Julfest imorgon

Idag fick vi princess trårta på jobbet *mumms*, är trotts allt fredag så då får det blir lite sötsaker.

Nu är det snart färdig packat, provade  kläderna ihop en snabbis. Ser inte riktigt klok ut, och värre lär det bli imorgon kväll. Tåget går klockan 9.09 från Uppsala till Sthlm. Där blir det frukost med Uppsalagänget, sen åker vi + Sthlmarna vidare med buss klockan 11 till Linköping. Halv sex är det fördrink i Cloetta center och partyt börjar! Ska försöka få min pojkvän att ta lite kort under kvällen :) (han brukar vara hopplös på att komma ihåg det).

En mysig kväll

Det finns vissa saker i vardagen som man blir väldigt fundersam över. Tex hur man kan sätta en sopkorg under  varmluftsfläkten som man ska torka händerna med (ni kan gissa vad som händer när fläkten går igång), är inte bara en toalett jag varit på som har så. Har vi inte tid i vårt stressade samhälle att tänka en gång extra på det vi gör?

 

Sen finns det saker som gör att man hamnar i en annan värld som är fylld av lugn. Att mysas i stallet med världens bästa häst. Efter att vi nött lite på banan efter jobbet, ställde jag upp henne i gången precis utanför boxen, hon står snällt lös och tittar på medans jag plockar undan och försöker borsta bort leran från hennes ben. Trotts att boxdörren är öppen och kvällsmaten ligger där inne, fick locka in henne med lite pellets i krubban, men hon gjorde ett försök att nå maten utan att kliva in i boxen. Hon är en sån kelgris som vill bli borstad och ompysslad hur länge som helst.

 

Nu serveras min middag. Vilken lyx det är att komma hem och få varm mat. Pricken över i:et vore om det blev en ryggmassage till efterrätt, men det kommer bara förbli en dröm :P


120% frammåt

Mitt liv går på högvarv just nu. Dygnets timmar räcker inte till. Ska bli skönt när det har blivit lördag klockan fem och vi står i Cloetta Center med resten av Jysk Sverige och fördrinken serveras.


Klädvalet inför helgen är löst. Köpte en av topparna jag sett ut på Bikbok, passande nog var den på halva priset nu, så det var meningen att det skulle bli den.  Till den blir det ett par lila tajts som jag hittat på Twilfit, även dom höll personalen på att skylta om till halva priset! Köpte ett neon rosa nagellack, vita/glittriga benvärmare på Lindex och lånat ett par stora lila örhängen av mamma. Ser verkligen fram emot den här festen, roligt med fester med teman.


Igår var vi på Djurgården-Saik på Hovet. Vilken match! Mådde illa dom sista minuterarna för det var så spännande. Saik får en utvisning och då tar Djurgården ut målvakten,  4 spelare mot 6 spelare. Men vi vann! Härlig stämning var det och mycket Saikare. Ett lite plus måste jag ge Djurgårdensklacken som sjöng en hel del.


Nu dukar Fredrik fram middagen. Hade tänkt orka tona håret ikväll. Sen ska jag soooova.


80 tals inspiration tack!

Jag har letat högt och lågt efter inspiration till 80 tals festen. Igår följde mamma och Ewe med på stan, för mamma har rätt så bra koll ang klädmodet på 80 talet, hon upplevde det lite mer än vad jag gjorde. Så nu har jag några plagg det står mellan (om jag inte skulle hitta något helt annat nere i Uppsala). Som Ewe sa "BikBok verkar ha plockat fram allt det här inför din 80 tals fest" (även Gina och Cubus hade några passande plagg). Nu det står mellan två toppar där ifrån, så beroende på vilken topp blir det olika tajts, Mitt största problem är skorna, vill inte lägga ut allt för mkt pengar på ett par skor om jag bara ska använda dom en kväll, helst skulle jag vilja hitta några enkla svarta skor som jag kan dra ett par benvärmare över, någon som vet vart man kan få tag på benvärmare i neon färger? Och nästa bekymmer är att det vore roligt att matcha med Fredrik. Skönt när man har världsliga problem ibland.


