Kuddkrig

Något jag väldigt gärna skulle vilja införskaffa är nya prydnadskuddar och en pläd till soffan. Men jag håller i plånboken medans jag viskar till mig själv ”Du måste köpa en soffa först så du vet vad som matchar”. Med de orden ekandes i mitt huvud fick alla fina kuddar stanna kvar på Chilli.

 

De kostar 149kr/st


När jag tog in hästarna ikväll kom jag att tänka på en sak, jag har inte tagit fram Tigers vintertäcke än (nu har hon ett med lite mindre fyllning). Vi har aldrig skottat och har endast sopat av bilarna ett fåtal gånger. Har svårt att föreställa mig hur vintern i norr är, vad lätt det är att man ”förtränger” saker. Men snart får jag uppleva den vintern, har bokat resa hem till norr den 4e till den 12e februari.

 

 


Kastehelmi

En sida jag blivit väldigt fäst vid är Royal Design, det är en webbshop med mängder av inredning, smycken och kökstillbehör från kända designers, till ett väldigt förmånligt pris!

 

På mina fönstershopping turer har jag spanat in Kastehelmi av Oiva Toikka för Iittala. Tycker beskrivningen ”Kastehelmi är det finska ordet för daggdropp, vilket förklarar det vackra mönstret i fat och skålar” förklarar känslan man får av hans design.

Självklart kommer de i olika färger! Men inte lika många som Kivi.
Men jag är en lite tråkig person för jag skulle välja genomskinliga iaf.

 

Nu är det dags för mig och Fredrik att bege oss till jobbet, skönt med korta helgdagar.


Musik

Idag byggde vi om en del av hemtextil spacet inför måndagens leverans när vårens nyheter kommer in, det kommer även komma in lite nyheter till påslakan/underlakan. Alltid lika spännande med allt nytt!

 

Draperiet sitt nu uppe, Fredrik ska städa bland alla sina kablar och andra saker han samlar på, tydligen är det absolut nödvändigt med två flyttkartonger med kablar, de kan vara bra att ha (?). Han är snabb på att kontra tillbaka med att han inte anser att fyra flyttkartonger med inredning är nödvändiga att ha. Det finns fyra säsonger, klart att alla måste ha sin egen inredning!

 

 

Den första gitarren fick vi med oss från en julfest i Linköping, den är signerad av Dregen i Backyard Babies till mig!

 

Den andra gitarren är Fredriks första stålsträngade gitarr som han köpte när han gick i gymnasiet.

 

Även den högra gitarren är Fredriks, den fick han av sin mormor i julklapp när han gick i högstadiet och är grunden till hela hans musikspelande.

 

Han har även två till, en elgitarr som han köpte innan jul och en till stålsträngad gitarr som han köpte när vi bodde i Skellefteå. Sen har han även ett elektroniskt trumset, keybord och en portabel studio. Så ni förstår att det krävs ett rum att rymma alla dessa saker i!

 

Per Gessle tavlan fick Fredrik av sin lillasyster Frida och Eagle Eye Cherry flirtade han till sig när Eagle Eye spelade på Skellefteåfestivalen.

 

 


Andra lunchen på Ikea

Idag har det varit en väldigt annorlunda dag. Vi har varit på Ikea (andra gången den här veckan), för att titta på tyg till draperiet i musikrummet, Fredrik ”tjatade” om att vi även skulle titta på lampor och på vägen ut tittade vi på tavlor/ramar. Vi hittade ett tjockt vitt tyg som Fredrik köpte. Sen var vi förbi Jysk och där köpte Fredrik draperistång med tillbehör och gardintyg. Väldigt ovanligt att inte jag köper inredning, däremot fick jag bjuda på lunchen ;)

 

Nu sitter stången och draperiet uppe, får se om vi orkar med gardinerna imorgon (både jag och F jobbar helg), är fortfarande lite fundersam på hur jag ska sy dem. Men det är väldigt roligt att fixa hemma nu, blivit lite ombytta roller, det är Fredrik som tjatar på mig att jag ska komma igång och hjälpa honom :) Han är som ett förväntansfullt barn som inte tycker att det går nog fort.


En sen pysslar kväll

Nu hänger två tavlor på väggen mellan gitarrerna, ska kolla på en tavellist imorgon för att ställa upp en bok på. Har fått för mig att jag vill sy draperi av vitt sammet tyg, men det verkar inte finnas någon stans, bara i färg. Och det är rätt dyrt, skulle kosta kring 800kr bara för tyget. Måste helt enkelt ner på stan för att klämma och känna på andra tyg alternativ.

