God natt från Tiger. Nu ska jag äntligen...

dsc00593 (MMS)

God natt från Tiger. Nu ska jag äntligen få åka hem efter en lång dag. Duschen, kvällsfika och sen sängen. Jisses vilken dag det varit! Roligt men utmattande. Och imorgon är det Valborgs, känns väldigt oförberett.


Lager utförsäljningen är i full gång. Var ...

dsc00579 (MMS)

Lager utförsäljningen är i full gång. Var total kaos första timman! Nu har det lugnat ner sig lite. Kommer bli en lång men kul dag.


Sundsvall

Efter en efter längtad sovmorgon hos farmor och farfar (och en rejäl frukost). Åkte vi in till stan för några ärenden och en lunch tillsammans med CS och JD. Åt en klassisk Sundsvalls bakelse till efterrätt (har ingen aning om vad den heter, någon som gör det?) Jag och Ewe äter alltid en sån när vi är i Sundsvall tillsammans (saknar min syster).

 Mastig och mättande!

Blev en väldigt snabb runda inne på stan. Linda på jobbet hade skickat ut mig på tyg jakt, ett utgående Pippi Långstrump tyg som var slut i Sthlms området, så 3 meter tyg blev inhandlat på Åhlens.

Hann även in på Indiska för att se om de hade ett par örhängen jag sett ut (för flera år sedan köpte jag ett par likadana i Skellefteå fast i guld färg, och dom är ett av mina favorit par). Fick även med mig ett grönt armband. Har glömt visa min klänning jag köpte på Indiska innan vi åkte till fjällen. Kortärmad och mysig, perfekt till sommaren tillsammans med leggings om det är kallt eller barbent under varma dagar. Längtar till ännu varmare väder.

 

Självklart var ett besök på Equeen inplanerat! Köpte mig äntligen ett par nya stallskor, kände mig lite väl påpälsad med vinterskorna nu. Mountain Horse skorna passar mina fötter perfekt, trotts att de är skor med stålhätta känns dom inte klumpiga alls. Impulsköpte även ett par nya KL ridvantar, dom låg så fint i sitt ställ på kassadisken att jag kunde inte låta bli. Är KL´s nya super grip handskar, dom var riktigt sköna att rida i, upp till bevis om dom lever upp till det dom lovar. Snälla Carro skickade med Stallboken på köpte, jag älskar verkligen almanackor, ordning och reda ska det va!

   


Tvättstugebesök nr 2 är nu avklarat. Funderar på att låta Fredrik göra sista besöket. För jag börjar bli väldigt trött, långdag på jobbet imorgon med, och premiär för Lager rensningen! Förhoppningsvis kommer det att gå bra, haft lite strul med uppkopplingen av kassan idag, hoppas det är löst tills imorgon. Sov gott på er!


En weekend i Åre med vännerna, del 2

I fredags tog vi oss upp i backen, tillsammans med ett fantastiskt väder! Åkte och njöt av att vara på ett fjäll (skulle kunna sitta i timmar och bara njuta av tillvaron), vi hade med oss varmchoklad och mackor till lunch. Efter lunchen ramlade jag och slog i huvudet, drog troligtvis på mig en mild hjärnskakning för jag blev väldigt illamående :S Senare på kvällen blev jag människa igen. Killarna hade spelning utanför huset, grannarna verkade glada över deras lilla spelning, för dom fick öl nerkastade till sig och applåder.

   Väldigt härligt.

 Börjar bli fräknig.

 Jonas och Fredrik utanför lägenheten.

Måste säga att det var trevligt att ha med sig morgonpigga personer. Varje morgon fick man stiga upp till ett uppdukat frukostbord. Lyxigt. Tack.


