God Jul på bordet

Tanken var att byta ut den svarta skinnlöparen till jullöparen, men då jullöparen var smalare än den svarta passade den bra ovanpå, en modernare julvariant. Grundtanken var att köpa en röd linnelöpare, får se hur det blir.

 

(klicka på bilderna för stor bild)

Jullöparen köpte jag fjol på Hemtex julrea, är ritkigt nöjd med den och priset!

Dyrt att vara ledig

Jag och Fredrik har spenderat vår dag med att motionera bilen.

 

Det blev det vanliga lunch stoppet på Ikea, vi jobbade vidare med julstämningen och åt julbord. Sen blev det snabbversionen på shoppingplanet, fick med oss två glas vattenflaskor som vi ska använda till nyårs.

 

Vi var på båda Jysk butikerna, köpte en röd pappersstjärna till sista vardagsrumsfönstret, har två röda stjärnor på fot i två av fönstren men, hör och häpna, Fredrik tyckte vi behövde en stjärna i det sista fönstret.

 

Var även på båda Rusta butikerna, där köpte Fredrik ett gitarrställ, en julgransspira och en jätte fin julgran! Den stora frågan är, vågar vi ställa fram den nu när vi har bonus katt hos oss? För er som inte vet det bor Christian och Johannas katt Tussan hos oss nu när de är på smekmånad i Thailand. Hon bodde även hos oss i somras när de tog en sista minuten till Spanien.

 

Sen blev det lite måste shopping på Granngården, både hästen och hunden ville ha ny mat. Och på Ica blev det mat till oss och en julgrans ljusslinga som man kunde ställa in olika blink hastigheter på, ni kan gissa vem som stod och testade den i butiken.

 

Nu har vi kommit hem från kvällsfika hos grannarna. Blev tyvärr inga bilder tagna idag, det hann bli mörkt ute innan vi var hemma och min mobil tar så dåliga bilder inomhus när det är mörkt.


Snön ligger kvar

Det där jag skrev om igår, att snöflingorna inte skulle ligga kvar, jag hade fel. Det är en blandning mellan is- och snögata. Nog för att det var svårt med julstämningen när det var +grader och barmark/grönt gräs, men det var väldigt skönt att slippa skrapa isiga rutor.

 

Imorgon är både jag och Fredrik lediga, hoppas vi kan åstadkomma lite mer än vad vi orkade i söndags, inte för att jag klagar på att förflytta mig från sängen till soffan för att se film och att vi åt hos grannarna två gånger igår. Men hästen och hunden behöver mer mat, tvätthögen börjar vara för stor, lite isskrapor och borstar vore inte fel att ha i bilen.

 

Det var som sagt inte mycket krut i söndags, så idag plockade jag fram strykjärnet och strök juldukarna och gardinerna. Ska upp med en gardinstång i köket, problemet är att hitta fästena bland alla dessa flyttkartonger.

 

Nu är det färdig svamlat för ikväll, ska luta mig tillbaka och mysa framför tvn!



Slut på energi efter en rolig helg

Det har inte varit många knop idag här hemma. I fredags efter Globen kom vi inte i säng förrän vid tre och i natt samma sak, man känner sig ung på nytt ;) Det var en härlig gårkväll med god mat och allsång, blev nästan blodigt allvar i sångduellen mellan borden, till nästa fest måste jag plugga på om artister och låt namn!

 

Det var inte bara Viktor och Hanna som fick presenter i helgen. Även jag och Fredrik fick en av våra söta vänner Christian, Johanna, Peter och Anna. En jättefin glasskål som förlovningspresent!

 

 

En av sakerna jag köpte på Globen Horse Show var ett schabrak från HV Polo som jag varit sugen på länge. Köpte även ett par vintervantar, de jag köpte ifjol höll inte ens hela den vintern.

 

 

 

Nu har jag sett årets första snöflingor, de lär dock inte ligga kvar länge för det är fortfarande någon +grad ute.


Show fredag

 

Vilken gårdag det var! Innan vi åkte till Globen gick vi förbi NK och tittade i deras skyltfönster, börjar vara en liten tradition sen vi flyttade hit. Showen var fantastisk och underhållande, en stor portion juldos fick man och några påsar efter två vändor på mässområdet. Det löste sig även med direkttåg hem från Sthlm till Uppsala, skönt att slippa byten och åka buss.

