Markarbete

Var trött igår och hade mycket i huvudet så det blev ingen uppdatering efter hoppningen.

Men den kommer nu istället!

 

Det var första lektionen för säsongen så vi hade markarbete och sits/balansträning. Värmde upp med att rida med tyglarna i en hand på volt och fokuserade på sitsen, sitt ned två stå upp ett och tvärtom. Sen red vi på en åtta i trav (galoppbommarna var travbommar då). Vi avslutade med galoppera på volt över den låga studsen. Mycket gymnastik för hästarna som tog ut sin rätt i slutet av passet, jobbigt att lyfta på fötterna.

 

 


Till hästen

Nu när vi börjar se ut som ett riktigt dressyr ekipage när vi rider behöver vi klä oss som ett också. Ett par vita dressyrskydd står högst uppe på min önskelista! Även ett par hoppskydd drömmer jag om, men har inte hittat/bestämt mig för de rätta än.

 

Hööks 779kr

 

Då grimman har fått gå i graven ”behöver” jag köpa en ny, funderar på en svart lädergrimma, dock har jag inte hittat någon snygg, alla snygga lädergrimmor är bruna.

 

Självklart måste något schabrak väljas ut. Ett blå/gult är ju aldrig fel, ser stilrent och klassiskt ut, kan bara inte bestämma mig om det passar bättre som hopp eller dressyr schabrak. Något jag inte tycker om är schabrak med vit undersida så att minsta smuts/svettfläck syns och att sidan är i lite ”luddigt/mjukt” material som gör att hästhåret fastnar, jobbigt när de ska tvättas.

 

Kommer nästan se ut som byns ridande polis ;)

 

Schabrak 329kr finns i allround och dressyr.

Finns även matchande luva.

 

Hade hoppats på något snyggt fleecetäcke, men man kan inte ha tur alla säsonger att det är ens favoritfärger som gäller i modevärlden.

 

Något jag har svårt att välja ut är en favorit på tränsen, är så himla många fina i år! Det är också något jag ”behöver”, ett hoppträns. Men det är samma sak som med hoppskydden, har inte hittat/bestämt mig för det perfekta än. 


PUST efter dagens dressyrpass

Det var inte mycket energi kvar i kropparna efter dressyrpasset ikväll, men tydligen gjorde vi båda två ett bra jobb. Det är skönt men framförallt bra att ha någon som tänjer på ens gränser och ork. Var lite trött när vi åkte hem från jobbet, men väl på hästryggen njöt jag, så mycket man nu kan göra det när man känner att kroppen inte orkar mycket mer.

 

Annars hade jag en bra dag på jobbet, blev så glad när någon äntligen lyssnade på mig och åtgärdade ett problem vi haft sen vi öppnade. Tack till den där ute som gjorde som jag önskade, du gjorde min dag!

 

Lusigt hur ridhusväggen blev på bilden, hela väggen ser egentligen ut som längst ut till höger i bild. Men det är lite mellanrum mellan plankorna, så i rätt vinkel ser det ut som det bara är smala pinnar istället.

 

Juni 2012

 

Kvällssvammel

När jag blir stor ska jag ha en stooor tvättmaskin. Nu tvättar jag två schabrak per kväll.

En torktumlare ska jag också ha.

 

Dagens bäst: Att jobba med min kollega som sprider positiv energi.

Kvällen bästa: Hittade några lussekatter i frysen. Tur att de bara ”finns” en gång per år.

 

Som en gammal kollega till mig skrev  ”Har en känsla av att detta kommer bli en super vecka...

Vet att den börjar och slutar på topp” Min vecka kommer även att toppas på mitten. 

Dressyträning, hoppträning och ledig helg.


Till mig

Var bara tre saker som lockade mig till riktig köplust för ryttare, har iofs unnat mig flera nya tröjor och även ridhandskar, så jag har inget jättesug just nu efter nya ridkläder. Fast en snygg vårjacka vore inte fel, men såg ingen vid första anblick som föll mig pladask i smaken. Mycket utan kläderna är snygga, pga att jag har mest blått/brunt/lila och inte blått/vitt/rött är det lite svårmatchat.
 
