Önska önska önska bort

Om jag kunde skulle jag göra så att den här dagen aldrig hade funnits, vilken skitdag det varit!
.
Solen sken och det gnistrade fint i träden när jag red ut imorse. Funderar över detta årliga jag-känner-inte-mina-fingrar som övergår till AJ-kan-nån-kapa-av-mig-mina-fingrar när det börjar bli varma igen. Skinnvante med fårskinn som foder eller varför inte värme slingor eller budget variant där man kan stoppa in såna där "gele påsar" som blir uppvärmda när man "bryter" en metallbit i den? Några tips på bra och varma fingervantar?
Efter ridturen packade jag bilen FULL med saker som skulle flyttas till det nya stallet. När jag skulle stänga igen passagerardörren går den inte att stänga, låset hade frusit/fastnat i låst läge. Då Fredrik jobbade i Barkarby idag och jag inte kände för att frysa ihjäl ute i skogen tog jag ett grimmskaft och knöt fast i passagerardörren och sen i förardörren, hela vägen hem tänkte jag "hoppas inte det står en polis längs vägen".
.
När jag packat ur hemma (då gick bildörren helt plötsligt igen) och kommit in tycke jag det var lite kallt, visade sig att vi hade under 13 grader inomhus, återigen var Fredrik på annan ort och väldigt många timmar bort. När jag ändå var nere i källaren och försökte åtgärda värmepannan, med hjälp av Fredrik i mobilen, tänkte jag ta med tvätten för att hänga upp den. Men maskinen hade inte tömt sig helt på vatten så allt var genomblött och simmade runt i pöl i tvättmaskinen, så nu ligger tvätten utspridd på dusch golvet. Skit dag.
-
.
Nu sitter jag ner bäddad i soffan och ska  fika, myskväll. Både jag och Fredrik är ledig imorgon.

Att stiga upp mitt i natten

Jag vaknade av mig själv kl fyra på morgonen, eller som min pappa sa, vaknade du fyra på natten? Så jag var först på plats på jobbet, la mig i soffan en stund medan jag väntade in dom andra. Ombyggnaden gick över all förväntan, och blev mycket bättre än jag hade trott! Härligt nu när det är över, har gått och grubblat lite över hur det skulle se ut. Men det var lite segt på energin idag på jobbet vill jag lova. Så det har varit en lugn hemma kväll, Hanna våran granne kom förbi och vi har suttit och pratat häst och annat i flera timmar. Men nu står ögonen nästan i kors så nu väntar en härlig säng på mig. Min stackars Fredrik har hockey träning och kommer inte hem förrän midnatt och imorgon ska han vara i Barkarby kl sju. Själv har jag en ledig dag med på tok för mycket som ska hinnas med.
.
Kort och koncist blev det idag. Ska peppa min telefon på att ta lite bra bilder i det nya stallet sen.

Inredningsfunderingar, trä val.

Färdigmonterad och nästan på plats. Kablarna ska dras om för att passa till den nya tv-bänken. Både jag och Fredrik känner oss nöjda, fick ett riktigt fyndpris pga att förpackningen var trasig och inte säljbar, 500kr ist för ord.pris 1999kr. Som ni kanske förstår kommer tv-bänken från Jysk och är en del av den nya möbelserien Hampton. Nu är den stora frågan vilket träslag övriga möbler i köket, vardagsrums delen och finrums delen ska vara.
Förslag nr 1. Ek i vardagsrums delen och finrums delen, i köket blir det vita möbler då.
Förslag nr 2. Ek i vardagsrums delen och köket, i finrums delen blir det "antik färg"/gammal stil.
.
.
Nu blir det raka vägen till toaletten för att sen göra ett besök hos sägen. Ska vara på jobbet 05.30 imorgon.

Då min sambo inte behagar komma hem (han h...

dsc02505 (MMS)

Då min sambo inte behagar komma hem (han har haft hockeymatch) börjar jag montera våran nya tvbänk själv. Sen blir det advents mys ikväll.


Varför har jag inte ...

... köpt en fårskinnpadd tidigare? Det var varmt och skönt om rumpan när jag var ute och red nu på morgonen. Täcket passar för övrigt bra, den var normal (dvs smal) i halsöppningen, många täcken har stor halsöppning vilket gör att de glider långt bak på Tiger. Tränset/pannbandet har jag inte hunnit prova. Är ledig på tisdag så då blir det utprovning, bilder och packning inför flytten.

Vädret var alldeles lagomt idag, några minus, nått vitt som flög lite i luften (inget som störde) och helt orört underlag. Blev lite galopp plumsandes bitvis där det drevat extra mycket. Men lika glada var hästen och hunden för det. Själv kämpar jag med att "rida in" mina vinterstövlar, känns lite ovant att inte komma/känna hästen lika bra. Men att slippa frysa väger upp det 100 gånger!
.
Jobbar bara 5½h timma idag, vilket känns bra. För imorgon blir det en slitsammare dag, då ska vi bygga om en stor del av Uppsala butiken.

