Tillbaka efter helg med syster

Nu har jag lämnat av min syster på tågstationen i Uppsala, det var väldigt tråkigt. Både jag och Fredrik tycker det har varit roligt med besök.


Har varit lite frånvarande den här helgen för det har inte funnits så mycket tid över. Nu är vi i princip klara med alla julklappar, är bara det där lilla fixet som är kvar. Till mig själv har det också blivit endel shopping, lite nya kläder och en hel del underkläder, massor med bra-att-ha saker från Ikea, julpynt och självklart fick Tiger lite nytt från Globen.


Har fångat några ögonblick på bild under helgen. Men tyvärr så är blogg.se väldigt segt så det går inte ladda upp några bilder för tillfället, så bilduppdateringen får bli under veckan ist. Nu ska jag och (hör och häpna) Fredrik sova. Jag jobbar heldag imorgon och Fredrik börjar kl 6 i Gävle, stackarn.

 

Ett mellantäcke, BR master med 150 g fyllning. Kommer från riderscorner.se


Vintertäcke från Hansbo, Event Basic med halvhals och 300g fyllning. Kommer från hansbosport.se

Dessa två täcken har min fröken fått, lite ångest har jag för att använda dom, gissa om dom kommer bli leriga direkt!


Ewe+Uppsala

Första dagen med min syster är avklarad. Blev stallet direkt på morgonen, försökte hitta en häst under leran. Hade tagit med mitt balsam så i ca 1h fick hon ha en rengjord svans, något less jag är på all gegga.


Sen försökte vi oss på att shoppa. Blev lite mer shopping för min del, en mys skjorta, adventsljusstake, gäst handduk och krok till (passande nog finns det ett färdig borrat och pluggat hål i badrummet). Vi beställde även en julklapp till våran mamma.


Handlade lite middag innan vi begav oss hemåt. Det blev fredagsmys med kebab och pitabröd, och vi gjorde det lite extra mysigt med att börja julpynta.


Imorgon är det Sthlms shopping som ska avslutas med Globen Horse Show!


Kommer även lite bilduppdatering om helgen, men det får bli lite senare, för nu är vi trötta allihop!


Första julklappen

Idag blev första julklappen avklarad, den som fick den äran var Ewe. Vaknade i morse och tänkte ”Jag borde titta när min rabattkupong går ut.” (Letade fram den) Panik!! Den går ut idag! Det blev snabba ryck innan jobbet för att hinna köpa den. Jag är riktigt nöjd med den julklappen, det blev ett klipp! Hoppas på fler julklappsklipp i helgen.


Det finns en liten fördel med att jag jobbar som jag gör, det är att jag en gång i veckan måste till stallet efter jobbet, vilket innebär att jag tvingas rida på banan.  Så jag och Felicia kämpade lite på banan, efter halva passet lossnade det lite för mig och Tiger. Hon var tung i handen i början av passet med mot slutet började hon bära upp sig själv och slappna av. Ska klämma in ett ridpass imorgon innan jobbet.


Min avslutning för kvällen blir att önska grattis till min pojkvän, som idag fick klart med sitt nya jobb. Som det verkar nu kommer han göra sin inskolning i Gävle i ca en vecka. Mer exakt får vi veta imorgon. Sen kommer han jobba ca 600 meter från mig :)


www.horze.se

När man flyttar söder ut bestämmer sig hästaffärerna äntligen för att flytta norrut. Den
3e december öppnar Horze en butik i Umeå. Handlade lite saker där i somras, bl.a. täcke, schabrak, benlindor m.m. Jag är väldigt nöjd med deras kvalité och passform. Så jag rekommenderar ett besök hos dom.

 

Ikväll blev det norrlandsmiddag, blodpudding med smör och lingonsylt. Andra favoriter som jag har är palt/kroppkakor och kalvsylta, potatis och rödbetor. Och inget av de sakerna kan jag få Fredrik att provsmaka. Vem är det som är en buschmänniska, som inte vågar prova nya saker :P


Längtar längtar längtar

Otroligt nog gick ridningen ännu bättre idag! Vi tränade på att samla galoppen igår, och fortsatte med det idag. Så fin som hon var i slutet igår var hon från början idag, så vi la in av och igångsättningar från trav till galopp under ridturen. Idag är jag en glad hästägare.


