Avkopplande semesternöjen

Är inne på andra semesterdagen och är fantastiskt nog helt avkopplad, all stress och måsten hemifrån är som bortblåst.

 

Idag har vi varit med Fredriks familj till Läckö slott där vi åt lunch och gick en guidad tur. Jag tycker vår guide var riktigt bra, pratade tydligt och med intressant fakta/historia. Ett otroligt trevligt semesternöje!

 

 

När vi kom hem följde vi med Fredriks pappa och tog in kossorna och matade kalvarna, som verkar tycka att jag är jätteläskig! Men när en traktor kommer in i hagen går de fram till den, iofs hade den massor med mat till dem.

 



Veckans shoppingtips

Blev månadens lön för tung för din plånbok? Här är ett tips för att lätta din börda, dessa två porslinshundar kan komma i din ägo för endast 4.800.000kr/st!
.
Annonsen på Blocket.se finns att se här → Antika porslinshundar (finns även en fågel till salu)

Två arbetsdagar kvar

Wow vilken sommar det blev igen. Det var en riktigt bra dag på jobbet och framför allt har vi en bra plan för torsdag och fredag så vi hinner klart med "ombyggnaden" inför måndag.

 

Det blev snabba rycket efter jobbet, skulle hinna med en ridtur med Hanna innan de skulle bege sig till Öland. Både 30- och 3-åringen skötte sig väldigt bra, nu blir det sommarvila för Tanten tills jag kommer hem igen. Skönt för båda att få rensa tankarna lite och få upp motivationen igen.

 

Igår hade jag en städ och tvättar dag, alla våra satinpåslakan var i tvätten så jag bäddade med vanliga bomullspåslakan. Frågade Fredrik när han kom hem från jobbet idag ”Ska vi låta påslakanen sitta på och ta de i husbilen på semestern eller ska vi byta?” som svar fick jag ”Hmm.. de känns rätt sträva”. Vad har jag gjort med min sambo? En kräsen pojke har han blivit.



För den 25e smäller det

Efter jag slutat jobba bad jag Fredrik se efter hemma vad vi hade i matväg så vi kunde planera kvällens middag, fick svaret "Vi har nästan allt hemma, Pepsi i kylen och lönen på kontot, det enda vi behöver köpa hem är pizza". Sagt och gjort det blev pizza till middag, imorgon är det är min lediga dag så det känns som fredagsmys att äta pizza och se tv, blir att man varvar ner lite extra tack vare den känslan. Imorgon ska tvättmaskinen gå varm så allt är rent inför semestern.


Bron, altan, entré...?

En annan sak vi pysslade med när familjen var här var att piffa upp bron lite. Bastmattorna är en limited edition som Ikea hade för några veckor sedan (de hade jättefina stolar och bord till).

När jag och mamma var på Ikea reade de ut dem för 29kr ist för 129kr, det är vad man kan kalla fynd! Vi fick klippa av fransarna lite för att den skulle rymmas, men den ser bättre ut med kortare fransar. Svarta dörrmattan med piggar kommer från Rusta, känns nästan som massage för fötterna när man står på den.

 

Känns mycket trevligare och mysigare att grilla där nu än på den spruckna betongbron som finns under. Missade dock helt att ta några förebilder trotts att jag brukar försöka ha kameran i högsta hugg när vi fixar.



Rea shopping

Lämnade tillbaka en gardin idag som egentligen var tänkt att ha i hallen, men det blev inte riktigt som jag hade tänkt det i mitt huvud. Istället blev det ett par svarta panelgardiner som jag ska ha i gästrummet (om det blir så som jag föreställt mig) och en gästhandduk. Vet att jag har dille på det här med gästhanddukar men till mitt försvar kostade den bara 7kr och är i samma färg som våra gröna handdukar, badlakan och badrumsmatta. Perfekt alltså! Gardinen kostade 50kr ist för 149kr.

 

 

Det är en väldigt lugn lördagskväll, middag och soffhäng, är mycket att ordna innan det är dags för semester. Vet att man inte ska tänka på såna saker för då blir det som man gör dom flera gånger om. Nu blir det att luta sig tillbaka och se X-men, har precis upptäckt alla filmkanaler vi har, brukar aldrig orka zappa så högt upp i kanallistan.


Sitter och drömmer innan det är dags för sängen

Sicken skit dag det varit idag, men snart är den slut. Vi tog en doggybag från restaurang Grannarna idag. Vi skjutsade in dem till stan, hämtade lite grillat i deras ugn och har precis avslutat våran middag, lagomt innan det blir midnatt.

 

Något roligt är att om en vecka har vi semester igen, längtar hur mycket som helst! Roadtrip!



 



En sliten dag

En av mina kollegor ringde in idag och var sjuk, efter lite ringandes slutade det med att jag fick jobba heldag idag, fanns ingen som kunde hoppa in. Tråkigt då jag peppat för att rida igen.