Globen shopping

Orkade inte berätta om min dag igår, det blev raka vägen till sängen efter att jag hämtat Fredrik. Jobbade i Barkarby igår också, sen blev det en favorit i repris, in till Sthlm efter jobbet, för att möta upp Johanna och Christian. Jag och Johanna lyckades på något sätt övertala Christian att följa med oss till mässan på Globen. Hästshopping! Vi hann gå ett varv i trängseln sen började folk avta för att gå in till showen, då kunde vi shoppa i lugn och ro. Jag kom hem med ett pannband (”silverpärlor” som glänser i regnbågsfärger), ett vintertäcke och en fårskinnpadd som ska få värma min rumpa i vinter (den fanns i vitt, svart och brunt, det blev en brun för att matcha upp resten av min utrustning). Ojoj vad man får positiva vibbar i hjärnan när man shoppar, börjar snart vara shoppaholic varning.

 

Idag har jag varit i Uppsala och jobbat, skönt med en lite kortare dag. Nu myser jag i soffan, blir snart sängen, så jag orkar upp och hinner med stallet imorgon innan jobbet. Det har fallit härligt mycket snö från himlen idag, hoppas det inte är allt för kallt imorgon, för isf bådar det för en riktigt härlig ridtur.

 

Bild 1. Fårskinnpadd till sadeln, MH ridvantar (köpta på City Gross), Shires vintertäcke
och pannband.
Bild 2. Närbild på pannbandet. Tack till Johanna som hittade och vaktade pannbandet tills jag kom dit.

Icke med något att sysselsätta sig med. Ig...

dsc02450 (MMS)

Icke med något att sysselsätta sig med. Igår blev det Globen mässan med Johanna och Christian, kom nöjd där ifrån med en påse med div saker och en väska med ett vintertäcke. Vi avrundade med en middag. Känns smått lyxigt att ha ätit middag två gånger den här veckan i Sthlm, härligt med vardagsmys.


En härligt ledig dag

Började dagen med en galopptur med Tiger på ängarna och i skogen på den nyfallna och orörda snön. Såna här gånger är det underbart att ha häst. Så det blev lite stallshopping idag. Foderhinkar, höpåsar, märkpennor, nya borstar och vinterridvantar. Blir inge bildbevis just nu då jag ska vara lite social med främmandet. Köpte även en jättefin adventsstjärna från Markslöjd till sovrummet, silver med svart mönster, lite modernare stil. Den var, trevligt nog, på rea för 109kr istället för 179kr.

 

Har ”fönstershoppat” en hel del möbler och heminredning. Man kanske ska köpa en Bingolott inför julen?


Hästshopping

Löning och shopping inför flytten. Jobbar hela tiden framöver så jag tänkte passa på idag och handla lite sånt som kommer behövas i nya stallet. Mina snälla föräldrar skickade ner mina fodertunnor, hinkar och fodermått, så det är lite mindre "tråkiga saker" jag måste köpa. Är blad annat höpåsar, morgon/kvällshink för kraftfoder, en hink med platt sida att hänga i boxen, kraftfoder och något att märka mina stallsaker med. Flickan skulle behöva ett stalltäcke så jag ska kolla efter ett sånt också. Får se om jag ska in till Globen imorgon efter jobbet, JD och CH ska nog dit, vore kul att kika bland utställarna och kanske fynda något.



Nytänkande

I år blir det lite mindre julpyntning än önskat, då det fortfarande renoveras här och där i huset, och att pengarna som blir över går till renovering och möbler. Får vara snabb på mellandagsrean och fynda lite. Ska upp ett par julgardiner i köket, men först behöver jag en gardinstång där, men än är det inte 1a advent så jag hinner kanske. Får ta fram det jag behöver ha uppsatt och flirta lite med Fredrik.

 

 

Ängeln fick jag för flera år sedan av farmor. Kyrkan köpte jag på BOOM i Sundsvall. Ljuslyktorna (egentligen glöggmuggar) är från Rörstrand.

 

 

Ljusstakarna kommer från Indiska. Tomtarna kommer från Jysk.

 

 

Vet inte var någonting på de här bilderna är ifrån. Eller förresten, ljuslyktorna i fönstret kommer från Jysk.

 

Någonting nytt på julfronten (för min del) är de färdiga julkalendrarna man kan köpa. Jag tycker det är roligt och inspirerande med nytänkande, att saker och ting fortsätter utvecklas, särskilt saker man själv inte ägnat en tanke på att de kan utvecklas. Lite synd är det att vi människor mer och mer köper oss ur ”saker vi måste göra”. Vi byter inte våra däck själva, har hushållstjänster, beställer hem matkassar med färdiga menyer. Jag undrar, vad gör människor med all tid de får över? Varför ser man ner på att göra vardagssaker. En sambo som kommer in och vill ha beröm för sin insats med bilfixandet, det roliga i att träffa på bekanta när man är ute och handlar, planera middag med vänner istället för att äta själv, lyssna på sin favorit musik på hög volym medans man dansar runt och städar hemmet. Det blir vad man gör det till.