Lite av den inspiration jag letat mig fram till.
80-tals tema:
Tights med pumps och tunika i neonfärg. (Något åt det hållet jag funderat på)
Benvärmare i pastellfärg, tights och tröja över ena axeln. (Med lite detaljer av det här)
Svart och neonfärger, kort jacka eller kavaj.
Platta höga stövlar.
Jätterufts med mycket sprej.
Neon ögonskugga.
Massor med armband och halsband.
Knalliga plastclips/plast örhängen.
Lugg och uppsatt hår på snedden.
Midjeskärp, benvärmare, RayBen bågar och pumps. 
Stentvättade jeans.
Färger:
Chockrosa eller neonrosa (eller vad man vill kalla den färgen)
Mintgrön
Neongult
Turkost
Aprikost

Någon som vet var det finns ett bra urval på kläder och accessoarer med 80 tals look med Miami Vice som tema?


Mys med familjen

Idag har jag hämtat ut biljetter till Saik-Modo på Ladan imorgon, jag och Charlotta ska dit och hejja. På tisdag ska jag, Fredrik, Hannah och Per se Djurgården-Saik på Hovet. Så passande nog fick jag en Saik halsduk av min mamma idag!

 

Har även hämtat ut biljetter till Takida när dom spelar i Sundsvall fredag den 13e november. Och jag hämtade ut min och Ewes biljett till Globen horse show. Gick en liten vända på stan för att spana efter 80 tals kläder till festen nästa helg. Jag har några spännande helger att se fram emot framöver :)

 

Nu väntar en familjemiddag, fläsk- och oxfilé med potatis, morötter, blomkål och några såser. Till efterrätt blir det en paj som Ewe pratar om..

 

"Hacka upp päronen i bitar. Häll över pulvret/eller vad jag ska kalla det från en make and shake and bake and you know! citronkaka.. skär lite smör och lägg på de hela. in i ugnen på ca 200grader tills det får fin färg!
Servera med glass :)! " /Ewe

 

Hoppas ni har en lika trevlig kväll som jag har!

 


1a dagen i Skellefteå

Det har varit en väldigt förvirrande natt, flera gånger har jag måsta tänkta efter var jag är. Nu sitter jag nere vid datorn med Velvet kurrandes i knäet. Var skönt och behövligt med en sovmorgon.

 

Köpte en bok igår på flygplatsen, The Gift av Cecelia Ahern som skrivit PS I love you (läsa boken, filmen var inte alls lika bra). Kände att det började vara på tok för länge sedan jag läste något och att ,in engelska behöver lite träning igen.

 

Förstår inte detta trängande på och av flygplanet. När dom började incheckningen flög de flesta upp från sina stolar, varför? Vi var några som satt kvar, vi har trotts allt bokat platser och det går inte fortare om man står och köar. Samma sak när man stiger av planet, vi måste hur som helst vänta på varat bagage. Varför tränga sig ut i den smala mittgången? Det är ett gyllene tillfälle att sitta ner och slappna av, låta bli att falla in i den dagliga stressen.

 

Nu ska jag byta om från mjukiskläderna, ska möta mamma på stan efter hon slutat jobba, sen ska jag möta Johanna över en lunch. Ikväll=familjemiddag :)


Nu bränns det.

Imorgon den här tiden kommer jag ligga hemma i Bergsbyn hos familjen. Längtar väldigt mycket. Ser framemot en helg med familjemys. Ska julspana lite med mamma och det börjar bli hög tid att leta outfit till julfesten med jobbet som är nästa helg. Det är 80-tals tema, närmare bestämt Miami Vice.

