Duschade utomhus

Var skönt att inte måsta stiga upp idag, jag och Icke låg länge och väl i sängen. Sen var jag duktig och gjorde ett ryck här hemma, så nu är det diskat, dammsugit och undan plockat. Jag är mycket effektivare när Fredrik inte är hemma så det gäller att passa på när man har "en stund för sig själv".

Sen hade jag tänkt mig några timmar i stallet och ha det lugn och skönt. Men himlen bestämde sig för att öppna sig ovanför Björklinge när jag kom dit. Medans Tiger fick mummsa i boxen lagade jag ett vintertäcke och städade sadelkammaren. Så nu har jag gjort tillräckligt med duktigheter för idag ;P

Då jag inte får nån ordning på min dator la jag in mina mobilbilder här på Fredriks dator. Så ni ska få se sötnsarna från Skövde.


Det är är den sötase Doris som är Daisys andra föl. Man skulle kunna tro att Tiger är hennes mamma för båda är lika grå/vit spräckliga i ansiktet och halsen. Har mest bara närbilder på henne för hon försökte sitta i knäet (eller iaf kelas väldigt mycket).


Ponnyn till vänster är Doris halvbror Pilgrim som nu har blivit en stor ett åring.


Det här är Cayenne som är Cristalles första föl, hon står och kliar sin mamma medans jag kliar henne. Hon är otroligt smäcker och har ett super fint steg! (Hon hade fått ett litet sår på hasen därav det stora bandaget för att få det att sitta på plats)


Sist men inte minst är Chakira som är Chatines andra föl (Cristalle är hennes första föl), det är inte lätt att vara en stor flicka och försöka nå ner och äta.

Testing pågår

Vem tackar nej till gratis saker? Fick via jobbet en av de storsäljande fiberkuddarna, Fossflake. Funderar om jag eller våra gäster ska få agera testperson. Själv är jag lite kräsen och vill helst sova på min egna kudde, har en speciell nackkudde då jag har problem med nacken/axlarna att de domnar bort.

Något annat roligt som hänt är att Fina Stina har kommit ner till oss i Uppsala, blir ett alldelens upperligt tillfälle att använda mina nya klänningar. Kanske kan tigga till mig en gamal favorit, bli festsminakd av Stina innan utgång.

Nu ska jag agera hundvakt och gå ut med Icke, min sambo har återigen lämnat mig för att tillbringa ännu en natt någonstans i Sthlm.

Fullproppat!

Nästan 300kr fattigare men med en frys fullproppad med glass! Det blev mina efterlängtade Praliner (tror dom heter Hallon Favoriter nu), Sundbron maräng (gissa hur stor Fredriks besvikelse var över att dom slutat med Mini maräng i cup) och Smack lakrits som Fredrik slängde på beställningen i sista stund. Nu ska jag mummsa i mig en Pralin innan jag ska försöka somna i tid ikväll.

Nu är min familj påväg norrut igen

Då jag blev lämnad av min sambo under helgen och han tog med sig sina dator så har jag inte haft något internet (man känner sig lite väl mycket handikappad utan det). Han är hemma igen så nu har jag en dator att knappa på.

 

Har iaf hänt lite sen sist. I torsdags var jag, Fredrik och mina föräldrar till Skokloster, där vi gick en guidad tur på slottet. Vi fick en väldigra bra guid och fick lära oss hel del roliga historiska saker. Om ni lessnar på att shoppa är Skokloster värt ett besök! Och det är billigt att shoppa där om man inte kan hålla sig, som mig, jag köpte två vykort och en plansch (46kr gick det på) som jag tänkte rama in och hänga upp tillsammans med planschen jag köpte i Uppsala.Har även köpt tre gardinstänger att ha i vardagsrummet i huset, snart är hela det rummet inrett utan att vi ens hunnit flytta in :P

 

Igår hämtade mina föräldrar mig för en ”sista natt med gänget”, hade helgmys framför tv tillsammans. Idag var det dags för dom att åka norrut. Men vi hann med en lite shopping runda, köpte ett orange ribbstickat linne och gul cardigan på Carlings rea, en svart spetsklänning och en finstickad svart klänning på New Yorker. Börjar behöva en större garderob till mina kläder (just nu delar jag och Fredrik på en enkel garderob och en byrå), nya garderober ligger högt upp på inköpslistan (om det inte redan finns några passande i huset).Nu ska jag ha söndagsmys med Fredrik, kebabb och pitabröd, måste bara slåss lite för fjärrkontollen så tv:n visar något annat än Formel ett.


