Städa, tvätta, städa, tvätta...

I detta nu, när jag är ruskigt trött och gruvar mig för att stiga upp klockan sex imorgon, så känns det inte särskilt intelligent att jag håller på tvätta sängkläderna. Men snart är dom klara och jag får äntligen krypa ner i sängen i mina rena och mjuka sängkläder. Var duktig och tvättade två schabrak och Tigers flughuva, vilken framförhållning! Tänkte att det är lika bra innan den stoppas bort och förvaras med alla sommarsaker till nästa sommar. Pappa var förbi som hastigast för att lämna lite hästsaker (och farmors bullar!), så imorgon har jag lite vintertäcken, reflexer och vinterkläder att ordna upp.


Annars så har jag (åter igen) dammsugit, dammtorkat, diskat, skurat och hängt upp mitt nya duschdrapperi. Hinner njuta en kväll innan mina två orkaner kommer hem igen. Efter jobbet imorgon blir det direkt till stallet, jag och Felicia hade tänkt oss en liten längre ridtur, hoppas att vädret är på vår sida. Nu sista rycker för den här dagen/kvällen.


Ledig dag i det fina höstvädret

Vet inte vad jag ska ta mig till, är så irriterad! I morse var det någon lustigkurre som ställe ett släp med ett stort el aggregat utanför mitt fönster och startade igång den, låter som en traktor som står på tomgång. Varför? Kan jag aldrig få ha sovmorgon och vakna när jag själv känner för det?! Imorgon har vi möte/utbildning på jobbet så då ska vi vara där klockan sju, suck…


Annars började min dag väldigt bra. Åt frukost på Ikea, skulle byta en ram som jag köpt, så nu har min Amsterdam tavla äntligen fått sig en ram och kan ställas/hängas upp. Gick på Biltema och Jula för att leta reflexer, hittade ingen som jag tyckte passar. Blev en lång tändare så vi kan tända våra stora ljus nu i höstmörkret.


Hunnit med stallet i det fina höstvädret. Som vanligt hade jag en pigg och glad häst. Red ut i skogen och galopperade, solen värmde väldigt skönt. Tänkte vara duktig ikväll när jag har tvättid och tvätta två schabrak. Vore underbar om man hade en grovtvättmaskin så det bara var att slänga in hästtäcken och diverse andra hästsaker.


Funderar om det har flyttat in ett dammonster hos mig, spelar ingen roll hur noga/mycket/ofta man dammtorkar, dammsugar och skurar. Allt är täckt av ett dammlager innan man hinner sätta sig ner och njuta av en ny städad lägenhet.


Scrubs igen

Var in på CDON.com och tittade på lite filmer/serier. Den 4/11 kommer Scrubs säsong 7 ut på samlingsbox i Sverige. En annan serie som jag gärna skulle vilja ha är Weeds, som blandar alla typiska serie ingredienser på ett litet galet men roligt sätt.

Har gjort lite nytta idag hemma. Jag och Icke tog oss en promenad till Ica för att panta flaskor och handla (på vägen dit står en alkis och kissar bakom en buske vid dagiset), plockat undan disken och tvätten, dammsugit som vanligt och sorterat handdukarna i färg och storleksordning (är lite väl pedantisk ibland).

Nu är jag hemma från stallet. Det gick super bra att köra Flickan. Selen och vagnen passar perfekt, och det gick ovanligt bra att spänna henne för vagnen. Det hann bli mörkt men det var inga problem för jag har väldens bästa häst! Nu sitter jag och letar efter reflexer/lampor att fästa på vagnen så vi syns ordentligt, något som duger den här säsongen för till våren tänkte jag ge vagnen en ordentlig make over. Någon som vet var det går att få tag på reflexer/reflexband man kan klistra fast?


Brandlarmet!

Ni har hört mig gnälla och klaga över varför alla människor runt omkring mig tidigt på morgonen ska föra oväsen de dagar jag är ledig och har sovmorgon. Hoppades att det snart skulle vara över för nu är gräs- och häckklippning säsongen över, bara sopbilen som har en förmåga att komma tidigt. Nu börjar jag tro att nån där uppe bara vill jävlas med mig, på morgonen när vi låg och sov så gott gick brandlarmet i lägenheten igång, gissa om vi vaknade! Det brann ingenstans eller luktade det minsta konstigt. Om den nu börjar få slut på batterier kan den väl tjuta under dagtid?!

Följde med Fredrik till Team Sportia innan han skulle vidare till Bromma. Kom ut därifrån med ett par Nike joggingskor (för våra och Ickes promenader) och ett par Walking skor med extra iläggsula (för alla mina timmer jag spenderar på jobbet). Usch vad jag spenderat pengar de här senaste dagarna.

Här är en bild på selen, som jag lånat av Hööks. Är inte det tränset till, det jag har köpt är ett svart slätt träns med nosgrimma och mässing detaljer. Hoppas tiden går fort till Hannah slutar jobba idag. Nu ska mjukiskläderna på och jag ska göra ett städ ryck efter hantverkarna och Icke.



www.hooks.se


Ewe´s blogg

Min syster har lagt ut super härliga bilder på sin blogg. Dom visar när hennes katter Tiger (ja den heter som min Tiger, lite förvirrande ibland :P ) och Klumpe (som är den vita tjocka katten, syns att han och Puzzel är syskon) får kattmynta.