 

Jag har överlevt dagen med små marginaler, är trött i kroppen och knoppen. Har haft ont i handleden i tre dagar, nu kom förklaringen, det är ett stort blåmärke där nu. Imorgon blir det ett sista ryck på jobbet, ska verkligen försöka hinna med så mycket som möjligt, helst bli klar. Nu sääääängen.

 


Berget av plastpåsar

Efter jobbet var jag förbi och lämnade tillbaka lakanet jag köpt och beställde efter ett nytt i en annan stolek. Bad butiksbiträdet att slänga plastpåsen jag hade med mig, när jag kommer ut ur butiken kommer jag på att jag ska handla några småsaker på Ica, vilket innebär att jag måste köpa en påse istället för använda påsen jag hade med mig. Avskyr detta berg av plastpåsar som bildas hemma, försöker så ofta jag kan ta med mig en påse när jag går och handlar. I Amsterdam har dom som ett club kort där man samlar poäng om man väljer att inte ta en plastpåse, var flera butiker som ingick i det erbjudandet och sen kunde man använda poängen att handla med.

 

Jag önskar redan nu att morgondagen är över, 7-19.20 ska jag jobba. Vi har en gigantisk inventering och jag måste fortsätta att bygga upp julen. Efter jobbet ska jag till stallet, i och med att jag åker till Skellefteå efter jobbet på torsdag så måste jag rida imorgon. Blir trött av tanken på morgondagen, kommer bli en lång dag.


Marley and me

Jenny och John skulle just börja sin gemensamma tillvaro. De var unga och kära, de hade ett litet hus och inte ett bekymmer i världen. Så bestämde de sig för att öva sina föräldratalanger på en hund. In i deras hem kom Marley, en gyllengul labradorvalp som snabbt växte till en bredbröstad fyrtiofemkilos ångvält. I dundrande fart tog han sig fram genom livet, han sprang genom dörrar, hälsade alla gäster med en dreglig puss och tuggade i sig alltifrån pennor till ett använt graviditetstest. Men lika vilt som han betedde sig, lika obegränsad var hans tillgivenhet. Och för familjen Grogan blev han en ovärderlig gåva.

Marley och jag är en berättelse om villkorslös kärlek och lojalitet, om hur en hund kan lära oss vad som verkligen betyder något. Det är en bok för alla som älskar djur, för alla som har ett stort hjärta.

Boken har legat 50 veckor på den amerikanska försäljningslistans förstaplats och sålt i otroliga 2,5 miljoner exemplar.

I helgen såg jag och Fredrik filmen som baserats på boken Marley and me. En fantastisk film! Den måste ses, föll några tårar ner för kinden i slutet. Vi ska ha boken någonstans i lägenheten, så jag ska gå på bok jakt för den lär vara en helt fantastisk bok som man inte får missa att läsa.

Se över bilens lampor!

Ungefär 2 av 10 bilar som jag mötte till stallet saknade ett lyse (fram eller bak). Vilket även jag har gjort fram till idag (en av mina framlampor glappade så jag var tvungen att knacka på glaset för att lampan skulle börja lysa).  Se över bilens lampor nu när det börjar bli mörkt fort! Bilen har även fått på sig vinterdäck och diverse saker under motorhuven har setts över (tur att man har vänner omkring sig som har lite koll på bilar).


Helgen har spenderats med uppackning av julsaker på jobbet, hoppas julstämningen orkar hålla i sig länge. Varit i stallet och ridit i massor, igår var jag och Felicia ute i över 1 timma och idag var vi på en 2 timmars lång ridtur. Vi var ute och upptäckte nya vägar, hittade en lång och härlig skogsväg, så det blev massor med galopp. Nu är våra hästar förhoppningsvis lite trötta, förstår inte var all deras energi kommer ifrån.

