En kväll i drömmarnas värld

När min sambo överger mig för sina pojkar beger jag mig ut i cyberrymden.  Försöker hitta inspiration och motivation till att pyssla hemma. Fast ibland känns det som att kunskaperna sätter stop för kreativiteten. Men men, ett hus är väl något levande som aldrig slutar utvecklas.
.
Efter att ha hittat massor av roliga saker på Ellos tänkte jag fördjupa mig i nästa postorder butik, Halens.
.
Jag är fortfarande inne på en kristallkrona till finrummet, gärna en som går att kombinera med tändaljus. Den stora varianten kostar 995kr. Den mindre varianten är gjord för att även kunna användas i våtutrymmen! Dock stiger priset ganska snabbt och vi stannar på 2 695kr för att pimpa taket i badrummet.
När finrums bordet kommit på plats får man lite bättre översikt på hur mycket yta man har att jobba med. Om det är möjligt skulle jag vilja ha en perfekt fåtölj i ena hörnet att krypa upp i tillsammans med en bok. Något gammal och tyngre vore inte fel, dessa två kostar 5 995kr/st och pallen 1 995kr.
En himmelsäng är nog en barnslig princess dröm som sitter kvar. Den här ger ett härlig rejält intryck, tycker om att det är lite "snickarglädje" på stommen. En vacker sänghimmel vore körsbäret på grädden.
.
OM jag hade elkontakt i mitt badrum skulle den här vara ett MÅSTE.

Paket på väg hem till dig

Hej

Äntligen är din beställning på väg.
Enligt postmannen borde den dimpa ner i brevlådan imorgon tisdag.

Jaaa den är snart här! Är jobbigt att kalendern bara räcker veckan ut, hur ska jag kunna planera mitt liv??? Min kalender är min ledstjärna och orakel i livet.

 

Hade en kund idag som skrämde upp mig lite.

Kunden -Jag behöver vaxduk, dom grisar ner så mycket. Det är väl en anledning till varför man kallar dom grisar.

K - Lupo hyllan kan man ha den i badrummet?

Bea -Ja det kan man, men den är inte behandlad, man kan behöva olja in den för den kommer utsättas för mycket temperatur växlingar i badrummet.

K -Det kommer jag glömma bort.

B -Annars kan du lacka den då slipper du olja in den.

K -Det orkar jag inte! Har helt tappat lusten att göra såna saker när man har fyra barn hemma, allt är bara jobbigt.

 

Upplyftande eller hur? Blir inga barn i år heller.


En trött "plugghäst"

-Inte sova än, först ska du ta hand om den här högen.
.
När Fredrik åkte till sin hockymatch gick jag över till stallet igen för att mocka och fixa mat. Kända sen att det var dags att ta tag i de där sakerna som ligger bak i mitt huvud och gör sig påmind titt som tätt. Det är nämligen deadline nästa vecka på att göra de lagstadgade E-learningarna på jobbet, det har kommit nya uppdaterade versioner.
 • Stöld och rån √
 • Säker i butik
 • Arbetsmiljölagen
 • Första hjälpen √
 • Ergonomi och hjälpmedel √
 • Brandskydd √
Har tragglat mig igenom mer än hälften nu, alla med godkänt resultat. Men det blev en tupplur i mitten. Ska försöka göra de sista imorgon kväll. För nu är snart Fredrik hemma och det är dags att göra det här till en söndagskväll. Lite tv mys innan den nya jobbveckan börjar, som för min del endast innehåller tre arbetsdagar.

Februari, en månad då våren börjar planeras

Har suttit och läst senaste Vi i villa tidningen som damp ner för några dagar sen i brevlådan.
En artikel, som även finns på Aftonbladet, var om Sveriges vackraste villa, något att sats på kanske? Skämt och sido, nog för att jag får några vuxenpoäng av att läsa tidningen, känner jag ibland "oj är det sånt här man gör när man är vuxen?!"
.

Julamaryllis var det något jag borde haft!? Lägger det på kom ihåg listan till nästa vinter.

Skaka av barrväxter??? Letar i minnet, har jag några barrväxter i trädgården? Nej tänker jag men inser att jag tror vi har en barrväxt som står vid ena husväggen, men slår bort tanken med att "den ska ändå grävas upp därifrån". Den växer förnära husväggen.
.
Städa i förrådet ger mig snarare påminnelse av alla trädgårds saker som kommer behöva införskaffas, om inte Tiger på heltid ska agera gräsklippare. Och den så kallade häcken som går längs framsidan av huset hade behövt friseras för några år sedan. Vi kommer även ha ved för en livstid framöver (med tanke på att vi inte har någon kamin eller liknande) då det är en mindre skog som behöver avverkas från tomten.
.
Att vinterns roligaste sysselsättning skulle vara frökataloger har jag svårt att tro. Jag kan inte ens se skillnad på vad som är ogräs och sådda saker i trädgården. Vad som är gräsmatta eller träd, det kan jag skilja på.
.
Nu sitter jag här med lite ångest över att jag njöt av det varmare vädret som jag var ute och red i på morgonen. För visst känns det lite nervöst, det som försvann i snö kommer fram i tö.

Putsat och färdigt för användning igen

Om jag hade guldbyxor skulle jag ha ett träns för varje dag i veckan.
Tycker om lackdetaljer för att det är någonting nytt och ännu lite annorlunda, men det kommer mer och mer, nu senast på ridstövlar. När jag köpte mitt lackträns var jag i valet och kvalet mellan det jag köpte och Hööks variant, men jag hade då läst mycket negativt om det tränset att valet föll på Kings Saddlerys träns. MEN nu i vårkatalogen har Hööks kommit med en "uppdaterad" variant av höstsäsongens lackträns. Nu verkar "barnsjukdomarna" vara åtgärdat på deras variant.
.
Hööks 459kr

Jag önskar mig fler lediga timmar

Blev dåligt på shoppingfronten för min del igår. Fredrik däremot hade inga problem att hitta saker, ett par nya jeans (är i min värld bland det värsta att hitta/prova ut) och en snygg och annorlunda (positivt) skjorta. Jag köpte en ny slips till han och två såna där typ fina näsdukar att ha i väst/skjort fickan, de sakerna jag hittade var på halva rea priset.
.
Gårdagens härligaste kommentar sa Fredriks pappa när vi kom in på fiket. Vi gick till ett fik på Drottningatan för att fylla på sockerförrådet lite, ett rätt modernt och stilrent fik men ändå charmigt.
-Sånt här golv har vi i stallet.
Hihihi.

För första gången

Nu har jag för första gången fått ombesiktning av Skrället. Jag hade varken broms eller handbroms på höger bak, är nått som läckt (eller det heter något som jag inte kommer ihåg). Hoppas att det är lika lätt att fixa som det lät på besiktningsmannen, som för övrigt var väldigt trevlig.
.
Nu stress iväg till Stockholm.

Ett nytt användningsområde för hunden, bra...

dsc03126 (MMS)

Ett nytt användningsområde för hunden, bra att den inte bara ligger och slöar ;)


Ännu en vacker vinterdag

Tack! Din bokning är nu klar.


