Snart ledig, då kom förkylningen

Blev inte så mycket till uppdatering igår för när jag kom hem hade jag migrän (ja jag vet åter igen) och jätte ont i halsen (sådär ont så man inte vill svälja). Som tur är har jag en underbar sambo som hade gjort en kopp te till mig och ordnat säsongsavslutningen på Gossip Girl. Mådde mycket bättre när jag vaknade idag.


Efter min sovmorgon igår red jag och Felicia ut, vi bytte hästar och det gick superbra för Felicia (jag och Chera-Li är inte 100% överrens men det går framåt). När vi nästan var ute på asfalt vägen och skulle skritta sista biten hem började det regna, det fortsatte att regna ännu mer och sen kom haglet. Hästarna tyckte att vi kunde ställa oss med rumpan mot haglet och allt vackert stå där. Krävdes endel övertalning för att få dom att fortsätta gå mot haglet.


När jag värmt upp mig själv med en varm dusch var det dags att möta tjejerna för en bio kväll, Sex and the city 2.  Tycker den fått oförskämt dålig kritik, javisst det är svårt att bygga vidare på en film som knöt ihop en hel tv-serie, men det fanns då en handling i den och inte bara massa svammel. Det jag störde mig på var hur, eller snarare varför inte, stylisten tänkt lite mer, många klädval var gräsliga!


Ikväll är det kvällen att ta sig i kragen och packa, för imorgon hinns det inte. Ska bli kul och skönt att komma hem. Blir mycket festligheter då både min lillebror och morfar fyller år. Kommer vara i stugan/Finnliden under helgen för att gratta morfar. Ska även hjälpa min syster och mamma med förberedelserna inför släkt middagen och morfars öppethus.


Nu, middag.


Semesterplaner = NADA

När jag vaknade och hörde regnet utanför rutan önskade jag att klockan inte var så mycket, men det visade sig vara dags att stiga upp. Det är väldigt smidigt att ta sig till Häggvik från Uppsala, blev in på ICA Maxi för att fixa lite frukost. Det är kul att man börjar känna igen många ansikten nu när man åkt runt lite. Gick väldigt bra idag, tillbringade dagen inne i butiken (skönt att slippa stå ute i regn och blåst). Var som sagt inte det intelligentaste jag gjort att rida barbacka, haft grymt ont i höger knä idag (hoppas det går över snart).


Nu sitter jag i sängen och myser, Fredrik envisas med att se fotbollen, hoppas det visar sig att vara en tråkig match så vi kan fortsätta med vårat Lost maraton. Varken jag eller Fredrik har hängt med i den serien så vi tänkte se vad det riktigt är det här som alla pratar om nu.


Det finns en grej som jag oroar mig väldigt mycket över. Vad ska vi göra på semestern? Jag har tagit 2 veckor tillsammans med Fredrik men vi vet inte riktigt vad vi vill. Helst vill jag åka på euro trip igen med husbilen, men känns lite trist att bara åka två. Euro trip med husbil, sista minuten, Sverige semester med husbil, konser/festival. Vad ska man hitta på?


Födelsedagspresent fixad

Blev en liten sovmorgon (hade lätt kunnat sova någon timma till). Sen upp och hoppa för att bege oss till stallet. Var lite slö idag så det blev barbacka ridning, synd bara att mitt knä tycker att det är lite jobbigt. Icke blev glad över att få hälsa på en ny kompis, vi mötte en fågelhunds hane som gärna ville leka med Icke. Hon skulle verkligen behöva en större hanhund att busa med, då hon gärna busar lite mycket.

Väl hemma igen stressade jag på stackars Hannah lite. Vi möttes upp nere på stan (åkte buss ner till stan för 2:a gången på 1½år). Dagens uppdrag: Hitta födelsedagspresent till lillebror Fredde.


Uppdraget utfört.

Nu ska jag inte röra mig något mer för kvällen, trött och ont i huvudet (fick migrän innan jag la mig igår). Blir upp i tid imorgon för att åka till Häggvik och jobba. Hoppas att det inte regnar för vi ska stå ute i partytält och jobba (Lagerrensning/Stock sale).


Vet inte om jag var vaken när jag steg upp...

dsc00813 (MMS)

Vet inte om jag var vaken när jag steg upp. Skönt med en snabbis på jobbet, 2h möte+beställde sommarsaker. Efter ridturen hittade Tiger en bästis i hagen, en mineralhink! Har promenerat med Fredrik och ska snart bege mig till Sofia. Fredrik har fotboll som vanligt ikväll.


Tävling hos jennyn.blogg.se



Jag är med och tävlar hos JennyN

Vore kul att överraska våra vänner som ska bli en liten familj på tre.