 
 
 
Ridbyxa helskodd Atlanta CWR 579kr
Ridhjälm Swarovski LAMI-CELL 1.495kr
T-shirt HV Polo Gitana 499kr
Hööks har just nu -25%rabatt på allt från HV Polo
 
 
Tycker att jeansridbyxor är snyggt, ser vardag snyggt/avslappnat ut. Har bara svårt att bestämma mig om dessa skulle passa till tröjorna/kläderna jag har nu?
 
Ridhjälmen från LAMI-CELL har jag klämt på någon gång, fast den får man nog bara unna sig om man ska visa upp sig på tävlingar, inte harva runt hemma i sin ensamhet i den.
 
En t-shirt från HV Polo känns nästan som ett måste i en stallgarderob.
 

Värma upp en frusen kropp för andra gången

Trotsade kylan idag med och trimmade lite i ridhuset, har nämligen bokat in mig på dressyrträning på måndag igen, blev så jäkla peppad efter förra! Nackdelen med kylan är att den verkar påverka hästen mer än mig, pigg pigg pigg. Men i slutet var det avslappnat och lätt i handen, dock inte lika fin som i måndags, men med några träningar till så ska vi nog kunna själv också.

 

Christalle är verkligen inget fotomodellsämne. Att stå still, med huvudet inte släpandes i backen och öronen framåt var visst för mycket begärt. Hade tänkt försöka mig på en bild på bling bling pannbandet, men får försöka vidare någon annan gång.

 

 


Morgonens utsikt på väg till jobbet

 

Denna korta dag har varit mer innehållsrik än gårdagen, nog för att jag föredrar gårdagen bättre. Vi tog oss halvvägs till jobbet innan Fredrik utbrister -Helvete! Jag tänkte, blir vi stoppade av en polis? Men temperaturmätaren var i taket.

 

Vi blev ståendes nästan två timmar, skönt att det fanns en filt i bilen, sen fick Fredrik ordning på det, men vi chansade inte utan körde till verkstaden. Troligtvis var det något som frusit ihop mellan expansionskärlet och motorn. Det har varit kallt ett tag nu och idag var inget undantag, var som vanligt vid -20°.

 


Ännu en dag

Lite smått idé torka i huvudet just nu. Dagen har varit innehållsrik men rätt ointressant. Sovmorgon, lunch på IKEA, uteritt i kallt men vackert vinterlandskap, väldigt god middag med levande ljus, kvällsjour i stallet och nu sitter jag här. Är ni lässugna kan jag rekommendera nya Hööks katalogen som finns på deras hemsida, där kommer jag att tillbringa slutet av kvällen, Fredrik är som vanligt duktig och är på hockeyträning.

 

Ni fick bara se hörnet på ”nya” soffa när jag visade de nya textilierna. Här kommer en helhetsbild.

 

 

Min hörna / Fredriks hörna

 


Snart förbud att rea shoppa

Lever fortfarande lite på det härliga dressyrpasset i måndag, toppade det idag med en härlig ridtur i grusgropen med galopp i snön. Christalle njöt nog inte riktigt lika mycket som jag gjorde, hon tyckte det var lite jobbigt. Men ska vi få upp orken så måste man springa i snön och inte i skoterspåret, även lite taskigt att göra skoterspåren knöliga.

 

För att berömma mig själv köpte jag en tröja på Hööks, de har halva reapriset i butikerna, från 329kr till 82kr! Blev ännu en lila tröja. Tror jag får börja rida förbi hemma innan jag rider iväg så Fredrik får ta lite outfit bilder, fast just nu ser jag ut som ett fluffigt gossedjur som man spänt fast på hästens rygg. Känns även lite meningslöst att använda de nya schabraken då de ändå täcks av skrittäcket.