Promenad i Uppsala

Idag kom mamma och pappa hit för att umgås, vilket innebar en hel del promenerandes. Vi besökte domkyrkan (jag har bott här i snart två år och aldrig tagit mig för att besöka den, skamligt!), tittade kring slottet och Carolina Redeviva (där köpte jag en gamal sjökarta över norden, till och med Skellefteå fanns med på den) tänkte att jag måste ha något att hänga upp på väggarna i huset i höst.

Sen gick vi fram och tillbaka inne på stan, blev ett par mörkgråa jeans från Cubus (har ett par ljusgråa), örhängen som var vita små blommor på 70% rea på Åhlens, ett svart midjeskärp som jag tänkte ha till en av mina nya klänningar och ett svart smalt läderarmband med silver "pärlor" som går att linda flera varv runt lägenheten. Då min dator fortfarande inte fungerar (har iofs inte gjort någon kraftanstränging sen jag kom hem från semestern) så blir det inte så mycket bilder just nu. Har varit en väldigt svettig och uttröttade dag att promenera på, termometern har vandrat mellan +26-30 grader. Vi avrundade våran dag på stan med att sitta nere vid ån på Tzatsiki och äta en otroligt god middag.

Nu har vi precis sett klart Lost säsong 3, måste nog åka och köpa säsong 4 imorgon och beställa 5 och 6.

Första dagen avklarad

Nu har jag avklarat första jobbdagen och även varit i stallet. Hade en långdag på jobbet, gick väldigt bra på förmiddagen, hann med mycket och fick en hel del ordning och reda. Men hann inte tänka och planera så mycket som jag hade hoppats när jag hade kassapass, men det är en ny lång dag imorgon.

Igår bad Fredrik mig att ta det lugnt första jobbdagen och inte försöka göra allt på en gång så jag inte skulle bli trött och frustrerad, ett litet nervvrak, när jag väl kom hem. Fick lite andra saker att fundera på idag så vore det inte för att jag är trött nu och att det är sovtid för länge sedan skulle jag vara mer hyper. Om någon äger en spåkula eller förmågan att se in i framtiden hör gärna av er till mig, har endel viktiga funderingar som jag skulle behöva svar på.


Varit en skön sista semesterdag (har lite ...

dsc01257 (MMS)

Varit en skön sista semesterdag (har lite "semester" till veckan för min familj är ju här nere). Vi hämtade och lämnade bilen, myste med Tiger, har hälsat på bebis och köpt en fläkt. Vi har hunnit vara på Rusta, Biltema, Jula, Bauhaus, Jysk, Ica Maxi och slutligen på Coop där vi hittade en golv/pelarfläkt, nu njuter vi av att kunna vistas i lägenheten och rundar av dagen med lite jordgubbar.


Duschade av mig tre gånger igår

Vi hann inte mer än bära in väskorna igår innan vi åkte iväg igen. Det var som att gå in i en bastu i lägenheten, så vi begav oss ut på fläkt jakt. Men det var nog några som varit på det innan oss för ALLT var slutsålt, fanns bara enstaka takfläktar kvar. Gissa om det varit en svettig, sömnlös och jobbig natt. Tack och lov är det monligt ute just nu så det är "bara" +25 grader inne just nu.

Ska ut till stallet idag och se hur Flickan har det efter sin semester, måste handla hem något att äta (just nu har vi bara jordgubbar och melon hemma och det är iofs inte helt fel) och vi ska hjälpa Fredriks chef med att visa/sälja en bil.

Nu är vi i drakarnas stad, Sundsvall. Hela...

dsc01246 (MMS)

Nu är vi i drakarnas stad, Sundsvall. Hela gå gatan pryds av drakar i olika utföranden. Har lyckats samla på mig ett gäng med påsar. Två klänningar, två halsband, två örhängen, två balerinaskor, ett grimskaft och lite små saker. En lyckad rea shoppingdag helt enkelt!