Nu är min hemresa till Skellefteå bokad, åker hem 17.55-19.05 onsdag den 9e februari och åker hem till Uppsala 19.25-20.35 den 14e februari. Lääängtar att få träffa familjen och vännerna, den här gången kan endel Skellefteå bor räkna med hus och hem inspektion ;)
.
Har äntligen jagat in Fredrik i duschen. Själv har jag hunnit mocka, fixa mat, rida i ridhuset och duscha. Snart besikta bilen. Sen åka till Stockholm.

Äntligen helg!

Sitter i soffan och njuter av tanken på två dagars ledighet, efterlängtat och behövligt. Fredrik och Robban begav sig till hockeyträningen, självklart är det en tråk-tv kväll ikväll när man äntligen har tvn i sin fulla makt. Jag som hade tänkt få luta mig tillbaka, släppa allt och bara använda mina hjärnceller till att titta på nån serie som du lätt kan förutse vad som kommer hända i den.

Det här är vad jag kommer tillbringa min helg med.
.
Torsdag
Stor städa huset!
Fixa bilen inför besiktningen
Stallet och försöka mig på lite extra stallpyssel
Blir nog att lämna mitt trygga hem för att handla lite mat och fler matlådor
Skicka in en ansökan
Boka flygbiljetter hem

Fredag
Stallet med allt det innebär
Besikta bilen
Klä mig i vanliga kläder för en gångs skull
Åka till Sthlm för att spendera en eftermiddag/kväll med Fredriks föräldrar.
.
Såhär såg det ur när vi var ute på våran ridtur innan jobbet.
.
Och här är DEN! Den första utan fem middagar som min mamma utmanat mig att göra innan jag fyller år, hon tycker jag är lite hopplös och något bortskämd ;)

En riktigt god morgon hoppar jag er

Det ligger vid +0- ute nu, solen skiner och jag önskar att jag vore ledig. Imorgon och på fredag är jag ledig, ska inte lämna huset för något mer än stallet imorgon, bara slappa och pyssla hemma! Dessvärre verkar det som temperaturen ska sjunka till -10 imorgon *suck*. Ska försöka mig på en sovmorgon, de två senaste nätterna har jag vaknat vid fyra tiden och haft svårt att somna om. Sen får jag inte glömma att se över bilen inför besiktningen på fredag *nervöst*.

Nästan som en test kanin

Nu sitter min present på mina fötter. Fredrik har stått på mässa lördag-måndag och hjälp en av min pappas vänner, som tack fick han med sig en present till mig. Företaget som Fredrik hjälpte heter Giraf of Sweden. Deras produkter innehåller ett mineral som är utblandat med silikon,  till skillnad från liknande produkter som endast reflekterar kroppens egna värme så skapar det här materialet, när det värmts förbi 25 grader, infraröd värme vilket gör att man kan värma så långt som 6 cm in i kroppen istället för för endast 3cm som reflekterande material gör.
.
Nu sitter jag här med mina fötter som i vanliga fall är som isbitar (har problem med att få värme i mina händer och fötter, skulle kunna tro att jag är en storrökare eller nått) nu är varma och goa, riktigt häftigt!
.

.
Fredrik överraskade mig med att köpa två gravljus när han och Robert var och handlade idag. Har inte sagt något om att jag behöver det! Fredriks kommentar till Robert för mitt glada utseende;
-Vissa tjejer blir glada när dom får blommor, min blir glad när hon får gravljus.

En riktig pojksak

Jag får snällt sitta vid min dator. Både tvn och projektorn är beslagtagna.
Pojkar pojkar pojkar.
.

Sitter med ågren över allt som dessvärre måste göras, är inget som går att skjuta upp, inte mer än nån dag. Är tack och lov ledig tre dagar den här veckan, välbehövligt tycker både jag och hemmet som nu börjar se ut som en ungkarls lya i mina ögon. Måste även slå på stort den här veckan och köpa ett par nya jobbskor, det har blivit ett väldigt snyggt vädringshål i den ena. Varken snyggt eller praktiskt, för nu har väderguden bestämt sig för att kasta ner lite mer snö till oss. Kanske blir bättre ridunderlag igen, upp till bevis imorgon innan jobbet.

Att ha semesterdagar är vuxenpoäng

Nu är ledigheten schemalagd och beviljad. Fredag kväll den 4e februari börjar min lilla mini semester, jag är ledig fram till tisdag morgon den 15e februari. Nu när lönen kommit är det dags att göra ett besök på SAS hemsida, är sista gången jag får flyga som ungdom hem. Ungdomsbiljett får du flyga på fram tills dagen du fyller 26år, men om avresan är innan du fyller 26år och hemresan efter får du flyga båda vägarna som ungdom. Sen lär det bli med buss eller tåg man kommer ta sig hem, om inte både jag och Fredrik ska upp, då kör vi självklart bilen så Icke-kickan kan följa med.
.
Tror jag kommer ha nån enstaka semesterdag kvar sen (eller snarare förhoppningsvis) då blir det även ett besök i Skellefteå i slutet av mars för födelsedags firande för Charlotta.
.
Jag har gjort så jag har sparat fem semesterdagar ifjol, har tänkt spara fem i år. För att om nått år kunna ta en riktig lååång semester. Det känns riktigt vuxet att ha sparade semesterdagar, tidigare år har jag inte ens haft semester.

Ytterligare en positiv sak med att bo här nere

Fastnade som vanligt i stallet, jag skulle bara mocka, fixa mat och ta in "våra" sex hästar. Det tog visst nästan tre timmar. Tur att Fredrik inte var hemma för då skulle han blivit knäpp på mig, men jag skulle iofs inte ha stannat kvar så länge om han var hemma. Är tråkigt att sitta hemma själv. Nu är han snart påväg hem, han ska hämta upp Robban först. Sen kommer han hem med en present till mig, det tackar man inte nej till.

Jag vaknade imorse och tittade ut (vi har ingen rullgardin) och tänkte "skönt det är natt än, då får jag sova nån timma till". Dum som jag var tittade jag inte på klockan innan jag tänkte den tanke, för precis när jag tänkt den klart ringde väckaren. Störande!

Jag och Ewe pratade om hur länge det är ljust på dagarna, blev lite nyfiken så jag tittade på YR.no och jämförde Skellefteå och Uppsala. Lägger till det på "varför man inte ska bo i Norrland"-listan. Men självklart har Norrland en speciell plats i mitt hjärta. Jag och Sara pratade om det i helgen, vad en solig vinterdag dag i Norrland med korv grillning och skoter körning gör för själen.

UPPSALA


Sol og måne

 • Soloppgang 08:21
 • Solnedgang 15:42
 • Månen opp 21:43
 • Månen ned 09:06

SKELLEFTEÅ


Sol og måne

 • Soloppgang 08:45
 • Solnedgang 14:50
 • Månen opp 21:34
 • Månen ned 08:42


En riktig norrlänning...

Såhär ser det ut hemma hos en riktig norrlänning.
En riktig kniv ska alltid finnas nära till hands!
.
Det är Sara som försöker hitta en bra plats åt sin "fin kniv". Nyckelskåpet kommer från Jysk.

