Första dagen i 703

Det blev några timmar i den andra butiken idag, var kul med lite omväxling och bra att få in en fot där, för ibland behöver jag extra timmar. Det svåra var när kunderna frågade vart vissa möbler fanns, för jag vet inte vilka möbler dom har uppställda. Jag hade iaf inte ett jätte roligt par, hjälpte dom med att kika på utomhuskrukor, frun fastnade för krukan som är gjord av återvunnet material/gamla bildäck. Hon tyckte den var häftigt och annorlunda, hennes karl sa "Jag tycker den är för kinky, lack och läder hör hemma på en bh" hahaha och det var ett propert par i 50 års åldern. Blev ingen sådan kruka för deras del.

 

Multikorg IRIS svart gummi. Ø27xH14cm 99:- och Ø38x29cm 149:-


Första uteritten själv

Har som sagt varit i Märsta på utbildning, var lite repedition och lite nya saker, har iaf fått med mig saker att tänka på, tips och idéer. En av tjejerna som jobbar i butiken åkte med tillbaka till Uppsala för hon bor här (måste vara jobbigt att pendla till jobbet, jag skulle aldrig orka det), det visade sig att hon kommer från Skellefteå, att hennes pappa bor där uppe. Liten värld det här!

Hade egentligen en ledig dag imorgon, men jag och Sofia ska jobba i den andra Uppsala butiken, dom var nämligen väldigt kort om folk. Ska bli riktigt kul att få se hur dom har det där.

Efter utbildningen blev det nästan raka spåret till stallet, åkte förbi hemma och hämtade Icke. Sen blev det premiär att rida ut i skogen själva. Hon var pigg och spänd som en fiol sträng,
så det blev en del skrittandes så hon fick titta på allt, och lite trav i skogen. Måste lägga på sulor vid nästa skoning, hon tycker inte om gruset/stenarna som är på skogsvägarna. För att få njuta lite längre av stalltiden rengjorde jag mina lädersaker, sadeln, tränsen och grimman.
Känns fortfarande ovant att bara behöva åka dit för att rida och inte göra något annat. Blev en rullning på ridbanan idag med efter ridturen, är fortfarande varmt här nere, hade bara linne på mig när jag pysslade i stallet.


Nu ska jag hugga tag i dammsugaren och jaga fatt på alla dessa hundhårsråttor som virvlar runt
i lägenheten.



  

Ryggont

Jag har haft ont i ryggen, eller ryggslutet/svanken. Tänkte först att jag sovit konstigt, men sen slog det mig, jag har träningsvärk! Det har visst blivit förlust av muskler utan ridningen de här månaderna. Så förhoppningsvis kommer jag komma i form till Beach 2009 med hjälp av ridningen.


Idag blev det inget stall. Jobbat 8-19.30. Puh vad jobbig sista timman var, svetten syntes i pannan på alla vi som stängde, vi var tre stycken men hade behövt vara fyra för att kunna ge kunderna den hjälp dom behövde.


Får förhoppningsvis sova mer i natt, Icke vandrade runt och väckte mig flera gånger i natt, varit lite frånvarande viss stunder på jobbet och orken har inte varit på topp. Men imorgon ska jag, Linus och Marika på utbildning i Märsta, så då är det bäst att vara på topp! Lära sig så mycket som möjligt, ska bli kul att träffa människor från andra butiker.


Arbets och deklaration

Glömt att berätta att samtalet med Arbetsförmedlingen gick bra. Han ska skicka hem lite info om datum när jag ska återkoppla till dom, annars var det rätt så lugnt då jag hade bra koll på läget med jobb.


Har fått två extradagar med jobb till veckan, och jag ska på utbildning på tisdag. Så det blir en vanlig 5 dagars vecka.


Sen så har jag deklarerat, eller snarare min farfar har gjort det år mig. Han hjälpte mig göra avdrag för dubbelt boende och förhöjda levnadskostnader pga min flytt i höstas. Peppar peppar så kommer jag få tillbaka någon tusenlapp till. Nu ska jag fundera på vad jag ska spendera dom pengarna på, bättre än att räkna får.


1:a sommar helg

Det har varit en riktig sommar helg här nere, +20 grader i skuggan! Hästen och hunden tycker det är lite väl varmt ute.

.
Igår åkte jag och Sofia till stallet efter att vi slutat jobba. Vi provade på en ny ridväg, Tiger tyckte som vanligt att det var jätte kul, spetsade öron och bra bjudning. Efter stallet blev det en snabbis förbi hennes föräldrar för att hämta en Herman åt mig. Jag hade ingen aning om vad en Herman var för något. Det är en surdeg, nu ska jag försöka hålla den vid liv, mata den och tillslut baka den. Vi avrundade kvällen med hämtpizza hemma hos henne och killen med tv tittande.