 

Medans Fredrik fixade med maten (sweetchili kyckling/pasta i ugnen) bläddrade jag i Vi i villa tidningen. Där hittade jag ett JYSK tips, dock med prisfel, getskinnet kostar endast 299kr inte 449kr som visas i tidningen.


Fix och trix

Vi kämpade vidare med musikrummet igår, nu hänger tre av gitarrerna på väggen. Måste köpa tyg så jag kan sy ett draperi till de inbyggda garderoberna, att se alla flyttkartonger och verktyg drar ner helhetsintrycket. Sen måste jag komma på hur jag ska sy gardinerna?! Helt fantasilös just nu.

 

Ska jobba några timmar idag, har motionerat hästen och hunden nu på morgonen, sen är jag ledig torsdag och fredag. Lagom jobbig start sen jag kom hem från Malmö.

 

Nu ska jag hänga tvätt, tänkte åka tidigare till jobbet så jag hinner besöka återvinningen och lämna bort alla kartonger som det lätt blir ett överflöde av.


Onödigt dyrt

Jag handlar sällan på Blocket eller Tradera, men jag tycker om att titta vad som erbjuds. Här är ett jag skulle inte rekommendera tips.



Om du är intresserad av den skulle jag rekomendera ett besök hos JYSK där den nu endast kostar 85kr ord.pris 169kr, den finns även i svart.

Imorgon börjar allvaret

Steg upp när Fredrik skulle åka och jobba, hamnade även denna morgon framför tv:n, fortsättning på Tough Love (tvsåpa) från igår, sett hela första säsongen på två dagar. Var duktig idag och började plocka undan julen i reklampauserna. Kändes väldigt tråkigt för det har äntligen blivit ett snölandskap och snöflingorna föll tätt ner mot marken. Allt är nu nerpackat förutom julgranen, förstår inte riktigt hur jag ska få ner den i kartongen igen, var knappt jag fick ner ljusslingan i kartongen.

 

Blev en repris av gårdagens ridtur, denna gång själv. Men lika pigg var Flickan min för det och Icke alldelens till sig av glädje.

 

Väntar på att Fredrik ska komma hem, då blir det middag hos Grannarna! Helgmys.


Fler annorlunda tesilar från Lagerhaus.


Hej då Malmö. Hej Uppsala

Hemma igen. Känner mig smått förvirrad, utsikten från fönstren har bytts från havsutsikt och höst i luften, till hästhagar som täckts av ett lager snö.

 

Jag har varit lite segstartad idag, Fredrik åkte iväg tidigt för att jobba i Barkarby. Klockan ett gick jag och Icke ner till stallet, passande nog kom Jossan tillbaka från sin ridtur med sin stora häst så jag fick med henne på en ridtur med Monchie. Som vanligt när jag och Jossan rider ut blev det tävling, fullfart upp för backarna i grusgropen.

 

Något jag kommer sakna från Malmö är att slippa alla vardagsbestyr. Du får sängen bäddad och rena handdukar, frukostbuffé, förmiddags kaffe/te/kalldryck, lunchbuffé, eftermiddagsfika muffins/paj/rulltårta/tårta, middag och under dagen finns det alltid Ramlösa i olika smaker och olika frukter att mumsa på. Nu har jag dansat ett varv med snabeldraken, fyllt tvättkorgen, lagt reklamen på sin plats och försökt hitta plats till de saker som saknade en.

 

Kommer sakna att sitta med en varm koppte i handen och se ut över havet.

 

Denna tesil kommer från Lagerhaus.

 


Pappersdjur

Pysselmänniska som jag är tyckte jag så mycket om ugglan jag köpte för någon vecka sedan,

så jag kunde inte låta bli att köpa med mig en till figur hem. Nu väntar båda två på att bli målade när jag kommer hem igen.

 


Ett nyårslöfte kanske?

Hittade en badrumsvåg som verkligen föll mig i smak hos JULA! Snygg design och väldigt annorlunda, det är roligt med inredningsdetaljer i hemmet som får en att le lite extra. De flesta brukar vara av en genomskinlig glasskiva (vilket även min är). JULA har börjat med sin rea, vågen kan du fynda för endast 99kr ord.pris 199kr.

En söt badrumsvåg som visar vad orsaken kan vara om siffrorna är lite höga, den kommer från BLUEBOX.
Min ser ut som den nedan.

