Huset börjar fyllas

Oj oj vad det går undan här hemma, någa gäster börjat anlända till oss. Jag har städat på förmiddagen och kockarna har planerat inköpslistan. Syskonen är på stan, kockarna har handlat maten och jag har kommit hem från stallet, så jag har några minuter hemma i lugnet själv. Ikväll blir det att möblera om i köket och vardagsrummet för att de ska ha ordentliga ytor att arbeta på och vi ska förbereda dukningen. Spännande.


Jag har hunnit med lite rea fyndande i veckan, köpe en fleecefilt från IcaMaxi för 40kr och ett vinterhus från Ö&B (mitten) för 14kr, båda sakerna var nedsänkta till halva priset.

 

.                      (hus till vänster och hus till höger)

 

Lite tråkig uppdatering men det är lite mycket som snurrar i huvudet just nu.


Välkommen på spel

Jag tycker om att göra saker och umgås samtidigt, medans Fredrik är lite mer av en film tittare, trotts detta fick jag ett bordsspel av honom i julklapp, Real or fake”. Ett spel där det krävs lagom med taktik/tänkande, vi spelade det en av de kvällarna vi var nere i Skövde och det var väldigt roligt (dock vann jag inte någon av gångerna). Även mina bröder gav mig ett spel i julklapp, Med andra ord”. Har spelat det tidigare och det är ett spel som verkligen tar fram tävlingsnerverna, hoppade runt i soffan vi satt i och försökte komma på vilket ord min medspelare försökte förklara.

 

Bäst att ni passar er om ni kommer hit, risken finns att det står ett spel redo ;)


Ljus hemma

För att citera grannens lillasyster Jossan.

-Det kan vi göra på jullovet…

Då tänker jag och Hanna, vilket lov?

Men här från bloggen blev det visst ett litet lov, men nu är vi hemma igen och vardagen har återigen börjar rulla på framåt, mot slutet av detta år.

 

Julen firade jag för första gången utan min familj, vi tillbringade tre dagar nere i Skövde med Fredriks ”hela tjocka släkten”. Den största skillnaden är att de inte äter julbord på julafton, de äter kalkon, kändes inte det minsta konstigt för god mat är trotts allt god mat! Och julbord blev det på juldagen istället. Många säger att de redan innan julafton var less på julmat men jag kan inte sluta tänka på all god mat. Så dagens middag (köttbullar och makaroner) känns inte särskilt inspirerande efter tre dagar med fantastisk mat!

 

Både jag och Fredrik har tydligen varit ovanligt snälla i år, då både två fick sig en rejäl julklappshög. Ska fota lite allt eftersom sakerna hamnar på sina platser här i deras nya hem. Två som redan fått sig en plats i hemmet är de här ljusstakarna som jag och Fredrik fick av hans föräldrar i förlovningspresent.

 

Den första är en stilren och klassisk ljusstake från Georg Jensen, som fått sig en plats i hallen tillsammans med mina silvriga ljuslyktor från Indiska. Mycket vacker och verkligen i min smak! Funderar om jag ska köpa ett par andra ljus till den, känns inte som att kronljus passar till.

 

 

Fredriks pappa köpte den här ljusstaken åt oss, han har gått utbildning hos han som tillverkade den (hemma i Skövde har de flera speglar och väggkandelabrar som Fredriks pappa har gjort). Ljusstaken är utskuren ur ett helt trästycke (syns på den lilla bilden under).

 

 

klicka på mig


Börjat handlingen inför nyårs

Efter att ha legat och vänt mig i sängen bestämde jag mig för att stiga upp, klockan hade ändå hunnit bli tio. Blev fram med mopp och trasa, sista putsningen av hemmet innan jul. På vägen hem från julfirande kommer vi hämta upp stora lillebror och hans tjej (hon har innebandycup i ”byn” här bredvid), så lite ordning och reda måste det vara till dess!

 

Har letat nästan land och rike runt efter det perfekta ”porslinet” till nyårsafton, varit på ICA Maxi, Rusta, Ö&B, Willys och Coop (där hittade jag ett alternativ). Men efter lite slö surfandes en kväll såg jag att Ikea hade något i min smak, så idag åkte jag dit och inhandlade papperstallrikar och assietter. Var även in på Coop och köpte en av deras modeller.