Idag har det varit en ledig dag för min del. Blev en vända in på jobbet, köpte två handdukar (så jag kan putsa hästsakerna och tvätta Tiger) och en ugnsform. Sen blev det Hööks, där blev det handlat en håltång till tränset som behövde fler hål på sidostyckena och två stora tvättsvampar. Och till sist blev det ÖB och pälsglans. Sen var stallet nästa anhalt. Fick sällskap av en annan tjej från stallet ut på en ridtur, så det blev ännu en ny ridväg idag. Varmt var det! Så efter ridturen fick gumman rulla sig på ridbanan. Försökte fånga det på bild, så det här blev resultatet.

 

Sommar!?

Vaknade som vanligt tidigt av solen. Mina persienner duger ingenting till, jag har köpt en jätte fin rullgardin från jobbet. Med då jag inte längre bor i närheten av mina föräldrar är det lite svårare att få tag i en betongborr och någon som kan hjälpa mig att sätta upp den. Har även en lampa som fortfarande inte är uppsatt, måste göra lite kabeldragning för det finns inte något uttag som passar (det ska bli en taklampa).

Dagens väder: Skinande sol och +17 i skuggan!
Kändes lite konstigt igår när jag var i stallet, Marianne kom promenerandes från ängarna bortanför vinterhagen, hon hade varit och tittat hur gräset såg ut, hur länge det är kvar tills vi kan börja vänja in dom. Vilken skillnad! Här nere har vi torra hagar, torra ridbanor och funderar på att vänja in hästarna inför sommarbetet.

Idag blir det inget stall, slutar sent som vanligt, och jag ska träffa Hannah för en kvällsfika nere på stan. Känns jobbigt att jag ska vänta ända tills imorgon för att få åka till stallet idag, plus att jag jobbar på dagen imorgon, är så härligt och mysigt att få vara i stallet igen, och jag trivs verkligen jätte bra i vårat nya stall. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, och Tiger lider nog inte av en vilodag efter den här veckans äventyr.


En helt vanlig dag

Som vanligt blev det en helt vanlig dag idag, vilket innebär mer jobb än planerat, till stängning. Och imorgon blir det att börja lite tidigare. Rätt så skönt är det när lönen väl kommer.
Men lika glad är inte min lägenhet på mig, är hög tid att städa upp här. Min älskade syster kommer att hälsa på mig snart, så då måste allt vara tipp topp, skönt med en deadline så att det blir gjort någon gång allt som man går runt och funderar och skjuter på.

Blev en stund i stallet efter jobbet, Märta var gullig och följde med och borstade och friserade Tiger lite. Hoppas jag är ledig någon varm dag framöver så jag kan duscha av henne.

Det blev som planerat en liten ridstund på banan, skritt och trav. Lite tung/stark i handen men det är ett övergående problem.

Nu ska jag förbereda inför mitt samtal till Arbetsförmedlingen imorgon, tycker inte om att prata med dom, eller facket. Är knappt värt besväret att ha med dom att göra för de pengar man får ut, men det känns som att det är deras plan, vara så jobbiga som möjligt så människor ger upp på och skiter i att ha och göra med dom.


Premiär ridtur

Idag blev det första ridturen, en skrittur i skogen med Marianne och hennes häst. Även Icke följde tillsammans med sin hundvakt för dagen som var Sofia från mitt jobb. Känns lite konstigt att åka till stallet, ta in hästen och borsta i massor, sen bege sig ut på en ridtur och sen släppa in hästen i hagen igen. Inte mocka, förbereda mat eller annat fixande. Kändes lyxigt att bara behöva pyssla med hästen och rida.


Tiger skötte sig iaf exemplariskt! Pigg och glad men hittade inte på några hyss. Det var väldigt bra att vi hade sällskap ut första gången, hon är alltid lugnare ute när vi är med någon annan.


Sen tog vi bilen på lite stadskörning. Känner att jag börjar falla tillbaka i gamla vanor, fick självklart med mig lite saker till djuren hem. En leksak till Icke med en kraftigare boll som hon kanske inte tuggar sönder direkt, och lite fler borstar till Tiger, så vi får fason på hennes päls någon gång.


Efter en god middag som bestod av taccopaj, hemma hos Sofia tillsammans med hennes kille Fredrik, är det nu dags att sova. Vår chef ringde så det blir jobb för min del imorgon och på lördag. Ska även hinna förbi stallet imorgon, en ridtur på banan är planen för morgondagen.
 


Skövde, 50 års fest

Jag, F och Icke har som sagt varit i Skövde i helgen för att fira att Fredriks pappa fyllde 50 år.