Det var fullt ös på jobbet, hade knappt en lugn stund i kassan, kö hela tiden. Fler än jag som börjar fundera över julklappar och julpynt. Suttit och bläddrat igenom lite reklam vi fick idag, fastnade lite extra länge i smyckes reklamer.  Har inte kommit så långt med listan på vad jag ska ge bort till alla, börjar ha några idéer till vissa. Hoppas på massor av idéer under helgen Ewe är här, hon kommer ner torsdag och stannar till måndag. Jag längtar efter min syster!


Julklapp till Ikke?

Klarblå himmel och +9 grader. Ett perfekt väder för en ledig dag. Åkte till stallet det första jag gjorde, blev en lång ridtur med Felicia. Massor med galopp och damerna skötte sig utmärkt! Sen putsade jag sadeln och tränsen. Önskar jag hade en jätte tvättmaskin där jag kunde slänga in alla täcken, schabrak och diverse andra saker. Kanske en tvättmaskin som hunden kunde vara i efter våra ridturer? Såg en julklapp till Ikke här om dagen i Arken Zoo´s reklamblad, en hundbadrock i högabsorberande mikrofiber. Vore inte den perfekt att sätta på henne efter att jag duschat av henne i stallet!? Nog för att jag har ett skydd till bilen och en handduk, men hon är fortfarande blöt när vi kommer hem, och det finns roligare saker att få in i sin lägenhet än en blöt och grusig hund. En annan sak jag såg i deras reklamblad var tuggben, som finns i smakerna naturell, bacon, lamm och bubbelgum. Varför skulle en hund vilja ha ett tuggben som smakar bubbelgum!


Jag fortsatte iaf med duktigheterna hemma, dammtorkat, dammsugit, skurat och tvättat (tvätten fick Fredrik sköta). Har inte riktigt haft den här helgkänslan. Och imorgon är det dags för jobb igen. Hoppas att det fina vädret bestämmer sig för att vara kvar imorgon förmiddag, vi hade tänkt oss en ridtur innan jobbet. Nu ska jag sova och hoppas väderguden är med oss.


Tungvrickare

Testa det här!

Tre häxor tittar på tre Swatch klockar. Vilken häxa tittar på vilken Swatch klocka?


Nu på engelska.

Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch watch?


Och nu till överkursen.

Tre könsopererade häxor tittar på tre Swatch klockknappar. Vilken könsoppererad häxa tittar på vilken Swatch klockknapp?


Sen på engelska igen, lycka till.

Three switched witches watch three Swatch watch switches. Witch switched witch watch which Swatch watch switch?

 

En riktig tungvrickare från Sundsvalls helgen.

 

 


Pyssel tips

Ett tips till alla er som funderar över årets julpyntning. Nu dekorerar vi för fullt med jul i butiken, något som vi använder oss av är panelgardiner som dukar! Dom har ofta snygga, stora och mycket mönster och dom är i lämplig stolek som bordslöpare. Till skillnad från vanliga juldukar som oftast är i de klassiska röda, vita och natur färger, svagt mönstrade och i stora storlekar.


Ett till tips
som jag fick av en kund idag var hur man enkelt gör ett snyggt överkast. Hon hade svårt att hitta ett snyggt överkast till sin sons säng som är en 120 säng. Så hon köpte en påslakansset med Spindelmannen (150x200cm) och en tunn bäddmadrass/ bäddmadrasskydd (120x200). Sen skulle hon sy fast den tunna bäddmadrasskyddet i påslakanssättet och sy ihop det ner till, för att få lite tyngd i överkastet. Sen när hon kommer lägga överkastet på sängen hamnar den tyngre delen på sängen och den tunna delen kommer hänga ner lite på sidorna. Smart! Finns även påslakansätt (200x210) och bäddmadrasskydd (160x200 eller 180x200) i dubbel storlek om man har en större säng :)


   ditt nya överkast kanske?