--- > http://evelinaburvall.blogg.se


På plats

Efter jobbet hämtade Fredrik upp mig och vi körde ut i skogen i regnet, nu rockarden hemma i stallet! Min snälla pojkvän hämtade sin transportbil i Sthm så vi kunde frakta den. Längtar tills imorgon då jag och Hannah ska provköra :)

Ska försöka hitta mig två par skor imorgon, ett par till jobbet och ett par joggingskor. Ska även åka förbi Hööks och Sporren för att leta nån bra hängare till selen. Sen hade jag tänkt ta det lugnt, men idag har det varit förbi några hantverkare och sett över ventilationen i hela huset, så jag måste städa. Det ligger damm från ventilationerna lite här och där, typiskt killar.

 


Sthlm Horse Show

Nu är biljetterna bokade åt mig och Ewe till Sthlm Horse Show den 28 november!

Världens bästa lördag

Varit en lång helg. Fredagen hade jag gärna tillbringat under täcket i ett mörkt rum hela dagen, hade hemsk migrän när jag vaknade men åkte ändå till jobbet och jobbade full dag. Lördag kommer att minnas som en de bästa dagarna. I torsdags ringde jag på en annons för en rockard och sele, men det var en annan som ringt innan. Men efter jobbet i lördags fick jag veta att den kvinnan inte skulle ha den. Så jag och Fredrik åkte ut och tittade på den. Nu äger jag en rockard, sele, tömmar och matchande träns! Selen, tränset och tömmarna var i princip oanvänd. Rockarden ska få sig en uppfräschning till våren. Imorgon ska vi hämta den. Känner mig som ett litet barn, så överlycklig är jag, har saknat att vara ute och köra.

Lördagskvällen spenderade vi hos Sofia och Fredrik. Lyxade till det med go mat, fläskfilé som var inrullad i bacon med mosarella, fetaost och soltorkade tomater. Idag har jag också jobbat, blev stallet direkt efter jobbet med vår odrägliga hund som är i löpen. Provade selen som passar alldelens utmärkt! Nu ska jag spendera resterande av kvällen med att titta på Top Gear, älskar det programmet!


Rastlös

Blev en härlig sovmorgon tills Fredriks väckarklocka/or ringde (han är hopplös på att snooza). Jag och Icke begav oss ut till stallet, var lite orolig över regnskvättarna som kom när jag körde dit men väl i stallet regnade det inte. Blev en tur med två smått oregerliga djur. Tiger var pigg, tittig och gnäggig. Icke ska nog löpa snart för hon kissar öööver allt och lyssnar inte till 100%. Men det var skönt att vara i stallet iaf, än så länge har inte Tiger smutsat ner sig efter jag duschade henne :)

Väl hemma igen blev det Bea-är-ledig-pyssel. Dammsugit, diskat, ordnat det som ska tvättas ikväll och har bytt gardiner. Nu sitter jag på golvet med Icke kelandes bredvid mig, får massor av Skellefteå minnen för så brukade jag och Icke alltid sitta när hon var hos mig på Norrböle. Känner mig väldigt rastlös men kan inte bestämma mig vad jag ska göra. Tänkte slö titta på tv men min kära pojkvän har kopplat om nått så just nu får jag bara upp en svart bild, eller så är det Gud sätt att få mig att inte fastna framför teven ikväll.


Jag vill pyssla!

Ikväll på jobbet blev allt fel, det löste sig bra i slutändan. Men som Fredrik sa, jag räknades inte som en stresstålig människa i det ögonblicket. Nu är jag iaf hemma och myser i soffan. Fredrik gjorde middag till mig och sen åt vi upp sista äppelpajen. Nu ska jag hålla mig vaken så länge som möjligt (brukar inte lyckas så bra för jag somnar alltid flera timmar före Fredrik) för imorgon är jag ledig, tänkte för en gångs skull se serier och bara ha det riktigt bra.

För ovanlighetens skull blir det en stalldag imorgon på min lediga dag. Och kvällen kommer att avslutas med hockey. Känns det igen :P

Linda hade med sig en tyg/pyssel/mönster tidning idag på jobbet. Hon är extremt duktig på att sy, hon syr kläder åt sin 3 åriga dotter, just nu håller hon på att sy en jätte fin kappa med matchande byxor. I fjol sydde hon bla julklappar till barnen i hennes släkt, ett gossedjur med en ficka på magen för pyjamasen. Jag blev väldigt pyssel sugen av att sitta och bläddra i den, man kanske skulle ta sig an något projekt när (om) det blir lugnare på jobbet. Var länge sen jag hade något sy projekt, flera år sedan. Nån som har någon bra pyssel ide?


Trevligt brev på posten

Fick lönebeskedet med posten idag och blev påmind om att nu är det inte många dagar kvar till löning. Började fundera vad jag har tänkt göra den kommande månaden, kom först fram till att det blir oktober månad, vilket innebär att Fredrik fyller år snart! En av de saker jag älskar att göra är just att köpa presenter, har en hel del idéer men vet inte vilken som är den mest perfekta. Har som sagt redan börjat smid julklappsplaner, och har till och med kommit på en egen önskelista.