Årets första (mycket sena) dopp

Efter lite tvekandes och funderande beslutade vi oss för att åka upp till Simmsjön för att bada (och då menar jag upp, för vi körde upp för ett berg för att komma till sjön). Var mycket svalare och friskare luft där uppe så vi satte oss ner och njöt av att kunna andas. Sen blev det svartare, svartare och började mullra. Fem minuter senare öppnade sig himlen och alla sprang sin väg från stranden, jag och Fredrik gick ner för att känna hur kallt det var i vattnet. Och då kunde jag inte motstå frestelsen att vada ut och simma lite, gud så härligt att få vara i vatten, det är något man verkligen saknar, man är van de senaste åren med att bo vid älven med brygga och bada hur mycket som helst på sommaren. Jag simmade/badade tills det slutat regna och då kom Fredrik och höll mig lite sällskap i vattnet (försökte få honom att doppa sig men han kom inte över knä gränsen). Sen la vi oss ner i solen och värmde/torkade oss. Hann precis bli torr och belåten då det började mullra igen, då gav vi upp och begav oss hemåt.

En liten rolig sak som vi hörde på stranden var att mamman som satte närmast oss hade döpt sina barn till Nora och Aron. Nora baklänges blir Aron och vice versa. Kul idé tycker jag!

Nu försöker min mästerkock laga ihop lite mat åt oss. Sen ska vi på bio ikväll, sista kvällen med gänget, imorgon åker jag upp till Sundsvall för att möte upp min familj.

Varm, varmt, varmast. Sitter ute i hammock...

dsc01224 (MMS)

Varm, varmt, varmast. Sitter ute i hammocken (släppte ut hästarna på morgonen för Fredriks mamma är inte hemma) och har precis läst ut "En shopaholics bekännelser", är på tok för varmt att vara inomhus. Men samtidigt härligt med dagar då man inte orkar göra något annat än ha näsan i en bok.


Klings glasstårta är ett måste i Fredriks ...

dsc01218 (MMS)

Klings glasstårta är ett måste i Fredriks familj när jag hälsar på. Nu sitter vi på altanen, ser fotbollen på datorn och har fullt med glass i magen. Har spenderat fem timmar i traktorn, prövade att stränga och det var lite knepigare än det ser ut, sen så har jag legat utslagen i värmen med en bok (var skönt med ac i traktorn).


Jag sitter i traktorn med Fredrik och ska ...

dsc01206 (MMS)

Jag sitter i traktorn med Fredrik och ska börja stränga, känner mig som en riktig liten bonnatös. Vi kör en Case Millennium traktor för er som undrar ;-)


En dag i Göteborg

Efter att min pojkvän hållit mig vaken större delen av natten genom att leka/mysa med katten. Jaga ljuspricken leken är lite irriterande när man försöker sova, och det är bäst att hålla alla fingrar, tår och andra kroppsdelar innanför täcket annars är det lätt att en katt fastnar i dom. Tog vi oss upp för att  besöka Göteborg, jag har bara varit där som snabbast en gång tidigare och då var vi bara inne i Nordstan.

Vi gick och gick och gick mellan olika butiker. Jag försökte hitta en klänning som inte bara bestod av svart,brunt, beige, men det var som vanligt en hopplös uppgift. Det blev slutligen en ny svart liten handväska.


Vi avslutade dagen i Göteborg med att sätta oss på en uteservering och njuta av mat och alkoholhaltiga drycker, är allt bra härligt med semester.

Oturligt nog hann vi hem för att nu sitta och se fotbollen, men imorgon är det äntligen slut på detta VM.

Dagens kommentar stod Fredrik för när vi satt på tåget till Göteborg:
-Va?! Tar det 1½ timma att åka tåg till Göteborg, jag trodde det tog typ 40min!
Jag och Liselott tittade fundersamt på varandra.
-Ja det gör det Fredrik, det tar 40min till Sthlm från Uppsala och mellan Sövde och Göteborg är det dubbelt så långt.

Dagens ursäkt kom från Liselotts pojkvän:
Varför han inte följde med till Göteborg, han skulle spela boule.

 


Jag, Fredrik och Liselott sitter i Götebor...

dsc01169 (MMS)

Jag, Fredrik och Liselott sitter i Göteborg, som visar sig från sin absolut bästa sida med strålande sol och varma vindar. Än så länge, hör och häpna, har jag inte shoppat något.