Nån som har ett enkelt och smart dekorations eller pyssel tips?


Inget slut på regnet

Jag som önskade mig ett regn fritt dygn. För imorgon hade jag och Felicia tänkt rida lite på banan, slutar inte jobba förrän kl 19.20. Det var två pölar på spåret vid ena långsidan som jag hade hoppas skulle hinna torka bort/sjunka undan.


Nu är det tydligen landskap Sverige-Italien på bortaplan, med nya förbundskaptenen. Otroligt spännande, eller så inte. Men enligt Fredrik hade jag lovat han att få se den, vilket jag inte har något minne av, men då fårjag sitta här och nörda mig lite.


Sätesvärmare för hundar

Min bil är av en lite äldre modell vilket innebär att den inte har någon sätesvärme. Men det är enkelt fixat med en lös sätesvärmare som du spänner fast på sätet, varmt och skönt bli det om rumpan och ryggen. Jag önskar att någon kunde komma på en sätesvärmare till baksätet, det är något jag skulle köpa på en gång. För vad vore mer perfekt efter man duschat av hunden i stallet, för hon har en förmåga att bli till en lerboll efter en ridtur i skogen, än ett varmt baksäte med en handduk ovanpå som hunden kan ligga och torka på, och vips så slipper man ha en blöt och grusig hund inomhus!


Fick se några solstålar på vår morgonridtur idag, men nu är det hel grått igen. Ska förbereda inför tvätten, duscha och plocka undan lite innan jag beger mig till jobbet, och Fredrik får vara hemmafru och fixa klart tvätten och ha middagen klar tills jag kommer hem. Får njuta de här sista dagarna innan han ska på sin sista jobbintervju. Så snart måste jag börja om med att hjälpa till i hemmet, har blivit ruskigt bortskämd de senaste veckorna.


Årets julklapp, spikmattan?!

Årets julklapp ska tydligen vara spikmatten. Själv har jag inte fått upp ögonen för den. Någon där ute som har provat en? Har svårt att tro att den botar en sjukdom/åkomma långvarigt.
Men den bör den ge en viss effekt, för visst utsöndrar kroppen endorfiner eller liknande när den utsätts för ”smärta” som bedövar och ger en tillfredsställd känsla tillfälligt. Känns som att det är den produkt som fått mest uppmärksamhet i media under året blir årets julklapp.


Själv hittade jag dessa vantar från Mountain Horse i en katalog (se bild nedan). De flesta ridpass gör jag ute i skogen, blir väl lite mer banridning nu när det blir mörkt fort. Dom passar mig perfekt! Ytterligare ett plagg som gör att jag syns bra i mörkret/skymningen och ett stort plus för öglan som man kan trä runt handleden, för jag är knappast ensam om att lägga ifrån mig vantarna lite här och där i stallet. Och det är ofta man inte vill ha på sig vantar när man pysslar med hästen, så då skulle man bara kunna trä av dom från händerna men dom skulle fortsätta hänga med.


Nu ska jag leka med mina whitebord pennor. Vi funderade på att skaffa en anslagstavla eller liknade så man kan hålla koll när den andra jobbar, tränar etc (får bli sen när vi fått lite mer ordning på hur vi vill ha det i hallen). Så det fick bli den enkla varianten, in på Jula och köpa pennor, så här ska det kluddas!


Till önskelistan


Badhus!

Var länge sen jag hade sådär barnsligt roligt. Johanna jobbar på ett badhus i Sundsvall så på lördagskvällen hade hon bokat badhuset åt oss. +33 grader i poolen, lite skillnad från Eddas +28 grader. Vi började med lite hämtpizza innan vi bytte om till badkläder. Den gigantiska krokodilen höjde lekstämningen rejält, och åstadkom några blåmärken och endel träningsvärk dagen efter. Skönt att få simma, spela vatten basket och leka bäst man ville utan andra människor runtomkring. Vi klev inte upp från basängen förrän till midnatt. En oförglömligt rolig kväll.

