Löshoppning

Efter glasspausen åkte jag till Boländerna, Jula har 50% på ALLT, de ska byta lokal till andra sidan vägen. Jag köpte ett set med trimmer och lövblås, tror ni Fredrik fattar piken? Han sitter iaf nu och monterar ihop dem, ja klockan är snart elva. 
 
Idag var det hästen som fick jobba, Hanna hade bokat ridhuset för löshoppning. De sista sprången låg hindret på 120cm, ska se om hon som fotade fick några bra bilder så ni får se. 

Lever livet

Igår var bästa dagen på länge. Lunch med tjejerna, glass i solen, sen fyra timmar spa med bubbel i glasen, helkroppsmassage, 33º i polen på takterassen, bastu och helkroppsmassage, avrundade med middag på Koh pangan. Livet! 
 
Nu har jag och Icke tagit en paus  från ogräsrensandet och ätit en glass med Hanna. Så mycket bättre dagar kan man inte ha.

Underbar ridkväll

Klockan sju stod jag på jobbet glad men inte lika pigg, vid nio blev det ett besök hos tandläkaren för en lagning, sen slet vi på till klockan sex. Som den vanliga Bea proceduren blev det stallet direkt, kände mig rätt oinspirerad, vilket även Kia gjorde, så jag fick med henne på en skrittur i grusgropen. Det slutade med ett dressyrpass i backarna. Jisses vad fin Christalle blev, bra med Kia som var på oss lite och hejjade på.
 
Imorgon ska jag på lunch-, spa- och middagsdejt med alla fina från Sollentuna butiken ♡

Hej igen

Vet inte vad som flög i mig idag, var nog solen som gav mig massor med energi. Har lagt stenar runt en rabatt (lite kvar att rensa och piffa till), har rensat häcken (maj är inte slut än och jag har redan rensat häcken två gånger, tråååkigt) och jag har motionerat mig själv i grusgropen (självklart var Icke med). 
 
Christalle fick en ordentlig genomkörare igår för Sussie, vilket tryck det finns i steget om man bara rider ordentligt. Idag har hästtandläkaren varit här, hon skulle titta på några andra hästar så jag hakade på. Allt såg bara bra ut, det kändes skönt att veta.
 
I veckan ska jag jobba i min första butik som jag började i när jag flyttade hit, ska bli roligt att jobba med alla goingar!

Ett grått Malmö

I och med att jag ska vara i Malmö en vecka (sitter redan här nere) har det blivit lite slö ridning de senaste dagarna, och att vi tokjobbat i veckan har tagit ut sin rätt på kroppen, migrän. Igår var vi i grusgropen och skrittade i backarna medans Icke badade i vattenpölarna, var supervarmt ute, första uteritten i t-shirt. Idag försökte vi oss på ett dressyrpass på utebanan, jag måste bli bättre på att hålla fokus, i ridhuset är det inga problem men ute försvinner tankarna iväg, titta på den fina omgivningen och tänka på annat, jag förstår tittiga hästar, haha.
 

Påfyllnad i skåpet

Igår kväll efter jobbet blev det hämtpizza och pakethämtning. När vi sökt efter fler glastallrikar hittade vi jätte fina skaldjurstallrikar/dessertskålar. 12st skålar i perfektskick har jag packat upp på morgonen. Blev rätt bra pris på dessa med, strax över 400kr ink frakt.

 

Pukeberg, designade av Eva Englund

 

Eva Englund arbetade på Pukeberg som formgivare under 1960-talet. När bruket köptes av de nuvarande ägarna 1989 anlitades åter Eva för att formge nya kollektioner.

 


Kastehelmi ljuslyktor

Är bara tvungen att visa er alla nya färger (och gamla) som finns på Kastehelmi ljuslyktorna. Man blir lite färgtokig på sommaren, ljuslyktorna i de olika blåfärgerna är väldigt snygga, jag som i vanliga fall inte använder så mycket blått i inredning. Kände lite behov av färg efter att ha typ bott på jobbet i flera dagar och missat det fina vädret.

