Äääntligen...

Nu är helgen äntligen slut! Och imorgon börjar ledigheten (en dag iaf). Jag och Fredrik missade varandra precis. Jag slutade 17.20 och hans träning började 18.00. Blev lite inspirerad av hans tränande så jag bytte om till promenadkläder direkt jag kom hem. Blev en timmas promenad tillsammans med Icke. Får se hur mycket som hinns med imorgon, har börjar inse att jag inte kommer hinna så mycket som jag behöver fixa. Ska luta mig tillbaka och njuta av den lilla stund som är kvar innan Fredrik är hemma och det blir OS igen på tv.


Messob, för dig som gillar annorlunda och starkt

Det blev snabba beslut angående kvällen. Den började med middag tillsammans med Sara och Krille. Målet var att hitta en restaurang som jag och Fredrik aldrig varit på (vilket är en hel del). Lotten föll på en Afrikansk restaurang (www.messob.se)! Där åt vi något som liknande luftiga pannkakor som man fick välja 4 olika grytor till (två kött och två vegetariska), sen var det bara att hugga in, men händerna!! Lyckades låta blir att kladda ner mig så värst mycket.

Sen fick vi ett bortfall i form av en stressad student (Krille). Vi fortsatte vidare till ett café för lite efterrätt. När vi blev utslängda där ifrån började vi gå lite planlöst in mot stan. Gick ett kvarter från gågatan och hamnade på Pitchers (liknande O´learys fast med en Uppsala touch). En härlig kväll blev det. Hade hoppats på ett lite annorlunda avslut, i form av att åka buss hem! Men vi missade bussen med några meter (upptäckte vi när vi kom fram till busshållplatsen och såg avgångstiderna). Så det blev att vinka till sig en taxi istället. Var inte så sugen på att vänta på nästa buss som skulle komma först om en halvtimma.

Nu ska jag sova och njuta av min lilla sovmorgon imorgon innan jag ska återgå till jobbet.


Varför får man migrän?

Två Ipren senare är jag människa igen. Hatar migrän, känns som nån satt en sågklinga genom huvudet över ena ögat. De sista timmarna på jobbet var nästan olidliga. Och ännu värre var det när jag äntligen kom hem. Min snälla pojkvän åkte och handlade så han skulle kunna göra fredagsmys åt oss istället för att jag skulle laga mat. Så jag fick ta mig en dusch och kurera mig lite. Mår mycket bättre nu, ny duschad, medicinerad, mätt och belåten.


Varför får man migrän?
Stress, vätskebrist, någon form av överansträngning, luften/omgivningen? Vore lättare om man visste vad som orsakade det så man kan förebygga det.


Funderar på att sova snart, en ordentlig natts sömn vore skönt. Börjar först klockan 10 imorgon. Har gett upp tanken om en tv kväll. Försökt lura till mig fjärrkontrollen och bytt kanal. Men av någon konstig anledning byts det snabbt tillbaka till detta OS som aldrig tar slut.


Nån som vet vart min sista räkning kan vara?

Vart, vart, vart är min sista räkning?! Har letat på alla tänkbara ställen och en del otänkbara men den finns ingen stans *panik*! Har skickat in en ansökan om att få den på e-faktura
(var först tvungen att installera en ny version av bank ID och sen skaffa en ny bank ID). Hoppas att jag får det imorgon och kan betala den omg. Inte nog med att mitt humör sjönk pga att jag inte hittar en räkning (något som stressar mig väldigt mycket). Jag hittade en inredningstidning som jag bläddrade igenom och fick återigen ett enormt sug av att fixa (och irriterad över vår begränsade förvaringsmöjlighet). Fast jag har köpförbud på inredningsfronten, Fredrik tycker jag övershoppar ibland (kan inte säga emot på den saken). Nu ska jag nog ha som mål att spara och hoppas på en rolig semester, har inte kommit fram till vad eller när än, men nått måtte det bli!

Är väl bara att luta sig tillbaka och hoppas att det löser sig imorgon. Nu, fika. Mycket snart, sova.


Shopping inför fjällen

Det har varit en väldigt skön dag idag. Något tidigt morgon, vi såg Sverige matchen imorse :/
Var tvungen att åka till jobbet innan den var slut. Vi hade driftmöte/frukostmöte innan öppning (7.30-10). Sen satt jag och vår säljchef i ”utvecklingssamtal” och fikade (10-13). Sen var min jobbdag slut!

Hämtade upp Felicia på väg till stallet, kul med ridsällskap. När vi kom till stallet ropade Maja på oss. En get hade fått två killingar under natten och en annan hade bara 15min innan fött en.
Dom var så små, söta och mjuka!!! Ni får bilder sen när dom blivit lite mer hemmastadda.

