Såklart vi är besvikna

"Såklart vi är besvikna

 

Folke Dahlberg, ställföreträdande brandflygansvarig för Dalarna, berättar för Dalanytt om hur sommarens fuktiga väder med fört att antalet skogsbränder blivit få och att det ideellt arbetande piloterna i skogsbrandflyget fått färre flygtimmar. TT"

 

Jasi vad säger man, visst är det tråkigt när saker inte brinner sönder :P


Höst belysning

Verkar som jag dragit på mig en mindre förkylning, är snuvig i näsan. Det positiva är att jag har en lugn vecka framför mig, har jobbat idag och har bara två dagar kvar att jobba den här veckan.

 

De senaste dagarna har jag jobbat, rensat i ladan och börjat dra ny tråd i vinterhagen, tråkigt nog märks det att hösten är på väg. Vilket innebär att man behöver fin och mysig belysning i hemmet! Satt en kväll och kikade på Ellos nya lampor och hittade den här för 549kr.

 

Har sagt flera gånger tidigare att jag hittat lamporna till vardagsrummet, men NU har jag definitivt det. Har sett en liknande lampa i vitt på en inredningsbutik i Uppsala, men den lampan gick på nästan 1.000kr. Finns även ljusstakar i linkande modeller och även de ligger, för mig,

i den lite dyrare prisklassen.

 

Något som jag också tycker är snyggt är Tiffany inspirerade lampor, Ellos har fått in några modeller. En äkta sån ligger definitivt i en för dyr prisklass.

 

Nu ska jag luta mig tillbaka och slappa lite, Fredrik är inte hemma förrän strax efter kl åtta. Kanske ta itu med några av morgondagens måsten redan ikväll…?

 


Hardanger

Spenderade gårkvällen på Gränby köpcentrum med min gamla kollega Sofia. De hade invigning av sin nya del, vilket innebar MASSOR av erbjudanden, var man shoppingsugen fanns det saker att lägga pengarna på. Jag har länge spanat efter en till uppsättning av mina finbestick, men de kostar 1699kr så jag har avvaktat för att se om de skulle komma på något erbjudande, vilket det inte gjort. Men igår hade Cervera -20% på hela butiken, passade jag på att köpa en uppsättning!

 

Börjar få mig en samling finbestick;

·         2st       24 delar set

·         2st       Dessertsked 6st

·         1st       Serveringssked

·         1st       Serveringsset 2 delar

·         1st       Såsslev

·         1st       Tårtspade

·         2st       Påläggsgafflar 2 delar

·         1st       Smörkniv 2st

·         1st       Frukostset 4+4

 

 

Nu har jag 12st av varje finbestick (gafflar, knivar, matskedar, teskedar och dessertskedar) och 12st vinglas från Intermezzo satin.


Känns riktigt bra att kunna göra en ordentlig dukning!


Melamin muggar

Den enda tidningen jag lusläser är Allt i Hemmet som dimper ner i brevlådan med jämna mellanrum, läser till och med reklamen, där såg jag de här muggarna från Rice för 129kr.

 

Måste ge er ett budgettips, de här muggarna hittar du på Jysk för 59,95kr.

 

 



Hästhöst

Idag var vi ute på premiär ridtur efter sommarbetet. Hon skötte sig som en ängel, trotts att de höll på att avverka träd i skogen. Kändes härligt att vara uppe i sadeln igen.

 

Har jag någon gång sagt hur tråkigt det är att vara hemma själv? Jag städade i söndags så idag blev det bara diskning, dammsugning och vikning av tvätten. Fortsatte sen med att fylla släpet med diverse plankor från ladan/stallet (vi ska försöka tömma ur det så vi kan ställa in en bil i dubbelportarna i ladan). Har även hjälpt grannarna när de hoppade på utebanan, höja och bredda hinder och skritta av ponnyn, kände mig som en riktig hästskötare ;)

 

Nu när höst ridningen är igång igen kunde jag inte låta bli att hitta några höstnyheter från

HV Polo.