Har även funderat på att åka hem till Skellefteå nu i oktober.  Hoppas på en lucka i mitt schema, annars får jag göra en lucka. Så hittills ser oktober ut såhär, vi börjar med födelsedagsfirande i Skövde, efter det beger jag mig hem till mitt älskade norrland och min efterlängtade familj, sen avslutar jag, Fredrik och resten av Jysk Sverige den med julfest i Linköping/Cloetta center den 31 oktober. Känns som att det här kommer bli en väldigt rolig månad. Nu ska jag försöka sova bort min migrän, har långdag på jobbet imorgon.


Skoning

Det gick inte hela vägen igår på hockeymatchen. Laddar inför torsdagens match.

Idag blev det en tidig morgon för hovslagaren skulle komma. Tänkte på det igår när jag var på Hööks, där satt det två annonser om hovslagare finnes, lite skillnad från Norrland där det inte går att få tag på nån som kan sko, och alla som skor är travmänniskor. Här nere går väldigt många hovslagarutbildningen (hade varit hälften tjejer när Kattis gick den) och dom jobbar mycket som lärling. Passade på att putsa sadeln och alla träns undertiden hon blev skodd, bra start på dagen när man är lite duktig.

Trodde att jag var befriad från att hoppa in extra i veckan, men det blir att åka till jobbet lite tidigare idag, alla dessa förkylningar verkar inte lämna någon frisk.


Första matchen, SAIK

Jag och Icke åkte till stallet när Fredrik åkte till jobbet. Blev en ridtur i skogen, Icke sprang upp och ner i skogen och tävlade mot oss längs ängarna. När det fina höstvädret ändå höll i sig passade jag på att duscha Tiger efter ridturen, hon var inte lika förtjust i den idén, var rätt så blöt jag med efteråt. Men nu är hon höstfin, är bara diverse schabrak som skulle behöva tvättas. Efter stallet tog vi en vända förbi Hööks, köpte sulor inför morgondagens skoning och ett skydd till Volvons bagagelucka.

Tänkte överraska Fredrik med middag och efterrätt. Blir en enklare varmrätt i form av köttbullar och makaroner (Icke tyckte att köttbullar var ett bra middagsval). Till efterrätt blir det äppelpaj av äpplena jag plockade hos Linda, och till pajen blir det Mövenpicks nya vitchokladglass. Jag är en riktig efterrättsmänniska.

Nu är det nedräkning till hockeymatchen. Älska Skellefteå AIK.


Fin söndagskväll

Igår fortsatte Charlotta och Alexander mot Skellefteå. Var trelivligt med lite besök!


Gårdagen flöt på ganska fort. Helt plötsligt var klockan halv sju och det var dags för mig och Fredrik att bege oss ner till stan för middag med Sofia och Fredrik. Jag och Sofia har varit kattvakt i sommar åt en kollega när han var på semester, som tack fick vi presentkort på restaurangen Tzatziki, en grekisk restaurang som ligger fint beläget med en uteservering vid ån. Bra pris och riktigt god mat. Åt stekt fetaost, med soltorkade tomater och lök till förrätt. Till varmrätt blev det fläskfilé fylld med getost, tzatziki, stekt potatis och sallad. Köttet var perfekt tillagat. Rekomenderas!


Som avrundning på våran kväll blev det bio, "Flickan som lekte med elden". En välgjord film men ett litet tvärt slut. 


Är ledig idag med. Har börjat dagen med en härlig sovmorgon, konstigt nog är jag fortfarande seg. Ska bege mig till stallet när Fredrik åker till Bromma för att jobba. Ska försöka hinna med ett besök på Hööks under dagen. För senare ikväll blir det hockey, Färjestad mot Skellefteå AIK. Troligtvis blir det middag på Olearys med Fredrik, Hannah, Pär och Sara.

 


Besök

Var en riktigt rolig dag på jobbet, alla kunder var trevliga och jag fylldes med positiv energi!  Fortsatte med bilfixandet idag, smörjde låsen och tvättade bilen på Statoil. Imorgon ska jag förbi Mekonomen och My ska få fixa några saker till ”Skrället”.


Efter jobbet hämtade jag upp Charlotta och hennes bror Alexander på tågstationen. Vi åkte upp till Gränby och efter lite tittande i de nya butikerna tog vi en vända förbi Ica och köpte med lite mellanmål.


Nu har vi precis kommit hem från våran kvällsfika på stan, vi gick på Cafe Linné hörnan tillsammans med Sara. Mumms så gott fika dom har. Nu har jag två dagar ledigt, vilket jag ser framemot. Hoppas på bra väder så jag kan göra en ordentlig stalldag, kommer även bli bio, middag och hockey tittande.


Tjejkväll med S och H

Hittade tillbaka till självdisciplinen och plockade undan, diskade och justerade lådorna på byrån. Sen bar jag ut soporna och pappersinsamling.  Och avslutade med att damsuga bilen och fylla på diverse vätskor. Nu har jag duschat och det är snart dags att bege sig till Hannah för en tjejkväll. Ser lite på Idol, usch så pinsamt det är! Varför envisas människor med att söka dit, finns det ingen vänlig själ i deras omgivning som kan tala om för dom att dom inte sjunger nå vidare och inte borde söka dit?!


Nu är det dags att bege sig, Fredrik fick bli chaufför dit och Krille hem. Tacka vet man sambos när ens föräldrar bor långt bort :P


En trevlig helg kommer det bli

Idag fick jag sluta redan kockan tre, annars är fredagskvällar jobbkvällar för min del. Fick veta att jag har två semesterdagar kvar att ta ut, jag som trott att mina dagar inte ens skulle räcka till semestern som jag hade i somras. Så dom kommer jag nyttja till min födelsedag i februari.
Har fått schema för dom två närmaste veckorna, nästa vecka jobbar jag 38h och veckan efter 12h. Känns skönt med en vecka då jag vet att mitt schema inte kan ändras så mycket mer.