Slut igen på veckan

Jag och Fredrik "råkade" somna på soffan i en timma. Vi båda var rätt trötta, känner mig väldigt sliten och slut psykiskt. Så för min del blir det sängen snart, lite kvällsfika först. Känns konstigt att det är en ny vecka igen imorgon, jag som har saker jag hade tänkt hinna med den här veckan. Fast en lönings vecka är inte fel det heller.
.
Vi har varit och nattat hästarna. Mysigt att gå ner tillsammans och klappa om Tigern lite och se så hon har det bra. Hon verkade väldigt nöjd och belåten, även de andra hästarna, var lugnt och skönt i stallarna.
.

Ett stycke isblock sitter i soffan

Den totala frånvaron har berott på att jag inte haft någon "stund för mig själv". Har istället haft trevligt besök över torsdag och fredag, igår var jag besöket.

Nu sitter jag i soffan och hela kroppen känns sådär konstigt varm/kall som när fingrar brukar tina upp efter att dom blivit på tok för kalla. Har tillbringat fyra timmar i stallet med att mest stå still, vi har nämligen löshoppat, vi slutade på 95cm. Ett till litet steg i våran nya hoppriktning, hon var lika taggad som vanligt av att få vara lös i ridhuset och springa. Hanna hade med sin sambos systemkamera så jag ska leta fram ett USB minne så jag kan ta del av bilderna.

Tiger: Frust, ska jag möta matte?
Bea: *Visslar* Tiiiger
Tiger: Jag har vuxit fast, du får skylla dig själv att du glömde godis till mig.
Bea: *Mutter mutter* varför ska dom stå längst bort när jag tagit på mig gympaskor!?
Tiger: Nästan framme matte, bara en liten bit till i snön.
Bea: Nu har jag dig!
"Upptäckte" att jag har kvällsfodringen i stallet, så det blir ut och kyla ner mig senare ikväll igen. Lika bra så får Icke en liten kvällspromenad med diverse andra sysselsättningar.

Jag tror, jag tror på sommaren..

Jag vet att jag är en motståndare mot att tänka/hoppas på våren i januari. Men jag kan inte låta bli längta efter varmare tider och känna hopp om solens återtåg när vårnyheterna kommer in i butiken. Idag packade jag upp vårens tyger. Mycket bättre än de vi fått tidigare säsonger!
.
1.  2.  3. 
.
Alla tyger är packade om fem meter per bunt och kostar 199kr. Mina spontana favoriter är nummer ett och fyra. Men det beror helt och hållet på vart och vad man ska ha dem till.
.
4.  5. 
.
Som draperi mellan vardagsrummet och finrummet har jag Arina i brunt (se nedan). Självklart med toffsar som omtag, Hemtex har en hel del fina att välja mellan.
.
.
.
Härligt med vågade färger och inte bara "grundfärger". De här tygerna är ett relativt tunna (ej genomskinliga) och glansiga med fint fall. Det jag har är det som är längst ner till vänster på den vänstra lilla bilden.

Tips till dig som vill hålla ordning på ditt liv

Måste återigen göra ett slag för ett företag som räddar upp mig hela året, för utan min almanacka är jag ingenting. Det var Fredrik som hittade företaget/hemsidan och gav det som present till mig, han vet att jag inte klarar mig utan den. Och att få designa sin egen passar mig perfekt! Nytt för i år är att man kan välja egna bilder att ha på almanackan, sagt och gjort, nu ligger den förhoppningsvis i tyck och kommer hem till mig om en-två veckor.
personligalmanacka
Vem får pryda den om inte min fina Flicka!?

Den storleken jag beställt är samma som ifjol, Mellan för 275kr. I och med att jag köpte en ifjol fick jag 5% rabatt i år. De skickar även ut ett mail när kalendern börjar ta slut och det är dags att ta slut, vilket passar mig bra för jag lätt missar och helt plötsligt blir mitt liv i kaos för jag inte har något som håller reda på allt.
 • Vad/hur/färg det ska stå på framsidan bestämmer du själv och snodden som håller ihop den.
 • Det följer med en linjal som markerar vart du är, även den kan du välja färg på.
 • Du väljer färg på insidan, hur mycket info det ska stå per vecka, finns massor att välja på, tex väder, träning, jobb, noter.
 • Du kan även lägga in dina egna datum som du vill komma ihåg.
 • De sista sidorna i kalendern kan du också bestämma själv vad de ska innehålla, adressbok, sudoku, målarbok, linjerat m.m.

Ännu ett tillskott som kommit

Nu har det kommit en till bebis till världen. Det är min kollega och vän Linda som fått sitt andra barn. Det blev en liten tjej. Nu blir det namn grubbling, dom hade valt ett pojknamn men inte ett flicknamn. För min del är det skräckblandad förtjusning det här med barn, det verkar väldigt läskigt och konstigt men otroligt spännande och roligt.
.
Upptäckte att klockan hunnit bli efter läggdags för min del. Såg idag på jobbet att jag fått sovmorgon till klockan nio, men slutar klockan fem istället för klockan fyra. Morgondagen lär ändå försvinna lika fort som den här dagen har gjort.

Dagens lunch

Titta vad min snälla Fredrik har gjort till mig, veckans lunch är fixad för hela veckan. Det är skönt att man inte är kräsen när det gäller mat, och lasagne är gott!
.

Översvämningen har börjat

Återigen visade termometern plus grader, det rann från taken och det hade bildats mindre sjöar längs vägarna. Enda fördelen är att man kunde gå till stallet utan att riskera diverse benbrott.
.
Det blev ingen ridning idag, Tiger har tappat en framsko, inte optimalt i det här vägunderlaget. Hovslagaren kommer på onsdag, och imorgon ska hon vaccineras, det blir en lugn ridvecka.

DAGENS KLÄDVAL
Mössa Rea fyndet från Vero Moda, skönt med en tunn mössa idag.
Tröja Svart tröja från Hööks med vindfoder.
Väst Everest, lagom med endast väst idag.
Ridbyxor Bruna Whitaker
Ridstövlar Vinterridstövlar från Mountain Horse.
Handskar Mountain Horse, måste säga att jag älskar Mountain Horse i övrigt men kan inte rekommendera de här handskarna, fodret blev platt och tyget är tunnt så det går upp i sömmarna.

Börjar vara mer gjord än ogjord.

Dagsljus och då gör min kamera lite mer som jag vill. Såhär kommer lite uppdaterade bilder på projektor väggen som Fredrik pysslat med i helgen.
.
.
Fredrik har spacklat två omgångar, nu är det en helt slät och perfekt yta, syns inte var de skarvat ihop gipsskivorna. Sen grundade han med "vanlig" vit väggfärg för att få ett jämt färg underlag. Sen har han målat två varv med S 1000-N som är en matt vitfärg som går åt grått. Den färgen gör att det vita blir vitare och det svarta blir svartare. Till och med jag ser skillnad från när det bara var en vit yta.
.
.
Runt bilden ska en svart ram rättas upp, för att match tvn. Listerna är grundmålade och sen målade med en helmatt svart färg.
.
.
Son ni ser kommer det att bli ett utrymme mellan väggen och listen när den sätts upp. I det utrymmet har Fredrik tänkt sätta upp belysning, typ en ljussling, för att ge det hela en effektfull syn.