I lördags blev det lite lugnare på åkfronten för min del, min pojkvän riskerade livet för oss båda. Jonas hade inget vidare inflytande på honom, lika galna båda två! Upp och ner i ravinen for dom. Konstigt nog var dom de enda som inte gjorde sig illa. Vi andra var stela och blåa lite här och där. På kvällen spelade vi sällskapsspelet Alias, man ska förklara ett ord med hjälp av ord som beskriver det ordet (finns mer regler som man ska följa med vi gjorde vår egna förenklade version). Som vanligt blir jag lite uppjagad när jag spelar spel så jag hade svårt att sitta still på stolen, sprang omkring och viftade med armarna som nån annan idiot.


 Jonas, Fredrik, Anna och Peter. Våran dörr/fönster i bakgrunden.

I söndags strosade vi pensionärer omkring nere på byn, fikade och njöt av den sista solen (är bara jobbet som gäller ett tag framöver så det lär dröja innan man får sig en sån här rejäl soldos igen). De som fortfarande var unga i kroppen passade på att ta några sista åk. Innan vi lämnade Åre gjorde vi ett sista stopp, på Åre chokladfabrik! Mumms. Köpte med mig fyra strutar praliner av olika smaker, något att drömma mig bort med i veckan.

  Avkoppling nere i byn.

  

   

Helgens värsta: Var när Jonas fick sig en shot Minut innan han ens stigit upp ur sängen på morgonen, en liten återställare?


Helgens bästa:
Var städningen som Johanna fixade åt oss gratis! Skönt att slippa städa efter man packat ut sig ur lägenheten sista dagen.


Helgens galning:
Killen som svischade förbi i skidor, pjäxor, stavar och mössa. Vilken vadslagning har man förlorat för att åka ner för ett fjäll naken?


Tävlar

Är med och tävlar hos Tävlingsryttaren om ett schabrak, som skulle passa på Flickan min :) Klicka på bilden för att komma till tävlingen.



En weekend i Åre med vännerna, del 1

Hem ljuva hem.

Har varit i Åre torsdag-söndag med alla gamla Skellefteå vänner som är utspridda här och där över landet. Vi åkte upp på onsdagskväll till Sundsvall och sov över hos Christian och Johanna, för att slippa köra så långt. Hämtade även upp Jonas som skulle åka med i våran bil.

På torsdagen sammanstrålade vi med den andra bilen i Östersund för att handla med oss mat och dricka till helgen. Hade kvar ett liiitet utrymme i bagageluckan (lite fantastiskt för vi var trotts allt fem personer med packning som fick plats i Fredriks Volvo) sista biten var vi helt fullpackade.

Stugan (eller lägenheten) var helt underbar. Nyrenoverad och väldigt fräsch. Det bästa av allt var att vi hade krypavstånd till stora liften! Torsdagen spenderade vi med att installera oss
(dvs sprida ut oss på alla ställen vi kunde), basta och njuta av livet med en drink i handen.

 Vi bodde på bottenplan, skönt att slippa bära packningen så långt
(längst ner till vänster i bilden).

 Lifthuset är huset med snetak och en vit/blå skylt på taket.

 Här inne sov jag och Fredrik, Johanna och Christian.

 Utsikten från balkongen (som vi förövrigt inte kom ut på, dörren var trasig) så vi klättrade genom fönstren.

Så det inte blir allt för mycket text och bilder delar jag upp inläggen om helgen lite (plus att det börjar vara dags för middag). Har varit ledig idag, vilket var tur, för vi har varit vakna hela natten (jag, Fredrik och Adde). Vi har suttit nattvakt på jobbet. Torsdag-söndag i veckan ska vi ha Stock Sale på jobbet så det behövdes nån som kunde vakta sakerna i natt.

Har varit i stallet och ridit idag. Gud så härligt att sitta på hästryggen igen, hade en väldigt pillrig och tittig häst, men det kunde ha varit värre. Trotts mina böner om att hon skulle ha tappat all päls tills jag kom hem blev det en stor hög hästhår efter att jag borstat henne i en timma, men jag börjar se slutet på det hela, och hon hade iaf inte rullat sig den här gången.

Over and out, mer uppdatering sen.


Pikeur till sommaren

 

Kanske något galet att matcha ihop med inför sommaren från Pikeur?