Fick precis post, från ComHem. Var reklam för deras Digital-tv, det följde med en sån där skylt man kan hänga på dörrhandtaget ”STÖR EJ. Jag tittar på Viasat Sport. Tillbaka om 3 månader”. Den ska Fredrik få av mig då han inte tycks göra annat :P


Sitter och peppar mig själv inför mitt städryck, hade först tänkt börja halv fem men nu har jag skjutit fram det till klockan fem. Ingen självdisciplin idag.


Torsdag? Tisdag? Onsdag?

Åååå vilken dag det har varit. Skulle egentligen sluta klockan fyra men igår blev det ändrat till klockan sex, men ändå kom jag inte från jobbet förrän halv nio. Känner mig helt utmattad, tanken på att jag börjar klockan sju imorgon är inte särskilt upplyftande. Får skylla mig själv för det var jag som erbjöd mig att börja tidigare, har så mycket att hinna ikapp med och göra klart!


Åsa som är butikschef i andra butiken var förbi och vi hjälptes åt att möblera det sista i butiken, känner mig nöjd med resultatet. Kul att få lite tips och idéer, och bolla funderingar och tankar med någon som är lite mer påläst och varit med på några butiks ombyggen.


Unnade mig ett nytt duschdraperi idag. Vi hade 70% som dagen erbjudande på alla duschdraperier. Blev ett vit randigt och stilrent draperi som matchar med mina olika handdukar. Kommer bli så fint på toaletten när jag blir klar, nån gång.


Känns konstigt att det är fredag imorgon, känns mer som att det är mitt i veckan. Blir som sagt jobb, förhoppningsvis kan jag smita från jobbet klockan tre. Hade tänkt hinna till stallet för jag hann inte det idag. Som avslutning på fredagen blir det tjejmys med Sara och Hannah.

 


Ledig dag 2

Klockan är väldigt mycket för mig som ska upp och jobba imorgon, plus att det kommer bli 2h övertid imorgon, och stallet efter det. Jag och Hannah gick och fönster shoppade lite i Sthlm innan vi begav oss ut till Skansen och tittade på alla djuren. Snäll som han är kom Fredrik och hämtade oss där och vi begav oss till Uppsala. Där blev det klädbyte för Fredrik innan vi körde ner till stan och mötte upp Sara för att leta reda på en pub som visade Inter vs Barcelona matchen. Så nu är vi äntligen hemma efter en lång och trevlig dag. Blev en kort uppdatering för mina ögon är snart i kors. God natt.


2 lediga dagar (dag 1)

Min lediga dag har varit riktigt härlig. Började dagen med att vara lite duktig i lägenheten innan jag begav mig ut till Länna för att hälsa på Linda och hennes familj. Vi satt och byggde pussel och duplo med hennes dotter Tindra, sen gick vi ut i skogen och plockade höstkantarell, vi plockade även en påse med äpplen till Tiger. Åt middag tillsammans med dom ute på altanen i värmen, kändes som sommar igen, lite typisk när man nu börjat ge upp hoppet om sommaren.


Åkte förbi jobbet när jag var på väg hem/stallet och köpte två stora badlakan och matchande handdukar. Har länge gått och suktat efter badlakanen, dom är jätte stora och tjocka. Nu ska dom utgå ur sortimentet och låg passande nog på rabatt, 100kr ist för 179kr. Funderar om jag ska ha dom som motivation till att måla om inne på toaletten innan jag får hänga upp dom.


Det blev en ridtur i värmen av den sista solen. Varför har jag en så pigg och stark häst ibland? Har galopptränat två dagar i rad och tänkte att hon kanske var lite trött/seg, så jag hade tänkt mig ett skritt och trav pass. Men det var vi inte riktigt överrens om.


Börjar bli dags att göra kväll snart, har duschat och ska plocka undan och fram inför imorgon. Imorgon blir det Sthlm med Hannah!


Glassbilskväll

Klockan sju är ingen vettig tid att stiga upp. Men det har varit en givande dag på jobbet, hunnit dekorera alla miljöer, beställt hem möbler och plockvaror tills på torsdag då Åsa ska komma och hjälpa mig med det sista. Fick schema för nästa vecka, då har jag återigen heltid, snacka om varierande arbetstider.


Blev stallet direkt efter jobbet, klarblå himmel och strålande sol, är så skönt att vara där och slappna av. Skulle verkligen behöva en heldag i stallet så jag hinner putsa och fixa, får skjuta upp det lite till, för imorgon ska jag försöka hinna fixa bilen och några ärenden, på onsdag ska jag och Hannah till Sthlm.


Var ut till glassbilen och köpte nya Mövenpick vitchoklad. Snälla glassbils killen skickade med några Mega Hit glassar. Nu ska jag provsmaka nya Mega Hit Stracciatella.


