Vad nu då...

Om vi hade ett fantastiskt dressyrpass i måndags så var det här ett skit hoppass. I princip i varje galoppfattning började hon bocka. Var inge roligt alls, inte bara för bockningrna utan för att det var så hon betedde sig när dressyrsadeln inte passade. Jag tänkte även när jag sadlade henne att hon var väldigt sur, hon har knappt brytt sig när jag sadlat med dressyrsadeln. Även det var något hon gjorde förr, blev surare och surare vid sadling. Ska försöka att inte grubbla mer nu, ska rida imorgon med och se hur hon reagerar.

Till vitrinskåpet

Igår kom mitt paket, vintrinskåpen har verkligen blivit påfyllda under den här föräldraledigheten.
 
60kr/4st + 79kr frakt
 
2st uppläggningsfat
19st assietter
19st djuptallrikar
17st mattallrikar
16st snäckskal
2st fiskfat
 
 
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, har inte lust eller inspiration med något, känner mig bara trött. Fick iaf lilleman att somna tillslut då hans energi tog slut, även Icke ligger och snarkar för fullt. Blir nog att själv luta mig tillbaka och slöa lite.

Hoppla hästen

Haft fyra energigivande dagar hemma med mina två killar. Börjat göra en insats med huset, måla om så smått och göra gräsmatta istället för en äng, kämpar även med att ta tillbaka en liten bit av trädgården från den urskog den är på vissa ställen. Dessvärre kom en mindre magsjuka/matförgiftning ivägen på lördag kväll som gjorde att det tog lite stop, även på söndagen då det inte fanns så mycket energi i min kropp.
 
Idag öppnade sig himlen efter en helg med nästan 30º i solen. Som tur var hade vi dressyrträning på kvällen som gick fantastiskt bra! Det har hänt mycket på de två veckorna sen sist, fick några AHA upplevelser och trix att använda mig av. Är så ridsugen nu!

Älskade Tradera

Vad gör man inte för ett par skålar, eller två par rättare sagt. Jag brukar lägga mig samtidigt som Adrian men igår  hade jag en Tradera auktion att vänta ut. Så i början av nästa vecka kommer vinsten hem till mig.
 
Idag har vi inte gjort annat än att slöa oss, eller vi började morgonen med BVC besök för vägning, mätning och vaccination. Sen ett snabb besök i stallet. Sen har vi legat i sängen och pratat och sovit om vart annat. Dessvärre verkar han  märka när jag försöker vila och vaknar direkt, så jag får snällt roa mig med att kika runt här i cybervärlden.

Kyrk träning

För någon som tillbringar större delen av dagen i soffan har det varit en väldigt händelserik dag. Idag har grannarnas dotter Nowalie döpts, så Adrian har fått träna på att vara i kyrkan inför när han ska döpas i sommar, han somnade efter halva cermonin. Sen var det fikadags, även då skötte han sig jätte bra, hade andra grannen Hanna som bordsdam så jag fick fika med båda händerna.
 
Sen erbjöds sig hon att vara barnvakt så att jag fick rida! Blev en vända till grusgropen. Innan vi ens kommit dit var det som att hästen hade studsfjädrar under hovarna, väl nere i grusgropen var det vi, bil med släp och tre crossar. Konstigt nog var bilen med släp det som var läskigt, men vi tog det lugnt med skritt och trav, inte lust att utmana öder när hon var så pigg, och jag har inte muskler/kondis nog att orka ta vara på alla hennes energi då.
 
Men dagen är inte slut än, vi ska iväg på middag hos våran Skellefteåvän Jonas som bor här i Uppsala, ska få träffa hans nya tjej för första gången. Nu väntar vi bara in Fredrik som ska komma hem från jobbet.

Fiskfat Pukeberg

Klockan är ett och jag har redan hunnit med massor (i en förälders värld där ena armen är upptagen jämt). Diskmaskinen och tvättmaskinen går, har plockat undan i den mån det går (blev en hel del båtsaker som hamnade i hallen när killarna kom hem igår), har gjort stallet och har varit ute på en promenad i över en timma med Nina från övervåningen. Nu sitter jag och äter medans Adrian fortfarande sover ute i vagnen.
 
