Sol + Ledig

Har haft den ovanliga kombinationen solsken/värme + en ledig dag. För en gång skull kravlade jag mig upp ur sängen i tid, plockade och diskade undan innan jag och Icke gick ut och åt frukost i det gröna. Det finns ett trevligt grönområde på baksidan mellan husen, men bänkar, lekplats, träd, kulle m.m. Dagens outfit blev bikini, shorts och linne.

Klockan tio kom SJ och K och hämtade mig, så vi begav oss mot Gustavsberg. Om jag hade plats och råd skulle jag köpa en stor del av Iittala affären, fick tyvärr behärska mig då mitt förvarings och visningsutrymme är väldigt begränsat. Blev några saker köpta iaf, lite billigare än vad det egentligen skulle ha blivit i och med att SJ jobbar som butikschef på Iittala och dom hade 50% i personalrabatt den här veckan. Det blev en frostad Marimekko skål till mig själv, två Origo skålar till mamma, fick en frisbee till Icke och en present till min fina Stina (vad kan jag inte berätta då hon brukar titta in här ibland). Imorgon blir det en promenad med den nya frisbeen, kanske kan jag äntligen kasta lite längre så hon får springa lite.


 


Vi köpte med oss varsin hamburgare och satte oss i hamnen och tittade på vattnet, alla var vi överrens om att vi saknar närheten till ett trevligt vattendrag att sitta bredvid, det är ett plus poäng till Skellefteå. Efter att vi njutit av lugnet en stund körde vi hem till Uppsala igen, var snabbt förbi hemma och hämtade med mig Icke för att sen åka vidare hem till SJ och K. Sen tillbringade jag och SJ resten av eftermiddagen med att ligga ute i solen i bikini och äta jordgubbar, Calippo Cola glass och vindruvor, och skvallra förstås.

När det "äntligen" blev lite svalare åkte jag och Felicia till stallet. Det blev över en timmas ridtur längs en ny väg, båda tanterna var pigga och hade spetsade öron. Vi red förbi några otroligt söta föl, något mindre gulligt var den döda ormen som låg på vägen. Vi pratade om det i veckan på jobbet och kom fram till att det värsta djur som kunde komma in i huset var en orm! Någon som håller med eller tycker något annat?


Saknar mina lägenheter

Jag har aldrig använt mina balkonger/uteplatser i mina tidigare lägenheter, bortsett från att vädra/damma sängkläder och mattor. Har aldrig riktigt förstått meningen med balkonger, små utrymmen som du bara kan sitta still på. Men nu vet jag, för bor man 75 mil från sina föräldrar och deras härliga trädgård och mysiga brygga så behöver man en egen uteplats. Tidigare har jag åkt hem till dom för att njuta av sommaren, nu skulle jag göra nästan vad som helst för en lägenhet med balkong!


Imorgon ska jag, Sara och Krille till Gustavsberg (tror jag det heter), där ska vi titta (köpa) Iittala porslin m.m. Sen ska jag och Sara ta en lunch ute i det gröna, för blir det som dom lovat så kommer morgondagen var en super dag.


Sen när det blir lite svalare ute ska jag och Felicia på en ridtur. Tur att jag har stallet så jag kan vara ute och njuta vädret en stund.


Bortspolad

Kan inte tänka mig ett tristare väder än det som varit idag, små regnat eller öst ner. Väldigt humördämpande.
Det blev som sagt en vända förbi Hööks, köpte Hästsalva, sulor (äntligen!), ett par nya strumpor (mina gamla har gjort sin sista ridtur) och en vattenflaska/skål till Icke för våra varma stall och bil dagar. Har hänt några gånger att man kommit på att man hade behövt vatten och en skål till Icke i bilen. Jag och Sofia var in på en djur affär efter att vi varit på klubbkvällen på Tema Sportia, blev förresten inget för min del för jag hittade inga skor med bra schvung i. Åter till djuraffären, där hade dom också en likadan vattenflaska/skål som på Hööks men den var dubbelt så dyr!? Och hundkopplen, som ser exakt ut som ett grimskaft, kan dom plussa på mellan 50-100kr på!


Det kom en liten solstrimma i vardagen, jag fick ett presentkort på 100kr från Body Shop. Så någon dag ska jag kila och shoppa mig något litet.

Har gjort lunch för imorgon, kebab, ris, pitabröd och sallad. Blir varma mackor till kvällsfika om en stund. Och som avslutning blir det en kvällspromenad med Icke och passa på att bära bort papper- och kartong insamlingen.

Duktig på min lediga dag



Bästa mysplaggen är morgonrocken och mina knähöga tofflor som jag fått av Frasse.


Har passat på att vara duktig för jag har varit ledig från jobbet idag (skönt med en heltidsvecka för då vet jag exakt när jag ska jobba och att det inte blir något extrajobb utöver). Började dagen med att storstäda lägenheten. Det blev en vända med dammsugaren, alla möbler fick bli dammtorkade, golvet skurat, fönstret putsat både invändigt och utvändigt, duschkabinen skurad och undan diskat och bort plockat. Jag har den konstiga (men bra) uppfattningen att städning är avslappnande och roligt. Men istället tycker jag det är jätte tråkigt att laga mat.


Efter att ha gått och hoppats på bättre väder så gav jag upp och begav mig till stallet. Det blev en ridtur på banan i regnet och en längre stund borstandes. Hon är inte lika avslappnad på banan som hon är ute så vi har lite att jobba på, gör inte saken bättre att jag tycker det är tråkigt att rida på banan. Men en varierad ridning är väl bäst så det är bara att traggla lite ibland, snart slappnar hon av och blir lika fin på banan som hon är ute.


Stannade på Ica på vägen hem från stallet, blev lite middag, frukost och lunch handlande. Men innan det är dags för middag ska jag förbi Hööks och köpa lite mer insektsmedel, sen ska jag och Sofia på Team Sportia på klubbkväll och sen blir det middag med F som avslutning på dagen.


Skönt med en dag då man verkligen åstadkommit något.

Regn i hela Sverige?

Jag la in en beställning innan jag åkte till jobbet om bra väder i eftermiddag, tydligen har den fastnat någonstans i byråkrati maskinen (som papper man skickar in till Facket) så det passerade ett regnoväder med ösregn när jag slutade jobba. Så det blev ingen vända till stallet idag. Jag är ledig imorgon så det får bli en lång och härlig ridtur då istället.


Jag känner mig så trött och seg idag att det inte blir så mycket till uppdatering. För min del blir det ett glas O´boy med ost och skink mackor medans regnet får smattra bäst det vill på rutan.