 

Bilder på den nya tröjan, tog även en bild på den lila tröjan jag köpte förra gången.

 

CRW Akira Sweatshirt

 

 

 

 


Kaos och perfektion

Det var tur att vi tog oss i kragen och klippte C igår, var behövligt inför ett dressyrpass som det jag just har varit med om. Men klippningen krävde död åt två uppspänningslinor, en karbinhake och grimman. Från att inte ha brytt sig om att bli klippt till panik, konstigt nog var det inte maskinen hon var rädd för, för det gick bra att klippa, hon verkade mer fokuserad på kabeln.

Så vi får väl kabeltränas i veckan.

 

Åter till det roliga dressyrpasset för tränaren, idag hittade jag ytterligare en knapp att trycka på, och vilken skillnad det lilla trycket gjorde för helheten! Som vanligt glömde jag pengarna hemma så Fredrik fick komma med dem. Han fick snällt stå och titta på för jag var i full färd med att rida och hade inte tid att ta emot pengarna. Efteråt frågade jag honom.

 

”Hur såg det ut, jamena det var ju ändå ett tag sen du såg oss”.

”Det såg ut som att hon gav upp, om jag bara slappnar av så ger hon sig kanske snart”.

 

Kände mig inte nöjd med det omdömmet för jag tyckte det kändes himla bra så jag frågade

”Såg vi ut som dressyr ekipagen på tv?”

”Jag tänkte faktiskt på det, ni måste ju göra det för ni var lika tråkiga att titta på”.

 

Juli 2012

 

 

 


Leva eller inte leva

Börjar det vara dags att ge upp hoppet? Vill inte säga ursäkten ”jag har inga gröna fingrar” för jag tror att om jag ville skulle jag kunna hålla en blomma eller växt vid liv, det är bara att jag saknar intresse för det. Men en liten skärpning vore på sin plats, det är trotts allt hemtrevligt med några blommor i fönstren. 

 

 
Nu är det nedräkning innan sambon ska hämtas hem. Ska försöka fixa lite mer hemma innan dess, är skönt att pyssla i lugn och ro, bara en hund som måste flytta sig för dammsugaren ibland.

Nytt i soffhörnan

En liten stund räckte städmotivationen som jag köpte till mig själv. Har börjat plocka bort julen, börjat dammsuga (Icke står inte högt i kurs just nu), oljat in matbordet och plockat undan allt möjligt skrot och skräp.

 

Kudden med svart mönster är en utgående kudde som säljs för 25kr på JYSK, vilket var perfekt för jag behövde innerkuddar i den storleken till mina grön mönstrade kuddöverdrag jag köpte på Ohlssons Tyger (köpte dem på rean i höstas), även pläden RAE kommer från JYSK och är en utgående modell, 100% ull i fiskbensmönster, kostar nu 200kr 399kr.

 

  


Vinter kyla

Nog lyssnade han som bestämmer över vädret på mig, solen strålar ute, men termometern visar -22,4 grader. Skulle kanske ha specificerat mitt önskemål lite mer och inte bara önskat bort nederbörden. Glad att jag slipper ut och köra bil idag.

 

Har bara massor av sommarbilder på Christalle. Börjar bli dags att ta med mig min medhjälpare. Om ni inte har helt koll kan jag berätta att i det röda huset bakom C:s rumpa bor vi.

 

Har du något till mig i din fickan?

 


Fritt springandes

Det pratas mycket om att man ska hålla sina hundar kopplade, något det däremot inte pratas så mycket om är hur vida man får låta sina barn springa lösa, även där borde det finnas regler att förhålla sig till. Unnade mig att äta lunch på Waynes idag, lite fredagsmys, i vanliga fall brukar det vara en medtagen matlåda eller någon frysrätt från ICA som jag tuggar på i vårt lilla personalutrymme. Jag satt vid ett bord på Waynes tillsammans med hela Sollentuna (kändes det som) vid ett av de andra borden bredvid mig sitter en familj med ett yngre barn som går runt medans familjen sitter och pratar/fikar. Helt plötsligt är han vid mig och börjar ta sallad från min tallrik medans jag äter!?!?  Någon som känner någon som kan ta upp detta med koppling av barn till de som sitter på möjligheten att fatta beslut i denna fråga.

