CityGross-check Systemet-check Willys-check

Förberedelserna inför nyår är i full gång. Killarna har varit och handlat mat, bla 4,7kg ryggbiff (!) De ska försöka förbereda lite ikväll. Robban och jag ska börja testa fördrinkar, han tog med sig en liten del av sitt utbud!? Han hade även med sig is, snacka om förberedd.
Och han hade med sig den här fina presenten till oss. Husligt värre eller hur?
(ett hus att mata fåglarna i)
.
Nu sitter jag med en Strawberry Dackarre (eller hur det stavas) i soffan. Så j*vla gott! Det blir nog fördrinken imorgon. Kommer bli en toppen nyårs!

Snigelpost

Några fler julkort har trillat in, bland annat det här från min kollega som är mamma ledig. Vad tror ni, visst ser det fint ut Beatrice och Fredrik Burvall. Fast jag får väl drömma vidare en stund till ;P Om han inte känner grupptrycket från "Skellefte"-gänget, där vi är dom ända som inte är ringmärkta än.

Hur många frågor kan du?

För er som varit hos oss vet ni att jag har tidningar och "böcker" i vårat badrum. I julklapp fick jag Dassboken av min stora lillebror Alexander, i den hittade jag det här...
.
Är du klokare än en blondin?
En blondin deltar i tv-frågesporten Vem vill bli miljonär? Programledaren ställer följande frågor:
(tjuv scrolla inte ner utan ge det en chans)
.
1. Hur länge varade det 100-åriga kriget?
a) 116 år
b) 99 år
c) 100 år
d) 150 år
Blondinen väljer möjligheten att inte svara.
.
2. I vilket land uppfann man "Panamahytten"?
a) Brasilien
b) Chile
c) Panama
d) Equador
Blondinen ber publiken om hjälp.
.
3. I vilken månad avslutade ryssarna oktoberrevolutionen?
a) Januari
b) September
c) Oktober
d) November
Blondinen utnyttjar möjligheten att få hjälp via telefon och ringer till en annan blondin.
.
4. Vad var Kung Georg IVs riktiga namn?
a) Albert
b) Georg
c) Emanuel
d) Jonas
Blondinen väljer bort två felaktiga svar.
.
5. Vilket djur har givit namnet till Kanarieöarna?
a) Kanariefågeln
b) Kängurun
c) Råttan
d) Hunden
Blondinen svarar fel och är ute ur spelet.
.
.
.
.
.
Om du tyckte blondinens svar var dumma, så kommer de riktiga svaren här:
1. Det 100-åriga kriget varade i 116 år, från 1137 till 1253.
2. "Panamahytten" uppfanns i Equador.
3. Oktoberrevolutionen avslutades den 7 november.
4. Kung Georg IVs riktiga namn var Albert. Kunden ändrade sitt namn 1936.
5. Kanarieöarna är uppkallade efter en storväxt hundras som funnits på öarna.
.
Nu är frågan hur mycket klokare du är än blondinen...?!
.
.
.
Jag får väl börja med att erkänna... jag är nog en blondin.

Skulle vilja ha en container att slänga saker i

För er som funderar hann jag inte klart vuxen puzzlet innan Fredrik kom hem, men han verkar ha överlevt gårdagen trotts detta kaos huset befinner sig i nu. Men igår kväll hjälptes vi åt och avslutade byggandes och ställde den på plats. Den passar in jätte bra och jag känner mig väldigt nöjd med beslutet.
.
Idag började jag dagen med att tillbringa nån timma på stan med Sara, båda två hade lite ärenden att uträtta, främst nyårs. Nu har både hon och jag en nyårs outfit.
.
När jag kom hem fick jag äntligen packa upp våra Ikea påsar med kläder, 4 månader med hälften av våra kläder liggandes i påsar! Nu ligger allt vikt och strukturerat i byrån. Fast Fredriks sida lär inte vara vikt/strukturerad särskilt länge. Sen har gått och plockat, plockat, städat, städat, slängt, slängt. Syns knappt att jag spenderat halva dagen hemma med att försöka skapa ordning i detta kaos som råder, lite mer golv yta har blivit synligt, men jag är nådigt stressad inför nyårs!
.
Vi öppnade även "den stora plånboken" igår och gjorde en killshopping på Media Markt. Gick in, tittade på det vi skulle (tv) och till kassan. Då jag kan lika mycket om tv apparater som om afrikanskt jordbruk får nu hålla till godo med bilden och hoppas den säger er något. Jag vet att tvn är svart och att den ska vara i vardagsrummet.
.

