Skönt att endast behöva en tunn tröja när man rider ut

Jag var "passande" nog ledig idag, haft en extra dag att krya på mig. Det går åt rätt håll, även om det inte blivit mycket mat idag. Krafterna räckte iaf till att motionera lilla yrvädret och tanten. Det blev ridning i grusgropen, galopp i backarna och hopp över några stockar som lagts ut som hinder i skogen. Några bilder från grusgropen, den fortsätter längre bort, med flera backar som går upp längs sidorna som är perfekta att galoppera i.


Jag kan inte begripa var all päls kommer ifrån, det tar aldrig slut! Gav upp att borsta och började "rycka" pälsen med händerna istället.
Ursäkta bild/ljus kvaliten, ids inte redigera. Ska försöka åstadkomma dagens andra mål mat.

En påsk

Vi har haft en riktigt härlig påsk, ute i obygden. På onsdag kväll kom Peter och Anna från Västerås och vi begav oss norr ut till S-vall och sov hos JD och CH. På torsdag morgon firade vi Peter som nu kommit med i 25års klubben, det kommer även firas i samband med Fredriks 25årsdag i oktober då vi ska på NHL match tillsammans och ha en Sthlm weekend. Efter födelsedagsfikat begav vi oss norrut hela gänget, i Umeå skildes vi åt och jag och Fredrik körde inlandsvägen till stugan i Mensträsk, som ligger bredvid Mensträsket, uppför Kåtabacken. Gissa om Fredrik haft roligt åt det i helgen.

1. Icke sprang upp och ner i vattnet och "fångade" isbitar

2. Fredrik vågade sig ut på isen

3. Rundtur på gården i Mensträsk

4. Mitt yrväder kan inte ligga still, både lakan och bäddmadrass åkte omkring.

.

På fredagen besökte vi mormors grav sen satt vi mest nere i vindskyddet. Innan vi begav oss till Skellefteå på lördag åt vi lakasoppa vid Krogen i skogen. På söndag sammanstrålade vi igen och begav oss till Umeå för dop av Ulf och Lindas son Kevin. Jag hann med ett besök hos farmor och farfar medans de vilda pojkarna röjde runt på Himla badet.

 

Nu ligger (nästan) hela högen i nån form av magsjuka. Killarna åkte dit rejält. Så dagen har spenderats i soffan eller sängen. Vår snälla granne handlade med sig lite mat åt oss efter att hon slutat jobba. Nu kämpar vi i att få i oss lite vätska.

 



Morgonen började med påskäggs jakt för mig...

dsc03669 (MMS)

Morgonen började med påskäggs jakt för mig och fredrik. Nu har vi njutit av solen och ätit påskbakelse, snart dags för lakasoppa ute i Bäckerudden med släkt, vänner och bekanta.


Sitter i vindskyddet i Södra Finnliden. Ic...

dsc03660 (MMS)

Sitter i vindskyddet i Södra Finnliden. Icke har gjort årets första dopp, iaf halv vägs, vi är imponerande med tanke på hennes rädsla för att bada tidigare år.


Ett bra köp

Har ridit med det nya tränset två gånger, vet inte om det beror på det eller om jag och Tiger börjar förstå varandra igen, men hon har varit otroligt fin. Hon lyssnar bra, är inte tung i handen eller biter fast i bettet och galoppen är underbar just nu! Något som jag tycker är extra bra med det här tränset är att man kan knäppa upp/igen käkremmen på båda sidorna, de flesta brukar bli väldigt tajta på Tiger fast jag köper storlek full. Nu är det bara ett snyggt pannband som behövs, eller hur ;)
Hööks 269kr exl tyglar, jag köpte ett i svart. De har 10%rabatt tom 25/4.

Idag är det...?

Vaknade smått förvirrad idag. Har jag försovit mig? Jobbar jag idag? Vad är det för dag idag? Klockan var tio i nio och jag skulle följa Hanna till stallet klockan nio.
.
Det blev lite galopp träning i grusgropen med 30åringen och 3åringen, 30åringen försökte sig på några bus skutt som 3åringen gjorde. Härligt när det räcker med en tröja när man rider ut! Håller tummarna att hästen bestämmer sig för att tappa det sista av vinterpälsen nu under påskhelgen, annars blir det en dans med vattenslangen nästa vecka, försökte spola av ett ben idag och det  protesterade hon vilt mot.
.
Efter att ha bytt om till vanliga kläder gjorde jag och Sara ett besök på Ikea åt min mamma, fick själv med mig en tyg bit hem som jag tänkte sy ihop. Sen blev det presentjakt på Gränby, nu är de inslagna och bara väntar på att få komma till sina nya ägare. Kunde inte låta bli att gå in på Indiska pch där hittade jag en topp som var på rea. Är nöjd med min shopping idag.
.
Nu sitter jag och lyssnar på Fredrik när han spelar låten som han har skrivit till Johanna och Christians bröllop i sommar. Blödig som man är, är tårarna in långt borta.
.
Det kommer bli lite dålig blogg uppdatering under påsk, vi kommer va borta tom måndag. Önskar er alla en glad påsk!