 

Sitter i soffan och känner mig rätt sliten, fortfarande inte frisk och har sovit dåligt inatt för Icke har blivit förkyld och låter som en gris, varit orolig att hon skulle bli sämre men hon är lika pigg och glad som vanligt.

 

Har glömt visa vad som händer när en motorhuv flyger upp när man kör 110km/h. Fredrik körde till jobbet och helt plötsligt såg han ingenting. Mycket obehagligt, jag är väldigt glad och tacksam att bara bilen tog skada.

 


Sommarhage

Det kan vara svårt att med ord förklara för någon som inte sett hur det ser ut i verkligheten.

 

Jag roade mig med en satellitbild från Hitta.se över stallet och ritade hur sommarhagen går.

Det finns tre ingångar, vi använder den som är överst. Om ni jämför med ridhuset får ni en liten uppfattning om hur stor hagen är i verkligheten, och hur jobbigt det kan vara att hitta sin häst.

 



Bjuden på en flygtur

Kändes härligt att äntligen sitta i sadeln igen, efter ridturen fick Flickan äta och vila inne en stund.

 

Jag och Fredrik gick dit efter vi ätit och släppte ut henne. Märkte redan när jag red ut att hon var stoig och gnäggig, men när hon kom till hagen blev jag smått förvånad. Hon gnäggade efter sina kompisar och började trava omkring i hagen, väldigt olikt henne att vara ”orolig”. Jag gick och letade efter dem, de har en väldigt stor sommarhage! Hittade de på andra sidan hagen, gick tillbaka till början av hagen där Tiger sprungit in i skogen och jag hörde hur hon fortfarande gnäggade, när jag ropade på henne kom hon galopperandes mot mig och när hon närmade sig blev det en omgång av bocksprång och hon galopperade förbi mig till ingången (smått nervös blev jag då det är massor av stor och små stenar och stenhällar just där). Blev att springa tillbaka till ingången och lyckades få tag i henne, tog med henne ut ur hagen och vi gick till en annan ingång till den delen hennes hagkompisar var i. Efter en travsträcka saktade Tiger ner och gick bakom mig, när vi kom ut på ängen som leder till den andra ingången och Tiger såg sina vänner blev det ett plötsligt ryck i grimskaftet, lyckades hålla kvar och få Tiger i en volt runt mig där hon fortsatte med sina bocksprång i full galopp. Fredrik tyckte det såg roligt ut med en liten Bea som hängde i ett grimskaft efter en Tiger som hade sina ben lite här och var. Men tillslut fick vi in henne till de andra och sitter i soffan nu och pustar ut.

 

Fredrik försökte fånga oss på film, men det blev en bild.

 

 

Fredrik gör sig vän med Tiger i stallet innan vi gick ut.

 

 



Trillingar

Kan fortfarande inte sluta glädjas över att mina fingrar är lite gröna efter allt, gröna växter och framför allt blommor ger en sådan otrolig värme och levande känsla till ett hem. Ett välanvänt knep vid försäljning och i inredningsprogram, för vem säger nej till att mötas av en bukett vackra liljor eller doftande rosor.

 


Kronan på verket

Kan tala om att det är väldigt tråkigt att vara sjuk, ännu tråkigare är det när strömmen går så varken tv, internet eller ens toaletten fungerar. Men till min pappas förtjusning har jag börjar läsa en bok som jag lånat av honom. Är faktiskt skönt att försvinna in i bokens värld igen, var allt för länge sedan.

 

Fortsätter på gårdagens tema, som är väldigt återkommande här, inredning. Passade på när vi hade besök att sätta upp taklampan som legat färdigmonterad i ett hörn. Ett stort tack till mina föräldrar, CH och JD för hjälpen, är mycket nöjd med resultatet! Ignorera lampsladden, den ska fästas bättre.

 

 


Sommar i trädgården

Att äta röda vinbär som blivit uppvärmda av solen ger mig starka sommarkänslor och nostalgi. Har rensat ut och runt om vinbärsbusken, nu har den lite utrymme att växa till sig på.


Tur att Photoshop finns.


Turkiet på bordet

Nu har familjen och vännerna åkt hem, men lämnat kvar en förkylning som däckat mig helt.

Idag har jag krafter nog att sitta i soffan och tänkte se till så det blir återkommande uppdateringar igen här. En till som åkt är vår lilla bonus katt, förhoppningsvis kommer den söta lilla krabaten på besök igen. Som tack för katt vaktandet fick jag det här fina fatet som CH och JD köpt i Turkiet.

 

 

 

 

Visst är det vackert!


Imorgon är jag ledig och hoppas att ytterligare en natts sömn bättrar på förkylningen.
Nu ska jag se om min räddare i nöden kan ordna lite jordgubbar till stackars mig.