 

En förpackning servetter fick också följa med, tallrikarna med snöflingorna kommer från Ikea, den helvita kommer från Coop.

 

Då jag ändå var ute och motionerade bilen åkte jag in på det nya köpcentrumet Bolandscity. Gick in på Cubus (mest för att det spelade julmusik där), på deras rea avdelning skymtade jag en blå klänning. Som jag sökt efter en blå klänning att ha på nyårsafton, att det var 50% rabatt på den gjorde valet enkelt. Vilken bra dag det varit idag, många frågetecken uträttade. ”Porslin” som matchar till duken jag tänkt och en blå nyårsklänning!

 

Nästa utmaning är att hitta ett snyggt halsband till.

 


Snart dags för nedräkning

Tyckte jag var duktig som vaknade innan väckarklockan, Fredrik och Viktor var inte lika imponerade, tydligen åt Viktor lunch klockan elva och Fredrik hade prickat av dagens leverans då (jag vaknade kl 10.50).

 

Har köpt årets första julklapp idag, har en idé till de flesta, måste bara verkställas. Känns overkligt att om en vecka sitter vi nere i Skövde hos Fredriks familj.

 

Har dock inte blivit någon ridning idag för i onsdagskväll klättrade jag på manegeväggen för att kolla en vattenledning och måste på nått sätt ha utsatt min stackars hand för någon form av överbelastning. De senaste dagarna har handen smärtat vid minsta ansträngning (nu börjar det äntligen gå åt rätt håll) så jag har haft stödbandage för att kunna jobba utan att det ska göra allt för ont, och som en påminnelse om att jag ska vara försiktigt, vilket inte är så lätt när det är vänsterhanden.

 

Spenderade kvällen i manegen och tittade på Jossans hoppträning och borstade av en mycket lerig Tiger. Sen har vi fikat julgodis hos grannarna och sett slutet av Svenska hjältar galen.

I helgen är det jobb som gäller, så snart är det dags för sängen.

 



Har vi blivit två tjejer hemma?

En varning till alla tjejer där ute som tycker att era pojkvänner ska engagera sig mer i hur hemmet ser ut. De ska lyssna på era idéer, ge komplimanger för det ni skapat, vara med och välja mellan det ena och andra i inredningsväg.

 

Allt detta har jag utsatt min sambo för och idag kom han hem och sa…

 

-Jag vill att vi ska ha Jela bomullsatin påslakanset, det är jätte snyggt uppbäddat! Jag tror det kommer matcha bra med våra tapeter i sovrummet.

 

 

Är det något jag älskar är det att fixa med hemmet, allt ska matcha men med en personlig touch. Jag uppfattas sällan som dominant i sällskap, lutar mig helst tillbaka och lyssnar. Men när det gäller inredning finns ingen demokrati endast diktatur som jag styr över. Jag känner mig lite osäker inför vad jag ska tycka om min sambos egna initiativ, ska jag va glad över att allt mitt tjat fastnat någonstans i hjärnbalken eller ska jag oroa mig för att det i framtiden ska krävas en omröstning i alla beslut som påverkar landet Inredning.

 

En annan sak jag oroar mig över är om man sambo gått över till den rosa sidan? Han funderar på att ge mig påslakanseten i julklapp. Det är nämligen en beprövad metod som tjejer använder för att få saker som de själva vill ha, ge det som present till sin pojkvän. Ett exempel är Chilli knivställ som Fredrik fick av mig i 25års present, det matchar mina andra hushållsartiklar från Chilli. Han fick det han behövde och det matchar in i mitt Inredningsland.


Årets jullöpare

Fick reklam från Hemtex idag och där såg jag att de även i år har jullöparen som jag köpte ifjol, ett tips till er som tycker den är fin.
.
Fredrik och Viktor är ute och klyver ved, själv får jag sitta inne i värmen en liten stund till innan jag och Hanna ska ner till stallet för att göra kväll åt våra hästar.