Igår var vi och hämtade ut mitt Tradera paket. Har hittat en till tallrik från Pukeberg som jag(vi) börjat samla på. Tyvärr har de bara sålts en och en hittils så de blir lite dyrare med pris och frakten för endast en tallrik. Den ena kostade 55kr+69kr frakt och den andra 50kr+55kr frakt.
 
Visst är de fina! 
 
Klicka på bilderna för att se dem i större format.
 

Brum brum

Jag längtar så efter en hemma ledig dag tillsammans! Att få ställa alla möblerna på plats, köra bort det vi rensat ut i trädgården, vi har inte ens hunnit åkt iväg med skräpet från nya sängen och sängramen! Men får försöka hålla mig till nästa fredag då vi är ledig, när Fredrik jobbar är det inte så mycket kvar av dagen. Lite tjatigt om ordningen här hemma men jag hatar när det inte är ordning speciellt när jag ser det hela dagarna.
 
Har legat och funderat på hur sovrummet ska göras om/göras klart, då jag inte kan använda kroppen till att fixa hemma får jag fantisera mig bort lite. Det skulle vara roligt med lite barninredning också. När jag beställde tavlan till Adrian med hans namn, vikt, längd och datum, från Tradera, kikade jag på de andra sakerna butiken har, blev så förtjust i de här tavlorna. De kommer från Kokosbutiken. Visst är glassbilen passande till mig ;) 
 
Kanske fyra stycken att hänga i grupp.
 
Eller kanske en hel stad? Den går att beställa i stor storlek.
 
Jag fick en applåd på morgonen. Pensionärerna fick inte igång ljudsystemet och Fredrik är inte hemma, men med hjälp av lite guidning  kom det ljud från den. Och Adrian fick massor av uppmärksamhet undertiden :)

Säsongen har börjat

Idag blev lilla späckhuggaren sjösatt, direkt när vi kom fick vi hjälp att hissa ner henne, sen var det bara utmaningen masten kvar. Tillslut kom även den på plats i blåsten. Fattar inte hur Fredrik lyckades ifjol, i år hade vi en båttokig vän med som hjälp, stackars Jens fick hissas upp i masten två gånger. Adrian skötte sig perfekt, sov när killarna behövde min hjälp och var vaken när jag inte behövdes, han sov även hela bilresan hem, tar ca en timma. Fick precis rapport från killarna och de är framme vid klubbholmen i Öregrund, vi har vinterförvarat båten i Östhammar. Är lite avundsjuk på dem att de får sova i båten.
 
 

Finsmakare

Varit några välfyllda dagar. På torsdag efter att Fredrik jobbat klart åkte vi till Skövde, tänk att man kan äta så god mat! Fredriks lillebror slog på stort och bjöd på fem rätters för att fira deras pappa.
 
   
 
En av dagarna var vi iväg och handlade lite, när vi gick mot bilen hörde vi en bil som som stod och larmade. En ruta var nere och nog för att det inte var så varmt men varför tar man med sig hunden när man handlar tänkte jag. När vi kommer närmare ser vi att det är två små barn som sitter i bilen, en i sån bilbarnstol som Adrian har och en i framåtvänd bilbarnstol. Bilens larm började om och om igen. Fredrik tog Adrian och jag var påväg att gå in till butiken för att be dem ropa ut i högtalarna då vi ser mamman komma till bilen. Det är samma person jag sett i butiken vi var in i innan och då hade hon inte några barn med sig. Hmmm inte okej tycker jag.

Resväskorna är framme igen

Packa packa packa, i eftermiddag bär det av till Fredriks familj i Skövde för kalasande i helgen. Vi vaknade upp med ca 1dm snö här idag, men det smälter på bra nu när solen kom så vi slipper slask på vägarna.
 
Lite bilder från grannarna omkring.
Vi behövde inte oroa oss att kasen skulle ligga och glöda hela natten.
 
 
På måndag börjar allvaret igen, då är det dags för dressyrträning! Har redan valt ut en outfit, tvättat och putsat. Lite blandad förtjusning, ska bli roligt att komma igång igen men det lär kännas i kroppen.

RSS 2.0