GPSen inställd

Imorgon gör vi en favorit i repris, utbildning i Brandbergen. Men ni kan andas ut, jag har tack och lov med mig min privatchaufför Fredrik, så det finns goda chanser att jag/vi kommer i tid imorgon. Börjar finnas nog med historier om hur jag kör fel i Stockholm.

 

Till alla hästtjejer, skaffa er en kille som vet vad en häst är för något, det underlättar väldigt mycket. Fredrik följde med till stallet innan jobbet och släppte ut Christalle, fixade kraftfoder och nytt vatten. Behöver inte ens säga vad/hur mycket mat hon ska ha, han har full koll. Praktiskt. Som våra diskussioner brukar gå. Är det ”Kan du ta med dig hunden när du hämtar in hästen” eller ”Tar du in hästen när du går ut med hunden”.


Från hårt vinterunderlag till slirigt höstväder

Vad var det för fel på åbäket i stallet ikväll? Tänkte ”jaha det här blir en spännande ridtur”.

Hon var lite tittig och spänd i början när vi skrittade fram men sen var hon suuuper snäll att rida. Men det börjar vara dags för att ta bort lite päls på hästen, boka tid med Hanna på torsdag, lördag eller söndag.

 

Pratar ni om mig? Jag som är så snäll och gosig. 

 

 

Något annat roligt är att jag har bokat resa hem till norr över julen, blir hemma i nästan fem dagar! Sen kommer familjen ner och firar nyår i Uppsala tillsammans med oss och Fredriks familj. 


Jaha då är minusgraderna här

Nu är vinterdäcken på bilen. Måste erkänna att jag mådde dåligt när jag såg att åkrarna, dikeskanterna och bilarna hade ett litet lager med snö på sig i Sthlm, här i Uppsala har det bara varit morgonfrost. Känner att jag inte riktigt är redo för vintern, nästan haft vårkänslor i det fina vädret som varit de senaste dagarna.

 

Har gått igenom nästan alla täcken, kan rekommendera att skaffa hästar som har samma storlek på täcken, för min del blir det en vända till hästbutiken snart igen, så vi är redo inför det kyligare vädret som verkar ha bestämt sig för att stanna. Annars är man (jag) ute i sista stund och då är alltid den storleken man ska ha slut. Christalle verkar få bli en grön häst, jag som hade matchat ihop en sån fin brun utrustning till både ryttare och häst.

 

Nästa inköp?

 

Stalltäcke 599kr. Vintertäcke 1099kr.

 


Ett steg framåt i förhållandet

Dagens kommentar från Fredrik.

 

-Älskling du  vet en sån där frikortslista med personer. Du behöver inte vara orolig längre, nu har prinsessan Madeleine förlovat sig, så nu är jag bara din igen.

 

Öööh ska man ta det positivt eller???

 

Har Fredrik fritt ikväll. Hade tänkt mig en lugn kväll i stallet, men jag blev sen från jobbet, fastnade i bilkö (varför ska människor krocka fredagkvällar!?), tack vare krocken blev jag ytterligare 40 min sen. Det fick bli stallskötsel, intag av våra hästar och nattning av alla. Nu sitter jag och äter pizzarester och känner mig väldigt avslappnad. Nästan sovdags snart.

 


Tiger Girl

Vet inte hur jag ska säga det… jag har bara en häst nu. Har inte orkat prata om det innan det hände och det är först nu jag orkar berätta det. I måndags gick halva mitt liv vidare utan mig.

I över 13år har Tanten funnits hos oss. Jag och min syster köpte henne från ridskolan vi red på i Skellefteå där jag kommer ifrån. Att vi skulle ha 13år tillsammans och avsluta de sista fyra åren i Uppsala kunde ingen ha förutsett.

 

1999 ridskolan i Gummark, Skellefteå.

  

 

Vi fick några perfekta dagar tillsammans i helgen, som Fredrik sa ”Nu har vi roligt och på måndag är vi ledsna”.  Självklart var det jobbigt ändå, att köra för sista gången, rida för sista gången, hänga bort hennes sadel för sista gången. Jag har ju gjort det i 13år ska jag sluta med det nu?! Men jag är glad att jag kan tänka tillbaka på helgen och minnas min och Hannas ridtur i grusgropen där vi galopperade i backarna eller när jag och Fredrik var ute och körde längs grusvägarna, och minnas dem som roliga dagar.

