Lugna dagar

Idag har det varit en liten familjedag, luch på stan, shopping och fredagsmiddag. Men nu ligger jag hemma själv i soffan, får visst alla jordgubbar för mig själv. Har lite hästabstinens men fick en bild av Fredriks mamma på deras nya tillskott, något att se fram emog när vi åker dit i augusti.
 
Stoföl e Bretton Woods, ue Wolkenstein II - Walt Disney
 

Dagens färg är grönt

En semesterdag och en bok utläst, har kommit halvvägs in i en ny bok. Sundsvall har bjudit på 30gradig värme, min tanke på att vilja åka utomlands har jag snabbt ändrat. Hållit mig i skuggan för att kunna vara utomhus.
 
Har gjort några standard besök i butiker och handlat lite gröna saker. Farfar såg i tidningen att Hööks börjat sin REA så jag kom ut där ifrån med ett riktigt grönt schabrak, måste rensa lite när jag kommer hem för jag får egentligen inte plats med något fler. Sen köpte jag mig en liten grön skål från Iittala Outlet, svårt att gå därifrån tomhänt.
 
Nu ska jag in i nästa värld en stund innan det är dags för några timmars sömn.

Första riktiga S dagen

Idag är det första dagen på semestern för mig och jag ska börja bege mig norr över, första stopp är Sundsvall där jag stannar någon dag innan jag och pappa åker hem till Skellefteå, två gånger på en månad blir det besök där. Har börjat packa väskan, klappat om hästen och plockar ihop efter mig. Lite dåligt med uppdatering, varit en väldigt slapp helg för mig då Fredrik jobbat, stallet och tv i ett försök att varva ner och slappna av.
 
Ska springa genom duschen så mina medresenärer slipper sitta i dofter av myggmedel occ tjära.

Snart semester

Imorgon är det sista innan semestern, 2 veckor har jag ledigt. Midsommar ska firas här i Uppsala, sen på måndag åker jag till Sundsvall för att hälsa på farmor och farfar, pappa kommer ner och möter mig där så åker vi tillsammans hem till Skellefteå där resten av semestern ska tillbringas. *Längtar*
 
Igår blev det bestämt att vi skulla ha hoppträning idag. Känner stor skillnad på galoppen, bättre galoppfattningar och mycket bättre samling tack vare allt dressyrjobb, måste bara tuffa till mig lite till att sitta ner och rida ihop ännu mer mellan hindrena. Men en del har det hänt trotts allt på de här två terminena. Man önskar bara att man kunde hoppträna lika mycket som man dressyrtränar.
 
En bild över dagens övningar får ni på fredag. En löshoppningsbild får ni hålla till godo med så länge.
 
 
 
 

Dyrt med dressyrträning

Med tanke på gårdagens härliga slut på dressyrpasset var humöret på topp inför dagens träning. Det var som att vi började där vi slutade igår, fantastisk känsla! Men vi gjorde en liten ändring från igår.
 
Satt och pratade om allt och inget med en annan i stallet medans vi tittade när Kia och Ambres tränade. Kom in på sadlar och att jag tyckte Ambres sadel hade skönt stöd, men att jag inte visste om jag vågar bege mig in i sadeldjungeln för den är rätt snårig. Blev erbjuden att prova hennes sadel på Christalle, sagt och gjort den låg bra, så jag fick prova den under träningen med. Sussie lät mig göra diverse övningar som i vanliga fall brukar innebära endel protester i det jobbiga varvet, men allt flöt på som smör, "Kände du skillnaden Bea, såhär brukar det inte gå i vanliga fall". Så det blev en dyr dressyrlektion, närmare bestämt 36.000kr. Får ta tag i sadelletand till hösten, vore roligt med en sadel som är utprovad för hästen och mig, har aldrig haft det, har iofs aldrig tränat på det sättet jag gör nu. För er som är insatt i hästvärlden red jag i en Prestige D1K Zero. Fredrik var dock inte helt överrens om att skippa semester för att börja spara ihop till en sadel.
 
Nu är jag ensam hemma, Fredrik åkte iväg till Öregrund för några dagars segling. Själv ska jag jobba på som vanligt, försöka styra ihop allt inför semestern som börjar till helgen.

Weekend

Hemma efter en rolig helg med Fredriks släkt, hans morbror fyllde 50år och det har firats! 
 
Sen avslutade jag helgen på bästa sättet, med ett fantastiskt dressyrpass. Min tanke i början av ridpasset var "Vilken tur att jag har semester snart och hästen ska vila, för jag har nog en inflamation i axeln" tydligen ska matte bära upp hela hästen. Men med lite "rid in hästen mellan hjälperna"-glöd blev hon suuuper fin, mjuk, lagomt med stöd i handen och arbetsvillig. Avslutade ridpasset med hästbyte, fick prova på Kia´s häst Ambres, nu förstår jag hur det ska kännas när en häst gör skänkelvikning!
 