Bygger vuxen puzzel. Är på punkt 15 av 55....

dsc02794 (MMS)

Bygger vuxen puzzel. Är på punkt 15 av 55. Tror ni jag hinner innan Fredrik kommer hem vid elva? Tror inte han uppskattar att jag tagit ut i princip hela vardagsrummet och finrummet när han har en ledig hemma dag imorgon, men iofs, då har han en anledning att vistas i andra rum tex tvättstugan ;)


Total frånvaro

Har tillbringat de senaste dagarna ätandes, film tittandes, spelandes och socialiserandes med min familj, försökt tagit vara på varje stund. Min syster och mamma var rädd att dom gjort för lite julfika och godis, att jag skulle bli besviken när jag kom hem. Men jag har vaknat på morgona och fortfarande varit mätt! Gissa hur mycket vi har ätit!
.
Nu sitter jag hemma i Uppsala igen, efter en vända i Ume på mellandagsrean. Det känns trotts omständigheterna bra, det är att säga "hej då" som är den jobbigaste biten. Det är lite hemskt hur lätt man faller in i vardagens mönster igen. Något som fick mig att le när jag kom hem var julstjärnan som stod på bordet (i en sån kruka som jag såg på Blomsterslottet och funderade på), en present inne i badrummet och två julkort i brevlådan. Blomman och presenten är ett tack för att vi hade en "inneboende" i några dagar nu innan jul (jag hade hunnit åkt hem då), julkorten kommer från Fredriks mormor och från min vän Charlotta. Jag vet att jag säger/tänker det varje år, men nästa år ska jag skicka julkort, otroligt mysigt och värmande att få.
.
Om julhelgen blir det förhoppningsvis nån vettigare uppdatering senare. Just nu är både kroppen och huvudet trötta, och det är dags att ställa om sig från ledighet till arbete. Åter igen har det bevisats att jag har världens bästa sambo. Innan han åkte ordnade han matlåda som han frös in till mig så jag kunde ha på jobbet imorgon (han kommer inte hem förräns imorgon kväll)!
.
Nu ska jag byta om till min nya pjamas och hoppas på en god natts sömn så jag är utvilad tills imorgon.

Dagens små inköp. Presentsnören behöver ma...

dsc02772 (MMS)

Dagens små inköp. Presentsnören behöver man med jämna mellanrum, bra när sånt är på halva priset, finns på ÖB. Och nu har de flesta börjat med rea på sina julsaker, det här lilla huset kostar 15kr nu och kommer från Jula. Tänkte mig en liten julby till nästa år, ungefär som mamma brukar "bygga upp" hemma.


Jaaaa! Hoppas bara att det blir bra

Idag blev sista julklappen inhandlad, hittade en sak som passade in på idén jag haft. Nu får vi hoppas att den faller i smak. Haft en underbar dag idag, tack till vännerna och familjen! Träffade Nina för en lunch på stan, alltid roligt att få prata av sig och försöka hinna ikapp allt man missat, nästa gång jag kommer hem blir det husbesök hos henne, så det blev endel huspratandes. Sen mötte jag upp CH och JD, även Peter och Christian II med "familj" var där en stund. Sen drog jag som vanligt ner JD i shoppingträsket, men till hennes försvar så hittade hon suuuper snygga skor. Hmm vore inte helt fel om även jag tog mig i kragen och köpte ett par vinterskor, ofodrade skinnstövlar är väl inte det lämpligaste vid temeraturer och snömassor som dessa.

Sen har vi haft familjemys, Ewe och hennes kille Joel kom till Bergsbyn och åt middag. Sen råkade jag somna i soffan, så just nu är jag inte allt för trött. Misstake! Tur att jag har två nattugglor till bröder som kan hålla mig sällskap.

Jag köpte faktist en liten sak på stan, julgransglitter. Haha jag vet, aningens ovärt just nu. Men Åhlens har börjar med 50% på sina julsaker, jag och Fredrik hade hittat ett glitter där som båda tycker om, vitt/silvrigt tjockt. Det hör inte till vanligheten att vi är överens om "inredning" så man måste passa på de tillfällen det sker.


Händer inte så mycket, men det är behövligt

Har gått in i Skellefte-koman, varvar ner så mycket att jag nästan blir lealös i kroppen. Är skönt att få vakna och stiga upp när man själv känner för det.

 

Var igår och köpte en julklapp till lilla lillebror, har en julklapp kvar som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa. Hade ju en sån bra idé! Hittade även en födelsedagspresent till Sara som fyller år idag, grattis! Ska in till stan för en lunch dejt med Nina nu på förmiddan, och se om man stöter på några andra hemvändare.

 

Hade hoppats på lite soligare vinterväder så jag kunnat ta lite härliga vinterbilder. Är snö öööver allt här, hihihi.

 

 


Det är en hel fel snö här i Skellefteå, så...

dsc02763 (MMS)

Det är en hel del snö här i Skellefteå, såhär ser mitt sovrums fönster ut, och det är på andra våningen! Jag skrattade lite av pappa igår när jag kom hem och såg deras snö gångar från parkeringen in till huset, min pappa är inte den inbitna norrlänning som resten av oss är. Fast jag måste nog erkänna, jag älskar den lagoma vintern det är i Uppsala!


