Snart nedräkning till jul

Igår var det en ledig dag med mycket planer. Vi var bland annat en vända till Stockholm Horse Show och besökte mässan. Ett skrittäcke, lädergrimma, reflexkoppel och lite små saker från Börjes. Även Fredrik passade på att handla, en samlings tidning/pocket med Mulle serier, som han dessutom fick signerad! 
 
Fredrik gav mig ridförbud då förkylningen inte verkar bli bättre, så jag passade på att börja julpynta innan vi fick middagsbesök. I helgen är det jobb för fullt, ska försöka klämma in lite adventsmys imorgon efter jobbet.

Tripp trapp trull

Fått ett inredningsryck den senaste tiden, så det har blivit endel nytt och snart är det dags att pynta om hemma. Just de här är det faktiskt min mamma som hittat. I somras köpte jag den stora kannan till Fredrik som en butik i Skellefteå reade ut, har sedan dess letat efter mindre storlekar, även de i vit färg. Så tack vare att mamma hade ögonen på skaft har vi nu en perfekt samling som passar till alla olika tillfällen beroende  på hur mycket sås som behövs till maten. Och nu kan Fredrik inte klaga riktigt lika mycket på att överskåpet till skänken är fylld med onödiga saker.
 
 

Tavla nummer fem har hittat hem

När det fortfarande var grönt och skönt ute hittade jag denna snygging på en hemsida, men det blev inget köp. När jag och Nina på övervåningen pratade om vad man ska ha på väggarna kom jag på hemsidan och visade henne den. Blev så att vi båda två beställde där ifrån, AllPosters. De verkar ofta ha någon form av rabatt så man kan "fynda" lite hos dem. Om man lyckas bestämma sig, de har ett stort utbud.
 
Designern heter Lora Zombie och hon gör väldigt annorlunda bilder, kanske en lite smalare målgrupp men den här passade mig helt perfekt! Bara att bege sig ut på ramjakt så den får börja pryda en vägg här hemma.
 
 
   
 

Ännu mer Vilemo

Äääntligen har jag fått tag på Vilemo tabletter med eklist, och fått tummen ur och köpt dem. Men som vanligt finns det en mening med det mesta, det var nämligen halva priset på löparen med tofs som jag har sen tidigare, så nu kan jag duka upp lika fint som på produktbilderna. Är så nöjd med mina produkter från dem, har som sagt en löpare med tofs sen tidigare och även två löpare med eklist (svart och blå). Nu är det bara att börja samla på tabletter, 150kr/st innebär att man får köpa någon åt gången.
 
Löpare med tofs nu 200kr 400kr (den långa modellen). Tabletter 150kr/st. 
 
 
 
 
 

Första helgen

Vi rivstartade semester med att i torsdags efter jobbet packa ihop oss och hunden för att bege oss till Skövde. I fredags var det den efterlängtade Nickelback spelningen i Göteborg. Vi kom iväg i tid och hann med ett oplanerat besök hos en vän till Fredrik och hans tjej, fika och oavbrutet pratande i tre timmar. 
 
Är så glad att vi åkte tvärs över landet för att se dem. För flera år sedan när jag fortfarande bodde i Skellefteå funderade jag på vad jag ville göra innan jag fyllde 30år, en av sakerna var att se Nickelback. Och att nu ha sett dem två år i rad är jag väldigt nöjd med.
 
Igår var vi på kalv jakt utanför Skövde. En ko hade kalvat och kalven hade tappats bort och blivit adopterad av några älgar (?). När vi kom sprang älgtjuren oroligt fram och tillbaka, tillslut klev den över stängslet och kalv jakten började. Lyckades fånga in kalven och så fick den åka hästtransport hem till de andra kalvarna.
 
Fick hjälpas åt att bära ner kalven då den självklart varit lääängst bort.
 

Tack för åren vi haft

Oj oj oj nu har jag gjort något stort nämligen sålt Tigers sadel. Tagit lite tid att kunna släppa. Har kvar hennes uppsättning av bruna täcken, men de behövs kanske någon gång i framtiden, eller hur???
 
 
 
Är som vanligt otroligt tacksam över mina grannar, de fixade med vaccination idag för Christalle, desutom red de innan veterinären kom. Blev markarbete för Stora Tjejen idag och hon hade skött sig så bra så. Kan lugnt åka bort på torsdag och veta att jag har en välmotionerad häst när jag kommer hem om en och en halv vecka. :)

Samlade dagar

Mycket som händer men lite ro att sitta ner och få ihop det i skrift.
  • Jag och Fredrik har firat två år som förlovade. Tiden vart tar du vägen?
  • Vi har varit i Jönköping på den årliga personalfesten. Är så roligt när man får chans att träffa sina kollegor från andra delar av Sverige.
  • Vi kämpar på med dresyrträningen som hela tiden tar ett steg framåt.
  • Jossan har varit med på hoppträning med Christalle. Är roligt att se hästen från marken och att hon får ha en lite mer rutinerad ryttare på ryggen.
  • Christalle har fått sig en helkroppsklippning, eller ben och huvud är fortfarande pälsbeklädda.
  • I och med klippningen fick hon ett nytt tunnare stalltäcke, det tjocka från förra året får vänta tills kylan kommer.
  • Jag har agerat hästskötare på hopptävling åt Jossan och Mon Cherie. Bra att öva sina nerver på att vara på en tävlingsplats.
Idag tog vi oss en långritt då det äntligen är lite uppehåll, dock mulet och trist. Fredrik var iväg på möte så jag passade på att städa bland mina saker i stallet, nu är garderoben rensad och om möblerat bland hyllplanen.
 
Även Icke har blivit av med lite päls.
 

RSS 2.0