Jag och Fredrik var hemma ungefär samtidigt så det var snabba ryck på att fixa sig fräsch nog för att kunna shoppa lite. Blev besök hos Intersport, Stadium, Team Sportia och Jysk.
Hos Intersport fick jag äntligen tag på en snowboardjacka (Fredrik köpte en jacka hos dom i helgen som var). På Team Sportia hittade jag ett par glasögon (var duktig och tog med min hjälm för att hitta några som passar bra) och Fredrik köpte en hjälm och ett par glasögon han med.
På Jysk blev det en större dörrmatta, är hopplöst  hur blött det blir i hallen av all snö som man drar med sig in (trotts att vi bor på 3e våningen).

Fredrik är på träning ikväll så nu ska jag mysa ner mig och bara mysa lite i lugn och ro
(och äntligen få se något annat än OS på tv).


  Mc Kinley jacka och Dr Zipe glasögon


Ska du se OS hockey inatt?

Var lite skeptisk när jag gluttade på termometern i morse, ca -15 grader. Men när jag kom ut visade sig solen från sin absolut bästa sida och värmde. Har blåst rätt mycket de senaste dagarna så vägen de skottat upp längs en äng vi brukar rida på har drevat igen. Perfekt plums underlag, fortsatte sen ut över en äng tills vi kom till skogen. Bitvis nådde snön nästan upp till Tigers mage, Icke hoppade överlyckligt fram i snön. Efter vi plumsat och kommit in i skogen hade hon ett väldigt lätt steg ;)


Har gjort två små goda gärningar idag. När jag parkerat bilen i garaget efter jobbet och gick in mot gården frågade en kvinna bredvid parkeringsautomaten om jag hade en krona på mig för hon saknade det till parkeringstiden. Hade bara en femkrona som hon fick. När jag kom till trappuppgången hjälpte en kvinna en tant att lasta in några matkassar i trappuppgången (hennes dotter?). Kvinnan gick till bilen och åkte, och tanten tog en av kassarna och började gå upp för trappan. Erbjöd mig att ta resten av hennes kassar så hon skulle slippa springa flera gånger.


Sitter och slickar i mig det sista av smeten ur skålen. Passade på att nyttja sista energin i kroppen till att göra en strösselkaka. Både jag och Fredrik var fika sugna och orkade inte gå till Ica, hade lixs alla ingredienser hemma. Så nu har vi nått att mumsa på när vi ska se OS hockey inatt och imorgonbitti.


Är våfflor mat eller fika?

Jag gjorde våfflor till Fredrik som vi åt efter han kom hem från fotbollsträningen, invigde vårat Chili våffeljärn som jag fick i födelsedagspresen). Vi kom in på diskussionen är våfflor mat eller fika?


Jag anser att våfflor är mat, lika mycket som pannkakor och plättar är det. Medans Fredrik tycker att det är fika. I min värld är fika något snabbt och enkelt. Våfflor är helt klart överkvalificerat för att kallas fika, är på tok för ”omständigt” och tidskrävandes, fika är yoghurt, macka, frukt eller likande. Vad anser du? Vem av oss har rätt :P


Myntsamling i plånboken

Skulle plocka ut lite parkeringspengar till Fredrik och hittade lite smått och gott. Så här såg det ut i mitt myntfack.


Lite svenska mynt och en hel del andra. 2 Euro, 50 Cent, Quarter Dollar, 1 Krone, 10 Yeni och
1 Cent (lika värdelös valör som vår 50 Öre, den ska väl försvinna till hösten?) . Euron är sen Amsterdam/Hamburg resan i somras, Kronen är nog sen Oslo resan med Stina och de andra har jag ingen aning om.



Ett litet steg i rätt riktningen för miljön

Något som jag irriterar mig på ibland är alla dessa papper man får. Är väldigt smidigt med e-fakturor och autogiro. Kan erkänna att jag inte är den mest miljömedvetna personen, försöker iaf sortera papper, kartonger och glas. Så mycket mer ryms det inte att sortera i vår lägenhet. En väldigt positiv sak och steg i helt rätt riktning håller mitt jobb på att ta. Jysk ska nämligen börja med lönespecifikationer via vår privata e-mail adress. En fantastisk affärside måste jag säga till det företaget som kom på att de kunde erbjuda den tjänsten till andra företag. Vill man promt ha sin lön på ett papper får man skriva ut den själv. Jag brukar nöja mig med att titta på den en gång (bli glatt överraskad eller få lite ångest) och sen blir den satt i pärmen.


Blev en lugn ridtur så vi inte skulle bli överansträngda i det kalla vädret, solen värmde skönt idag, tack och lov blåste det inte. Blev en bild på min tant och hennes vänner, hon står och funderar om hon möjligtvis kan få fler morötter.