 

 

Färdiga adventskalendrar från Citygross.

 

Efter en fantastiskt rolig och effektiv dag på jobbet mötte jag upp Charlotta i Sthlm C. Vi gick ut och åt, Cosmopolitan som fördrink, vitlöksbröd och plankstek. Njöt av att bara få va, sitta inne medan snön yrde utanför och ha trevligt sällskap. Vi avrundade kvällen på ett fik med en varmkopp choklad och fikabröd. Nu sitter jag hemma med lite sällskap, Johanna och Christian är här.


Ny utrustning till mig och hästen

Vad lediga dagar går fort, en bidragande faktor är nog det här mörkret som kommer fort på eftermiddagarna. Det blev en välbehövlig sovmorgon idag, innan det var dags att ta tag i högen som växt fram i hallen med diverse saker, nu är allting åter på sin plats. Blev som vanligt storstädning, vårt främmande kommer imorgon kväll (istället för torsdag lunch). När jag ändå var i farten plockade jag fram lite julsaker, hade tänkte göra det på torsdag egentligen (jobbar fredag och framåt) men det är trevligare att vara social med vännerna då. Var väldigt spännande att plocka fram allt, mycket saker som jag glömt bort att jag har, de har inte blivit uppackade på flera år då jag har flyttat runt mycket.

 

Om någon är intresserad har vi lite rum över och jag behöver en förste hästmotionerare *suck*. Hon var mer vild än tam idag. Red förbi ett hus där de höll på att lägga om taket på en stor lada, inga större konstigheter. Men när vi passerat huset och vinden gör att plasten blåste/slog mot taket så kunde man tro att det var världens undergång. Full fart framåt på asfaltvägen, fick snabbt ”stopp” på henne, men då blev det studsande steg i sidledes eller backandes mot dikena, till råga på allt kom det en bil framifrån och en bakifrån. Lyckades rida förbi den mötande bilen och svänga in på en avfart. Höll mig resten av ridturen i skogen och försökte trava i joggingtempo. Tror hon har blivit brunstig, gick och skrek mest hela ridturen *suck igen*. Jag vet att jag har sagt det förut, men guuud så skönt det ska bli med ridhus, kunna rida lite trotts att det hunnit bli mörkt innan man är hemma från jobbet.

 

Ett plus är mina underbara ridstövlar, dom värmde härligt på benen. Nu är det bara en rumpvärmare som behövs.

 

 

Den svarta tröjan jag köpte på Hööks, för halva rea priset dvs 120kr. Hade tidigare en fleecetröja med luva, men det blev lite stryp varning när man vill stänga igen jackan helt.

 


Dagens klädval. MH vinterridstövlar, Whitaker ridbyxor, MH vinterjacka, svart tröja Hööks, mössan är nog min systers gamla.

 

 

Det jag föll för hos ridstövlarna är dragkedjan som går lite på utsidan, då jag annars har svårt att få ner min fot, för hög vrist kanske? Såg ett par Catago ridstövlar med samma typ av dragkedja, dom blir mina för den nätta summan på 2.700kr. Hoppas jag varit snäll i år, annars är ju inte födelsedagen allt för långt bort efter jul ;P

 

 

Lite bling bling i tillvaron gör att man drar på smilebanden, nosgrimman (och pannbandet som följde med) är av lack. Kul med något nytt.

 

Har inte blivit något husfixandes (mer än städning). Fredrik har/är med näsan i Volvon, vore skönt om vi kunde ha den när vi ska till Barkarby. Sen blev det ett besök hos Bildemo, så nu har jag inge pyspunka längre. Hoppas alla dessa bilproblem ger sig snart, nu avlöser de bara varandra.


Lilla julafton efter helgen

Visst är det mycket roligare att shoppa i en annan stad? Det kändes lite som julafton när vi åkte hem, fick även den känslan nu när jag packade upp efter resan.

 

Mitt emot Birsta köpcentrum finns en till galleria, där inne ligger en inredningsbutik som jag alltid brukar göra ett besök hos, nu har dom utförsäljning, de ska flytta till en ny lokal på Birsta området. Där köpte jag två ”kyrkor” och en mjölkkossa. En kyrka till oss och en till våra grannar som var hundvakt, en mjölkkossa har jag alltid vela haft och denna gick lös för endast 25kr.

 

Fyndade även inne i Sundsvall city, Stenstaden. Där hade Cubus öppningserbjudande, 30% rabatt på hela butiken, köpte mig en jul t-shirt. Så jag har något att ha på mig nu när det snart är dags för julpyntning.

 

 

Shoppade även lite häst saker, men de bilderna får ni imorgon när jag provat sakerna.

