Första lektionen

Trotts att jag var ledig igår blev det ingen uppdatering, var i stallet från kl åtta på morgonen till

kl halv tio på kvällen, var endast hem för att fylla på energiförrådet lite under dagen.

 

Hade bland annat min första hoppträning igår tillsammans med två andra tjejer från stallet. Började med en sits övning, stå upp två steg sitt ned ett och sen omvänt, sitt ned två stå upp ett. Nu ska balansen övas! Är verkligen en superbra övning, man måste sätta sig rakt ner i sadeln för att hålla rytmen. 

 

På långsidan hade vi först en omgång travbommar sen saktade vi av till skritt och skrittade över den andra omgången bommar, en övning för att hålla ett bra tempo över bommarna och hålla en rak linje. (Den svarta övningen)

 

Sen höjde vi upp andra omgången bommar till ett travhinder. Började med att trava första bomserien i samma tempo som övningen innan, gjorde en volt innan travhinder, la upp tempot lite för att hästarna skulle bjuda framåt, hoppade och hästarna skulle efter hindret falla in i galopp. (Den blå övningen)

 

Roliga övningar som helt klart gav en något att tänka/träna på. 


Börjar åldern såhär tidigt?

Varför måste min kropp värka? Har blivit värre de senaste dagarna. Jag anser att de är som med datorer/bilar/övrig teknik, det ska bara fungera! Min nack är stel/öm, har en nerv (?) i kläm i höger axeln som gör att det rycker till i den med jämna mellanrum (mycket irriterande) och nedre delen av min rygg verkar vilja lämna in en avskedsansökan (vore nästan bättre utan den just nu). Kanske ska passa på att behandla även mig imorgon när vi är med grannens hästar hos veterinären.

 

Finns det någon som kan hoppa på min rygg, slita i min arm och knäcka min nacke så att alla delar kanske hamnar på rätt plats igen?

 


Hur stor är en kladdkaka portion?

Igår avslutade vi veckan med fin middag tillsammans med grannarna. Ryggbiff, rödvinssås och diverse tillbehör. Till efterrätt blev det en snabb variant, färska jordgubbar, vaniljvisp och färdig kladdkaka. På förpackningen stod det att den skulle räcka till 8-10 personer, men den räckte precis till oss fyra.

 

 

Så jag började fundera, hur mycket är en portion? Hanna skar upp den i tio bitar och det var att en matsked täckte biten. När jag gör mannagrynsgröt gör jag alltid två portioner för en portion täcker knappt tallriksbotten. Så återigen, hur mycket är en portion (gram, hektogram, deciliter)? Vem bestämmer/har bestämt det? Stora funderingar man har ibland. Men det måste finnas något minimum för att man ska få kalla det en portion.

 

 


Redo inför höstens nätter

Inte nog med att Fredrik fick åka iväg på roligt studiebesök till Danmark, han fick med sig presenter hem! Superior täcke och kudde. Som sagt, vi börjar ha ett stort urval av olika täcken och kuddar hemma, så är det någon som vill provsova något är det bara att säga till.

 

För er som vill härmas kostar täcket nu 1.500kr 2.999kr och kudden 450kr 799kr tom 2/9.

 

 

Superior är ett duntäcke fyllt med 100% europeiska gåsdun av klass 1.

Det har bärighet 12 av en skala på 13. Märkt med Öko-Tex 100 klass 1, Nomite och Downafresh. Nöjer mig där så ni inte blir leds på mitt prat.

 


Familjeutflykt

Varför sova när man har sovmorgon? Vaknade strax innan sju och kände inget behov att sova något mer. Som tur var hade inte Sara det heller, så det blev morgonmys i sängen med henne i andra änden av telefonlinjen. Innan det var dags att hämta Fredrik och co var jag förbi hos en gammal kollega och åt frukost. Mycket man hinner med när man stiger upp i otid.

 

 

På flygplatsen hämtade jag en övertrött och speedad sambo, han och resten av gänget verkar ha haft några oförglömliga dagar, även några chefer på ett danskt företag har några roliga historier att berätta.