Morgonens första sms =/

När jag startade mobilen pep den två gånger = sms, var från älsklingen. Han åkte till jobbet efter att Sverige-Finland matchen var slut, som för övrigt slutade 3-0! I första sms:et stod det ”21 minus ute :)”, i det andra stod det ”26 minus vid kontoret :)”. Hans kontor ligger ca 4 km från stallet, vilket inte är så upplyftande för min tilltänkta stalldag. Ska mysa i sängen en stund till och hoppas på liiite varmare väder närmare lunchtid. Är glad att jag är ledig idag, vi får 30 pallar varor (en hel del sommarmöbler), skönt att slippa vara ute och riva pall. Men jag får min beskärda del av jobb i veckan, jobbar nämligen tisdag-söndag.
Ska verkligen njuta av den här dagen!


Gitarr väggfästen äntligen på plats

Fick börja dagen med att skotta snö med min fot. Det hade drevat upp mot garagelängan, men jag hann i tid till jobbet. Även denna dag har varit lite seg, har fixa till i gardinavdelningen inför nästa vecka. Några nya visningar, sorterat efter storleksordning och skyltat. Önskar jag hade fler och större fönster, finns så mycket fint att hänga upp.



Såhär bra blev det när vi äntligen (Fredriks pappa och hans betongborr) fick upp gitarrerna på väggen. Mycket bättre än att ha dom liggandes i vägen i garderoben. Fästena är utformade så att när du lyfter upp gitarren släpper spärren om gitarrhalsen. Du slipper oroa dig över att dom ska ramla ner, fästet har en enkel men mycket praktisk design och gitarrerna hänger snyggt. Bäst av allt är att dom kostade bara 125kr styck.

Och vi har fått upp något på vår vita stora vägg ovanför soffan. Fick tavlan som födelsedagspresent av Fredriks föräldrar. Känner verkligen vilket sug jag har efter att pyssla hemma, är så roligt att fixa och trixa med inredning. Borde sätta mig och kolla över alla fotografier som jag har på datorn. Fick två ramar av CS och JD i födelsedagspresent, för tillfället är det Tiger som pryder dom (var de enda kort jag hade framkallat hemma), vore kul att ha något att byta ut med. Något som jag ska skaffa när jag har råd och verkligen vill unna mig något är en digital fotoram. Hur perfekt är inte en sån (och dom börjar vara väldigt snygga). Du får hela tiden något nytt att titta på och minns alla roliga stunder.

Nu funderar vi över hur vi ska göra. Sova eller hålla oss vakna till Sverige-Finland som börjar kl 06.00. För min del blir det att sova och förhoppningsvis vakna. Nu, varma mackor och O´boy. Kvällens fråga, varför finns det inte O´boy mått?

 

 

 

 


Glömde..

..berätta om våran annorlunda start på dagen. Igår fick vi från Länsförsäkringar en liknande info skylt som man har på hotell. På den stod det att om vi ville ha nybakat bröd med morgontidning  skulle vi hänga ut skylten på dörrhandtaget. Så vi gjorde det. Och imorse hängde det en påse med fyra frallor i! Mumsigt att ta med sig som frukost på jobbet.


En glad kväll

Till skillnad från igår har timmarna släääpat sig fram. Men dagen har gått bra, passade på att handla lite när det lixs är 20% rabatt på hela sortimentet (gäller även nedsatta varor). Blev ett par nya bruna handdukar (så det matchar lite med mina bruna badlakan, för Ikke som sagt bitit sönder en av dom små matchande handdukarna), en natur vit handduk att ha på jobbet, lite hundleksaker, några par strumpor och en vattensprej flaska. Bra att ha saker alltså.


Nu har snö ovädret börjat krypa sig in över Uppsala, förhoppningsvis drar det över snabbt. När jag svängde in till mitt garage mötte två snömonster mig, Fredrik och Ikke. Min fantastiska älskling hade gått ut för att skotta fram till mitt garage. Visst har jag en underbar sambo!


Ikväll blir det myspys hemma i mjukiskläder. Snart blir det pasta carbonara, alkohol och film.


En glad överraskning till mig

Förstår inte vart timmarna försvann idag? Tiden gick på tok för fort på jobbet, ja ni hörde rätt, hann inte med allt jag ville fixa.


Nu ligger jag halvt medvetslös i sängen. Precis vinkat av Sofia och Fredrik som varit här på fredagsmys. Fläskfilé med rotfrukter i ugn, grön sallad, tre olika såser och två godisskålar. Har zappat mellan herrarnas OS match i hockey Sverige-Vitryssland (som slutade 4-2 efter 10 jobbiga slutminuterar), Let´s Dance och Solsidan (som verkar vara en riktigt rolig Svensk serie).


Ska försöka sova lite nu, jobbar som sagt i helgen. Upptäckte till min förfäran en sak igår kväll/natt. Jag har alltid haft lätt att somna, börjar bara fantisera om lite inredning eller annat mentalt avslappnande så har jag somnat. Den senaste tiden har jag somnat direkt Fredrik lagt kudden på mitt huvud (så jag inte ska störas av ljuset/ljudet från hans dator eller tvn). Igår kväll/natt när jag äntligen skulle få somna utan störande ljud och ljus kunde jag inte somna! Jag kan inte sova utan Fredrik, han är numer min trigger till att kunna somna snabbt. Snacka om beroende.