Själv blir jag gärna lite färg galen på våren/sommaren. Känns härligt att slänga av sig allt det mörka och släppa in ljust. Jag och Fredrik kan inte komma överrens, han vill ha mörker och jag kan inte få nog av ljuset. Har fått behärska mitt gulligull till att dekorera badrummet med det.

På sommaren i stallet (och när jag jobbade på glassbilen) är ett underbart plagg kepsen. Själv är jag lite småsugen på den här kepsen från Pikeur.

 Sommrig eller hur? Så jag kan matcha mitt <3 -schabrak ;)

Nu ska jag  packa det sista. Måste jobba några timmar innan vi äntligen kan bege oss norr över. Dom ringde precis från jobbet, ska köpa med mig kaffe (var tydligen slut och det är en katastrof på mitt jobb). Problemet är att jag inte dricker kaffe så det är inte världens lättaste grej att köpa med sig något vettigt, får se hur det går.


Hinner nog inte kika in nå mer här innan vi åker, jag får önska er alla en trevlig helg och på återseende nästa vecka.


Ut med det gamla och in med det nya?




Vilken inspirerande bild. Visst vore det härligt att slänga ut allt det gamla och in med det nya. Kanske ska börja satsa på Drömvinsten, den verkar delas ut titt som tätt nu.


Imorgon blir det S-vall. På torsdag blir det Åre! Så det kommer vara lite dött här på bloggen. Njutningen med ledighet på vischan är att man blir avskärmad från omvärlden och kan slaaappna aaaaaav.


Äntligen ett besök hos GLASSBILEN!

Äntligen lyckades jag träffa in att vara hemma när glassbilen kom till våran gata. Vi sprang båda två ut som två barn (saknar verkligen min glassbil ibland). Efter lite velandes (borde egentligen vara lätt som en plätt för mig efter år av träning), blev det klassikerna Sandwich och Mini Marängcup (eller Maräng i cup som min söta pojkvän tror att det heter). Kunde inte bestämma vilken vi ville ha ikväll så det blev en av varje :P


En storfavorit är annars Mövenpick (vilket en kvinna tyckte var ett väldigt opassande namn på en glass, fick förklara att glassen heter så världen över och att det inte är något vi hade hittat på) men för tillfället finns det tyvärr inte så många smaker att välja på (saknar Caramelitan!).
Nån favorit inför sommaren?


En härlig promenad





Planen är att börja packa ikväll inför Åre (vi åker till Sundsvall på onsdag direkt efter jag slutat jobba) men just nu har jag fastnat vid tv:n som vanligt. Lite paltkoma efter Fredriks goda kyckling wook, lika lyxigt varje gång man kommer hem från stallet och middagen står på bordet.

Clinique gåvor!

Fredrik kom hem klockan nio på morgonen och störde min sovmorgon, men lika bra var väl det så jag tog mig upp till jobbet.


Blev in och ett snabbyte av kläder sen direkt upp till Gränby efter jobbet. Hade ett viktigt ärende, hitta födelsedagspresent till Johanna och Peter (som vi ska till fjällen med). Hade verkligen iiiiingen idé, men det slutade riktigt bra. Vem som ska få vilken har vi inte bestämt än ;)


Har hittat en butik som har Clinique gåva, Kicks! Jag passade på att köpa en eye makup remover och en underlagskräm. Fick massor av gåvor på köpet *gilla*


 

Clinique Bonus

  • Resestorlek på ansiktstvålen (skönt att slippa ta med stora pumpen)
  • Nån hudkräm som ska jämna ut hudtonen i ansiktet (?)
  • En kropps lotion
  • Resestorlek på eye makup remover
  • Resestorlek på ögonkrämen
  • Typ en anti age kräm (lär väl behövas nu när man är närmare 50 än 0)
  • Mascara
  • Lipgloss

Fredagsmys på bortaplan

MAXmat och fredagsmys hos Sofia och Fredrik, som ”förr i tiden”. Såg på tv4 premiär av serien Modern Family, jag skrattade en hel del. Tittade på bebis saker, känner mig också väldigt förväntansfull!


