Nu är projekt "Gästrummet" påbörjat

Min sambo imponerar med sin samarbetsvillighet idag. Vi har tömt gästrummet, slipat och rengjort väggarna, tagit ner taklisterna och spacklat, önskar spackel kunde torka supersnabbt så jag kunde börja måla. Men för att ta vara på tiden har vi rensat lite i trädgården, eldat kvistar, kartonginsamling och börjat på äppelträdet som blåste omkull tidigare. Nu har vi rensat lite i verktygshyllan i skrubben, det blev en soppåse med diverse onödigheter som bara tar plats och är trasiga.

 

Men nu börjar krafterna sina och det börjar vara dags för lunch. Ett besök på affären så är vi på topp igen och spacklet har förhoppningsvis torkat helt.Stannar upp

Såna här stunder kan jag inte låta bli att stanna upp och njuta av tillvaron. Utsikten från vår ytterdörr ger mig ett lugn i kroppen och leende på läpparna.

Sol, varma vindar, doften av syrener, nyklippt gräs, man ser hästarna och stallet. Jag älskar mitt liv och tillvaro.

 Vi försöker vinna kampen mot slyn

Det kommer helt klart bli en utmaning att få hästhagen att bli till gräsmatta.

De som bodde här innan oss hade nämligen tomten som en hästhage, är bara en lite fyrkant de hade som vanlig gräsmatta. Med tanke på mina gröna fingrar och Fredriks obefintliga gröna fingrar kommer det att krävas blod, svett och tårar innan det går att använda namnet gräsmatta på den gröna ytan runtomkring huset.

 

Då solen bjöd lite på sig själv efter att jag slutat jobba tog jag ett varv med krattan på de värsta partierna innan Fredrik kunde köra gräsklipparen, på flera ställen var han tvungen att gå över med lien först, klippa på det högsta och till sist klippa på den vanliga nivån. Men han satt nöjd och brummade på sin åkergräsklippare.

 

 


Snart fylls tomrummet upp

Jag tycker det är dyrt att beställa tavlor/ planscher från olika hemsidor, mycket billigare att göra själv! Men nu börjar jag tveka, vet inte hur många timmar jag spenderat här vid datorn för att försöka få ihop något att pryda väggarna med, tror jag ser ett ljus i slutet av tunneln. Har gett mig själv deadline på tisdag morgon för då ska jag till Sara och skriva ut bilderna. Dags att sluta vela och åstadkomma något!

 

 

Jag har inhandlat lite ramar på IKEA, vilket är ett steg framåt i tavelprocessen. Har dock insett att jag nog måste dit igen för att göra ett byte, suck.


 

Det är tur man har lite utrymme så man kan sprida ut sig när man jobbar med sina idéer. Under nästa vecka är målet att de ska sitta upphängda och klara, det vore ingen omöjlighet tycker jag. Har inte färdiga idéer till alla ramar, så några kommer nog hängas upp tomma.

 

Efter att projektorlisterna är på plats har vi börjat dra kablarna runt rummet, vi fastnade i en kabelhärva bakom tv (där en jättestor spindel kom fram springande, jag och Fredrik sprang i motsatt riktning). Vi har nu gett upp för kvällen, eller Fredrik, han ville ut och leka med sin "nya" gräsklippare han hämtade hem idag, pojkar pojkar.

 


Äntligen en stor tv

Jag inne på den sista lediga dagen, har inte alls hunnit med så mycket jag hade önskat, men brukar det någonsin gå som man vill? Det var mulet och regnade när jag vaknade, nu har det spruckit upp lite och det kommer några härliga solstålar emellanåt. Ser fram emot en kortdag imorgon och en ledig dag på tisdag, då är även Fredrik ledig, jippie!

 

 

Killarna mätte, sågade och spikade igår. I kväll ska vi dra om kablarna så det blir någon ordning i virrvarret och måla sista lagret på listerna nu när det sitter på plats.


Förstår inte varför saker och ting ska ta sådan tid, det blev en sån enorm skillnad att få upp listerna runt bildytan. Nu ska vi klura på hur och vad för slags belysning vi ska lägga bakom listerna, men det ligger lång ner på prioritets listan så det kommer att dröja.