Mycket avklarat på listan

Idag gjorde vi ett litet ryck hemma. Nu är det nya gardiner uppsatta i hallen, även julgardiner och gardinstång i köket, kyl/frys är omflyttade, rensade och städade, kökslådornas sista knopp sitter på plats och har satt upp en ny lampa i gästrummet. Sen har den vanliga dansen med dammsugaren ägt rum, bäddat rent i sängarna och plockat undan Fredrik och Viktors påhitt. Nu försöker Fredrik tvinga mig att sitta still, han blir stressad när jag springer runt och pillar på saker, själv tycker jag Amerikansk fotboll inte är intressant att sitta still och se på.

 


Mina änglar i hallen.



 

Har även hunnit med en liten ridtur, det har återigen blivit minusgrader = hårt i marken. Passade ändå bra med en skrittut i grusgropen efter gårdagens hoppning.

 

Jag, Hanna och Jossan kom ut på ängen en bit bort från stallet, två andra från stallet låg en bit bakom oss. Jag hörde ett rop och vände mig om, ser en av tjejerna ligga på backen medans hästen bockar ut på ängen. Jag hoppar av och tar Tiger och Monchie medans Hanna försöker få tag på den lösa hästen, tack och lov var han nyfiken på våra tjejer och kom mot oss. Tjejen som föll av låg fortfarande kvar på marken, hon hade blivit trampad på låret/knäet (hästen är den största i stallet, över 180cm i mankhöjd). Hanna följde med den andra tjejen (ägaren till hästen) tillbaka till stallet medans jag ringde Fredrik så han kom med bilen och skjutsade ner henne till stallet. Hon är medryttare på hästen och det var hennes första uteritt på honom, ägaren red på den andra hästen som de lånat med. Han hade blivit rädd för traktorn och gjort bocksprång (han är 5år så det är endel krut i honom). Hon kunde resa sig upp och ta sig sista biten till bilen på egen hand, så förhoppningsvis är inte skadat/brutet.


Flera funktioner i ett

Har enligt mig hittat ett mycket bra ställa att ha adventskalendrarna på, fungerar ungefär som en tavellist. Fredrik är inte alls lika imponerad över att jag utnyttjar hans älskade projektorskärm till något sånt, tänk om pappersförpackningarna gör en skråma på bildytan!

Perfekt eller hur!?

Racing hoppning

Hemma efter några otroligt roliga och busiga timmar i stallet, äntligen har vi hoppat igen!

 

Då Tiger kräver lite mer uppvärmning än de övriga började vi med en skrittur längs ängen, när vi kom in i ridhuset och jag kortade upp tyglarna blev det galopp, en väldigt taggad häst idag. Fortsatte med lite uppvärmning innan vi började hoppa fram. Styrde mot första hindret (snett igenom) och full galopp blev det. Värmde upp på några hinder innan vi satte ihop dem till en bana. Först ut var Hanna och 3åringen Iza, när hon var färdig sa hon.

-Slå den tiden om du kan Tiger.

Vi accepterade utmaningen och fullfart var det och snäva svängar med en Hanna som hejjade på oss, gissa om Tiger var överlycklig.

 

Sen gjorde Jossan och 5åringen ett försök att utmana oss, men matte hade inte riktigt koll på vilken bana jag och Hanna hade bestämt, så vi uteslöt henne pgs av felridning ;) Riktigt roligt att busa på lite, även om hindrena inte var så höga. Vi hade även med oss en till unghäst som för första gången hoppade riktiga hinder uppsuttet, och även han skötte sig jätte fin (han var inte med på vår ”omhoppnings tävling”).


Vart är snöstormen som skulle komma? Såhär såg det ut när vi skrittade fram.


 

Ett försök till en bild av det nya schabraket, försökte ta en helkroppsbild men hon hade ingen lust att stå still bland alla de andra hästarna som gick runt.

 

Ikväll ska vi lyxa till det med ett restaurangbesök som middag tillsammans med Sara, Daniel, Hannah och Per.


En timmas kvällsridtur

Hanna ringde klockan fyra och frågade om jag varit i stallet, det hade jag inte för jag hade fastnat i soffan med Fredrik, Transformers 3, var tvungen att se om världen skulle överleva!?