Årets bett trend

Fredrik har en förmåga att fastna vid sin dator väldigt mycket. Vilket gjort att jag har roat mig på egen hand vid min dator. Verkar finnas en röd tråd som gäller alla olika varumärken. Bett.
Här kommer ett urplock av det jag hittat.

Grimman med ett litet bett på sidan kommer från Horze. Den klassisk nyckelring hade jag när "jag var liten", denna kommer från Hööks. Armbandet och halsbandet (och en hel del andra underbara smycken som skapar ha-begär) kommer från den fina hemsidan KyssJoHanna (finns i silver och guld färg).


Ridbyxan såg jag på Skara Hästsport och kommer från Kingsland. Strumporna hittade jag på Granngården och de är från Mountainhorse.

Hade tänkt till stallet innan jobbet, men för en gångs skull stämde vädret, det regnade. Nu skiner solen för fullt och det är endast klarblå himmel utanför fönstret. Var väldigt skönt med en sovmorgon, och har hunnit städa till lite i lägenheten, tvätten är ihop vikt och undanstoppad, alla dammråttor befinner sig nu i dammsugaren och jag har fyllt ett diskställ med ren disk. Alltid lika härligt att komma hem när det är lite städat.


Tack <3

Hade ingen koll på att det var sista dagen för vinterdäck med dubb idag (om man inte ska dit det kan förekomma vinterväglag). Efter att ha muttrat lite i soffan efter middan över min ångest att bli stoppad av en polis. Klädde Fredrik på sig och följde med mig ut och bytte mina däck. Vad skulle jag göra utan min sambo? Handling+Middag+Däckbyte, är en lyckligt lottad tjej.


Om man ändå vore ekonomiskt oberoende

Ännu en dag med mer än +10 grader i skuggan. Märks i stallet att det går undan när solen ligger på, torkar upp riktigt bra. Passade på att ta av Tiger broddarna. Tur att man har en väldigt snäll häst, behövde bara lägga upp hoven i mitt knä och börja skruva, hon stod helt still tills jag var klar.


När jag lämnade av Icke på Fredriks jobb gick vi till Hemköp och köpte oss en glass. Satt sedan och njöt på lastbryggan, fått mig några fler fräknar i dag.


Ibland blir jag tokig på att bo i Uppsala. Hade tänkt mig ett besök på Granngården innan jag skulle möta Märta och Siri för middag på stan. Men det går inte att köra i den här stan, mer ologiska vägar får man leta efter. Slutade med att jag fick köra runt Uppsala för att komma till andra sidan och på rätt väg mot Granngården (vägen som går genom stan dit är avstäng… och har varit det ända sen jag flyttade hit). Hann med lite snabb spaning inne i några butiker. Fastnade inne på Indiska. Ska lura med mig Fredrik på ett besök dit för att vara smakråd åt allt som jag hittade. Presentkort på Indiska mottages gärna ;)


Blev en egen plocksallad på Unico. Kändes nästan som man var hemma i Skellefteå igen med hästtjejerna.


Fredrik drog precis iväg på fotbollstränig (han är så duktig). Själv ska jag försöka mig på en lägga-mig-i-tid kväll, jobbar hela dagen imorgon.


Ny design

Har känt mig lite less och sugen på en uppfräschning av bloggen. Tycker inredningsstilen shabby chic är väldigt härlig. Tyvärr har jag lite svårt att inreda lägenheten i den stilen så ist fick det bli bloggen som fick sig ett romantiskt, gammaldags, slitet utseende.


Jag får återigen tacka min snälla vän Fegge som hjälpt mig med uppdateringen. Jag verkar aldrig bli bättre på det här html kodandet. Det är nästan precis ett år sedan han hjälpte mig att starta upp min blogg (2009-04-15). Tack för ditt tålamod med mig och mina små ändringar.