 

Vi/jag hade några riktigt härliga dagar i Sundsvall, massor med god mat hos farmor och farfar, en innebandy match som slutade med att jag låg helt utmattad på backen (försökte hävda att man inte får tacklas i innebandy med det struntade killarna i), flottig middag i form av pizza, massor med musik och spel. Vi var i säng kl tre på söndagsmorgonen. Och idag steg jag upp kl fyra på morgonen. Snacka om att vrida tillbaka dygnet!

 

Imorgon är både jag och Fredrik lediga, han ska fixa med Volvon, var nära att vi inte tog oss hem i helgen, bilen tappade all kraft och skakade. Jag ska till stallet och prova de nya sakerna ^^. Sen ska vi piska på oss själva lite, taket och väggarn på övervåningen är spacklade, ska slipa och se om det behövs spackla något mer eller om vi kan börja måla.

 


Efter en snabb men givande shopping vända,...

dsc02386 (MMS)

Efter en snabb men givande shopping vända, en innebandy match som slutade med att jag låg på backen, avkoppling i bastun i killarnas omklädningsrum, sitter vi nu här. Mätta, belåtna och glada. Nu blir det rock n roll, med inslag av allsång.


Sitter norr om Glada Huddik på tåget och l...

folder (MMS)

Sitter norr om Glada Huddik på tåget och lyssnar på Nickelback. Köpte med mig en liten julmust och lussekatt. Och bara njuter av tillvaron, älskar att lyssna på musik, luta mig tillbaka och bara följa med. Självklart ser jag väldigt mycket fram emot de närmaste dagarna. Även börjat längta till nästa vecka, då kommer Charlotta ner till Sthlm och en träff ska planeras in!


Inte så smart

Nu när jag kom hem tog jag med Icke ut undertiden jag pratade i telefon med min syster, sparkade på lite snökucklor som Icke glatt sprang efter. Men så sparkade jag på en som inte lossnade, aj aj aj på mina tår!

 

En stor fördel med vintern är att mina ljuslyktor och ljusstakar används flitigt här hemma. Fredrik brukar reta mig lite för det, ett år har fyra årstider, men jag har inredning och ljuslyktor för det dubbla! Men vem håller inte med om att det är mysigt med tända ljus som fladdrar, värmer och höjer mysfaktorn under det annars kalla, stela och ruggiga vinterhalvåret?

 

Nr 1. Grön metallic ljusstakar från Indiska.
Nr 2 & 3. Vet ej vart de kommer ifrån, fick de i present för flera år sedan.
Nr 4. Årets rea på Indiska, köp 2 betala för 1. Har 4 st, 2 på vardera sida om v.rums dörren.
Nr 5. Självklart är även dessa från Indiska.

Frusen om rumpan

Sitter hemma och försöker få värme i kroppen efter dagens ridtur, dags att leta fram steget varmare vinterkläder och det är hög tid att köpa vinterstövlar att ha i stallet och ett sadelskydd i fårskinn vore inte helt fel att ha när man rider, utgifter utgifter utgifter. Det blev en lugn ridtur då underlaget inte är det bästa för tillfället, längtar till stallflytten då man kan rida igenom hästen i ridhuset när det blir såna här perioder med isiga vägar. Funderar lite på om jag skulle låta Tiger ha lite vintervila, men den iden blev inte långvarig. Idag när vi kom in i skogen och snön låg jämt över vägen passade jag på att trava lite. Icke hamnade som vanligt på efterkälke (alltid någon fläck på vägen som måste inspekteras med nosen) när hon sen sprang om oss hoppar Tiger upp i luften och slå lite ut med bakbenen. Så det blir ingen vintervila än för min lilla knasfröken.

 

Jobbar i Uppsala idag, vilket känns riktigt skönt, plus att det är en kortdag. Sen ikväll blir det kvällsfika med tjejerna och toalett inspektion hos Sara. Har förresten bokat tåget nu till Sundsvall, åker direkt efter jobbet imorgon och är framme vi tio tiden. För mig är det alltid något speciellt med att åka till Sundsvall, går som inte att förklara.

 

Just nu önskar jag att det stod ett fat med lussekatter framför mig och ett glas med julmust, vi närmar oss en av de bästa tiderna på året och jag har inte förstått det riktigt, mycket annat som tänkt på för tillfället. Men första advent närmar sig med gigantiska steg, har mina julkartonger här nere så det ska nog gå att få lite julstämning här i huset.

 

Förlåt att det bara är en massa text just nu, har kommit av mig lite i mitt fotande, plus att alla bilder är borta från datorn. Ska ta mig tid att vara lite datanörd nån dag och stoppa allt på rätt ställe i datorn igen.


Växlande väder

En himmel som öppnat sig med ösregn som övergick till stora snöflingor som sakta dalade ner mot marken. Regnet var dock snart tillbaka och smattrade på rutorna, men snön ville inte känna sig besegrad och ligger nu som en matta på marken. Vilket väder det varit idag.