 

 

Självklart ska även det blå schabraket vara i dressyrmodell men hittade ingen bild på den.


Nu är de fyra

Mitt rea fyndande går vidare och nu har jag fyra stycken servettringar i stål/silver, mitt mål är att ha tillräckligt med servettringar till nyårs så vi kan göra en snygg dukning till nyårsmiddagen.
Mitt senaste fynd är från Cervera och jag köpte den för 15kr ist för 59kr.
.
Servettringen kommer från HIMLA.


Jag tycker det känns lyxigt att duka med servettringar.


Måttligt irriterad

Kan man bli mer arg på sig själv?! Mina nya mjukisbyxor efter första tvätten. Gaaaaah!


Några av fläckarna på byxorna

 

Hade glömt en bläckpenna i byxfickan, ryckte bara med mig byxorna i farten när jag skulle tvätta och kollade aldrig efter, hör iofs inte till vanligheten att jag har pennor i fickorna. *Suck*.

Tack och lov verkar bara mjukisbyxorna och en handduk blivit missfärgade och inte hela tvättan.


Nytt till Flickan

Idag har ett av mina Ullared inköp kommit till användning, köpte som sagt ett regntäcke till Flickan min. Himlen verkar vara överfull av vatten som nu håller på att dränka Uppsala, såg ut som jag duschat i håret när jag kom hem, var genomblöt om fötterna och alla gropar/svackor i marken är fyllda med vatten. Skönt att sitta inne en sådan här dag.

 

Båda tjejerna fick täcken på sig, blöt hund är inte en vidare god doft. Dessvärre är Ickes täcke vinterfodrat men den lilla stunden vi borstade hästen och tog ut henne till hagen överlevde hon utan värmeslag. Kanske en idé att köpa ett regntäcke till hunden med om det ska vara en sån här trist höst.

 

Visst blev hon fin, kan inte låta bli att tycka om att matcha, inte för att man brukar ha regntäcke och vintertäcke samtidigt :P

 

 

Icke tyckte det såg gott ut med gräs så hon ställde sig och betade lite hon med.

 


Höstens önskelista

Nu har jag byggt, möblerat och inrett butiken med de gamla och nya möbler hela veckan, har hittat några favoriter som jag väldigt gärna skulle ha här hemma.

 

När jag letade efter matbord till finrummet ville jag ha ett matbord som rymmer fyra stolar på vardera sida, men de jag hittade låg lite över min budget (även de på Blocket). Men nu har vi fått in ett ekbord på jobbet som är gigantiskt! Och det är i samma stil som våra vitrinskåp och tv-bänk. I och med att jag vill ha det större bordet vill jag även ha fler stolar av den modellen som vi har nu, vi har ”bara” sex stycken och jag vill minst ha åtta stycken. Det lilla problem jag får om jag byter bord är att mattan jag köpte blir för liten, undrar om det går att sy ihop båda mattorna till en stor matta.

Matbordsstol Floria och matbord Phoenix.

 

Jag skulle även vilja byta ut tv-bänken som står under projektorväggen så att även den matchar med de övriga möblerna. Det har kommit en tv-bänk i samma serie som det nya bordet, även den skulle vara perfekt. Och som avslutning skulle de här små borden inte vara helt fel tillsammans med en läsfåtölj under en av vägghyllorna med böcker.

Soffbord Allan och tv-bänk Phoenix.

Ser jag dubbelt

Nu har vi våra egna tvillingtorn i finrummet. Fredrik, Ewe och Joel var duktiga och hämtade den innan de hämtade mig efter jobbet. Jag har skruvat och åtgärdat det (är ett gamalt visningsexemplar från butiken), måste köpa några nya skruvar, sandpappra några skador och olja in ordentligt, sen är den nästan lika fin som vår ”gamla”.