 

 


En helgkväll=grillkväll

Jag har tydligen en väldigt renlig och kräsen häst. Vi gjorde maskprov på nästan alla hästar i stallet inför sommarbetet. Tiger hade 0, medans hennes hagkompis hade högst, 1600! Har hästar över 200 ska de avmaskas. Väldigt märkligt, hon har väl blivit resistens i och med den höga åldern, eller nått.

 

Nu har vi avslutat lördagsmyset med grannarna. Grillat stod på menyn, Hanna hade tagit med sig en del cider och till efterrätt blev det egengjord glasstrut. Viktor pikade Fredrik angående projektorlisterna som legat på ”torkning” i flera månader, han tog sig i kragen och nu sitter listerna uppe, sånt man tydligen gör mitt i natten och efter några öl, återstår att se resultatet i dagsljus ;) Nu är det dags att sova, hoppas jag känner mig lite mer utvilad imorgon och att solen vågar sig fram, jag drömde i natt drömde att jag sprang av nån anledning så jag var helt slut när jag vaknade. Det känns iaf riktigt härligt med de här tre lediga dagarna, inte minst behövligt.


♥:an till sovrummet

Blev lite uppmuntran och vardagslyx tillsammans med Märta inne på stan. Lunch/middag på Wayne´s, sen hann vi gå runt och kika lite. Efter att ha letat mig fördärvad efter de perfekta svarta tofsarna (i en lagom prisklass) kom jag på en ny idé till gardinerna i sovrummet, jag köpte två hjärtan på inredningsbutiken Myrra, tyvärr stängde Ohlssons tyger innan jag hann dit.

Men jag har en plan och sovrumsfönstret är hur som helst inte klart än.

 

Som ni kanske skymtar på bilden kostar hjärtana 49kr/st. Jag blev glatt överraskad att prismorna är likadana som sovrumslampans, självklart hoppades jag att de åtminstone likna varandra.Varför mulet på lediga dagar?

Något jag tycker ser väldigt ful ut och inte särskilt proffsigt är när man blandar svenska och engelska, som de tex gjort på HM´s hemsida (har markerat det med rött). Visst kan man hålla sig till ett språk och inte mixa hej vilt? Det mittersta kuddfodralet ser ut som att det skulle passa hemma hos mig.

Sitter och försöker ladda för en ledig dag, men med regnmoln som hänger tungt på himlen och som vill spricka när som helt är det inte så upplyftande. Jag hade önskat mig solstrålar som skulle lysa upp hela hemmet så man fick lust att pyssla på. Gör ett försök i ljuset från dataskärmen att redigera några bilder jag har tänkt framkalla till sovrummet.

 


Sovrum under utveckling

Det gäller att passa på när hjälpen finns nära till hands. Nu är väggen bakom sängramen tapetserad, med hjälp från min pappa. Vår första tanke var att ha garderob där men vi har gått vidare från den idén. Nu är det ”bara” innertaket kvar som ska göras om, vi ska sätta upp ett nytt tak för det som sitter där nu är så skadat. Sen får jag äntligen montera ihop min vita sängram, känns som den kommer passa in helt perfekt i rummet. Känns nämligen lite onödigt att montera ihop den för att sen måsta plocka isär den igen för att vi ska få plats med gipshissen i rummet.

 

Lite kaosartat nu i sovrummet, tur att jag har långhelg att se fram emot.

 

En bild från i höstas.En stormvind...

...eller två krävdes nog för att åstadkomma det här.

Trädet har fallit från den ena hagen (Tigers hage), över gången där grannarna går för att komma till brevlådorna, in i den andra hagen.


Mina favoriter i badrummet

Fem saker jag tycker om i ett badrum är:

Att det finns toalettpapper. Hur jobbigt är det inte när man är på fest eller liknande och det är slut toalettpapper?Man rotar försiktigt runt i skåpen men hittar inget mer. Jag har en hylla full med toalettpapper och den får aldrig bli tom.

Att det finns en gästhandduk. Känns lite "otrevligt" att torka händerna på någon annan handduk. Jag vill personligen ha min egen handduk för mig själv.
.
Att det finns en soptunna/korg/hink. Jag skulle bli tokig om jag var tvungen att springa till köket med minsta lilla skräp jag lyckas samla på sig i badrummet.