Möte i dörren

Idag har jag och Johannes byggt upp trädgårdsutställningen i Rotebro. Vi känner oss nöjda med resultatet. Butikschefen blev också väldigt nöjd, håller tummarna för att DC blir det också. Känner mig sugen på att ändra om lite i min vanliga butik också, ska se om jag hinner göra det innan jag åker hem till norr.


Mötte Fredrik i dörren, han skulle på fotbollsmatch. Jag och Icke följde med honom till bilen, sen gick vi ut på en promenad, kastade en boll och busade. När vi kom in hade jag en halvdöd hund nedanför soffan som låg och flåsade. Tråkigt att när jag kommer hem i tid så ska Fredrik iväg, dumma fotboll. Nu är jag smått rastlös. Tips?

Vi har bokat biljetter till Sex and the city 2 på söndag, blir en kväll med tjejerna. Mysigt.


Tävlar hos Showjumper.blogg.se






Jag är med och tävlar om ett par ridstövlar hos Showjumper :)


Dags att stiga upp snart

Idag har jag bokat tandläkartid (nämn något som är värre än det så jag slipper ha sån ångest), betalat räkningarna (tycker om att ha timlön, men lite jobbigt när man slitit i en månad och får lön för föregående månad när man inte jobbade lika mycket) och ätit lite mycket godis (längesen jag åt godis så min mage uppskattade det inte så mycket).

Lite negativ just nu så jag ska nog krypa i säng (har väldigt mycket hemlängtan, ska bli skönt att komma bort lite). Får hämtning av Johannes imorgon 07.20, då blir det Rotebro igen. Lät som dom inte hunnit så mycket, så vi lär ha att göra imorgon.


När jag kom hem från jobbet väntade nybaka...

dsc00800 (MMS)

När jag kom hem från jobbet väntade nybakat bröd på mig. Fredrik hade jäst som behöve användas och då ställer han sig och bakar bröd. Vilken underbar sambo jag har.


Är ute och leker med Fredrik och Icke. Var...

dsc00770 (MMS)

Är ute och leker med Fredrik och Icke. Varit en tung men rolig dag. Flyttat madrasstudion och börjat flytta trädgårdsavd, fått använda mina "muskler" en hel del. Ska bli skönt att sova!


Ett till föl har kommit

Då var det dags för Daisy att få sitt andra föl, i fjol blev det en kille som har varit på inkörning i ca 1 vecka och ska iväg på hingstbete nu. I år blev det ett litet sto föl. Allt hade gått bra och båda mår utmärkt.

 

 

Nu är det bara Crystale kvar (Chatine´s föl som nu har hunnit bli 4år), hennes föl är beräknat att komma vid midsommar. Jisses vad jag längtar efter att få hälsa på dom.


Jag, Märta och blötdjuret är på promenad. ...

dsc00764 (MMS)

Jag, Märta och blötdjuret är på promenad. Nu har regnet och åskan hittat till Uppsala. Skönt att den gjorde det på en jobbdag.


Snälla cyklister TÄNK efter

Igår när vi körde hem höll jag på att få en hel del cyklister på motorhuven. Dom kommer cyklandes i bredd i en kurva utan lysen, cyklar mot rödgubbe och kör full fart ut mot vägen och ska korsa den. Dom verkar inte vara så rädda om sina liv, eller att andra trafikanter ska se dom. Och dom blev väldigt förvånade och fick lite smått panik när dom såg bilen, som om dom aldrig sett eller trott att bilar kör på vägarna. Dom borde få sätta sig bakom en ratt och se att cyklar utan lyse och reflexer inte syns i mörkret.  Tur att man själv börjar vänja sig vid alla smått tokiga cyklister som kör omkring.

 

Nu har jag bokat flyg hem till norr! Är hemma mellan den 3-9 juni, då fyller min minsta lillebror år och min morfar fyller 80 år och ska ha öppet hus för släkt och vänner. Längtar, längtar, längtar. Hoppas på fint väder så då ska mina föräldrar få grilla åt mig, tror jag ska skriva en matsedel för veckan jag är hemma. För visst är det något speciellt med sina föräldrars mat.


Killarna har överlåtit grillansvaret till ...

dsc00758 (MMS)

Killarna har överlåtit grillansvaret till tjejerna, sport/ishockey prioriteras mer än prestigen att vara kungen av grillning.


Då var det slut

Mina nerver klarar inte av sån där hockey dramatik. Blev en väldigt tråkigt slut på det hela. Men jag fick mig en ny hårfärg under förlängningen. Och jag har skaffat mig en snygg bonnabränna under ridturen idag.