 


Nu måste jag bara förklara för Fredrik att vitrinskåp är till för fina saker, inte fotbollsvinster ;)

Magic brush

Som den datanörd jag är har jag läst om några nya hästborstar som kommit ut i handeln.

Sagt och gjort jag köpte en uppsättning på Skara hästsport när vi var hos Fredriks familj.

 

Det är 3st borstar, för kroppen, benen och ansiktet, alla är lika stora och ”hårda” men i olika färger. Jag tog en till Tiger och Hanna fick två till sina två hästar som tack för hästvaktningen. Har provborstat lite och jisses vad den tog päls, den ska även ta djupare och få bort den fina smutsen som ligger under pälsen, men Tiger är rätt skitig och fet i pälsen efter sitt sommarlov,

så det blir att testa igen efter hon fått ett ordentligt bad innan jag ska sätta igång henne igen.

 

Borstarna går att tvätta i tvättmaskinen på 60°C.

Skydda min Flicka

Det blir en veckas sommarvila till för Flickan, för ikväll kommer min syster och hennes sambo och hälsar på oss i huset för första gången, de stannar tom lördag. Jag har som ni vet varit på Ullared Gekås på min semester och där inhandlade jag självklart lite hästsaker, tunna strumpor att ha i ridstövlarna, ett brunt regntäcke (nu har hon brunt regntäcke, stalltäcke och vintertäcke) och bakbenskydd. Jag köpte för ett tag sen senskydd på Hööks, men tyckte det blev lite dyrt med bakbenskydd också. Men på Ullared hittade jag de här skydden för 79kr, tycker de matchar riktigt bra med senskydden. Syns inte riktigt på bilden med de har samma mjuka insida båda skydden.

 

 


Dags att lunka på

Sitter hemma igen efter en helg som citykid. Haft en slö och slappar helg med Sara. Nu sitter jag i vardagsrummet hemma. Imponerande nog finns huset kvar i sitt tidigare skick, om man bortser från gräsmattan som blivit ordentligt luftad av en hjord av fotbollskor, grabbarna verkar haft en riktigt trevlig helg. Imorgon är första dagen tillbaka på jobbet, konstigt nog har man redan nu börjat komma in i vardagslunken igen. Det jag mest ser fram emot är att få se alla nya möbler på jobbet som kommit in och blivit monterade när jag varit på semester. Kommer nog bli en önskelista på nya möbler till hemmet inom en snar framtid!

 



Tripp, trapp och trull

Jag var tvungen att fråga om lov för att köpa den här, är lite känsligt med fejk/kopior när ens vän jobbat på Iittala. Men jag fick hennes godkännande så nu fyller den ut vitrinskåpet bredvid sina lite mindre vänner. Kommer bli snyggt att duka upp med alla tre olika storlekarna. Det finns även en ännu större storlek, den jag köpte är på H23cm och den största är på H27cm (om jag inte minns helt fel). En annan sak som är snyggt är att planterar blommor i dem, haha är inne på det här att plantera blommor i allt möjligt och överallt.

 

Skålen kommer från Chilli och kostade 99kr ist för 199kr.



Hem ljuva hem

Nu sitter jag hemma i soffan igen, efter nästan två veckor hemifrån. Men jag är bara hem och vänder, blir utsparkad under helgen av 20 killar som ska ha vårt hem som högkvarter för ManagerZone. Lite kul är det ändå, för de kommer från hela Sverige och även Danmark (i våras hade de en träff i Köpenhamn). Och jag får ha en tjejhelg.

 

Det har varit grymt dålig uppdatering den senaste tiden, tyvärr fick datorn någon sjukdom som gjorde att den dog när den varit igång i 4-5 minuter, men nu lever den och mår nästan lika gott igen (låter bara lite konstig).

 

Semestern har innehållit avkoppling, nya minnen och framför allt nytt till hemmet, garderoben och stallet. Vem älskar inte shopping den här tiden på året? Halva reapriset! Det jag köpte i Skövde skulle egentligen kosta 1.382kr men det blev endast 538kr, inte illa eller hur!? Och hur bra är det inte när det du spanat in under sommaren nu reas ut!?