En tidnig eller två är aldrig fel. Risken är självklart att det kan bli ett långt toalettbesök, konstigt nog är det roligt att sitta på toan och läsa.
.
Min morgonrock. Jag älskar att krypa in i min morgonrock efter att jag har duschat, man blir torr och håller sig varm. En kylig kväll är det också väldigt mysig att ha på sig.
.
Vänner handduken nedan är köpt på Hemtex, 49kr om jag inte minns helt fel.

Sommar inomhus

Kan konstatera att jag saknar gröna fingrar, två blommor har dött och en är nog på väg att dö. Imorgon får vi finbesök och passande nog har syrenen börjat blomma. Det fick helt enkelt bli en bukett på matsalsbordet, gissa om det luktar gott här inne nu.
.
Det är min pappa som ska ner på jobbsaker i Sthlm, då passar han på att sova över hos oss.
Ett plus i kanten är att han tar med sig lite av mina saker från Skellefteå, är lite som julafton när man går igenom gamla kartonger.


Det är tur att min sambo snällt ställer upp på mina påhitt. Han hade satt sig ner i soffan och börjat titta på NHL matchen, men han klev snällt upp och följde med mig ut. Blommorna satt
2-3meter upp i luften, så han böjde ner grenarna åt mig medans jag kunde välja ut de jag tyckte var finast.

Sommarbete

Jobbet, hemmet, stallet. Det blev bara ett klädombyte när jag var hemma för Jossan hade börjat bygga sommarhage åt Tiger och Monchie. Tiger stod och såg på med en väldigt intresserad blick, hon visste precis vad vi höll på med. Att hoppa över eller krypa under, det verkade vara vad Tiger tänkte på, för hon tyckte vi tog lång tid på oss att bygga.
Nu går dom nöjda i hagen. Tiger galopperade förbi Monchie ut på ängen, att intressera sig för sin nya hagkompis hade hon verkligen inte tid med!

Onödigt eller ej? Onödigt för mig

Idag fick jag Cerveras reklamtidning Till Bords. Där blandas recept från olika delar av världen, fantastiska bordsdukningar, nyheter inom matlagningstillbehör med proslin i olika stilar. Jag förundras över är hur mycket "onödiga" saker (som jag ser det) det finns som man "måste" ha i köket. Valde ut fem favoriter bland "onödiga saker att fylla köksskåpen med" som ni kan se nedan.
Season Salladslunga i plast och matt lock, rengör salladen smidigt och enkelt. Nu 199kr, ord.pris 299kr. Finns i lime, turkos och svart (229kr). (När slutade man använda sina händer i köket?)
Scandinavian Home Kryddsax. Ju mer färska kryddor du vill ha desto mer behöver du en anpassad kryddsax. Den flerbladade saxen klipper flera kryddväxter på en gång och dessutom får du på kortare tid mer finklippta kryddor. Den kostar 99kr. (Det finns annat jag kan spara in tid på)
Runberg Hamburgerpress är en produkt som hjälper till att forma runda och fina hamburgare. En positiv effekt är även att detta gör att hamburgaren grillas eller steks jämt över hela ytan, inga mer brända kanter och degiga insidor. Den finns som enkel modell för 119kr ord.pris 169 eller dubbel variant för 199kr. (Återigen, vad är det för fel på vanliga händer?)
Med Instant Marinater marinerar du kött, fisk, kyckling eller grönsaker på ett par minuter. Med hjälp av vakumpumpen sugs all luft ut ur behållaren därmed öppnas porerna och fibrerna och marinaden tränger lättare in i köttet. Nu 399kr, ord.pris 499kr. (Tycker att en plastpåse duger alldelens utmärkt att lägga köttet i)


Jordgubbsskivare, ovärderlig när det är dags att göra den härligt sommriga jordgubbstårtan! Lägg i den snoppade jordgubben och kläm till så kommer det ut perfekt skivade jordgubbar, tunna och fina. Den kostar 199kr. (Man brukar räkna hur mycket en sak kostar per gång att använda, släger in en gissning på en jordgubbstårta/säsong, det tar några säsonger innan den känns ekomimisk jämfört med en kniv)

Håller ni med eller är det sånt som finns i era köksskåp?