Har fått en teckning

Ohohoho solen verkar äntligen ha bestämt sig för att stanna och värma upp oss efter vintern. Hoppas det där dumma geggan torkar upp snabbt. Hoppas bara den bestämmer sig för att vara kvar imorgon med. Är ledig då så jag hade tänkt mig… en stalldag. Sen på eftermiddagen ska jag in till stan och möte upp Märta när hon kommer från jobbet. Jag hoppas Clinic snart har nån ”köp två Clinic varor och få en gåva på köpet”. Säg till om ni ser nån sån!


Måste visa min fina teckning jag fått av Tindra. Hon har lärt sig en ny bokstav, Bea bokstaven. Uppe i B:et är en sol och nere i B:et är Tiger.


Fotbollsmorsa eller fotbollsfru?

Fotbollsfru eller fotbollsmorsa. Det är dagens fråga.


Passande nog lunchtäckte jag bara idag när solen äääntligen bestämt sig för att komma med full kraft. Då Fredrik lixs inte hunnit hem blev det stallet direkt efter jobbet. Känns som standard att hästen ordnat en lerinpackning på sig själv. Tack och lov var det bara på ena sidan och inte i närheten av så hemskt som i tisdags. Hon skötte sig även exemplariskt när vi var ute.


Fredrik ringde och sa att han skulle iväg och spela fotbollsmatch, och undrade om jag ville komma och titta. Självklart skulle jag det, för man är väl en underbar flickvän ;) Mycket passande så ringde Sara, hon var på väg från Arlanda in till Uppsala. Hon undrade om jag ville äta middag med henne. Hennes kille är tränare för fotbollslaget som Fredrik spelar i, så vi tog en MAX drive och åkte och var underbara flickvänner båda två.


Sååå från att ha känt mig som en fotbollsmorsa (städa, jobbet, stallet, fotboll) kände jag mig lite mer som en fotbollsfru när man fick sitta och snacka skit.


Update Team Picasso

Körslaget <-- klicka dig hit :)

Gör ett besök på deras hemsida för att se veckans bidrag. Picasso med They dont care about us, de är otroligt synkade och ger verkligen allt. Helt klart värt ett besök för att se dom sjunga, love it!

Skaffa en storslagen garderob till sommaren?

Hemma efter en stört skön kväll hos Hannah. Innan vi köpte våra kebabtallrikar var vi (jag) tvungna att göra ett stopp på Willys, den där jäkla Toblerone reklamen har visats om och om igen så nu var jag tvungen att köpa en. Heheh vadå jag blir inte alls påverkad av omgivningen.


Såg på körslaget till maten. Jisses vad bra Team Picasso var i Körslaget när de gjorde Michael Jacksons låt! Fick rysningar i kroppen. Sen blev det en riiiktig tjejfilm, Djävulen bär Prada. Så nu har jag en briljant plan! Min älskade sambo är borta i helgen (förstår inte vart han smiter iväg titt som tätt på helgerna, börjar fundera om han har en hemlig älskare :P ) så om jag plockar bort alla hans kläder från garderoben och byråerna så får jag plats med en liten storslagen klädsamling. Ska smida vidare på den planen ;)


Dags att försöka sova, jobbet imorgon och efter det stallet (hoppas på ett lugnare djur). Ska bara ringa och få höra våran klassiska god natt ramsa, och se hur mkt mer hyss han och Adde har kokat ihop, hopplöst att låta dom två va själva med varandra.


En sån där dag idag

Varför envisas man med att ligga och dra sig, blir bara seg i huvudet av det. Javisst det är skönt när man får ligga kvar i sängen och inte ha några måsten, men nu i efterhand känns det inte som en lika bra idé. Blev frukost+tv, inte varje dag som har en sån skön start.


Fick ge mig själv en spark i baken för att bege mig till stallet. Var inte i närheten av det stallväder jag hoppats på. Helmulet och regn i luften, väl ute i Björklinge slapp jag iaf regndugget.