 

Till och med Icke kan vett och etikett när det gäller bordskick. 

 

Till något helt annat, imorgon hoppas jag att den som bestämmer över vädret låter det vara uppehåll från allt vad nederbörd heter, jag och Hanna har planerat in en ridtur i det fina vinterlandskapet. Längtar!


Alldelens ensam nu

Känner mig som en övergiven kattunge. Ensam, trött, frusen och hungrig.

 

Träningen i helgen är inställd, en häst i stallet har varit dålig så ägaren tog dit veterinären för att ta prover, så stallet är stängt för utomstående hästar (skulle vara med många utifrån i helgen)

i väntan på provsvar. Hoppas att det inte är något för jag fick sms på morgonen av hon som släpper ut att C var snorig, hostig och blank i ögonen. Men när jag var där på kvällen och kollade henne var hon inge snorig, inge feber och hon hostade inget varken i stallet eller när jag kollade/longerade henne i ridhuset. Ska försöka klämma in ett besök innan jag åker till jobbet imorgon.  

 

Nu ska jag krypa ihop och försöka somna ensam, men kommer nog få en lurvig sängkamrat en liten stund.

 

Väldigt praktiskt att motionera båda fyrbeningarna samtidigt.


Vinterns återkomst

Jag ser det snöar jag ser det snöar det var väl onödigt, hurra.
Nu blir det vinter nu blir det vinter som vi redan har haft, trallallala.
 

Från perfekt julaftonssnö som singlar ner till piskande hagel. Det har kommit ca två dm, jag hoppas det slutar snart så jag slipper köra i det till jobbet nu när Fredrik är borta, han åker till Sälen torsdag till söndag.

 

Är nog inte ensam om att tycka att lediga dagar går allt för fort. Har köpt en ny pläd till soffan som jag ska motivera mig med i helgen så jag orkar städa och plocka undan julen. Skulle gärna ha julbelysningen framme ett tag till, ser så mysigt ut i alla fönster, speciellt när man svänger in på infarten efter en lång dag fylld med arbete och ser att hemmet ligger i ett varmt och välkomnande ljus.


Nästan gratis

På väg hem från jobbet lyckades jag få Fredrik att svänga av bilen från E4an till Hööks parkering. Tänkte se om de hade kvar några rea kläder i rätt storlek, men icke det. Gick och spanade in hästprylarna istället när jag såg en skylt ”Alla rea schabrak 49kr”. Ett sådant bra erbjudande kan man inte låta bli!!! Så det blev två inköp. Priserna verkar även gälla på Hööks hemsida.

 

 

Lila ordinarie pris 279kr

Grönt ordinarie pris 269kr


Längtar efter vårnyheter

Jag använder Google Chrome som webbläsare och de använder sig av riktad reklam. Vilket kan vara väldigt jobbigt ibland, speciellt när de visar Ellos vårnyheter eller vilka erbjudanden Royal Design har just nu. Shoppingsugen!

 

Blev en härlig sovmorgon idag med, undrar bara hur jag ska orka upp imorgon (?). Sen blev det några timmars slöande i soffan innan vi gick i samlad trupp till stallet, Fredrik hjälpte till att flytta några spånbalar närmare stallet, han fixade även mat och vatten åt C. Är imponerad över hur duktig min sambo är, i veckan när jag var borta jobbade han hela dagarna, fixade stallet när han kom hem och åkte till hockeyträningarna efter det!

 

Klapp på mig.

