Imorgon åker vi

Trodde vi skulle möta en omöjlig dag på jobbet när jag kom dit. Det stod tre lastbilar parkerade på baksidan. Sängar, skum/bäddmadrasser och sommar/plock/möbelleverans. På grund av att det är dag före röddag imorgon fick vi våran plock leverans idag istället för imorgon. Men det gick vägen!


Ikväll blev det två rätter till middag. Fredrik åt stekt grillkorv och pommes (en av de värsta maträtterna jag vet) och jag åt blodpudding (något som Fredrik vägrar att ens provsmaka). Efter vi blev mätta och belåtna håller vi på att tvätta. För imorgon efter jobbet ska vi åka till Skövde på en lång weekend (trosdag kväll till måndag kväll). Jag håller på att längta ihjäl mig! Ska bli skönt att få komma bort lite och verkligen kunna slappna av. Och få se hur nya stallet blev!


Vi sitter och ser på Kunskapskanalen (ingen aning om varför). Där var det en hund som gnydde lite. Sötnosen Icke blev väldigt fundersam. Hon spetsade sina paraboler till öron och la huvudet på sne från ena sidan till den andra när hunden gnydde.


Får se hur mycket uppdatering jag hinner göra under helgen. Ni lär märka :)


Längtar efter ledighet

Ååååh så skönt med lite sovmorgon. Och att sluta innan stängning är inte helt fel det heller (slutade kl 18). Blev en vända upp till Gränby för att fixa med Ewe´s födelsedagspresent och lite påsk pyssel. Det låter väldigt konstigt med jag kunde inte posta mitt paket på det stora köpcentret (finns ett Coop och ICA), det fick bli en promenad nu efter middagen till vårt lilla ICA, skumt. Den hopplösa lilla ungen (aka Ewe) sms:ade mig idag en födelsedagsönskan, ett presentkort på en butik här i Uppsala som hon älskar att shoppa kläder i, New Yorker. Så istället för ett billigt frimärke har jag lagt ut 60kr i fraktkostnad på hennes present som jag redan hunnit köpa. Jasi vad ska man ta sig till med små syskon.


Något som inte får glömmas bort är att SAIK slog ut Färjestad i den sista och avgörande matchen. Magen hann vända sig några var i de sista slut minuterarna innan det stod klart att vi gått vidare (måste erkänna att jag och pappa hade gett upp hoppet).


En bild från min älsklings gotte hörna i kylskåpet. Chokladpudding och åter chokladpudding. (idag när han skulle göra middag frågade han om jag tagit nå mjölk, hmm undra vart den kan ha tagit vägen)


Inte den dagen jag hade planerat

Började dagen med en stallpromenad. Idag kändes hon inte varm i benet, det går åt rätt håll. Men det blir att ta det lugnt resten av veckan, vi (jag, Fredrik och Icke) åker till Skövde efter att jag slutat jobba på torsdag och stannar till måndag, så hon får vila till sig ordentligt.


Hade tänkt uträtta några ärenden efter jobbet (skulle sluta klockan 18), men en av de som skulle stänga var sjuk idag så det blev att jag stannade kvar och hjälpte till med stäningen. Imorgon ska jag försöka hinna med det jag tänkt hinna med idag+lite till.


Glömde visa vad jag fick i min Fortune Cookie på China Garden. Känner mig lite inspirerad av den (eller beror det på att våren är här, eller kanske våran shoppingrunda) jag har känt mig lite less på lägenheten ett tag,  men nu ska jag ta tag i och stöka om lite här så jag kan få lite ro i själen.


En helt vanlig dag

En liten förvirrad sovmorgon. Fredrik skulle iväg till sin fotbollsmatch och jag hade ingen aning om vad klockan var, hade mobilen ställt om sig själv till sommartid eller inte? Tillslut lyckades jag räkna ut att jag skulle få ligga och dra mig en stund till. Var bara in och lunchtäckte fyra timmar på jobbet. Direkt hem efter det för klädbyte och upplockning av Fredrik och Icke. Så nu har Tiger blivit uppborstad ordentligt, vi har alla fått oss en kvällspromenad. Och nu är det dags för kvällsfika, grekiskt lantbröd och o´boy. Blir en väldigt fåordig uppdatering, är fortfarande sliten.