Förblir särbo ikväll med, Fredrik stannar kvar i Täby en natt till. Själv funderar jag på att börja kvällen. Slöat tillräckligt nu, dags att ta tag i den fina kvällen. Blir såklart en kväll med tjejerna, grillkväll. Fast hur det riktigt ska gå utan min mäster kock vet jag inte.


J*vla hund

Då vaknade man innan kl sex på sin lediga dag. Hade hoppats på en lång natts sömn, ett skönt uppvaknande och en känsla av att vara utvilad. I och med att kommunarbetare, fastighetsskötare eller andra människor som för oväsen tidigt på morgonen är lediga på helgerna. Då var det nån som antingen var ute och gick (men troligast bundit upp en hund) utanför som satt och tok skällde. Var ingen som sa åt hunden så jag tror den var ute själv. Efter att jag stängt fönstret och lagt kudden på huvudet kunde jag somna om. Men det blev en lång snoozning i morse.

 

Nu är det slutklagat och dags att göra sig i ordning, ska till stallet med Felicia och solen skiner idag med!


Motionering av Skrället nästa vecka

Har fått nytt schema för nästa vecka. Land och rike runt ska jag resa! Nästan iaf.
Måndag blir det till Rotebro för omläggning, de har slagit ut väggen till grannlokalen för att få mer butiksyta, jag varken varit i Rotebror eller på en omläggning så det kommer blir spännande.
Tisdag är jag i Uppsala hela dagen lång, vi har en stor inventering då på mitt AO.
Onsdag blir det till Rotebro igen.
Torsdag ska vi ha månadsmöte i Uppsala, skönt med en kortdag då.
Fredag är jag ledig och hoppas hinna med lite måsten.
Lördag blir det till Häggvik, har varit där en gång tidigare, är deras tur att ha Lagerrensning, torsdag-söndag.
Och slutligen på söndag är jag ledig.
Någon stans där emellan ska stallet, sambon och födelsedags shopping åt min lillebror klämmas in. Är kloning möjligt ännu?


Svettigt, fläkt önskas!

Kändes väldigt konstigt men roligt att rida ponny. Blev nästan 1½h ridtur i solen, svettigt värre. Blev mycket skritt och njutandes av att vara ute i naturen, över sommaren och att få vara ledig en sån här fin dag. Det konstigaste var galoppen, hon har väldigt olika galopp än Tiger. Har nog inte ridit en trevligare och mer uppmärksam ponny, hon lyssnar otroligt bra på hjälperna. Gick väldigt bra för Hannah och Tiger.


Har varit på kvällsfika hos Sara tillsammans med Hannah. Försökt se om vi har någon ledig helg tillsammans, ser inte så lovande ut, blir att klura ut något.


Ni får en liten bildbomb från dagen istället för allt mitt svamlandes.

 

 

Min fina Flicka och Hannah.
Två busiga unghästar.
Och Icke som var super glad av att få följa till stallet.


Lunch på McDonalds med killarna. Får med o...

dsc00740 (MMS)

Lunch på McDonalds med killarna. Får med oss tre nya McDonalds glas. Sverige är ett år senare med de här glasen. I fjol när vi var i Holland kund man få dom till plus menyn.


Mattematik är skoj

Har börjat morgonen med att lösa en matteuppgift åt min lillebror, bra hjärngympa. Tyckte det var superkul när man syster läste matte och jag fick hjälpa henne, nu blir det inte så mycket läxläsningshjälp då man bor långt bort från dem.


Nu är det frukostdags innan jag ska hämta upp Hannah, tack och lov håller det fina vädret i sig även på min lediga dag. Kommer bli en härlig uteritt.


Ska försöka leka frisör ikväll till Fredrik, han ska till Täby i helgen och träffa sin familj där. Sen ska jag och Hannah vara smakråd åt Sara igen. Blir själv väldigt sugen på att skaffa nya glasögon, helst skulle jag vilja ha två par så man kan ha lite omväxling. Men som allt annat här i världen kostar det pengar.


Blev en pirrig avslutning på min kväll

Dagen började med en kopp te och chokladboll på Gränby tillsammans med Sara. Hon har ångest över sitt framtida glasögonköp, så jag försökte agera smakråd. Vi hittade tyvärr ingen 100%-are. Imorgon ska vi fundera vidare under en tjejkvällsfika.


Blev det några lugna timmar på jobbet idag. Otroligt hur tempot (kund- och varoflödet) går som en berg och dalbana på jobbet. Ibland känner man sig otillräcklig och ibland otroligt överflödig.