Fick en glad överraskning med posten idag (som alltid har en förmåga att endast komma med räkningar till mig). Fina Linnea hade skickat ner en lite födelsedagspresent, tack!!


Energi kick? Ja tack!

Idag har jag gjort en kraftansträngning på jobbet (med mycket hjälp av min chef och vår butikschef aspirant). Vi har byggt upp ett nytt hyllsystem för att kunna komprimera möblerna i butiken inför sommarmöblerna som kommer på måndag. Lär vara rätt så mör i kroppen imorgon, har lyckats överanstränga fotleden eller nått, den ömmar.


Imorgon har jag sovmorgon. Eller så inte! För man är ju hästägare, så jag ska till stallet innan jobbet. Längtar efter att få sova. Fredrik satt uppe och såg Sveriges hockeymatch i natt, lite svårt att sova ordentligt då när man bor i en etta. Men han ska på träning nu, jag ska nog passa på att lägga mig så kommer jag iaf somna gott.


Fick bok rea reklamen idag, får lite dåligt samvete över mina böcker som ligger olästa. Har aldrig tagit mig tid att börja läsa, när man väl börjat kan man inte sluta. Mycket man borde och vill ta tag i, men man har aldrig ork till det. Hoppas energin i kroppen kommer tillbaka snart. Nån som vet om en bokserie som är värd att läsa?


Nu lite fika, sen sova!

 


Lite nytt hemma

Då var man tillbaka i jobbkläderna, upptäckte att det blivit ett hål på ena knäet på mina jobb jeans, ska köpa ett par svarta jobbyxor i stället (nån gång), som har massor med praktiska fickor! Har fått schema för tre veckor till, om ni undrar så kommer jag befinna mig på jobbet den närmaste tiden, vilket känns väldigt bra! Så jag kan köpa några saker inför våran fjällen resa! Skidglasögon är ett måste, men minns aldrig om det är orange eller mörkt glas jag föredrar? Och att hitta ett par som passar hjälmen + är snygga verkar faktiskt lite hopplöst. Sitter och ser störtlopp för damer, var precis en som kraschade rätt rejält, hemskt såg det ut, själv kommer jag nog inte komma upp i dom där hastigheterna frivilligt i backen.

Så här fint har det blivit på ek byrån i rummet nu. Ljusstakarna är köpta på Indiska (såklart) för några år sedan, tavlan/målningen köpte vi Amsterdam i somras och skålen fick jag av mamma när vi var på Chili i helgen. Det syns inte helt och hållet men skålen är i exakt samma metallic gröna färg som ljusstakarna, kameran återger ett litet flammigt färg intryck.


Hur man får plats med alla

Vi åt som sagt middag i fredags hemma hos mig och Fredrik tillsammans med båda våra familjer. Alla lyckades få plats (elva stycken)! Ewe hade kameran i högsta hugg och fick med det på bild.
 

   
Och några bilder från restaurangen Tzatsiki.



Vi har precis varit på Ica Maxi, nu ska det mummas semla! Och OS så klart.


Imorgon, jobb hela dagen.


Hund tips

Som de flesta vet tog vi Ikke som 2-3 åring och det enda kommando hon kunde då var ”gå och kissa”, vilket i sig är ett underbart kommando när man är stressad och man behöver rasta henne snabbt (tex på våra bilresor). Ett kommando som vi tränat mycket nu när vi varit ute och ridit är ”långt bort” vilket innebär att hon ska helt enkelt gå långt bort från mig, tex när vi skrittar längs asfaltsvägen ska hon gå på skoterspåret på ängen bredvid mig, så sliper man oroa sig när det kommer en bil eller något annat. Tre andra kommandon som vi använder mycket vid ridturer är ”vänta”, ”på sidan” och ”tuut tuut”. ”Vänta” innebär att när det kommer mötande bilar ska hon gå på insidan av Tiger mot väggrenen. ”På sidan” är att hon ska hålla sig ute i väggrenen. ”Tuut tuut” är helt enkelt att hon ska flytta sig ur vägen tex när jag och Tiger travar och hon envisas med att hitta en fläck att lukta på mitt i vägen för oss. Vi har verkligen haft tur som fick en hund som man kan ha med sig på ridturer lös.


Efter ridturen blev det fram med putsakerna, sadeln och ett träns blev rengjort. Täckes lagning och de andra lädersakerna får vänta ett tag, vädret har bestämt sig för att bli lite kyligare igen. Fortsatte med putsandet hemma, har rengjort, smörjt och impregnerat mina två Vagabond stövlar och mina nya ankel skor från Vagabond som jag fick av min mamma. Känns som de gjutit av mina fötter när de designade skorna, alla Vagabond skor passar mig perfekt! Tänk om man kunde hitta ett jeansmärke som också passar perfekt.