 

 

Trotts att han bara sovit 45minuter i natt (varför man nu ens lägger sig då?) följde han snällt med till stallet, eller han hade kanske inte ork att ta en diskussion om saken. Han och Tiger sällskapade mig och Christalle, självklart var minstingen i familjen med. 

 

 

 


Min dag i korthet

Fastnade i en hiss.

Jag och en man gick in i hissen på samma våning, precis när dörrarna skulle stängas kommer vaktmästaren och mannen håller upp dörren för honom. Vaktmästaren säger att det varit problem med hissen och ska se om den fungerar. Dörrarna stängs men hissen börjar inte röra på sig. Den verkar inte fungera konstaterar vakmästaren och trycker på knapen för att dörrarna ska öppna. Men det gör de inte och jag känner hur syret börjar ta slut i hissen (klaustrofobi) vaktmästaren trycker igen -De öppnas snart. Det är en hel del panikartade tankar som hinner passera inne i mitt huvud innan hissdörrarna äntligen öppnas.

 

Krockade nästan på lunchen.

Vår DC (till månadsskiftet) var förbi jobbet, han undrade om vi inte fått det nya kampanjmaterialet till skyltfönstren. Som vanligt hade allt material hamnat i Kista butiken. Tur att det är nära mellan butikerna, åkte dit och hämtade upp det som var vårat. Det var äntligen uppehåll mellan störtskurarna, men vägbanan var halkig och i en inbromsning fortsatte bilen att glida framåt. Mitt hjärta visste inte riktigt var det skulle ta vägen.

 

Morfar har fått en hjärtinfarkt.

Han ligger nu på IVA i Skellefteå, imorgon ska han till Umeå för fortsatt kontroll. De bedömde det som en liten infarkt och han var vid gott mod men trött när mamma och syster var och hälsade på honom. Det var första gången morfar åkte ambulans och legat inne på sjukhus, hoppas även jag kan slippa det lika länge, sjukhus faller mig inte riktigt i smaken. Nu hoppas jag att morfar sover gott trotts att det är på ett sjukhus ♥

 

 


En dag att andas ut

Som ni märkt har jag börjat om att jobba, varför mjukstarta? Varit långa dagar med hästarna inklämda på kvällarna. Idag fick jag andas ut efter några utmattande dagar för kropp och knopp. Har vant av sig vid att stå och gå så mycket, och jag visste inte riktigt i vilken ändå jag skulle börja ta tag i ”allting”. Butiken såg ut som när jag lämnade den, de har gjort ett fantastiskt jobb under de veckor jag varit ledig!

 

Har skjutsat Fredrik och en kollega från Sala till Arlanda idag, de och två eller tre till från Sverige ska på utbildning i Danmark hos de som tillverkar täcken och kuddar åt oss, är absolut inte avundsjuk! Hrmm. Men som tur är bor man med en av dem som får gå utbildningen, som dessutom har väldigt bra minne, så jag kommer nog få lära mig en hel del nytt.

 

Haft två konstiga ridpass med Christalle, hon har protesterat under ridpassen (aldrig gjort så tidigare) men samtidigt gått superbra (aldrig gått så bra tidigare)! Hon har verkligen bjudit framåt av egen motor, sökt sig ner och jobbat ordentligt men inte varit tung i handen utan varit väldigt följsam med ett mjukt stöd. Hon har varit lite mer på tårna även vid hantering, förhoppningsvis är det vara något tillfälligt höstkänsla hon fått i kroppen. Kanske brunst på g? Ska kanske gå förbi de snygga pojkarna och kolla läget. 

 

 

Tycker verkligen om våran uppsittningspall/ar.