 

Bild återigen från Royal.Design.se

 


Zzz zz z z z

Känner mig som Trötter. Så idag får en bild säga mer än 1000 ord. Bilderna har en av tjejerna i stallet tagit när vi släppte ihop våra hästar med en ny häst → Madde fotoblogg
 
 
 
 
 
 

Vilken dag det varit

Strax efter fyra ringde klockan på morgonen, vi skulle vara på jobbet klockan sex. Vi begav oss hem igen klockan sex på em/kvällen. Efter att ha burit och flyttat på inventarier i 12h var kroppen rätt mör. Så för att verkligen köra slut på den helt hade vi ett dressyrpass för Sussie ikväll. Ska plugga in LB:2 till nästa träning så vi kan börja träna på programridning. 
 
Så mycket mer spännande blir det inte, blir nästan samma dag imorgon. Väckarklockan ringer strax efter fyra.
 
 

Fotomodeller för en dag

Hur kunde jag glömma berätta om det konstiga som hände mig och Christalle igår på ridturen. Vi skrittade sista biten hem längs åkern och då kommer en bil som saktar ner och har rutan ner vevad, tänkte först är det Hanna eller någon från hennes familj? Är det någon från stallet? Det sitter två kvinnor i bilen och fotar oss och säger hej (eller nått liknande). Sen när de kör vidare ser jag att de har en utländsk regplåt. Är det ovanligt med en häst, hund och människa på ridtur. Skumt var det iaf, hahaha.
 
Bild från sommaren -12
 
På förmiddagen följde jag med Hanna och co på koutsläpp hos bonden en bit upp i byn, däf bjöds det på bullar och ekologisk Arla mjölk, och även provsmak på en ny kesella.
 
 
 
 
 

Såhär bra...

...har hästarna haft det idag, vi öppnade upp till sommarbetet, de har även fått en ny hagkompis (hon som står en liten bit längre bort). Även vi människor har haft det väldigt bra, Hanna kom med äppelpaj som vi satt och åt i solen utanför stallet.
 
 
Det har varit lite jobbiga dagar med fix av sommarhagen. Förra gången hästarna stod där hade jag två stycken. Och i tisdags var jag och Fredrik och åt på MAX innan jobbet, på det MAX:et vi satt och väntade på Tiger när hon flyttade ner från Skellefteå. Det känns som någon hugger en i hjärt, man får svårt att andas och börjar kippa efter andan.
 
Tiger ♥ Christalle
 

Ännu en Kastehelmi

Med tanke på den fina flamingoröda pärlan som står parkerad utanför hade jag tänkt mig en månad utan lyx shopping/onödiga saker. Men… Iittala har utökat sin Kastehelmi serie med skålar på fot i massor av olika färger, och jag är rätt förtjust i den serien, har två genomskinliga och en röd ljuslykta. Någon dag efter jag såg dem kom Cerveras reklam i brevlådan och där följde det blandannat med en -20% rabatt på valfri vara. Vacker skål + rabattcheck = KÖP!

 

Behövs en ommöblering inför sommaren av allt pynt så man får något nytt att titta på.

 

 
Bild kommer från RoyalDesign.se
 

Sommaren närmar sig

Varit och tittat till hästen, hon verkar ha klarat sig bra, inget konstigt varken vid hantering eller ridning (som vanligt var min snälla granne med och hjälpte till). Fick höra när jag kom till stallet att det var en till häst som gått omkull på samma ställe och även en som halkat där. Hoppas de fixar till underlaget så fort som möjligt.

 

På tal om fixa så har vi gått igenom sommarhagen, tänkte öppna upp till en del av den i helgen. Luften har stått still här idag, varmt, soligt och kvavt. Sitter nu och försöker få upp blodsockret med ett glas iskallt saft.

 

Två sötnosar som hakade på när jag skulle gå till sommarhagen.