Fredrik fick ta den gamla hårborsten och agera klimaskin, gissa om Tiger njöt!





(Fredrik gick precis till kylskåpet med två skålar och två djuptallrika chokladpudding, och han kallar mig gottegris)


Tjejdag som gett ont i fötterna

Tack Sara för en otroligt rolig dag. Skönt att få vara vanlig tjej och inte alltid hästtjej på lediga dagar.


I torsdags öppnade Media Market, Toys ´R Us, Hemtex, Cervera och en cykelbutik ute i Boländerna. Tänkte att nu borde de flesta ha hunnit varit dit för det har varit totalt kaos i två dagar. Men inte det, för idag var det ännu mer kaos! Vi ställde oss nere på Ikea och gick upp till den nya butikslängan (ligger på andra sidan av Boländerna) förstår inte hur människor orkar köa för att få en parkeringsplats, så långt är det inte att gå och det gick nog mycket fortare än att ta sig dit och få en parkeringsplats. På Cervera hittade jag en födelsedagspresent (passande nog var det jag var ute efter nedsänkt lite), på Hemtex blev det en till bukett med tulpaner (de hade 20% på allt i butiken). På väg till Gränby gjorde vi ett stopp på Chilli. Där köpte jag en lampa till byrån i hallen för endast 99kr, passade mig alldelens utmärkt. Blev även en födelsedags köpt till en annan person. Hade jag inte behärskat mig hade det även blivit en hel del andra saker till lägenheten, älskar den butiken. På Gränby blev det några födelsedagskort köpta, och klänningar provade (dock ingen som kändes 100% perfekt). Sen mötte Fredrik upp mig och Sara. Hon skulle iväg på födelsedags firande hos sin syster. Jag och Fredrik köpte lite lördagsmys och begav oss hem. Har varit en riktig myskväll med tända ljus, Earth Hour har väl ingen missat.


Nu känns det som att den här dagen har gjort sitt. Ska jobba några timmar imorgon och om vädret tillåter blir det stallet efter jobbet. Ska krypa ner hos min älskling som är hemma igen och slö titta på tv tills jag somnar.


Glöm inte att ställa om till sommartid i natt!

  


Födelsedags jakt med Sara

Lyckades somna i natt, och somna om efter att jag vaknat onödigt tidigt (var lite förvirrad över att ingen annan var hemma). Nu ska jag och Sara på födelsedags shopping till våra nära och kära. Ska hinna få i mig lite frukost innan Sara hämtar upp mig, hotdogs och yoghurt. Skönt med en dag när man får gå runt i vanliga kläder, fast med tanke på att jag oftast har arbetskläder kanske det har blivit vanliga kläder? Nåja. Nu, sista rycket.


Övergiven för natten

Det som hade varit pricken över i:et för den här dagen var om solen hade tittat fram. Började morgonen med att tvinga mig upp ur sängen, att ta en lång sovmorgon istället låg mycket närmre till hands. Men det blev en morgonpromenad i stallet med flickan min. Börjar få lite koll på vinterpälstappandet. Det märks stor skillnad på hur lite päls hon har i år jämfört med de åren vi bott i norrland. Uppskattningsvis har hon satt hälften så mycket päls nu som hon gjort de senaste åren i norrland, skönt.


Hem och vände för att bege mig till jobbet. Även idag var det kö för att ta sig in till Boländerna från norra sidan, fick åka ner till Ikea och köra upp söder ifrån. Media Market och Toys ´R Us öppnade igår (gissa om det var mycket kö då!). Var en skön dag på jobbet, mycket stress har släpp nu när värderingen är över. Blev lite impuls mys för mig och Linda. Vi åkte in till stan efter jobbet och åt på China Garden. Det blev buffé med frukt och glass till efterrätt, jisses vad mätt jag var när jag gick till bilen.


Nu ligger jag hemma och är lite deppad. Fredrik hjälper Adde att flytta så han hinner inte hem ikväll. Hur ska jag kunna sova i natt?! Ingen älskling eller vovve.


