Mushu

Hade tänkt få en "på plats bild" men min sambo smet iväg för att leka med sina hockykamrater hela dagen. Förra helgen var en vän från Skellefteå i Stockholm för ett möte, vi passade på att styra upp en dag tillsammans. Tillbringade den i gamla stan, har aldrig varit där så mycket, man brukar gå på huvdgatan och köpa sig en glass. Men vi gick gatorna kors och tvärs, in på nästan varenda butik. Det fanns en hel del antik/loppis butiker med olika inriktningar. Passerade skyltfönstret till en butik och såg Mushu hängandes i skyltfönstret, blev lite fyndpris då butiken ska upphöra. Köpte även en liten båtdetalj inne på en annan butik.
 
 
 
 
En likadan Mushu hänger i vardagsrummet hos mina föräldrar.
Mushu är med i Disney filmen Mulan som jag och mina syskon
tittade på väldigt många gånger när vi var små.
 
 

Häst häst häst

Igår var det dressyrträning som vanligt, Christalle började på samma avslappnand bana som vi jobbade med förra gången. Vi satte lite mer krav i traven och galoppen, problemet var att vi fick soppatorsk några gånger. Men öronen var frammåt, hon var lätt i handen och var helt med på noterna i slutet med bra tempo. Sussie frågade om det var jobbigt i galoppen, jobbigt ja, men oh så roligt, kände mig som en elev som får galoppera för första gången efter sommarlovet.
 
Idag blev det tömkörning igen, för det är ridning på schemat imorgon, svårt att låta bli att rida, är så roligt! Då regnet bestämt sig för att stanna blev det lite extra pyssel och mys i stallgången. Klart att hästens huvud ryms i mattes famn så man kan stå och halvsova.
 
Ska fortsätta kvällen på hästtema, städa i stallhallen. Fredrik har börjat inkräkta lite med båtsaker och hockeygrejer så jag måste styra upp det hela lite.

Hobbler och EPA eländen

Varför kan det inte fungera problemfritt med bilar? Ett lite längre tag åtminstone. Vi lämnade innan semestern in en fälg till Hondon, det visade sig vara ett litet hål i den och inte pyspunka som vi trodde. När vi hämtade ut den hade ena ekern (eller vad det heter?) blivit missfärgad/brunbränd när de värmt upp för att täcka igen hålet. Kan säga att jag var måttligt glad över det, nu är den inlämnad igen för att se vad som går att göra åt det.
 
I helgen blev Volvon påbackad på Fredriks jobb. Men det fanns någon vänlig själ där ute som tog regnummer och vad det var för bil och la en lapp på framrutan på bilen, h*n som backade på smet från platsen. TACK att det finns vänliga själar där ute! Nu väntar vi på att personen ska erkänna annars bilr det en polisanmälan. SUCK!

Sista resan, för nu

Hemma igen efter några dagar i Polen, borta bra men hemma bäst. Då vi kom hem i tid idag hann vi förbi IKEA en snabb sväng för att köpa nya höpåsar, sommaren har tappat sitt grepp nu och det kändes som det var dags för installning, speciellt nu när vi ska försöka komma igång igen.
 
Nu ska jag äntligen få krypa till sängs i min egen säng. Underbart!

Mattematik


Ikväll har jag och Christalle ridit dressyr för första gången på jätte länge...musklerna hade iaf börjat glömma hur man gör. Vi hade en väldigt mjuk/avslappnad start, allt för att få med oss Christalle på vår sida igen. Ingen tendens till att resa sig, inga bockningsserier och hon var jätte lätt i handen. Tänk vad det lilla/vardags saker kan få en glad när man inte haft dem på ett tag.


En lugn familjehelg

Vilken helg det blev! Jag och Fredrik trodde vi skulle vara ensamma på ön men motorbåtsgänget var där också. Så på lördag blev det över en timma i bastun och dopp för de som var lite tuffare. För att hamna i lä och få kvällssol grillade vi hela gänget på stenhällen. När solen sakta försvann kom mer och mer stjärnor på himmlen, det slutade med att vi lutade oss tillbaka och bara tittade. Avrundade kvällen nere i vår lilla koj med två av motorbåtsherrarna. Någon som verkligen tar det med ro att vara på äventyr med båten är Icke.
 