I-landsproblematik

Ett av mina "allvarliga" problem är att ett av Fredriks Newport örngott är borta, de har försvunnit i flytten från Skellefteå. Jag har två påslakan men ett örngott, som ni kanske förstår går inte det för sig, man kan inte bädda omatchande!? Om någon skulle se vart man kan köpa ett löst örngott säg gärna till, älskar påslakanen i övrigt, helt i min stil.

 

 

 


Perfekt avslutning

Efter en dag med migrän avslutade jag den med lite hoppning tillsammans med Hanna och Jossan. Hon gick som en klocka Flickan min. Direkt vi kom in i manegen taggade hon till, hon hade ett bra tempo hela ridpasset och lyssnade väldigt bra. Tror det nya remonttränset passar oss perfekt, det har blivit stor skillnad i ridningen sen vi bytte till det, på ett positivt sätt. Skönt att avsluta dagen på ett bra sätt, och tanken på att vara ledig imorgon är inte helt fel.

En till samlingen

Efter en vända inne på staden tillsammans med Sara igår konstaterade vi att om man hade pengar skulle det inte varit något problem att spendera dem. Jag hade köpt de där ljusgrårandiga påslakanseten från Hemtex som jag länge suktat efter, en grå/svart/vit långhårig matta från Rusta att ha i sovrummet, den vita ljusstaken i stål med blommor och fåglar att ha på matsalsbordet från Indiska och den vita shabby chic fågelburen från House Hold att hänga upp

i hallen.

 

Jag får nöja mig med denna Blåvita teburk från Konsum till min teburks samling i metall,

det är en tillfällig utgåva för 25kr i den gamla Blåvita stilen.

 


EDIT

Fredrik och Weiner spelade NHL så jag googlade runt och hittade lite bilder på mina inrednings önskningar, hittade inte ljusstaken från Indiska.
POLLY 70x140 från Rusta, 349kr.
MARGARETA från Hemtex, 399kr/set
Just denna fågelbur kommer från Jotex, 249kr.

Grönt ger sommarkänsla

Trotts regn som faller från himlen utanför försöker jag skapa lite sommarkänsla inomhus. I badrummet är det lila utbytt mot grönt. Jag vet vad ni tänker, hur ska min lila badrock nu matcha in? Har inte själv kommit på någon bra än så länge :P

 

 

(Kameran som ger grönfärgerna olika nyanser, i verklgheten är de väldigt lika)

 

Handdukarna och sopkorgen hade jag sen tidigare, en rejäl sopkorg inne i badrummet är något jag verkligen tycker om att ha. Mattan är köpt på JYSK för 125kr istället för ord.pris 299kr. Den storleken ska nämligen utgå ur sortimentet, vilket jag tycker är väldigt synd för jag behöver en stor matta i mitt badrum, de mindre ser så fjuttiga ut och värmer inte mina fötter lika bra.

 

 Förvaring för tråkiga saker

Vi har en förmåga att lägga post och räkningar på diverse olika ställen i huset, vilket kan innebära viss irritation när räkningarna ska betalas. Har länge varit sugen på att hänga upp en fin brevlåda i hallen där man kan lägga posten man vill ha kvar. Denna postlåda (nedan) finns på flera olika inredningsbutiker, tyvärr kostar den närmare 500kr (om jag inte missminner mig helt), något man sällan känner att man har över för att köpa en postlåda för.
Medans Fredrik tittade och svor åt hockeyn sysselsatte jag mig med att fylla min inspirationsmapp med nya inredningstips. Där dök blandannat den briljanta idéen om ett billigare alternativ till brevlåda, nämligen att köpa en på JULA för 99kr och självhäftande papper för att göra egna bokstäver att fästa på den.
Den finns i svart, vitt, grått och rött. Finns även i större modell för 179kr.

Tittut!

Fick tag på Fredriks mobil så här kommer lite bilder när även jag är duktig. Fredrik var imponerad över hur lätt jag klättrade omkring på taket och ställningen, men jag har inte samma "respekt för höjder" (höjdrädd) som han har så det går lite lättare för mig.