Fågelungarna har blommat

Jag har för första gången rensat rabatten i huset, nu måste vi fundera vad vi ska göra med den i sommar.


Före:

Efter:
Och det här är bara sidan vid parkeringen, sen har vi långsidan som löper längs gården och den andra kortsidan med träd som ska tas ner. Grilla i sommar? Den vanliga grillen jobbade på i helgen, vi grillade fyra gånger på tre dagar, bra statistik tycker jag.

Ingen jacka idag

Jag tar tillbaka mitt klagomål, dagen erbjöd fantastiskt fint väder, shopping och trädgårdspyssel och nu väntar god mat i trevligt sällskap.

Jag protesterade inte när Fredriks mamma ville till Hööks. Jag tänkte prova något nytt till Tiger, remont nosgrimma på tränset. Sen shoppade vi på Jysk, för min del blev det en ny gångmatta till källaren/tvättstugan, jag köpte stålull för att kunna olja in matbordet i finrummet och hämtade ut fotografierna, vilket blev en liten besvikelse. Det blev inte dålig upplösning trotts att jag förstorat upp dem lite, men de kapade bilderna så att delar av texterna försvann. En av fyra bilder blev bra, de andra måste jag framkalla om.
.
Jag gjorde ett försök att rensa i rabatten när vädret var så härligt. Mycket knepigt var det.
Det slutade med att jag endast sparade tulpanerna för det andra har jag ingen aning om vad det är/var. Nu är det återigen grillat som står på menyn, tror vi kommer använda grillen flitigt i år!

En kylig morgon

Sitter vaken och ser på när Fredriks syskon sover. Släppt ut knäpp hundarna en stund, de var lite less på att sova. Igår kväll kom Fredriks föräldrar och två yngsta syskon och ska spendera helgen med oss. Det blev grillat och en födelsedagspresent till mig. Nu har jag 12 stycken vinglas! Dags att köpa en till bestik uppsättning så jag har matchande finbestik till.
Jag hade hoppats på strålande sol och minst +20 grader ute, kanske lite önsketänkande, för jag möttes av +10 grader och kyliga vindar. En stor nackdel med Uppsala, denna blåst! En dusch för att känna sig lite fräschare och sen börja njuta av en ledig helg.

Trädgårdstips

Tack till alla som funderar och klurat på vad det kan tänkas vara i mina rabatter, nu har jag fått svaren. Visste inte att min sambo var så kunnig när det gäller det gröna riket.



Fredrik
om Efterlysning i rabatten:
Enkelt,, !

Första bilden är vita blommor.. Även kallade snödroppar! De växer ofta lokalt i Skövde under ett körsbärsträd.

Den tredje bilden är mixblommor.. = De har olika färger ;) 

Bild fem och sex är fågelungar som växer fram. Man ser tydligt en fjäder där! ;)

Bild sju och åtta är sjukt enkel. Det är en lövblomma!

//F

Efterlysning i rabatten

Våren sprider sig i trädgården.

Det har börjat komma upp någonting i mina rabatter som inte ser ut som vanligt ogräs.
Någon som vet vad det är?
Ogräs eller inte ogräs? Det är frågan.

Host, harkel är det redan en ny dag?

Efter en väldigt intensiv dag i Kungens Kurva, var vi rätt slitna när vi kom hem, gjorde vi ett försök till att röja i källarförråden, men gav upp. De som bodde innan har lämnat så j*vla mycket skit och det verkar som de haft höns där nere, ni kan gissa hur fräscht det är. Vi bar istället ut lite möbler till logen (eller vad man kan kalla delen ovanför stallet och garaget) och rensade bland några kartonger, fyra kartonger blev till en så det var rätt lyckad rensning.