Har även hunnit med lite handlande i helgen, köpte en födelsedagspresent till en Skelleftebo, ett nytt satin underlakan (kan inte använda vanlig bomull längre, den känns så sträv och hård) och ett halsband från Djurfavoriten åt Icke. När vi är ute och rider smälter Icke in väldigt bra i omgivningen, så jag köpte ett halsband med led lampor som blinkar i polisfärger (som butiksbiträdet sa) rött, blått och vitt. Det går snabbt att spendera pengar ibland :S


Flygresor till norrland

Nu har jag bokat två resor hem. Om en vecka kommer jag ligga hemma i soffan i Bergsbyn hos min efterlängtade familj (och buskatterna), är hemma i Skellefteå på en weekend torsdag-måndag (nån som vill med och se SAIK-MODO den helgen?). Har även bokat resa hem till julen, då blir jag hemma en vecka. Lyckades faktiskt få flyg hem till jul! Ska blir skönt att slippa trängas i buss som jag gjorde i fjol.


Första snön

Nu har jag sett den första snön. När jag körde till stallet på morgonen började det falla ner något som såg ut som snö, när vi kommit halvägs på våran ridtur föll det lapphandskar från himlen. Men den försvann så fort solstrålarna tittade fram. Känns som jag inte gör annat än att gå runt och fryser just nu, hoppas man vänjer sig snart vid kylan.


Blir jobb för mig imorgon med + några fler timmar på fredag. Nästa vecka ska jag göra 40h på
4 dagar, kommer vara trött när jag kommer hem till Skellefteå. Tanken är att jag ska åka norr över till nästa helg! Ska passa på att se hemmamatchen när jag är hemma, någon fler som är hockey sugen?


Nu börjar ett nytt kapitel i livet, då vänner (i samma ålder) runt omkring en börjar skaffa barn. Så ett STORT grattis till Sofia och Fredrik som ska bli föräldrar! Om allt går bra så kommer det komma ett litet barn i april. Spännande! :)


Slut på långhelgen

Det blev en ännu längre lång helg, när Fredrik ringde Bilia igår på morgonen visade det sig att dom inte hade skickat iväg ordern, bara lagt den som en reservation. Så vi blev kvar ett dygn till. Igår passade jag och Liselott på att rida ut i det fina vädret med mor och dotter. Roligt att prova rida en annan (och riktigt stor häst), jag fick agera dragkraft åt unghästen när vi galopperade på ängarna. Sen hjälpte jag Fredrik och spreja/måla stötfångaren bak, det blev riktigt bra så nu ska vi måla övriga detaljer som blivit lite blekta.


Idag började jag med att mocka åt hästarna (känns lite konstigt att man fortfarande tycker det är kul att mocka efter alla år, är bara så härligt och avslappnande att vara i stallet), sen plockade jag päron i trädgården borta på gården (suuuper goda). Nu efterlyser jag goda recept med päron som ingrediens!


Fortsatte med stall mysandet när vi kom hem. Jag och Felicia tog oss en kvällstur, båda damerna skötte sig bra trotts att det hann bli mörkt. Kan åter igen konstatera att jag har världens bästa stallägare, när jag kom stod det på tavlan ”Hej Bea. Jag la ett däckelunderlägg till din sela på din hylla, om du vill så får du den, köpte fel storlek när jag skulle köpa till shettisarna.” På min hylla låg det ett nytt däckelunderlägg, oanvänd och med prislappen kvar. Väldigt passande för jag hade tänkt köpa en.


Nu ska jag fixa det sista innan jag med gott samvete kan sova, hade tänkt stiga upp i tid och åka till stallet innan jobbet imorgon.


Däckelunderlägg från Hööks
(min är grå med svart/vit kantband)


Skövde helgen hittils

Hittils har det varit en otroligt skön ledighet, jag var smått förvirrad i fredags och trodde att det redan hunnit bli lördag. Fredrik spenderade sin födelsedag under Volvon för att sätta på en ny dragkrok så vi har en bil att köra hästtransport med, ibland har jag en pojkvän som överträffar allt annat. Vi avslutade fördelsadagen med att äta god mat. Till förrätt blev det rotfruktssoppa med bröd och olika ostar (personligen äter jag soppa på tok för lite), till varmrätt blev det ytteroxfile med potatisgratäng och rödvinssås, som efterrätt blev det panacotta med körsbärsmarmelad och som avrundning tillsammans med kaffet blev det daimtårta på en marängbotten.