Kände mig väldigt liten

Igår hade vi inventering på jobbet, min och Sofias del gick väldigt bra, var möblerna för Becca och Micke som tog tid. Tyvärr är det inte centrallagrets starka sida att skicka rätt sommar varor.


Efter jobbet bar det av mot Bromma för att hämta F på jobbet, blev en avstickare till Märsta för att hämta Adde som skulle leverera åt F på kvällen.


Vi lyxade till det lite med att stanna på Kista gallerian och äta middag. Inne i gallerian har dom något som heter Food Courter, där det finns flera restauranger med en stor gemensam sittplats för alla gäster. För min del blev det Grekisk mat och F åt från Steak House, det var god mat och mycket billigare en än vanlig restaurang, rekommenderas och man kan alltid passa på att shoppa lite. Blev även en marängswiss till efterrätt som vi delade på.


Efter att vi kände oss mätta och belåtna tog vi bilen på en rundvandring i Djursholm. Kände mig väldigt liten när vi åkte runt bland alla lyxvillor. Det var sjukt hur stora och vräkiga dom var, och väldigt vackra. Vad använder dom alla tre våningarna till? Med tanke på att en våning är som en stor villa?!


Nu har jag suttit i telefon en halvtimma med Handels a-kassa, imorgon ska han ringa upp och se om vi får någon ordning på det här. Så för min del blir det snabba ryck till jobbet nu, skönt med en kortdag. Sen efter ska jag och Icke till stallet, det är varmt men mulet ute, hoppas att det spricer upp tills ikväll. Imorgon har jag en ledig dag!


Änglar och Demoner

Trotts att jag var ledig igår hade jag fullt upp. Blev en vända förbi Ikea på morgonen, blev lite velig vilket tyg jag skulle välja så jag avvaktar tills jag fått lite smakråd (hittat ett som jag känner mest för men vi får se). Sen blev det ut till stallet, en liten oseriös ridtur, skrittade ut i skogen på en ny väg och filosoferade. Blev betessläpp i den riktiga beteshagen. Tiger skrittade och åt samtidigt, såg ut som att han trodde maten skulle försvinna vilken sekund som helst, men tillslut ställde hon sig och betade i lugn och ro.


 

 
bild 1, tinkern Schack Matt, varmblodet Sylvass och Tiger


Det blev även liten motion för mig, jag tog en promenad till affären för att handla lite saker till middagen. Min plan var att överraska Fredrik med middag när han kom, och gissa om han blev det! Han tyckte jag var jätte duktig och att det blev riktigt gott. Det blev pasta med ost och skinksås till varmrätt och dumlekladdkaka till efterrätt. Mätta och belåtna åkte vi ner till stan för att se Änglar och Demoner på bio, blev en kopp te och cappucino på café Storken medans vi väntade. Jag tycker att Dan Brown skriver väldigt bra, och att dom lyckats rätt så bra med filmen. Självklart kan man inte få med så mycket i en film som man får i en bok, men man fick iaf en bild över alla ställena han skrivit om i boken och det verkar vara ett trevligt semestermål med mycket att se på.


Efter min lediga helg var det en långdag som start på den här veckan. Har varit väldigt vimsigt på jobbet men vi lyckades traggla oss igenom den. Som vanligt blev det raka vägen till stallet, för en mer seriös ridtur. Tränade övergångar och det gick så bra! Vi tappade formen lite i övergången skritt till galopp, men det är kul att ha något att jobba mot. Nästa vecka är det äntligen skoning, så ska flickan äntligen få sulor fram, hon tycker det är lite jobbigt med den grusigaste vägen. Sen så kommer även en massör/kiropraktor/akupunktör nästa vecka som ska få kolla igenom henne, det ska bli kul och intressant.


Imorgon börjar vi klockan sju, har en stor inventering av alla sommarsaker och sommarmöbler, hoppas jag inte ligger och drömmer om det i natt.


Jag har fixat, jag har städat ..

Jag har lyckats åstadkommit något idag. Dammsugit bilen och lägenheten, skurat, tvättat, sytt lite och självklart varit i stallet. Blev en längre ridtur med galopp i skogen, hon var rätt pigg efter sina två dagars vila, men så går det när matte åker iväg på mini semester till Skövde. Var duktig och putsade upp två träns idag. Hopplöst hur smutsigt allting blir hela tiden, i stallet, hemma, bilen m.m. Eller så börjar jag bli en städfanatiker, är iofs mycket möjligt, haha.


Funderar på en vända till Ikea imorgon. Har mätt hur mycket tyg jag kommer behöva. Får främmande snart så då har jag en anledning att ta mig i kragen med mitt lägenhets fixande. Lyckades fixa några saker tills Ewe kom och hälsade på mig. Om allt går enligt planerna kommer Stina upp tisdag-onsdag vecka 24, sen kommer Charlotta lördag-tisdag och Johanna fredag-söndag. Har iaf några dagar emellan besöken så man hinner röja upp inför nästa gäst. Ska bli super kul med allt besök!


40 mil hit och dit

I onsdagskväll körde vi till Skövde. Jag och Fredrik hinner träffas väldigt sällan så det var kul att sitta instängda i en bil och få prata om allt mellan himmel och jord. Vi kom fram rätt sent så det blev sängen direkt.

Torsdagen bjöd på allt möjligt, tyvärr blev det inga bilder för både jag och Fredrik hade en mobilfri dag så vi fick umgås i lugn och ro. Vi hjälpte till att bygga stallet, klippte och satte fast armeringsjärn till grunden. Stallet kommer bli så jäkla snyggt!


Det blev snabbt in och klädbyte för sen var det släkt lunch/middag, köttgryta och chokladkaka till efterrätt. Vi grattade Liselott, jag och F hade köpt två gigantiska badlakan till henne. Funderar på att köpa hem likadana till oss, jag älskar stora handdukar som man kan vira om sig efter duschen så man slipper frysa.


Sen följde vi med hans kusin R och tog in korna från betet, undertiden dom fixade så tittade jag och Icke på kalvarna och matade tjurarna, tjurarna var mer intresserad av Icke så då kunde jag passa på att klappa dom, kände mig som ett litet barn på en djurpark.


