Handlingsförlamad

Vet inte vad jag ska ta mig till, känner lite smått panik i min kropp. När jag var i stallet efter jobbet råkade jag tappa min mobil när jag skulle hämta Tiger i hagen. Och antagligen har en häst klivit på den, för när jag hittade den var den alldelens skitig/jordig och skärmen visade bara streck i olika färger.


Så ni kommer inte kunna nå mig på ett tag, funderar på en snabb lösning genom att köpa en ny imorgon på OnOff som ligger mitt emot mitt jobb. Men den som alltid så måste den väl ligga på uppladdning ett tag innan jag kan börja använda den nya mobilen.


Ajja nu ska jag duscha och sen sova och hoppas på att det blir en bättre dag imorgon.


Historia och Kultur

Då var sommar helgen över (är iofs ledig imorgon med så jag hoppas på fortsatt fint väder).
Det blev en klassisk pizza fredag hos Sofia och Fredrik. På lördag blev det jobb, som flöt på väldigt bra. Efter jobbet blev det middag på en restaurang nere på stan tillsammans med Fredrik, Sofia och Fredrik. Var en Italiensk restaurang (kom inte på namnet för tillfället), med god mat och fantaskiska efterrätter. Efter vi njutit av den fina kvällen på uteserveringen åkte vi iväg för att titta på bilar, var street racing. En av bilarna var helt outstanding, snyggt stylad och den hade ljudanläggning för 140 000kr!


Idag började vi dagen med en vända till stallet. Blev en till barbacka ridtur som gick minst lika bra! Efter att vi fräschat upp oss åkte vi iväg till Gränby för att göra lite sommar shopping till Fredrik. Killar är otroligt effektiva när dom shoppar. Han köpte två t-shirts, två linnen, massor med strumpor, shorts, ett par sandaler och ett par nya Lacoste skor. Själv köpte jag en present till mina föräldrar och en present till min syster. Vi avslutade med en handlingsrunda på Ica för att kunna göra Kräftsoppa till middag, den blir jätte god! Efter att vi vilat maten en liten stund tog Fredrik på sig inlines och jag hoppade upp på cykeln, så begav vi oss till Gamla Uppsala och tittade på Gravhögarna, kyrkan m.m. I sommar ska vi göra en historisk vandringsdag tillsammans med Fredrik lillebror Henrik.


Så nu har vi precis kommit hem, dags att vila kroppen framför tv en stund. Värmen och dagens påhitt har gjort mig rätt trött (somnade en stund innan middagen). Hoppas det kommer fler sommarlediga dagar, och speciellt att jag får några varma och soliga dagar hemma i Skellefteå!


Bildbevis

Som enligt planerna blev det Täby igår efter att jag gjort bort allt fix hemma i Uppsala, det blev ett snabbt stopp på vägen i Upplands Väsby för att göra en sista minuten shopping i form av en picknick väska (10 min innan dom stängde). Vår plan var middag på båten med efterrätt. Som middag blev det den enkla rätten rostbiff och potatissallad, till efterrätt blev det jordgubbar med grädde. Var en mysig kväll som jag försökte föreviga med lite bilder (och bildbevis för att jag varit på båten). Har lite lätt för att bli åksjuk när fordon etc gungar/vaggar/eller vad ni vill kalla det, och jag har även kvar endel klaustrofobi (den har blivit mycket bättre sen jag var liten). Så nästa gång blir det att prova vara nere i kojen en längre stund, kanske övernatta där när båten ligger tryggt i hamn.

Som den lilla flicka jag är ska jag sova nu, är upp för att jobba imorgon. Sen får vi se vad det blir i helgen, lite lösa planer som ska spikas imorgon. Men här får ni lite bilder.



 
   

Sommar med Tiger

Nu är nästan allting fixat, har tvättat sex tvättmaskiner (tvättade tom duschdrapperiet som såg lite trist ut), har städat i garaget och fyllt på diverse vätskor i bilen, strukturerat om garderoben, bäddat med mina nya sängkläder, diskat, gått ut med mina insamlingar, betalat räkningar. Tror det var allt. Har inte städat bilen än, funderar på att göra det i helgen.

Har precis kommit hem från en sommar ridtur med Tiger. Vilket innebär sol och varmt, med varma vindrar som fläktade. Galopp barbacka längs ängarna. TRotts att jag inte hunnit rida så mkt den senaste tiden och det blivit mycket lugna ridturer var hon lika fin som vanligt, lätt i handen, samlad i formen och lyssnade direkt på alla hjälper. I min värld är hon den bästa häst man kan tänka sig. När vi kom tillbaka till stallet höll på på att höra upp höbalar till loftet med ett rullband, så snäll som hon är brydde sig hon inte det minsta över alla nya konstigheter.