Nu ska jag diska, städa och plocka undan lite innan jag förtjänar att spilla mer tid framför datorn, blir lätt att man fastnar lääänge. 

   
Ikke på våran ridtur

 


Bokat!

Bokad och betald är resan till Åre *lääängtar*. Blir en favorit i repris från Hemmavan med Skellefteå gänget. Jag, Fredrik, Christian, Johanna, Peter, Anna, Ulf och Jonas. Så nu är det mental träning för min del som gäller, ska inte låta rädslan ta över (har gjort några mindre trevliga vurpor som satt sina mentala spår). Skulle behöva den adrenalin och sockerkick jag hade på Walibi World när vi var i Amsterdam i somras. En höjd- och åkrädd Bea blev rätt kaxig efter hon åkt alla berg och dalbanorna! Förhoppningsvis hinner vi fara till någon backe i närheten och bli lite varma i kläderna innan vi far till Åre. Borde införskaffa en bättre snowboardjacka och ett par glasögon innan dess. Wieeee det kommer bli så j*vla underbart. Längtar efter snö och den lugna känslan man får uppe på bergen, att det in finns några som helst problem i världen,
för det enda som räknas är nuet.


älsklingen min i Hemmavan 08


Ledig i två dagar till

Verkar som vädret bestämt sig för att styra sin väg mot våren, solen värmer härligt.


Var förbi jobbet på morgonen (jobbar ons-sön i veckan så jag har två dagars ledigt till). I veckan är det ”vi drar av momsen på samtliga varor i butiken”, jag passade på att köpa lite bra att ha saker. En till ugnsform, sy nålar (tänkte laga ett av Tigers täcken) och några fler trasor att använda till inoljning av diverse möbler och skivor. Jag rekommenderar ett besök på Jysk om ni vill spara lite pengar!


Sen blev det en riktig skogstur i stallet, både Tiger och Ikke fick plumsa lite på ängarna och i skogen. Passade på att städa lite bland mina saker i sadelkammaren och garderoben. Ska försöka komma ihåg att ta med mig nålarna till stallet imorgon, och kanske även ta mig i kragen och bli duktigare på att putsa lite saker.


Till och med den 28 februari har Hööks 20% rabatt på stövlar, skor och jackor. Jag behöver verkligen ett par ridskor eller stövlar. Kanske dags att passa på. Just nu har jag mina vinterridstövlar, i höstas hade jag ett par vanliga kängor och i somras hade jag ett par joggingskor. Saknar mina jodhpurs. Men kan inte bestämma mig om jag kanske ska prova med ridstövlar istället för skor? Hmmm. Svåra beslut.


Nu är vi ensamma

Jag har haft en underbar födelsedags vecka. Förra helgen var CS, JD och Jonas här. Sen var vi ut på min födelsedag och åt tillsammans med våra vänner här nere. I helgen har både min och Fredriks familj varit här. Kan det bli bättre? Önskar nästan att jag fyllde år oftare.


Nu har iaf båda familjerna åkt hem, var väldigt tråkigt att säga hej då till dem. 
Saknar min familj.


Verkar som större delen av Sverige har fint väder. Själv så har vi har varit ute och kört Tiger, Ikke har som vanligt befunnit sig mer i snön än på vägen. Nu blir det att samla lite energi efter helgen, varit en väldigt intensiv helg. Laddar med lite Aladdin Hjärtan i choklad *mmmumms*


Vilken tabbe!

Glömde berätta om min lilla tabbe jag gjorde igår.


Eftersom Fredrik blev lite sen från jobbet åkte jag med Sara in till stan. Vi skulle beställa fördrink medans vi väntade in de andra, beställde en drink till mig och kom på att jag kunde beställa en öl till Fredrik så skulle vi få drickat lagom tills han/de andra kom. Och precis när han har kommit och satt sig ner kommer drickat. Jag ger honom ölen och han tittar på mig och säger ”Är den där drinken alkoholfri?”. Nej svarar jag. ”Men jag kör ju”. Tabbe. Blev bara att langa ölen vidare. Min stackars älskling som inte vill göra annat än att sätta läpparna mot det stora glaset med en härlig Stabopramen i.


Nu har precis våra familjer åkt. Vi fick plats 11 personer i vår lilla lägenhet. Ätit god mat och fikat, självklart fått massor med presenter! Nu får Nokia 3310 återigen lägga sig i lådan för nu tar Sony Ericsson C901 Cyber-shot över!