   

Borta, borta, borta

Oj vad dagarna går just nu. Fredag till tisdag borta, hemma onsdag, torsdag till söndag borta, hemma måndag, tisdag till onsdag borta, hemma torsdag, fredag till söndag borta, hemma måndag, tisdag till torsdag borta, sen har jag inget mer inplanerat. Puh! 
 
Imorgon ska vi ut på vattnet igen, Fredrik är sugen på att hinna med lite segling till innan säsongen är över helt. 

Santa Cruz

Idag är jag en lycklig flicka. 
 
Christalle har inte varit sig själv på ett tag, bromsig i ridningen, rest sig, bockat och slutligen sparkat mot skänkeln. För två veckor sedan var vi in och kollade upp henne och behandlade ryggen, hon har blivit tömkörd sen dess som en del av rehabiliteringen. Idag var sadelprovaren här, då det börjar vara dags att lägga in ridning i igångsättningen. Först red jag i min vanliga sadel och det var samma beteende (såklart), sen började vi utprovningen och även då betedde hon sig illa, sadelprovaren funderade om hon fortfarande hade ont och vi idag bara fick känna oss för lite. Vi fortsatte med utprovningen och helt plötsligt var allt som bortblåst, min fina häst var tillbaka! Efter lite provandes fram och tillbaka mellan de som låg bäst hittade vi en sadel som, hör och häpna, både var min och Christalles favorit!
 
Passande nog var det träning ikväll (som jag avbokat mig från) men messade tränaren och frågade om hon kunde titta på oss en snabbis. Även då var hon sitt vanliga jag och tränaren såg en stor skillnad på hur hon rörde sig, skönt med ett par ögon som sett oss från marken i ett år. Kunde inte blir ett bättre avslut på semestern, imorgon är det dags för tvådagars möte med resten av SM kollegorna från södra Stockholm till Kiruna.
 
Stora Helan och Lilla Halvan i somras.
 

Båt mot Bondgård

Vi var hemma en dag och sen åkte vi åt andra hållet, livet till havs byttes ut mot livet på landet. Svårt att tro att vi kommit en bit in i September, känns som vilken sommardag som helst, jag har suttit i solen och provsmakat äpplen och ett päron medans Fredrik hjälpte till med foderskörden, sen blev det lunch ute på stubbåkern tillsammans med allihopa, jag och Fredrik avrundade det med en glass på en liten åkerpromenad. Ikväll blir det kalas för lillebror i Fredriks familj som nu helt lämnar ungdomen och fyller 20år. Bilder får komma sedan, jag, datorn och internet är inte överrens, och nu är det dags att förbereda det sista innan första gästerna kommer.
 
Hjälpte till att byta från grindar till elstängsel. 
  
 
En liten tjurkalv som var ute på egna äventyr "Rackarns, ni hittade mig idag med".
  
 
 Fruktstund och lunch på stubbåkern. 
  
 
 
 
 
 

Båtliv som semesterliv

Det krävdes visst fem dagar till sjöss för att jag skulle få energi så det räckte till något mer än vardagen som bara har rullat på senaste tiden.
 
I fredags åkte vi till båten för att på lördag ha kräftskiva på Klubbholmen med de andra som behövde en dos av båtlivet. Efter en rolig middag blev det motorbåtsvisning mitt i natten, av den större modellen. Vit skinnklädsel, insänkta spotlights i taket, båda sovrummen hade eget badrum, "inglasad" uteplats. Ja ni fattar... hotellsvit!
 
Då det vanliga folket skulle upp och jobba på måndag blev vi själva på ön. Blev en hel del bastubadning, paddlade kanot och fixande i båten. Då vi är vana vid en väldigt bekväm säng hemma sa min kropp ifrån förra gången vi sov i båten, Fredrik köpte en skummadrass att ha ovanpå den gamla, så nu gick det mycket bättre.
 
Självklart serverades frukosten ute i sittbrunnen under solen och med fantastisk utsikt. Det blev att vi stannade en dag till då vi hamnade mitt i ett oväder, regn, hagel, åska och kraftig blåst, men efter regn kommer regnbåge.
 
   
 

RSS 2.0