Sen var det äntligen dags att bege sig till stallet (efter att våra hinderbyggare fått åka genom McDriven). Blev en liten bana med en studs på ena långsidan byggd av sockerbitar, ett kryss
(la upp det till ett räcke sen) snett igenom och ett räcke på långsidan. Värmde upp på 50cm sen höjde vi till 80cm. Felicia peppade mig lite så vi la upp till 1m, och det gick lysande! Har en sån duktig tjej som sköter sig bättre ju högre vi hoppar. Är nog mer mentalt nervositeten sitter, gissa om det pirrade i min kropp innan och efter jag hoppat, men kul var det!

Som avslutning på ridpasset satte sig Fredrik upp. Han skulle bevisa sina ridkunskaper för Adde. Det gick riktigt bra, men jag har ju världens snällaste häst, dom galopperade runt och svängde hit och dit. Fick även veta att Fredrik en gång i tiden kunde LC, LB och LA dressyrprogram, dock inte rida dom i verkligheten, men han kunde dom genom att spela hans systrars dataspel. Ibland är han allt bra envis och ger sig inte förrän han klarat av något, så till slut fick datorn ge med sig och erkänna att han red de rätta vägarna och i rätt gångart. Tänk att man fortfarande får veta såna här roliga saker om varandra.

Nu har jag iaf äntligen fått sätta mig ner med lite kvällsfika framför mig. Imorgon väntar en ledig dag, och ponnyridning! Hannah ska nämligen med till stallet och rida Tiger och jag ska rida Chera-Li.


   

Något suddiga mobilbilder, men jag har en snäll pojkvän som iaf försöker.


RyggAkuten

Var som sagt hos RyggAkuten idag. Han masserade, stretchade, knäckte och använde ultraljud/värme. För tillfället känner jag mig rätt trött i ryggen. Men han hittade troligtvis anledningen till mitt ryggont, min rumpa. Stora rumpmuskeln på vänster sida var väldigt spänd, vilket gjort att jag överbelastat vänster sida av ryggen. Nu ska rumpan stretchas så kommer det förhoppningsvis att bli bättre. Ska även tänka på att jag är väldigt rölig och inte lyfta när jag är i ytterlägena (märker inte alltid när jag är där då jag är så ”smidig”). Hade även lite skolios men det berodde nog på snedbelastningen. Han på pekade flera gånger hur bra det var att jag red, hade en bra hållning. Kul med nån som är positiv till ridning och dens inverkan på kroppen.

Snart blir det lite egentid, och framför allt makten över fjärrkontrollen. Fredrik har som vanlgit fotbollsträning. Och då får jag äntligen se något annat än sport. Alla dess OS, VM, slutspel m.m. som avlöser varandra hela tiden. Suck.


Har varit och gjort ultraljud, blivit mass...

dsc00695 (MMS)

Har varit och gjort ultraljud, blivit masserad och till knäckt. Det är visst min rumpa det är fel på, nu ska den stretchas så jag inte belastar mig fel. Blir en naturell cheesburgare, vanilj milkshake och njuta av fin vädret innan det är dags att jobba.


Hemma hos min säng

Min sammanlagda nattsömn uppgår nog till två timmar. Har legat och vridit mig större delen av natten, eller bara legat och funderat på ingenting, typ varför jag inte sover, hur gärna jag skulle vilja göra det och paniken över att orka med dagen. Kunde inte somna om efter att jag skjutsat Charlotta och Alexander. Så ni kan ju gissa hur segt det var på jobbet idag. De sista två timmarna ville aldrig ta slut. Sen var jag tvungen att pallra mig iväg till stallet. Tack och lov sken solen och försökte ge mig lite energi. Blev en väldigt lugn uteritt tillsammans med Schacko (tinkern) och hans skötare. Han uppförde sig väldigt bra trotts sin unga ålder.


Nu kan jag äntligen luta mig tillbaka i soffan, mätt och belåten. Såg en reklam om anti-age tandkräm (Pepsodent)? Är inte det lite väl att ta i? Eller?! Fungerar anti-age produkter? När ska man börja med det? Och ids man verkligen hålla på med sånt? Seriösa funderingar ikväll, haha.


God morgon världen. Har just skjutsa iväg ...

dsc00694 (MMS)

God morgon världen. Har just skjutsa iväg våra gäster. Trotts det fina vädret känner jag mig inte riktigt vaken. Ska krypa ner hos Fredrik igen och vila/sova lite till.


Serviceinriktad? Nej verkligen inte!

