Förbereder häst nummer två för en ridtur. ...

dsc04939 (MMS)

Förbereder häst nummer två för en ridtur. Ridit Tiger både igår och idag, ingen mer svullnad än så länge. Och humöret på topp, hon hade spetsade öron under ridturen. Nu blir det en ridtur med Hanna och Jossan.


Sista biten

Idag har jag inrednings syndat. Ni är många som fått höra när ni köpt/tänkt köpa sängkläder och handdukar hos någon annan än mig. Idag köpte jag handdukar på Åhlens. För några veckor sedan köpta jag två badhanddukar på jobbet som var en partivara, "problemet" var att det inte fanns matchande handdukar. Jag har letat runt lite och hittade matchande på Åhlens (väldigt liknande kantband).



Nu har jag en uppsättning lila handdukar+badrumsmatta+morgonrock, gröna handdukar +badrumsmatta, bruna handdukar+badrumsmatta, vita handdukar och självklart matchande gästhanddukar till alla uppsättningar.

Putsning pågår

Då Tiger njutit av höstsolen och rullat sig de senaste dagarna har Magic Brush borstarna kommit väl till pass. De tar enkelt bort lera i pälsen och även i manen, man behöver inte gnugga bort leran utan det är som i rengöringsreklamerna, ett svep så är smutsen borta.

Nu har det kommit en Limited Edition i de här fina färgerna, är just typiskt att jag redan har en borste (jag och grannarna delade på ett paket borstar) annars hade de direkt hamnat i ryktväskan!



Bild kommer från den härliga hästbloggen Showjumper.se

Fredag den 13:e på en måndag

Att ta sig upp ur sängen var inte det lättaste, kändes som att klockan var mitt i natten men det visade sig att det nästan var dags att stiga upp. Ingen bra start på dagen.

Sen har huvudet aldrig riktigt vaknat till helt, kändes som det var fredag den 13:e på jobbet. Mina tankar har även varit på lite annat håll idag, jag fick sms av Hanna imorse, Tiger hade inte ätit upp sin morgonkraft eller allt hö, hon hade även lagt sig i boxen så hon som släpper ut hästarna hade glömt henne inne. Som tur är har jag en snäll granne, hon hade tagit in Tiger och tempat henne. Fredrik och Icke fick sig en promenad efter lunch för att titta till Tiger och då verkade hon vara sig själv. Även nu efter jobbet verkade hon må bra och benet var inte svullet. Ska dit vid kvällsfodringen och titta till henne igen. Det är skönt att man bor väldigt nära sånahär gånger så man kan gå dit titt som tätt.

Idag kom ytterligare ett slag mot att sommaren är över, vi fick våran första fördelning av julvaror, nästa vecka ska det byggas upp. Även i brevlådan hade julen kommit, Allt i hemmet var fyllt med jultips och inspiration. Helt ärligt ser jag faktiskt fram emot julen nu, som alla andra år hoppas jag att jag hinner med lite mer julfix och stök i år.

Mer i stallet än hemma

Det blev nästan en favorit i repris från igår, jobb och stallhäng. Det blev stallet innan jobbet, ville titta till hennes ben (som fortfarande var jämnt svullet) och passade på att fixa mat och boxen. Sen blev det jobb för både mig och Fredrik. Är det konstigt att längta efter morgondagens leverrans? Längtar att fylla upp min avdelning och göra den tiptop! Hem och hämtade Icke efter jobbet för att återigen försöka hitta en häst under all lera, tyvärr var benet fortfarande svullet, men kanske lite mindre. Kylde ner benet med kallvatten och släppte ut hästen jag hittat i dammolnet. Då hade Fredrik kommit hem och det blev middag och soffhäng i några timmar.

Nu sitter vi i soffan efter att ha tagit in Tiger och Monchie och nattar alla hästarna. Nu på kvällen var hennes ben inte svullet! Vågar man hoppas på att det håller i sig även imorgon?

Är lite bildfattigt då jag bloggar via Fredriks mobilinternet. Saknar min dator!

Hade hoppats på en skogstur

Både jag och Fredrik har känt oss lite sega på jobbet, varit ledig för länge kanske?

Det sköna med att jobba helg är att man slutar tidigt (kl 16,20) vilket egentligen är vanlig tid för många. Hur som,  det blev stallet med Icke direkt efter jobbet. Tiger hade hittat nån fin lerpöl i hagen som hon valt att rulla båda sidorna i, ingen vacker syn i hennes lurviga vinterpäls. Hon såg ut som en bortglömd häst som inte sett skymten av en borste på ett bra tag. Men det blev ingen ridning idag heller, nu var hennes högra framben svullet/tjockt. Hoppas att det var dagsformen och att det är bättre imorgon. Börjar kännas väldigt tråkigt det här.

Men vi har inte gjort annat än sprungit i stallet ikväll. Fixade med Tiger efter jobbet, gick hem och åt, tllbaka för att ta in några hästar, hem och se lite film, tillbaka för att skjutsa hem Jossans nya häst (de hade varit och tränat i ridhuset). Nu är vi hemma från stallet för sista gången och ska bli trötta genom lite tv tittandes. Jobbet och stallet står på morgondagens program med.