 

 

 

Trotts att jag sovit i 10 timmar är jag fortfarande trött (somnade i soffan igår). Fredrik blev in ringd att jobba i Boländerna, och jag kunde inte somna om efter det. Det återigen är mulet med regn hängandes i luften gör ju inte energinivån bättre. Ska muntra upp mig själv med lite städning, blir så mycket roligare att komma hem efter jobbet sen.

 

 



Tick tack snart sova dags

Klockan 10 vaknade jag, skönt att sova ut. Imorgon ska vi stiga upp klockan fem för att kunna vara i Kungens Kurva klockan sju. Är glad att Fredrik ska följa med, är nog inte i fungerande köra bil tillstånd den tiden på morgonen, och speciellt inte genom Stockholm.

Har skickat in fyra bilder/tavlor på framkallning idag. Hoppas, hoppas, hoppas att de blir bra och inte för suddigt då jag förstorat upp dom lite. Förhoppningsvis hinner de blir klara innan helgen.

Hej här är jag

Nu ska jag umgås med min glada och nyfikna tant. Försöker lära henne att jag bord bredvid hagen (i hörnet som är längst bort från grinden) och att det finns morötter där. Ser ni, även här är snön borta! Visst blir du lite sugen på att flytta ner mamma *pik*
(funderar du på att köpa ett täcke med en såndär högre hals är det inget jag rekomenderar, den blåser ändå bara bak, dvs ligger inte mot kroppen och skyddar)

Vårtecken hemma

Det finns inge snö kvar i trädgården och det märks att det börjar torka upp där vi parkerar bilarna. Det kommer bli sommar i år igen! Efter våra två röjdagar i trädgården börjar till och med jag få lust att gå ut och rensa, kratta och plantera något. Nu håller jag tummarna för en ledig solig dag så jag kan tillbringa en dag på knä i den blivande trädgården.

En riktigt varm dag

Dagen får idag beskrivas med bilder.
FÖRE EFTER
Både Fredrik och Robert ådrog sig lite skönhets skador i form av hår som blivit avbränt, ögonbryn, ögonfransar och det vanliga håret. Deras kommentar "Det luktade lite kostigt".

Fångad av en stormvind

Jag börjar fundera om även Fredrik börjar tröttna på vår hårboll, den mindre versionen.

 

 

När jag kom hem från jobbet satt Fredrik och Robert på bron och, enligt dom själva, fixade motorsågen. Personligen vet jag inte om den såg så mycket helare ut när de la ifrån sig den. Hur som helst, Fredrik har slipat motorsågen och testade skillnaden, han var som ett barn på julafton. Det hade blivit stor skillnad så han sågade ner ett av träden som vuxit upp i häcken som vi inte kunde ta ner tidigare i veckan. Viktor, Robert och Fredrik bestämde sig för att ta ner det, när de nästan är klara kommer Icke strosandes och lägger sig på gräsmattan, precis där trädet hade tänkt landa, trädet "fastnar" i trädet bredvid vilket gör att fallet saktas av och Fredrik hinner ropa till sig Icke. Hmmm... kanske något att tänka på den dagen man skaffar barn.

 

 

Det har stormat rätt så rejält i Uppsala idag. När jag gick till ICA Maxi för att köpa lunch fick jag blunda för det blåste så mycket grus från parkeringen, och på väg in till butiken igen fick jag fånga upp lite sommarmöbler som var ute på egna äventyr. När jag kom hem berättade Fredrik att det hade blåst omkull ner en 15m lång gren Tigers hage. Som ni kanske anar hade vi strömavbrott, så MAX fick stå för dagens middag.

 

I helgen ska jag vara hästvakt åt grannens häst, så det är en 30åring och 3åring som ska sysselsättas. Lite komiskt vilken åldersskillnad det är på dom.



Inte vaknat på rätt sida

Vi var hemma från jobbet strax efter midnatt. Idag vaknade jag, smått förvirrad, och sträckte mig efter mobilen för att se vad klockan var så jag inte försovit mig, ajajajaj träningsvärk!

Gick ner till stallet fortfarande i ett smått förvirrat tillstånd, mockade och fixade till Tiger, sen begav jag och Hanna oss ut på en ridtur. Vilket inte hjälpte vare sig träningsvärken eller energinivån. Nu försöker jag få i mig lite frukost för att snart bege mig till jobbet, hoppas på att lite mat i magen gör susen.

Tiger hälsar puss.