Fixandet och firandet började på fredagen. Jag, F och hans föräldrar åkte iväg och åt lunch på en väldigt trevlig China restaurang med lunchbuffé. Sen åkte vi till Grevagården, en gigantisk hästanläggning där dom för dagen hade en nationell ponnytävling i hoppning. Efter att vi hämtat upp lite kött på restaurangen där (det var dom som skulle hålla i buffén på festen på lördagskvällen) bar det av till godisaffären, där vi fick varsin plastkartong att fylla med våra favorit godisar. Sen blev det hem innan lite släkt skulle komma förbi och äta middag.

På lördagen blev det festande med diverse släktingar och vänner. Fredriks lillebror Henrik hjälpte mig genom grunderna i buggen så jag lyckades hänga med på alla snurrar. Fick mig även några danser med min snygga pojkvän.

Söndagen tillbringade vi med att äta godiset som var över och gräva ett hål till flaggstången Bobby fick av oss i födelsedagspresent. Det var ruskigt mycket mask i hålet, och stora var dom! Inge bra när man har maskfobi som jag har.


  


Bild 1. Icke i skogsdungen nedanför F föräldrars hus (det gula) och den svarta pricken är Zeb (han står inte still en sekund så han var lite svår att fånga på bild) 
Bild 2. Icke och Henrik (F lillebror) övervakar Fredrik i arbete
Bild 3. Är vi klar snart?



Är många födelsedagsbarn just nu, idag är det Peter som fyller år. Så jag passar på att säga grattis och hoppas att du haft en trevlig födelsedag och att föräldrarna skämde bort dig.

Hästsaker

Jag körde till stallet igen efter jobbet, så nu är de få hästsakerna jag fick med mig ner uppackade (tusen tack till mina snälla föräldrar som packat ihop allt). Och äntligen får jag ta fram mina nya hästsaker som jag köpt, har inte riktigt kunnat hålla fingrarna i styr när det blev bestämt att Tiger skulle flytta ner till mig.

Det har blivit ett par nya ridbyxor, en ryktväska, en sadeltvål och en ny grimma.

Det blev ett försök till att borsta upp hästen, men det är ett jobb som kommer ta flera veckor! Blev även lite promenad runt gården och längs grusvägen, vilket hon tyckte var väldigt spännande. Imorgon blir det nog en skrittur med stallägaren Marianne och hennes häst.

Efter att vi varit borta i helgen och hästen tagit upp all ledig tid den här veckan så börjar det vara dags för en insats i lägenheten. Tänkte bestämma mig för att nu är det helt klar vår och kommer inte bi något annat, så nu ska alla vinterkläder och snowboard saker plockas ner i kartong och snällt vänta till nästa säsong.




Bästisar redan

Det blev som ni kanske förstår lite sömn i natt. Hur som helst, nu står Tiger Girl ute i sin nya hage med sina nya kompisar, ett Connemara sto, en Varmblods valack och en Tinker valack.
Det var full fart ut till hagen, sen blev det flera varv i galopp och trav väl ute i hagen. Connemara stoet stod och tjurade vid höbollen så ingen fick gå dit. Varmblodet var väldigt intresserad av Tiger och den 4 åriga Tinkern trodde/tyckte att det var jätte kul att spinga runt och leka "följa John" men Tiger var inte lika förtjust i att en stor häst kom spingandes mot henne och efter.
Men efter en stund, när Tiger väl insåg att står jag still så bryr sig inte Tinkern, så kilade han iväg och åt. Kvar stod Tiger och Varmblodet, hon blev väldigt uppvaktad av honom, kliad och slickad över hela kroppen. Så det här kommer nog bli väldigt bra.

Nu är det lite frukost sen jobb till kl 17, efteråt blir det stallet en vända till och se hur hon mår efter sin först dag.
Tänkte berätta lite om Skövde helgen sen, men det får bli ikväll, tiden räcker inte till nu.


Äntligen god natt

Nu är vi äntligen tillbaka i lägenheten, 3 timmar sen var han!!

Det har gått bra att köra ner henne. Hon var lite skeptisk till att gå ner på rampen och lite klumpig dom första stegen. Att gå in i det nya stallet var lite spännande, men väl inne i boxen var hon helt avslappnad, åt av både höet och halmen, får se hur mycket halm som är kvar imorgon bitti.

Nu är det god natt för snart är det god morgon och dags att stiga upp för att åka till stallet igen och prova släppa ihop hästarna.

Nu börjar det

Efter en super härlig helg i Skövde med Fredrik och hans familj är vi/jag tillbaka i Uppsala.
För snart kommer Tiger Girl ner!