Imorgon blir det lite shopping och sen middag på en grekisk restaurang, Tzatsiki. Inte illa att bli firad så här mycket :)


11 februari = Min dag

Det blev en härlig födelsedag (trotts att jag hade en liten svacka igår pga att jag inte skulle fira den med min familj, men dom kommer imorgon och Fredriks familj!). Började dagen med min strösselkaka, Fredrik var inte lika pigg och vaken som jag var men han åt några låtsaskakor iaf. Åkte till jobbet för att vara med på månadsmötet, tycker det är viktig och roligt att få vara med och hänga med på vad som händer och kunna inflika med lite egna åsikter.


När jag var och tankade bilen innan jag skulle till stallet passade jag på att gå in på Chili som ligger precis bredvid Jet. Varför har jag inte gått in där tidigare?! Då hade min önskelista varit mycket längre och jag hade kunnat ge människor vettigare svar på vad jag önskar mig. En farlig butik att gå in i, helst ska du lämna börsen i bilen.


Sen blev det en solig ridtur i skogen. Precis när jag svängde av från asfaltvägen bestämde sig solen att komma fram och ta bort allt det gråa och blåsten. Blev en härlig ridtur på en ny väg i skogen, hittade ett gamalt traktorspår som vi följde. Har världens snällaste häst, det är bara att ge henne långa tyglar så går hon med spetsade öron framåt av sig själv, en nyfiknare och positivare häst är nog svårt att hitta.


Blev ett litet avbrott med några timmars tvätt. Men sen bar det av till Olearys för att äta middag med lite vänner. Fick massor av fina presenter! Är imponerad över hur väl mina vänner känner mig, för alla presenter var typiska Bea saker. Tack allesammans för en trevlig kväll!


Fick även brev med posten, Stina, Peter och Anna hade skickat fina grattiskort. Och av Stina fick jag en jättefin berlock i form av en snöflinga från Thomas Sabo att bygga på mitt armband med.


Tusen tack alla
som messat, ringt och sagt grattis på Facebook!


Försäkring=HJÄLP!

Folksam ringde halv åtta på morgonen. Vem har tid och ork att prata försäkring den tiden på dygnet? Själv höll jag på att fixa mig i ordning för jobbet. Jag bad dem återkomma efter jobbet/kvällen. Vid klockan åtta nu på kvällen ringde de upp igen. Det positiva med samtalet var att jag inte behövde teckna någon mer försäkring åt mig själv för jag är tillräckligt försäkrad genom Handels (Skönt!). Det negativa, eller snarare sagt katastrofala är att om jag skulle köpa en bil som tex Mazdan/Skrället skulle en helförsäkring på den kosta mig 10 500kr (!!!) då har jag ändå rabatt i och med att jag har min hemförsäkring och personförsäkring hos dom. Halvförsäkring skulle kosta mig 7 500kr och endast trafikförsäkring 5 500kr. Så bilköpande för min del får vänta ett tag, ligger på endast en 50% fast tjänst i grunden (fick precis gå upp från 25% fast i grund). Måste tyvärr skjuta på bilköpandet ett tag. Om inte nån har förslag på ett bra försäkringsbolag som kan erbjuda något billigare alternativ?


Har precis gjort klart min strösselkaka. Kände att jag ville ha lite födelsedagsfika imorgon. Vi ska ut på Olearys på kvällen med några vänner, sen blir det mer firande i helgen med familjerna. Men det går inte ha en födelsedags utan lite traditionell fika!


Frånvarannde här

Känner att det är dags att sätta sig här igen. Varit fullt upp i helgen med våra underbara vänner från Sundsvall, haft en riktigt super bra helg! Sen blev det full fart med vardagen igen. Jobbar mycket nu i början av veckan för jag ska vara ledig igen i slutet av veckan för då kommer min familj ner och Fredriks familj upp för att fira min födelsedag. Nu planerar vi hur helgen ska kunna flyta på så bra som möjligt.


Semesterscheman har kommit upp inför sommaren, dags att planera inför den, har absolut ingen aning!? Vi har tänkt oss en weekend i Åre med lite gamla Skellefteå vänner i april, dags att spika de planerna. Konceptet inför sommarsäsongen (möbler, dynor, krukor, camping m.m.) har kommit, måste sätta mig ner och planera det (är ansvarig för det området). Vill göra att ett besök i Skellefteå snart, när ska jag kunna planera in det? Så här spontant är mitt liv för tillfället, mycket att tänka på. Men som tur är det roliga saker det handlar om!


Ursäkta lite svamligt och konstigt inlägg. Är så trött, haft migrän i fyra dagar nu. Ska försöka sova snart och hoppas att det hjälper mig lite.


Snabbt var det gjort

Har man väl börjar spendera pengar är det svårt att sluta. Började så smått med att handla på jobbet efter jag slutat. 300st värmeljus (nu klarar jag mig ett tag) 100st/paketx3 paket= 100kr, en handknuten dörrmatta i orientalisk stil (Bidjar) för 65kr till mina föräldrar, ett antiglid underlägg som man kan ha i lådor etc och två ljusbrickor med 3 blockljus på vardera för 10kr/bricka! Bra men farligt med ett jobb där man kan fynda.