Varit några intensiva och väldigt roliga d...

dsc04483 (MMS)

Varit några intensiva och väldigt roliga dagar med familjen. Nu är det sista kvällen med gänget. Som blev ett väldigt stort gäng ikväll, jag och Fredrik, min familj, Johanna och Christian, Jonas och Frida och snart kommer min farbror. Fredagsmys på er alla!


Den roliga tidningen

Passande nog kom Hööks katalogen nu när Fredrik är borta, så kan jag i lugn och ro drömma mig bort bland alla nya fina saker. Men det är med lite blandade känslor, för det innebär att hösten börjar närma sig. Ett nytt schabrak kommer det att bli, men frågan är bara vilken färg? Det brun/beiga matchar min övriga utrustning men det grå/orange var grymt snyggt.

Vaknade strax efter sju och efter att ha myst med katten en stund gick jag och Icke till stallet. Vi fick en välkomnande gnäggning från stallet när Flickan såg oss genom fönstret, hon fick sova inne i natt efter våran sena ridtur igår. Det är härligt med såna här dagar när man kan rida ut i t-shirt klockan åtta på morgonen och det känns som att det är mitt på dagen. Vi klättrade lite i grusgropen där crossarna brukar köra och i skogen, kändes riktigt bra idag! Nu ska jag sluta sitta här och gör någon nytt istället.

 



Freda...jag menar måndag!

Då restaurang Fredrik åkt på semester till Skövde besökte jag restaurang Grannarna efter jobbet. De har varit borta i helgen så vi tog igen det idag med fredagsmys maten tacos! När vi var mätta och belåtna for vi ut på en skrittur tillsammans, jag, Hanna och Jossan. Vi avslutade kvällen med glass, maränger, banan och chokladsås. Härlig måndag eller hur!?

 

Imorgon kommer det finbesök hit, min familj (minus syster) kommer och hälsar på! Så klockan är ställd på en tok för tidig tid så jag hinner rida Fröken innan, kanske hinner med ett ryck här hemma med. Sov gott!

 



Den har blivit vacker igen

Är lika glad nu som jag var gången vi köpte blomman, den passar perfekt på bordet!
.

En runda på stan

Känner mig rätt sliten efter natten, legat och vridit mig i värmen och stoppat mitt onda finger under kudden för där var det svalt.

 

Efter morgonpysslet hemma och stallfixandet, Tiger har tappat en baksko så det blir ingen ridning idag. Roade jag mig att åka och shoppa lite. På Ikea var det sista dagen för deras rea, blev inget storslaget fynd utan bara bra-att-ha saker.

 

Servetterna tog slut till Svenhippa middagen, laddat med 100st nya för 19kr.

Två packet med skärbrädorna kostade 9kr ist för 18kr.

Ströare till socker för 29kr.

Knoppar till köksskåpluckorna 6st för 9kr. De finns i flera olika färger här.

 

 

Åkte sen till Gränby och strosade bland butikerna, rea så långt ögat kan nå. Såg i en inredningstidning en dukning med udda servettringar, det är ett återkommande problem,

hur mycket ska man ha av varje sak? Istället för att matcha får alla en egen servettring!

Tänkte försöka hitta olika servettringar i stål/silver, så det blir ett tema med alla.

 

De i stål kostade 19kr på rean och den med pärlor 15kr. Hade en 50kr rabattcheck så servettringarna kostade mig 3kr!

 



Trädgårdstanten

Det underbart fina vädret höll i sig även idag, Fredrik jobbade så jag passande på att fortsätta rensa häcken. Vår häck består av taggbuskar (det är själva häcken), vinbärsbuskar, jordgubb- och smultronplantor, rönn, j*vligt mycket lönn och diverse andra gröna saker som jag inte har någon aning om vad det kan vara. Allt utom taggbuskarna rycks bort. Jag kände hur det högg till i fingret, tog av mig handsken och såg att jag hade ett litet stick som jag blödde från och var blå runt om, men fortsatte tills Fredrik kom hem en stund senare. Nu har fingret svullnat upp, jag kan inte röra det och det värker sjukt mycket!

 

Från stubbarna till vägen har jag rensat bort, längre fram på bilden ser man hur det gröna går ända ut till vägen. Ska fota mer imorgon. Måste bara påpeka igen hur mycket jag hatar lönn,

är massor av småskott över allt!

 

 

 

Jag har haft "kylbandage" hela kvällen. Kan det vara en jordgeting eller annat djur

som gjort mig illa?