Svängde förbi ICA en snabbis efter jobbet, var tvungen att införskaffa lite morötter så jag kan muta och välkomna min flicka ner. 
Det hade gått väldigt bra att lasta (ni som känt oss ett tag vet att lastningen brukar vara ett stort problem, men det har blivit mycket bättre med åren). Hon åker ner med Royalhästsport (hästbutik i Skellefteå) och dom kör en lastbil där hästarna går in från sidan och åker baklänges, Tiger trodde att hon skulle vända om och gick ut igen, men det tog knappt 10 min så var hon lastad och klar. Ewe var förbi i söndags och berättat för henne att hon skulle ut och åka långt i dag och få komma ner till matte.

Får uppdatera mer sen om hur hennes resa har gått och hur vi hade det i helgen. Nu ska jag packa ner de få hästsakerna jag har här nere sen bär det av till stallet när Fredrik kommer hit.


Tiger Girl, lite fakta

Stamtavla


E. Tiger Boy RC 11

Som ni ser är hennes pappa Connemara hingsten Tiger Boy RC 11. Han föddes 1968 i Kinna,
blev B premierad 1971 och var verksam i aveln från dess fram till sin död 1987, han har använts flitigt inom Connemara aveln. Han var en skimmel och 144cm i mkh.


U.  Starlight 13018

Hennes mor är det Svenska halvblodet Starlight 13018. född 1975 i Vallby. Hon fanns hos Kjell Wågstöm i Munktorp (som är Tiger Girls uppfödare) fram tom 1982. Som sista kända ägare är Susanne Lundström i Skellefteå (någon som kanske vet vem det är?) Hon var en fux, 153 cm i mkh och B premierad.


EU. Rote Boldt 425

Som morfar hittar vi det Svenska halvblodet Rote Boldt 425 som tävlade i svår hoppning.
Han föddes 1962 i Röstånga, han var en fux, 166 cm i mkh och även han var B premierad.
Han dog 1975 i tarmvred. Även han användes mycket inom den Svenska aveln.


  
tv. Tiger Boy  th. Rote Boldt

Nu ska jag Fredrik och Icke till 50 års fest i Skövde.
Vi kommer tillbaka på måndag. Blir en tajt dag då, åka från Skövde till Uppsala, jobba och
sen kommer Tiger Girl på kvällen.


Trevlig helg allesammans och ett STORT grattis till Johanna D som fyller år idag!

Tiger Girl, lite historia

Jag tänkte börja mitt nya bloggande med att berätta lite om min häst Tiger Girl.

Hon föddes den 31 mars 1981 i Ystad hos familjen Wågström. Sen har hon på något sätt tagit sig där ifrån till Luleå och sedan vänt ner till Skellefteå.


Det jag vet om hennes innan hon kom till mig är att i Luleå ägdes hon av en kvinna som heter Eva Rask. Hon kom senare till Ulrika Åström i Skellefteå som i sin tur sålde Tiger Girl vidare som 16 åring till ridskolan i Gummark.


Det var i Gummark jag och min syster mötte Tiger Girl.  Vi lyckades på något sätt få våra föräldrars tillåtelse att köpa häst, och efter lite turer hit och dit slutade det hela med att vi köpte henne från ridskolan. Hon stod kvar där och ingick i verksamheten fram tills hon fyllde 21 år.
Då fick hon bli pensionär och flytta med till Bergsbyn, där hon tillbringat sina senaste år.


Sitter och Googlar lite om hennes stam (har all sådan information på datorn i Skellefteå), tänkte att imorgon får ni lite fakta om den, så håll ut till dess, fortsättning följer.

Jag, Ewe och Tiger första sommaren i Bergsbyn


 


Uppsala

Efter att ha bott i Uppsala i sex månader börjar jag äntligen känna att jag bor här på riktigt.
Min pojkvän Fredrik har flyttat ner (nog för att han missade Uppsala med några mil och har bosatt sig i Täby, men det är trotts allt närmare än Skellefteå) och med Fredrik kom även lilla älsklingen Icke+allt hundhår.


Nu kommer den sista biten på plats (måndag den 20/4 om allt går som planerat), min älskade häst! Så nu kan inte min hjärna längre tro att jag bara är borta på någon slags praktik. För nu har jag en egen lägenhet (inget mera inneboende och inget andra hands boende) och alla vi är samlade igen. Så nu känns det som att mitt nya liv kan börja på riktigt.


Så i och med att jag inte kommer komma upp och hälsa på lika ofta nu så tänkte jag berätta för er hur vi har det här nere i Sverige, för som leveransavdelningen på Fredriks gamla jobb sa:

- Inom Sverige är det leverans inom ett dygn, men för er i Norrland är det leverans inom två dygn. (Hahaha, vi norrlänningar räknas inte till Sverige).


Bea.


Tänkte börja..

med ett tack till Fegge som ställt upp och hjälpt mig göra i ordning min blogg. Som snällt ändrat färger, små saker hit och dit tills jag äntligen kunde bestämma mig.

Tack.

RSS 2.0