Tänt var det här

Fredriks chef skulle slänga två lampor och frågade om Fredrik (vi) ville ha dem. Perfekt! Vi har haft två omatchande och fula lampor i hallen, de satt här när vi flyttade in. Fredrik var lite orolig över att ta med inredning hem, men jag känner mig väldigt stolt över min sambo!

 

Före



Efter



Två matchande taklampor med silver detaljer, precis det som passar in i vår hall.


Något att hänga hatten på

Vi fortsätter på gårdagens tema med hallmöbler, tamburmajor George har nyligen kommit in i sortimentet på Jysk. Ibland funderar jag på att byta ut mina hallmöbler (nu har jag hallmöbler från Indiska), för jag skulle vilja ha lite sådana där roliga möbler i hallen och en tamburmajor/klädhängare är lite mer än möbel än vad en kroklist är. Men det är väl den hopplösa känslan ”är gräset grönare på andra sidan?”. Den får hamna i min inspirationsmapp tillsammans med mina andra inredningsdrömmar i väntan på andra tider.

 


Nästan en flygtur idag

Har spenderat hela eftermiddagen i stallet, det blir lätt så när man är där med grannen. Vi begav oss ut på ridtur med Tanten (Maggie 20år) och Gammel Tanten (Tiger 31år). Vet inte om det berodde på blåsten med Tiger var alldelens hopplös idag, att skritta så jag och Hanna kunde prata gick inte för sig, det var trav i full fart som gällde. Vi travade längs åkern där det var lite mjukare i marken. Tiger skyggade till för en frusen vattenpöl och plötsligt är jag i luften och tänker...

-Nej jag har tappat stigbyglarna!

Min kära häst hoppade fram i ett bocksprång. Tack och lov fortsatte hon i trav efteråt så jag hann återfå balansen och stigbyglarna. Jag var inte alls beredd på att flyga upp i luften, bocka är något Tiger aldrig haft för sig!

 

 

Dagens outfit för Tiger. Min älskade rumpvärmare i fårskinn, brun/beigt ridtäcke från Hööks och det nya schabrak från HV Polo som vi fick i julklapp av mamma.

 

(lite dålig färgåtergivning på bilden)

 

För att bättra på min bruna matchning köpte jag en till stalltröja på Hööks rea, den är otroligt mjuk och mysig, är väldigt nöjd med mitt fynd!

 


Sista lediga dagen

Jag är ledig även idag, härligt med tre dagars! Min duktiga sambo åkte till sitt jobb innan jag steg upp, självklart jobbar han heeela dagen.

 

För att själv vara lite duktig har jag målat taket i musikrummet och de återstående två väggarna. Nu ska de torka innan det är dags för ytterligare ett lager som förhoppningsvis blir det sista för färgen börjar ta slut. Sist ska golv- och taklisterna målas. Slipa golvet, måla dörr- och fönsterfoder blir ett senare projekt.

 

Allt renoverande börja sätta igång min inredningslust igen, igår jobbade jag på problemet att välja ut vad vi ska ha för gardiner i musikrummet. Fredrik önskar sig gardiner i ett mörkblått tyg vi har på jobbet, likadant som det jag sytt draperier av till vardagsrummet. Ska försöka tillmötesgå han idéer så gott det går, är trotts allt hans rum (jag kommer nog bara gå in där när jag har en dammsugare i handen). Panelgardiner är iaf uteslutna, men frågan är hur de breda gardinerna ska sys upp, vill självklart prova något nytt och inte bara sy på en kanal.

 

Ett look-a-like tips har ni här.

 

 

Klädhängarna från Åhlens ingår i deras vårnyheter. Klädhängaren från Jysk ingår i serien Ascot.


Boxen borta

Vår grundplan för de här två dagarna var att måla två av väggar i musikrummet. Men idag åkte kofoten fram och nu är boxen borttagen (på Fredriks initiativ). Vilken volym rummet fick! Träet ligger i en hög på baksidan och ska eldas upp nästa lediga helg (två dagar) vi har tillsammans. Gipset ligger i Fredriks bil för att köras till återvinningen. Taket och väggarna är slipade, vi ska försöka spackla ikväll så det kan torka under natten.

 

Framför ”garderoben” kommer det att bli en draperilösning för att slippa se allt skrot. Mellan garderoben och halvvägs till fönstret är det tapet och inte väv som i resten av rummet (den delen som varit inne i boxen). Vi klura på vad man kan göra på den lilla biten för att få den att inte se malplacerat ut.