Sliten

Jag är så trött och seg idag! Vi var på världens bästa fest igår. Vi började som sagt med att bli bjudna på middag av My och Märta, blev färskpasta med kräftstjärt- och saffranssås till. Sen gick vi till Erika där festen skulle hålla till, var både Erika och Emelie som fyllt år. Vi fick varsin lapp med ett yrke, intresse osv som passade in på någon på festen, så det var bara att börja leta. Det var vid 50 personer på festen, alla lika härliga och pratglada för ingen kände så många. Tjejerna hade varit duktiga och bakat och fixat dippsåser. Klockan två på natten kom korv, korvbröd och mos fram, vilket jag (och alla andra) tyckte var klockrent för man börjar känna sig hungrig efter allt drickande. Kockan fyra var jag och Fredrik hemma igen, lyckades hålla ögonen öppna så jag kunde lägga mig och sova.


Nu står min snälla pojkvän i köket och lagar mat åt mig, kebab med pitabröd. Börjar vara riktigt hungrig. Och snart är det dags att sova, börjar jobba klockan sju imorgon.


Födelsedagsfest ikv

Idag blev det städhandskarna på, kändes passande efter allt tvättande igår. Så nu har jag dammsugit, dammtorkat och skurat. Håller även på att packa upp och in Fredriks saker i lägenheten (game cube!), han var förbi Täby och hämtade ett lass när han ändå skulle skjutsa sin syster från Centralstationen i Sthlm ut till stället där hon ska göra lumpen. Vi har även hunnit förbi Gränby och gjorde lite klädshopping åt Fredrik inför födelsedags festen ikväll, så det blev en snabb shoppingrunda. Lyckade få med honom in på Åhlens och köpte en rullvagnshylla till toaletten, compact living när man bor två i en etta. Nu kan vi nyttja utrymmet under handfatet till alla nödvändiga toaprylar och allt annat krams m.m.


My och Märsta ringde precis så vi ska på middag hos dom innan festen. Börjar vara dags att bestämma vilka kläder jag ska ha ikväll, får göra några varv framför spegeln.

 


Halv helg

Idag började jag klockan åtta istället för klockan tolv. Känns som att jag fick en del gjort på jobbet idag, om en vecka är det deadline på att mitt AO (ansvarsområde)ska vara tipp topp och det är dags för säsongsvärdering av det.


Så nästa vecka blir det extrajobb både måndag och torsdag för att hinna klart allt. Positivt för min del för då kan jag skjuta upp min ångest en vecka till, över att snart vara utan jobb. Känns bra att hinna jobb in lite pengar den här månaden :)


När vi kom hem väntade ett stort kuvert i brevinkastet från pappa. Det innehöll ännu mer recept! Ska se över dom nån dag så jag kan åka och handla inför min kockskola.


Nu är jag och Fredrik duktiga och tvättar, fick ta mina vindbyxor ner till tvättstugan för alla mina mjukisar låg i tvätten, haha. Blir att tvätta en kväll i veckan innan jag börjar närma mig klar.

Är ledig imorgon och på söndag ska jag lunchtäcka. Imorgon har vi massor inplanerat, får se vad vi hinner med. På kvällen är iaf födelsedagsfest för Emelie och Erika. Funderar vilka kläder och skor jag ska ha, mina fötter verkar inte vara gjorda för klackeskor. 


*glad*


-Saknar dig Ewe, hälsar Tiger.


Konstaterade igår att nu är det höst. Men tydligen inte för ”gräsklippar-gubbarna”, för som vanligt var dom utanför mitt fönster när jag äntligen har min lediga dag och sovmorgon. Höll på att riva ner lampan och ljusstakarna när jag nyvaken kröp in bakom rullgardinen för att stänga igen fönstret den sista biten för att slippa höra dom så tydligt.


Men tydligen är det inte höst än enligt vädret heller, för solen skiiiner, det är jätte varmt och härligt ute. Passade på att bege mig till stallet när Fredrik åkte till jobbet. Det blev ett ridpass på banan idag och det gick riktigt bra, måste träna lite mer på galoppen ute i skogen. När solen ändå gjorde mig på så bra humör passade jag på att städa garderoben, sortera det som ska tvättas, borsta av fleece täcket och putsa sadeln.


Nu är jag hemma igen för att göra mig i ordning, sen ska jag bege mig ner på stan och träffa Hannah. Tyvärr är det inte så lätt när i princip hela min garderob ligger i tvätten, har inte hunnit tvätta för alla gånger jag bokat tvättid har jag fått jobb/förhinder. Imorgon kväll ska jag äntligen få tvätta, lär inte hinna med allt men är ledig måndag-torsdag nästa vecka (som det ser ut nu) så då tänkte jag fortsätta med min höst städning/fixande både hemma och i stallet.


En trevlig dag från en glad Beatrice i soliga Uppsala :)


Löööv

Vi har varit ute och lekt med Icke och hennes nya frisbee. Och det prasslar om löven över allt! Vet inte riktigt om jag är redo för hösten än, konstigt nog har jag börjat fundera på julen, hmmm. Ska som sagt höst inreda nu när jag är ledig, byta till min nya fleece pläd, andra ljusstakar m.m.  Tror jag har för mycket inredningssaker, eller inte förresten, jag har nog en för liten lägenhet för alla mina saker!


Nu sitter vi inne i värmen med tända ljus över hela rummet och ser på Scrubs. Känns som att det är fredagskväll, Fredrik är hos mig, vi sitter uppe sent och ser tv, jag är ledig imorgon, jag har jobbat 7 dagar i rad, det är helt enkelt härligt med lite vardagsmys!