Julgranspynt

Stjärna 5kr/st
Julgranskulor 25kr/6st
.
Julgranspynt till nästa år, visst kommer granen bli fin!? Hade tänkt mig silver/vitt tjockt glitter till och jag har även röd/vita polkagrisstänger i glas att hänga i julgranen, haha nu längtar jag nästan mer till nästa jul än den här. Tycker om att även julgranskulorna är i glas, är lite mer känsla i det. Fast det lär man väl ändra uppfattning om den gången man har små saker som kryper eller springer omkring på golvet.

En liten dag

En liten sammandrag om dagen.
  • Varit i stallet fyra gånger, sjukt skönt att bo bredvid stallet.
  • Löshoppat 90cm, inte en enda rivning trotts att det var i somras vi hoppade senast.
  • Städat undan, Fredrik får tjejbesök när jag är borta, en kvinna i 50års åldern, borde jag vara orolig?
  • Packat, eller lagt ner två ombyten för sen var det fullt med julklappar.
  • Kommit ihåg att tända fjärde adventsljuset.
  • Klippt Fredrik, det var mycket lättare när man bara behövde gå ett varv med trimmen.
Det känns konstigt, men förväntansfullt, att åka norröver imorgon kväll. Vet att jag har förberett för Tiger, packat och ordnat skjuts. Men jag har ändå svårt att förstå det, att julen snart är här. Och att jag ska få mysa hos min familj. Mamma och Ewe verkar ha förberett med massor med julgodsaker ;)

Det här hade Fredrik med sig hem i bilen. ...

dsc02753 (MMS)

Det här hade Fredrik med sig hem i bilen. Stora frågan är, börja montera nu eller efter jag tagit in Tiger och grannens hästar?


Min första stalljour på 1 år och 9 månader

Jag hade hoppats att när vi flyttade till större boende att det inte skulle bli lika stökigt, saker som ligger här och där. Men det är nästan värre nu, fast det beror väl till stor del på vårt begränsade förvaringsutrymme i form av garderober och byråer. Ska ta mig i kragen efter att all stallfixande är klart idag, ska löshoppa, förbereda inför att jag ska vara borta några dagar och visa Hanna vart Tiger har sina saker.
.
Något som var en fördel med att ha hästen i Björklinge och att Fredrik jobbade där tidigare, var att det fanns en återvinning precis vid hans jobb, på Hemköps parkering. Nu svämmar återvinningspåsarna över för det blir inte att man kan "ta med dom på vägen" som man gjorde tidigare. Så jag får väl ut och vingla med de andra bilarna på vägarna idag, var en som hamnat i diket en bit bortanför stallet nu på morgonen.
.
Har (äntligen) fått in mina gamla bilder på datorn. Tittade på lite hästbilder från i somras. Är det verkligen samma häst? Hon ser inte klok ut på vintern! På sommaren är hon ljus i pälsen och framför allt har kort päls, hon ser så dammig ut med sin länga päls, iofs fastnar det lättare damm i det och det syns var sadeln, sadelgjorden och täcket legat. Får glädja mig med att hon iaf inte har lika mycket vinterpäls som i Skellefteå.

Min häst blev ... en sandhög

Gissa om vi var sega när vi skulle stiga upp för att bege oss till jobbet, men först kom vi iaf. Börjar röra på sig lite på jobbet, mycket julsaker som säljs, är som sagt 30-70% rabatt på ALLA julsaker. Blev lite mer julsaker köpta hem inför nästa år, fyra paket med röda glaskulor till våran kommande julgran, silver/vita snöflingor att hänga i granen, två till bordstabletter i samma serie som tidigare och en till brödkorg (offrade mig för den sista).

Efter att ha fiskat upp hunden hemma begav jag mig till stallet, var min och Tigers premiär ridtur i ridhuset ikväll. Tänkte att jag skulle rida barbacka för hon brukar vara lite piggare och mer arbetsvillig då, nu i efterhand hade det inte varit fel med en sadel, lär ha träningsvärk imorgon. Hon är fortfarande stark, men inte lika stark som när vi rider ut. Och konstigt nog gick hon bättre/bar sig bättre i galoppen än i traven, är kanske allt vårt galopp plumsandes och backgalopperande som gett lite, det är definitivt inge fel på konditionen.
.
Då vi var själva i ridhuset fick hon rulla sig efter vi ridit klart. Först ena sidan, sen strosade hon omkring lite undertiden jag plockade undan skiten, sen andra sidan. Hon såg ut som en sandhög *suck*. Men en väldigt nöjd sandhög. Hon hann även lära sig att öppna manegedörren av sig själv.
.

Klart man glömt köpa en av de viktigaste tillbehören

Nu är min lilla hög av julklappar avklarade, två rim gjorda, måste göra ett tredje. Radion spelade till min glädje några jullåtar som jag satt och myste till. Men till min stora förskräckelse upptäckte jag att jag inte hade några julklapps snören hemma. Katastrof! Så jag fick improvisera lite.
Till nästa år, köp minst 100meter julsnören. Men jag fick lite julstämning i kroppen, känns lovande inför nästa vecka då nedräkningen börjar.