Efteråt blev det klädbyte igen så vi kunde åka och handla för kvällsmaten, jag önskade mig grillat och till efterrätt blev det rabarberpaj. Hjälpte F mamma på kvällen med att ta in hästarna, hon har blivit riktigt tjock deras ponny Daisy, kommer ett föl om några veckor! I veckan ska hon in och se om deras äldre halvblodsto blivit dräktig och eventuellt betäcka 3 åringen, kommer bli en spännande sommar nästa år med ännu fler föl.

fredag morgon körde vi hem, 40 mil, för jag skulle börja jobba klockan tolv. Tog en stund innan jag kom igång men det gick rätt så bra på jobbet. Efter jobbet följde jag med Linda hem. Hon, hennes kille Nisse och deras dotter Tindra skulle äta hemmagjord pizza, kändes riktigt lyxigt med hemmagjord pizza en fredagskväll.

Nu har jag en ledig helg framför mig. Är mulet ute, hoppas bara att det inte kommer nå regn, hade tänkt mig några riktiga stalldagar och kanske ska symaskinen få komma fram. 


Samma medicin tillbaka

Ligger hemma efter en promenad med Icke. Jag skulle egentligen var i Täby nu, men så blev det inte. Det blev lite panik på jobbet, för att göra en lång historia kort så slutade den med att jag ska jobb imorgon. Så nu får Fredrik smaka på samma medicin som när han inte har kunnat komma till mig på grund av att  han har fått extra jobb, som han sa "-Är det såhär det känns när jag ställer in saker i sista stund". Så min/våran morgondag innebär först jobb, sen stallet (för min del) och sen ska vi köra till Skövde. Fredriks lillasyster Liselott har fyllt år så vi ska dit och säga grattis. Längtar att få åka iväg, älskar att åka bil med Fredrik och det börjar vara ett tag sen sist jag träffade hans familj, måste höra hur det gick på 3 års testet för deras unghäst och om dom bestämt vilka hingstar dom ska betäcka med. Måste ju ha en back upp plan efter Tiger, hihi. Så på torsdag ska han och jag ta igen våran förlorad tid med att gå ut och äta tillsammans i Skövde.

Det här med löpen gör Icke väldigt konstig. När jag var hem på lunchen gav jag henne ett grisöra, den bästa godsaken hon vet, när jag kom hem låg den kvar i hallen helt orörd! Mycket konstigt. Men efter lite övertalning har hon mumsat i sig det.


Hoppas på bra väder imorgon, längtar efter en ridtur! Nu ska jag bläddra bland kanalerna och se om det finns något att slötitta på tills det är dags att sova, ska försöka vända tillbaka dygnet lite för jag jobbar många tidiga mornar framöver.


Skärsår och blåmärken

Har både små och stora blåmärken på min kropp, de flesta sitter på benen. Har tidigare klarat mig rätt bra men nu har jag även fått lite skärsår på armarna och händerna. Pia på jobbet berättade att när hon började här fick hon (får även fortfarande) blåmärken och skärsår på armarna. Flera i hennes närhet trodde hon var deprimerad och skar sig. Så det beror inte på att jag är ny på jobbet, så jag lär se ut såhär i sommar. Får skaffa shorts, kjolar och klänningar som går minst till knäna. Långklänning vore kanske något? Är ju rätt poppis så det finns lite att välja bland.


Är hemma en snabbis på lunchen, har Icke hemma så när jag har långdagar åker jag hem så hon ska få en liten promenad. Lite smått stressande ibland men jag har inte hjärtat att låta hon vara inne hela dagen. Som Cesar sa igår "-Ingen av hundarna vi varit hem till får gå ut på promenader". Är det inte därför man skaffar hund? Eller är dom bara en status grej eller en accesoar nu för tiden.




Chines-Icke i baksätet på min bil.

Cesar

Har varit en utmattande dag på jobbet, haft mycket griniga kunder. Hoppas på en bättre dag imorgon. Det är leveransdag, har fått några fler jobbtimmar imorgon, så det blir en hel dag på jobbet.

På väg hem stannade jag på Rixos, köpte med mig en kebabtallrik och en liten cola, tänkte lyxa till dagen lite. När jag kommer hem ligger Icke platt på golvet och det bådar som sagt inte gott. Det luktade väldigt konstigt i lägenheten, när jag tände lamporna ser jag att Icke har bajas, på fårskinnsfällen och på ek byrån! Så det var bara fram med en stor soppåse och sen skurhinken. Det har hänt två gånger tidigare att hon gjort såhär i samband med att hon löpt.

Blev kebabtallrik med lite sladdriga pommes till Cesar i stället. Tycker han är helt fantastisk, väldigt imponerande och inspirerande! Om inte Tiger hade kommit ner nu på våren hade jag tänkt gå en hundkurs med Icke. Jag/min familj har aldrig haft hund, så det här med att vara hundägare är något nytt för mig. Icke är super snäll och lyssnar jätte bra, hon var inte så när vi fick henne så det har vi fått jobbat på. Nu kan jag ha henne lös när jag är ute och rider, hon lyssnar, är lugn och trygg i sig själv. Förr gjorde hon utfall mot andra hundar i kopplet, hon gick med svansen mellan benen eller låg rygg (bortsett från när hon skäms över att hon gjort något). Men jag skulle vilja lära mig mer saker, hur man tränar fot, olika trixs, lite allmänna råd och idéer. Nackdelen med att ha ett sådant stort intresse som ridning och egen häst är, att det går ut över saker man också skulle vilja prova.

Nu blir det fram med dammsugare och skurhinken igen, lika bra att storstäda när man ändå börjat.


Puzzel på mms

Vaknade och såg att jag fått ett mms av min mamma. Min lillebror hade tagit kort när Puzzel låg och sov i en skokartong, hon är bland det sötaste som finns. En av hennes favorit platser att ligga på är mellan mina bröders datorer. Där är det varmt och härligt och hon har full koll på dom, för inget är så viktigt för henne än att ha koll på alla. Ibland undrar vi om hon tror att hon är en hund eller något. Hon är orolig om inte mina bröder är hemma på kvällen när det är sovdags, hon kan sitta ute en dag och titta på när dom spelar bandy och kommer det en annan katt eller hund in på gården jagar hon bort dom.


 

Bil krockar

Jag stannade på Ica när jag körde hem från stallet, där stod en Volvo som dom lagat med silvertejp?!  Har förundrats över hur obrydda Uppsalabor är om sina bilar. Här om dagen var det en liten sportbil som saknade hela sin vänstra framskärm. Får gå ut och fota så ni får se vilka dåliga bilförare dom är här nere.

Jag ska nog få ännu mer främmande i sommar av Johanna och Joel, dom kommer förbi några dagar, men mest Johanna för Joel skulle vidare och träffa några vänner. Självklart kommer det bli en vända till stallet så hon får se hur Tiger har det nu. Med sina nya hagbästisar, alla hästarna är lika gnäggiga och har verkligen blivit super kompisar. Connemarastoet Cher-Lie har full koll på Tiger, för det är hennes kompis tycker hon.