 


Snipp snapp slut=semestern

Håller på att leta efter en hoppsadel åt Christalle, är ett speciellt märke/modell som jag är ute efter som hon hade innan hon kom till mig. Har ringt/mailat på några sadlar, en var såld (annonsen är nu borttagen), två var sålda men annonserna finns fortfarande kvar (jag var i kontakt med dem för över 1½ vecka sen), en fick jag kontakt med men när jag mailade (även försökt rings/sms:a säljaren) om hur jag skulle betala har de inte svarat (annonsen finns fortfarande kvar), en ska ut på prov och hon återkommer om de inte ska ha den. Börjar känna att någon är emot att jag ska köpa en sadel, men försöker tänka att det finns en mening med allt och att det i slutändan kommer bli på det absolut bästa sättet. Men om ca två veckor drar hoppträningen igång så det vore inte helt fel att ha en innan dess.

 

Christalle fyra dagar gammal

 

Något annat som drar igång är jobbet, sista dagen på semestern idag. Haft en härlig vecka hemma i Uppsala. Blivit mycket stall och fika, njutandes av solen och värmen. Idag var inget undantag. Sofia och Julia kom på morgonen och vi åt frukost/lunch ihop (frukost för oss och lunch för dom). Sen tog vi oss en rätt lång promenad med Tiger, trotts det ville Julia inte alls hoppa av hästen. Sen blev det fika i högsommarvärmen.

 

Nu börjar huset fyllas av killar i alla möjliga åldrar och från olika delar av Sverige. Fredrik och co har anordnat en MZ träff (ManegerZone), ett fotbollsspel han spelar på datorn. Så det är dags för mig att dra mig tillbaka till grannhuset. 


Christalle 2010

Sorterade lite bilder på datorn när jag kom på att jag kanske har några bilder på Christalle från där hon bodde tidigare. Några stycken hittade jag som jag tänkte visa upp (mycket hästrelaterat nu för tiden). Bilderna är från 2010, då väntade hon sitt föl Cayenne, även hennes mamma Chatine var dräktig.

 

  

Två tjockisar längst fram i bild, i april är de här bilderna tagna.

 

 

Christalle och Cayenne, Chatine och Chakira 

 

 


Skitiga knän

Dags att vända tillbaka dygnet, vad passar inte bättre än en morgon i stallet!? Hanna kom kl nio och vi traskade ner för en ridtur, idag fick Tiger vara lugnande sällskap åt Izadora. För Christalle blev det ett dressyr pass i ridhuset, börjat träna på förvänd galopp lite smått (rider en kort snett igenom och galopperar sista biten längs långsidan i förvänd galopp). Jossan hade jobbat med det endel när hon tog hand om Christalle när jag var i Skellefteå, märks att hon blivit stabilare/starkare i galoppen.

 

Då stallet var klart hyfsat tidigt idag ställde jag mig på knä och slet upp allt som fanns i min väg. 

 

Före  Efter 

 

Före  Efter 

 

Före  Efter 

 

Dagens fynd 

Sax, grensax, plast, mobilskal, hårborste, trädgårdsspade, badmintonboll, ljuslykta m.m.

 

 

Men nu öppnade himlen sig så jag och Icke söker skydd inomhus och väntar på att husse kommer hem med belöning åt oss.


Varning LGF

Det hade varit en hel del pratandes hemma hos familjen i Björklinge igår. Så idag blev det ”ponnykörning”!

 

 

   

 

Trotts en tur bort i byn och hem igen var Julia inte nöjd. Tränset byttes till grimma så fick Tiger äta lite mat utomhus. Blev en omväg till hagen med selen fortfarande på.

 

Även Christalle fick en mysdag idag. Då Tiger redan fått motion fick Christalle följa med som lugnande sällskap åt Iza på en skrittur. Trotts att Iza var ner/över diket, stod på bakbenen, kastade sig om/hem och lyfte bakbenen/rumpan, stod Christalle snällt kvar och väntade tills Iza lugnat ner sig och vi kunde fortsätta framåt. Är mycket imponerad (och glad) att hon inte tar efter när andra hästar är oroliga eller har hyss för sig.


Skön ridtur tyckte Tiger och Julia

Idag har vi haft besök av Sofia och Julia. Gissa vad vi tillbringade större delen av dagen med. "Ponnyridning" i fin fina vädret.