Kan det vara fel på födelsebeviset?

Efter att ha fått ner hjärtat från halsgropen och hjärtslagen inte längre låter som en hårdrocksgrupp sitter jag nu i min trygga soffa och väntar på älsklingen. Ikväll efter jobbet har vi nämligen hoppat, från början var vi två som skulle hoppa men det slutade med att vi blev sex stycken totalt. Vi hoppade inga avancerade hinder, höjden låg på 70-90cm. Direkt vi kom in i manegen lyfte Tiger blicken och spetsade öronen, hon var mycket väl medveten om vad vi skulle göra. Efter uppvärmningen hoppade vi fram på varje hinder för sig. När jag och Tiger landade efter att vi hoppat hindret som stod snett igenom gjorde hon en bockserie till sin mattes (och alla andras) förvåning. Alla började skratta och ifrågasatte min hästs ålder. Vi hoppade vidare liten, sen var det en som skulle ge sig och tog med sig sin häst ut från manegen, när manege dörren stängdes flög min häst fram i galopp och gjorde en till bock omgång. Ojoj där sattes mattes sista nerver ur spel. När vi hoppade "banan" vek hon två gånger av på sidan bredvid hindret, vilket helt och hållet var mitt fel, jag hade tappat fokus lite efter våra glädjeskutt. Men summa kardemmuma så var det en jätte rolig söndagskväll och jag ser fram emot en ny omgång, jag behöver bara stärka självförtroendet lite.
.
Nu hälsar Tiger God Natt
.Önskar mig en säng

En liten påminnelse till mig själv ha inte morgonutsläpp och jobba samma dag. Har legat sömnlös inatt, tittat på klockan i tid och otid, rädd att jag skulle försova mig och missa att släppa ut hästarna. Som tur är hade jag två hjälpredor med till stallet, en som gjorde lite mer nytta än den andra. Just nu känner jag mig som en zombi, har fått lite frukost serverad. Snart dags att bege mig till jobbet. Sen blir det tillbaka till stallet direkt efter jobbet för att motionera Flickan. Skönt att mocking och mat fixandet är klart iaf.
.
.
Fredriks kommentar till mitt nya täcke Shires (och bilden på den);
-Hon ser tomtig ut.
-Det är som att man skulle sätta en modern spoiler på en gammal bil.
.
MEN han tyckte att hennes grimma var fin jämfört med de andra hästarna i stallet när vi släppte ut dom idag, det är ju alltid nått ;)

Bästa tiden på året

Hur roligt är det inte att shoppa nu, skyltar som signalerar om REA eller skriket ut HALVA REA priset. Igår kväll innan jag skulle träffa Hannah för att lyxa till fredagskvällen med en middag på stan, gick jag på rea jakt. På indiska hittade jag två likadana ljuslyktor som jag fick av min syster i julklapp, det stod två stycken kvar på ett hörn av ett rea bord, högg dom så fort jag såg dom. På Indiska är det halva rea priset, lyktorna kostade nu 50kr/st! När jag gick till kassan kom jag på att jag har ett presentkort på Indiska för 200kr som jag fick av min bröder i julklapp, perfekt!
.
Var ute efter en väst som jag sett tidigare på Vero Moda, men den var slut i färgen jag ville ha. Det blev istället en grå mössa för 29kr. Det kommer bli en stallmössa, något att ha de milda dagarna istället för min tjocka stickade mössa med fleecefoder.
.
.
När jag kom hem packade jag upp och visade Fredrik ljuslyktorna jag köpte.
F -Fina. Vart ska vi ha dom?
Funderar tyst för mig själv om han är seriös eller driver med mig, bestämmer mig för att
"spela med".
B -Vet inte, kanske i sovrummet?
F -Mmm
Säger med skarp röst:
B -Gå till sovrummet och titta!
Fredrik reser sig från soffan och går till sovrummet och jag följer med. När han ser på våran nya byrå säger han:
F -Hur länge har dom stått där?
Han är lite hopplös min sambo när det gäller inredning, men idag tog faktiskt HAN upp diskutionen vilket typ av bord som vi ska ha som matsalsbord. Imponerande va?!

Problem med trasiga ögonskuggor?

Då min duktiga Fredrik börjat fixa taket i sovrummet tänkte jag fortsätta med uppdateringen av inredningen. Har köpt en gardinstång till sovrummet, något Fredrik klagat mycket på, han har svårt att ta en lång sovmorgon, jag tycker det är bra att vi kommer upp i tid ;) Har inte köpt några gardiner än men har en bra bild i huvudet på hur jag vill att de ska se ut.
.
Våra vita sängkläder (vit randiga, som hotell brukar ha) har lyckats få en reva i sig. Har spanat in ett par vita på jobbet som är av samma märke som våra bruna, superbra kvalite! De har gått ner i pris från 399kr till 150kr, för de ska utgå ur sortimentet.
.
TIPS! Det är -50% på alla gardintillbehör (stänger, panelvagnar o dylikt) tom 16/1.
.
Ett annat tips jag har är om du som jag, tappar dina ögonskuggor i golvet och det säger krasch. Då är det här läsvärt för dig ---> linneasintressen

Shires täcke

Mjukare och mjukare blir Tiger i handen *tack och lov* Idag var det inte heller allt för mycket gnäggande trotts att vi red ut själv, kan det vara så att tanten börjar vänja sig? Igen.
Nu har hon fått sig en ny vinterskrud. Har inte haft Shires täcken tidigare men framöver kommer jag endast att införskaffa såna, dom har prefekt passform för Tiger! Inte stora i halsen, går ner på sidorna/magen, bra med bogutrymme och längden stämmer väldigt bra!
.
(brunt/beiget, dålig färgåtergivelse)

TIPS! Lupin förvaringskorg från JYSK, nu 25kr ord.pris 49,95kr. Gäller tom 16/1 2011.

Lite mer Hööks tittande

Var in på Hööks i Uppsala och tittade "på riktigt". Såg de här ridbyxorna, de är snyggare i verkligheten än på bild!? Skulle vilja ha ett till par ridbyxor, gärna helskodda. Min övriga ridutrustning går mycket åt brunt/beige, har nu ett par bruna ridbyxor, så man vill inte ha ett till par allt för likadana. Och svart känns som att de smälter in för mycket när man har svarta skor/stövlar.
Hööks 649kr

Som den lilla tränstoken jag är kunde jag inte låta bli att klämma på den avdelningen lite. Det var valet och kvalet jag valde mellan lacktränset från King´s och det här tränset från Hööks. Självklart är det alltid kul att toppa med ett läckert pannband. Något som verkar vara mitt problem när det gäller pannband är att många är för korta, vilket gör att det känns tajta mot Tigers panna. Jag tycker om när det hänger ner lite. Käkremmen brukar även ställa till lite problem, kort men tjockt huvud är vad Tiger har. Så skulle jag ta ett träns i strl x-full skulle sidostyckena bli för långa.
.
GM Ceres Eco, Hööks 689kr
Swarowski, Hööks 749kr

Bokning av tid

Automatisk utloggning

Just nu är det max antal personer inloggade i vår internetbokning.
Vänligen försök igen om en stund.