Blev direkt in i duschen efter jobbet. Sen kom Sara och hennes snälla kille och hämtade mig, och skjutsade ner oss till stan. Mötte upp Charlotta och Alexander för ett restaurang besök. Tzatziki. Där hade dom lika underbar mat som vanligt. Efter att ha njutit klart av de sista solstrålarna och druckit upp vinet gick vi till ett café.


Kan inte minnas senast jag mötte en så ointresserad servitris. Det var suckigt och stönigt att plocka fram fikat, och ännu värre var det att lägga upp glass till pajen, och gud hjälpe oss alla när Charlotta skulle ha en likadan paj med glass! Vi satt och småpratade när hon kom och frågade.
-Kan jag plocka undan det här?
-Javisst, svarade vi.
Jag frågade om vi fick behålla en bricka till att ställa bort disken med.
-Vi har inget brickställ.
Fick vi som svar. Jag lyft upp min te kopp och fat och sa.
-Det här vill jag behålla.
Då rycker hon fatet ur handen och säger.
-Den här tar jag.
Enligt dom andra hade jag en väldigt förvånad blick. Visste inte vad jag skulle ge som svar till servitrisen. Jag tänkte att jag skulle ha kvar fatet så det inte skulle rinna te på bordet och blir fläckar.

Innan vi hade gått in till caféet tittade vi på öppettiderna, öppet till kl 21 på söndagar stod det.
Kvart i nio kommer servitrisen och säger.
-Nu stänger vi så ni får gå.


Ja vad säger man. Tur att dom har en god paj men jag lär nog inte gå dit på nå mer kvällsfika.


Grattis Stina!

Nu är snart allting klart för finbesök. Har dammsugit, skurat och Fredrik har diskat. Nackdel med att bo i liten lägenhet är att den blir stökig fort. Fördelen är att det går snabbt att städa. Det är lika kvavt idag (iaf inomhus) så det blir en svettig dag på jobbet även idag, skönt nog så jobbar jag bara 12-16. Och då ska jag hämta upp Charlotta och Alexander på tågstationen, sen ska vi tre plus Sara gå ut och äta. Nästan en liten klass återträff, bara Linnea som saknas.

Men förutom det så är det en väldigt speciell dag idag. För min fina Stina fyller 24år! Hoppas du har en underbar födelsedagdag nere i Malmö med lite födelsedagsfika, sång och presenter.
Hurra Hurra Hurra!


Äntligen tillbaka hos Hemglass

Precis kommit in efter en bus stund ute med Fredrik och Icke. Kan konstatera att min kastarm inte är riktigt lika bra som Fredriks. Har länge funderat på att skaffa en sån där bollkastare, den ska enligt ”bruksbeskrivningen” göra att man kan kasta längre. Skriver upp den på min
Att köpa när jag får lön” –lista.

  • Bollkastare


Måste berätta om en sak som damp ner genom vårat brevinkast, nämligen veckans Hemglass reklam. Till min och många av mina gamla kunders glädje har dom äntligen tagit tillbaka en klassiker Pralinen. Haft mängder med kunder som under min fyra år på Hemglass frågade om denna goding. Nu heter den Favorit Hallon och den ska jag inhandla vid nästa besök vid min glassbil!


12st glassar för 99kr *längtar*


Efter att ha städat och tvättat bilen, och...

dsc00682 (MMS)

Efter att ha städat och tvättat bilen, och städat lägenheten i underkläder (väldigt varmt idag!) Är det nu dags för sommar middag. Rostbiff, potatissallad, tomater och bagutte. Lite bitter för att jag inte varit ledig idag.


Päronhalvor med smält After Eight. Enkelt,...

dsc00681 (MMS)

Päronhalvor med smält After Eight. Enkelt, snabbt och gott :)


Fredagsmys

Tack väderguden som hade uppehåll medans vi var ute och red!

Efter jag lämnat Fredrik på jobbet hämtade jag upp Felicia. Min söta Flicka stod och väntade snällt vid grinden när jag kom ut med grimman (skönt att slippa hoppa bland vattenpölarna som bildats i hagen efter regnet i natt). Äntligen börjar hon fatta att det är över +15 grader större delen av veckorna, så nu föll det päls i massor när jag borstade henne. Vi var ute och red i över en timma men jag ville inte sluta rida, allt gick så bra. Galopperade mycket och i slutet gick hon otroligt fint! Och nu måste jag vänta två dagar innan jag ska till stallet igen! Rid/stallsugen till 1000!

Men vi får finbesök i form av Charlotta och hennes bror Alexander, så det kommer bli en trevlig helg. Nu ska vi starta helgen med ”Nu är det dag för fredagsmys” . Hemmagjord pizza och vi ska prova en ny efterrätt.