 

Dagens outfit

Rosa dressyrschabrak från Jacson

Rosaklädd tvååring

Sittandes i en ponnysadel

 

 

 

  Fick även provsitta Stora hästen efter jag ridit.

 

Jag och Fredrik köpte med oss Princess bakelser från Ikea (var där på morgonen) som vi njöt av allesammans på bron i solen mellan stallbesöken. Har avrundat dagen med ogräsrensning, funderar på att plocka in lite av alla rödavinbär som tynger ner grenarna och kanske göra saft. Några bra tips hur man går till väga för att göra det?


Har vita glasögon kvar i ansiktet

Fredrik frågade om jag skulle ha solskyddsfaktor när vi guppade fram i vågorna, ”Det går bra, augustisol bränner inte så mycket”. Jo pytsan, nu sitter Fredrik och skrattat åt mig när han tittar åt mitt håll (han har döpt om min till Robin, Batman och Robin). Hoppas det värsta lagt sig tills imorgon. Självklart hade jag även luggen uppsatt idag så den fick jag inte något skydd av.

 

 

 

Fredrik gör iordning båten inför avfärd.

 

 

Börjar vara rejäl lutning på båten, vatten nästan ända upp till fönstret med gardin i ruffen.

 

 

Vi saxar fram surfandes på vågorna, storseglet åt ena hållet (röds siffror) och genua (blå kant) åt andra.

 

Dagens toppnotering, 5,7 knop, fick ingen bild då jag var fullt upptagen med att vara livrädd ;)

 

Efter närmare sju timmar på vattnet var vi hemma igen. Blev en kvällsridtur precis innan mörkret hann komma. Tiger var lugnande stöd åt Iza som är under igångsättning och gärna gör av med lite energi uppåt eller åt sidan.


Ännu en sommardag

Inte en droppe regn så långt ögat kan nå… Ännu en härlig dag med solsken och många timmar i stallet. Blev en längre uteritt idag med Christalle medans Tiger fick stå inne och vila. Blev premiär för nya schabraket som jag köpte på Equeen i Sundsvall, endast 199kr. En passande färg inför den kommande hösten.

 

 

Har inte blivit så mycket mer gjort idag. Städat och tvättat några maskiner. Avslutade dagen med grillning hos grannarna och efterrätt hos oss. Imorgon hoppas Fredrik på bra väder så vi kan ge oss ut på vattnet i Öregrund.


En härlig augusti dag

Det var färre punkter på kroppen som inte ömmade än de som ömmade när jag vaknade, kändes det som. Men lyckades ta mig en ridtur på båda tjejerna, i t-shirt dessutom! Blev många timmar i stallet idag, Fredrik lekte mekaniker hemma och försökte komma överrens med gräsklipparen. Nu är stövlar, sadlar och träns putsade. Hoppsa på en minst lika mysig dag imorgon.

 

Hanna och Jossan försökte ta en familjebild på hästarna innan Monchie och Jossan åkte till Norrköping, om allt går enligt planerna kommer Monchie inte hem igen utan hamnar hos någon ny tävlingssugen tjej.

 


Tillbaka i mitten av landet

Blev semester även från datorn, men nu är jag/vi hemma i Uppsala igen (kom hem igår kväll). Skellefteå har varit väldigt vänligt och bjudit på många trevliga stunder. Loppisar, rea shopping, stugmys, spelkvällar, OS, jordgubbar, lunch-dejter och massor av avkoppling! Tack till alla som tog sig tid för mig och gjorde min semester till något så härligt!

 

Men väl hemma började allvaret direkt, markarbete för Jossan. Måste nog börja med vattenflaska igen vid ridpassen. Tyvärr flyttar jossan imorgon och vi får klara oss utan henne, men hon lämnar en vältrimmad häst efter sig, Christalle har inte fått någon semester när jag varit borta. Ikväll blir det avskedsmiddag för Jossan, hoppas att hon får hemlängtan och besöker oss ofta. 


RSS 2.0