Idag var det en sån där dag. En sån där dag när man känner direkt man är på väg ut med hästen att det ligger nått i luften. En traktor höll på att jämna till en grusväg upp till ett hus. Det var Tigers utlösare. Helt plötsligt var hon 1dm högre, spänd nacke och trippig på steget. Typiskt nog så kom det ovanligt mycket bilar idag så jag gick in på en stig som leder upp till ett ödehus. Hon fortsatte vara tittig och började småtrava. Gick upp till huset och tillbaka. På vägen tillbaka koncentrerade hon sig på nått annat och hon snubblade till lite. Nästa utlösare. Hon flyger fram i ett bocksprång, sen reser hon sig, en liten spark backut och sen står hon på bakbenen igen. Ja vad säger man. Det var en sån där dag.


Nu ska jag klä på mig vanliga kläder för ovanlighetens skull *wiiie*. Ska hämta upp Hannah och sen hämta lite skräpmat. Blir en slappar kväll.


Dragon Palace

Var en lite trög start på dagen . Fredrik var hopplös att få ur sängen och iväg till jobbet. Sen kändes det riktigt tungt att klä på sig för att bege sig hemifrån, var riktigt skönt att sitta och softa, men jag är ledig imorgon så då blir det ytterligare en sovmorgon. Trotts att jag var lite segstartad hann jag faktiskt med lite fix idag på jobbet, och vi sålde bäst i hela Sverige (om inte någon av de butiker som har öppet till klockan åtta slog oss efter att vi gått för dagen).  


Hem och vände, jag hann just så pass byta om innan vi fick hämtning. Vi följde med Sofia och Fredrik till Dragon Palace. En China restaurang som har en väldigt irriterande radio reklam som man ändå blivit fundersam på och måste besöka. Var i mina ögon en vanlig China restaurang med buffé, gillar kycklingspetten som många börjar ha nu. Men trevligt hade vi, kul att känna att det faktiskt är helg. Känns lite konstigt att Sofia har tre dagar jobb kvar, sen går hon på mamma ledighet. Är nån sorts smitta som börjat sprida sig här nere :P


Nu, luta sig tillbaka och slö titta på film. Och hoppas på bra stallväder imorgon.


Ed Hardy till bilen

Som ni sett tidigare har jag köpt en Ed Hardy inspirerad t-shirt att ha i stallet. Jag var inne hos våra grannar (JULA) och där hittade jag något att matcha till. De har nämligen en hel serie bilinredning med Ed Hardy. Två klassiska mönster, döskallen och tigerhuvudet. Du kan matcha i oändlighet. Helklädsel till säte eller bara en sist, solskydd, bilmattor, rattmuff, termos, väska, doftgran m.m. (Besök deras hemsida för att se tiger alternativen och de andra tillbehören)




Själv har jag (eller snarare Ewe) pimpat min bil med metallicrosa bilmattor som jag älskar. Ler för mig själv varje gång jag sätter mig i bilen. Men nu när jag tagit bort min rosa vinterartiklar från bilen kanske jag ska införskaffa lite pimp saker att ha under sommaren.

 Icke har sen tidigare det vänstra Love/Kills koppel från Rusta


Tradera schabrak :)

Längtar efter min sovmorgon imorgon. Började klockan sju idag, fast det var en skön dag på jobbet. Vi hade frukostmöte mellan kl 7-9.30, sen inventerade jag till klockan tolv och då var det dags för mig att sluta för dagen. Jag och Sofia gick in på plantagen och köpte oss varsin glass, som vi sen avnjöt ute i solen. Är stor skillnad på luften nu, känns att det ligger varmare vindar i den.


Igår kväll när jag kollade mailen hade mitt paket kommit till ICA:t bredvid oss. Typiskt nog var det för sent att hämta ut det så jag fick göra det idag ist. Mitt nya schabrak som jag budat hem för endast 71kr på Tradera!


Stallet blev som vanligt nästa anhalt. Vart en hel del borstning idag med, hon har haft täcke på sig så nu syns det knappt att det är ett täcke, blir att rengöra det ordentligt innan det ska packas bort för sommaren. Efter våran lilla motionsrunda fick hon rulla sig på banan, sanden/gruset där är mycket lättare att bara borsta bort, så förhoppningsvis låter hon blir att rulla sig i geggan i hagen.