 

Hanna och Jossan kom i full vinterutstyrsel, tydligen hade det blivit lite kallare sen lunch. Letade fram täckbyxorna och vinterridstövlarna, sen begav vi oss ut på en ridtur med månen och stjärnorna som lyse. Tiger var lika pigg och rolig att rida idag, blev en hel del galopp längs åkrarna. Imorgon blir det vilodag för hennes del, jag jobbar långdag, på lördag har vi bokat ridhuset för lite hoppning!

 

Fredrik har trotsat febern och lagat middag medans jag var i stallet, så nu ska vi äta kvällsmat och avrunda den här dagen.


Vård av sjuk sambo

Efter middagsinköp, glittershopping och några övriga ärenden är jag hemma igen. Köpte två glitterslingor, men behöver ytterligare en slinga! Har en lagom grund med pynt i granen nu men kommer definitivt vara ute och leta efter något mer att ha i granen till nästa år.

 

 

Har bäddat ner min stackars sambo i soffan med en film, syns så tydligt i hans ögon när han inte mår bra. Själv ska jag försöka ta tag i det där dem städandet.


Njuter av lussekatts doften

Ett sista livstecken innan det är dags att sova. Fredrik kom förbi mig på jobbet efter han slutat, lyckades övertala honom att åka förbi Coop och köpa lussekatter. De sålde 4st för 1kr! Nu är jag mätt i magen.

Imorgon ska jag söka efter julgransglitter. De tre slingorna jag köpte ifjol räcker inte till granen. Sen skulle jag tydligen städa enligt Fredrik och han ska ligga nerbäddad, för han är sjuuuk. Betvivlar det lite för han och Viktor har snickrat på en isolerad låda till förstärkaren ikväll, så sjuk kan man inte vara om man orkar med roliga saker. Vilken sympatilös mamma jag kommer bli :P


En vinter morgon

Kravlade mig upp ur sängen för att hinna med stallet innan jobbet. Blev förvånad när det även denna morgon låg snö på bilen.

 

Längs åkern tyckte Tiger att skritt eller trav inte var en lämplig gångart, det blev från skritt till galopp. Vinterkänslor?

 

Efter gårdagens kyla tog jag fram rumpvärmaren till sadeln (fårskinnspadd) som jag köpte ifjol på Globen Horse Show. Kan fortfarande inte begripa varför jag aldrig köpt en sådan när jag bodde i norr, den är helt underbar! Älskar att starta dagen med ett besök i stallet, är prefekt för Icke får en ordentlig morgonpromenad. Har insett att jag är lite bortskämd med en hund som man kan ha med sig på ridturer.

 

På tal om hundar fick jag en länk till Kicki´s Hundservice av min kollega till en kvinna som håller i hundkurser. För er som hälsat på hos oss vet kanske att Hundens Hus ligger bredvid gamla E4 precis när man svänger av till oss. Hon har varit där på kurs med sin hund och tyckte att hon var en jättebra tränare och att kursen var givande. Är sugen på att göra något med Icke, är svårt att hitta på vad man kan gör för att sysselsätta henne lite mer än bara motionering. Det finns mycket olika kurser att välja på så jag ska fundera vidare, så blir det nog en hundkurs till våren för vår del.


För andra gången idag känner jag inte mina ben

Efter jobbet följde Fredrik med till stallet och hjälpte mig att skruva i broddarna och sätta upp en hylla. Hanna och Jossan var i stallet så medans Fredrik gick hem och började med middagen stannade jag kvar och pratade, när jag kom hem igen kände jag inte mina ben, behövs nog ett till lager kläder på benen när man ska vistas utomhus en längre stund.

 

Var förbi Rusta och lämnade tillbaka en julstjärna innan jobbet, de reade ut chokladkalendrar för 5kr/st (19,90kr) kunde inte låta bli att köpa varsin till oss. Nu ska jag och Fredrik mumsa i kapp till dagens datum och vänta på att Criminal Minds börjar om mindre än en timma.

 

Ser lätt vilken som är min/Fredriks.