Tiger Girl hösten -99, på ridskolan i Gummark utanför Skellefteå


Ledig dag som vi börjar med brunch

Först sovmorgon (i den mån det gick pga allt oväsen utanför fönstret). Nu blir det brunch med Fredrik. Skorpor, te, bacon och äggröra. En bra start. Och, peppar peppar, det verkar som att regnet dragit förbi under natten.


Sen blir det stallet med Felicia igen, ska släppa av min odrägliga pojkvän på sitt jobb medans vi är i stallet, hihi. Först ska vi slöa lite till och se How I met your mother.

 


Wohoo

Börjar äntligen bli mitt positiva jag igen! Varit negg de senaste två veckorna. Det gick super bra på jobbet idag, hann fixa massor (självklart en hel del kvar till tipp topp men en bra bit på vägen är jag).


Fredrik hade fotbollsträning och utvecklingssamtal (hihi hur det låter). Jag och Felicia passade på att tillbringa kvällen i stallet. Båda hästarna börjar vara riktigt fina och pigga. Blir att nöta mer på galoppen så vi kan ta den lite mer samlad, men det är skönt att jag inte har så mycket ”häst i handen”, hon är väldigt lätt och trevlig i munnen. Imorgon blir det (om vädret tillåter, är ju ledig så det brukar oftast innebära dåligt väder) en längre ridtur och ännu mer galopp! Oooh vad allt är roligt just nu.


Nu kom älsklingen hem (och bytte kanal till hockey, så nu är husfriden över). Ska för en gångs skull ta lite kvällsfika tillsammans, o´boy och skorpor :)


Lång dag på bortaplan

Min dag började med att jag vaknade innan väckarklockan, vilket betyder att jag vaknade av mig själv innan klockan sex! Strax efter halv sju var jag på väg ut till bilen, tack och lov sken solen och det kändes som att det var mitt på dagen. Fick låna Fredriks GPS idag, det var väldigt skönt för annars vet man aldrig var jag hade hamnat. Vi var väldigt duktiga och fick bra ordning på alla plockvaror inför lagerrensningen, kommer nog gå super bra för Norrtälje torsdag-söndag.


Vi fick komma iväg lite tidigare, så då hann jag och Felicia till stallet. Blev hoppning idag, var väldigt länge sen för båda två. Blev en bana på 50-70cm med ett räcke, kryss och ”sockerhinder”. Det gick väldigt bra för båda två, hästarna skötte sig utmärkt och hoppade väldigt bra. Ett kom ihåg till mig själv är att träna på att landa i vänster galopp.


Jag var hemma igen ca halv tio och då var Fredrik precis på väg ut för han skulle till träning.
Vi lär jag inte tröttna på varandras sällskap iaf!


Nu, Cougar Town!


Länk

Ni som vill se fler bilder från tårtkursen min syster var på, kika in på länken nedan.

Tårtkurs 8-9 maj

Är ni intresserad att delta i kurs. Håll utkik på Medborgarskolans hemsida.

Härlig dag i stallet

Hopplösa jag var uppe på tok för sent igår så det blev en sovmorgon efter att Fredrik åkt till jobbet. Hade hoppats på en dag med strålande solsken. Men det blev en helmulen dag. Blev över en timmas ridtur idag med. Mötte massor med lastbilar och bussar (en lastbil mötte jag tre gånger). Brukar låta Ikke hoppa över diket och gå ute på ängen när det är mycket trafik, gjorde samma sak med Tiger idag. Hon blev lite mer uppjagad över allt hoppande än vad Ikke blir. Så det var bra fart i tanten idag. Börjar komma igång med galopp arbetet och hon går riktigt trevligt. Blir nog mycket ridning med Felicia i veckan, alltid kul med sällskap (plus att hästarna uppför sig bättre).


På vägen hem stannande jag och åt lunch med Fredrik och såg ”How I mer your mother”, en pinsam och underbar serie. Önskar jag hade ett sånt soft jobb ibland där man kan sitta och se serier.


Imorgon ska jag till Norrtälje, vilket innebär at jag måste stiga upp okristligt tidigt (iaf enligt mig) klockan sex. Hoppas allt flyter på bra, kul med lite miljöombyte (om jag nu hittar dit).

 

Är inte så fasligt mycket vinterpäls kvar nu.


Blir några bilder som blogginlägg

Först har vi två fölis bilder! Visst är hon en riktig sötnos. Längtar tills vi åker ner och hälsar på. Fast det blir nog kring midsommar då alla fölen kommit.





Sen har vi en tårta gjord av min duktiga syster Ewe. Hon har även gjort blommorna själv! Synd att jag redan fyllt år annars hade jag önskat mig en sån, kanske får be väldigt snällt att jag kan få en sån när jag kommer hem i början av juni.