Har tillbringat större av dagen inomhus, tänkt på min stackars Fredrik som varit ute och klättrat på hustak idag, tur att han är varmblodig till skillnad från mig. Har passat på att knåpa på en ny header till bloggen. Men som vanligt vill inte Photoshop som jag så det blir att jobba vidare med den vid ett senare tillfälle. För nu är det dags att sova. Ska till Barkarby imorgon.

Ledig dag är som vanligt en städdag

Nu känner jag mig utvilad och ”på hugget”. Dessvärre är vädergudarna emot mig och har öppnat himlen för en massa regn, all min fina snö är på väg bort. Var iaf igår och satte på Tiger broddar med hjälp av Fredrik (2/hov) så utifall att kylan slår till har hon lite fäste tills hovslagaren kommer.

 

Igår kväll gjorde jag och Fredrik studiebesök i en lastbil, har alltid funderat hur det ser ut inne i en sådan. Dom har bland annat en kaffebryggare monterad på panelen vid passagerarsätet, kylskåp, micro, tv m.m. Man sitter riiiktigt högt upp. Det var CH från Sundsvall passade på att sova över här, han ska ner mot Linköping och jobba, innan det blir snabba ryck hem till Sundsvall för lite festligheter till helgen.

 

Planen för dagen:

 

Tvätta – har redan startat första maskinen.

Plocka undan – har tömt en tvättpåse, rensat köket, gått ut med soporna.

Dammtorka – ska påbörjas efter ”lunchen”.

Dammsuga – funderar på att köpa en sån där liten robot som åker runt och dammsugar när man inte är hemma, jisses vad med päls Icke löser nu!

Slipa – dörröppningen till vardagsrummet.

Måla – dörröppningen och fyra lister Fredrik köpte igår.

Stallet – ska in i det sista vänta på att himlens vattenkran stängs av, annars blir det nog bara en pysseldag i stallet.


Polisförhör idag

Luften har gått ur mig. ”Råkade” dessutom komma över två timmar för tidigt till jobbet idag. Trodde att jag började klockan nio, skulle skjutsa Fredrik till hockey matchen halv åtta (eller rättare sagt bussen för dom hade hockeymatch på Åland idag), tänkte att jag lika gärna kunde åka till jobbet då, har endel att jobba ikapp med i Uppsala. När jag var där såg jag att jag inte skulle börja förrän klockan tio. Nåväl, haft en spännande dag på jobbet. Jag tog en snattare, första gången, så jag fick sitta i polisförhör en stund idag. Får hoppas att han inte nekar och man måste åka iväg och vittna, en av mina kollegor fick åka iväg och vittna förra vintern. Så onödigt när det var självklart att den var skyldig, där försvann en hel del pengar för skattebetalare för att nån människa inte kan ta ansvar för sina felaktiga handlingar. Utvisning? En liten parentes, visst är det något med män i uniformer ;P

 

Nu ligger jag i soffan med en projektor som jag inte förstår mig på, en hund som vill ut till snön.. igen. Och framför allt utan en sambo som ordnar lördagsmys. Längtar tills på måndag då jag är ledig. Ska bli skönt med en tre dagars jobb nästa vecka. Som kommer avslutas i Sundsvall.


Problem med tidsangivelser

Skrev i ett tidigare inlägg om pizzerian där vi brukar hämta pizza, där tar maten 12-10 minuter att bli klar. Fredrik var in till Arbetsförmedlingen idag, ett litet sidospår först. De frågade hur det gick med jobbsökandet och han svarade att han har fixat en praktikplats som han börjat på, som efter max en månad ska leda till jobb (han ska praktisera under upplärningsperioden) i och med att han var tvungen att gå på mötet missar han en dag för att snabbare kunna gå över till anställning. Arbetsförmedlaren bad om ursäkt, det hade tydligen blivit något missförstånd då han inte alls skulle behöva vara där då han hade praktikplats, som tidigare bevisat behöver man inte vara läskunnig för att jobba på Arbetsförmedlingen. Åter till det jag främst tänkte på. Hon på Arbetsförmedlingen berättade att de har öppet hus onsdagar då olika företag finns på plats mellan kl 13-4. Fredrik tänkte tyst för sig själv ”har dom börjat jobba natt?”.

 

Det blev jobb i Barkarby idag, börjat spaca om prydnadsavdelningen (39:an), ska jobba där torsdag och fredag också, i helgen blir det däremot Uppsala. När jag kom hem hade snällaste Fredrik varit ute och skottat undan lite vid huset. Och höll på att grovspackla taket i vardagsrummet på övervåningen som blivit upphöjt, själv tog jag finspacklet och fixade bort diverse skruvhål i väggarna. Skönt att pyssla lite med huset. Vi hann klart lagom till vårat nya favorit program ”Arga snickaren”, det bäst hus fixarprogram jag sett på länge, otroligt lärorikt, för oss iaf.