Återigen en rolig dag, med ett riktigt bra avslut

Nu är säsongsvärderingen över (måste nog erkänna ett litet äntligen). Vi fick 95%, tror det är högst hittills i distriktet. Varit en riktigt rolig men intensiv dag på jobbet. Haft leverans dag så det har funnits en hel del saker att göra. På lunchen gick jag och Linda och köpte varsin pizza, åt upp hela! Och snabbt gick det. Minns inte senaste gången jag gjorde det, kan räkna på en hand hur många gånger det hänt i livet.  Behövde en rejäl påfyllning av ork i kroppen. Var fler på jobbet som gjorde ett besök på pizzerian idag.


Självklart blev det våfflor till middag en dag som denne. Fredrik blandar pulvret med Soda Streamat vatten (bubbel vatten) ist för vanligt kranvatten, känns som att våfflorna blir lite frasigare. Nu sitter jag med benen utsträckta och försöker slappna av i kroppen, den kännas rätt så sliten. Imorgon börjar jag inte förrän klockan ett, men ska till stallet innan och rida lite med mys tanten och lilla yrvädret.


Har för första gången på ca två år budat på Tradera igen. Ett jätte fint schabrak! Låg ute tre likadana, budade på det mittersta, men missade den. Budade på den sista (då gick mitt hjärta på högvarv) och vann den! (billigare än vad den första slutade på) Nu får jag snällt vänta tills det kommer en avi i brevlådan. Längtar redan! Hade glömt hur kul det är att klicka hem lite roliga saker ;)


Ambulans färd

När jag gick på lunch hade jag missade samtal från min familj. Min äldre lillebror hade spelat snö rugby på skolan och en klasskompis hade ramlat på hans knä. Det blev en ambulans tur upp till akuten och där blev det en titthålsoperation. Det positiva är att de inte hittade någon skada, men det negativa är att de inte kan förklara anledningen till varför han inte kunnat röra på knäet.
När jag pratade med honom mådde han bra, varit lite groggy efter narkosen, nu är det kryckor som gäller en stund tills han känner att det är bättre.


Jag var helt slutkörd när vi äntligen fick gå hem för dagen. Hade fått sms av Fredrik ”Har handlat god mat. Skynda dig gärna hem. Puss”. Mitt blodsocker släpade i marken så det var det bästa som kunde hända. Lasagne med fetaost sallad. Tack älskling. Nu är det min tur att vara lite duktig, ska fixa lite tvätt medans Fredrik ska och spela en intern hockeymatch. Förhoppningsvis blir det sängen väldigt snart, har en lååång dag framför mig. Längtar tills nästa vecka.


Nån som vill följa med?

Började återigen min dag väldigt förvirrad. Klockan 07.10 pep min telefon, hantverkaren/ vaktmästaren/snickaren hade lagat min garageport. Känner mig glad att jag inte har såna tidiga arbetstider. Äntligen fick Skrället komma ut igen.


Den dagliga väderrapporten lyder ”helmulet med nederbörd stor del under dagen, förmiddagen med snö och eftermiddagen regn”. Är glad att jag lyckades träffa in en dag (igår) med fint väder i samband med ledighet. Fick även en glad ”nyhet” idag med lönebeskedet, vi har fått en liten bonus. Ska unna mig ett par ridskor och kanske nya ridbyxor. Är väldigt shoppingsugen just nu. Sofia och Fredrik har precis kommit hem från Ullared, jag vill också dit! Försöker bearbeta Fredrik men det går inge vidare :P nån annan som vill följa ist?


En riktigt rolig dag! Har rea fyndat!!

Jag började min morgon (eller natt) med att flyga upp ur sängen. Johannas väckarklocka lät som ett kyrktorn inne i sovrummet. Men lika bra var det så jag vaknade till ordentligt på en gång. Blev fram och tillbaka till Arlanda kl 4 på morgonen. Önskar Johanna en fantastisk resa!
(Hon har vunnit att få följa med MIX Megapols tjejflygplan till typ Kanarieöarna, all inclusive!)