 


rea rea rea

Idag har jag lättat på trycket och shoppat lite på jobbet. Blev mest hundsaker för vi har 30% rabatt på alla hund och kattsaker! Det blev även nya strumpor (då tvättmaskinen äter upp några och dom andra börjar kännas lite slitna), början till några födelsedagspresenter/julklappar och en söt vit fleece pläd med bruna apor på, kändes lite kul med variation nu när det börjar bli höst och pläden passar bra till min beiga soffa.


Icke blev väldigt glad över sina saker, blev ett reflexhalsband med koppel och tre olika leksaker, som hon nu springer fram och tillbaka med i lägenheten.


Är min efterlängtade lediga dag imorgon! Dom har dock frågat om jag kunde jobba imorgon med 9 dagar i rad kändes inte som någon höjdare. Och så har jag redan planerat in saker jag ska göra imorgon. Tänkte börja med en sovmorgon innan jag beger mig till stallet, beroende på vilket väder det är imorgon blir det antingen en lite längre eller kortare dag där. Jag måste vara innan på stan till klockan sex för då ska jag träffa Hannah för en middag tillsammans.

Nu är fotbollen slut och det är dags att göra middag.

JYSK CAROLA 35kr 69,95kr


Poliseskort

Idag fick jag poliseskort till stallet. När jag svängt upp på gamla E4:an körde en polisbil upp bakom mig, och sen en till. Satte båda händerna på ratten, kollade hastigheten, lamporna och allt annat man får panik över när man har polisbilar efter sig. Sen kör den ena om mig så jag har en framför och en bakom mig. Efter en stund kör den andra om. Sista biten till stallet fick jag iaf köra själv.


Förstår mig inte på min gamla tant i stallet, vart får hon all sin energi ifrån? Verkar bara finnas spinga, springa, spinga osv just nu. Hon har fått så mycket mer energi sen dom började sova inne, ”tur” att jag inte jobbar lika mycket nästa vecka så då hinner vi med några långturer.


Sen flöt jobbtimmarna på.


Det blev klädbyte på jobbet för att sen åka till Emelie på födelsedagsmiddag. Blev kyckling, vild ris, sallad och passionsfuktdressing. Till efterrätt blev det fruktsallad och kladdkaka toppas med choklad. Gissa om jag ätit!


LCHF? Hockey?

Ni som känner min familj (och speciellt min pappa) vet hur intresserade av mat och träning dom är. Vi brukar skämta med honom om –Vilken metod är det som gäller den här månaden? Nu är det LCHF (som i mina öron låter som ett hockeylag). Som jag berättat tidigare fick jag en bunt med recept i brevlådan av mamma och nu har min syster skickat några länkar till mig. Provar nu ett av Ewes påhitt med grädde i omelett. Jag är ingen stjärna i köket, jag och Fredrik har den sköna uppdelningen att jag städar och tvättar och han lagar mat. Men då han har varit snäll och städat, dammsugit och diskat i helgen och börjat visa att han kan såna saker får jag inkräkta på hans område och lära mig laga mat. Nästa vecka tänkte jag vara duktig och sätta mig in i det här med matlagande och leka hemmafru.


Imorgon är det fullt upp hela dagen, jag och Felicia ska börja med att rida ut. Sen blir det jobb från lunch till stängning, och direkt efter jobbet bär det av till Emelie för en födelsedagsmiddag. Är alltid lika skönt att socialisera sig med andra människor än kunder (dom har en förmåga att gå en på nerverna).


Nu kallar köket igen på mig!


Timmar hit och dit

Inte en enda dag den här veckan har mitt schema stämt, jobbade över 30 minuter igår och idag blev det 1 timma övertid. Har pratat till mig lite sovmorgon imorgon bitti så jag börjar klockan 9 ist för klockan 7 *skönt*.


Efter jobbet blev det hem och klädbyte innan vi åkte till Sofia och Fredrik för att bli bjudna på middag. Var härlig helgmat i form av tacos, det är en maträtt som innebär att det är helg. Fredrik och Fredrik åkte och köpte kladdkaka och chokladpudding till efterrätt.  Till det såg vi ”Män som hatar kvinnor”. Min Fredrik hade inte sett den så vi var tvungna att förbereda oss för att vi ska kunna gå på bio och se ”Flickan som lekte med elden” . På tal om Stieg Larsson så kan jag säga att han är väldigt poppis nere i Europa. När vi var i Tyskland gjordes det reklam här och där för filmen och böckerna, när vi var in i den engelska bokaffären låg hans böcker på topplistan. Någon som hunnit se andra filmen?


Igår kväll var det tydligen någon viktig fotbollsmatch som Fredrik satt klistrad framför, skrek och sa några väl valda ord (enligt han) till spelarna. Icke såg lite förskräckt ut för hon trodde att det var hon han var irriterad på. Så hon fick vara med mig i köket och laga mat. Gissa om han flög upp från soffan när Zlatan gjorde mål.


Har tre dagars jobb framför innan jag är ledig, jag längtar!


Mitt i helgen

Löne shoppingen verkar nu för tiden vara förskjuten lite drygt en vecka efter att lönen kommit, har haft rätt så bra kundtryck idag (dvs jag är fortfarande inte klar med mina uppgifter, men fick mycke hjälp av Linda idag så jag är på god väg). Min farbror var förbi på jobbet och sa hej, blir fortfarande chokad när jag kommer ut i butiken (eller på annat ställe) och det är någon jag känner där. Blev en halv timma sen från jobbet, fastnade med några kunder som ville ha nya täcken, blev även nya kuddar för deras del.