Ni får även en bild på Christians super goda födelsedagstårta som Ulf köpt.  




   
  

 


TAKIDA/Sundsvall/turné premiär

Som förband spelade Sonic Syndicate. För att citera en av sångarna ”Man blir törstig av sån här skrik musik”, något för tung musik för min smak men dom var duktiga och hade bra kontakt med publiken. Det verkade vara många som kände till dom väl, för publiken hängde med bra i refrängerna.

Takida började med en något lam inledning, får skylla mig själv lite för dom öppnade upp med flera nya låtar som jag inte lyssnat in så väl, men dom fick med sig hela publiken till Broken. Publiken bestod av människor i alla åldrar och stilar, och det var näst intill fullsatt. Ett snyggt och påkostat scenarbete och en lång spelning (ca 1½h). Lite synd tyckte jag det var att dom inte tog med några av mina favoriter sen tidigare, tex Score, men jag förstår att det inte är deras prioritet nu när dom lanserar en ny skiva. Ett till plus får dom för den snygga avslutningen där dom gav allt och åter igen fick med sig hela publiken två gånger om.



 
 

 


Äntligen lite bilder

Vilken bra dag det har varit i dag, vi har hunnit med massor med saker. Började självklart med en sovmorgon. Sen åkte vi till stallet, så nu har jag äntligen bilder på rockarden! Vi var ute och körde i en timma runt byn, Tiger trodde att vi var på Solvalla eller nått, pigg som vanligt. Precis när vi tog av vagnen började det regna.


På vägen hem svängde vi förbi Jula och köpte lite flyttkartonger, nu ska det bli Bea-ordning i lägenheten igen! Började med att dammsuga bilen och göra den i ordning inför vintern med isskrapor, kupévärmare m.m. Sen röjde vi och packade ihop alla saker i garaget (det agerar lite förråd också). Känner ingen som är så hopplös på att spara och samla på sig saker som Fredrik, jag förstår mig inte på alla hans bra-att-ha-saker, men konstigt nog kommer dom till nytta ibland. Nu har jag även rensat och packat om garderoben/förrådet i lägenheten. Ska bara packa inför Sundsvalls helgen (vi åker direkt efter jobbet imorgon) sen kan jag luta mig tillbaka och slappa lite.


  

 

Vi har en hund som snällt springer vid Tigers sida.
Och jag har en snäll pojkvän som följer med ut.


En bra dag

Såna här dagar gör att man får lite extra energi. Började med en lång sovmorgon, trotts att jag la mig och sov innan Fredrik vaknade vi samtidigt, jag är nog en väldigt liten flicka som tydligen behöver massor med sömn. Sen åstadkom jag lite på jobbet, även denna dag var lite seg, fick inte så mycket gjort som jag önskat.

 

Efteråt bar det av till stallet tillsammans med Felicia. Av någon anledning hade min häst bestämt sig för att rulla sig i leran, på båda sidorna! Väldigt otacksamt tycker jag för i söndags duschade jag av henne, rengjorde man och svans från lera (tur att jag är ledig imorgon igen). Efter ridpasset myste vi i boxen, fick borsta henne i ansiktet medans hon stod och halvsov, blev buffad på om jag slutade. Hon har blivit en riktig kelgris.


När jag kom hem från stallet möttes jag av en överlycklig vovve (som vanligt) och Fredrik med middagen serverad. Jag behövde bara kliva in i duschen sen var det bara att stätta sig vid bordet och få varma wrap med bacon, fetaost, paprika, ost, tomat och lök fyllning och med Fredriks egengjorda salsa. Nu har vi sett några avsnitt av True Blood. Kanske orkar med ett till innan det är dags att sova, vill ju inte sova bort hela min lediga dag.


Äntligen färdig besiktigad

Nu har Volvon gått igenom besiktningen! Så vi slipper köra Skrället till Sundsvall i helgen och Tiger får sig en hästvakt.