Kom till jobbet kl 5. Åt lite frukost innan jag började med mitt pysslandes. Var kvar till klockan 10 då det var dags för Fredrik att ta sig till jobbet (vi har fortfarande bara en bil, dom kommer förhoppningsvis imorgon bitti och börjar åtgärda vårat problem). Släppte av honom på kontoret och drog vidare till stallet med Icke. Blev en lång och härlig ridtur i solen som äntligen kommit tillbaka, vilket även min häst temperament har gjort. Brukar vara duktig och promenera med henne sista biten/när jag skrittar av, så även jag får lite motion. Idag bestämde hon sig för att bilarna var super  jätteläskiga när jag promenerade med henne, hon slängde sig direkt en bil närmade sig *suck*. Icke var iaf överlycklig som vanligt och sprang i dikena där det fanns som mest snö. I och med att Fredrik behövde jobba lite innan vi kunde bege oss hemåt igen passade jag på att vara duktig i stallet. Fyllde vatten åt hästarna, sopade stallgången och sadelkammaren extremt noga (hade borstad min hårboll ordentligt och börjat frisera henne lite), plockade fram mitt våriga ljusgröna schabrak, smörjde de svarta tränsen och sadeln.
Känns riktigt bra såhär efteråt!


Efter att ha filosoferat på Fredriks jobb ett tag åkte vi på en liten shopping runda. Var förbi jobbet och köpte två födelsedagspresenter (min syster fyller år snart och jag har ingen idé!?), sen blev det en ny hårborste till Tiger (har använt den gamla för att klia hon med så piggarna var inte så hela och fina längre) och godis till vovven på Rusta, på Stadium köpte vi varsin mössa (fick dom för halva rea priset, älskar att fynda!) och vi avslutade med mathandling.


Oj vad jag hunnit med idag. Kanske ska börja stiga upp klockan fyra på morgonen :P Nu ska jag dööö i sängen medans Fredrik är den underbara pojkvän han är och göra middag åt oss.

Burton mössa till Fredrik 84,50kr. Turkos Warp mössa som matchar min jacka endast 49,50kr!


Oturs förföljd?

+9 grader i skuggen. Strömmar vatten från taken. Vägarna ligger fria. Ridbanan är nästan fram tinad. Äter en McFlurry och njuter av att våren är här. Det var gårdagen, idag är den en annan visa. Hela Uppsala ligger nerbäddad under ett vitt lager. Sikten är dålig och underlaget slirigt. Kom huttrandes hem efter en ridtur och ångrar mig nästan att jag ens gått ut idag.


Jag åkte och hämtade upp Sara igår kväll så hon skulle slippa bussbyten för att ta sig till Hannah (var lite födelsedagsfika/fest planerad). Vi funderade om vi skulle lämna bilen hos Hannah eller parkera den i garaget hos mig och gå sista biten. Kändes lite otryggt att lämna bilen ute i ett område jag inte känner till. Så vi tog oss en promenad från mig till Hannah (passade på att äta en Max burgare som fick bli vår middag). Idag när jag och Fredrik går ut till garaget för att hämta min bil (skulle skjutsa han till sin bil som han lämnat hos Hannah och Per innan jag skulle hämta upp Felicia för vår ridtur) då är det någon j*vel som under natten har backat in i min garageport och tryckt in den innanför stålramen så den går inte att få upp! Hade gärna fått vara någon annan helg än denna. För ikväll ska jag hämta Johanna på tågstationen klockan 21.00 (Fredrik har fotbollsträning kl 21) och sen ska jag skjutsa henne till Arlanda imorgon 04.00. Så vi hade behövt varsin bil. Jag ska nämligen till jobbet direkt efter och hade tänkt till stallet senare under dagen. Men Fredrik behöver sin bil för att ta sig till och från sitt jobb.  Finns ingen vi kan kontakta för att få det fixat i helgen, får bara information om att ”är det ett akut ärande ring 112” av talsvaret. /En väldigt irriterad och arg Bea


Har fått tillstånd

Nu får jag köra runt med trucken på jobbet. Stackars Micke som är våran lager ansvarig :P

Var slut i huvudet efter att ha läst igenom boken och gjort ett prov. Det var några sista förvirrade timmar på jobbet sen. Nu väntar vi på att pizzorna ska gräddas färdigt. Sen är det dags för fredags mysssssss! Ska upp och jobba imorgon så det passar mig utmärkt med en myspys kväll. För imorgon blir det födelsedagsfest för Hannah. Som tur är jag ledig på söndag.