Blev ett stopp i lägenhet för att hämta upp Fredrik och Icke innan vi alla begav oss till stallet, vädergudarna hade hört att jag skulle till stallet så solen sken på den klarblå himlen. Blev tömkröning i skogen idag med så vi alla fick oss lite motion. Saknar verkligen att köra vagn! Så medans jag kommer ihåg det lägger jag in en julklappsönskning, en rockard inkl sele (har hittat en hemsida som jag gärna lämnar ut adressen till om någon överväger att köpa en sån till mig i julklapp). Har haft lite julstämning den senaste tiden, konstigt, vill inte ha det nu för då hinner man bli less innan det är dags på riktigt.


Blev lite Ica handling på vägen hem så snart blir det kebab och pitabröd, tydligen är det fotboll ikväll och det var nån viktig match som måste ses. Är bara att bita ihop för Fredrik har varit så snäll och dammsugit, diskat och följde till stallet :)


Kvällsfunderingar

Efter en varm kvällsdusch sitter jag här med ett o´boy glas framför mig. Har två funderingar.
Ett, varför visar dom inget bra en fredagskväll? Friidrott, fotboll, tre avsnitt av V. Men vi som inte tycker såna saker är intressanta, vad är det för fel på fredagsfilmer? Två, valde inte jag att jobba i butik för att inte kunna ta med mig jobbet hem? Jag sitter här med 60 sidor om Visual Merchandising guidlines i knäet, är intressant läsning, måste lära mig det så uppbyggnaden av butiken blir rätt från början.


Fredrik lämnade Märsta för en stund sen (han har lämnat av en kompis där) så snart får jag sova, börjar känna mig väldigt trött, ska bli skönt med lite sovmorgon och kort dag.


Kvällsridning

Min dag började med att jag klockan sju låg och funderade om jag skulle åka tidigare till jobbet eller inte, det slutade med att jag klev upp och begav mig till jobbet 1½ timma tidigare. Så idag har det varit en långdag på jobbet. Ändå har jag inte hunnit med något av det jag hade velat eller borde gjort.


Halv åtta var jag iaf på väg från jobbet mot stallet för en kvällsridtur. Tänkte mig inte riktigt för innan jag red ut. I och med att hon blev vaccinerad i veckan har vi tagit lugna ridturer, hästarna började även sova inne i veckan, det var helmulet/mörkt ute i skogen, vilket gav mig en väldigt nervig häst. Men vi tog oss runt utan några hyss, bara väldigt spänd och tittig.


För första gången på fyra månader tog jag in min häst för kvällen, eller snarare så släppte jag inte ut henne efter jag ridit för klockan hade hunnit bli så mycket. Känns väldigt konstigt att jag aldrig har..

.. tagit in eller ut någon häst

.. fyllt på vatten i hagen

.. byggt eller flyttat om sommarhagarna

.. mockat

.. sommar städat stallet

.. åkt till stallet för att fixa med täcken

För Maja sköter alla stalljourer , mockning och foder, hon fyller på vatten i hagarna, lägger på hästarna täcken om det börjar regna under dagen, har byggt och flyttat runt sommarhagarna, stor städade stallet under sommaren och hon ordnande även hovslagare åt mig. Känns väldigt lyxigt. Ibland saknar jag mockning och fixande, det är väldigt avslappnande. Men det är mer plus att man slipper stressa i stallet och bara kan njuta av att få vara där.


Fick en bunt med recept idag i brevlådan från min mamma. Har börjat komma in i matlagandet nu, blir nog ännu mer när jag inte jobbar fullt så mycket framöver. Längtar efter att prova på lite nya recept, stackars Fredrik får agera försökskanin.


Det här är komiskt

Gissa vem som ringde mig när jag stod och lagade mat.. min chef! Han undrade bla om jag ville börja jobba tidigare imorgon. Hahaha.

Nu har dom hämtat mina "förrådssaker". Fredrik frågade vad som skulle stå där sittpuffen stått tidigare –Ickes hundsäng, svarade jag. –Vart ska mitt trumset stå? Undrade han. Så nu diskuterar han och Icke om hennes säng ska stå där eller hans trumset. Får se vem som vunnit den diskussionen imorgon när dom kommer.

 


Mina dagar stämmer aldrig

Idag skulle jag jobba 9,30-16,00. Min chef ringde tidigare i veckan och frågade om jag kunde börja klockan åtta, och visst kunde jag det. Igår ringde han och frågade om jag kunde börja klockan sju, och visst kunde jag det. Idag har vi haft möbel work shop, dvs vi har byggt om hela möbelutställningen med det ordinarie möbelsortimentet och hösten nyheter, all sommar är nu bortplockad. All butikschefer från Sthlms regionen har varit hos oss, så det är många viljor och åsikter. Kom hem 2½ timma ”försent”. Är nog fler dagar då mina arbetstider ändrats med kort varsel än vad dom har stämt enligt schemat. Jag har det jag gör dom närmaste dagarna med skyltning, dekoration och självklart få upp dom sista möblerna. Vi har fått in några fina byråer och hallmöbler i det nya höstsortimentet.