Som min syster sa "Det är skönt att ha familj när man ska ordna med julklappar, eller iofs hade man inte familj behövde man inte det, hur som helst det är skönt för man hjälps åt och helt plötsligt är allting fixat".
.
Nu är det en persons julklapp kvar att ordna. Hade en briljant idé men hittar inte den/en sån sak någonstans! Det verkar tyvärr som vi måste tänka om.

Varför går tiden så fort? Behöver fler timmar.

Vart tog den här dagen vägen? Jag har varit i stallet, pysslar och ridit. Handlat middag och hästmat. Och nu är klockan över sju. Galet.

Trött är jag, även lite omotiverad. Hoppas musiken från radion piggar upp så det blir lite julklapps paketering ikväll. Något som gjorde mig väldigt fundersam och lite irriterad var mitt tejp letande på Citygross. Vid julsakerna där du har etiketter, papper, snören och div små saker att pryda dina paket med, fanns det ingen tejp?! Vi ordinarie inslagningspapper, snören och gratulationskort, fanns det ingen tejp!! De hade placerat tejpen vid kontorsartiklarna. Om det är något människor glömmer (iaf sett till mig själv) är om jag har tejp hemma och om det är tillräckligt, för visst är det irriterande när man upptäcker att man inte alls hade någon tejp hemma, eller att tejpen tar slut efter första paketet. En enkel merförsäljning för butikerna,
en billig sak som alla behöver såhär års.

Vill ha nytt i "garderoben"

Då min stackars sambo antingen får se mig i jobbkläder eller stallkläder skulle det vara roligt att ha lite variation och något annat än "den där tröjan kan jag använda i stallet" -kläder. De kläder jag har på jobbet kan jag inte påverka, nog för att jag skulle vilja för blått är inte det valet jag hade gjort.
.
För att snabbt ta ett litet sidospår. Jag tycker om att rensa och storstäda, sortera och organisera om. Ett tips som jag fått höra angående garderoben är, om du hänger upp ett klädesplagg med galjen åt fel håll och den fortfarande hänger så när säsongen infaller igen, så är det dags att ta bort det plagget (då tänker jag inte på vinterjackor och andra säsongs betonade kläder).
.
En "jag önskar -för det kostar inget" -lista
En väst för milda dagar, denna fin är från Mountainhorse.
Ett till par ridbyxor, ex HV Polo. Hööks, 1499kr.
Ett par leggings från Mountainhorse.
En ny vit sportbh.
Inte till mig men den skulle göra sig fin.
Ett schabrak från Eskadron. Helst det brun/turkosa.

Min stallykta

En låda full med diverse saker. Ett som är säkert är att tvättmaskinen får gå lite imorgon, har endel stallkläder som skulle må bra av att tvättas (och sen plockas undan för säsongen). På sidan skymtar man Fredriks julklappar, och vi har fått vårat första julkort.
Till mig fanns det en stallykta. Mamma har en som hon alltid plockar fram till vintern som hon köpte på en marknad för några år sedan, har alltid velat ha en egen, men den passar inte riktigt i en lägenhet. Hon lyckades leta reda på han som tillverkar dem och han hade kvar några stycken. Så nu är jag stolt ägare till denna. Imorgon när snön lagt sig ska den få flytta ut på bron, köpte ett gravljus när vi var och handlade lite mat, så den kan sprida lite mysigt och hemtrevligt ljus.

Nu har vi och paketet kommit hem. Något at...

dsc02691 (MMS)

Nu har vi och paketet kommit hem. Något att ta med som förslag till regeringen nästa år är billigare frakt, så vi kan skicka mer paket till varandra. För det är otroligt roligt att få! Nu måste jag trottsa snön som flyger omkring i luften och gå till stallet för att fixa åt min dam.


Du har ett paket att hämta ut

Fick ett mycket trevligt samtal nyss, det är Bussgods som har ett paket åt mig. Spännande. Enda problemet är att jag legat vaken i natt flera timmar med såna fruktansvärda magsmärtor. Haft ont strax under naveln, vid byxlinningen, känts som kroppen vill kräkas med det händer inget, det gör bara ont! Det är Fredrik som smittat av sig på mig, jag har iaf *peppar peppar* sluppit febern som han hade.

Då skafferiet och kylskåpet ändå gapar tomt ska jag försöka mig på en heroisk hjälteinsats att inhandla mat och hämta det roliga paketet. Om Fredrik släpper ut mig, har är väldigt noga med att jag tar det lugn och vilar till mig friskheten, han har självklart rätt men jag har svårt att sitta still! Och det är rätt tråkigt att inte göra någonting i längden.

Samma dag igen

Känns som jag gjort den här dagen tidigare. Förbereda inför rean på jobbet, komma hem vid fyra-fem tiden. Andas en stund. Stallet med allt pysslande det innefattar, ta in hästarna. Sen hem igen för kvällsfika. Haha vem har sagt att variation är bra.

Vi började rean på våra sista julsaker idag. För min del blev det sex bordstabletter och en matchande brödkorg. Nu funderar jag på vilka färger våran kommande julgran ska ha. Lika bra att passa på nu inför nästa år när allt är lite billigare. Stora beslut.
.