Tvingade mig själv ur sängen och åkte till jobbet. Jobbade bara 4 timmar, men det var väldigt lockande att stanna kvar i sängen med Fredrik och göra brunch. Efter 4 intensiva timmar på jobbet åkte jag och hämtade upp Felicia. Tog oss en långtur i den härliga kvällssolen som värmde skönt. Nu ska jag tydligen hjälpa till lite med middagen, tre påsar currysås behövs, sås är gott  ;)


Är i Kista Gallerian. Dags för middag i de...

dsc00658 (MMS)

Är i Kista Gallerian. Dags för middag i deras Food Court. Varit i Barkarby och Kungens Kurva. Ska se Alice sen, ngt senaste än alla andra :p


Hur ofta har man tur när man shoppar?

Lekte taxi och hämtade upp Sara och Hannah innan vi begav oss till Gränby. Första anhalt var HM, köpte en enkel toning och det blev även ett par nya jobb jeans (på mitt jobb har mina jeans en livslängd på ca 6månader, i vanliga fall hinner jag lessna på jeansen innan de går sönder). Blev som vanligt en vända in på Indiska (dagen till ära hade jag min nya stickade tunika, knähöga gråa strumpor, silverörhängena som ser ut som löv och det gröna pärlarmbandet, allt från Indiska). Igår och idag hade dom 20% rabatt på alla tunikor och klänningar. Så jag passade på att köpa en tunika som jag gått och funderat på, nu 239kr ist för 299kr. Hur ofta luckas man träffa in att en butik har rabatt på det/den vara man gått och suktat efter?


Vi försökte även hitta ett par glasögon till Sara. Fanns inga som kändes klockrena. Har en bild i huvudet på ett par glasögon som inte har någon ram runt glasen utan endast ett par breda vita plast bågar på sidorna. Någon som sett var man kan köpa ett par såna?


Vi hade lite tid att fördriva innan alla butiker stängde för dagen så vi åkte iväg för ett besök på IKEA.  Köpte ett nytt underlakan och ett skohorn att ha i stallet. Vi tyckte alla att det känns väldigt ”lyxigt” (som de norrlänningar vi är) att man kan åka till IKEA 30min innan de stänger och bara kika runt lite.


Nöjda och belåtna åkte vi till Java och åt wook buffé. Tycker deras buffé är väldigt god. Och man får glass, friterad banan och sirap till efterrätt ;)


Bilder får ni senare, nu måste jag sova!


Körning

Hur är det möjligt att vara så seg startad på morgonen? Var knappt vi medvetandet när Adde och Fredrik åkte till jobbet. Tack och lov hade jag och Hannah bestämt oss för att åka till stallet halv elva. Så jag lyckades ta mig upp. Vi for ut och körde en vända, njöt av att vara ute i lugnet. Passande nog hann vi innan det kom en liten regnskur.


Nu håller jag på att pyssla med en present. Ska städa ihop lite sen, gissa hur det ser ut när man har två pojkar i huset ;) fast än så länge har dom faktiskt inte hunnit riva fram allt för mycket saker.


Sen ska jag duscha och klä på mig vanliga kläder! Är tråkigt att bara gå omkring i jobb-, stall- och mjukiskläder. Ska upp till Gränby och träffa Hannah och Sara. Måste köpa hårtoning, är något less på min utväxta hårfärg just nu, skönt att ha med sig två smakråd.

   Två glada tjejer.


Behöver smakråd!

Håller på med mitt vårfixande i lägenheten. Idag kilade jag in till Plantagen för att köpa något blommigt till fönstret. Kom ut med dubbel uppsättning blomkrukor. Kunde inte bestämma mig för vilken jag tycker passar bäst. Smakråd önskas! Vilken ska jag behålla? Den hel lila släta blomkrukan eller den vita plåtblomkrukan med grått mönster?




Morgonstund har guld i mun.

Gissa om jag njöt av min sovmorgon, för en gång skull var Fredrik tvungen att stiga upp innan mig. Låg och drog mig till halv tio, haft världens konstigaste drömmar i natt, drömmarna har hoppat fram och tillbaka och varit helt osammanhängande, vet bara att jag gått väldigt mycket så jag var rätt trött när jag vaknade.


Satte igång Lady Gaga och började röja upp i lägenheten. Nu har jag lagt allt på sin plats eller hittat nån plats åt sakerna, diskat undan nästan allt (kan inte ta ifrån Fredrik allt det roliga med att diska :P ) och jag har klättrat och krupit fram med dammsugaren. Så nu vågar jag släppa in lite besök i lägenheten ikväll. Känns skönt att åka till jobbet och veta att man har något trevligt att komma hem till.