Nu har jag pysslat om mig själv, tagit en lång och härlig dusch, så man får känna sig fräsh en liten stund innan jag ska ut i värmen igen. Ska iväg och handla sen åka vidare till Sthlm. Jag och Fredrik ska ut på picknick efter att han slutat jobba. Så imorgon blir det direkt från Täby till jobbet, skönt att jag inte börjar förrän klockan tolv.

The End

Idag har det varit en lång dag och framförallt varm dag. Som vanligt blev det extra jobb för min del, var en på jobbet som var hemma och sjuk. Men innan dess var jag och Sofia ut på en ridtur/promenad. Vi såg tre rådjur som var ute och betade på ängarna, vi stannade och tittade på en runsten från 1000 talet (om jag inte minns helt fel). Två saker som man inte brukar se i Norrland (speciellt inte några runstenar längs ridvägarna iaf).


Det kändes som att jag skulle smälta bort idag, ibland önskar jag mig en nyare bil med AC. Men vad vore jag utan mitt Skrälle?! Tog mig i kragen och dammtorkade, dammsugade och skurade lägenheten. Imorgon bitti har jag äntligen tvättid, ligger efter med tvättningen, så imorgon kommer mina nya sängkläder fram. Ska passa på att bära ut lite pappersinsamling etc undertiden tvätten går, måste vara effektiv. Om jag hinner ska det även plockas till i garaget.


Självklart ska jag till stallet och njuta av min lediga soliga dag. Måste även ta och skaffa mig ett liv imorgon, får fundera ut hur när jag är i stallet. Har precis läst ut sista boken i Twilight serien (The End of my life)! Vad gör människor som inte har en bok under sin nästa hela dagarna. Har försök läsa så sakta som möjligt men nu gick det inte längre. Har hört flera som brukar se på tv på kvällarna, tänkte att jag ska prova det framöver. Eller så kanske jag blir lite duktig igen, känner att jag har varit lite dålig på duktighetsfronten ett tag.


Sen så är det tydligen den 25:e imorgon. Vilket innebär lön och att Niclas åker till USA över sommaren. En trevlig resa till dig, och till er alla andra som ska ut och färdas. Själv ska jag snart boka biljetter för hemfärd till Norrland.


10 års jubileum

Då är jag hemma efter en trevlig och avkopplande weekend i Skövde, och en dags jobb på det.


Lilla Pilgrim har blivit så stor, svårt att se hur han fått plats i Daisys mage. Men det är ändå så fascinerande hur litet allt är på honom, den lilla mulen och dom små hovarna. Följde med Fredriks mamma när hon åkte iväg och lämnade Crystal för betäckning. Om allt går som det ska så kommer det vara tre föl i Skövde nästa år. Spännande!!


Idag har det varit en lång dag. Började klokan sju, och när jag kom till jobbet såg jag att mitt schema var ändrat så jag slutade klockan fem istället för klockan fyra. Varit lite smått kaos på jobbet idag. Var så skönt när man äntligen fick åka hem och vidare till stallet. Njöt av solen med att göra i ordning Flickan ute medans hon betade. Sen blev det en ridtur genom byn, hon var väldigt pigg och nyfiken på omgivningen.


Har avslutat kvällen nu med att sitta i telefon med min chef angående morgondagen då vi har en värdering som vår DC kommer och gör.
Vi har börjat sommar rea nu. Har gått och suktat efter nya sängkläder, men dom ligger på 399kr/st, underbar Satin kvalité. Men lyckligtvis för mig så skulle den färgen jag vill ha utgå ur sortimentet, så den blev nedsatt till 150kr/st istället! Det blev två påslakansätt och en rosa gummikrog till mina bilsaker som börjar hamna lite huller om buller i garaget. När jag äntligen blir ledig (onsdag-torsdag) ska jag fixa i garaget och med bilen, städa, tvätta och göra fint i lägenheten med alla mina små nyheter!


Tänke avsluta med att gratta mig och Tiger Girl på vårat 10 års jubileum. För det var 10 år sedan jag och min syster (och pappa med på ett litet hörn) köpte henne vid midsommar. Mamma blev lite chockad när jag sa att vi haft henne så länge. Är glad att jag hittat någon jag trivts så bra med alla dessa år och fortfarande njuter av att vara hos, hon är min alldelens egna psykolog.