Har ni tråkigt, gör ett besök på Tradera.com. En mycket bra sida ;)

 En nyrullad och nöjt troll, jamena häst
 *Mumms* godis är gott
 Den fanns i paketet -->  
En riktig sommarfärg på schabraket, med ett gullit hjärta som är utskurit på båda sidorna


Felix

Här kommer sista uppdateringen från Skövde helgen. Blir en liten bildbomb.

Söndagen gled förbi väldigt fort. Vi började med sovmorgon, sen gick vi över på lunch till grannarna, det hade blivit över lite väl mycket mat från kvällen innan. Sen gick vi hem igen och jag la mig i soffan. Strax efter klockan sex väckte Fredrik mig och frågade om jag ville följa med och handla till middagen. Jag och Felix hade tydligen haft det väldigt bra i soffan! Kände mig väldigt utvilad ;)

På måndagen fick vi en chock när vi öppnade dörren. Allt var snö täckt och snön föll fortfarande från himlen. Vi åt lunch/middag med hela familjen och mormor, farmor och farfar. Sen efter att vi vilat maten var vi tvungna att bege oss hem. Hade gärna haft en veckas semester till. Skönt nog så hade iaf snön slutat falla och den hade smält bort.

Efter att först ha varit väldigt skeptisk mot Icke blev hennes svans en perfekt leksak (Icke uppskattade det inte lika mycket). Visst är han en riktig sötnos (till och med Fredrik ville ha med honom hem)


   
   
Lilla Pilgrim som blivit stor. Hans mamma Daisy. Och två tjockis mammor (th och tv). Fuxen är den brunas mamma (den i mitten är deras grannes häst).


Tittat på kyrka

I lördags åkte vi ut på en liten utflykt. Fredriks pappa behövde lite reservdelar till gården så vi åkte till Skara för ett besök på Jula. Trevligt nog låg det en väldigt rolig hästbutik på övervåningen i köpcentrat, Skara Hästsport. Där hittade jag en heeel del jag lätt skulle kunna köpt med mig. Men fick behärska mig (som vanligt) och nöjde mig gott och väl med en t-shirt från Mountain Horse wicked collection som jag suktat efter att jag sett den på deras hemsida, nu är den äntligen min! På vägen hem gjorde vi ett stopp i Varnhems klosterkyrka (som är den kyrka Fredrik vill att vi ska gifta oss i). Fördelarna är att det är en mindre kyrka som ligger i fin naturmiljö ute på vischan. Nackdelen är att den är en stor turist anhalt (väldigt mycket historia kring kyrkan och området) så det sitter endel turist planscher, info och dylikt lite här och där, vilket drar ner mys stämningen lite. Efter att bilen blivit färdigmotionerad var åkte vi hem för att fixa oss i ordning inför påskmiddagen. Vi var bjudna till deras grannar, påskbordet var lika stort som julbordet, men innehöll mer fisk/skaldjur än vad ett julbord gör. Gött var det!

Nu drar Fredrik i mig. Dags för lite kvällsfika och film innan jag somnar :P
Fortsättning följer imorgon :)

   T-shirten är designad av Lobelia Barker

 Varnhem klosterkyrka

 En ngt suddig bild på Fredrik och grannarnas "knähund" Svante 


Vilken "Välkommen hem" -present jag fick

Blir ett snabbt inlägg. Måste visa vad min häst sparat ihop till för ”Välkommen hem”-present åt mig. Det tog mig två timmar att få rent kroppen, orkade inte ens försöka ge mig på manen och svansen. Som ni kanske förstå hann jag inte med någon motionering. Men hon verkade lika nöjd för det när hon travade ut till hagen (fick muta henne med hö sista stunden för hon var något less på mitt borstande). Nu, fixa mig i ordning det sista och sen uträtta ärenden innan det är dags för att inställa sig på jobbet.