Mamie påslakanset från Jysk

Hade som sagt inte ro att sitta hemma och göra ingenting. Självklart borde jag egentligen stannat hemma med tanke på väderförhållandena. Första anhalt blev Byggmax, måste se till så Fredrik har nått att göra hemma imorgon ;) köpte grovspackel, elementpensel, brickor till ytterdörren (så den kommer upp en bit) och tätningslister till ytterdörren. Sen blev det Biltema och införskaffande av en snöskyffel att ha på bron, det drar lätt in snö på bron då vi inte har något staket där än. Gick sen över till Jula och köpte en whiteboard tavla som jag tänkte ha på boxen i det nya stallet. Som sista anhalt blev det Jysk, det är extrapris, 175kr ist för 299kr, på ett påslakanset som jag spanat in, den matchar perfekt med våran sovrumslampan från Indiska, kommer bli super snyggt!

 

 

Fredrik hade precis kommit hem när jag kom hem, släppte ut Icke i snön (som nu hunnit bli en del) hon gjorde sina kaninhopp i snön och tyckte Fredrik har jätte rolig som kastade snö på henne med skyffeln. Knäpp hund.

 

IDAG

Igår när jag var ute och red tänkte jag "vilken tur jag har med vädret mina lediga dagar, bäst att jag inte säger det högt för då lär det blir dåligt väder imorgon när jag är ledig". Det räckte tydligen bara med att tänka tanken.

 

IGÅR


Nu kommer första snön i Uppsala

Nu blåser den första snön in över Uppsala. När jag svängde in mot stallet efter ridturen började det flyga något i luften, jag hann rida ut innan det här snö-blåst-eländet drog in. Skönt. Hade en privat sko modevisning i stallet, först gympaskorna jag kom dit i, byte till stövlar för att kunna ta in Tiger, byte till ridskor inför ridturen, bytte till stövlar igen för att gå ut till hagen med Tiger och sist bytte jag till gympaskorna som jag åker dit och hem i. Jag mötte upp våran granne Hanna i nya stallet och fick mig en rundvandring i dagsljus. Längtar tills jag får flytta dit! Är diverse hinkar, foder, påsar och andra nödvändiga stallsaker som måste införskaffas. Kan man önska sig julklappar redan nu? Lindas dotter Tindra utbrast när hon fick se snön idag ”Nu är det julafton”.

 

Jag tycker det är mysigt med snö, men måste den komma in vågrätt? Tycker om när snön faller sakta ner från himlen. Funderar på att bege mig in till stan för att införskaffa lite vintersaker, frös i mina fleece vantar när jag var ute och red.

 

 

Utsikten från vårat vardagsrums fönster idag.

 

Gunghästen fick jag som inflyttningspresent av mina föräldrar. Den är köpte på en liten inredningsbutik i Sundsvall.


Än så länge inget snökaos utanför fönstren, men ska för säkerhets skull bege mig till stallet innan lunch, lite små pyssel att göra hemma först. Känns fortfarande väldigt konstigt att vi har avverkat 1/3 del av november och det har inte fallit en endaste snöflinga!? Men det är skönt att fortfarande ha bra ridunderlag utomhus, hoppas det håller i sig tills jag flyttat till grannarna, då kan man kila in i ridhuset om vädergudarna bestämt sig för att vara på dåligt humör.

 

Igår kväll blev det konstaterat, jag har en av världens snällaste pojkvänner. I natt när han kom hem från sin hockeyträning bytte han däck på min bil, så jag inte ska bli fast hemma idag. ♥


Ryggproblem igen

Har just kommit hem och sitter i soffan och funderar om jag ska orka vara vaken tills Fredrik kommer hem så jag kan få bli god natt omstoppad. Varit hos Hannah och Per för inspektion, var inte alls så hemsk lägenhet som dom beskrivit. Dom har alltså gjort ett för j*vla bra jobb med att fräscha upp lägenheten och ge den deras egna touch. Dom hyr en två i andra hand som tidigare var inredd från golv till tak med massvis av små änglar, gamla sunkiga möbler och stora fula växter.

 

Har fått lite problem idag. Min rygg/ryggslut/svank eller vad delen heter har börjat göra ont igen. Man känner att det är något som ligger på lur, det är ingen smärta utan mer bara en aning, och helt plötsligt kan jag inte gå för det gör så fruktansvärt ont. Känns som en ”kula” på höger sida om svanken som strålar smärta upp längs ryggen och ner längs höger ben. Råkat ut för den känslan några gånger idag. Känns inge vidare. Ska ringa till naprapaten jag var till förra gången och höra om han har någon tid snarast. Jag som hoppades på att ryggen skulle bli bra nu när vi sover i en riktig säng och ingen stenhård bäddsoffa. Suck.


Sto eller valack?