Tillbaka till verkligheten

Då är man tillbaka på jobbet igen, att vara ledig tre dagar i rad gör susen, speciellt när de spenderas på annan ort. Efter att jag tillbringat halva kvällen på jobbet blir det fredagsmys när jag kommer hem, bli en lugn helg för både jag och Fredrik jobbar hela helgen. Hoppas hinna med lite ridning om vädret tillåter det, börjar ha lite abstinens. Och nu vet jag att jag kommer vara hemma ett tag framöver och kommer inte ha veckorna helt fyllda med jobb. Håller tummarna att vilan har gett resultat på hennes framben, den senaste tiden har svullnaden försvunnit, få se vad som händer när vi kommer igång igen.

 

Såhär fin är veckans entré på jobbet. Fick inte riktigt med hela för jag kunde inte backa längre bak.

 


En ring med diamant

Vi har haft en väldigt lugn sista dag nere i Skövde. Varit och hälsar på hästarna i hagen, försökt klappa kalvarna men det var bara tjuren som inte var rädd för mig, hämtat lite ved och nu varit och handlar till middagen. På vägen hem från matbutikerna svängde vi in på en möbelbutik för att titta på soffor. Som vanligt när jag går in i en möbel/inredningsbutik letar jag efter servettringar i silver, hittade en modell som jag inte hade, de såldes i 6pack men jag kunde få köpa en av de som låg löst i en skål för 20kr, vilket kap!

 

Är uppe i nio servettringar nu! Något mer jag har börjat leta efter är ljusmanschetter, men inte hittat någon alls. Förslag på butik?

 


Syns vi?

Hur fina skulle inte jag, Tiger och Icke vara ute i höstmörkret i det här?
Passande nu under oktober månad som är årets rosa månad.

Reflexväst 99kr
Hundtäcke 179kr
Hästtäcke 499kr

Jag gillar speciellt hästtäcket, som tack vara "halsringen" även syns framifrån. Ifjol fick Horze in en liknande modell som jag blev väldigt sugen på, de som står uppstallade i grannstallet har täcket från Horze och de syns jätte bra på vägarna. Bra reflexer är ett måste när man är ute och rider så mycket som jag är. Om jag inte har helt fel rekomenderar de att man ska byte reflexer efter tre år, då reflexerna inte reflekterar lika bra när de börjar bli gamla. De som har varselkläder när de arbetar bör endast tvätta dem 20 gånger.

Alla sakerna kommer från Hööks och till och med söndag har de 15% rabatt på alla reflexer.
För den som vill matcha vidare finns det även handskar, damaskar, boots, benreflexer m.m.

Nu kan vi poppa

Det blev några timmars drällandes på stan, hittade inget wow smycke men ett halsband och matchande örhängen har fastnat i mina tankar. Hittade däremot några wow ljuslyktor på Indiska, men det vanliga problemet uppstod, jag vet inte vart jag ska ha dem. Däremot fick Fredrik en till födelsedagspresent av mig (NHL helgen var en av hans födelsedagspresenter), vi köpte en gitarrväska så han kan ha med sig sin gitarr tryggt och säkert när vi är på resor.

 

När vi åkte ner till Skövde var Fredrik smått irriterad på min stereo, så pass att han idag köpte en ny till mig. Vi var in på Biltema och hittade en som fyller mina önskemål (radio+cd spelare) plus en del funktioner som snarare han kommer att använda, förstod mig inte på alla förkortningar som stod på kartongen, men bra lät det.

 

 

 

Biltema 649kr




En liten lista

Medans Fredrik sitter och lekar med sitt fotbollslag och läser igenom tidningen de släpp i spelet (för femtioelfte gången) hittade jag en liten lista som jag svarade på.


1. När ingen ser eller hör mig…
Hemma brukar jag spela hög musik som jag sjunger och dansar med till, speciellt när jag städar eller ska fixa med något.


2. Jag går aldrig hemifrån utan…
Mobiltelefonen. Ibland blir jag lite tokig på att alltid vara kontaktbar, men det är skönt att alltid kunna kontakta nån när man har tråkigt eller vill att sambon ska handla med något från affären.


3. Min blogg heter som den gör för att…
Jag startade min blogg för flera år sedan, den är döpt efter min mailadress. När jag flyttade ner till Uppsala ville jag kunna berätta för familjen och vänner om vad jag gör på dagarna här nere, så jag raderade allt gammalt och började om på nytt, sen dess har det hunnit gå tre år.


4. Om jag vågade skulle jag…

Det har jag redan gjort! Flyttade ner till en helt okänd stad (för mig), lämnade pojkvän och häst i hemstaden. Något jag inte ångrar då vi alla är samlade igen och trivs med våra jobb och tillvaron här nere i Uppsala.

5. Om tio år kommer jag att…
Bo i mitt egna hem, gått vidare inom jobbet till nya utmaningar, har en ny häst i stallet, hunnit förlova och gifta mig och till min sambos förhoppning har vi barn.

 

Nu har vi ätit frukost tillsammans med ett How I met your mother avsnitt. Regnet fortsätter komma ner från himlen, så vi ska söka skydd bland butikerna inne på stan.