Hoppas ni tagit er tid och lyssnat på Alexander Rybaks låt, jag kan inte sluta göra det. Måste ha varit en otrolig stämning i Norge idag.


Hade tänkte börja med middagen nu, men så började Gossip Girl och konstigt nog har jag inte sett det avsnittet, så jag är fat här ett tag till.


Norge!

Gled in lite snyggt på jobbet, gjorde mina timmar och gled ut igen. Är skönt att inte behöva göra alla öppnings och stängningsrutiner jämt. Precis som vilken annan dag som helst blev det direkt till stallet efter jobbet. Jag tror aldrig min häst gnäggat så mycket! Känns skönt att hon fått några riktigt bra hästkompisar i hagen, efter att hon fått stått mycket själv i Bergsbyn. Men det blev lite tjatigt med gnäggningarna under en hel ridtur. Idag var det premiär för myggmedel på hästen.
Vi gjorde i ordning henne medans hon fick beta och då var hon lite irriterad över mygg/knott, känns lite konstigt att börja med det redan.


Det blev middag hos Sofia och Fredrik ikväll, självklart med Eurovision till. Håller helt klart med om att rätt låt vann, det var min favorit i alla fall. Alexander Rybak med Fairytale.


I'm in love with a fairytale, even though it hurts.
Cause I don't care if I lose my mind.
I'm already cursed.

Everyday - we started fighting.
Every night - we fell in love.
No one else could make me sadder,
but no one else could lift me high above.


Ska bli spännande att se vad Norge kan komma med nästa år. Jag tycker att Ryssland lyckades väldigt bra med upplägget, designen m.m. Riktigt snyggt var det.


Måste bara få klaga över mina blåmärken igen. Jag lekte gymnast och klättrade upp på en av stålställningarna vi har på lagret, så nu har jag ett stort blåmärke på knäet som är uppsvällt och värker. Festa lugnt nu, tant Bea och tant Sofia ska sova nu, för vad kan man annars göra på en söndag än att jobba?


Jag passar på att säga ..

Känner att jag inte riktigt kommit igång efter ledigheten, blev en rätt så lugn dag på jobbet. Efter jobbbet blev det som sagt pizza med Sofia, var hem en snabbis och hämtade Icke. Sen blev det Talang och efter det Heartbreak Hotel, båda två lika pinsamma. Värst att se på är nog Idol. Heartbreak Hotel var helt klart en sevärd film, måste erkänna att jag har den på datorn och att jag har börjat sett den en gång med stängde av för den verkade inge bra, men oj så fel jag hade.

Jobbar i helgen med, även måndag och tisdag. Men det är kul, jag trivs på mitt jobb, bara tråkigt att jag känner mig så slö just nu. Pappa sa att det skulle bli varmt och fint väder här nere, det kommer göra gott. Är så less på all blåst som tar bort värmen i luften. Jag tog lite bilder på våran morgonpromenad, Icke hittade en super pinne, hon hade lite svårt att bära den i början för hon tog för långt ut i ena hörnet, men skam den som ger sig.

 


Tänkte passa på att avsluta med ett grattis klockan har hunnit bli efter tolv. Så jag vill ge ett stort GRATTIS till min underbara tjej Stina som fyller år idag!

Roligt eller jobbigt?

Väcktes idag av att någon klippte gräset nedanför mitt fönster. Vet inte om jag ska känna mig glad över att sommaren är här på riktigt (är ett stort sommartecken när gräsklippningen drar igång) eller att det var jobbigt att vakna ur min sovmorgon, hmm. Jag ska nog känna mig glad, är en bättre start på dagen. Har i alla fall hunnit diska undan, men nu är det dags för brunch så det är bara att dra fram mer disk igen. Fördelen och nackdelen med en liten diskbänk är att man inte kan samla på sig allt för stor hög med disk. Sen blir det en längre morgonpromenad, ser inte ett moln på himlen, men det verkar dock blåsa lite. 


Saknar att ha min syster här.


Badrummet

Tog mig en kvällsdusch, som vanligt kom funderingarna om att måla om i badrummet. En av tjejerna som bott här tidigare började spackla badrummet men gjorde det aldrig klart. Så nu är det lite spackelfläckar över gamla hål och i taket. Känner att jag måste ta tag i det här någon gång. Har en dröm om hur jag vill att det ska bli. För som det verkar i dagsläget kommer jag att bo här ett tag. Uppsala Färg ligger en liten bit från jobbet, ska ta mig i kragen och gå dit, prata med dom vad jag behöver för mitt lilla projekt. Sen skulle symaskinen behöva få komma fram någon dag, hittade ett tyg på Ikea när jag och Ewe var där som har ett lämpligt meterpris som jag har tänk sy två draperier av. Måste leta reda på mitt kreativa jag igen.

Börjar inte förrän klockan tolv imorgon. Riktigt härligt med sovmorgon, om jag har tur vaknar och stiger jag upp i tid så att jag hinner plocka undan innan jobbet och ta en lite längre morgonpromenad. I och med att det är fredag imorgon (konstigt nog, veckan har gått fort) blir det middag med Sofia efter jobbet, både min och hennes Fredrik är upptagna så vi får gott roa oss själva. Lutar åt en smarrig pizza från pizzerian som ligger i närheten av dom. Har annars blivit lite smått beroende av Kebab tallrik, Fredrik har fått mig att tycka om lök, pommes och coca cola, illa.

Ps. Norges bidrag till Eurovision är riktigt bra, Alexander Rybak med Fairytale.


Slut på ledighet, jobb framöver

Då var det slut på ledigheten. Började med en rätt så smärtfri dag på jobbet, en härlig liten kortdag. Både jag och Sofia slutade klockan fyra så efter jobbet bar det av till stallet. Äntligen var Tiger sitt vanliga jag igen! Fortfarande lite brunstig och gnäggig men inte sådär stark och helt ointresserad av vad matte vill få ut av ridturen. Vi fick alla fyra motion idag, på vägen bort promenerade/joggade Sofia och jag gjorde det på vägen hem. Självklart var även Icke med och fick sig lite motion.

Det var en skamsen hund jag kom hem till efter jobbet, förstod först inte vad hon hade gjort, allt i lägenheten var i sin ordning, sen såg jag att hon börjat löpa, usch vad hon tycker det är pinsamt med tikskyddet. Så nu har jag en brunstig häst och löpande hund, yippie. Jag verkar i alla fall ha lyckats med inoljningen av byrån, den ser och känns mycket bättre.