 

  


Från vår till vinter

Efter en vecka i Malmö börjar jag fundera vad jag gör här, minusgrader och allt är snötäckt, där nere är det gröna gräsmattor och plus grader. Har haft en rolig och lärorik vecka, lärt sig massor av nya saker och haft trevliga kollegor att spela sällskapsspel och slappa framför tv med.

 

Vi hade lite träningsvärk efter kvällsaktiviteterna.

 

 

Idag blev det en lång sovmorgon innan plikten kallade. Den sömniga blicken i stallgången byttes mot stora steg inne i ridhuset, efter att ha travat runt ett tag hoppade jag av och tog av utrustningen. Det lät som en hjord av elefanter när hon galopperade runt. Imorgon ska jag försöka genomföra ett lite mer samlat dressyrpass, nästa helg börjar vårens träningar om på allvar!


Paus vecka två

Arbetsdagen är slut, stallet fixat och resväskan packad, nu väntar jag på att få lite mat i den hungriga magen. Imorgon ska jag förvirra mig på centralstationen för att frakta mig själv till den södra delen av Sverige, Arlöv. Ska på utbildning där måndag till fredag. Känner att jag inte riktigt har koll på att jag ska åka imorgon, så mycket som hänger i luften som jag skulle behöva ta tag i, men det blir att trycka på paus knappen.

 

Då jag är en väldigt oteknisk människa och min dator knappt kan klassas som en bärbardator längre (den har noll batterikapacitet utan laddaren i kopplad) och den stående kommentaren från min sambo, familj och vänner när jag stänger av min dator är -Vad tyst och skönt det blev. Måste dock motvilligt hålla med om att min dator mer låter som en helikopter. Det jag vill komma till är att uppdateringen här kommer vara värdelös nästa vecka. 

 

Sov gott till er och smaklig måltid till mig.


Nytt till mig och C

Idag blev det nästan sovmorgon, vaknade klockan 8, det var skönt att få ligga kvar i sängen. Dagens förmiddagsplan var shopping, köpa kläder till Fredrik och spana in vad Hööks rea hade att erbjuda. Vi började på Hööks där jag fyndade lite. Mitt emot ligger en Volvo butik, så det blev inte så mycket klädshopping för Fredrik för han fastnade där.

 

Jag fick med mig två tröjor och ett täcke hem. Hade egentligen bara tänk köpa kläder till mig själv men i en rea låda låg ett täcke jag spanat in och självklart i rätt storlek.

 

Den svarta tröjan är en tunn fleecetröja, kostar nu 99kr 199kr.

 

Den andra tröjan jag köpte är lila (hittade ingen bild på den) det är en tunn tröja i vanligt material. Kostar nu 89kr 179kr.

 

Regntäcke med fast hals, fyndat till priset av 349kr 699kr.

 

 

 

 

Julklappsrim

 

Sitter du på fyra ben

ska ni matcha utav bara den

Denna kan du konventera

så ni kan matcha mera

 

Presentkort från Hööks

 

 

 

 


Vårt avslut på det gångna året

Vi har redan kommit några dagar in i det nya året, jag har knappt hunnit reflektera över det.

Vi har haft finbesök, jobbet har tagit en del tid och nästa vecka åker jag på utbildning till Skåne. Stora kliv in i det nya året.

 

Men får väl börja någonstans, att börja med nyårsafton känns väldigt passande. Våra familjer har som sagt varit på besök, de åkte hem igår. Dagarnas höjdpunkt var nyårsafton som upplevdes genom ett överflöde av mat. Sju rätter avnjöt vi under kvällen. Fredrik och hans bror Henrik stod som kockar den kvällen och bjöd på något utöver det vanliga. Till alla rätter erbjöds noga utvalda viner eller champagne. Det ”konstigaste” var de kanderade rosenblad till sista desserten, kändes lite fel att äta rosenblad men det smakade inte så illa som jag hade tänkt. 

 

Lånar en bild som min mamma klippt ihop.

 
 
 
Kvällens kockar och servitörer. Blev såklart tävling mellan de flygande lyktorna.

RSS 2.0