Att gå med stil

Himlen öppnade sig vid lunch, tur att vi befann oss i skydd av butiker. Efter lunchen gick vi och började spana på skor och smycken till julfesten (Fredrik hade sin mobil fastklistrad vid örat i 30min, så Frida fick vara mitt smakråd). Hittade ett par skor på Skopunkten, kändes lite konstigt att bara köpa ETT par skor där, men lika nöjd är jag för det. Vet att klacken ser helt galet hög ut (iaf i mina ögon och även i verkligheten) men de är väldigt stabila och sköna. Borde ha tagit med mig klänningen så jag kunde prova de ihop. Hittade inga smycken, har fått en bild i huvudet av ett stooort blingbling halsband i silver som inte hänger ner för mycket. Jakten på diamanter fortsätter imorgon.

 

Såhär ser skorna ut, bilden kommer från Skopunkten.se.

 


Det är inte varje morgon man vaknar upp av att militären skjuter k-pistar.

Vi fick ett infall och körde ner till Skövde igår efter att Fredrik slutat jobba (19.20). Jag körde till Enköping där vi lämnade en bil och begav oss vidare. Lyckades hålla mig vaken hela resan trotts att det hann bli efter läggdags för min del, det var en härlig känsla att vara ute på vägarna igen.

 

Har varit ut till häst himmelriket nu på morgonen och myst med unghästarna. Oj vad nyfikna de är, går man där ifrån springer de ikapp. Kändes lite som Carolas ”Fångad av en stomvind” när man var ute, men inget regn än. Vi ska in till stan för att möta upp Frida för lunch på Fredriks favorit pizzeria i hela Sverige. Har förresten bestämt mig vilken klänning det blir till julfesten med jobbet, jag har en svart tajt knälång klänning med svarta paljetter på hemma som jag bara använt en gång, den är lite för ”mycket” för att ha på en vanlig krogkväll. Det som behövs nu är ett par riktigt snygga skor och några maffiga smycken.

 

Här kommer ett litet försök till att visa vilka hästarna är.

 

 

Nr 1 är Pilgrim (2år) han är storebror till nr 7 Doris. Deras mamma Daisy lever inte längre.

Nr 2 är Chatine hon är mamma till nr 3 Chakira, nr 4 Cristalle och nr 6 Leon.

Nr 3 är Chakira (1år) hon är föl till nr 2 Chatine.

Nr 4 är Cristalle (5år) hon är föl till nr 2 Chatine och mamma till nr 5 Cayenne.

Nr 5 är Cayenne (1år) hon är föl till nr 4 Cristalle.

Nr 6 är Leon (föl) han är föl till nr 2 Chatine.

Nr 7 är Doris (1år) hon är lillasyster till nr 1 Pilgrim. Deras mamma Daisy lever inte längre.

 

Daisy och Liselott.


Status uppdatering

Har hänt mycket och även lite den senaste tiden. Blir en snabb uppdatering om vad vi pysslar med här nere i höstrusket

Förra helgen var vi tillsammans med våra grannar, deras familj och släkt på kryssning för att fira Jossan på hennes 18års dag. Vilket var mycket spännande för mig då jag aldrig tidigare åkt på kryssning, det var riktigt roligt och vi åt fantastiskt god mat, de hade även en efterrättsbuffe som måste likna den som finns i himlen! På tal om Jossan så kan jag berätta att hon köpt sig en egen häst (Monchie och Iza äger Hanna), ett riktigt fynd som hennes tränare hjälpt henne att köpa. Så jag har ridit lite mer ponny då Tiger fortfarande vilar.

Vilket leder oss vidare till Tanten min. Vi provade trava henne för hans och det syntes inget, var ut på en skrittur (med lite travinslag) och hon kändes fin och var väldigt glad över att få komma ut igen. Hon ska vila den här veckan också då jag har väldigt mycket jobb den här veckan, både i Uppsala och Sthlm. Var ledig i helgen som var och måste jobb igen det till helgen som kommer.

Och då kommer vi in på  helgen som var. Fredrik har äntligen kommit ikapp mig och hunnit bli 26år (har lite ångest då det nu är jag som står på tur att fylla år). I fredags kom CH och JD från S-vall för att spendera en helg tillsammans med oss i Sthlm. Så på fredagskvällen blev det middag tillsammans, även Jonas, Frida och Viktor slöt upp. I lördags mötte vi upp Anna och Peter i Sthlm, vi hade bokat NHL biljett och hotell så det blev en mini helg i Sthlm. Är roligt de gånger vi har möjlighet att träffas och umgås!

Ja det var väldigt kortfattat om det som hänt de senaste två veckorna. Jag längtar efter internet!


Sitter i Globen och ska se NHL premiären m...

dsc04843 (MMS)

Sitter i Globen och ska se NHL premiären med Fredrik, Christian, Johanna, Peter och Anna. En tidig födelsedagspresent till Fredrik som fyller år imorgon, NHL+hotell+vänner=En trevlig helg! P.S Är fortfarande utan internet, så uppdateringen är värdelös nu.


RSS 2.0