Skövde nästa

Ingen rast och ingen ro för mig. Jobbade över både igår och idag, imorgon ska jag börja jobba tidigare. Direkt efter jobbet blir det hem och iväg igen, då ska jag och Fredrik åka till Skövde för att fira Midsommar. Och självklart titta på fölet!

Ligger och samlar krafter inför mina måsten ikväll. Jag måste diska undan, packa inför helgen och duscha. Jag vill hellre krypa ner i sängen med en kopp med någon av mina nya teer i, min bok i knäet och regnet smattrandes mot fönsterrutan.


Äter man sill till Midsommar här nere eller är det mer skaldjur som gäller? Till jul äter dom i alla fall kalkon, konstiga människor dom där människorna från söder. Dom tycker att Gävle är Norrland!?


Ensam igen

Nu har Charlotta tagit sig hem till Norrland igen. Stackaren var jätte förkyld så hon oroade sig över flygresan, men det hade gått bra.

Vi tog oss en sovmorgon innan vi begav oss ner till centrum. Blev lite lagom med shopping idag, köpte ett vitt långt linne som jag har tänkt ha under min långärmade kofta jag köpte igår och det blev en till te burk, hade sett en på Indiska som jag funderat på att köpa och nu var den passande nog på rea. Perfekt! Det verkar som att alla börjat med sommar rean, javisst är det kul att fynda, men det är så mycket människor (speciellt när vi var i Sthlm) och det är ingen ordning på sakerna eller storlekarna.

Har även varit i stallet idag, min stackars Flicka har varit utan sin matte i några dagar (inte för att det skulle blivit så mkt ridning pga allt regn som kommit). Det blev en skritt tur så hon inte hade någon chans att busa av sig eventuellt överskottsenergi med mig på ryggen. Imorgon blir det en längre tur och lite mer fart.

Nu försöker jag åstadkomma lite "middag" + lunch låda. Till maten blir det en film och sedan god natt, dags att börja om att jobba efter min ledighet.


Skelleftebor

Nu sitter jag och Charlotta i soffan, jag med en kopp av mitt ny inköpta te från NK (tillsammans med en fin teburk) och en skål med Mövenpick SwissChocolate.

Det har varit en bra shopping dag idag! Jag har köpt mig ett par sommar skor från Vagabond (ni får bilder senare), en långärmad kofta från min favorit affär Mango och mina te saker från NK.

När jag stod och provade mina skor hörde jag någon säga "Hej Bea". Och det ska inte vara någon där som kan säga så. När jag tittar upp möter jag Emma som jag jobbat med på Hemglass i Skellefteå, hon och hennes pojkvän var på en liten Sthlms semester innan det börjar dra igång för fullt upp på jobbet. Var jätte kul att träffa henne igen, och hon hade en jätte trevlig pojkvän. Sverige är inte så stort trotts allt.

Senare mötte vi upp Tomas som jag och Charlotta gått i samma klass som och tog en fika. Var nått år sen vi träffades sist, men vi har hållit kontakten på Facebook. Så det var på tiden att vi tog tag i att träffas, pratat om det flera gånger sen jag flyttade ner hit.

Nu ska jag återgå till min tekopp och kanske plocka fram min älskade bok. Vad är det förresten med människor som tillbringar en evighet inne på toaletter när det är kö utanför?!

Breaking Dawn

Har läst ut Eclipse, så nu har jag bara Breaking Dawn kvar, tack och lov är den på 700 sidor så jag har lite att göra ett tag framöver! Har även fått böckerna på ljudbok. Nu gör jag som Stina, sitter och lääängtar tills den andra filmen kommer upp på biograferna.
 
Har blivit förtjust i att läsa på engelska. Nån som kan rekomendera en annan serie på engelska, gärna med många böcker? Inte för att jag tror att jag kommer hitta någon som jag kan jämföra med Twilight.


Robert Pattinson
Edward Cullen

Regniga Uppsala

Då var ännu en dag avverkad i regniga Uppsala. Det blev en seg och skönt start efter vår utgång igår, vi började gårkvällen med middag hemma hos My tillsammans med Märta (var hennes sista kväll i Uppsala innan hon åker till Skellefteå över sommaren). Det blev pastasallad med diverse ingredienser och hallondrinkar. Efter att vi ätit oss mätta och fixat oss i ordning tog vi taxi ner på stan, blev utgång på Platina. Tog min första Tequila, det var inte så hemskt, inte värre än en vanlig shot. Träffade upp en "granne" Martin, var flera månader sen vi träffades sist. Satt och pratade med nån skateboard-kille. Hade en riktigt trevlig kväll helt enkelt.