Jag försökte boka tid på Bilprovning.se och fick det här som svar. Brukar det vara "kösystem" till internetsidor? Kom in tillslut, den 28 januari faller dommen. Usch vad nervös jag är.
.
Har fått bilder på några tilltänkta brudtärna klänningar idag *spännande!*. Har redan nu frågat min chef när han vill ha in sommarens semesterplanering, vadå ute i god tid ^^
Har förresten glömt bort att berätta att Ulf och Linda har fått sig en son. Grattis!

*Jag ser det snöar, jag ser det snöööar*

Hahaha till alla söderbor och Aftonbladet som trodde och rapporterade om att Nu är våren här. Trodde de på fullaste allvar att man kan säga att "våren är här" när det gått knappt en tredjedel in i januari!?!? Själv är jag glad och tacksam för den nya snön som nu återigen täcker hela landskap. Både kör och ridunderlaget blir bättre, var nära att det skulle bli för hårt i backen och framför allt isigt. Självklart förstår jag att nån gång måste snön bort, men jag har ingen lust med flera månader av snö varvat med slask varvat med is.
.
.
God morgon till er hälsar Volvon.

Drömma kan man alltid

Maud hade med sig en inredningstidning på jobbet som jag la beslag på under lunchen. Hittade tre inredningstips som jag fastnade väldigt mycket för.
.
.
Vet inte hur bra det syns men här har personen i fråga satt upp ett tygstycke som fondvägg. Och över "fondväggen" har hon satt hyllor som har konsolerna precis där "fondväggen" slutar. Något för våra fondväggar i finrummet? Grymt snyggt är det iaf!
.
.
Det jag fastnade för på det här uppslaget var ved lösningen, trä ger en sån härlig känsla till ett rum. Det ger ett rejält intryck, en känsla av närhet till naturen och är en tidslös stil. Önskar, av flera anledningar, att vi hade en kamin eller liknande.
.
.
Den dagen vi bestämmer oss för att göra köket som vi vill ha det. Skulle jag vilja ha den här lösningen ovanför diskbänken, en glasskiva som skyddar tapeten. På den här bilden har de inga överskåp vilket gör att det är mycket tapet på väggarna.  Tänk er att man istället har överskåp, och mellanrummet mellan skåpen och diskbänken tapetseras, och man sätter glasskivor utanpå som skydd, som man kan ta bort. Då är det enkel att byta tapet när man tröttnat på den!
.
Alla dess artiklar kommer från Allt i Hemmet specialutgåva 2010.
.

Huvudet känns väldigt tungt

.
Jag och Snömonstret steg upp onödigt tidigt, allt för att hinna med stallet innan jobbet. Har två nätter i rad sovit fruktansvärt dåligt, har nog ett samband med att jag fick med förkylning då. Är bortskämd med att kunna somna snabbt och sova hela nätter. Så energinivån för en lyckad ridtur var inte på topp, speciellt när jag hade en häst som spenderade en stor del av ridturen med huvudet upp i luften för att kunna gnägga högt och tydligt.
.
.
Infarten till stallet "Ärentuna Prästgård" står det på den svarta skylten. Längst till vänster ligger ridhuset. De två röda byggnaderna i mitten (på vänster sida om trädet) är stallen.
.
.
Klädsel för dagen;
Träns med lack nosgrimma  är från King´s Saddlery.
Bling bling pannbandet är köpt på Globen Horse Show (minns ej vilken "butik").
Schabrak fån Horze.
Rumpvärmaren är också köpt på Globen HS, den är i fårskinn och min favorit "sak" just nu.

Förkylningen ger inte med sig

Det har varit en liten kämpig dag på jobbet idag. Näsan har läckt som en vattenkran och energinivån har varit lite varierande. Men det känns trotts det som en bra dag på jobbet, hann med lite saker som jag gått och tänkt på som måste åtgärdas.
.
Hem för en snabb periodpaus, klädbyte och hund hämtande. Skönt att slippa köra iväg till stallet på kvällarna. Idag blev det en behövlig vilodag (mest för min del), så imorgon fortsätter vi med "nyårs löftet" att trimma upp Tiger.
.
Nu slö tittar jag på tv och bläddrar i nya Hööks katalogen på deras hemsida. Skulle helst av allt få lägga mig och sova, men då är risken att jag vaknar under natten, och det blir ingen vidare sömn.
.
Försökte välja ut några favoriter från Hööks vårkatalog, var inte så mycket som tilltalade mig faktiskt. Inte riktigt min stil.
.
Ljusgrått känns riktigt fräscht inför våren, skulle behöva en ny vår/sommar jacka. Och varför inte matcha vidare med ett brunrutigt regntäcke (hon har ett brunrutigt vintertäcke nu). Självklart ska borstarna få matcha.

Min älskade häst

Det krävs en längd på 8,5 cm och en bredd på 5,4 cm för att tillfredställa en tjej.
Däremot spelar det ingen roll om det är Master Card eller Visa.
.
Sitter och bygger lutande tornet i Pisa av näsdukar. Är så förkyld just nu! Bläää. Något som däremot gjorde mig glad idag är att min häst inte är till salu längre (har haft starka funderingar på att byta ut henne mot en yngre lugnare häst). Vi red en ny väg igår tillsammans med Hanna och Jossan som red sina unghästar, nyligen fyllda 5år och 3år. Har nog aldrig mött så välhanterade unghästar, jag tar in båda två samtidigt från hagen. Åter till min häst, jag och hon for ut själva samma väg som igår, det är en mindre väg som det ligger några enstaka hus efter, vilket gör att den plogas. Så idag hade hon inga ursäkter till att inte bete sig, mot slutet av ridturen släppte hon bettet och började vila mer på steget och höll ett lugnare tempo ♥. Blir nog att rida den vägen i veckan, lite enformigt men välbehövligt. Dessvärre kommer det nog vara svårt att rida i grusgropen de närmaste dagarna. Det har töat väldigt bra här idag, tyvärr, nu när det fryser på kommer det nog bli en rejäl skare på snön.
.
Nu har Fredrik plockat fram yoghurt och gjort te till mig. Kurera mig de sista timmarna och sen hoppas på förbättring under natten.

Härmapor

Det går snabbare och snabbare för företag att kopiera varandra.
.
HÖÖKS VRS "ORIGINALEN"
Schockermöhle
Rambo/Horseware
HV Polo
HV Polo

Ställningen inför sista omgången i Hollywo...

dsc02917 (MMS)

Ställningen inför sista omgången i Hollywood. Fredrik propsar på nybörjartur för Anna och Peter.


Peter och Anna från Västerås hade inget at...

dsc02911 (MMS)

Peter och Anna från Västerås hade inget att göra i helgen, så de kom på spontan besök. Mycket uppskattat! Det blev middag på O'learys och matchtitt SAIK-MODO.