 

Är tacksam att jag haft mina två stöttepelare vid min sida. Hanna som varit med mig i stallet och frågat om det går bra, skrivit på tavlan och berättat för de andra i stallet vad som hänt (jag klarade inte av det). Fredrik som ställt upp och följt med när det känts jobbigt, han skötte allting i måndags, både det praktiska kring Tiger och tog även hand om mig.

 

Det fick bli en kortare historia, är fortfarande för mycket känslor som kommer när jag tänker allt för mycket på det. Tänk vilket avtryck en lurvig liten häst kan göra hos en familj.

 

 
Tiger Girl
1981-2012

God morgon solen

Min kämpe begav sig ut innan solen ens skänkt en tanke åt att stiga upp. Att köra till södra sidan av Stockholm och vara där innan klockan sju tar sin tid. Kommer nog ha en trött sambo när han väl kommer hem. Jag vaknade däremot återigen av en dag i solsken, så underbart! Men termometern stod för första gången på minus grader!!!

 

Har inte riktigt någon plan för dagen, lite ärenden jag skulle vilja uträtta, men bilen är som sagt inte hemma. Får befinna mig i soffan ett tag till och kanske ögonshoppa lite, Charlies häst och hund i Jönköping firar i helgen 26-28 oktober 25år och invigningsfest efter butiksflytten. Hade varit ett roligt helgnöje om man bodde närmare.

 


Onsdags lektion i gymnastik hoppning

Idag skulle Fredrik hålla i utbildning i Barkarby och jag åka på utbildning i Brandbergen. Många av er vet att jag och Stockholms trafiken inte går ihop. Jag hamnade i Gustavsberg, och det är inte rätt. Men nu är vi både hemma igen i tryggt förvar, Fredrik har gått och lagt sig för imorgon klockan sju ska han vara i just Gustavsberg för att hålla i utbildning.

 

 

Till något annat, jag har haft hopplektion ikväll, är en skön känsla när man känner att det går framåt. Som vanligt bjöd passet på bra övningar för oss alla, vi avslutade med att göra om studsen till en tre studs med en oxer som avslut, hoppade nog 80 cm i sista språnget, det tar sig.

 
Först galopperade vi på volt och red över bommarna, när det flöt på bra bytte vi och hoppade hindrena (upphöjda bommar). Vill man göra övningen mer avancerad kan man välja att både hoppa bommarna och hindrena.
 
Sen red vi studsen åt båda hållen och avslutade som sagt med att göra en oxer av två hinder. 

Nästa anhalt Brasved

Vårt soffbord sjunger på sin sista vers, ena benet pekar i en konstig vinkel. När vi bodde i ettan inne i Uppsala hade vi ett likadant i mindre version (Lack soffbord med ett hyllplan), vi tänkte att vi kan ta ett av benen till det bordet så det blir lite stabilitet här hemma igen. Men… vi hittar toppskivan och hyllplanet men inte nått av de fyra benen. Nu har vi letat två gånger på alla tänkbara ställen. Vad är det med mig just nu, de saker jag ska ha försvinner?! Först gardinen till hallen, nu soffbordsbenen och även en stalljacka är borta(!) Blir toookig!

 

Får stå ut ett tag till innan vi hämtat nya soffan, då blir det ut på jakt efter det perfekta soffbordet! Eller åtminstone något helt som passar bättre in.


Börjat planera

Efter att ha manat på sambon ett tag sitter jag äntligen i soffan. Vi har röjt undan (ja, det känns verkligen som man röjt) och snart vankas det hemmagjord pizza med grannarna, på varje plåt får man en fjärdedel var att lägga på den fyllning man vill. Perfekt!

 

Fick reklam om att Cervera firar 25 år och att man som kundmedlem får 25% rabatt den

25-27/10. Fler förrättsbestick att komplettera inför nyår har jag beslutat mig för, ev blir det några fler glas till samlingen. Passa på när det är lite billigare med dyrare saker.

Är faktiskt knappt medlem i några butik. ICA, Citygross, IKEA, Åhlens och Cervera. Endel kunder har svårt att hitta bland alla sina kort när de ska betala.
 
Hur många medlemskort använder du?

Up and away

Loggar in på Facebook och hör (läser) alla glada utrop, snö!...?