 

Lite bilder från dagens projekt.


Nu ska hela rasket rivas nu ska hela rasket bort!


 

Titta vad jag hittade bakom väggen, en Fredrik! ♥

 

Även jag har jobbat. Man tager vad man haver, en vanlig såg fungerar utmärkt att få ner gipset i behändiga bitar. Bara att slå ett hål med kofoten så sågen kommer in.

 


Varför regn på lediga dagar?

Dagens kommentar från Fredrik när vi steg upp

-Usch vad kallt det är inne.

Han går till termometern och tittar, 20,3° grader inomhus. Är fler än jag som vant mig vi att ha

23-25° grader inomhus.

 

Sara har varit här för att sy upp ett par gardiner, fick äntligen anledning/tummen ur till att ta fram symaskinen. Sydde igen mina fickor på min blå/lila stalltröja (det ser fult ut när de sticker ut, ja jag vet det är bara en stalltröja) och sy på ”bensnören” på Ickes reflextäcke så det sitter ordentligt på plats, för nu är det bara magband och då glider täcket på sniskan efter 10m.

 

Vi hade storslagna planer för dagen. Men himlen har öppnat sig och regnet öser ner, så vår lust spolades bort. Vi ska göra ett försök med bra musik och genom att tända upp alla lampor här hemma hitta lite positiv energi.

 


Inredningstips för våren

Mitt i allt städande hittade jag en Allt i Hemmet tidning som jag inte öppnat. Deras chefredaktör satte verkligen fingret på hur jag känner nu, att jag vill prova något nytt, jag känner mig rastlös, jag vill förändra i min omgivning. Älskar den känslan, livsgnistan. Har levt i den mörka bubbla som hösten (i Uppsala är det fortfarande höstväder, idag var det +7grader så all ”snö” är borta igen) drar in en i. Det skönaste är att jag och Fredrik är på samma positiva nivå i vardagen nu.

 

Hittade två saker från JYSK i tidningen.

 

 

Håller verkligen med om att det är ett härligt bäddset! Det är jättefint uppbäddat (vi har haft den i en av våra visningsängar), ett bäddset som tar med sig våren in i sovrummet. Om det är något man ska våga sig på är det att ha ett bäddset som sticker ut, det är lätt att byta ut (jämfört med en tapet), gör otroligt stor skillnad för rummet och kostar inte en förmögenhet!

 

Jag rekommenderar ett besök på Catalina Estradas hemsida. Hon har bla designat bokomslag åt en av mina favorit författare Paulo Coelho.

 

Mattan finns både i multifärgen som visas i tidningen och även i gråskala. Just nu kostar den 350kr ord.pris 499kr tom 15/1. Om du däremot känner för att spendera lite extra pengar kan du köpa en liknande mattan hos bla Designbutiken för 2.899kr.


Vi har på börjat "Musikrummet"

Vaknade och tänkte


-Vad är klockan? Har jag missat väckarklockan? Jobbar jag idag? Jobbar Fredrik idag?

Många frågor för ett nyvaket sinne. Insåg att både jag och Fredrik var lediga och kom att tänka på vad vi skulle göra. Måla! Hade nästan samma känsla i kroppen som man har på julaftonsmorgonen, förväntningar som pirrar i magen och en längtan som äntligen nått sitt slut.

 

Tydligen hade Fredrik inte samma känsla för han var lite mer svårstartad. Men tillslut steg han upp och följde snällt med och började måla tillsammans med mig. Nu är musikrummets två väggar målade tre gånger (de andra två väntar vi med tills vi tagit bort boxen/skrubben i ena hörnet) det förhoppningsvis sista lagret blir målat om någon timma. Vi har även gjort en första grovröjning ut från boxen, imorgon blir det ett besök på återvinningen.

 

Nu ska jag fly hemmet några timmar, ska umgås med tjejerna en stund. Ett Ikea besök,

se vad staden har att erbjuda och mätta magen med lite fika.


Snart renoveringsdags

Idag har det varit en helt vanlig dag. Fixade lite hemma innan jobbet, jobbat ”halvdag”, besökte två stall för att ta in alla våra hästar för kvällen och avslutade med kladdkaka hos grannarna!