Jysk Bordstalbetter 15kr och brödkorg 25kr.
.
Nu sitter jag med kalendern framför mig och funderar på när jag ska ta ut mina sista två semesterveckor, och vad jag ska göra för den delen. Fast att "bara" vara hemma och ledig vore inte helt fel.

Nya stalltäcket

Jag och mobilen har gjort ett tappert försök att fota inomhus. Så här kommer Tigers nya stalltäcke, tycker om att det är glansigt tyg på insidan, så smuts och päls inte fastnar. Något jag funderat på är varför stalltäcken har svansskydd? Förstår att det behövs utomhus, men inne är det väl inte blåsigt eller nederbörd?
Och en suddig bild från vårat ridhus äventyr.

Inte så diskret

Hittade ett spår idag som inte var så svårt att följa, eller vem som lagt ut det.
-----> Avslöjad!

En ledig dag som snabbt passerade

Hur förvirrad är man när man missar att det varit 3e advent? Som sagt känner att jag inte riktigt har koll på läget. Men några steg framåt i julriktning har jag tagit, nu är fem personers julklappar avklarade. På söndag är jag "ledig" och tänkte mysa ner mig med julfika, julmusik och paketering av julklappar. Är jag sent ute eller god i tid? Känns som jag är sent ute.

Även denna dag försvann i ett nafs. Hunnit med en hel del ändå, och haft mycket trevligt. Började som alla andra lediga dagar med stallet och en ridtur. Efter lunch mötte jag Johanna N vid tågstationen, vi tog en fika på mysiga och lugna Årummet, julklapps kikade och pratade om allt som hänt den senaste tiden. Sen blev det stallvisning och klappande på Tiger. Och sist en husvisning, innan hon skulle tillbaka till Sthlm.
.
Det blev fint väder idag!

Dagens sötaste är min nya vän på jobbet, m...

dsc02683 (MMS)

Dagens sötaste är min nya vän på jobbet, min nya lunchpåse. Nu är det färdigt med diverse Ica påsar som ser lagomt roliga ut och istället sätta ett leende på dagen. Den kommer från Lagerhaus och kostar endast 29kr!


Ingen bild

Återigen ett tråkigt inlägg utan bilder, men jag gjorde ett försök! Min mobil tar väldigt bra bilder utomhus, men inomhus är det helt värdelös.  Släppte lös Tiger i ridhuset (premiär för oss i ridhuset) hon han tog fem steg sen låg hon ner, Tigrar älskar att rulla! Sen fick hon springa lös ett tag, stod i mitten och såg på medans tanten i full fart tog varv efter varv, märks ingen ålder skillnad från det att vi köpte henne till nu. Imorgon är jag ledig så jag hoppas på lika fint väder då som det varit idag. Sen ska jag leka sjuksköterska, min stackars sambo ligger hemma i 39,5 grader feber. Hoppas min sjukdomsgen står emot även denna gång, brukar vara den som klarar mig otroligt bra från alla sjukdomar.

Om jag hade ... 5 möbeldrömmar

Vad vardagen vore lätt om man hade pengar. Huset skulle bli klart mycket tidigare, kläderna skulle inte behöva ligga i Ikea kassar, högen med flyttkartonger skulle krympa, du skulle kunna hitta det du behövde och framför allt man skulle trivas mycket bättre.

De här sakerna toppar min "jag vill verkligen ha" -lista.
första plats hittar ni Birkeland byrå från IKEA, 2.995kr.
Den här byrån vill jag ha/behöver jag till sovrummet, då den är hela 160cm bred täcker den upp hela väggen, perfekt utnyttjande för maximal förvaringsmöjlighet som vi annars har mycket dåligt av i huset. Då slipper vi förvara kläderna i kassar eller i byrån i hallen.
.
andra plats finns ett klädskåp till gästrummet.
Hittat olika modeller på Blocket för 500-1000kr. Tanken är att vi ska förvara sänglinnen och handdukar där. Just nu finns det inte någon vettig förvaring för de och liknande saker. Lite frustrerande vad man ska göra av de sakerna som är tvättade, just nu hänger de fortfarande kvar i "tvättstugan".
tredje plats ligger matsalsmöbler till finrumsdelen i vardagsrummet, Indo från Mio finns på Blocket, 4.000kr-5.500kr.
Både jag och Fredrik tycker om att lyxa till det med goda middagar, varför ha ett finrum om du inte har möbler där du kan avnjuta middagarna med nära och kära? För att inte tala om hur tråkigt det ser ut att en stor del i vardagsrummet är omöblerad.
fjärde plats hamnar ett skrivbord inklusive bokhylla från IKEA, Expedit 998kr.
Även denna kommer höra hemma i gästrummet. Förvaring åt böcker, pärmar och andra vardagssaker som nu står i höga staplar i flyttkartonger. Och en plats åt min symaskin, så blir det kanske några gardiner fixade, än så länge har bara ett rum gardiner.
På "sista" plats, femte plats är ett nytt köksbord, Hamton från Jysk, ~4.000-4.500kr.
Vi har nu ett fyra persons bord men vill ha ett för sex personer, för att fylla ut vårat kök lite och gott om sittplatser är aldrig fel. Det här rymmer sex stolar per långsida och det är i samma serie som tv-bänken, för att ge ett litet lugn och röd tråd i hemmet.