Måste bara slänga in en kommentar om hur hopplös man är ibland. Vaktmästarna stängde av vattnet idag på grund av att dom skulle laga en läcka. Så när jag vaknade på morgonen hade jag inget vatten, och självklart håller jag på att törsta ihjäl! Man är allt bra lustig, när man vet att man inte kan få något då vill man ha det som mest.

Slänger med en rolig bild som Ewe tog av Icke när hon var här.



Inoljning av ek möbler

Jag har en ek byrå som Fredrik fick av sin familj i födelsedagspresent/julklapp hemma hos mig. Vi tyckte det var bättre att jag hade den än att den skulle stå outnyttjad i Skellefteå av honom, för han har så många garderober/förvarings möjligheter redan i sin lägenhet där.

Jag tycker om trämöbler, de ger en varmare känsla i hemmet och det är mer liv i dem än målade möbler. Men om man vill kunna njuta av sin möbel i flera år framöver måste man underhålla dem, inoljning 2-3 gånger per år är den normala rekommendationen. Har sett att byrån verkat torr så idag tog jag äntligen tag i saken. Jag har fått tips av en kollega att hon använde matolja/rapsolja/vegetabilisk olja när hon oljar in sina möbler. Så jag köpte mig en flaska och oljade in den. Det blev två varv olja med ett Scrubs avsnitt i mellan och avslutade med att torka bort den överflödiga oljan, nu ska den få "vila" i 12 timmar innan jag kan ställa upp mina saker igen. Den ser ut att må mycket bättre, är ingen höjdare om ens nya ekmöbler spricker.


Har dammsugit, diskat och snyggat till hemma. Passade på att ta med en av hundborstarna när jag och Icke gick till affären, tänkte slippa få in massor med ny päls direkt. Men borsten ville inte ta någonting! Har en stor borste som ser ut som en vanlig hårborste och en med kortare och tätare piggar, men ingen av dom vill ta åt sig den pälsen hon tappar nu. Vet inte vilken typ av borste som lämpar sig åt en schäfer, någon som haft erfarenheten av den typen hundpäls?


Nu kom solen

 Lite elakt att solen kommer fram när Ewe har åkt hem till Skellefteå igen.

Jag började dagen med att köra till stallet. Blev en lugn ridtur medans vi njöt av solen. Efter ridturen fick Tiger gå och bete vid ridbanan undertiden jag borstade Icke. Lite komiskt att Tiger blir ljusare på sommaren och Icke blir mörkare, får se om det kommer växa ut någon ljus sommarpäls på Icke framöver. När jag skulle borsta Icke såg jag inte efter vart jag satte ner min hand, träffade precis dom små brännässlorna som växt fram, så nu klias det på mina fingrar, någon bra huskur mot det?



 

Grattis Sverige

Har legat och varvat Eurovision och Scrubs. Grattis till oss Sverige. Är nog nästan att man borde bänka sig vid tvn på lördag.

Jag höll på glömma att berätta vad min snälla pojkvän gav till mig idag, en PetBrush till dammsugaren. Så imorgon är det upp till bevis när jag ska testa den! Förstår inte vad hunden gör, först var det den undre pälsen hon tappade och nu är det den övre, det tar aldrig slut. Tiger ser fortfarande inte riktigt klok ut, lurvig på vissa ställen och sommarpäls på dom andra. Den stora baksidan med att ha djur är när det är dags för pälsfällning.

Ligger och äter mammas bullar och ska avsluta kvällen med ett till Scrubs.


 
Tack F.

Ewe kom tillbaka!

Nu har min älskade syster åkt hem, saknar henne redan! Varit mysigt och kul att ha henne här, upptäcka Sthlm och Uppsala tillsammans, shoppat tills vi inte hade någon lust längre, skrattat,ätit massor och sovit lite. Vi har redan börjat spåna lite på vad vi ska göra när hon och Johan kommer ner om några veckor. Vi ska helt klart vara lite mer kulturella! Det vi har kommit på hittills är att vi vill gå på galopp och museet.

Vi gjorde lite sista minuten shopping idag i Upplands Väsby, Kista och Infra City. För min del blev det ett linne, fyra nya bandage paddar (perfekt med en grå sida så all smuts inte syns så tydligt) och ett somrigt schabrak med bordyr på båda sidorna! Varit mycket hästshopping dom här dagarna, älskar att ha min häst hos mig igen! Passade på att använda mitt presentkort så det blev inte särskilt dyrt.

Är utmattad både fysiskt och mentalt, hoppas innerligt att dom inte ringer från jobbet imorgon. Ska försöka ha en pyssel dag med sovmorgon och hoppas på en roligare stalldag.

Här är lite bilder från vår sista shopping och en god kvällsfika.
 

    
  

ps. Tyvärr blev det ingen bra färgåtergivelse när jag fotade schabraket med min mobilkamera.

Motionerat bilen

Idag har det varit en så strulig dag, orkar inte ens berätta. Tar bara en liten snabbis om dagens roligheter sen ska jag sova.

Jag och Ewe hamnade efter lite om och men i Täby centrum, där min fina vän Sara jobbar. Passande nog skulle hon precis på lunch så vi passade på att luncha ihop.

Sen tog vi bussen in till city där vi strosade omkring lite, Ewe köpte ett häftigt paraply på Lagerhaus. Sen mötte vi upp en kille från Eskilstuna som Ewe skulle köpa en digitalsystemkamera av. Så hon måste komma ner snart igen så vi kan fota massor i stallet, jag säger bara "Hem och träna Ewe"!

Har varit väldigt mycket åka omkring och se Sthlm idag. Avslutade dagen med att köra en kringelikrok väg hem till Uppsala, passerade bland annat Gottröra, haha vad är det för namn på en by, iofs är väl Sjöbotten inte så mycket bättre, hihi.

Nu har jag tagit Alvedon och längtar efter att få lägga mig huvud på kudden.


Ps
till er övriga bilkörare. Vi köra en sånglek i bilen på väg hem, den ena säger en bokstav som den andre ska sjunga en vers eller refräng som börjar på det. Om den andre kan en annan låt ska den klappa händerna och sjunga och så håller man på tills man inte kommer på någon fler låt, så då får den som kunde den sista låten ett poäng. Vi var dock rätt trötta så fantasin stod helt still när det gällde låtar, men någon lyckades vi iaf hitta på. Ja mena vad gör man om det inte går att få in någon radiostation och sockerkicken av colan börjar komma.