Idag har vi påbörjat våran shopping jag och Charlotta. Jag var förbi på My´s jobb, Mekonomen, och köpte diverse nyttigheter till Skrället. Så att pappa kan känna sig lugn med att jag tar hand om min bil.


Sen gick vi över till Ikea. Köpte ett vardagsrumsbord i ek för att matcha byrån, en kudde till soffan som matchar mina gardiner och tyg i samma mönster som jag ska sy ett drapperi av. Bara massor med impulsshopping idag.

Efter en vända på Gränby är vi nu tillbaka i lägenheten. Blir en lugn kväll med ost och kex. Och en överrasknings efterrätt som Charlotta håller på att göra nu, lukar riktigt gott från köket! Innehållar blandannat apelsin, ingefära, kanel, socker. Någon som vet vad det blir?


  
tog bilder från Ikea, orkade inte fota.

Glöm inte kaffet

Idag har jag jobbat, varit riktigt roligt på jobbet. Har fått endel saker gjorde, skyltade om större delen av min avdelning för det har kommit nytt koncept för skyltningen.

Efter jobbet hämtade jag upp Charlotta på stationen. Det blev middag på Max, Frisco mål, smältost och Dumle Blizzer till efterrätt, innan vi åkta vidare hem till mig.

Charlotta är så söt som köpt presenter till mig i Riga (hon har varit där på en båtsemester). Fick en chokladkaka och två nya tesorter!
Hon var även förutseende och tog med sig kaffe. Jag dricker inte kaffe (har aldrig gjort) vilket innebär att jag inte har det hemma. Så det är ett tips för er som hälsar på mig, om ni vill ha kaffe så glöm inte det, för jag har absolut ingen koll på såna saker.


Baglady



Här är mitt halsband och armband som jag fick av Stina. Har varit dålig på att fota mina dagar den senaste tiden. Känner mig helt ur balans av det mulna och tryckande vädret. Jag förstår inte vart sommaren tog vägen? Tydligen har den fastnat nere i Malmö.


Idag har jag varit på jobbet, kan knappast kalla det att jobba det jag åstadkom idag, ska försöka rycka upp mig tills imorgon.  Fick besök på jobbet idag av Hannah och Per, två riktiga sötisar dom är. Hjälpte dom att hitta en gardinstång till Pers lägenhet, Hannah hade tröttnat på att det inte fanns några gardiner.


Det blev stallet efter jobbet, väderleken (www.yr.no en väldigt bra vädersida) hade rätt och det blev inget regn på eftermiddagen. Solen vågade sig fram lite mellan molnen, men luften var fortfarande väldigt tryckande. Det blev en lugn ridtur. Det är skillnad när jag rider ut med hunden och utan, som idag när Icke inte var med är hon tittig. Lustigt hur den lilla flamsmajan har en lugnande inverkan på Flickan min.


FinaStina

Nu har jag lämnat av min Stina på tågstationen. Hjälpte henne att bära på alla hennes väskor på tåget, så jag höll nästan på att åka med till Sundsvall, hann hoppa av precis i tid!


Vi har haft två mysiga dagar tillsammans. Hämtade henne på stationen igår på morgonen, vi åkte hem till mig så hon fick lämna sina saker och vi kunde fräscha upp oss. Passade även på att ha lite presentbytning, hon fick 4 stycken ölglas från BodaNova som jag köpte när jag var på Iittala, jag fick ett vackert pärlhalsband med matchande armband av henne! Sen blev det tillbaka till stationen och vidare till Stockholm. Jag kom igång lite med min shopping, köpte 4e boken i Twilight-serien, Breaking Dawn.  På tal om Twilight, Stina hade läst på sidan Tjuvlyssnat där någon hade skrivit om ett samtal mellan en kille och en tjej, killen sa till tjejen "Mänskligheten kommer att dö ut, efter att alla tjejer läst Twilight har dom så höga förväntningar på oss killar att ingen kommer duga". Haha han har så rätt i det. Som Stina skrivit "I have trouble dealing with the fact that Edward Cullen is fictional". Jag med.


Åter till min shopping, tog äntligen tag i och köpte mig en parfym, en blå/vit ögonskugga från Body Shop, ett fin rosetthårband  från Beyond Retro och en underbar klänning från Mango som satt så bra att jag bara var tvungen att köpa den. Charlotta kommer på fredag så vi ska ut i helgen och vad passar inte bättre än att få gå ut i en ny klänning.


Vi begav oss sen tillbaka till Uppsala för att möta upp Hannah. Det blev stenungs bakade pizzor och öl, fast Stina fick dricka upp min öl för jag har fortfarande inte riktigt utvecklat smaklökarna för att kunna njuta av en öl. Vi avrundade kvällen hemma hos mig med popcorn och massa prat.