Ibland förstår jag helt och hållet de som skaffar valacker istället för ston som är ombytliga från dag till dag. Idag hade vi en riktig stoig dag. Tripp, tripp, tripp på tårna, nosen högt upp i skyn och snabba steg framåt. Att vi i fredags passerade hagarna med får verkar Tiger helt ha glömt, nu såg tydligen fåren ut som något som skulle hoppa på henne vilken sekund som helst. Så på hemvägen hade jag en svettig häst trotts att vi inte ”ridit ordentligt” utan mest bara försökt trava rak fram och att hovarna skulle vila på marken nån sekund.

 

Annars har som vanligt dammsugaren fått gå ett varv hemma, försöker påminna om hur mysigt det är att ha hund, lite svårt vissa stunder just nu att se glädjen i det. Jag kan med stolthet berätta att jag för första gången startat tvättmaskinen här i huset, är nu inne på den andra maskinen, imponerande! Var förbi affären när jag varit i stallet, handlade lite småsaker, pantade och gick iväg med återvinningen. Diskmaskinen är fylld, kylskåpet rensat och sängen ren bäddad. Tråkigt att vara hemma själv. Ska på lägenhetsvisning hos Hannah ikväll, så vad passar bättra än att slå död på några timmar inne på stan innan dess.


Personalfesten i bilder

Då är återigen en härlig personalfest över. Vi var även i år i Linköping på Cloetta Center, men i år bodde vi på Scandic City, ett riktigt fint hotell! Och årets tema var ROCK ´n ROLL.

 

När jag gjorde mig i ordning var det nästan en deja vu upplevelse. Personen som tittade tillbaka på mig i spegeln var jag, men jag för flera år sedan.

 

 

T-shirt: HM

Skor: Vagabond

Skjorta: Carlings

Strumpbyxor: Åhlens

Shorts: Avklippta jobbyxor

Halsband, skärp och örhängen: Lindex

 

Vi började med välkomstdrink och lite mingel innan middagen serverades. Det var en tre rätters middag /buffé och undertiden hölls det prisutdelning och musik som Dregen DJade över. Sen hittade Fredrik och Robin gitarrer som de snabbt la beslag på. Parkbänken på rökrutan förvandlades till en scen och det blev allsång. Några härliga kommentarer under kvällen:

”Är ni inhyrda för att spela här?”

”Nej ni får inte gå in nu, vi ska ut och röka och lyssna på er”

 

Senare på kvällen tog jag med mig gitarren och fick den signerad av Dregen! Så nu är jag lika ivrig över att få musikrummet i ordning gjort så den får sin plats på väggen.

 

Stänket i gitarren (och på strängarna) är Fredriks blod, han spelade tills han började blöda på fingrarna, och fortsatte spela.

 

Så jag inte glömmer det till nästa år:

1. Fredrik ska få ta med sig sin egna gitarr, och glöm för guds skull inte plektrumet!

2. Tofflor som fötterna kan gå i dagen efter.

3. Balsam. Om man tonat håret samma dag blir håret rätt statiskt, och det blir strävt av allt hårsprej.


Årets DJ är Dregen! Nu är middan serverad....

dsc02272 (MMS)

Årets DJ är Dregen! Nu är middan serverad. Kyckling, lax, potatisgratäng, pastasallad, grönsallad, div såser, mozzarella m.m. Gott är det!


Cloetta Center nästa!

dsc02197 (MMS)

Cloetta Center nästa!


Snart så

Nu är håret tonat mörkt, allting förhoppningsvis packat och huset har blivit städat för en sista gång. Nu ska vi bara åka förbi Sara och lämna en nyckel till huset. Möta upp Linda Och Nisse på jobbet. Linköping nästa.

Det blir nog ett helt nytt träns till Tiger, lika bra när man ändå måste köpa nya tyglar, eller hur? Det är väl en bra logik, för att få shoppa :P

Börja laga mat själv?

Har bestämt vilka kläder det blir inför Linköping imorgon, blev en snabb modevisning för Fredrik. Det blev fram med saxen och klippte av ett av par av mina gamla jobbyxor som fått hål på knäna.

 

Vi har fått en gäst till vårat fredagsmys, grannen Victor stannade kvar efter att han och Fredrik lekt klart med volvon. Har som vanligt ett fantastiskt matbord, hips vips är det fyllt med mat. Något ännu mer fantastiskt är mina matlådor. När jag kommer hem efter jobbet lägger jag bara upp dagens uppätna matlåda på diskbänken. Och morgonen efter hämtar jag den diskad och påfylld i kylskåpet. Häftigt! Lite orolig hur jag ska klara mig när Fredrik börjar jobba, han tar hand om mig så bra.

 

Peppad som tusan inför morgondagen/kvällen/natten!


Titt till grannarna

Bilden är tagen när jag står på våran bro. Alla byggnader till vänster är stallbyggnader.

Tre stall, stora lador för hö och strö förvaring, ridhuset ligger bakom stallen.