 

Idag har vi fortsatt med hästtemat, Anna och Johanna körde Tiger och jag red Monchie. Det var jätteroligt att få se sin häst, Johanna fick henne att jobba jätte bra med vagnen. Mycket imponerande! Själv brukar det bli kravlösa motionspass när jag kör henne. Får ta några lektioner (och skaffa en körpisk) till nyårs när de kommer på besök igen.



En rolig helg väntar

Har nu en rolig helg framför mig. Ska in till Sthlm med Johanna, hoppas jag får lite julklappsinspiration, hört många kunder och vänner som redan är klara?! Sen möter Anna upp oss och då blir det Globen Horse Show resten av kvällen. Gissa om jag längtar!

 

Imorgon är det fest i bygdegården, grannarna Hanna och Viktor har fyllt/fyller 25år så det blir 50års kalas.

 

Nog för att jag tror att ni alla vet det redan men på söndag är det första advent, då åker äntligen allt julpynt fram. Har de senaste åren bott inneboende, i en pytteliten 1:a eller i byggkaos. Nu får jag äntligen skapa riktig julstämning hemma.

 

På toppen av den här roliga helgen är både jag och Fredrik lediga!

 



Har russin som fingrar efter all dammtorkning

Har städat hela förmiddagen, börjar äntligen se ett slut på detta adventsstädande. Har hängt ut genom fönstren, gnuggat badrumstaket, tagit bort fönsterkrysset på ytterdörren för att komma åt ordentligt. Nu ska rena handdukar fram, tvätten hängas och små fixas lite. Bör gå till stallet senast kl tre om jag ska hinna tills Fredrik kommer hem, blir middag med grannarna ikväll och senare kommer Ch och JD. För på fredag ska jag, Johanna och Anna till Globen Horse Show! Har börjat skriva upp några småsaker som jag måste köp, kommer tyvärr på fler ”vill ha” än ”måsten”, men någon vill ha sak lär det säkert bli, det är passande nog löning på fredag.



Många valmöjligheter

Igår funderade jag och Fredrik på nyårs, vi ska göra en favorit i repris, en sju rätters middag. Det är många som redan tackat ja till inbjudan, efter lite överslagsräkning är vi närmare 20 personer. Idag när jag berättade det för Sara sa hon "Då är det många servettringar kvar".

 

Det hade jag inte tänkt på! Det fick bli en planändring, jag ska lära mig vika fina servett kreationer istället. Hittade för ett tag sen en sida med lite olika varianter, får ta och fördjupa mig i den ädla konsten. Så har ni lika tråkigt som mig på dagarna kan den här hemsidan hålla er sysselsatt → napkinfoldingguide


Vanlig vardag

Varför kommer det alltid nya saker man vill ha? Roade mig att titta runt på vad som hänt i inredningsvärlden den senaste tiden. Hittade den här snygga lampan på Ellos, helt i min smak.

 

Ellos 2.499kr

Det blev en hel dag på jobbet, vår logistiskare var sjuk idag så jag stannade till stängning. Fick en rolig överraskning på jobbet, ett presentkort på 500kr! Fredrik fick för några veckor sedan ett presentkort på 1000kr för de vann en tävling. Snart har vi sparat ihop till ett stort matsalsbord eller kanske ska sikta på nya resårbottnar?



Lite energi som flödar

Jag lyckades slita mig från min återvunna internetvärld och städade musikrummet och sovrummet. Putsat fönster (invändigt, mellan och utvändigt), torkat lister, element och alla andra ställen som det samlas damm på. När Fredrik kom hem från jobbet möblerade vi upp musikrummet. Känns kul när man går några steg framåt och börjar skapa sig en ordning här hemma. Vi känner att motivationen börjar komma tillbaka, efter första advent helgen kommer färghinkarna komma fram så musikrummet får en enhetlig vit färg och inte dessa halvmålade väggar som det är nu.

 

Imorgon ska jag återigen befinna mig på jobbet, nio dagar sen sist. Härligt att man har ett jobb som man längtar till, gissar att det blir en hel del att göra, första stora julkampanjen börjar imorgon.