Nu vet jag hur en nåldyna känner sig

Jag ser ut som en depprimerad tonåring med mina rivmärken på armarna och benen efter att ha dragit taggbuskar längs trädgården, de var snarare som mindre träd än buskar. Elden har brunnit på bra, men just nu känns det inte som att det finns något slut på alla stockar och buskris.
På fredag blir det fortsatt eldning, för snart ska vi bege oss till mitt jobb för att göra en mindre lageromläggning, kommer vara rätt så mör i kroppen imorgon.
.
De som bodde innan oss lämnade en rejäl rishög efter sig, och då menar jag inte jeepen som stod på tomten som visade sig varit såld sen janurai och vi flyttade in i september. Vi började elda lite sånt innan vi gick över till att elda det vi hittade i buskarna.
Första halvan gick som på räls, sen började krafterna sina lite, men vi tog oss hela vägen fram tillslut.
Efter bara några meter häck hade det börjat bli en majbrasa. Nu liknar det mer en häxbränningsplats.

Vaknat till en mulen hemma dag i Uppsala

Fredrik har inget bra inflytade på mig när vi är lediga, var uppe långt efter att barnprogrammen slutat (han retar mig för att jag lägger mig så tidigt) och det blev sovmorgon långt in på förmiddagen.
.
Efter att jag haft ett samtal med våran trädgårdsrådgivare ska vi strax ut och röja med motorsågen i trägården och starta igång en majbrasa i mindre version. Först lite brunch.
.
Det här är toppen jag köpte igår. Tack vare Märta som är student fick jag 10%rabatt, och hon fixade skärpet till mig gratis! Inget vanligt Bea-plagg men en riktigt sommar-plagg är det :)

En ledig dag på utflykt

Vilken härlig start på helgen, eller förresten, det är måndag idag. Vilken härlig start på veckan!
.
Både jag och Fredrik har varit lediga idag och är lediga imorgon, vilket gör att det känns som helg. Passade på att smita hemifrån för att umgås med Märta i Stockholm. Vi har varit på tassel jakt men resultatet blev "Vi får in nya modeller under veckan och även fler i svart". Just typiskt. Istället för att tänka på inredning hela tiden har jag idag faktiskt köpt något till mig själv, en jätte fin topp från Top Shop, mitt första plagg därifrån. Och solen vågade sig fram idag.
.
Väl hemma var det den daglika plikten som kallade, solen hade även hittat till Uppsala så det blev en kvällsridtur för Emma och jag fick mig en kvällspromenad. Nu är hästarna instoppade och utfodrade. Och jag sitter nu och äter kvällsfika. En riktigt bra dag med andra ord.

FF ikväll

Det gäller att passa på när man har FF (Fredrik Fritt), gick ner till stallet efter jobbet och kom hem för en stund sen. Trotts att jag packat bort vinterjackan och tagit fram vårjackan svettades jag när jag och Tiger var ute och red. Efter ridturen passade jag på att borsta björnen ordentligt, men det tog inte slut päls för det *suck*. Men klockan hann bli lagomt för att ta in "våra" hästar och natta alla stallen, så slapp Jossan åka hit bara för det. Nu sitter jag iaf hemma med full kontroll över tvn, morötter med dipp och ett stort glas o´boy.
.

Soffan har fått sig två nya kuddar, eller kuddöverdrag. Min tanke är att de sen ska få ligga i kökssoffan, men den kommer jag inte att rusta upp förrän till sommaren. Då vi bor i ett gamalt hus vill jag få in lite av den gamla känslan i inredning, tycker att broderade saker (örngott, handdukar, sängkläder m.m.) är väldigt fint. Funderar på att göra ett eget monogram, fast om jag kan brodera vet jag inte. De här två hittade jag i en kuriosa butik, Ulva Kvarn, där hade de -20% rabatt på allt i butiken, jag har aldrig varit med om att second hand/antik butiker har rea.

 


En gardin upphängd

Måste säga att jag känner mig lite stolt som lyckades få till gardinen precis så som jag tänkt,
alla nålar var välbehövliga, för sprätta sömmar är bland det tråkigaste som finns.
.
Från början hade jag fler ögglor men upplevdes trångt, klumpigt och det blev inte de veck som jag hade tänkt.
Sen tog jag bort några ögglor och det blev mycket bättre!
I fönstret står min andra orkidé och ett plåthus som kommer från inredningsbutiken House Hold. Genom fönstret skymtar kyrkan på andra sidan vägen, väldigt mysig utsikt. Det är en välskött kyrka och välbesökt.
Ni får ursäkta bildkvalitén, för min mobil tycker inte om att fotografera mot fönster.

RSS 2.0