 

Jag hann till stallet idag innan Tiger hunnit rulla sig. Blev en långtur idag då det fina vädret kommit hit. Icke tyckte att vi var lite seg i början, så hon hoppade över diket ut på vägen (jag red på vägen och Icke sprang på ängen) sprang mot Tiger och gjorde ett ”bus ut fall” mot Tiger. Kan meddela att Tiger inte var sugen på att leka med Icke. Kände att jag behövde lite motion så jag promenerade sista biten hem, och tur var det. För helt plötsligt gick tygeln av?! Gissa om jag är glad att det inte hände i galoppen.

 

 

Nu är det storstädning på gång. Vi får hundvakt imorgon av snälla Sara, men då hon är allergisk mot hund och diverse andra saker ska vi försöka få bort en hel del hundhår och annat damm så vistelsen här inte blir allt för jobbig för henne. Har gjort en liten städpaus nu för fredrik och grannen är ute och drar nya elkablar i volvon.


06.00?

Vaknade och njöt av att det är klarblå himmel och strålande sol, perfekt stalläder. Jag tittade på klockan som visade 06.00 (trodde jag), tänkte att det är väl ovanligt ljust ute för att klockan bara ska va sex. Jag låg kvar i 45 minuter tills jag försökte smyga upp, men då vi har gamla trägolv är det inte så lätt att smyga, golvet knakade till och Fredrik vaknade. Han frågade vad jag trodde klockan var. Kvart i sju svarade jag. Det är den inte, fick jag som svar. Han hade ställt tillbaka min klocka två timmar i hopp om att jag snällt skulle ligga kvar i sängen om jag vakat allt för tidigt så vi kunde ha extra lång sovmorgon. Låg kvar en liten stund till men gav upp. Det är ju en ny dag med massor av saker att göra.

 

 

Här kommer bilden på Icke som vilar med sin boll, efter att hon jagat runt och lekt med den på golvet som en katt.


Nu är det bestämt!

Nu är vintern räddad! Den har iofs inte ens börjat här i Uppsala, känns konstigt att vi är inne i november och det har inte fallit en endaste snöflinga hittills. Jag har sagt upp min stallplats (från 1a december), nu ska jag och Flickan flytta till stallet bredvid oss, ska ta ett kort imorgon så ni får se hur nära det är. Det var min snälla granne som övertalade mig att flytta dit nu, hon har båda sina hästar i det stallet, det kommer bli riktigt kul med en stallkompis igen, det har varit rätt tråkigt ute i stallet sen Felicia lämnade bort Chera-Lie. Det stora pluset med det nya stallet är att dom har ridhus! Super lyxigt inför vintern.

 

Var som sagt i Barkarby idag, fortsatte spaca om hemtextilavdelningen, kommer bli ordning och reda där tillslut med. Känns skönt när man varit riktigt effektiv på jobbet och fått någonting gjort. Det blev raka spåret till stallet efter att jag hämtat upp min bil. Då det hunnit bli så sent/mörkt blev det ett barbackapass på banan, lika bra att passa på att smutsa ner stallkläderna då dom ska tvättas imorgon.

 

Jag kommer nog bli en hopplös förälder. Då jag vet hur besviken Icke blir när hon inte får följa med till stallet, köpte jag en boll till henne idag. Hittade en sån där boll som jag skrivit om tidigare (rep som är hårt ihop snurrat till en boll) i Barkarby, dom hade kvar en!

 

Har försökt ladda upp en bild på Icke och bollen typ 10 ggr nu, ger upp!

 

Fredrik gav också upp, med att försöka vara social med mig :P Han tycker jag skriver segt, så han åkte till pizzerian för att hämta hem lite mat istället. Dom skulle vara klara på 12-10 minuter! Haha!


Lite lugnare inför helgen

Som vanligt hann det bli mörkt igår när jag var ut och red, så det blev en lugnare ridtur. När jag kommit hem var grannen förbi och tog med Fredrik på en löparrunda, medans jag smidde planer. Har jobbat vidare på den idag och imorgon blir förhoppningsvis de sista trådarna ihop knutna.

 

Var, återigen, på Gränby efter jobbet. Ångesten inför helgen har släppt lite, ska bara sätta på mig det jag köpt och se om det passar ihop. Ska bli skönt med lite miljöombyte, för att inte tala om hotellfrukost!

 

För mycket tankar i huvudet för att få ner de på print ikväll. Det blir en dusch och sänglänge istället. Barkarby imorgon!


För tidigt

Sa till Fredrik imorse ”Nu ska jag stiga upp”. ”Nu skämtar du!” svarade han, ”Nej, min väckarklocka har ringt”. 05.50 ringde min klocka, har tillbringat hela dagen i Barkarby, slutade 20.30. Har knappt varit still något idag, hela tiden haft något projekt igen eller bara gått och städat, städat, städat. Var hemma i huset vid halv tio. Nu har jag avnjutit en tallrik lassange, snälla Fredrik har gjort två ugnsformar med lassange.

 

Känner mig riktigt slut nu, som att jag varit ute och vandrat. Blir skönt med en kortdag imorgon i Uppsala. Så jag hinner med stallet i någorlunda dagsljus.


RSS 2.0