Uppenbarligen inte så mycket som hänt på idag. Sängen, jobbet och nu sängen igen. Vilken variation *ironisk*


Några tårar som fällts

Som vanligt fastnade man längre på jobbet än tänkt. Skulle in och beställa lite sommarsaker (ordern är bara öppen i 2h på morgonen) men hade egentligen en ledig dag idag . Blev kvar en timma längre än tänkt. Och imorgon ska jag upp tidigare, ska nämligen på truckutbildning! Spännande.


Sen blev det, hör och häpna, stallet! Blir tokig på dessa väderomväxlingar, Tiger kändes varm i två ben idag, så jag planerade om till en kortare och lugnare tur istället, fast det var vi inte helt överrens om. När vi skrittar längs vägen kommer en helikopter in framför oss, och börjar gå ner för landning på åkern framför oss. Men sen stiger den igen och snurrar vidare uppe i luften, hon stod och tittade på den men gjorde inget mer. Men när vi skulle vända om för att rida hemåt vet jag inte vad som flög i henne. Full fart framåt blev det. Svängde in och red skogslingan hem,
och lika där. Full fart framåt och sen tvärstopp. Var länge sen hon var på det här humöret.
Jag får visst inte tänka tanken att vi ska ta en lugn ridtur.


Efteråt blev det en ovanligt mysig dusch. Lampan i badrummet har gått sönder och vi har ingen ny hemma (bara för små av nån konstig anledning). Det blev tända ljus som fick lysa upp lite.


Igår fick mina små katter somna in. Vår bo situation lär inte ändras i första taget, och två vuxna människor, en hund och två katter i en etta på 3e våningen är ingen vidare lösning. Och Velvet hade åter igen börjat kissa inne (trotts att hon bor i en villa och är ute katt). Känns väldigt konstigt och ledsamt, men man var förberedd på att den dagen skulle komma. Vill ge ett stort tack till Johanna och Joel som hjälpte till att ordna allt kring veterinären, resten av familjen tackar även dom så mycket för det var jobbigt för oss alla.


Nu ska jag ner på stan och träffa tjejerna. Min snälla pojkvän ska skjutsa ner mig nu när han kommer från jobbet. Måste bara fixa det sista!


Dagar som flyger förbi

Efter två dagars ledighet kände jag mig lugn som en filbunke (lite lustigt uttryck). Bara slappat och myst hela helgen med älsklingen. Sen blev det fullt upp direkt på måndagen. Jobbade
8-19.20, sen hade vi mat och monteringskväll (åt en jättegod tacco buffé som restaurangen Kocken och Kallskänkan ordnat åt oss). Strax efter klockan 23 bröt vi upp för kvällen. Känner oss nöjda med resultatet, lite fix kvar men snart är vi äntligen klar med sommaruppställningen.


Idag har jag också varit ledig. Men dagen tog snabbt slut. Var bara att pallra sig upp i tid för klockan 9 var det dags för hovslagaren. Sen blev det en lång ridtur (skönt med lediga dagar när man har tid för sånt). Hoppas sista is/snö fläckarna försvinner från grusvägarna snart så det blir ett jämnare underlag så man kan galoppera igen. Har en väldigt pigg och på häst som skulle behöva få jobba i lite högre tempo. Men skritt och travformen börjar vara väldigt bra nu. Fredrik har fixat elen till Fredriks drag så nu har jag ingen ursäkt för att inte boka in något ridhus besök, vore väldigt kul och inspirerande.