Seeegt

Vaknade med tungt och värkande huvud, tät i näsan och öron som inte mår bra. Det konstigt är att energin i kroppen är på bättre nivå än tidigare i veckan ... ??
.
Det är tur att jag har Hanna, annars skulle det här blivit en seg dag i soffan. Ska ner till stallet nu för en ridtur tillsammans. Helmulet men det börjar ljusna på lite. "Spännande" att se om klippningen av Tiger hjälper något för ridningen.
.
Sen ska jag passa på att städa då jag inte har nån sambo som stökar ner lika fort, grabbarna satte upp gips i förrgår (till projektorbilden) och diverse verktyg, lister och överblivna gipsbitar. Men fint kommer det att bli!
.

Några tankenötter

Tänkte ge er lite morgongymnastik idag.


Fråga 1

Du deltar i ett lopp. Du tar dig förbi personen på andra plats. Vilken position har du nu?

 

 

Svar: Om du svarade första platsen, har du fel! Om du tar dig förbi personen på andraplats, tar du hans plats. Du är tvåa.

 

 

Fråga 2

Om du tar dig förbi den sista personen i loppet, vilken plats har du då?

 

 

Svar: Om du svarade näst sist har du fel igen! Hur kan man ta sig förbi den som ligger sist?

 

 

Fråga 3

Denna fråga får du bara använda huvudet till, ingen penna, inget papper.

Ta 1000 och lägg till 40. Lägg nu till ytterligare 1000. Lägg till 30. Lägg till ytterligare 1000. Lägg till 20. Lägg till ytterligare 1000. Lägg nu till 10. Vad får du då?

 

 

Svar: Fick du det till 5000? Korrekt svar är naturligtvis 4100. Tror du mig inte? Kolla med papper och penna.

 

 

Fråga 4

Marias far har fem döttrar: Nana, Nena, Nini och Nono. Vad heter den femte?

 

 

Svar: Nunu? Nana? Nono? Naturligtvis inte, hon heter Maria. Läs frågan en gång till!


Fika på jobbet

.
Det blev fika till lunch idag på jobbet. Liana, en praktikant som varit hos oss för att lära sig det Svenska språket och få prova på något, gjorde sin sista dag idag. Väldigt tråkigt tycker alla på jobbet, hon är alltid glad och tar för sig på jobbet, finns ingen som städar upp en avdelning så snyggt som hon.
.
Frukterna till höger är tydligen en typisk rysk frukt. Den smakar betydligt bättre än den ser ut, st och god var den.
.
Idag har det varit en bra dag på jobbet. Inte hunnit med allt jag velat men jag känner att jag har koll på läget lite mer nu. Efter jobbet blev det ett träningspass med snöskyffeln. Icke låg och latade sig i snöhögen som traktorn skottat upp medans matte fick kämpa sig svettig. Ska ta det sista imorgon då det är ljust och jag lixs är ledig.

Barndrömmar

För mycket länge sen. När jag var liten och var med i hästbok klubben Pollux, fick jag en grimma. Man fick välja storlek själv och jag valde en cob, tänkte att en ponny kommer jag inte ha. Det är en svart/röd grimma med guldhästar på, som jag fortfarande har kvar. Jag har alltid haft ögonen öppna för att hitta en fast i strl full. Är nån barndomsdröm att ha en sån grimma på min häst. Den här grimman hittade jag på Horze.se för 129kr inkl grimskaft.
Något jag är väldigt svag för är träns. Desto mer utsmyckat, desto roligare. Hur häftigt vore det inte att matcha ett vitt schabrak med ett vitt träns?! Det bor kanske en liten ponnyryttare i mig.

Jaha, dags att skotta ... igen

Fredrik säger att det här inte är normalt i södra Sverige. Jag tycker inte att det är konstigt med snö på vintern?!
.
.
Någon som älskar alla snö som kommit är snömonster själv, Icke. Hon springer mellan snöhögarna, hoppar upp och lägger sig där. Det är verkligen skönt med en hund som inte är frusen av sig.

Klippning för första gången.

När vi var i stallet strax innan kvällsfodringen sa Hanna -Ska vi klippa Tiger?
Sagt och gjort, hon hämtade klippmaskinen och den stackars maskinen började tugga sig igenom Tiger vinterpäls. Vi (eller Hanna) försökte ta endast det yttersta lagret, så hon fortfarande har kvar lite skydd och inte börjar frysa, nu när hon börjar vara till åren.
.
Bild lånad av ponnyproffsen.blogg.se
.

.
Inte en riktigt lika rolig klippning som hästen ovan fick Tiger. Hon fick en hederlig halvhals klippning. Förhoppningsvis hjälper det mot hennes svettandes och även mot att hon blir trött=stark när man är ute och rider. Återstår att se till helgen.
.
Det är första gången jag klipper Tiger. Hon blev lite spänd/stirrig när Hanna startade maskinen. Men när Hanna började klippa henne stod hon blixt stilla, hon står inte ens så still när man borstar henne. Trodde hon skulle somna ett tag där i stallgången.

Recept på kräftsoppa

Det här är receptet på kräftsoppan som vi avnjöt på nyårs.
.

.
4 portioner
2 msk margarin, smält.
2 st stora morötter, grovt rivna.
1 st vitlöksklyfta, pressad.
2 msk vetemjöl.
Fräses ca 5 min.
400 gr mjuk kräftost.
2 dl creme fraiche.
2 st tärningar fiskbuljong.
Tillsätt vatten efter behov, mellan 0,5-1 L.
Puttra ca 10 min.
1 knippe dill.
1 kräftburk (liten/normal burk) + ev spad (beroende på hur mkt vatten man hade i).
Puttra ca 5 min.
.
Vinet de hade valt till heter Concannon, det är ett vitt vin från Kalifornien.
.

Börja samla på My Little Pony igen?

Jag var väldigt förtjust i My Little Pony när jag var liten. Man kan lugnt säga att "utvecklingen" gått framåt sen dess.
Häftigt eller hur!? (klicka för större bilder)

Min söta hemmafru

Tycker om när Fredrik får sin ryck. Idag när jag kom hem, eller ikväll, doftade det underbart från köket. Där låg nybakat bröd! O´boy, bröd, vindruvor och diverse ostar sitter jag och mummsar i mig. Imorgon är både jag och Fredrik ledig, något han nog inte uppskattar lika mycket som jag. Hade tänkt att vi kunde röja upp efter nyårs, medans han föredrar soffläge och Top Gear maraton som pågår i veckan.
.
.
Min mamma har varit duktig och broderat klart några bonader hon påbörjat för lääänge sen. Själv funderar jag om symaskinen ska få komma ut i dagsljuset. Börjar vara less på gardinerna som ligger på golvet.

Sjuk?

Nu börjar jag förstå varför många föräldrar med små barn är sjuka. Det är nu andra gången sen Fredrik började jobba i månadsskiftet nov/dec som han smittar mig, vet inte vad den pojken drar med sig hem. Jag har aldrig haft någon sjukdag tidigare (eller en dag när jag tappade rösten för 4år sedan, lite svårt att sälja glass utan röst). Trotts vinterkräksjukan som gått i omgångar och influensor på jobbet har jag inte blivit sjuk. Sthlmarna verkar ha nått som jag inte tål, för uppsalaborna blir jag inte sjuk av.