Ett glas vin i kvällssolen och laxen ligge...

dsc01166 (MMS)

Ett glas vin i kvällssolen och laxen ligger på grillen. Detta om något är väl en perfekt fredagkväll. Vi har hälsat på Pilgrim på hans hingstbete, han har hunnit bli ett år nu, och mycket större än sist jag såg honom, ska se om jag hittar några "före" och "efter" bilder sen. Vi var förbi Skara Hästsport, där blev det ett par bruna Withaker ridbyxor köpta till mig och en till flughuva till Tiger.


Jag tog mig (som vanligt) lite extra sovmo...

dsc01123 (MMS)

Jag tog mig (som vanligt) lite extra sovmorgon medans Fredrik skulle stiga upp för att hjälpa till med höet. Tjugo över tio kommer Fredrik in och säger "ladugården brinner". Hade Fredriks pappa kommit 20min senare hade dom inte kunnat släcka branden.


Lilla Felix är trött idag, Icke passar väl...

dsc01090 (MMS)

Lilla Felix är trött idag, Icke passar väldigt bra som sovplats. Han ligger och kurrar för fullt, Icke ser lite fundersam ut. Det blev 12.8kg jordgubbar som jag och Fredriks mamma plockade, hans farmor och farfar plockade ihop nästan 10kg, så större delen av dagens matintag består av jordgubbar, mumms säger jag!


Nu är jag, Fredriks mamma, farmor och farf...

dsc01082 (MMS)

Nu är jag, Fredriks mamma, farmor och farfar och ska plocka jordgubbar på självplock, himmelriket för mig ;-)


En heldag på stan tillsammans med Frida bl...

dsc01059 (MMS)

En heldag på stan tillsammans med Frida blev det idag, Fredrik är upptagen med att leka med traktorn. Blev en del rolig shopping, roligt med sommar rea. Varit och myst med fölen ikväll med, två av dom är riktiga kelgrisar, kommer direkt fram och vill pratas.


Såhär känner jag mig just nu, trött trötta...

dsc01047 (MMS)

Såhär känner jag mig just nu, trött tröttare tröttast. Det är tre hundar i huset men det är katten som sover på bädden. Varit och myst med mammorna och fölen, tror vi lämnar Icke här och tar med ett föl hem ist ;-)


Det här är vad som krävs för att få med si...

dsc01026 (MMS)

Det här är vad som krävs för att få med sig Fredrik och shoppa lite, pizza från Alpina.


Semestern har börjat

Har jobbat, ätit och sovit den senaste tiden, blev en väldigt tuff sista vecka på jobbt, så därav den dåliga uppdateringen. Och min dator har slutat fungera =( Får mobil blogga lite under semestern istället.

I fredags köpte Fredrik tre stycken fläskfileer så att han jag och Adde skulle ha lite fredagsmys. Jag var rätt så hungrig den dagen (helt slut på energi i kroppen), så jag åt upp en fläskfile själv, medans Fredrik tittade chockat på.

Första dagen på semestern började jag i stallet klockan åtta, var dags för Tiger att få nya fina sommarsko, passade på att putsa två träns. Sen var det hem för att fixa i ordning hemmet inför semestern, dammsuga, slänga all smutstvätt i tvättkorgen, plocka ihop allt som hamnat på efterkälke under veckan, diska och rensa kylskåpet. Är väl inget som platsar på listan av roliga saker att göra på semestern. Men detsto trevligare är det att komma hem efter den.

Har även hunnit med en vända på IKEA, skaffat lite insporation inför hus fixandet/inredandet i augusti. Nu sitter jag på Fredriks jobb och väntar på att Schenker ska hämta några saker så vi kan bege oss iväg sen. Ikväll blir det Skövde.


Min mobil har äntligen kommit hem igen

Det var en väldigt trött morgon idag, killarna satt uppe och spelade tv-spel till klockan två på natten. Hade en kortdag till klockan tre. Och då blev det raka spåret till Elgiganten för att hämta ut min mobil, äääntligen är den hemma igen!


Dumma jag åkte även förbi Hööks, eller det behövdes för flugsprejen börjar ta slut, men dom hade väldigt mycket lockande. Såg att dom hade kvar en lädergrimma och matchande träns som jag länge velat ha, och en hel del nya roliga träns, lila schabrak och annat smått och gott. Lyckades gå ut därifrån med endast flugsprejen.  Starkt jobbat av mig.


Just nu är min kropp tom på energi, tur att Fredrik gjorde middag och att Adde hade med sig Lost säsong 2. Ska luta mig tillbaka och njuta av det sista av denna kväll.


RSS 2.0