Efter att ha ätit/fikat lite på Fredriks jobb tog jag mig äntligen i kragen. Åkte och tvättade bilen (det var väldigt välbehövligt) när jag kom hem gick jag in och hämtade dammsugaren! Nu skiner och doftar den nystädat. Funderar på att Icke ska få åka i bagageluckan ist för baksätet, ska ta lös hatthyllan i bilen och köpa ett  skydd från Hööks (dom har passande nog 10% rabatt på hela sitt sortiment). Märks att vi går mot en geggig period, Icke börjar vara lite grusig under magen. Så får hon sitta längs bak och grusa ner bäst hon vill.


Maten börjar lukta riktigt gott. Ska hjälpa Fredrik och duka. Sen, tv slappandes.


Stalldag med Linda och Tindra

Det är härligt när helt oplanerade dagar bli till roliga dagar med massor av spontana saker. Efter att Fredrik vaknat till liv klädde vi på oss och tog en morgonpromenad i solskenet till ICA för att handla lite frukost, och Icke fick sig en morgonpromenad. När vi kom hem igen hade jag fått ett meddelande av hovslagaren och ett av Linda. Hovslagaren kunde inte komma idag (blir skoning på tisdag istället) och Linda frågade om jag skulle till stallet och om hon och Tindra kunde följa. Så efter vi och dom fått i sig lite mat sammanstrålade vi hos oss och begav oss till stallet. Tindra visade sig vara en tuff liten tjej och hjälpte mig fixa i ordning Tiger. Sen begav vi oss alla tre ut på en körtur. Solen sken, men vinden visade sig bitvis. Hälsade även på kaninerna och getterna med deras killingar (som nu blivit ännu fler). Mysigt med barn, speciellt i Tindras ålder (kan tänka mig att hon är lite trotsigare hemma) dom har så roligt sätt att se på världen.


Nu är vi parkerade i soffan, efter ännu ett besök på ICA för att kunna göra lite kvällsmat och Melodifestival mys.


Bilder från Kungsberget

 

 


Efter lite vridandes i sängen fick datorn komma upp i knäet. Fredrik ligger fortfarande och sover bredvid mig. Tänkte passa på att lägga upp lite bilder från Kungsberget som vi var till förra helgen.

Den stora blå/vita kudden i bakgrunden på det två nedersta bilderna använder dom till att landa på efter att dom gjort olika hopp/trix (gala människor).


Fundering: Varför blir det alltid så att när man äntligen är ledig 2 dagar i rad har man inget vettigt inplanerat? Sen går man och suckar över att man vill vara ledig två dagar så man kan hitta på något. Ibland är man hopplös som människa, eller är det vi 80-talister som har det problemet? Svårt att bestämma oss när vi har allt att välja mellan.

Vilken gräns har du för returer?

Bara varit jobb och sängen några dagar, sista dagen imorgon, sen är jag ledig lördag och söndag. Börjar flyta på riktigt bra med allt fixande inför trädgårdsuppställningen. Sålt bort mycket visningsmöbler ur ordinarie sortiment, fått upp endel trädgårdsmöbler och nästan allt plock. Är så peppad på att jobba just nu. Ska in tidigare imorgon och fortsätta!


Ibland har man lite roliga returer. Ett tag efter att jag börjat på Jysk kom en kund och lämnade tillbaka ett utbytbart huvud till en toalettborste, för 6,90kr (???) måste varit en bilresa hon gick back på. I dag fick en av mina kollegor en retur på en julslips för 29,90kr, varför lämna tillbaka något som man köpt för 3 månader sen då den säsongen är slut sen lääänge. Men den som tar första platsen i konstiga returer var den en av Fredriks gamla kollegor som fick göra. Det kom in en kund på den butiken som skulle lämna tillbaka en oanvänd plastpåse för 1,50kr. WHY?!
Har du nån gräns för vad du lämnar tillbaka?


Ska fortsätta med min äta och sova rutin. Älsklingen ska på träning ikväll så jag tänkte se om jag kan somna utan han den här gången. Hade tänkt fixa med jobbet lite men glömde kvar mina papper. Får ligga nerbäddad och bara ha det skönt istället.