 

 


Onsdagshoppning med tvärt avslut

På hoppträningen igår värmde vi upp med mycket övergångar, hästen skulle vara rak och kliva in under sig. Jobbade på volt från skritt till halt till skritt, från trav till halt till trav, från galopp till skritt till halt till galopp. Ja ni fattar, massor med olika övergångar.

 

(Blå övning) Sen travade vi bommar, fyra stycken låg med längre mellanrum och fyra stycken låg med riktigt kort mellanrum. Bra sätt att samla hästen.

 

(Svart övning) Sen värmde vi upp på räcket snett igenom och räcket på långsidan avslutade med att sakta av till skritt innan ridhusväggen. Hoppade de andra hindrena innan vi satte ihop dem till en liten bana.

 

Sista gången jag skulle hoppa banan och var mellan oxern på långsidan och räcket på långsidan släppte underlaget och vi gick omkull. På något sätt hann jag tänka ”Bort från hästen så jag inte får henen på mina ben”, jag hamnade på knä bredvid medans Christalle låg ner på sidan ungefär som hon var på väg att resa sig efter hon rullat.  Jag reste mig upp men Christalle låg, ridläraren ropar något men antar att det inte är till mig för jag känner ju att jag inte har ont någonstans, hon ropade ”Akta dig Bea”, utifall att Christalle skulle få panik och slänga sig upp. Jag hann tänka ”Vad har hänt med hästen som jag inte ser, varför reser hon sig inte”, hennes ben var på andra sidan. Jag gick runt henne men såg inget konstigt med bena. Stackars Christalle såg helt chockad ut ”Vad hände?”, kliade henne i ansiktet och på halsen en stund sen reste hon sig lugnt upp. Vi kollade igenom henne och sprang lite och allt såg bra ut, får se om hon är lite öm idag.

Blev en liten komprimerad bild, räcket stod inte iväg för travbommarna
och travbommarna var inte ivägen för räcket.

Känns som sommar

Vad gör du klockan åtta en tisdag morgon? Själv galopperar jag med Christalle längs åkrarna med Icke i släptåg. Vi jobbar till stängning (21.20) ikväll så det är inte så mycket dag kvar när vi kommer hem, dessutom ska vi vara på jobbet igen klockan sju på onsdag morgon, jag som behöver sömn som ett litet barn.

 

Nu har jag efter mycket om och men fått upp min sambo så vi kan äta lunch tillsammans innan vi ska åka till jobbet, min mage börjar vara lite hungrig efter några timmar vaken.

 

Peppar inför galoppsträckorna.


Lite ofokus

Jobbet fyllde verkligen mitt huvud med tankar idag, hoppas hinna ta tag i endel imorgon.
 
Idag var det dressyrträning, vet inte riktigt vad som hände, i början var hon superfin, ovanligt avslappnad och jobbade på bra, sen började mitt huvud bearbeta andra saker än det jag just höll på med, så fokuset på drivningen m.m. blev inte toppen bra, det blev några avbrott i galoppen för att jag inte var helt fokuserad, men det var samtidigt mycket  bättre galopp än tidigare, mer samlad och lugn, snart ska vi börja träna på förvänd galopp! Två små drömmar jag har är att kunna rida förvänd galopp i lugnt och samlat tempo och att kunna göra enkla galoppombyten.
 
Vi jobbar oss hela tiden närmare drömmen.
 

Jag tog inte det sista

Vilken jäkla kul helg vi haft på jobbet, massor av positiv energi har jag fått. Var som vanligt ett snabbt klädbyte för att hinna känna på hästen lite inför morgondagens dressyrträning, hon fick en välförtjänt vilodag igår efter en veckas jobb som avslutades med träningshopptävlingen. Till en början kändes det som jag red en tjur, så stark hon var, tog av mig den långärmade tröjan till t-shirt och tänkte "nej nu får vi rycka upp oss!" och då  blev vi som förbytta, nu är vi riktigt peppade inför imorgon!
 
