Lycka *

Helgens underverk är dessa fantastiska saker som är på blixt visit i vår frys. Fredrik kämpar med att hinna provsmaka något. Frågade igår om han ville ha mer, han grymtade något vilket jag tog som ett nej. Tydligen så betydde det att han hade brainfreez och inte kunde svara just då. Han fick iaf slicka av det sista på skeden.

 

 

Nu är klockan efter tio och Fredrik har tänt grillen, han står i köket och förbereder middagen. Att hålla tider och ha rutiner är inte riktigt våran starka sida, börjar jobba imorgon klockan åtta. Hurra…eller nått. Fast jag ska bara vara på jobbet tre dagar på två veckor, den övriga tiden ska jag vara i en av mina gamla butiker och en snabbvisit hem till norrland för att fira stora lillebror som tar studenten ♥Vem har taggbuskar i sin trädgård?

Trotts att solen förlänger dygnet med timmar räcker inte de till för att jag ska kunna att sitta still. Efter jobbet har det varit ombyte till fixarkläder för att sen bytas om till stallkläder.

 

← klicka för större bild

 

Jag har tröttnat på det buskliknande ansamlig vi har framför huset. Tog mig i kragen och rensade bort alla taggbuskar, småträd, ogräs och allt annat grönt, endast det lilla trädet fick vara kvar.

Vi köpte jord och gräsfrön i torsdags så förhoppningsvis kommer det växa upp under mer kontrollerade former nu.

 

 

Finns några fler ”ansamlingar” av diverse ”buskar” som ska rensas bort från tomten. Jobbar vidare i år med att få framsidan i ett någorlunda vardagligt skick.


Nu är det fredag

Äntligen helg! Det känns riktigt härligt med två dagars ledighet tillsammans. Min enda önskan är att det inte ska snöa. Vi ska prova på trädgårdsarbete, har hört att det ska vara rogivande, känner mig rätt skeptisk till det.

 

Började helgen med ett impuls besök av Sofia, Fredrik och deras lilla dotter Julia ikväll. Blev ett besök i stallet för att Sofia skulle få se nykomlingen och Julia få hälsa på hästarna. En riktig liten tuffing var hon som satt på Tiger medans hon betade, trotts att Tiger gick lite ville hon sitta kvar, Sofia fick förklara att hästen skulle gå in och sova med sina kompisar i stallet.

 

Det var en väldigt kelsjuk Christalle i hagen idag, hon försökte gå närmare för att jag skulle klia hårdare, men jag var inte så stabil.Smyg startat sommarlovet

Tiden har släääpat sig fram på jobbet, men rusat fram de få timmarna vi har varit hemma. Igår kom jag hem från stallet efter tio, äta middag i vanlig tid är inte riktigt våran grej. Jag och Christalle hade varit ute på en liten skrittur runt åkern och jobbat lite i ridhuset. Sakta men säkert börjar vi förstå varandra, hade några avslappnade stunder där allt fungerade perfekt.

 

Ikväll var det Tigers tur för ett ridpass. Att en jordhög kan vara så läskig (för den var inte där förra gången minnsan) och motorcyklar som gasar på i skogen är skrämmande för en Tant trodde jag inte, men räderna verkar inte gå ur Tigern. Ikväll blir det middag halv tio.

 

I onsdags släppte vi hästarna på första delen av betet. Tiger och Monchie jobbade på att stretcha nacken och släppte inte nosen från gräset, medans Christalle spanade in sin nya omgivning lite innan hon anslöt till gräsklippningen.


God morgon och god natt

Den här dagen är den är en av det mest ineffektiva dagarna jag tillbringat hemma. Vi steg upp kl 11.40 och åt brunch. Jag kände mig trött och vi la oss och vilade igen. Fredrik åkte iväg till jobbet en stund senare och jag steg upp igen kl 16.40!

 

Åt några mackor innan jag gick till stallet för att ta hand om tjejerna. Vi hade bokat ridhuset för hoppning/markarbete. Tiger fick hoppa några hinder och busa runt lite kravlöst. Medans det var allvar för stora tjejen. Vi red markbommar för Jossan, både trav och galopp. I slutet kändes mina ben som spagetti. Men det går framåt i kommunikationen tack vara hjälpen från Jossan, krävande men rättvis är hon. Tröjan var som vanligt genomblöt under säkerhetsvästen. Kommer inte bli ett problem att somna ikväll trötts att jag sovit nästan hela dagen.


Kämpar efter andan

Det var fina svettfläckar under säkerhetsvästen efter dagens dressyrpass för Jossan, trotts att jag bara hade en jättetunn tröja. Under mig hade jag en tjej med bestämda åsikter emellanåt, men i slutet kom vi riktigt bra överrens och hon slappnade av ordentligt. Har tagit några timmar att återhämta sig, ska bli lika spännande att se skillnaden på mig efter någon månad som på hästen.