Men bäst av allt, imorgon är jag ledig!


Norrtälje nästa vecka :)

Ännu en arbetsdag avklarad, en lång sådan. Gissa om jag är tacksam för att min sambo har middag klart tills jag kommer hem. Har iaf lyckats tömma mycket av mina saker på lagret,
ska fortsätta trimma mina avdelningar imorgon. Efter att jag njutit av en sovmorgon!


Nästa vecka ska jag åka till Norrtälje (tisdag) och hjälpa till med att förbereda inför deras Lagerrensning (på Jysk´s hemsida finns alla butiker som ska ha Lagerrensning med). Riktigt kul att få åka omkring till andra butiker, se hur dom arbetar och hur de har byggt upp i butiken. Blir att låna Fredriks Gps så jag hittar dit, är inte så hemma i Sthlms området än (lär iofs aldrig blir det) 


Nu njuter jag av att ha makten av fjärrkontrollen. Vardagslyx ;) Fredrik är på fotbollsträning ikväll, han är så duktig som springer och jagar en boll i mörkret med massor av andra killar.
Jag föredrar att ligga i sängen och njuta av lite lugn tid.


Jag fick ett mms av Fredriks mamma på morg...

dsc01517 (MMS)

Jag fick ett mms av Fredriks mamma på morgonen. Ett av deras ston,Chatine, hade fått sitt föl 05.30 på morgonen. Ett brunt stoföl utan tecken. Både mamma och dotter mår bra :)


Nu börjar lugnet infinna sig

Hööks följer med bett trenden på smycken. Detta armband finns med i deras senaste kampanjtidning och kostar 49kr.

 <-- Hööks

Kändes konstigt med en kort dag på jobbet, men samtidigt skönt. Blev raka spåret till stallet efter jobbet. Kom precis lämpligt så jag och Chera Lis medryttare kunde rida ut tillsammans, trevligt med sällskap.  Går riktigt bra med igång sättningen, känns mycket mer motiverande att vara i stallet när all gegga torkat upp och det är ljust på kvällarna. Passade på att låta Tiger beta lite medans jag kunde stressa ner en stund i den fina kvällssolen.


Väl hemma fastnade jag ute i garaget. Vi hjälptes åt att packa bort alla vintersaker (kläder, motorvärmare m.m.). Sen fortsatte röjningen inne. Sorterade bort de sista vinterkläderna, och röjde upp i garderoben/skrubben. Känner mig lite lugnare i själen nu. Ska bara byta gardiner och städa (dammtorka, dammsuga m.m.) så är vårröjningen snart klar. Skönt.


Tips efterlyses
på hur man får kaklet i duschen rent och fräscht??

Nu ska jag slappa en stund innan jag ska sova. Njuta av farmors bullar som belöning för att jag varit duktig ikväll ;)


Middagstips till er som har idé torka. Ug...

dsc00611 (MMS)

Middagstips till er som har idé torka. Ugnstekt falukorv med tomater och ost (några skivor äpple är också väldigt gott). Som ligger på en bädd av rivna morötter, purjolök, gullök och matlagningsgrädde. Blir väldigt saftig :)


Nu börjar äntligen naturen få en härlig gr...

dsc00606 (MMS)

Nu börjar äntligen naturen få en härlig grön färg. Känns väldigt uppigande att sommaren närmar sig med stora steg. Sista dagen på Lagerrensningen, är mer kaos NU än första dagen! Så det är raska steg som gäller.


Underbart med mycket sömn

Efter 12 timmars sömn och en morgondusch känns det riktigt bra. Ute är det klar blå himmel och +10 grader i skuggan. Håller tummarna för att det ska fortsätta vara bra väder tills jag slutar jobba, hade tänkt mig ut till stallet då.


Mina jeans gick sönder igår, så nu har jag bara ett par hela jeans! Ska köpa mig ett par arbetsbyxor, det svåra är att hitta en dag man har tid att göra det. Jag är inte ledig förens på torsdag, och då har jag redan planerat in 1000 andra saker jag måste göra. Varför räcker tiden inte till ibland?


Tips mot rygg, axel och höft smärtor?

Har fått  ett nummer av Linda till en som ska se över min kropp. Ska boka in ett besök min första lediga dag! Varit en jobbig dag, ont i större delen av kroppen :/ Nu sitter jag hemma i sängen, körslaget+glass+tycker synd om mig själv.

 

Motivationen ligger inte på topp just nu. Ska försöka vara mer inspirerande imorgon.


RSS 2.0