Skåla med oss

Nu har jag och Fredrik skålat med kungen och de övriga på Nobel galan.
.
Det blev en hurrvig ridtur i eftermiddag. Vi var "som vanligt" i grusgropen och stigarna omkring den, härligt med alla backar, så det blev en hel del galopp. Hon blev (tack och lov) lite trött i den fjärde backen vi galopperade upp i, första backen är jag tacksam att vi hade en hastighetsbegränsare framför oss. Är lika knäpp ibland, men jag är glad att det är kallt ute (över -10) för då fick Tiger ha sitt nya stalltäcke ^^
.
Får liiite sovmorgon imorgon, börjar halv nio och snälla Hanna ska fixa åt Tiger, ska direkt efter jobbet på en liten julklappsjakt för att sen äta middag med tjejerna.
.
Tråkig uppdatering. Men mina tankar är ute på annat just nu. Så mycket att göra och så lite tid.

Nya detaljer till vardagsrummet

Vi har (äntligen) fått upp listerna som delar av vardagsrummet och finrummet, så det blir en snyggare och mer markerad linje än handmålad linje. Fortsatte fixandet med att sätta upp krokarna till tofsarna. Gissa om jag är glad! Mitt fin fina hem. Sakta med säkert börjar det går framåt igen.
.
Ni får ursäkta färgåtergivningen, mobil elände. Men ni är varmt välkomna att inspektera färgerna i verkligheten, en lite pik till min syster som ännu inte varit och hälsat på.

Är det här början på sömnproblem?

Kunde knappt hålla mig vaken igår när jag och Fredrik skulle äta lite "middag". Såg Greys och planerade in en tidig kväll. Men när jag lagt mig i sängen kunde jag inte sova. Irriterande!
Efter 1½ timma verkar jag ha lyckats somna.

Nu har första stallbesöket avklarats, ska dit och ge dom eftermiddagshö kl 16. Jag och Hanna får ut på en ridtur runt grusgropen, finns mycket bra vägar och backar att rida i, kul! Men som vanligt hade min häst ett bestämt tag om bettet, som inte inte gav upp förrän vi skulle skritta av. Känner mig som en ridskolelev/trasdocka som bara hänger efter hästen när den "för första gången" får vara ute i skogen och springa. Hunden uppskattade väldigt mycket ridturen, fast hon tyckte nog att jag och Hanna inte riktigt hade lagt upp nån bra plan för vart vi skulle rida, då Icke
gick efter fel stig några gånger (hon brukar springa i förväg).
.
Nu ska jag mysa på en stund här hemma, fixa lite disk och ge mig själv en skrubbning.
Dagens stora fundering, att åka till stan innan stallet eller efter stallet? Skönt med
I-landsproblem på sina lediga dagar.

Att göra imorgon

Känner mig lite fattig på inspiration. Och jag är aldrig hemma i ljuset så det blir inte så mycket fotande, min mobil haaatar mörker, går inte ta en endaste vettig bild.

Satt i Tigers box och skrev en liten att göra lista inför morgondagen;
Köpa snösulor och brodd (hovslagaren kommer på fredag).
Köpa en till vattenhink, en hink räcker inte vissa nätter.
Åka förbi jobbet och se hur jag jobbar fram till jul.
Göra ett besök på Chili för att titta på en lampa till sovrummet.
.
Sen så behöver hemmet som vanligt en genomgång. Och listerna ska målas, igen. Önskar man vann på triss, lotto eller annat valfritt sätt så man kunde köpa möbler och få lite ordning och reda, är måttligt less på att ha allt i flyttkartonger eller Ikea kassar.
.
På tal om någonting helt annat. Hade så svårt att sova inatt/på morgonen, jag hade så ont i höfterna att jag vaknade (så där halverst vid medvetandet) och vände på mig, för att upptäcka att det gjorde lika ont på den sidan, så jag vända mig tillbaka. Och så lång jag, fram och tillbaka, halverst medveten om vad jag gjorde. Igår hade jag ont i svanken, börjar vara dags att ringa nån, för uppenbarligen blir det inte bättre.

Myser inne när kylan kommit tillbaka

Jag vet att det är lite mycket stalltjat just nu, men det är så mysigt! Fredrik släppte av mig i stallet efter att han hämtat mig på jobbet, var i stallet innan lunch idag så jag skulle "bara" fixa lunch- och eftermiddags hö till hagen. Men hamnade i ridhuset och hann se slutat av Hannas hopplektion. Tänkte visa Tiger ridhuset på söndag efter jobbet, vet inte om det är nån ide att rida då hon inte är så kontaktbar, förhoppningsvis är vi själva så jag kan släppa lös henne en stund. Det finns allt bra fina hästar i stallet.