En dag blir till en vecka väldigt snabbt

Dagarna försvinner väldigt snabbt, blir inte så mycket tid spenderat vid datorn. I fredags var det jobb som vanligt, vi hade driftsmöte tillsammans med min gamla butik, kändes lite konstigt att man inte är där längre. Slutade tidigt och hann köpa en födelsedagspresent innan Sara hoppade på mig på Gränby, hon hade låst sig ute. När jag ändå var hemma följde jag med Viktor och köpte en ny bil till honom, nu har Fredrik, Viktor och Hanna varsin Volvo V70, känner mig lite mobbad med min Honda. Sen blev det fredagsmys tillsammans med Viktor och Hanna.
.
Igår började dagen med jobb igen, när jag slutat blev det raka vägen hem för att måla vidare på huset. När Fredrik kom hem anslöt han till målandet. När vi nästan var klara (första färghinken tog slut) blev det oroväckande mörkt ute, gick vi över till grannarna. Det visade sig att de hade kvar några grillspätt (vi hade inte ätit middag än) så det blev middag hos dom. Sen gick vi över till oss och åt efterrätt och såg Eurovision med projektorn. Bra jobbat Eric/Sverige!
.
Nu ska jag och Fredirk äta lunch. Har en väldigt snäll pojkvän som steg upp tillsammans med mig och släppte ut alla hästarna på morgonen och fixade åt Tiger. Nu har han gjort lunch och plockat undan i köket. Jag har det allt bra här i livet!

Mys till soffan

Nu kan jag stryka ett symaskings projekt från listan. Efter en hel del peppning och letande efter den rätta energin plockade jag fram sysakern och sydde en till kudde till soffan i samma stil som de jag köpte på Ulva Kvarn.
Det blev en vanlig 50x60cm kudde, med knytningen under, från början var det ett påslakan.
Nu behövs det en ny soffa tycker jag, men det ligger inte så högt uppe på prioriteringslistan. Blir nog något efter sommarens semestrar och när höstens kvällar vill att man ska sitta inomhus.

Tävling hos...


Bästa solplatsen

Det sköna med att stiga upp i någorlunda tid är att solen inte börjat värma allt för mycket, vilket är en väldigt bra fördel när man ska sitta mot en husvägg, husets solsida. Min sambo har, som han säger, respekt för höjder, så han var väldigt imponerad av hur snabbt jag tog mig upp till skorstenen. Att vara på själva taket gick bra, tycker det är läskigare att gå på byggställningen för plankorna där gungar lite.


(bilderna är som vanligt klickbara)
Nu ska vi äta lunch innan Fredrik ska iväg och jobba. Passar på att smita till stallet med Hanna så 30åringen och 3åringen kan få sig lite motion.

Jag kommer se rött snart

Idag har de fortsatt med taket och börjat skrapandet av fasaden och fönstren på framsidan. Imorgon ska jag och Fredrik börja måla, fast vid lunch smiter Fredrik iväg och ska jobba. Det känns kul att måla om huset, ska bli mycket roligare att titta på det och jag har en förkärlek för fina saker.

Igår kväll kom Linnéa hit (hon har varit och jobbat i Falun i fem veckor) så hon passade på att komma förbi och se hur vi bor innan hon idag skulle bege sig norrut igen. Kul att få sitta och prata inredning och saker man kan pyssla med tillsammans med någon som har liknande smak! Hennes hus är en stor inspirationskälla för mig. Är så glad att energin och lusten att pyssla kommit tillbaka efter en mörk vinter, min "mat och sov"-klocka är inställd på att jag ska sova när det är mörkt ute, vilket det är hela tiden på vintern *suck*.