 

Hästarna är inplockade för dagen, hinner få alla möjliga tankar i huvudet innan jag hittar en lurvig rumpa i skogen som inte alls hört mig ropa och vissla (de andra hästarna hade kommit för länge sedan). Tror Tant Tiger börjar få dålig hörsel.

 

Nyduschad och med en förkylning som försöker bryta sig ut i kroppen går jag nu till sängs och hoppas att kroppen vinner nattens match.

 

 


Spenderat från den stora plånboken

Försökte obemärkt stiga upp på morgonen men det var lönlöst. Det slutade med att jag hade en överlycklig hund i backluckan på väg till dressyrtävlingen. Efter att ha tittat på Jossan och Izas dressyrpremiär (och två till från stallet) åkte jag till Hööks för att införskaffa lite välbehövliga saker.

 

Säkerhetsväst, flugmedel, stigbyglar, stigläder och stigbygelplatta.

 

 

Sen mötte jag upp grannarna igen och vi begav oss ett helt gäng ut på ridtur i det härliga vädret!

 

Är riktigt nöjd med säkerhetsvästen, trotts att den var i dyraste lagret. Den har riktigt bra passform och man glömmer att man har den på sig när man rider. Den finns både i herr och dam modell, vilket underlättar problemet med att många andra modeller inte har plats för brösten, så det blir en stor glipa mellan magen och västen (om man inte vill kvävas helt och hållet) den här kan man spänna åt och den var mycke bättre formad efter kroppen. Även stigläderna var lite dyrare för de är i syntet och ska därmed inte töja ut sig, passar bra för de rekommenderar dem till syntetsadlar och att jag blir tokig på att stigläder blir ojämna, detta trotts att vi har en stor pallanordning där man enkelt kan kliva upp på hästen utan att måste hänga i stiglädret och jag flitigt byter sida på dem.

 

Varit en riktigt härlig och avslappnande helg. Vi ska avrunda den med grillning tillsammans med grannarna.


Visste inte att svetten kunde rinna så mycket

Har haft en nära döden upplevelse nu på morgonen, dressyrpass för Jossan.


Började morgonen med en ridtur längs åkrarna på Tiger med Hanna och Jossan. En skön start på helgen. Blev ett hästbyte i stallet och gick till ridhuset. Jossan hade bestämt att vi skulle ha ett dressyrpass med henne. Efter första galoppen kunde jag inte andras, det var varmt, andfådd och svettig. Hanna hämtade vatten och jag strippade ner till linne och säkerhetsväst. Christalle gick väldigt bra på slutet, jobbade på fint och hade bra flyt fram, själv trodde jag att jag skulle svimma där uppe på hästen. Är nog inte bara hästen som behöver sättas igång efter vintervilan. Skrittade av ute i det fina vårvädret.

 

 

Sen fick vi besök av Hannah som kom och spanade in vad jag riktigt sysslar med på dagarna. Hon fick agera lite fotomodell och mocknings hjälp.

 

 

 

Resten av dagen blir att fylla med hemmafixande, så jag imorgon kan åka iväg och fixa några småsaker som behöver införskaffas. Fredrik har kämpat nu på morgonen med diskmaskinen som gett, slutade med att han åkte och köpte en ny (begagnad) som dom nu håller på att installera. Full fart på hela familjen!


Varför ta det lugnt när man kan...

Varit fullt upp med stora förändringar i tillvaron, så tiden har inte räckt till datorhäng. Men nu är nog bollen i rullning igen och det skymtar en vardag där framme.

 

I söndags kom en ny filur till oss. Tyckte familjen behövde utökas och föryngras. Nu står det en stor sak i stallet.

 

Ett sto vid namn Christalle, sex år gamal/ung U. Chatine E. Biggles 1015 EE. Briar

 

Hemma vid manegen i måndags.

 

Provridning.

 

Igår fick jag en ny tjänst på jobbet (skrev kontrakt igår men det gäller från 1 maj). Jag har gått upp som BC i butiken i Sollentuna. Så det har varit lite att stå i även på bortaplan.

 

Två stora omställningar på fyra dagar, mycket för en liten Bea att hinna med, tur att jag har en hejjarklack i form av en fantastisk sambo som peppar och stöttar.

 

Som vanligt har jag varit smått förvirrad den senaste tiden, i söndags när vi åkte hem från jobbet hade jag fredag. I måndags hade jag söndag, i tisdags hade jag lördag, i onsdags hade jag måndag. Och imorgon är det konstigt nog fredag, mycket förvirrande.


RSS 2.0