Inget nytt och mycket nytt

Det har inte blivit några inredningsfoton idag heller, blev lite mer sömn när jag kom hem från stallet. Sen har vi haft ett försäkringsbolag här och pratat barnförsäkring. Och jag har varit i stallet två gånger till, på eftermiddagen och kvällen. Men hemmet är påfyllt med de här sakerna ↓
 
Matbord Phoenix  Matbordsstolar Silkeborg Matta Lappljung Ruta Taklampa Metall 
    
Matbordet är ett stort bord, 100*220, som rymmer fyra stolar per sida. Har alltid velat haft ett sånt men de har legat så högt i pris, vårat fyndade vi för det överkomliga priset 1.500kr på Blocket.
 
Då det blev ett större bord behövdes det fler stolar här hemma, så presentkortet vi fick i julklapp av mina föräldrar blev fyra stycken stolar.
 
Ett större bord krävde även en större matta, den gamla mattan var bara 200cm lång, den nya är 200*300. Jag fick mattan i födelsedagspresent av Fredrik ♥
 
Jag har haft som mål att göra det trivsamt i köket, så av mamma och pappa i födelsedagspresent fick jag taklampan. Lite snyggare än spotlights över ett matbord. Jag har den större varianten, men hittade den inte på hemsidan när jag skulle länka den.

Fortsatt vila

Det blev pannkakslunch med besök. Fick ett jättefint rosa hoppschabrak av Hanna och Jossan. Våran tränare har lite problem med att Christalle är en tjej, hon blir ofta kallad "Den" för att hon inte ska säga fel, men det slinker in ett "Han" emellanåt, hon har nämligen haft en häst efter Biggles och det var en kille.
 
Den här snyggingen får vänta till nästa hoppträning med att bli använd.
 
 

Hipp hurra

Vi hann med lite födelsedagsfika innan Fredrik åkte till jobbet, han hade även köpt en Ben & Jerry´s glass så jag inte skulle vara helt ensam idag. Det blev stora inredningspaket i födelsedagspresent, ska göra i ordning imorgon så jag kan visa upp allt nytt, varit en väldigt seg dag idag.
 
Jag var i stallet på förmiddagen och spenderade bort några timmar, satt och pratade med Hanna när hon mockade ur sjukhagen till en av sina hästar, då går Icke så nära tråden att hon får sig en rejäl stöt (brukar inte kännas om man får en), hon sprang skrikandes iväg i panik, men hon är så snäll och kontaktbar att jag fick stopp på henne och hon kom tillbaka, usch vad hon satt och skakade, lilla gumman.
 
Imorgon och på torsdag är Fredrik ledig igen, sen blir det en hel del arbetsdagar i rad. Så det blir lite mer födelsedagsmys imorgon.
 
Lite frukostmys♡
 

Underbar kvällsaktivitet

Tre dagar lediga tillsammans och imorgon en fjärde. Vi har gjort ett litet projekt varje dag så det händer lite smått här hemma, idag blev det ett besök på stora återvinningen med massor som vi rensat ut, är en härlig känsla när eländet försvinner.
 
Fredrik begav sig till hockeyn och jag till stallet, gjorde det vanliga och gick sen hem. Precis när jag satt mig i soffan sms:ade Jossan och sa att hon inte hann med alla hästarna idag. Då jag känt mig väldigt ridsugen de senaste tiden bytte jag om igen och gick ner, visste att en annan tjej som jag tränar med skulle rida så jag skulle få lite sällskap. Det blev ett dressyrpass med de trevliga gångarterna skritt och galopp, lite trav bara för sakens skull. Får se vad kroppen säger imorgon men nu känns det underbart!
 
 

Skönt att hoppa utan ryttare

Fredrik vände sig om och frågade vad klockan var när jag försökte smyga upp ur sängen "Klockan är sju jag ska till stallet för vi ska löshoppa hästarna innan det är bokat i ridhuset", han blev glad över att det fortfarande var några timmars sömn kvar för hans del.
 
Värmde upp några varv när bommarna låg på marken, när de byggde upp sa jag till Christalle "Lyft på fötterna för nu är det hinder". Hon verkade lyssna på mig för hon rev inte en enda gång idag, de sista sprången låg på 125cm och det såg väldigt enkelt ut, nog för att jag hade svårt med tanken på att en ryttare sitter på ryggen när det hoppas sådär högt (i mina ögon).
 
Bilden är från ett annat löshoppnings tillfälle.
 

Snart lediga tillsammans

Ännu en lång dag ensam hemma, jag sov bort några timmar på förmiddagen då jag endast sovit tre timmar i natt. Sen har köket fått lite extra omvårdnad, får se vad mästerkocken säger om mina ändringar av sakers plats, fast de två senaste dagarna har middagen varit klar när Fredrik kommit hem. Ni som känner mig vet hur ofta jag lagar mat i vanliga fall, så två dagar i rad plus matlådor är nästan som att vinna på Triss.
 
Hästarna har promenerat ner i hagen idag och stått utanför oss, fortfarande är det en otrolig känsla att titta ut genom köksfönstret och se sin häst utanför, passade på att gå ut med lite morötter när jag ändå fixade i köket.
 
En gammal bild på Christalle och Maggie (som inte finns längre) fotad av Maggies fodervärd.
 
 
 

Framtida köksbelysning

Har fått en bild av vilken typ av lampa jag vill ha i köksfönstret, mässing/guldfärgad lampfot med svart lampskärm. Och vart hittar man en sån om inte på en second hand butik (med tanke på den uppsjö av mässingljusstakar som finns där). Så idag åkte jag och Nina på lampfotsjakt. Inte en enda hittade jag i fyra stora butiker, inte ens med en mässing/gulddetalj! Varför?! Har bestämt mig för vad jag vill ha varför finns det inte. Fick åka hem tomhänt och kika runt lite i internetvärlden. Jag hittade en mässingfärgad lampfot, 645kr bara för foten! Jag verkar få vänta på att få min bild ur huvudet om hur jag vill att det ska se ut i köket.
 
NEAPEL från Mio
 

Ännu en dag

Efter att ha fixat med Försäkringskassan nästan hela dagen, tog jag tag i att städa badrummet. En timma senare hade jag pillat på det mesta, till och med torkat ur där man häller i tvättmedel, tror ni förstår min rastlöshet.
 
Har hittat en ny blogg att läsa, klickar mig just nu bakåt i tiden i den. Otroligt snyggt ekipage är det, så nu står ett dressyrträns med vitt foder på nosgrimman högst upp på min önskelista! Där hittar vi även ett par bruna ridstövlar och ett matchande set med schabrak och benlindor. Sen skulle det inte vara helt fel med några snygga toppar att rida i. Blir även väldigt ridinspirerad, när jag  sitter i soffan och känner efter "Nog skulle jag klara av ett litet dressyrpass", men när jag klättrar upp för stegen till höloftet, kånkar runt på vattenhinkar och drar fram hösilagebalar känner jag att magen inte skulle uppskatta så mycket travandes. Men jag är ju så ridsugen!
 
Hööks
 

RSS 2.0