Skönt med kortdag på jobbet

Sovmorgon tillsammans är en bra start på dagen. Lämnade Fredrik vid teven (någon Amerikansk fotbolls match som han bara måååste se) och tog med mig Icke till stallet. Gårdagens kyla och ”snö” ligger kvar så det blev ett dressyrpass i ridhuset, sådana här dagar/tider på året är det riktigt skönt med ridhus. Trotts halvhalsklippningen i söndags blev hon svettigt, undra om hon tyckte att matte var jobbigt? Men hon var så pigg och fin att rida idag, men nästan på gränsen till för pigg=stark. Ikväll efter jobbet ska jag göra ett försök att skruva i broddar så vi kan vistas utomhus igen.

 

 

Undra om livet här i söder har börjat påverka mig, är inte alls lika glad över kylan och snön i år som jag var ifjol. Ser bara det jobbiga med att kalla bilar, skrapandet av rutor, snöskottning av gårdsplanen och hur kallt det är att vara i stallet. Fast en ridtur i ”djupsnö” och strålande sol är en väldigt härlig upplevelse. Är nog det här mittemellan läget som där man inte vet om det ska bli vinter eller vår som är det jobbiga.


Svårt med veckodagarna

Idag på lunchen gick jag till bageriavdelningen och köpte en eftermiddagsmacka, då tänkte jag…

-Kanske ska köpa lite fikabröd, det är trotts allt fredag.

Köpte två pecanwienerbröd och gick vidare, köpte min lunch och tänkte…

-Vänta nu (räknade lite i huvudet) det är måndag idag!

 

Det summerar min dag väldigt bra, rolig men smått förvirrande.

 

Nu ska jag tjata lite på min sambo som looovade att laga mat on daily basis om jag bara kom hem från Malmö och städade ;)


Mig eller Fredrik?

En sak som brukar vara knepig att anordna till julafton är en tomte, i år finns Tomte Fredrik från 79,90kr, men se till att boka i tid för åtgången är stor!

 

 

För er som är intresserad av mig finns antingen Beatrice vas set för 169kr eller den korta versionen Bea påslakanset. Tyvärr är jag gjort i polyester, hade mycket hellre varit bomullsatin och haft snyggare design/färg.

 

Beatrice 169kr

Bea 199kr


Känner mig som dvärgen Trötter

Klockan halv två i natt steg jag upp, skulle in till stan för att hämta grannarna som varit på julbord/show i Globen med firman. Vaknade till och från på morgonen, men när jag tittade på klockan och den visade elva flög jag upp ur sängen. Skulle möte upp Hanna mellan elva och tolv. Plocka undan innan hon ringde och jag åkte för att möta upp henne.

 

Efter shopping, lunch och middagsköp snabbade jag mig till stallet för att hinna rida ut medans det var någorlunda ljust. Självklart är det när man är lite stressad hästen bestämt sig för en helkropps lerinpackning. Tack och lov för Magic Brush, den tar bort leran med ett drag.

 

 

Nu står det en julgran i vårt vardagsrum, pyntad och vacker! Grannarna har varit här på middag och tv-spels kväll. Både jag och Fredrik jobbar i helgen så nu är det sängen som gäller.


Mys på golvet

En lugn stund hemma är bara att glömma, nu får man till och med sällskap på toaletten. Ett litet charmtroll som denna pälsboll är svårt att låta bli, man blir som ett litet barn…

*klapp klapp på katten*

 

 

Började dagen med tidigt möte på jobbat, så jag fick sluta klockan tre idag. Hämtade upp bästa Sara och vi gick in i nästan alla butiker på Gränby (kändes det som). Sen begav vi oss till Chilli, Ikea och Plantagen. På Ikea blev det lite småshopping, toalettborstar (måste ha en matchande röd nu i jul), presentsnören och annorlunda gardinomtag! Har länge tyckt att det ser väldigt snyggt och annorlunda ut med metall omtag till gardiner, men de har alltid kostat lite för mycket. När jag hittade de här och såg det förträffliga priset 39kr för 2st blev det självklart ett köp!

Jag får avsätta några timmar för gardinfixande, har inte satt upp julgardinerna i köket eller de extra draperilängorna i vardagsrummet än.

 

 


RSS 2.0