg i påsen från Marks and Brands. En t-shirt och ett par strumpor från märket Humör och ett par short. Uppenbarligen blev dom väldigt omtyckta för de åkte på direkt! Av Ewe fick han en tavla, 4.356 stycken pärlor behövdes för att göra tavlan. Har ställt mig i kö för att få min egen pärltavla.


   


Igår var jag hos den dumma tandläkaren som sa att jag hade ett hål som måste åtgärdas (hatar verkligen tandläkare, läkare och liknande). Så det får åtgärdas nästa gång jag kommer upp. Sen mötte jag upp Fegge på stan, blev massor med butik besök, lunch på Waynes (självklart en kyckling pastasallad med mango/chili dressing), köpte penslar till Ewe (vi ska ha dom när vi ska göra morfars två tårtor idag) och en mjukglass från Godisvågen med chokladdopping och kulörtströssel. Måste hinna med ett besök på Bergsbykiosken med, om vädret bara vore lite varmare och mindre blåsigt.

 

Hann även med att få in min mamma på stan. Vilket resulterade i nya ljusgråa jeans, två linnen (ett vitt och ett lila), en tygväska, en rutig skjorta och en vit klänning. Bilder får komma senare då jag hittat en lämplig fotograf.

 

Denna dag kommer som sagt att bjuda på ännu mer tårtbakning. Lär nog inte hinna med så mycket mer då det tar ett tag att göra tårtorna från grunden (Ewe hittade ett jätte gott tårtbottenrecept så vi är över ambitiösa och gör våran egen tårtbotten).


Nu är det dags att äta av vårat projekt. V...

dsc00861 (MMS)

Nu är det dags att äta av vårat projekt. Våran lillebror hade önskat sig en bil så han fick en av "Sveriges mest sålda bilar".


Ett litet projekt som jag och Ewe påbörjat...

dsc00855 (MMS)

Ett litet projekt som jag och Ewe påbörjat, kommer bilder sen på resultatet ;-)


Nu ska jag krypa ner i sängen hemma i Berg...

dsc00846 (MMS)

Nu ska jag krypa ner i sängen hemma i Bergsbyn (med en tavla på Tiger vakandes över mig). Känns lite konstigt att sova utan en katt liggandes på bröstet. Idag på jobbet hände något ovanlig men mycket trevligt, jag fick två förpackningar jordgubbar av en kund, otroligt saftiga och goda var dom! Sov gott, ska upp tidigt och gratta lilla lillebror.


Öh va? Har redan en till dag gått?

Hur var det nu igen? Just ja, äta, jobba, sova och klämma in stallbesök. Blev en sen barbacka ridtur med Felicia efter en tok stressig avslutning på jobbet, alla kunder tyckte tydligen att det var en smart ide att handla allt tio i sju (kom iväg från jobbet 20 min senare än vanligt). Var jätte hungrig när jag skulle till stallet, då ringer min fina sambo och säger att han köpt rostbiff och potatissallad. Så nu sitter jag och ser Cougar Town och är mätt. Härligt.


Imorgon den här tiden sitter jag i Bergsbyn, helt galet vad jag längtar!!

  

Betessäsongen är i full gång, nu har dom flyttat över till ordinarie sommarhage.
Börjar se ut som hon är dräktig :S


RSS 2.0