Idag har det varit en lång dag

Vi var inte i säng förrän klockan två i natt, vi var impulsiva och åkte iväg på fest kl tio igår kväll till Örsundsbro. Jag vaknade klockan fem och låg och vred mig tills det var dags att stiga upp, såg då att Icke hade "sopsorterat" under natten i köket och hallen. Jobbade på och dagen flöt på rätt bra, sen hem och börja röja i oordningen, imorgon får jag finbesök av Linnéa! När Fredrik kom hem tömmde vi ett släp med löv i bränngropen sen åkte vi och hämtade Tigers rockard, ska bli kul att äntligen få köra igen. Började om med krattandet, lär bli några fler släp innan vi är klara. Sen kom Emma ner och vi följdes åt och gav hästarna kvällsmat, hon hade fixat åt Tiger under dagen och ridit, lyxigt! Strax efter nio fick vi äntligen i oss lite "mat", så nu är jag rätt slut i både kroppen och knoppen. Bla bla bla nu ska jag luta mig tillbaka en stund innan det är dags att sova. Hoppas att Uppsala visar sig från sin fina sida imorgon.

Nu är det nära

Har tidigare skrivit och berättat att jag ser Tiger från huset. Såhär nära är det från hennes hage till vårt hus, det är lilla grusvägen som skiljer oss åt. Jobbar på att lära Tiger vart jag bor,
har alltid lite morötter hemma.
Fredrik undrade vad det var som knakade och brakade när han grillade och spelade gitarr på bron, det var Tiger och Thincey som kom dundrandes och var sugna på att få någonting.
.
Måste lägga in en bild på min söta lillebror som rider på sin flickväns foderhäst, visst har han hittat en bra tjej!

Det här gör jag om dagarna

Såhär ser den bortre delen av grusgropen ut när man har ridit upp för en av backarna. Nu ligger vovven och sover på vardagsrumsgolvet efter galopp i fyra backar, genom vardagsrumsfönstret ser jag Tiger komma gåendes i hagen tillsammans med sin hagkompis. Ibland är livet avslappnat och härligt. Men snart blir det att försöka ta sig in till stan för att göra diverse inhandlingar. Fredrik slutar sent idag då han "akut" fick åka och jobba i en annan butik än den han egentligen skulle vara i. Det kanske blir tredje gången gillt med matlagningen ikväll för min del, tänkte iaf slänga ihop en efterrätt som vi kan bjuda på, blir fredagsmys tillsammans med grannarna.

 


En vanlig blåsig dag i Uppsala

Fredrik har sagt att man inte kan jämföra hundar med barn, men jag hävdar motsatsen. Igår kväll när jag skulle lägga mig låg det leksaker i sängen, nu på morgonen hoppade hon upp i sängen när husse gått och ville bli om hållen och myst med (hon är inte riktigt införstådd med att hon är en schäfer), när vi skulle stiga upp hoppade hon i sängen, efter en vända ute i solen, plockade fram frukost till henne.

 

Jag gick på husvisning med vår nya snabeldrake, och då fick jag flytta på diverse leksaker (även utomhusleksaker) som ligger här och där. Så vad är skillnaden??

 

Vår nya snabeldrake har hela 13meter sladd, vilket gör den perfekt till ett hus. När jag närmade mig hallen tänkte jag -Nu räcker inte sladden mer snart. Men jag tog mig hela hallen, badrummet, lilla hallen, gästrummet och köket!

 Hemmafrun i farten igen

Jag vaknade och trodde att vi försovit oss, men klockan var bara fem, sen väntade några timmars snurrande i sängen.

Haft en bra dag på jobbet, inte såndär perfekt som vissa är, men en effektiv dag när man fått saker gjorda. Efter jobbet tankade jag bilen, lämnade återvinningen, handlade mat och lagade mat! Mitt "stora" problem är att Fredrik inte äter det jag är uppväxt med, kalvsylta, palt och blodpudding, är inget min sambo ens skulle smaka på. Att komma på bra middagsmat är svårt när den man bjuder är lite kräsen och är van att laga/få det man vill. Känner mig iaf nöjd att jag börjar få in "laga mat efter jobbet"-rutinen istället för "åh vad jag är trött, jag sätter mig i soffan"-rutinen.
.
Imorgon väntar en ledig dag för min del, vad den kommer innehålla vet jag inte än, bortsett från det dagliga stallpysslet.

Blir fin från topp till tå

Det ser väldigt ambitiöst ut vårt hus när man ser det från vägen, jamena hur ofta är det man lägger om taket på ett hus. Det ser väldigt bra ut under pannorna, det bli ny papp, läkter (eller vad det heter?) och de trasiga pannorna byts ut.