Nu står pasta carbonara på menyn. Är väldigt bortskämd med färdiga middagar efter mina arbetsdagar. Någon som har nått bra tips på enkel vardagsmat? Gärna nått med fisk, varit sugen på det ett tag.

 


Bio höst?

Blev tacos och massor med tjejprat ända till halv tre på natten. Jag längtar till den dagen då vi får en lika fin/stor lägenhet som Sara och Krille.


Någon som varit på bio nyligen? Hannah och Per har varit och sett Disneys julfilm En julsaga. Hon rekommenderade den, nån fler som sett den/tänkt se den? Jag brukar försöka se Disneys julfilmer, är en liten tradition som vi hade som små tillsammans med våra föräldrar. Måste även boka biljetter till nya Twilight filmen, får se om jag kan få med mig Fredrik att se den tillsammans med mig, hihi.


Fredrik var väldigt imponerad av hur länge jag kunde sova på morgonen. Men klockan ett begav jag mig ut i det trista vädret som aldrig tycks ge sig och körde ut till stallet. Sköljde av Flickans ben och försökte rengöra svansen, skulle verkligen behöva en riktig lång stalldag så jag kan rengöra, putsa och borsta upp all utrusning. Sen begav vi oss ut på en lite längre tur. En timma senare var min häst ännu piggare, förstår inte var hon får all sin energi ifrån? Varför kan inte jag ha sån energi? Ska försöka orka ut till stallet efter min heldag på jobbet imorgon och rida ett pass på banan. ”Fördelen” med att det är lerigt/plus grader är att det fortfarande är mjukt i marken så det går att rida överallt.


Nu gör Fredrik söndags middag, kebab med pitabröd, riktig helgmat för oss. Ska leta reda på en film att se, han har hämtat massor med filmer som han haft i Sthlm, flera av dom inte ens öppnade!!


Höst väder

Jobba äta sova, är det mitt livs rutin framöver? Och med ett tungt moln på himlen som kryper närmare marken. Är ofattbart hur länge det kan vara helmulet, disigt och små regnigt.


Idag och imorgon är jag ledig, har gjort mina 40h den här veckan.  Fått lite gjort idag, var förbi ÖB som har utförsäljning på alla sina hästsaker, kom där ifrån med endast pälsglans och grisöron. Sen ett ”studiebesök” på Fredriks eventuella nya jobb, får veta mer om det om ca 2 veckor. Sen var vi faktiskt in på Ikea och åt lunch! Så vi orkade förbi Systembolaget. Blir lite tjejmys ikväll hos Sara med Hannah och några av deras vänner.


Var även till stallet idag. Allting är så lerigt och smutsigt. Inte så peppande. Ska försöka börja rengöra några saker imorgon, och kanske sy ihop det lilla hål som min fröken lyckats få på sitt täcke (varför vägrar täcken vara hela?).


Bäst jag slutar nu, var inte ett så peppande och positivt inlägg idag. Det som lyser upp tillvaron lite är Sundsvalls resan nästa helg, ska se Takida med lite Skellefteå bor och utflyttade Skellefteåbor, och hälsa på farmor och farfar. Längtar.


Ny mobil?

  

Efter helgen med Fredriks eländiga kamera på mobilen tittade jag mig omkring igår på internet för att leta efter en ny mobil till mig. Mitt krav är en Sony Ericsson Cyber Shot och inte sämre än min gamla. Den jag hittat som verkar fylla upp mina krav bra är deras nya C901. En tjej på jobbet hade köpt den igår, testade den lite idag och den verkar bra :) Tror det får bli en tidig julklapp till mig själv nästa månad. Men vilken färg?!


Bildbevis 80 tals festen

Hur man kan välja att köpa en musikmobil istället för en kameramobil vet jag inte, men min kära pojkvän gjorde det iaf. Så det här är det bästa hans kamera kan åstadkomma (jag saknar min mobil). Min glittriga klänning underlättade inte för hans mobil, den bländade kameran och det blev svårt att få skärpa. Men men...