 



Vi har fått ett tillskott i familjen, en b...

dsc04405 (MMS)

Vi har fått ett tillskott i familjen, en bonus katt som ska bo hos oss i en vecka. Ska köpa något gott till den lilla sötnosen imorgon så vi kan bli bästa vänner ;)


Ytterligare lite mys

Min soffa är en väldigt bortskämd soffa, det var inte länge sen den fick ”nya” vita kuddar

(Mys till soffan). Har nog fått lite dille på prydnadskuddar. Jag köpte två champagnefärgade kuddöverdrag på JYSK för endast 15kr/st i strl 50x50cm, färgen passar väldigt bra ihop med färgen på gardinerna i finrummet, nu behövs bara en fåtölj de kan ligga i. De bruna kuddöverdragen som nästan ser ut som en kotte (?) är köpt på Ohlssons tyger för 39,50kr/st ist för ord.pris 79kr/st. En fördel med dem är att de är i storleken 45x45cm vilket gör att de blir lite fluffigare när man har en 50x50cm innerkudde i dem.

 


Vilken överraskning

Tack vare Jossan fick jag lite fart på dagen. Vi red bortanför grusgropen i skogen på en massa stigar, de gick hit och dit som ett spindelnät, hade jag inte haft Jossan som guide vet jag inte om jag varit tillbaka än. Blev mycket galoppjobb så både häst, hund och människa blev trötta. Invigde mina nya ridstövlar, stelt men det känns riktigt bra! Ett tack till min pappa ♥

 

Sen har något fantastiskt hänt idag, jag upptäckte att en av mina orkidéer som jag ställt bort i musikrummets fönster har börjat knoppa, nu står den på sin plats igen på matsalsbordet. Taktiken, ställ bort och glöm bort, verkade fungera på orkidéer. Hoppas att även den andra tar sig, har som sagt inte tur med blommor i vanliga fall.

 

 

 



Hoppas på att dagen blir bättre

Sitter hemma själv, eller har faktiskt Icke liggandesnedanför mig. Utanför fönstret är det mulet och tråkigt. Det är mycket jobbigare att packa upp än att packa ner. Har startat den första tvättmaskinen, vi har haft fördelen att kunna tvätta när vi varit bort så det är lite mindre smutstvätt.

 

 

Ska göra en insats för att se vad vi har i matväg hemma och handla hem det vi saknar, se hur tanten haft det och pyssla om henne och fortsätta tvätta. Ska packa upp mina nya saker också, alltid roligt att få något nytt att titta på. När jag ändå gör en insats i köket och packar upp ska min nya te burk få hamna på sin nya plats. Även den kommer från Biboköp, 49kr.

 



Svenhippa helgen i bilder

Vi började dagen med diverse utmaningar mellan killarna och tjejerna.

Sen fortsatte tävlingen mellan könen med en gymkana.

Dagen avslutades med en tre rätters middag.
Bjuder på lite blandade bilder från helgen.

I ett tidigare inlägg, Svenhippa helgen, finns lite mer text om helgen, om ni missat det.

Inredning på pinne

Nu är semesterveckan slut för den här gången, ser redan fram emot våra två veckor i augusti. Det blir lätt en shoppingsemester när man åker iväg, köpt lite nya saker både till mig och hemmet. Har bla köpt de här shabby chic inspirerade inredningsdetaljerna.

 

Plåthjärtana på pinne ska pryda blomkrukan i hallen, jag köpte dem på Biboköp för 14kr/st resp. 16kr/st. "Välkommen" skylten ska jag pyssla om till en sak jag sett på en annan blogg, mer om det när jag är hemma igen, den kommer från Interflora och kostar 29kr.

Kärlek i bilder

Christian och Johanna gifte sig i Kåge kyrka 2011-07-02.
Fredrik framförde sin låt "Du och jag" i kyrkan, han var även toastmaster på kvällen.
Jag, Karolina, Peter och Ulf.
Johannas brudbukett.

När vi två blev ett

Igår var det en mycket speciell dag för två människor och självklart för vi som fick dela den med dem. Igår blev Christian och Johanna herr och fru Davidsson.

 

Vill återigen önska de vackra tu att deras glädje och kärlek ska fortsätta vara lika stark och lysande i deras nya steg i livet som de tagit tillsammans.


Lite mer Vilemo till hemmet

Mamma råkade berätta att företaget som tillverkat löpare jag köpte till matsalsbordet (som visade sig vara ett Skellefteå företag) har hyrt en lokal i Arkaden gallerian och där har de lite rea. Jag köpte en blå löpare att kunna variera med min svarta och samtidigt matcha med tapeten.

 

 

 

NU 200kr i storleken 30*230cm


Här hittar du inlägget med min "gamla" löpare → Dukat och klart

Tacka vet jag Norrland där man kan göra ri...

dsc04336 (MMS)

Tacka vet jag Norrland där man kan göra riktigt gofika. Det blir Butterbullar till fika innan vi ska åka till kyrkan och möta upp de andra som är delaktiga i morgondagens roligheter.


RSS 2.0