Gör ett besök i Kungsberget

Efter jobbet i lördags blev det middag med Sara och Hannah. Efter lite språk/beställningsproblem fick vi med oss lite pizza hem. Där visade det sig att vi inte alls hade lyckats kommunicera vad jag ville ha. Ist för en halv inbaka pizza med fläskfilé, tomater, bearnaise fick jag en pepperoni, fetaost och oliv pizza. Men den gick ner den med. Sen tog Sara fram sällskapsspelen och vi satte tänderna i ett spel som går ut på att kvinnor svarar på frågor om män och tvärt om. Vi hade inga killar med vid bordet så vi körde en liten egen variant. Vi var pinsamt dåliga på endel tjejfrågor och värdelösa på killfrågorna, men kul var det. Nån som har ett bra tips på ett roligt sällskapsspel? Som man inte behöver en spelkonsol till ;)


Igår var vi till Kungsberget. Det var bra underlag, trevliga backar och mysigt område. Börjar bli som Fredrik och bli bekväm av mig, så det där med sittlift är väldigt bra. Jag var rätt skakis i början, kroppen minns väl vad som hände senaste gången jag åkte. Men efter några åk började kroppen slappna av och det blev roligt att åka igen. Ska skrapa ihop lite bilder från min och Fredriks mobil. Men just nu ska jag bara bädda ner mig och låta kroppen vila. Känns som jag blivit misshandlad, och imorgon ska vi bygga om/komprimera möbelstudion, får se vad min kropp kommer tycka om det.


Hemmagjord pizza och smarrig efterrätt

Klart som f*n att solen skulle skina och vara så där härligt fin idag. Blev en kort ridtur innan jobbet, men en lugnare häst idag. Nån som vi ta en praktik plats som hästborstare de närmare veckorna? Våren börjar tydligen komma så nu är det dags för pälsfällning (när Icke äntligen har slutat med den värsta fällningen).


På måndag kommer de sista sommarvarorna och då ska allt ut i butik. Har spaceat upp det sista idag, kommer bli spännande, mycket nyheter att se fram emot!


Efter att ha skjutsat hem mina kollegor hämtade jag upp Fredrik. Var som sagt fredagsmys som stod på kvällens schema. Blev ett besök på Ica Maxi så nu har degen jäst klart, blir hemmagjort pizza och till efterrätt blir det varma frukter men smält vit- och mörk choklad och vaniljglass till (blev inspirerad av vårat restaurangbesök på KB). Hungrig! Nån som brukar ha helt galna och udda saker på sin pizza? Själv kör jag på Bergsby standard. Krossade tomater, salami, hela champinjoner, tonfisk och självklart toppat med ost.


Vilken härlig och effektiv dag

Det har varit en underbar dag idag. Efter att jag fått upp värmen i kroppen och slitit mig från datorn tog jag tag i mig själv och blev en duktig flicka. Har äntligen planterat om min blomma i en ny kruka (kul med lite variation), dammtorkat, dammsugit, diskat och skurat. Nu är lägenheten i ett trevligare skick inför helgen. Sen passade jag på att pyssla om mig själv när Fredrik lagade middag, hårinpackning, ansiktsmask (som jag fick av min syster i födelsedagspresent), vaxat och smörjt in. Är en ny människa nu.


Sen var det dags för Fredriks fotbollsträning. Då passade jag på att smita till Sara för lite kvällsfika (är ruskigt mätt nu). Lagt upp planer inför helgen och lite små planer för helgerna framöver.


Nu ska jag försöka få lite mer sömn än igår/inatt. Ska pallra mig till stallet innan jobbet. Snart är det dags för fredags myssssssss! Och imorgon fyller världens bästa stora lillebror 17år!
Börjar man vara gammal när man säger att tiden går fort?!


Små killingar

A Lion would never cheat on his wife. But a Tiger Wood.


Började morgonen med att bli hämtad av Sara (känns konstigt att bli hämtad är van att jag är den enda som har bil). Hade lovat att agera lite bär och smak råd på IKEA, hon skulle införskaffa lite saker till sitt kontor på jobbet. Passade på att köpa lite saker jag med, två till hyllkonsoler till köket (så det blir färdigt nån gång), en till prydnadskudde, små matlådor och kronljus (min ljusstakar ekar tomma). Blev väldigt billigt tack vara Linneas present :) Är fortfarande lite ovan vid att kunna svänga förbi IKEA en snabbis för att små handla lite och äta lunch.