 

I går gjorde jag något som jag inte gjort på ca 7 månader, jag mockade! Hjälpte Fredriks mamma med hästarna, Pilgrim har vuxit en liten bit och tappat fölpälen, börjar vara en riktigt stilig herre. På kvällen gjorde vi som större delen av Sverige, vi tittade på fotbollen och åt pizza (en ananas, banan och cutty pizza). Fredriks humör var inte på topp efter att slutsignalen gått.

 

Idag har det pysslats en del, jag och Anne-Berit har monterat några IKEA kökssåp som ska stå inne i köket/kontoret i det nya stallet. Känns som en dröm när man står där inne, man får nypa sig i armen för att förstå att det är på riktigt. Så jag lägger in en önsking till min 30 årsdag redan nu, ett stall a´la Skövde stil. Nu ska vi snart bege oss till Fredriks mormor för mer födelsedagsfika!

P.s Vi kommer inte tillbaka till Uppsala förrän tidigast imorgon, saknar en del till bilen för att den ska vara körbar och den delen fanns inte att få tag på någonstans förrän imorgon, så vi får oss en riktig långhelg!


:(

Jag hatar smink ibland. Har alltid varit lite överkänslig mot det, speciellt kring ögonen, det brukar klia och rinna från dom. Nu börjar även mina läppar få allergiska reaktioner, för några veckor sedan hade jag på mig läppglans, vilket resulterade i sår på läppen (jag har aldrig munsår).  
I helgen som var tänkte jag prova mitt nya läppstif, vilket även det slutade i att jag nu har fått sår på läppen. Ser inte allt för vacker ut, och det är väldigt irriterande.

 

Kan helt klart säga att jag haft dagar där mitt humör varit mer på topp, är lite jobbigt när man har ett jobb där man ska vara positiv, glad och hjälpsam hela dagarna. Avreagerade mig med lite städning och Nickelback musik när jag kom hem. Nu är lägenheten i ”Bea skick” igen, det blev dammtorkning, dammsugning, skurning, diskande och en promenad till Ica med Icke och Märta för lite kvällsmat handlade tills Fredrik kommer hem från hockeyträningen.

 

Morgon dagen kommer bli spännande. Ska börja den med att jobba några timmar kl 8-12,
tror att jag ska försöka stiga upp lite tidigare. Sen blir det stallet till min stackars häst som inte får så mycket uppmärksamhet den här veckan som hon förtjänar. Vid 17 tiden hämtar Fredrik upp mig och vi kör till Skövde för att fira hans födelsedag på fredag. På lördag har han bokat middag för oss, hans föräldrar och syster med pojkvän. Var tydligen en viktig fotbollsmatch,
Sverige-Danmark (tror jag) som är avgörande om Sverige ska få spela VM (eller nått). Trotts att jag inte är så insatt brukar idrott (speciellt hockey, fotboll och ridning) vara roligt att se på, och att få äta ute är en mysig omväxling.

 

Nu ska jag fortsätta slava, dags att plocka ihop det sista och göra mat.


I love you man

Har jag inte världens bästa pojkvän? Det finns två saker här i världen i matväg som han avskyr, svamp och ananas, han kan inte ens lukta på det och det får definitivt inte finnas i maten. Självklart är dom två av mina favorit ingredienser! Gissa om jag blev förvånad när han varit och handlat och köpt med sig ananas hem till mig. Mums och tack säger jag!


Vi har precis sett klart filmen I love you man, ni som inte har sett den borde se den. Det är en härlig komedi som ger dig ett gott skratt, och för min del massor med pinsamma klipp som jag nästa måste blunda åt.