 

Nu ska vi på en liten kvällspromenad jag, F och Icke, hästarna ska plockas in. God kväll.


Hemma och uppkopplad

Sent i fredags kom jag hem till Uppsala igen. Jag har haft en otroligt lärorik vecka ner i Malmö med roliga människor. Har/haft en ledig helg och större delen av tiden har jag varit i stallet, haft två roliga ridturer och Tiger känns äntligen som sig själv igen. Och igår fick vi igång internet igen *lycka*.

 

Pratade med Fredrik i fredags när jag var på Malmö centralstation;

-Kan du komma hem! Det behöver städas, jag har spridit ut mig överallt och jag förstår inte hur det blev så. Och jag behöver nya sängkläder.

Lite roligt då Fredrik brukar säga, du städar bara en gång i veckan och jag lagar mat flera gånger i veckan, jag gör mer än dig.

Hoppas att denhär insikten håller i sig en liten stund, att han är riktigt bra på att sprida ut sig här hemma och att det inte alltid märks när jag småplockar. Han erbjöd sig även att laga mat varje dag, bara jag kom hem och städade. Hihi.

 

Och nu borde jag faktiskt ta tag i det jag lovade, var lördagsmys igår med grannarna, Jossan och Jonas, så det finns lite småplockandes att göra. Och tänkte stor städa hela huset inför första advent.


Hej i höstdimman.

Solen har äntligen letat sig fram, självklart när jag ska tillbringa flera timmar på ett tåg.
I eftermiddag åker jag ner till Malmö för att vara på utbildning där hela veckan, ser väldigt mycket fram emot det!

Här hemma står nu gästrummet klart, vi flyttade in den stora vita garderoben och sängarna dit igår, blev väldigt spartanskt inrett då det ändå är dags att plocka fram julsakerna när jag kommer hem igen. Känns skönt att få ordning och reda igen här hemma, blir bra med en julstädning av hemmet sen.

Sen är det bara att hoppas att internet fungerar när jag kommer hem igen, har fått ett av "start" breven och väntar nu på brevet med inloggningsuppgifterna som ska skickas separat.

Produktiv kväll

Det blev middag med godkänt resultat! Fredrik var dock 30min sen så jag smet ner till stallet igen.

Lekte med Tiger i repgrimman och långa grimskaftet en stund (stannade, backade och flyttade bakdelen), försökte "longera" henne lite men hon blir så j*vla arg, alldelens svart i ögonen (rullar bak dem), öronen slickade bakåt, går mot en (anfall) och hugger, fick henne att skritta nått varv medans jag gick i en mindre cirkel innanför henne. Efter tolv år går hon fortfarande inte att longera, undra vad min stackars Flicka råkade ut för innan vi köpte henne. Efter hjärngympan fick hon springa lös i manegen, det flög ett och annat ben upp i vädret och hon la i en extra växel på långsidorna, inge hälta eller nått som syntes, så jag peppar för ridning i veckan. Lite tokigt bara att jag ska ner till Malmö på en veckas utbildning nästa vecka, får väl slänga upp Fredrik i sadeln ;)

Jag ska imponera på min sambo med att laga...

dsc04963 (MMS)

Jag ska imponera på min sambo med att laga middag till honom. Som ni vet är matlagning inte min starka sida, men har strax över två timmar på mig innan han kommer hem så jag borde få ihop något iaf, som förhoppningsvis smakar bra också!


Det blev dubbla ridpass idag, en 30 och 3 ...

dsc04960 (MMS)

Det blev dubbla ridpass idag, en 30 och 3 åring, satt kvar på båda två. Imorgon bär det av till Linköping och personalfest.


20111102

Idag har jag och Fredrik satt extra guldkant på våran tillvaro.


Jag måste ha varit väldigt trött för jag s...

dsc04919 (MMS)

Jag måste ha varit väldigt trött för jag somnade om när Fredrik åkte till jobbet och vaknade igen kl 10.50. Tiger är nöjd och belåten över att ha hamnat i sommarhagen igen, det blev promenadridning idag med, hon var lika pigg och positiv. Snart väntas tisdagsmys på ett café med Sara och Hannah, först lite kvällsshopping.


RSS 2.0