Hade tänkt mig några sköna timmar i stallet. Men åter igen var det dåligt väder när jag är ledig. Blåst och snö. Blev en kortare ridtur i skogen som gav oss vindskydd. Det verkar som att ränderna aldrig kommer gå ur min Tiger. Var väldigt lätta steg, högt tempo och mycket frustningar under ridturen. Jamena vi har ju aldrig sett små granar tidigare, hopplösa häst.


Som vanligt går tiden väldigt fort framför datorn. Hade tänkt vara lite duktig innan Fredrik kommer hem. Nu, städning.


  


KB restaurangen som är värt ett besök

Blev inget inlägg igår för mitt humör var inte på topp igår kväll.


Det är skönt med små grusvägar att rida på för man slipper trafiken. Nackdelen är att de snöar/drevar igen fort. Igår blev det lite mer plumsning än tänkt. Tiger kämpade på, dock inte lika positiv som snöharen Icke, hon som for som en kanonkula fram och tillbaka.


Både igår och idag har jag jobbet med att spaca upp inför sommaren. Mycket kvar att göra men det börjar utforma sig en bra plan för hur allt kommer och bli.


Igår kväll efter jobbet blev det restaurangbesök. Vi gick till en restaurang som vi ofta passerar med bilen vid tågstationen. KB www.konsertbaren.se. Fantastisk mat! Jag beställde baconlindad kyckling med Västerbotten pure, mango sås och vitlöksbröd. Blev även efterrätt, varma frukter med smält vit choklad och glass. Om ni har möjlighet gör ett besök där!


Mätta och belåtna gick vi till bilen. Och då får jag panik, det sitter en p-bot på vindrutan!? Tittar mig förvirrat omkring, för skylten vi tittade på när vi parkerade visade 8-18. Men efter att vi tittat oss omkring ser vi ytterligare en skylt som visar 00-24. ARG! Javisst får jag skylla mig själv om jag struntar i att betala parkeringsavgiften, men skyltningen var aningens konstigt ut så vi tog helt enkelt fel *suck*.


Känner mig på lite bättre humör idag. Fredrik håller på att göra smarrig middag. Ungstekt falukorv och hemma gjort potatismos med en egen toutch. Blir spännande att se hur det slutar.


P.S rekommenderar serien  ”Landet brunsås” som går på SVT2.


Smoothis

Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt med den blev riktigt bra ändå.

Fick mig lite sovmorgon innan jag begav mig ut till stallet. Hade jag vetat hur mycket det snöade hade jag tagit med mig snowboard glasögonen. Blev en lugn ridtur i skogen så vi fick vara i lä från snön. Återigen hade nån häst j*vel gjort en reva i Tigers täcke, tur nog hade jag lämnat nål och tråd i stallet så det vara bra att sätta sig och visa sina sykunskaper.  Tog några bilder på killingarna men jag, min dator och min mobil är inte riktigt överrens. Bilder kommer senare.

Snabba ryck hemma för Märta och jag skulle ner på stan. En födelsedagspresent byte och ett födelsedagspresent köp var dagens måsten. Hittade och postade en födelsedagspresent till min lillebror, hoppas han gillar den och att storasyster inte har helt fel smak. Hittade även en present till mig själv, ett armband från Snö med ett brett trä spänne och matchande örhängen (i grått), fick ett väldigt stor ha-begär, men det blir att drömma ett tag. Blev en fika på Waynes, deras smoothis är underbara, hallon-mango säger bara mumms! Jack and Jones hade utförsäljning på lite kläder, köpte tre shorts och en tröja till Fredrik, hoppas att storlekarna passar.

Ska ställa mig i köket och åstadkomma lite mat, imorgon är det jobb igen så jag behöver en lunchlåda, blir korvstroganoff.

(uppenbarligen är inte jag och min dator överrrens alls, hade tänkt lägga upp en bild på armbandet.. men men.. här är en länk iaf www.snoofsweden.se (är armbandet på första sidan, 499kr kostar det). Nu köket.


RSS 2.0