Nytt år, nya saker

För att inviga det nya året och få lite motivation att göra huset till ett fullbordat hem, självklart också för att äääntligen få lite ljus inomhus, har det inhandlats lite inredning.
.
Jag och Fredrik hade lite olika åsikter om vilken typ av taklampa vi ville ha i sovrummet. Han ville ha något enkelt som inte tog för mycket fokus från fondväggarna/sängen. Jag ville ha något som står ut lika mycket som resten av sakerna i sovrummet. Ni ser vem som vann ;) Skämt o sido, jag hittade den här lampan på Clas Ohlson för 299kr! Har tittar på en "liknande" (tygskärm med en kristallkrona innanför) men den blir din för ca 1.500kr. Som ni ser saknar vi taklister, det kommer bli gipstaklister (såna där stora med krusiduller på) och en matchande lampros. Så jag tror, eller vet, att allt kommer passa ihop perfekt!
Jag köpte även två bordslampor som ska blir sängbordslampor, när vi fått ström till huvudändan av sängen. Nu pryder dom två av fönsterna i vardags/finrummet. Dessvärre passar dom väldigt bra där, så lampjakten går vidare! Ska hitta tre fönsterlampor att ha i vardags/finrummet, skönt att inte ha igång spotlighten hela tiden, lite mysbelysning istället. Som ni säkert anade kommer även denna från Clas Ohlson, kostar 199kr.
.
(när lamporna är tända ser de ut som på "originalbilden"/clas ohlsons bilder)
.
I höstas såg jag de här fina "gästhanddukarna" på Hemtex. Och nu är dom på rea! Tycker inte den lila gästhandduken matchar min bruna handdukar, det är skönt mer såna världsliga problem ibland. Minns inte vad handdukarna kostade (det är 2st, en står det Vänner på och en Vänskap).
.
Titta vad jag fick i julklapp av min syster! Dessa skönheter pryder den nya byrån i sovrummet.

Året som gått i bilder

Något jag sett hos andra är hur de sammanfattar året med bilder, en bild per månad. Tänkte göra en sån variant, både för er och min del. Så man kanske känner att man gjort något det senaste året som är värt att komma ihåg.

Januari

Jag fick faktiskt rent av gå tillbaka i bloggen för att se vad som hände i januari, och det enda jag verkar ha gjort är vardag. Stallet-jobbet-hemmet. Måste nog ändra på det i år. Något som är värt att nämnas är att Fredrik i januari drömde att vi flyttade till Ärentuna, lustigt hur det kan blir ibland.

FebruariDen största och roligaste händelsen i februari var min 25års dag, som både min och Fredriks familj var med och firade. Jag fick lite åldersnoja. Men nu i efterhand har man mer eller mindre givit upp, tiden envisas med att ticka på och födelsedagarna kommer allt snabbare.

MarsI mars förvånades jag över att det var en vårmånad!? Fredrik har alltid hävdat att det mars och april som är vårmånader och jag har sagt att veckan innan skolavslutningen är vår. Njöt av vårens intåg nere på stan, shoppandes och fikandes.

AprilI april tog vi vårat pick och pack och begav oss med resten av Skeå-gänget till Åre. En härlig weekend med sol, musik och alltid lika härligt sällskap. Dock så fick jag nog av snowboard åkande efter att ha dragit på mig en hjärnskakning, så nu blir det att testa slalomskidor istället, är några år sedan jag stod på ett par. I år siktar vi på en veckas fjällen slappande.

Maj

Det här är en månad hade jag har fullt upp på jobbet, trädgårdsmöbel försäljningen börjar på allvar. I år hade vi för första gången Stock Sale (eller lagerutförsäljning) i Sverige. Jag, Fredrik och Adde vaktade tälten som vi byggt upp ute på parkeringen första natten. Sen hade vi några galna dagar på jobbet! Jag var även till Häggvik och Norrtälje för att hjälpa till på deras Stock Sale.

JuniJag besökte Skellefteå under några dagar i början av juni, mina bröder hade skolavslutningar och morfar hade fest. Det var då jag fick lära mig lite om tårtbakningens ädla konst, jag är mycket imponerad över vad min syster kan åstadkomma. Annars minns jag den månaden som en riktig hästmånad. Jag och Felicia hade kommit igång med hoppandet och vi jobbade stenhårt med galopparbetet när vi var ute och red. Hon var fin då Flickan min.

Juli


Min familj var nere i Uppsala/Sthlm/Rimbo i en vecka, min småbröder var på internationellt hockeyläger i Rimbo. Efter att ha bott i Uppsala i nästan två år besökte jag äntligen Domkyrkan. Vi var även till Skokloster (bilden ovan) där gick vi en rundvandring. Det var roligt att få mycket historia och fakta om platsen, att få lära sig av sin/Sveriges historia. Det får nog bli ett nyårslöfte att besöka historiska platser kring Uppsala och gå rundvandringar.
Vi var även i Skövde och det kan sammanfattas med två ord, traktorer och hästar. Så denna bild med traktorn framför det nya stallet tycker jag passar perfekt. Jag tillbringade mycket tid klappandes på hästarna, och jag fick prova något helt nytt och spännande, köra traktor! Fredrik var inte lika imponerad av mina traktorkörar kunskaper som jag var. Tyckte mitt strängandes gick i ett ypperligt tempo, medans han tyckte att vi kunde lägga i något annat än första växeln.

Augusti

I augusti fyllde min/vår mamma 50år, det firades med den närmaste släkten hemma i Bergsbyn. Vi hade tur med vädret och satt ute långt in på natten och umgicks. Något man saknar när man bor här nere är alla tillfällen då släkten samlas och man själv inte har möjlighet att komma. Två saker som jag missat de senaste åren är påskfirandet i stugan med både pappas och mammas släkt och andra människor som letar sig hem till byn, och när vi tar upp fisken (regnbågslaxen) på hösten hos morfar.

September
I September flyttade vi till huset. För er som missat det hade jag aldrig sett huset innan vi flyttade in, så i vilket skick det var kom som en otrolig chock för mig, självklart även för Fredrik. Den här bilden tycker jag symboliserar kaoset som rådde i september. Vi hade ingen värme, vi bodde som uteliggare och det kändes som att vi skulle bestiga Mount Everest. Nu är det självklart ett annat läge, vi är stolta över vad vi har åstadkommit med huset hittils, vi har lärt känna våra grannar Hanna och Victor (och bättre grannar kunde man inte ha fått) och Tiger har flyttat "hem". Vi känner oss väldigt nöjda med hur allting blev tillslut och vi trivs med vårat nya "Villa, Volvo och vovve"-liv.

OktoberI oktober passerade även Fredrik halvvägs till 50år strecket och båda våra familjer kom ner/upp för att fira det, lite skillnad var det på ytan vi kunde röra oss på sen min födelsedag i februari då vi alla trängdes i ett rum. Vi var då färdiga med våran första etapp av renoveringen. Jag minns fortfarande känslan så väl när vi kunde hänga upp våra kläder för första gången i hallen, inte slänga dom i en hög på golvet, då började huset kännas som ett riktigt hem och det kändes kul att komma hem.