Fördrev tiden innan jag skulle möta upp Sara på IKEA med att åka förbi Bauhaus och en Hus & Hem galleria (Draget). Ååå vad jag önskar att jag hade en stor lägenhet eller kanske en villa, fast det skulle bli väldigt dyrt med tanke på allt otroligt fint jag sett idag.


Efter en hel del ögonshoppande mötte jag upp Sara för en vända på IKEA. Blev även småhandlat där med. Ett vanilj doftljus (Tindra) till badrummet, hyllkonsoler i liknande utseende som gjutjärn som vi ska ha till hyllplanen i köket och en ställning till hundmatskålarna (nu slipper dom kanske glida runt lite överallt på golvet).


Hoppas jag får mycket jobb framöver så jag inte orkar springa på stan eller handla efter jobbet. Fast nu väntar en ledig helg, för imorgon kväll kommer Christian och Johanna från Sundsvall(Skellefteå). Dom är så söta som vill komma ner och för att gratulera mig innan jag fyller år
(för nästa helg kommer min och Fredriks familj). Nu har jag gjort ett sista ryck här hemma,
ska dammsuga en sista gång imorgon efter att Ikke åkt till Märsta för att få bo hos Adde som är så snäll och ställer upp som hundvakt, för C är lite överkänslig mot Ikke.


Funderar om jag ska krypa i säng, ska till stallet innan jobbet imorgon. Eller sitta uppe tills Fredrik kommer hem från fotbollsträningen. Hmmm


Bra temperatur ute

Lyckades somna om efter att Fredrik åkt till jobbet, fast ibland vore det lika bra att stiga upp när man ändå vaknat till. Efter en seg start tog sig jag och Ikke ut till bilen och begav oss till stallet. Temperaturen ligget vid noll strecket idag så jag passade på att köra Flickan, man blir lätt frusen av att sitta still i en vagn. Det är så skönt nu när jag kan sela på henne själv, förr var jag beroende av att någon annan skulle vara i stallet samtidigt och ha tid att hjälpa mig hålla fast henne, nu binder jag upp henne vid stallväggen och lägger ut lite hö. Halvvägs ute på rundan mötte vi en 3 årig hingst och ryttare. Fick agera draghjälp då han var lite tveksam till att vara ute själv. Dom var ute och tränade inför 3års testet i mars på Grevagårdens Ridcenter i Skövde. Spännande med en unghäst, men jag tror inte att en hingst är något för mig :P


Nu har jag fått tillbaka värmen i kroppen och det börjar bli dags för en storstädning av lägenheten. Imorgon är det jobb igen, pengamässigt har det varit lite trist att vara ledig, men skönt har det varit.


Nu, Lady GaGa + städning


Ska bli skönt när man slipper klä på sig till en Michelin gubbe för att kunna rida


Hemma i värmen

Rensade min mail och hittade den här söta bilden på min bror och Puzzlan. Hon tyckte Fredde tog för lång tid på sig att öppna presenterna så hon hjälpte till.



Efter lite flängandes hit och dit hamnade jag inne på stan där jag mötte upp Märta. Vi tog en sallad på Unico och pratade på om allt som hänt den senaste tiden. Blev en snabb vända in på några affärer. Gjorde ett till besök på Indiska och köpte en grön hänglykta till fönstret. Fick en i julklapp av Hannah, blev lite inspirerad när jag var hos dom i helgen för hon hade två olika ljuslyktor hängandes i fönstret, det såg väldigt fint och mysigt ut. Så jag härmar det.



Den till vänster köpte jag idag (för halva reapriset vilket blev 29,50kr) och den till höger fick jag av Hannah. Gardinerna är köpta på Jysk förra julrean, 2st panelgardiner för 50kr.


Mail från mamma

Jag brukar få endel roliga mail från min mamma och moster, här är ett av dom.


Polisbrist i Norrbotten?

Halvor Karlsson i Antnäs skulle gå och lägga sig när hans fru sade till honom att han hade lämnat ljuset på i garaget, vilket hon kunde se från sovrumsfönstret.

Halvor öppnade bakdörren för att släcka ljuset men han såg då att det var tjuvar i garaget som stal grejor.

Han ringde polisen som frågade om någon hade tagit sig in i bostadshuset. Halvor sa nej.

Polisen sade då att alla polisbilarna var upptagna och rådde honom att låsa alla dörrarna så skulle de skicka en bil när någon blev ledig.

Halvor sade okej och lade på telefonen samt räknade till trettio. Sedan ringde han polisen igen.

- 'Hej, jag ringde alldeles nyss för att det var folk som stal saker ur mitt garage. Nu behöver ni inte komma för jag sköt dom nyss'.