 

Passade på att handla lite efter jobbet då Fredrik jobbade i Sthlm idag. När jag kom hem plockade jag ur och i diskmaskinen, fotade huset och började laga mat. När Fredrik kom hem var han smått chockad -Ska du laga mat? Sen satte han sig nöjt i soffan och började se på hockey VM. Hoppas han bara inte tro att det kommer bli en vana, hihi.


Såhär ser min första bil ut

Då var dessa tre lediga dagar slut, känner mig riktigt nöjd och tillfreds med det vi gjort. Idag har vi tvättat tre av fyra bilar (v70, Hondan och Mazdan) både invändigt och utvändigt. Stackars Skrället hade fullt med pollen och gamalt vägsmuts på sig, nu är det roligare att titta ut på parkeringen.
I JYSK väskan finns alla bra att ha saker som en bil kräver. Varningstriangel, reflexväst, ficklampa, första hjälpen väska, bogserlina, startkablar och en nackkudde att ha vid längre bilresor.
.
Det är tur att vi har snälla grannar. Fredrik höll även på att motortvätta sin bil idag så den var upp ställd och saknade framdäck, vi fick låna Hannas bil så vi kunde åka iväg med släpet och hämta lite möbler och flyttkartonger som vi haft ståendes hos en av mina föredetta kollega. Sen när vi kom tillbaka bjöd dom på middag och vi fick en present som de köpt till oss när de var på Irland.
Fåret är även en magnet, nu sitter den när till hands på kylskåpet.

Visst är det härligt när man kan styra saker från "Att göra"-listan

Inte en riktigt lika effektiv dag som igår men jag har fått gjort saker som jag länge längtat efter. Vi har fått en frys i köket, vardagslyx för oss, den har tidigare stått ute i trappuppgången på "baksidan". Passade på att rensa igenom hela frysen när vi ändå tömde den när den skulle bäras runt, kan säga t det blev en hel del vi slängde. Källaren/tvättstugan har blivit lite trevligare att hälsa på, Fredrik tog fram motorsågen och sågade sönder den platsbyggda hyllan, vi tog även bort den gamla lagerhyllan som bara stod. Bordet tvättmaskinerna står på att fått sig en ny vaxduk istället för den gamla äckliga duschdrapperiet som låg där när vi flyttade in, den gamla brun/oranga gångmattan är utbytt mot en trasmatta (den vi haft i vår hall som blivit lite smutsig, det bli att köpa en ny till oss), vi har dammsugit bort all spindelnät och putsat det lilla fönstret.

 

 

Avslutade dagen med att kila på stan, shoppade bomullsband på Ohlsons tyger för hela 3kr. Är tänkt att jag ska sy ett prydnadsörngott att ha i soffan. Gick tre varv innan jag var nöjd, finns så mycket som jag vill prova göra. Men ska göra klart det jag köpt hittills!

 

I min rabatt har det inte bara vuxit nytt ogräs, det har även börjat blomma lite från ”lövblommorna”.

 

Det är ett blått hav på vissa ställen i trädgården.

 Bra start på ledigheten

En stor fördel med mitt nya jobb är den sammanhängande ledigheten, nu är jag ledig 3 dagar i rad (sön-tis), under kan komma att uträttas då.
.
Kände att jag längtat efter en såndär duktig dag idag. Innan Fredrik hunnit åkt till jobbet hade jag startat en tvättmaskin med våra sängkläderna och hunnit gå till stallet. Fixade åt Tiger (ska snart rida ut tillsammans med Hanna och Jossan), sen gick jag hem och började åstadkomma något. Nu är resväskan uppackad, en till tvättmaskin har börjat gå och den första är upphängd, disken är fixad, jag har deklarerat (sista dagen imorgon, glöm inte det!), betalat den sista räkningen, sorterat in räkningarna och diverse andra papper i pärmen, oljat in matbordet (provat arbeta in oljan med en fin stålull, ska se om det blir någon skillnad mot bara en vanlig trasa), har dammtokat, dammsugit och skurat. Robban har rensat kylen och skurat den grundligt.
.
Nu knackade det på dörren, återkommer senare.

RSS 2.0