Pepparkakspajen

Här kommer receptet på pepparkakspajen jag åt hos Märta och My.


700g pepparkaksdeg (hemmagjord eller köpes)

3 medelstora syrliga äpplen (förslag gröna)

2dl fikonmarmelad (ca 2/3 av en 300g bruk, den vi åt innehöll osötad marmelad)


Smula hälften av pepparkaksdegen i botten av formen (eller prova riva med ett grovt rivjärn).

Skala och hacka äpplena i små tärningar och blanda ner med marmeladen. Fördela fruktsmeten jämt över första lagret med pepparkaksdeg. Smula/riv sedan resten på toppen.

Grädda i 225grader i ca40-50min (beroende på ugnen). Serveras ljummen med t.ex. glass.

Jag rekomenderar att prova den!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0