Idag får målarpenslarna en vilodag, känner mig lite små seg och inte riktigt på hugget. Julklappslistan är iaf inskickad till Tomten. Nu ska tomtenissen (jag) bege mig ut på min egna julklappsjakt, börjar äntligen ha ett litet hum om vad som skulle tänkas passa.

Lääängtar till mina två lediga dagar (torsdag & fredag).

Ljuslyktor

Det finns vissa saker som jag är väldigt svag för, en av de sakerna är ljuslyktor och ljusstakar, som ni kanske märkt. Fredriks föräldrar har två fina ljuslyktor i ett av sina badrum på neder våningen. Typ lotusblomma fast i keramik. Har alltid tyckt att de är väldigt fina och mysiga, de ger ett ombonat och "rejält" intryck. Men har aldrig sett liknande ute i handel, förrens nu! Hittade de här på Indiska, fina eller hur?! Men som sagt så har jag gett mig själv köpstopp på inredning, måste införskaffa lite möbler först. Peppar peppar så finns de kvar efter jul/årsskiftet.


Tidig morgon hela veckan

Jisses vad jobbigt det är att kravla sig upp ur sängen på morgonen. Planen för morgonen var en ridtur och stallpyssel innan jobbet. Känns som jag börjar få lite rutin på det här med stallpysslandet, i början fick man gå igenom allt i huvudet för att se så man inte missat nått, nu känns det som jag har koll på läget. Något jag däremot inte har koll på är ridningen. Känns som att rida på en kamel (inte för att jag har gjort det), men hon går med huvudet högt upp i luften och svankar med ryggen så det känns som man sjunker ner en bra bit mot marken. Går inte att få någon kontakt med henne, så nu går ridturerna enbart ut på att hon ska få springa av sig lite. Förhoppningsvis kommer hennes koncentration tillbaka när hon bott in sig lite mer.

När jag stod och mockade slog en tanke mig, jag har ingen sovmorgon den här veckan. Idag gick min sovmorgon åt att hinna fixa i stallet och rida innan jobbet. På torsdag blir det en till tidig stallmorgon för att hinna rida ut tillsammans med Hanna innan hon ska till jobbet. På fredag kommer hovslagaren direkt på morgonen. Och på söndag måste jag till stallet innan jobbet för jag slutar sent. Suck.

En helt vanlig dag

Idag har det varit en helt vanlig arbetsdag, inget märkvärdigt som hänt. Skönt med en sån dag när man hör hur Fredrik haft det på jobbet, en väldigt fysiskt och psykiskt påfrestande dag.

Känner mig riktigt nöjd med kvällen. När jag kom hem från jobbet blev det klädbyte för att göra fint åt Tiger i stallet och se till så hon har mat.  Då det är milt ute (0,0 grader enligt min termometer) fick hästarna vara ute ett tag till. Gick hem igen och tog fram diverse målarhinkar, nu är andra lagret målat på dörröppningen till vardagsrummet och alla sex lister är målade även de för andra gången. Förhoppningsvis kan jag sätta upp dom när jag är ledig på torsdag. Det här med husfixandet är som med träning för mig. Det är jobbigt att börja med det, men när jag väl kommit igång njuter jag. Musik, en stund för sig själv och kreativitet. Älskar hur färgen skapar nya intryck och det händer något nytt.
.
Gick ner till stallet igen och tog in våra hästar, går snabbt och smidigt att bara ta in fyra stycken. Känner mig fortfarande som en liten flicka som får vara och springa i ett stall och hjälpa till. Går omkring och njuter och myser att bo i hus med stallet bredvid. Är som Fredrik säger "är nästa som att ha hästen hemma, men man slipper ta hand om skiten".
.
Just nu är det lite ensamt, Fredrik jobbade 8-20 i Barkarby. Så han åkte direkt till hockey träningen. En tidigt kväll tror jag att det blir för mig. Ska ut och rida tokan imorgon.

Andra advent, och inte en enda julklapp inhandlad

Jag och Fredrik var i Bygdegården på födelsedagsfest i helgen. Där fanns det några barn, bland annat ett blont litet busfrö som sprang omkring på egna äventyr. Jag ”hittade” en barnleksak som låg på bordet och sa ”kom hit” och skramlade med leksaken. Tydligen så lockar man inte på barn, upplyste Fredrik mig om. Barnets pappa satt bredvid oss och sa till sin son ”high five”. Då sa jag ”det där kan vår hund också!”. Återigen fick Fredrik upplysa mig, för man får tydligen inte jämföra barn med vår hund. Hahaha.

 

Jag, Tiger och Icke har varit ute på vår första ridtur själva idag, det enda kravet som ställdes var att vi inte skulle trava i Solvallatempo. Hon var som vanligt på tårna och väldigt gnäggig. Men gjorde inga dumheter. Hon har även fått sig en ny hagkompis, förhoppningsvis kommer dom bra överrens. Deras hage är på andra sidan av vägen upp till vårt hus. Så nu kan jag äta frukost och titta på Tiger.