Hanna´s syster Jossan är tillbaka i Uppsala efter ett år hos sina tränare. Så nu ska jag önska mig lite hoppträningshjälp. Då ska vi flyga såhär över hindrena tillsammans.
 
Bild från MaddeFoto.
 
 
 

Hatar teknik

Tror det börjar vara dags för ny telefon, min vita har haft problem att laddas men nu har den gett upp helt och hållet. Tur nog har min gamla telefon samma storlek på batteriet, men displayen på den är helt förstörd.
 
Två trasiga telefoner = en hel telefon, typ.
 
Nu blir det en lite roadtrip ner till Karlskoga för 50års fest i helgen.
 

Ett, två och tre

Nu får tio gäster äta förrätt, tolv gäster soppa, sex gäster varmrätt och tolv gäster efterrätt. Vi vann ett Tradera bud i måndags på tre djuptallrikar som vi hämtade ut idag. Det tar sig i våran samling.
 
 
 
 

På hugget båda två

Blev sen ridning idag, strax innan halv nio knatade vi till ridhuset, men vad gjorde det när vi hade trevligt sällskap av Martina och Marron.  Var en AHA-upplevelse i måndags att inse hur svag jag är i höger arm, blir på tok för lite stöd på yttertygeln när jag rider i vänstervarv. Nu ligger fokus på att behålla ett bra stöd för annars slår hon sig loss och blir stark.
 
 
 

Trött människa

Snart får de som vill umgås med oss komma hit istället, för stoet i stallet blir snabbt förslappat och tycker att hon minnsann inte alls behöver engagera sig för det har hon inte gjort på några dagar=sommarlov. Skämt och sido. Vi var inte riktigt helt överrens idag, en häst som vilat någon dag för mycket och var alldelens förtvivlad efter sina gnäggandes vänner i hagen utanför och en ryttare som inte red med något j*vlar annamma och tankarna lite spridda gjorde en dålig start på ridpasset, men de sista 15minuterna var fantastiska, är en sån häftig känsla när hon släpper till.
 
Imorgon har vi ledigt båda två, inte helt överrens om vad dagen ska innehålla. Jag röstar för stallet och hemma fix medans Fredrik tycker vi ska ut och segla. Vi ska bort i helgen så alla tre lediga dagar kan man ju inte roa sig på?!

Upp och ner

Oj vad jag far och flänger kors och tvärs, hit och dit, tisdag-fredag var jag i Skellefteå och firade lillelillebror som tog studenten. Det var nästan med nöd och näppte jag tog mig ner till Uppsala igen, det första jag såg på Aftonbladet fredag morgon var "Alla flyg till och från norrland är inställda". Men de lyckades boka om mig och jag tog mig ner igen. 
 
Blivit lite förvirrad med dagarna, känns som måndag idag men än är det bara helg. På tal om helg så åker vi ner mot Skövde nästa helg. Som sagt, far och flänger just nu. Sommarhalvåret brukar vara ganska händelserikt.

En snabb dag

Vet att det är lite förbjudet att säga det men det var skönt när molnen kom. Vi har stått ute hela dagen och arbetet, jag i fyra partytält och Fredrik utomhus. Men det är jäkligt kul! Jobba med roliga kollegor och glada kunder.
 
Dessvärre blev det regn sen, hej då trädgårdsfixande. Blev ett dressyrpass i ridhuset, red lite på samma sätt/tankesätt som när vi var i grusgropen i veckan, vilken samling man fick direkt i början av passet. Är lite som Kia säger "Det finns inget mellanläge på den där hästen, antingen protesterar hon eller tar hon i för kung och fosterland, och nu för tiden är protesterna så korta sekvenser under ridpasset"
 
Kanske lite "omatchande" bilder till dressyrinlägget men men...
 
 
Visst är hon söt lilla "hunden", Icke blev helt tokig när Ronja löshoppades, för hon är ju helt övertygad om att det är en hund som springer runt som vill leka med henne, hon satt och gnällde och sprang efter henne flera gånger.
 
 
Bilderna kommer från MaddeFoto.blogg
 
.

Två uppstigna individer

Sol sol och sol. Stalljour är ju inte det roligaste man kan göra när man egentligen velat sova någon timma till, men med tanke på det fina och varma vädret ger det en del energi såhär på morgonkvisten. Lagomt till att jag skulle släppa ut sista stallet kom Fredrik ner och hjälpte mig. Nu ska vi båda till Boländerna för en dags arbete, känns konstigt att de stänger klockan fem, har vant mig till att ha öppet till klockan nio på kvällarna. 
 
Känns fel att säga det men jag hoppas jag hinner fixa lite i trädgården efter jobbet, är på hugget nu! Nu ska Fredrik testa lövblåsen och trimmern, batteriet har egat på laddning under natten. Hmm hade trott att han skulle testa lövblåsen utomhus, nu har alla mina papper blåst omkring och de små hundvalparna (dammråttorna) blåste omkring hej vilt i rummet. *Suck* vad hade jag förväntat mig egentligen.

RSS 2.0