Träningsvärk!

Vi är helt knäckta båda två efter en till dag på stan (idag Uppsala) och sen ridtur ute i skogen.


Blev promenad till stan på morgonen, åt frukost på Unico där du bland annat kan kombinera ihop dig egen sallad. Sen shoppade vi! Nu kom Ewe riktigt igång med spenderandet, vi gick in på New Yorker, en helt fantastisk butik! För min del blev det en efterlängtad sommarjacka och nya underkläder. Ewe där emot shoppade loss, hon köpte en sommarjacka, en t-shirt, massa underkläder, bikini set och skor! Efter att vi gått oss nöjda på stan köpte vi med lite jordgubbar och promenerade hem igen, för att ta bilen och åka vidare. Vi hälsade på mitt jobb, dom hade tydligen haft en väldigt stressig helg, stackarna. Sen blev middag plus efterrätt på Ikea, Ewe köpte två korgar till sitt vardagsrumsbord.

Sen var det hem igen föra att byta om till stallkläder. Det blev ännu mer promenerande för vi tog en ridtur i skogen. Även Ewe red! Vi kunde inte komma på hur många år sedan det var hon red, men det gick jätte bra och hon kände sig riktigt nöjd. Provade även det nya täcket och benlindorna, allt passade bra.


Nu ligger vi återigen utslagna i sängen och äter äggmackor. Vi är även duktig och tvättar, blir en vända till ner för att hämta in tvätten innan vi får sova.



   
Bild 1. Tigers nya täcke.
Bild 2. Jag försöker få Tiger att stå still så Ewe kan ta kort,
Bild 3. Bildbevis på att Ewe ridit, hon skrittar av henne efter att hon ridit på hemvägen.
Bild 4. Tiger nya benlindor i härlig sommar grön färg.

Ledig i Sthlm

Varit skönt med en ledig dag (kommer troligtvis vara ledig fem dagar i rad), har jobbat sju dagar i rad, kände mig stundvis lite seg på jobbet igår.

Det har varit fullt upp idag. Började dagen med att åka till en hästaffär och köpte ett nytt regntäcke till madam, blev även somriga benlindor och ett par nya sporremmar. Som tack fick jag presentkort på 200kr så det blir att åka tillbaka snart igen, hihi.

Sen har vi gått omkring som galningar. Efter lite om och men lyckades jag tillslut få Ewe att också spendera lite pengar. För min del blev det lite söta små saker till toaletten, en toppsmugg som en kaka, vaniljdoftpåse som matchar mitt vaniljljus, en härligt grön sminkväska, en mugg att ha tandborstar/sminkborstar/etc och det blev en ny sportbehå att ha i stallet för mina två andra har spårlöst försvunnit. Sist men inte minst har det blivit massor med mat idag!


Sen åkte vi till Täby med Fredrik, åt Hägenäs macka och hämtade Icke. Imorgon är det Uppsala som ska få sig en rundvandring, på eftermiddagen/kvällen ska vi till stallet.


Nu ska vi vila våra fötter och njuta av en liten längre sovmorgon imorgon bitti. Och hoppas att vi inte får fler felringningar kl halv åtta på morgonen!


  
Lite Sthlms shopping och mys.

Ewe har landat!

Blir en snabb uppdatering om dagen, för nu sitter jag och Ewe i soffan och ska se Mr & Mrs Smith.

Sofia ringde innan jag skulle till jobbet, allt hade gått super bra i stallet, hon tyckte att det var jätte kul och Tiger hade skött sig perfekt!

Efter jobbet körde jag till Arlanda för att hämta Ewe. 80 kr/timme kostade parkeringen, och man var tvungen att betala minst 40kr. Ska leta efter en annan parkeringsplats nästa gång.

Ewe hade med sig presenter till mig. Mammas hembakade bullar! Och butterbullar! Är för tillfället helt överlycklig! Finns inget bättre än mammas hembakade fikabröd, och butterbullar vet ingen här nere vad det är för något.

Ååå vilken underbar fredagskväll det här är.


Dalmatin igen

Jaha, efter vår leveransdag igår ser jag ut som en Dalmatin på kroppen igen. Min ljusa hy i kombination med alla små blåmärken, har tex sex stycken på ena låret. Det ser inte allt för snyggt ut med massor av små mörka prickar på kroppen. Är lite förskonad i jämförelse med min mamma som lätt får blåmärken, dom blir stora och i alla möjliga färger.

Är skönt med lite sovmorgon, Fredrik och Icke har åkt till Sthlm nu. Icke ska vara där så jag och Ewe kan shoppa, springa runt och vara förvirrade bäst vi vill. Så nu ska jag bädda och dammsuga upp allt hundhår en sista gång.

Idag är det jobb ända till stängning och efter det ska jag hämta Ewe på Arlanda! Imorgon är dagens plan ett Sthlms besök, vi tänkte avsluta med middag och ev ska vår farbror följa med. Det kommer bli några riktigt roliga dagar det här!


Älskar min Tiger!

F*n vilken underbar dag det har varit! Vi har haft super kul på jobbet, alla har varit peppade på den stora leveransen och med lite jävlar anamma så fick vi ordning på den. Alla har gått runt och varit peppade och glada, så massor med kunder har berömt oss för vårt trevliga kundbemötande, fina butik, trevliga stämningen på jobbet och att det är kul att handla hos oss. Är trevligt med sådant beröm.

Efter jobbet blev det som vanligt hem för att hämta vovven och vidare till stallet. Jag har världens bästa häst! Hon gick stadigt i form hela ritturen, var inte alls tung i handen och hon var arbetsvillig. Tränade tempoväxlingar, avbrott och igångsättning. Blev väldigt mycket galopparbete, hon var samlad och bar upp sig själv jätte bra. Hon verkar trivas lika bra i stallet som jag gör. Hästarna kommer ut innan klockan sex på morgonen, har en stor hage att vandra runt i (nu en gräshage), dom kommer in vid kl tio-elva på kvällen och det är alltid rent, fräscht och väl sopat i stallet, aldrig några saker liggandes fram eller skit högar i stallgången.

Tror hon smörar in sig så jag ska köpa mer saker till henne i helgen, hehe. Imorgon ska Sofia vara hästvakt, hoppas hon uppför sig lika bra med henne som med mig, men det tror jag. Sofia och Tiger kom väldigt bra överrens när hon provred, och precis som jag fick Sofia träningsvärk, hon har dock varit ifrån ridningen mycket längre än vad jag har varit.