 

Får nog säga att jag gärna väntar ett tag till. Eller kan man önska snö i stallet och längs ridvägarna så det inte är så f*rbannat mörkt när man är där efter jobbet? Men gärna snö och isfritt på vägen till jobbet, har redan börjar gruva mig för hur lång tid det kommer ta i vinter att ta sig till jobbet.

 

Imorgon bitti styr vi bilen åt fel håll, nämligen norr över. Vi ska till Kungsberget i Gävle på möte i två dagar. Så ni får klara er utan mig då jag inte är så teknisk av mig och kan blogga från mobilen, hehe.

 

Nu ska man tydligen orka tänka för att packa med sig det man tror man kan behöva och fräscha upp sig lite. Och sen så var det där med mat också… hamnar ofta lite långt ner på prio listan.

 

Förhoppningsvis god natt snart.


Slut och hej då.

Tre dagar med sällskap börjar nå sitt slut nu. Varit en lång helg när man ser tillbaka på den. Dagens nya upplevelse är 5D bio vi var på i Kista. Vilken rolig upplevelse!

 

En sak jag har funderat på dessa dagar efter att ha spenderat några timmar i butiker, är det verkligen okej att plocka fram julsaker i mitten av oktober? Både IKEA och Åhlens hade tagit fram delar av julsortimentet. Liiite tidigt tycker jag, vi kan iaf få närma oss slutet av oktober. Eller?

 

Veckans lite billigare tips är dessa skålar från JYSK för endast 14,95kr. På Åhlens hittar du dem (endast med vitt lock) för ca 30kr (hittade dem tyvärr inte på deras hemsida). 

Glas Marica. Diameter 10 cm, höjd: 9 cm. Osorterat.

Framtida dressyrhäst

Det lilla jag använt kroppen nu på morgonen känner jag att det ömmar lite här och var. Så vi kör lite uppvärmning i form av shopping i Kista innan jag och Ewe ska tillbringa em/kvällen i stallet medan killarna styr upp middag.

 

Åter till ont i kroppen och dressyrträning. Christalle var rätt spänd i början av ridpasset i fredags, ”mycket” folk på läktaren och hon förstod att han som stod där i mitten ville något, typ att man skulle spinga framåt så fort man kunde(?). Vi jobbade på lite tempoväxlingar i traven, enklare skänkelvikningar i skritt och trav och galopparbete med mycket fokus på fattningarna och tempo. Kroppskontrollen var bättre då jag fick sitta i dressyrsadeln och jag kände mig glad och nöjd efter passet!

 

På lördagen gjorde vi en sammanfattning av fredagens lektion. Det är som att hon minns vad vi gjorde dagen innan och vi kommer mycket snabbare till ridning. Fortsatte med skänkelvikningar, mycket galopparbete (ökad, samlad, fattningar) och vi la även in lite förvänd galopp.

 

Det där med skänkelvikningar tycker jag är helt hopplöst, jag känner inte när det varken blir rätt eller fel, men hoppas att det kommer med mer träning med tiden. Har fått bra tips på vad jag ska tänka på vid galoppfattningarna så det ska vi verkligen fokusera på närmaste tiden så det blir ordning och reda på dem.

 

Framtida ekipage på dressyrbanorna.

Jag känner mig väldigt nöjd med de två dagarna, vad vi tränade på, hur det gick och Micke som tränare. Nu får vi hoppas att han har några tävlingsfria helg under hösten så han har möjlighet att komma hit igen.

 


Onsdagens hopplektion

Något sent men här kommer övningen vi red i onsdag. 

 

Vi red travbom och hinder, tanken var att hästarna skulle landa i rätt galopp för att sedan bygga på med studsen. Långsidan var påbyggnad av vår uppvärmnings övning när vi tränade på att flytta bogarna (samma som förra gången), komma i en bra linje in mot hindrena och rida rakt över hindrena.

 

Jag hoppade i hoppsadeln för första gången och det var andra gången jag red i den, så jag kände att jag inte alls hade koll på min kropp. Idag ska vi jaga vidare efter en hoppsadelgjord så jag kan lära känna sadeln bättre innan nästa lektion, så det inte är en trasdocka som sitter på den stackars hästens rygg.


En ledig dag som innehöll allt man kan tänka sig

Igår kväll landade syster och hennes kille här, så idag har vi lyxat till det med lunch på IKEA, lite små shopping där och ett besök på Gränby köpcentrum.