 
 
Den här synen möttes jag av när jag kom hem, med kommentaren "Jag tog inte det sista"...
                        

Shopping kanske

Tur med grannar som har snälla syskon, fick den här av Jossan när hon var hemma från Norrköping. Hästen förtjänar kanske något nytt efter sin fina prestation igår, lädergrimma, hoppschabrak, pannband. Något jag behöver är mer ridkläder, dåligt med mittimellan kläder.
 
Fem dagars arbete framför oss, har endel saker att få överstökade. Blir middag med Hanna (Viktor är borta) så man får lite helgkänsla.
 
 
 
  

Hopptävling i Säva

Ikväll har jag varit iväg på min första (tränings)hopptävling någonsin på Säva Ridcenter, vi startade 70cm, så jag kunde fokusera på allt annat. För ca 13år sedan var jag med på hopptävling på ridskolan jag stod på med förra hästen och för 12år sedan var vi iväg på en träningstävling och lokaltävling i dressyr, så mina tävlingserfarenheter är i princip obefintliga.

 

Allt har gått bra! På framridningen, i collecten och på själva hoppbanan. Det är en jättebra anläggning tyckte jag. Vi värmde upp på utebanan där det runt den gick en väg man kunde värma upp på i alla gångarter, sen hoppade man fram på själva utebanan. Ridhuset var fint och hindrena var roliga att hoppa.

 

Christalle var lite gnäggig (en av hennes kompisar var med på tävlingen), men jätte snäll att hantera och rida, inga konstigt dumheter. Det här kommer vi göra mer av!

 

 
 
 
 

Pukeberg

Jag och Fredrik har länge dividerat fram och tillbaka om att komma överrens om finporslin att börja samla på, har inte på långa vägar varit överens. På Myrorna i Skellefteå hittade jag en uppsättning glastallrikar, väldigt annorlunda tyckte jag och är ju inne på det här med glasskålar m.m. Tog en bild och visade Fredrik som även han tyckte de var fina. Sagt och gjort, det var med spänning vi väntade till dagen efter och hoppades att de skulle finnas kvar. Det blev sex mattallrikar, sex djuptallrikar, sex assietter och ett uppläggningsfat för 500kr. Vi började Googla runt lite för att se vad vi köpt, hittade då en auktion på Tradera innehållande tre djuptallrikar och fyra assietter, den vann vi med högsta bud på 59kr för alla delar.

 

Tallrikarna kommer från glasbruket Pukeberg, "Pukeberg är ett av Sveriges äldsta och mest välbevarade glasbruk. Sedan 1871 har här tillverkats glas i olika former, från bruksglas, lampglas och bensinpumpsglas till vackert konstglas" de är specialdesignade av Uno Westerberg för Elektriska AB AEG. Alla delar är i väldigt fin skicka, många har ”Pukeberg Sweden” etiketten kvar och flera har även ”formgiven av Uno Westerberg för Elektriska AB AEG” kvar.

 

En härlig maj dag

Blir ett lite tråkigt textinlägg om dagen. Började med morgonfodring i strålande sol. Tittade lite på morgonens dressyrträningar innan jag gick hem och pussade på sambon som skulle till jobbet, åt lite brunch och slappade i soffan. Efter luch gick jag ner igen för att titta på nästa ekipage. Hittade då två ridsugna sällskap för en uteritt, blev galopp tempoväxlingar längs åkrarna. Christalle var jätte härlig att rida idag, mjuk och lätt i handen, samlad i den korta galoppen (lite svårt att hålla samlingen i den ökade) och supersnäll hela ridturen ♥
 
Sen blev det fika hos grannen, nybakade vaniljbullar och saft. Man har det allt bra ute på landet. Hem igen för att fortsätta tvätta och pyssla lite hemma. Precis tills att Fredrik kom hem gick jag till stallet igen för att ta in alla små liven, tittade på klockan "Oj är den redan åtta", svårt att hålla koll på tiden när det är ljust ute.
 
En riktigt härlig hästdag!

RSS 2.0