Nu slår regnet mot fönstret, otroligt upplyftande då jag tänkte gå på en promenad ikväll. Får bli middag+lunchlåda fixat ist innan snälla Sofia och Fredrik kommer och hämtar några saker jag ska få förvara i deras förråd.

Såg True Blood igår (någon fler?) vet inte riktigt vad jag ska tycka om den serien. Den är bra med samtidigt lite seg, jämför hela tiden med Twilight med samtidigt har dom hittat på lite nya saker. Men det lär väl bli så att man kommer följa den, praktiskt nog så finns avsnitten ute på svt:s hemsida om man skulle råka missa något.

Savannah Ascot
Maui (finns i svart och vit, olika storlekar och modeller)
/JYSK


Klippt

Det är hopplöst att vara på stan, pengarna tycks fly från mig. Ser iaf ut som en människa igen i håret och kan se ut under min lugg. Det blev en rak lugg med lite uppklippt baktill, är skönt med en frisyr i stället för hår som hänger från huvudet. Känner mig nöjd och det var en trevlig frisör, Malin på Nikita i Forumgallerian. Självklart följde det med några hårprodukter hem, Nikitas egna inpackning som dom passande nog hade kampanj på (är ett norskt märke som är väldigt populärt i Norge) och en volym mousse från L´oréal. Jag är hopplöst slö på att orka fixa mitt hår, det ska vara enkelt och snabbt gjort. Sen blev det lite små fix och avslutade med att åka och handla mat. Nu ska jag vara duktig och laga middag+lunch låda. Ska börja klockan 7 istället för klockan 9.30, jobbigt ibland med ett schema som ändras hela tiden.


Som vanligt blir det inga bilder, men ser ett litet ljus på mitt mobil problem så har jag tur löser det sig kanske snart.


Höst på riktigt


Nu är det höst. Tiger har fått sin mörka vinterpäls och hästarna har börjat sova inne. Dom går fortfarande kvar i sommarhagarna så man får sig en liten promenad när man ska gå över tre ängar för att få tag i sin häst, för det är självklart roligast att stå längst bort. Det märks att dom står inne och vilar hela natten, saker som vi passerar flera gånger i veckan är nu helt plötsligt läskiga. Eftersom hon vaccinerades igår passade jag på att tömköra idag så att även matte fick sig lite motion, 45 min promenad/jogging känns som en bra start på dagen.

Ska fräscha upp mig innan jag ska ner på stan för en klippning. Har gått och längtat efter att få ordning på håret. I måndagskväll la jag i en mörk toning (med lite hjälp av Fredrik), i vanliga fall brukar toningen bli väldigt lik min normala hårfärg, men nu blev den väldigt mörk brun och med lite rött inslag. Lustigt hur olika en toning kan bli av att håret blivit blekt/ljusare under sommaren.

En gång har jag hittat en frisör jag trivs med, det var första gången jag klippte lugg hos en frisör i Sundsvall cirka 3-4 år sedan. Jag skulle verkligen vilja hitta en frisör som man trivs med, så man slipper gå till nya varje gång och chansa. Tips? Ska prova en frisör salong i Uppsala nu som Märta och My går på, får se om det blir samma frisör som dom har eller någon annan, blev med lite kort varsel jag bokade tid.


Road trip bilder :)


I amsterdam

  
Vi stannade på en rasatplats och åt lite innan vi var framme i Hamburg och begav oss ut för en natt festandes.

    
Jag och Fredrik åkte kanalbåt och lärde oss lite om staden och husen. Väldigt fasinerande var alla husbåtar som fanns längs kanalerna som människor bor i, allt från skjul till vackra små hus.

 
I en park någonstans i Amsterdam.

  
  
Fredrik står vi ingången till Walibi Word och till El Condor. Ewe och Johan peppar inför "forsränningen", jag blev den som hamnade under vattenfallen som kom ut från klippväggarna, gissa om jag blev genomblöt. Sen lyckades vi få med Ewe upp i en berg och dalbana, hon sa några mindre väl valda ord till mig, haha. Lämnade passande nog mina glasögon hemma i husbilen, för dom hade flygit iväg flera gånger om. Försökte ta lite bilder på attraktionerna när vi åkte Pariserhjulet, blev ett hyfsat bra kort på deras berg och dalbana dom dom är kända för, Goliat.


Tråkiga nyheter i stallet

Tack och lov verkar den här dagen lösa sig. Veterinären ringade klockan tio och sa att hon skulle komma till stallet klockan elva. Bra, tänkte jag för jag ska som sagt och jobba idag, klockan
14-19,15. Så det var bara att bege sig ut till stallet för att få den där vaccinationen fixad.


Där möttes jag av en tråkig nyhet, Angelika hade precis tagit bort sin häst Luuk. Hon har i 1½ år kämpat med att få honom frisk, i januari sa veterinären att det inte skulle bli bra, men om hon ville kunde hon ge honom någon månad till. Hon har masserat, stretchat, provat olika salvor, haft dit equiterapet m.m. Hon hade bestämt att ge honom tid till efter sommaren. För en vecka sedan när hon longerade honom var han mer halt än någonsin. Igår ringde hon till han som skulle komma och avliva Luuk, den enda tiden han hade var idag på morgonen, så det blev snabba beslut. Hon kände sig nöjd med beslutet och lättad när allt nu var över. Nu hade hon funderingar på att skaffa en foderhäst.


Jag hoppas när min dag kommer för det beslutet så kommer det också att kännas bra.

 


RSS 2.0