Efter en dag i Häggvik

Blev en liten stressig morgon för jag och väckarklockan var inte överrens, men iväg kom vi. Vi har röjt och fyllt upp massor med varor så det ska gå lättare för gänget som ska inventera imorgon. Själv ska jag jobba i Uppsala butiken imorgon. Skönt att slippa rusningstrafiken i Sthlm för att ta sig till och från jobbet. Fick ”sovmorgon” till klockan 14 imorgon, så jag hinner till stallet innan jobbet.


Åkte förbi Gränby efter jobbet och handlade middag. Vi var även in på Hemtex, nu hade mitt lakan äntligen kommi. Fredrik var in där förra veckan och då verkade min beställning försvunnit men nu hade den dykt upp. Vi var även in på Lagerhaus och köpte en sån där ögonbindel (eller vad man kan kalla det) som man har för att det ska bli mörkt när man vill sova (jag och Fredrik har inte riktigt samma dygnsrytm). Hittade även en isskrapa till bilen. Runt skrapans handtag var det fastsytt liknande en vante som du stoppar in handen i så man inte blir kallt och blöt, passande nog var den rosa så den matchar perfekt med mina rosa bilmattor, hihi.


Är helt slut i kroppen, kände mig gammal idag, värk i knäna och jag tror jag börjar få en inflammation eller nått i vänster axel . Nu ska vi försöka oss på att göra stuvade makaroner, eller Fredrik rättare sagt, jag behöver bara snällt sitta och vänta på att få middagen serverad, vardagslyx!


Lång morgondag

Det blev precis klart att jag och Linda ska åka till Sthlm/Häggvik imorgon och hjälpa till i deras butik. Hela butiken ska inventeras. Så jag ska kravla mig upp ur sängen halv sex imorgon bitti för att köra mot Sthlm. Är inte riktigt människa efter den här veckan+helgen, och det kommer inte gå åt rätt håll imorgon. Men det ska ändå bli kul att få åka iväg till en ny butik och hjälpa till, se deras lösningar på olika saker, få lite inspiration och lära känna andra Jyskare.


Linköping

Ligger och segar i sängen, försöker samla krafter för att orka starta igång tv:n. Haft en rolig helg med mina kollegor, deras respektive och resten av Jysk Sverige. Fast vi höll nästan på att missa bussen, visste inte vart den gick ifrån och råkade virra iväg oss på fel ställe, men det löste sig och vi han just precis med.

 

Väl framme i Linköping gick jag och Fredrik till Domkyrkan, är en fantastisk kyrka och dom hade även en väldigt vacker fotoutställning för cancer sjuka, Fredrik tyckte jag kunde ägnat lite mer tid åt kyrkans historia ist för att titta på den moderna konsten :P

 

Sen var det upp på hotell rummet för att styla sig ála 80 talet. Tycker vi lyckades riktigt bra. Pumps, vit/glittriga benvärmare, lila tajts, super paljettig topp (som en stor t-shirt med resår i midjan), knall rosa nagellack, lila örhängen, lockat hår och håret uppsatt på sidan i en hästsvans. En riktig läckerbit ;)

 

Klockan fem börjande vi med en fördrink. Sen avlöste mat, alkohol, prisutdelningar, musik och dans varandra resten av kvällen. Till förrätt blev det kycklingröra. Sen dukades middags buffén upp med coleslaw, kycklingvingar, natchos, cheddar dip, lax, revbensspjäll, potatis, sala m.m. Till efterrätt var det brownies, chokladrutor, lime paj m.m. Även denna fest innehöll den perfekta festgrejen, nattmat. Lämpligt till klockan midnatt dukades det fram hamburgare så man orkade några timmar till.

 

Det var en tung morgon, vi var i valet och kvalet mellan att ligga kvar i den sköna sängen eller gå ner och äta hotellfrukost. Efter en timmas snozandes kämpade vi oss upp och gick ner till frukosten, vi var inte ensamma om att vara sega.

 

Nu har jag laddat krafterna och ska starta igång tv:n, Gossip Girl börjar snart. Är superdålig på att följa tv serier, men ska göra ett försök.


RSS 2.0