 

Sen var det dags för en nervös ryttare att rida ett dressyrpass.  Känner mig betydligt mer nöjd med min insats idag än i onsdag på hoppningen (mer om det sen när kroppen och knoppen har lite mer ork). Imorgon bitti är det dags för ett till dressyr pass! Så ikväll lutar vi oss tillbaka i soffan njuter av den mysiga dagen vi haft.


Fire fire fire

Klockan elva idag tjöt det till i högtalarna på jobbet, sen kom meddelandet ”Brandlarm, var god utrym lokalen”. Så det var bara att visa ut kunderna, låsa butiken, samla ihop personalen och bege oss ut. Lite konstigt avbrott i dagen. Det vi fick höra efteråt var att en sprinkler hade löst ut i en toalett, tjuvrökning, eldat i papperskorg???

 

 

Våra knasiga djur ville inte alls komma in ikväll, hittade dem nästan längst bort i hagen. Tiger vågade sig fram mot mig men när hon nästan var framme kastade hon sig om och sprang tillbaka till de andra. Tydligen var jag och Hanna väääldigt läskiga, kanske fler än jag som ser spöken i mörkret och jagar upp mig själv?


Hoppelihopp

Idag har jag ridit i min hoppsadel för första gången! När vi skrittade fram kändes det väldigt konstigt, hur ska jag kunna rida lätt i den här? Vart är allt stöd för skänklarna? Men efter ridturen längtar jag om än mer till hopplektionen på onsdag, tänk att få hoppa i hoppsadel! Första gången jag gör det, kanske lite illa med tanke på att jag haft häst i 13år. Men Tanten skjuter/tar inte i så mycket med ryggen som stora Klumpeklossan gör.

 

 
Den kommande veckan har mycket att erbjuda.
Tisdag fyller Fredrik år!
Onsdag är det hoppträning.
Torsdag kommer lillasyster och hennes kille, de stannar till måndag.
Fredag och lördag ska vi vara med på dressyrkurs för en tränare från Norrköping.
Lördag hoppas jag på en middagsdejt med Charlotta som är på snabbesök i Sthlm.

Lunch på IKEA, idag igen?

Oj är det såhär vårt hem ser ut i dagsljus?!” Det var min första tanke när jag slog mig ner i soffan på morgonen. Vi åker i gryning och kommer hem i skymning under veckodagarna. Lite musik som ger en lite jävlar anamma och sedan röjde vi undan här hemma. Ska fortsätta lite till imorgon för vi var ”tvungna” att avbryta fixandet för att åka till bla IKEA, det var Fredrik som ville dit (!). Införskaffade lite nya prylar till köket och var på en annan butik och tittade på soffor, får se vad lönebeskedet säger när det kommer.

 

Har saknat soliga dagar, känner sig som en helt ny människa! En öronbild får bli dagens bild.

 


Finns hörapparat till hästar?

Nu är det helg även för oss, skönt. Har precis kommit hem från stallet, gick rätt fort att fixa.

Men jag skulle också ta in poa hästarna också. Tror Tant är både döv och blind. Christalle kom när jag ropade när jag gick mot hagen. Tant Tiger däremot fick jag gå nästan längst bort i hagen, kul att gå i en mörk skog när man är mörkrädd. Hon verkar varken märka att det är mörkt ute, att hon är ensam i hagen eller att jag ropar. Men hon är rätt så söt ändå, hon går lös in hela vägen in till sin box.

 

Nu ska jag vara lite social med vårat kvällsbesök, så ni får hålla tillgodo tills i helgen.


Fullt ös i två dagar

Christalle har sovit inne en natt och hon stod snällt och väntade på mig vid grinden när jag kom

för att hämta in dem, Tiger fick jag däremot stå och ropa efter (Hanna var iväg med sina hästar),

när jag kom tillbaka efter att ha ställt in Christalle gnäggade Tiger när jag kom, sötnosen.

 

Var ett snabbt besök i stallet ikväll, blev en timma sen från jobbet, åkte hemifrån klockan sex och var hemma klockan 20. Imorgon blir det också en långdag, men då ska vi avsluta arbetsdagen när butikerna stängt med middag tillsammans med personalen från Kista butiken.


RSS 2.0