 

Skrev i ett tidigare inlägg om att jag skulle vilja ha en fågelbur. Tycker de är otroligt charmiga och det är väldigt snyggt att ställa en liten slingerväxt i den. Har länge funderat på en som fanns på Indiska men det har aldrig blivit av att jag köpt den, i Skövde hittade jag den på halva reapriset 49,50kr ist för 149kr.

 

 

För att det inte ska bli allt för långt och träligt delar jag upp allt nytt jag har att berätta,

och det börjar bli hög tid för sängen nu.

 

 


Dagens äventyr!

dsc04540 (MMS)

Dagens äventyr!


Lite mer om Läckö slott

Den guidade rundvandringen var på tredje våningen i slottet där vi bla kunde se hur greve Magnus Gabriel De la Gardie och hans fru prinsessa Maria Eufrosyne levde (slottet består totalt av 248 rum). Maria var drottning Kristinas kusin och syster till Karl X Gustav. Prinsessa Maria hade högre social status än sin man vilket syntes på bland annat deras bröllopsfoto där de står i en trappa och hon står på trappsteget över honom, hennes kista är större än hans och när de gjorde skulpturer/byster av paret gjordes hennes större. Det var mycket ovanligt på den tiden att en man av lägre rang fick gifta sig med en kvinna av högre rang, men Magnus var drottning Kristinas gunstling och hon ville att hon skulle få komma sig upp i den sociala hierarkin och hon hade passande nog en kusin som var ledig.

 

De hade ett väldigt lyckligt förhållande vilket man kan läsa sig till genom de kärleksbrev som är bevarade. I ett av breven när Magnus studerade utomlands (när de var trolovade) skrev han till Maria ”Du äger mitt hjärta, men min kropp tillhör hovdamerna”.

 

Något vi la märket till när vi gick runt i Läckö slott var att sängarna var väldigt korta, ungefär i storlek som växa sängar. Under den guidade turen fick vi svaret, det var inte för att människorna var mycket kortare på den tiden, utan det berodde på att läkare ansåg att kroppsvätskorna inte fick blandas. De trodde att kroppen bestod av fyra lager av olika kroppsvätskor (en upp till knäna, en till midjan, en till axlarna och en i huvudet, på ett ungefär) och om man la sig ner kunde man drunkna om man tex fick fotvätska i huvudet.

 

I prinsessans Marias sovrum finns det ett konfektyrrum, det är ett litet rum med hyllor. Det sägs att Maria var väldigt förtjust i sötsaker och att hon köpte apelsiner och andra frukter från olika länder.

 

Det fanns en liten ”byrå” med flera lådor i olika storlekar, där i la man vackra stenar, snäckor m.m. så att när gästerna ätit klart kunde de öppna lådorna och förundras över alla de vackra tingen, den största möbeln finns i Uppsala och har 1000 lådor, om jag inte minns helt fel.

 

På bild nummer tre ser ni två stora tavlor längst bort i rummet, bakom är det två balkonger och där satt musikerna, gästerna ville inte se musikerna för de hade mycket låg social status.

 

Det var en liten sammanfattning om delar av den guidade turen. Rekommenderar som sagt ett besök på Läckö slott och även Skokloster. All den vackra inredning och arkitekturen är inspirerande att se på.

 


Testat

Jag älskar glass i de flesta utformningarna och smaksättningarna. Någonting som hör sommaren till är milkshake, Max Lyxshake med jordgubbsmak är otroligt god!

 

När vi åkte ner till Skövde stannade vi på McDonalds för att få lite energi till resan, passade på att prova deras DoubleTasteShake. Usch! Säger jag, trotts att jag skakade om den flera gånger smakade den som om jag drack Bobs jordgubbsylt som finns på klämflaska.  Hädanefter håller jag mig till Max Lyxshaken istället!



RSS 2.0