Norrlänning i Narnia landskap

Det bor viss en djupt rotad norrlänning i mig. Jag blir alldeles till mig av snön som ligger över hela landskapet, gnistrar och lyser upp i kvällsmörkret. Otroligt vackert är det! Har gått runt med ett leende på läpparna medans Uppsalaborna har ångest över vädret. Kände mig som Icke, hade ingen lust att gå in, ville ut och busa i snön.

På de två första bilderna skymtar man huset i bakgrunden.
Den sista bilden är vägen ut från vårat hus mot kyrkan/stora vägen.

Behöver hjälp

Just nu står vovven inte högst upp på min "tycka om"-lista.

Förslag på bra lim??
.
Jag skulle vilja ha två till likadana stjärnor, har nämligen tre fönster i vardagsrummet/finrummet och det vore fint med likadana i alla. Tips?

Inne för idag

Nu har jag varit färdigt i stallet för idag, tre gånger blev det jag var dit. Är mysigt att kunna kila över. Fick låna ett stalltäcke av Hanna nu när det är kallt på kvällarna, har beställt ett stalltäcke åt Tiger och det hade kommit till butiken nu, det blir en snabb lunch imorgon. Jag och Hanna for ut på en ridtur i skogen, red på skogsstigar runt ett grustag. Tiger var alldeles hopplös. Hon var stark och stum i handen, nyfiken med huvudet upp i luften. Vi har haft mycket bättre ridturer, men jag hade väntat mig den här typen av ridtur, nu när hon är lite orolig/nyfiken/spänd på vårat nya stället.
.
Har glömt berätta/visa Ickes täcke som hon fick av Fredrik. Hon låg och skakade lite i stallet igår ute i snön (nog för att hon hellre gör det än är innomhus) men då vi kommer tillbringa endel stillasittande/liggandes tid i stallet för hennes del så fick hon något varmt att ha på sig. Det här täcket kommer från Granngården och har 300gr fyllning. Magplattan som även går mellan frambenen och bensnörena gör att den ligger perfekt på plats hela tiden.
.
Våra fina flickor.
.
Här bor Tiger, röda rutan markerar hennes boxplats.

Härligt att kunna "morgonpromenera" till stallet

Det är skönt med sovmorgon, eller rättare sagt man behöver inte gå upp om man inte vill. Vaknade klockan nio och låg kvar i sängen till klockan tio. Plockade undan lite snabbt hemma sen tog jag och Fredrik en morgonpromenad till stallet, om man kan kalla 200 meter promenad. Efter lite stånkandes och lyftandes är nu garderoben på plats, ska börja plocka med mig saker hemifrån och fylla upp det. Passade även på att mocka och fixa hö när vi ändå var i stallet, var fortfarande lite varmt sen hästarna stått inne under natten. Fredrik hittade en mysig halsduk uppe på höloftet.

Ingen sol idag, men desto mildare väder är det. Tiger har ändå fått sig lite slingor.
Fredrik var nära på att bli en kattnappare efter mysstunden.

Ny design

Efter en hel del knåpandes i photoshop har jag nu en ny design. Om ni inte ser den ännu prova uppdatera sidan. Vägbeskrivningen hem till oss, sväng vänster vid Ärentuna kyrka.
.
Det tog en stund på stan med diverse ärenden, så vi hann "bara" sätta upp skyltarna. Är ledig imorgon med så då blir det garderobs fixande så vi kommer i ordning ordentligt. Blir även en ridtur imorgon så vi kan börja utforska våra nya ridvägar.

Nu har Tiger flyttat

Termometern visade ute temperatur på -18 grader och inne temperatur på +10. Ingen höjdare.
.
Igår kväll flyttade Tiger till sitt nya stall, Ärentuna Prästgård som det står på skylten när man svänger in dit. Lastningen gick, i Tiger mått mätt, väldigt bra. Vi backade mot stalldörren och lastade henne direkt från stallet. Blev nån vända backandes i stallgången men sen gick hon hela vägen in och stod snällt kvar. Våra otroligt snälla grannar Hanna och Viktor hjälpte mig. Tiger såg smått förvirrad ut när vi anlände till nya stallet, hon brydde sig inte ens om höet i boxen utan stod och tittade på allt.
.
Både jag och Tiger har inte sovit bra inatt. Jag har vaknat fleeera gånger och Tiger hade inte lagt sig ner nått under natten. Hon ska gå med Hannas två hästar, så vi var där imorse och släppte ihop dom. Det gick hur lugnt som helst. Var bara Tiger som tog några galoppvändor i hagen och gnäggade. Har för första gången på 1½år mockat och fixat mat, kändes rätt mysigt faktiskt, att få pyssla lite. Efter jag och Fredrik har varit och handlat mat ska vi följas åt till stallet och han ska hjälpa mig sätta upp diverse skyltar och flytta en garderob till sadelkammaren. Härligt med gångavstånd till stallet!
.
.
Det röda huset i bakgrunden på den första bilden är huset vi bor i, nära eller hur?

RSS 2.0