En sen onsdagsövning

Vi började med att värma upp med att trava över bommar (mitten övningens bommar låg på marken, 8st). Började med att rida en rak linje över, sen ha hästen något ställd åt vänster och sist något ställd åt höger (vi upprepade några gånger innan vi bytte ställning).

 

Sen red vi mitten övningen 5½an (utan det sista räcket) innan vi kom till väggen/kortsidan saktade vi av till trav, vände upp mot travbommen+räcket, fokus på en bra vändning mot hindret så det inte blev att hästen flöt ut mot manegeväggen och att man sen styrde in från spåret mot hindret (hindret stod innanför spåret), vi avslutade med att lägga en volt efter för att inte direkt tappa fokus efter hindret. Sen hoppade vi samma början med vände till studsen, samma avslut där med ett varv på volten i galoppen för att fortfarande ha hästarna med sig. För mig gick det mycket bättre med ridvägen när vi vände mot studsen, mot räcket flöt hon ut lite, men det var stor skillnad med det nya bettet.

 

Som avslutning red vi 5½an med räcket, vände upp mot det ensamma räcket i galopp (travbommen var borttagen), red 5½an igen och vände mot studsen. En liten bana. Sista vändan tog orken helt slut i Christalles ben, jobbigt med så många hinder.

 

På den sidan texten står på, från det hållet red vi på hindret.


Kommentarer
Postat av: JONNA - ponnyvalack

Låter som en spännande övning! :)

2013-03-17 @ 20:50:17
URL: http://ponnyvalack.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0