November
Var våran ROCK månad. Vi började månaden med personalfest i Linköping med Rock tema. I år var vi inte lika förundrade över att få sova i en vanlig säng som vi var i fjol, då vi hade bott på bäddsoffa i ett år. Men det är alltid lyxigt att få bo på hotell och äta hotellfrukost. Det var en otroligt rolig kväll där Fredrik och Robin rockade med "sina" gitarrer och fick en hel del groupies. Jag fick senare underkvällen gitarren signerad av Dregen i Backyard Babies.
Rockandet fortsatte sen i Sundsvall på Christians nu mera årliga födelsedagsfest. Roligt att vi tar oss tid, och nu gjort det till en tradition, att träffas trotts att vi alla nu flyttat från Skellefteå.

December


Bortsett från julafton och nu senast nyårsafton är nog "den största händelsen" att Tiger flyttade hem. Har känt mig, och känner mig fortfarande, som en lycklig liten flicka som fick sin efterlängtade ponny i julklapp. Jag älskar närheten till stallet, att kunna se Tiger komma galopperandes i hagen från köksfönstret. Kunna kila över bara för att små fixa lite. Bilden är tagen när jag står på våran bro till huset, Tiger och hennes hagkompis Thincey.
.
Det syns tydligt nu när man tittar tillbaka att man är i en dvala januari-mars. Det gör mig taggad att försöka hitta på nya saker. Kanske ska göra en likadan variant som Sara gjorde ifjol, utmana mig själv att prova en ny sak varje månad, liten eller stor, bara det är något man aldrig gjort tidigare.

2011 nytt år och nya mål

Jag verkar inte vara ensam om att tycka att 2010 gick fort, för fort. Har inte hunnit reflektera över året som gått så mycket, bortsett från flytten från 25 kvm utan balkong till 230 kvm med stor trädgård och lada. Från och med idag bor vi "endast" på ~140 kvm, nu är nämligen övervåningen på huset blivit uthyrt. Börjar bli hög tid att göra klart gästrummet och musikrummet nu då vi inte har en övervåning att inkvartera våra gäster i.
.
Det jag har funderat på inför det här nya året är:

Huset
Vi ska försöka planera året ála Arga Snickaren. Sätta upp delmål, göra listor över det vi vill åtgärda, fundera över hur lång tid vi tror var sak tar och bestämma hur mycket tid vi har möjlighet att lägga ner. Kommer blir mycket nytt vi får lära oss, speciellt då det gäller trädgårdsplanering och skötsel.

Hästen
Som det är nu vill jag tillbaka till den nivån vi låg på innan sommarbetet i år när jag och Felicia tränade som mest. Nu överväger jag att skicka Tiger på inridning hos min granne Hanna när hon lixs ska rida in sin 3 åring. Skämt och sido, vi ska nyttja möjligheten att kunna löshoppa/hoppa/markarbeta nu när vi har ridhus, kanske gå någon kurs så vi kommer på rätt spår igen med dressyren/lydnaden och fortsätta med konditions/backträningen i grusgropen.
Nu är det färdigflamsat för tantens del, back to school.

Hunden
Vi har lyckats samla på oss lite agility saker och till sommaren ska husse få hjälpa till och bygga något hinder, typ balansgången. Vet att jag har sagt det förut med det vore kul att gå någon kurs eller hitta nån att träna med så att även Icke får lära sig något nytt.


Saker vi ser fram emot med det här året
Något som vi ser fram emot till sommaren är våra vänner Christian och Johannas bröllop. Så våren kommer kantas av klänningsprovningar och skrivande av tal. Jag ska vara brudtärna och Fredrik toastmaster, så beach 2011 här kommer jag! Vårat "gäng" väntar även tillökning,
Ulf och Linda ska de (förhoppningsvis) närmaste dagarna få tillökning i sin familj, spännande med första barnet i gänget.
.
Tillbaka till verkligheten är det både för mig och Fredrik imorgon, känns konstigt att gå från fullt hus med massor av aktiviteter till att stiga upp en vanlig måndag för att åka och jobba.

Nyårsafton - nån dag sen

Nu har vi lyckats skramla fram lite bilder, får lägga in en kamera på önskelistan till nästa jul,

så man själv kan ta lite bilder.

 

Det här var inbjudan till nyårs som skickades ut. Fredrik och Stefan har spenderat många timmar funderandes för att bestämma vad som skulle bjudas på.

 


Den här bilden föreställer De tre musketörerna som gjorde nyårskvällen till en oförglömlig smakupplevelse. Fördrinkarna som Robban håller i är den jag provade tidigare i veckan, Strawberry Daiquiri.
Jag köpte fem meter tyg på jobbet, tänkte att det är trevligare med en tygduk än pappersduk, men fem meter räckte knappt. Ett kom ihåg till nästa år, köp större duk. Ett stort tack vill vi ge till våra grannar Hanna och Victor som hjälpte oss lösa porslinsproblemet.
Förrätten Toast Skagen med hemmagjord skagenröra, dagen efter till frukost var det strikt ransonering av det sista i skålen, fantastiskt är ett för litet ord att beskriva den med.
Att ha en kock och duktig serveringspersonal gjorde kvällen ännu mer speciell. Robban såg till så att glasen aldrig var tomma och höll koll på att vi även drack utav vattnet.
Fredrik hittade en lämplig köttbit på City Gross, 4,77kg ryggbiff. Ett otroligt gott kött, självklart med passande vin till. Till ryggbiffen serverades potatiskaka, portvinssås och aromsmör, allt hade killarna gjort inkl eget aromsmör, som med allt annat var det stor skillnad på aromsmör som man gjort själv och köpes. Börjar nästan få en "matlagningshatare" som mig att vilja lära mig.
.
Mer nyårsfiranden åt folket!

Tjugohundraelva

Gårdagens timmar flög iväg. Jag lyckades kravla mig upp i tid och började bearbeta hemmet med diverse städartiklar.  När dammsugaren gick igång gav killarna upp med att försöka sova och tog köket i besittning.
.
Då vädrat var på sin fantastiska sida blev det en ridtur i grusgropen för mig, Tiger och Icke. Precis när vi skulle ridna ner för backen till grusgropen kom det en skoter. Vi ställde oss på sidan så skotern kunde köra förbi. Red åt samma håll en bit, solen sken, galopp i djupsnön och skoterdoft i luften, gissa om jag kände mig som hemma.
.
Väl hemma igen var det mig själv det var dags att ta tag i. Är imponerad över allt som killarna fixade, allt från planering, handling, tillagning och dukning. Då jag inte har/minns allt vad rätterna innehöll eller vad det var för viner blir det en senare uppdatering om det. Något som jag, som inte är någon större vindrickare, var imponerad över var hur bra vinerna passade till de olika maträtterna (vi hade en dryck per rätt som var speciellt utvald till den rätten). Nu har jag förstått vad rätt dryck kan göra för smakupplevelsen av en maträtt, och hur bra vin kan smaka när det är rätt vin. Fantastiskt.
.
För er som missat det hade Fredrik och två av hans vänner från Sthlm ordnat en sju rätters middag för 15 personer. En otroligt upplevelserik och minnesvärd tillställning. En nyårs som vi alla sent kommer glömma.
.
Inte så vettig uppdatering, ska se om jag kan få tag på en kamera från igår kväll så blir det lite enklare att förklara våran kväll.

RSS 2.0