 

Härlig blandning av lerkaka och fyra dagars pälsfällandes. Det blev en ordentlig hög innan jag var "klar".


Nya Drömstallet

Blev inget bloggande under påskhelgen, haft fullt upp med att göra ingenting. Här får ni en inblick i vad jag/vi pysslat med de senaste dagarna.

Efter något som känts som en evighet kom äntligen våran ”långledighet”, 4 dagar. Som vi skulle spendera i Skövde. Efter att jag fått smitit lite tidigare från jobbet i torsdags bar det iväg. Blev rätt sent innan vi var framme så det blev sängen nästan direkt (en dubbelsäng att sova i *glädje*).

fredagen blev det lite stallinspektion. Senast jag var där hade inte någon inredning kommit på plats. Lite finlir kvar (t.ex. täckes hängare till boxarna, nån form av hänganordning för täcken och schabrak till tork/tvättrummet). På kvällen blev vi bjudna på middag av Liselott och Jacob, blev imponerad av deras matlagningskunskaper. Egengjord klyftpotatis, morötter, egengjorda biffar fyllda med fetaost och en fantastiskt god vinsås. Efter att vi blivit mätta och belåtna spelade vi kortspelet Hollywood, jag utklassade dom i 1a omgången, men resten av omgångarna var jag inte riktigt lika briljant.




  

Känns oftattbart när man står inne i stallet, det är helt fantasiskt! Boxarna är gigantiska och de behöver in mockas! (boxväggarna går att svänga åt sidan så en traktor kan komma in och mocka ur). Stallet består av ett foderkök, stor spolspila, sadelkammare, toalett, kök och tork/tvättrum (och alla rum är större än våran lägenhet). Sen behöver man inte riva lös hö eller halm från bollarna, i ena änden av stallet (jag har den delen i ryggen när jag fotade inne i stallet) finns en stor branddörr till en kalldel där de förvarar höet och halmen (grepar och dylikt) och där har de en maskin med en knapp på så när man tycker på knappen rullar maskinen upp bollen direkt ner i skottkärran. Ja vad säger man, Drömstall.


Blir mer bilder och uppdatering imorgon. Nu måste jag sova, för imorgon är det vardag igen. Först stallet och se hur mycket päls min häst samlat på sig som behöver borstas av, sen måste jag hinna hämta garagenyckeln till Fredriks garage (vi har äntligen fått oss ett till garage) innan det är dags för att jobba. Sov gott.


Är så trött vet inte hur jag ska orka med dagen

Nu var denhär morgon promenaden avklarad med poan min. Usch vad ledsen Icke kommer bli när snön försvinner. Hon hoppade upp och ner längs snövallarna (som nu har börjat krympa en hel del) längs väggrenen. Som den snälla matten jag är kastade jag ut snöbollar på åkern som hon gladeligen hoppar efter som en liten kanin, men i ett av hoppen ut så går hennes reflexsele sönder. Tur nog hade jag repgrimman och det lååånga grimskaftet, så jag börjar plumsa ut i snön, över diket och en bit upp på åkern (tur att jag inte kan kasta så långt). Grimskaftet räckte precis och Tiger stod för en gång skull snällt och väntade.


Nu är jag uppfräschad och det är undanröjt lite i lägenheten, snälla Fredrik ska fixa det sista efter att han slutat jobba (han slutar tidigare än vad jag gör, väldigt orättvist tycker jag :P ). Är trevligt att komma hem efter man varit borta när det ser lite vettigt ut.


Det är skyltar, bilder och alla säger ”Glad påsk”. Men det är svårt att få den stämningen då jag inte kommer vara i stugan i påsk. Skoter, grillning, påskäggs letande på vinden, kusiner och övrig släkt = Påsk för mig. Men det kommer bli härligt och roligt att få åka ner till Skövde =)

Men till nästa år ska jag planera in stugan till påsk, måste visa min älskling hur man firar i norrland ;)


RSS 2.0