 

Imorgon och torsdag är både jag och Fredrik lediga igen, eller Fredrik räknar det inte riktigt som ledighet för han måste fixa saker här hemma, han hade gärna spenderat sin dag i soffan. Men vi ska faktiskt göra något för hans skull under den här ledigheten nämligen måla musikrummet! Så innan vår gemensamma ledighet tar slut ska det äntligen hänga gitarrer på väggarna. Är till och med så att jag längtar efter det.

 

Väggen mot vårt sovrum, bakom garderoben är en dörröppning till sovrummet (garderoben är borttagen).


Denna bild tog när vi flyttade in, vi har inte gjort om någonting i rummet sen dess.

Ho ho

Bra start på dagen när man kommer till jobbet kl 8 och ser på schemat att man inte slutar kl 16, utan kl 19,15. Blev lite fel i min planering för dagen, men dagen blev avklarad och jag har roat mig med att bygga 3D pussel nu på kvällen. Köpte ett till Frasse i julklapp och kunde inte låta bli att köpa ett till mig själv.

 


Finns på utvalda Åhlens butiker som har varor från Muji.


 

Du trycker ut delarna och ska sen montera ihop nummer 1 mot nummer 1 osv.



 

Hittade en "taktik" som fungerade och mitt djur började ta form. Om man vill kan lim användas, men delarna fastnar ihop även utan det.




Ska besöka Panduro butiken på Gränby och införskaffa sprayfärg till min uggla,

frågan är bara vilken färg?


Imorgon har jag iaf kortdag på jobbet, börjar inte förrän kl halv ett och Fredrik ska åka till jobbet vid kl tio, sovmorgon!


Jul ett tag till

Jag har ett jobbigt inredningsproblem, jag vet inte vad för lampor jag ska ha i vardags/finrummet när jag tar bort julstjärnorna!? Tidigare hade jag de lampor som egentligen är köpta som nattduksbordslampor, den ena står nu i sovrummet och den andra i musikrummet, de passar väldigt bra där. Så jag behöver två bordslampor att ha i två av fönstren och en fönsterlampa att ha i det tredje. Så jag kommer hålla kvar i min julpyntning ett tag till.

 

För att fortsätta inom ämnet jul har jag köpt lite mer på årets julrea. En väldigt praktisk sak är en förvaringslåda till julgranskulor. Har även köpt lite julpynt, röda fåglar med fjädersvans, en tomte och snögubbar i glas.

 

Boxen kostade 29kr ord.pris 99kr och kommer från Rusta, det gör även tomten och snögubbarna, de kostade 7,50kr ord.pris 39kr. De fyra fåglarna kommer från Jysk och kostade 25kr ord.pris 50kr.

 

I julklapp fick vi sex stycken jättefina julgranskulor av Fredriks mormor. Hon köpte dem i en julby i Tyskland -86 och de har legat oanvända sen dess. De ger julgranen den personliga touch som jag velat ha, jag har något som ingen annan har i sin julgran och de bär på en historia (inte bara massa reafynd). Och att det är snöflingor på några av kulorna är väldigt roligt då min julgransmatta, spira och flera av kulorna har snöflingor.

 

Tack Berit!


Vin och vatten

Idag blev också en duktig dag. Tvättmaskinen har fortsatt jobba, jag har städat badrummet och Fredrik har gjort ett röj i köket (krävs ett till för att få det helt återställt) och vi har handlat mat m.m. Vi köpte bl.a. magnetlås till köksskåpen, snart håller de sig äntligen ordentligt stängda. När allt var inhandlat gjorde vi storkok, nu ligger det över 10 matlådor/var i frysen, är enkelt och smidigt att plocka med sig en innan man åker till jobbet, självklart billigt!

 

Har även möblerat om i vitrinskåpen för att få plats med nykomlingarna, vattenglas som matchar mina vinglas. Jag fick ett i julklapp av Fredriks syskon Henrik och Frida, och två fick jag och Fredrik i förlovningspresent av mamma och pappa. Fina! Börjar känna att det snart är dags att bestämma vilket finporslin man ska börja samla på. Har tolv vinglas, tolv finbestick (kniv, gaffel, matsked, tesked, dessertsked + lite annat) och har nu tre vattenglas.

 

 

Corona från Rörstrand skulle passa väldigt bra till mina bestick (Carina från Hardanger) och vinglas (Intermezzo satin) det är en vit tallrik med en silverkant, enkel och stilfull. En annan fundering jag har är om man skulle se vad Tradera kan erbjuda. Henrik har köpt några samlingar därifrån och då får man allt på en gång, och har man tur till ett överkomligt pris.