Efter att vi nästan sovit bort halva dagen tog vi oss in till Uppsala. Efter min underbara upptäckt igår att jag fått tillbaka x4 så mycket på skatten som jag "egentligen" skulle få, så unnade jag mig en plattång som man även kan göra lockar med. Blev även endel bra att ha saker som hårtoning, ögonfransböjare m.m.


Har fått jobb några timmar imorgon, så jag ska försöka plocka ihop lite så det ser okej ut innan Charlotta kommer på fredag (jobbar ända till stängning på fredag). Sen så kommer jag ligga med min älskade bok under näsan som vanligt ikväll!


Pilgrim

Har varit fast ni min egna lilla värld några dagar. Så jag börjar med en kort resumé av lite som hänt i veckan.


Danne (kotknäckare/massör/akupunktör) var i stallet i torsdag, och det gick väldigt bra. Han knäckte till en liten snedhet bak på henne. Personligen tyckte jag det var lite läskigt när han stack massor med nålar i hennes rygg, hon brydde sig inte det minsta, men matte är lite nålkänslig.


Igår blev det grillning tillsammans med min gamla Skellefteå vän Hannah, hennes korridorkompisar Helga och Sofia, och Per, Yuri och Mike. Alla var riktigt trevliga och en massa intressanta samtalsämnen blev det under kvällen. Självklart kom det fram lite shotar som vanligt, hemmagjord körsbärsvodka, dom var riktigt goda men det blev lite svårare att cykla hem. Men hem tog jag mig iaf.


I morse plingade det på dörren, väldigt konstigt för jag kunde inte komma att tänka på nån som skulle kunna vara utanför min dörr en söndagsmorgon. Så det blev på med morgonrocken för jag låg fortfarande i sängen och läste. Utanför stod Jehovas! Om det var att jag stod i morgonrock eller att jag höll en schäfer i den ena handen, vad vet jag inte riktigt, men något av sakerna gjorde att dom bara lämnade över några papper och sen gick sin väg, puh! För några dagar sen stod dom och höll en lång föreläsning för en av mina grannar. En liten stund senare fick jag det här söta mms:et (se nedan), det är Fredriks mamma som skickade det. Deras ponny Daisy hade äntligen fått sitt föl under natten!



Pilgrim f. 6e juni


Sen så har trevligheterna bara flutit på under dagen, jag följde Märta och My för att gratta en annan gammal Skellefteåbo. Märta hade gjort kladdkaka och bröd på morgonen, hon är en sån söt tjej.


Nu har jag precis kommit hem från stallet, blivit en till lång ridtur. Solen har äntligen vågat sig fram igen, massor med vita frön från maskrosorna flög i luften, rådjuren betade på ängarna, det kändes som att man var ute och red i ett sagoland.


New Moon + två till

Efter en natts sömn, eller snarare någon enstaka timme för jag har sovit dåligt (var ute klockan halv sju på morgonen med Icke)! Ringde min fina Stina och förgyllde min morgon, det visade sig att jag hade New Moon hemma, så jag slapp åka till en bokaffär efter jobbet och leta efter den. Sen så trodde jag att det bara fanns tre böcker i serien, men det finns fyra! Det var dom bästa nyheterna jag hört på länge, så nu ska jag smita tillbaka till min andra värld.


Är fast i en annan värld

Den har väntat länge, i en låda, bredvid mig på bordet, i en hylla. Tillslut tog jag fram den för nu hade jag bestämt mig för att börja.


Fick för länge sedan låna en bok av min Stina, Twilight, på engelska. Hon hade inte ord nog för att beskriva hur bra den och de andra böckerna är. Men för mig var det en vampyrbok på engelska. Inte i närheten av min genre eller en för mig en lämpligt tjock bok på engelska. Det som tillslut fick mig att äntligen plocka fram den, för att låta mig slukas av en boks underbara värld igen, var faktiskt Fredriks mamma. När vi var ute och fikade berättade hon om en jätte bra bok hon läst på engelska, som inte heller var inom hennes normala genre. Sen när vi var hem till dom satt hans syster och såg filmen. Och måste erkänna att den inte verkade helt fel.


Så nu ligger jag helt uppslukad av min nya värld. I mina fluffiga och nytvättade sängkläder som är så underbart mjuka och sköna, älskar verkligen satin sängkläder. Kan tänka mig att det är såhär det känns att ligga på ett moln, och man vill aldrig stiga upp på morgonen.


Nu har jag förlorat på tok för mycket bokläsa tid.


RSS 2.0