Hoppning igen

Varenda hoppmuskel/kondis var helt putsveck hos båda två, men vi kravlade oss över några hinder på hoppträningen för Jossan. Det känns roligt att komma igång med hoppandet, måste visa sambon att vi tar oss över hinder som är högre än 70cm om han ska följa med på någon fler pay and jump.
 
En bild på schabraket jag köpte när jag var på Hööks rea i Sundsvall. I nya Hööks katalogen var det mer kläder än hästprylar jag föll för. Bortsett från de bruna täckena, men köpte massor av täcken i fjol så jag får nog hålla mig, bara ett skrittäck och fleecetäcke jag skulle vilja ha, men de hade bara ett ridtäcke och inget fleecetäcke som jag föll för.
 
Christalle lär aldrig bli en kataloghäst, inte det minsta intresserad av kameror.
 
 

Öregrund

Har flera gånger försökt skriva om de två dagarna min sambo ordnade för oss. Men det går inte att förklara hur härligt vi hade! I onsdags packade vi bilen och begav oss ut till Öregrund för en 24h segling med båten, första gången jag skulle övernatta i båten. Vi började med en lunch inne i Öregrund som är en fantastisk sommarstad, vi och alla andra människor var där. Men vi fick plats på en restaurang med utsikt över vattnet. Laddade med energi begav vi oss till båtplatsen och packade i oss. Hade en timmas båtfärd ut till Klubbholmen där vi skulle sova. De har byggt tre bryggor ut och ett jättestort trädäck som går 1/3 längs ön.
 
Efter ett besök inne i grannbåten blev det tid att börja grilla så vi fick oss någon middag, nöjda och belåtna kröp vi till kojs och såg en film. Innan det var dags för att sova gick vi längs ön i månskenet. Vaknade till lite under natten av de nya ljuden med annars gick det bra att sova.
 
Vi vaknade till en än mer solig och varm dag, blev frukost och små pratandes med båtgrannarna, sen blev det ett varv runt hela ön, men vattnet var lika kallt på alla sidorna så det blev bara fotbad. Vid lunch packade vi ihop oss och åkte tillbaka till båtplatsen. Även denna dag blev det lunch inne i Öregrud, en ny restaurang men med lika fin utsikt och god mat, blev en lättare lunch så att en glass fick plats i magen undertiden vi gick längs bryggorna och tittade på alla båtarna. Längtar tillbaka ut på vattnet.

Dressyrstjärnor snart igen?

Vi kämpade vidare igår för Sussie med att komma igång med dressyrträningen, Christalle är inte än helt övertygad om att vi ska syssla med sånt. Men min egenträning/mentalträning verkar ha hjälpt, i vänster varv har jag inte lika bra stöd på yttertygeln och blir lätt för stark/fastnar i innertygeln. Övat utan häst endel på stöd och ledande tygeltag och det har gjort lite skillnad, kändes inte lika mycket som ett bättre och sämre varv när man bytte mellan dem.
 
Håller på bli tokig på denna förkylning, grannens ord om att det kan vara en lindrig influensa som kan hålla i sig i sex veckor till var inte så peppande (en i hennes familj har liknande symptomer). Nu väntar jag på att sambon ska komma hem♡

Nytt och fräscht

Fy såhär dålig och sliten kan jag inte minnas senast jag var, är äntligen på god väg till att bli en vanlig människa igen. På hästfronten är Christalle inte överrens som att ledigheten och skogsturerna ska bytas ut mot endel dressyrpass. Men hon brukar ge med sig efter nått pass. På hemmafronten fick Fredrik mig att impulsshoppa en skänk till köket.
 
Ord.pris 3.299kr, kampanj pris 2.800kr
Men de hade en "gammal" som var extra nedsatt till 600kr-presentkort på 200kr=400kr
Nu hoppas vi att även överdelen ska kunna fyndshoppas inom en snar framtid.
 

Kossa Mu

I ett hus norr om Uppsala strax innan sju på morgonen, *knack knack*, hmm det är nog någon dörr som glappar lite av korsdraget, *knack knack* *vov vov* är det någon vid dörren? Frågar en nyvaken sambo. Nej, klockan är sju vem skulle det vara? *knack knack* kliver upp ur sängen med täcket virat runt kroppenn. Det var en av grannarna, ni har kor i er trädgård. Med tanke på att inga grannar i det direkta närområdet har kor så kändes det lite overkligt. Det var ett litet gäng på sex stycken som var ute på vandring.
 
Hur började din dag?

Snörvel

Vaknade som en död människa idag, förkylning med feber. Jag är sjuk knappt en gång om året, så idag har det varit synd om mig. Men trottsade eländet för hästen behövde motioneras. Tur att man har något som gör att man måste kravla sig upp och ut, började må mycket bättre av solen och den friska luften. Vi gav oss ut på en lite längre tur i grusgropen med mer trav denna gång, så härligt att få sitta på hästryggen igen.
 
Nu har Fredriks morfar och hans fru Eva kommit på besök, de är ute och reser med husbilen och hälsar på släkten i Sverige, de har kört från Norge.
 
Är dåligt med bild uppdatering, skulle ladda uppbilder igår men det gick inte. Frågade Fredrik vad felet var och han sa "I och med att du inte kan ladda batteriet i mobilen och det är samma utgång för att föra över bilder så fungerar det inte" men till helgen blir det äntligen en ny mobil!

Hemma igen

Nu sitter jag och Fredrik hemma i soffan i Uppsala igen, ska tillbaka till jobbet imorgon. När man ser tillbaka har det varit en händelserik semester trotts att den var rätt kort, besök i Sundsvall, bröllop, en hel del luncher med vänner och familjemys. På hemma fronten har grannen fått ett föl, men även en av hennes ponnys fick avlivas akut.
 
Idag har jag sovit bort nästan hela dagen, vi kom hem klockan två i natt. Steg upp först klockan ett efter jag lyckats somna om när vi låg och lyssnade klart på ljudboken som vi lyssnat på under bilresan. Förflyttade oss till soffan där jag också lyckades somna. Klockan fyra var jag någorlunda pigg och gick till stallet. Blev en lugn skrittur med Christalle och Icke.
 
Lilla nytillskottet "Maya"
 

RSS 2.0