Mamma ringde precis, mina katter Puzzel och Velvet bor hos dom nu. Hon berättade att Puzzel legat i soffan och helt plötsligt hade hon sprungit fram mot tvn. För där hade dom visat fågelbilder som hon nu hade tänkt fånga. Hon är lite små pucko ibland, när hon var liten och hennes syster Velvet kom in och hade fångat en fågel så kom Puzzel in med en skruv! Hahaha.


Nu ska jag göra det där jobbiga igen, duscha. Känner mig inte så fräsch efter en såhär dag på jobbet plus stallet efteråt, Fredrik kommer ikväll så det vore bra om jag inte skrämde iväg honom direkt.



  
Bild 1. Velvet
Bild 2. Tv Velvet, Th Pussel
Bild 3. Puzzel

Ååh nej rea

Skulle kika runt på ett nytt regntäcke till madam, då visar det sig att dom har rea på massor med saker! Blir nog ingen snabb "in köpa täcke och åka vidare" på lördag, Ewe får stå ut med att titta på hästsaker en liten stund, hihi. Men sen får hon bestämma resten av helgen vad vi ska göra, längtar efter henne! Hon kommer på fredag och stannar till på tisdag.

Pratade med Johanna N ikväll, hon har tatuerat sig! Är väldigt imponerad, jag skulle inte våga göra det. Hon har gjort en tatuering till minne av sin älskling labradoren Polly som dom var tvungen att akut ta bort förra veckan.


Dags att bädda och sova, stressig dag på jobbet kommer det att bli imorgon, sen blir det stallet direkt efter och senare på kvällen kommer F. Saknar att vara sambos. Ibland är det skönt att bo ifrån varandra, jag kan ta extrajobb utan att fundera och vara i stallet hur mycket jag vill. Önskar bara att vi hade mer tid för varandra, längtar efter att äta middag tillsammans, se på serier eller en film, få ha en vanlig "tråkig" vardag tillsammans.


Städat bilen och borrat

Idag har det varit jätte kul på jobbet, möblerat om och pysslat på. Men morgondagen lockar inte lika mycket, då kommer en leverans med 50 pall! Har hittils aldrig varit med om en så stor leverans, lagerkillarna var lite fundersamma idag hur vi ska lösa morgondagen, men vi brukar fixa väldigt mycket.


Efter jobbet var jag riktigt duktig! Jag tog äntligen tag i att städa ur bilen som jag gått och tänkt på länge. Kan inte hämta min syster i en bil som ser ut som ett par Moonboots.


Min farbror har varit här ikväll och hjälpt mig sätta upp min spotlight i hallen och min nya rullgardin. Så nu ser jag äntligen någonting, för vägg lampa som satt där tidigare var inte så mycket att hurra för. Och jag kommer kunna ta mig en sovmorgon tack vara mörkläggningsgardinen, som för ovanlighetens skull är köpt på Jysk. Jag älskar mönstret på den, tycker den passar väldigt bra in till tapeten, min andra taklampa och gardinerna. Som avrundning på kvällen åt vi på Mc Donalds, provade deras nya Mc Flurry Marängsviss till efterrätt, mums säger jag.


Har knäppt några bilder också, jag och min mobil var inte riktigt överrens med hur vi ville ha ljuset, men ni får iaf ett litet hum om hur jag har det.


  
Bild 1. Nya soffan och byrån
Bild 2. Spotlighten i hallen
Bild 3. Nya mörkläggnings rullgardinen

Duscha

I söndags pratade jag och Sara om hur jobbigt det är att duscha, båda två var överrens om att det vore skönt om man slapp det, bara ett onödigt ont. Så nu ligger jag här med fuktigt hår och kommer se ut som ett penntroll imorgon bitti. Tur att jag har hårnålar, för en viss älskling har använt upp mitt sista hårsprej. Hoppas att jag kan få lite styr på kalufsen, brukar ha ett snällt hår, till skillnad från min syster som mest brukar svära över sitt. Förstår inte hur människor kan tycka att vi är lika varandra. Nog om detta för nu är det hög tid att sova, Sex and the City tog precis slut, måste hinna stänga av tvn innan NCIS för annars är jag fast igen.


Nån där uppe tycker om mig

Det verkar som att större delen av Sverige ligger under ett regnmoln för tillfället, även Uppsala. Regnat till och från hela dagen, även efter jobbet när jag skulle till stallet, men som sagt så verkar någon där uppe tycka om mig för det regnade ingenting när jag var ute och red! Skönt. Det blev en tur längs grusvägen och längs några ängar, massor med galopp, hade en pigg och glad häst som inte alls tyckte att man ska galoppera sakta längs ängar, men tillslut så lyssnade hon på matte och uppförde sig riktigt ordentligt.

Jag ska nog släpa med Ewe på en hästaffär i helgen, Tigers regntäcke håller inte riktigt tätt, hon har haft det i flera år så hon förtjänar nog ett nytt. Det blir bara Ewe som kommer i helgen, Johan har fått jobb den här veckan och nästa, hopplöst i dessa tider, man vågar inte säga nej till jobb, alla bäckar små. Själv så har jag fått extrajobb imorgon och på torsdag, blev även erbjuden lördagsjobb men det tackade jag nej till.


Just nu har jag en billig hund, är verkligen less på allt hundhår, orkar inte plocka bort dammsugaren för den måste lixs fram dagen efter igen. Att vara hundägare efter en vända i stallet är ännu värre, lera och sand som fastnar i pälsen, tack och lov har vi en lugn hund som ligger snällt i sin korg när man kommer hem så hon hinner torka.


Regn!

Idag har det regnat, eller himlen har snarare öppnat sig! Tack och lov slutade det regna lagom till stängning då jag och Sofia skulle till stallet. Där kom ett helt gäng hästar galopperandes mot oss i sin beteshage, dom såg väldigt nöjda och belåtna ut med att ha bytt höet mot gräs. Så vi hade en väldigt pigg och glad häst med oss på ridturen. Värmde upp på lilla skogsslingan, sen blev det lite mjukgörande på banan, och så fick jag Sofia att provrida, så på fredag ska hon få vara hästvakt för jag jobbar på dagen och sen kommer Ewe och Johan på kvällen. Längtar så efter att dom ska komma! Fått det riktigt fin i lägenheten nu, Sofia tyckte det var stor skillnad och älskade soffan. Känns bra att ha Sofia som kollar till och motionerar Tiger, så jag kan shoppa med gott samvete i Sthlm i helgen, hihi.