Sen lade han på telefonen.

Inom några minuter kom sex polisbilar, en piketstyrka, en helikopter, en brandbil samt två ambulanser. De grep tjuvarna på bar gärning.

En av polismännen sade till Halvor:
-'Jag tyckte du sade att du hade skjutit dom'.

Halvor svarade:
-'Jag tyckte du sade att det inte fanns några lediga bilar'


Jaaa vi blev godkända!

Det var en väldigt seg morgon, hade svårt att få mig upp ur sängen. Passande nog skulle Fredrik också upp för att åka till jobbet så då gick det lite lättare. Hittade på första försöket till Bilprovningen. Blev en stunds väntan innan det var min tur (fick ändå komma in 10min tidigare än utsatt tid). På andra sidan kom Skället ut godkänd! Min lilla klippa, han har gått igenom besiktningen alla år jag haft honom. På tal om det, är bilar en kille, tjej eller det? För mig är Skrället en han, men Fredriks bil är nog en tjej enligt honom.


Blev en snabb vända hem för att byta kläder och byta tillbaka bilmattor, isskrapor och baksätesskyddet i bilen. För jag och Ikke skulle till stallet. Vet inte vad som hänt med min knas häst under natten, för idag var brevlådor och traktorer läskiga, trotts att vi red samma runda som igår. Ikke tyckte Tiger var väldigt knäpp när hon höll på och backade. Efter lite pushande blev hon sitt vanliga otjollriga jag igen och vi kunde ha en härlig ridtur.


Var förbi Fredrik innan jag åkte hem från stallet och bytte bil. Han verkar ha löst problemet med varför Volvons batteriet töms under natten, han hade kopplat bort lite sladdar här och där och det verkar fungera, så nån av dom är anledningen. Behöver Fredriks bil för jag ska hjälpa Hannah och Per att hämta lite saker dom skickat ner med lastbil från Skellefteå till Uppsala. Sen ska jag in på stan och träffa söta Märta, som det blir på tok för länge mellan gångerna vi ses.


Nu, duschen.


Nervös inför bilprovningen

Inte någon positiv artikel på Aftonbladet från bilprovningen ”Varannan personbil underkänns”, är nervös inför morgondagen. Har dammsugit och ”dammtorkat” bilen lite, förstår inte hur Ikke kan smutsa och håra ner så mycket trotts att jag har ett sånt där skydd för hela baksätet.


Nu är middagen bortdiskad, gardinerna strukna och upphängda. Nu väntar en egengjord semla och en timma med serie tittandes. Sen sängen. Fullt upp imorgon!


Februari, min månad

Tillfällig ägare sökes åt schäfertik som snart ska löpa, ej rumsren.


I och med att min bil har körförbud idag skulle jag skjutsa Fredrik till jobbet. Hans nya jobb som började idag. Det blev/skulle bli omorganisering av anställda inom Rusta så Fredrik valde att söka nytt jobb och fick ett på en gång (han är så duktig min pojkvän)! När vi hade hunnit halv vägs in i morgonrutinen ser jag hur Ikke halvsätter sig i Bia bädden, och bajsar! Hon blir väldigt konstig precis innan hon ska löpa. Det var fram med de svarta påsarna och papper (tur att vi bytt bort hundbädden i tyg till en i galon, mycket lättare att sköta om).  Då tappade jag lite fokus på vad jag riktigt skulle göra, hoppade i stallkläderna och sen in på toan för att borsta tänderna. När jag börjar höja min hand mot munnen inser jag att jag har hett tvål på tandborsten *suck*. Funderade hur resten av dagen skulle bli.


Blev en lång borstning och lite frisering av Tiger idag (var tvungen fördriva tiden lite så jag skulle kunna åka till frisören direkt efter stallet, för den ligger åt det hålle jag har Tiger uppstallad). Sen blev det en kravlös ridtur på hackamore (Tiger bryr sig lika mycket om det som om jag skulle rida ut i grimma). Var skönt att bara njuta och åka med, har varit mycket fokus på kondition, styrka och form den senaste tiden. Promenerade den sista biten så även jag fick mig lite motion.


När jag äntligen fått igång Volvon (som är väldigt billig för tillfället) var det bar att leta sig fram till frisören, körde fel först men lyckades tillslut komma rätt. Så nu har jag en mörkbrun hårfärg, ljusa slingor i luggen, en lugg som inte är i vägen och ett hår som är ny toppat, blev bara 700kr.


Och nedräkningen till min födelsedag har börjat, efter 11 februari kommer jag vara närmare 30år än 20år. Det är skönt att bli äldre för all erfarenhet man får med sig på vägen. Men man saknar ungdomens ”lätta” bekymmer, just då tyckte man att man hade stora bekymmer, men det är inget jämfört med alla framtidsfunderingar man har fått nu.


RSS 2.0