Lediga tillsammans

Vaknat upp till ännu en vinterdag, dvs frost på bilrutorna och det ser ut som någon täckt marken med ett lager florsocker. Idag ska vi fortsätta med projekt ”Återta huset”. Första tvättmaskinen ligger i, Fredrik förbereder frukost och jag ska fortsätta med att vika tvätt (hänger överallt just nu). Vi missbedömde butikernas stängningstider igår, trodde de stängde kl sex men alla stängde tydligen kl fem, vi hann bara inte på en butik, så vi ska motionera bilen även idag.

 

Har köpt en julgästhandduk som jag tänkte till mina vita handdukar, eller mest bara för att den var fin. Ni känner kanske igen den från fleecepläden jag köpte för ett tag sen? Även handduken kommer från IcaMaxi och kostade nu 10kr ord.pris 20kr.


Hej igen och Nyår

Har tänkt på er mycket, men inte kommit längre än så. Men nu sitter jag äntligen här igen, det har varit en upptagen tid den som varit. Vi åkte till Skövde dagen innan julafton, när vi åkte hem på annandagen hämtade vi upp lillebror Alexander och Sara. Sen kom det mer människor allt eftersom, i onsdags åkte de sista hem.

 

Idag började jag dagen med en ridtur tillsammans med Hanna och Jossan. Både Tiger och Monchie hade hackamore (bettlöst) så på hemvägen blev det tävling i full fart! Tänk att min fina häst nu är 31år gammal ♥ är väldigt svårt att ta till sig.

 

Efter vi lunchat tillsammans med grannarna hemma hos oss började operation ”Åter ta huset!”. Jag sa till Fredrik

-Nu ska vi teama ihop… du ska gör som jag säger.

Fredrik skrattade åt mig men ställde snällt upp på alla saker jag bad honom ordna.

Nu står alla möbler på sin plats, huset är dammtorkat, dammsugit och tvättmaskinen går för fullt. När vi gjort första rycket klart sa Fredrik

-Vad skönt det känns när allt är på sin plats igen.

 

På tal om någonting helt annat kommer här lite uppdatering från Nyår som vi hade hemma hos oss. För er som missat det hade vi sju rätters middag för 23 personer (vilket var allt vad vårt vardagsrum klarade av att duka upp för).

 

Borden är dukade i en L formation, tv-bänken, puffarna och julgranen fick vi flytta på för att få tillräckligt breda gångar.


Förrätten bestod av tre snittar, skagen, kräftröra och laxrulle med pepparrotsfyllning. Till det serverades det ett mousserande vitt vin, Raoul Collet Carte Noire Brut nr 7777.

 

Våra kockar med förrätten, de anställde även två servitörer under kvällen, Christian och Peter.

 

Som rätt nummer två hade vi en favorit i repris från ifjol, kräftsoppa a la Fredrik med dillbröd. Även till denna rätt hade vi ett vitt vin, Lindemans Bin 65 Chardonnay nr 2106.

 

För att neutralisera smaklökarna åt vi lite citron- och lime sorbet som rätt nummer tre.

 

Som fiskrätt i år åt vi rödingfilé med smör- och dillkokta rotfrukter tillsammans med torkad tomat och räkaioli. Till det drack vi kvällens tredje vita vin, Pinot Gris réserve nr 2899.

 

Kvällens dryckesutbud. Det fanns även alkoholfria alternativ till rätterna för de i sällskapet som inte fick dricka alkohol.

 

Årets kötträtt var även den en favorit i repris från ifjol, grillad/ungstekt hel ryggbiff med potatiskaka, portvinssås och tomatsalsa. Kvällens första och enda rödvin var Castel Fort ripasso nr 5352.

 

Stefan skär upp potatiskakan. Det är viktigt att den ligger under tryck så att den inte faller ihop, våran låg under ett par tegelstenar från kvällen innan.

 

Den näst sista rätten var en ostmuffinsbakelse av brieost med skuggmorellssylt a la Risagården. Till den drack vi ett mycket uppskattat dessertvin, Solbacka Körsbärsvin nr 2370.

 

Som finalrätt serverades vit chokladtrippelmousse toppad med ett chokladflan. Till det drack vi ett vitt vin Nivole nr7787.

 

Moussen fick stelna i omgångar för att lagren inte skulle blanda sig med varandra. Så mycket godare än såhär blir det inte.


RSS 2.0