Middag med Sara J

Då har jag kommit hem från stan. Jag och Sara åt på restaurangen Carl Philip nere vid ån, vi satt på deras uteservering, riktigt skönt med frisk luft efter en dag inne på jobbet. Det blev hälleflundra med färskpotatis och en päron cider. Efter åt gick vi till café Storken, ett riktigt charmigt café som jag varmt rekommenderar, där blev det hallon/coccos paj och en kopp champagne te. Fyra timmar bara flög iväg, vi hade iofs 2,5 år att ta igen, så länge sen är det vi träffades! Sara jobbar som butikschef på Iittala, vilken otur att jag ääälskar deras saker, hihi.


En väldigt diskret Icke skämdes när jag kom hem, alldelens platt på golvet låg hon, hon hade nämligen legat i den nya soffan. Har nog aldrig träffat någon som är så dålig på att ljuga och verka avslöjad innan hon ens har blivit det. Får hoppas hon lär sig snart att det är en hundförbjuden plats innan hon studsat upp där med sina tassar som gärna blir skitiga efter en dag i stallet.

Något otroligt har inträffat idag, jag har schema för åtta veckor framöver! Självklart kommer det hinna ändras flera gånger men jag har iaf en grund, och mina timmar per vecka har ökat, känns riktigt bra. Så nu kan jag kanske planera in något framöver.


Morgon promenad




Så här somrigt och härligt har jag och Icke på våra morgonpromenader!


Är skönt att glida in på jobbet, göra några timmar och sen åka hem. Ska ut och promenera/busa med lilla fröken innan det är dags att cykla ner till stan för att äta middag.

För ovanligheten skull blev det lite fler småsaker köpta idag på jobbet, jag köpte två förvaringsväskor till mina skummadrasser som jag nu måste stoppa undan någonstans när jag inte längre ska sova på dom. Passande nog ligger dom på 50kr ist för 89,95kr, och med lite personalrabatt så blev det ett riktigt kap ist för att använda sopsäckarna som jag har nu.


Hääärligt

Ligger och njuter i min säng nu, nytvättade satin sängkläder och bäddmadrassen var pricken över i:et. Min underbara Stina ringde ikväll, hon ska nog komma och hälsa på i början av juni. Ska bli så roligt att få träffa henne igen, när hon åker ner till Malmö igen efter sommaren ska jag passa på att hälsa på henne.


I slutet av juni ska Charlotta komma och hälsa på och Viktor ska titta förbi en i sommar. Och om ni har missat det så kommer min syster och hennes kille till helgen. Känns jätte kul att få besök från landets alla hörn.


Något som jag känner att jag har missat är att det är lördag idag!  Jag har helt klart måndag idag. Jag och F var ju lediga igår och idag åkte vi båda för att jobba. Ska börja en timma tidigare imorgon, klagar inte då det är dubbel lön på helgen. Efter jobbet ska jag träffa Sara J, lite illa av oss att vi inte hunnit träffats än, men imorgon blir det iaf middag nere på stan, vart vet vi inte än, får fundera vad jag är sugen på att äta.


Nu är kvällsfikat uppätet och jag börjar vara rätt så trött, så nu säger jag god natt.


Shoppat igen

Jag hann med en vända på Ikea igen innan jobbet. Köpte en bäddmadrass till soffan, vi hann inte göra det igår för det blev lite stressigt, vi var på "tag själv lagret" då vi kom på att vi kanske ändå skulle ha en bäddmadrass, men vi kom inte på vad den hette och det fanns ingen tid att springa tillbaka för att se efter för dom skulle strax stänga. Känns lite konstigt att köpa bäddmadrass på Ikea då jag jobbar med att sälja det, men tyvärr så har inte vi den storleken jag behövde på jobbet.

Sen blev det full fart på jobbet, tror alla var ute och handlade idag! Även jag, köpte ett till Satin örngott (underbar kvalité) till min nya kudde från jobbet. Så om mina gäster inte kommer sova gott till helgen så får dom ta in på hotell :P


Jag och Icke har kommit hem från stallet, det är fortfarande +18 grader ute. Vi hade en jätte härlig ridtur, galopperade på ängar och njöt av hur lugn Tiger var idag, inte alls lika tittig som tidigare ridturer.


Samlar krafter för att ta tag i lägenheten, diska, organisera garderoben/förrådet, dammsuga, det vanliga som aldrig tycks bli klart.


  
Bäddmadrass Torsmo, kudde Höie Downfeel och Satin örngott.

ps. det är extra pris på kudden och örngotten.

Sommar sommar sommar

+18 grader i skuggan är det nu! Det blev linne och t-shirt när jag och Icke följde med Fredrik till bilen och sa hej då, för som vanligt ska både han och jag jobba i helgen. Jag har iaf kortdag på jobbet (idag och imorgon), efter jobbet blir det stallet och sen ikväll ska jag försöka styra upp i lägenheten och möblera om. Vi både tyckte det var otroligt skönt att slippa sova på golvet.


Troja och premiär mys

Efter att vi byggt ihop soffan (det blev väldigt bra, ni får bilder sen när all wellpapp m.m. är bort plockat) höll Fredrik på att svälta ihjäl, själv så har jag lite bekymmer med att veta vilken tid på dygnet vi befinner oss i då det är så ljust ute.


Vi slog våra kloka huvuden ihop, ringde och kollade vilka restauranger som hade öppet, det slutade med att vi begav oss ner på stan och gick till "våran" kvarterskrog Troja. Vi började med en liten förrätt, stekt fetaost, tomat, bröd m.m. För min del blev Filé Oskar till huvudrätt, Fredrik provade på kyckling och oxfilé spett med olika såser till. Sen stannade vi vid Ica på väg hem och köpte med en stor godispåse, så nu blir det premiär mys i soffan.


Ikea

Idag har både jag och Fredrik varit lediga. Vi började med en sovmorgon, till och med Icke sov länge, hela går kvällen busade hon med en fågelhund, så det tog ett tag att få upp henne imorse.

Det blev först en vända till stallet, var ute på en härlig skrittur, lika sega hela gänget, Tiger fick beta ett tag *mumms*. Sen var vi hem och vände, för nu har vi precis kommit hem från Ikea! Köpte en ny diskborste, trådkorgar till garderoben och en bäddsoffa! Pratade med min farbror på morgonen, han ska komma och hjälpa mig sätta upp lite saker under veckan. Så nu vågar jag tillåta min syster att komma ner och hälsa på mig. Lite ordning och reda måste det ju va.

Har åter igen dammsugit hundhår och plockat undan så vi har lite utrymme att bygga ihop soffan på.

 
Några av dagen köp.

RSS 2.0