Aj aj aj och trött

Nu har jag äntligen kommit på det, varför jag har så svårt för att gå ut på mina promenader. Kom på det när jag tvingade mig ut till garaget för att hämta min mobil som jag dumt nog glömt i bilen. Det är för att jag är så trött i kroppen och fötterna efter allt springande och bärandes på jobbet.  Jag är inte i samma nivå som Micke än som slänger upp och bär en tvåsits soffa på axeln (det är inget skämt). När jag körde Hemglassbilen satt jag mycket mer still och då var det kul att få komma ut och röra på sig. Just nu skulle jag vilja ha två bedövningssprutor att injicera i ryggen/axlarna.


Kommer bli fullt upp den närmaste tiden, jag är nu mer även ansvarig för madrass och sängavdelningen på jobbet, och som det ser ut nu kommer jag ansvara för julen. Jag som gick och väntade på att det skulle lugna ner sig på jobbet efter sommaren. Möbel-, madrass-, säng- och julansvarig, vi syns nästa år allesammans :P


Höst lera

Hur peppande känns det att dammtorka på jobbet, städa städa städa. Så det har inte hänt så mycket spännande på jobbet. När jag och Felicia kom till stallet var det ett nytt mode som gällde där, helrullad häst på båda sidorna, och i manen. Blev mycket gnuggandes innan jag hittade min häst under all lera, alla hästarna verkade ha hittat härliga lerpölar. Sen begav vi oss ute på en lite längre ridtur, fick lite solsken på oss och hästarna fick sträcka ut sig i galoppen, våra hästar är lika tävlingsgalna i galoppen.


Nu ligger jag och är alldelens utmattad, önskar mig en hel natts sömn och en sovmorgon. Längtar till torsdag för då ska vi till Skövde, ska bli härligt med lite miljöombyte.


Snö i norrland

Nu var ännu en vecka slut. Blev mysfredag med tacos och tv tittandes. För min del var det jobb som gällde på lördagen medans Fredrik och Liselott shoppade runt i Uppsala. Tog med mig en pizza hem efter jobbet, fixade oss i ordningen sen körde vi till Hannah och Pär, för att senare gå vidare till Hannahs vänner som hade födelsedagsfest. Vi var ca 14 Skellefte bor på festen, verkar som att man dras till varandra, haha. En riktigt trevlig hemmafest. Klockan tre gav vi upp och tog taxi till MAX bredvid mig/dom fyra mackarna. Var lite seg att åka till jobbet idag, hade bara kortdag så det gick väldigt fort.  Fick middag serverad när jag kom hem, Fredrik hade gjort pizza på mjukt tacobröd, gott! Sen åkte vi alla till stallet och körde ut med Tiger, vi fick plats alla tre i rockarden. Nu är vi hemma i värmen, var lite regnigt och ruggigt ute. Hemma i Skellefteå har det snöat.


Aldrig sovmorgon i lugn och ro

Pliiing pliing sa ringklockan på dörren. Förvirrad satte jag mig upp i sängen, vem skulle plinga på hos oss den här tiden på morgonen, dörrförsäljare? Drog på mig morgon rocken och öppnade, där stod två hantverkare som skulle ta sig en titt på ventilationssystemet i badrummet. Tack och lov gick det fort. Så när jag ändå var uppe passade jag på att börja plocka ihop lite efter gårdagens middag/kvällsfika. Vi får besök idag av Fredriks lillasyster Liselott. Så det kommer bli en trevlig helg med besök, jobb, födelsedagsfest och stallet.


Burrrrrrr kallt

Började morgonen med att titta på termometern, 0 gradigt visade den. Nu börjas det, vintern. Dom stod och skrapade rutorna på bilarna, jag är smart nog och har ett garage till Skrället.


Jag och Felicia tog en lång tur i stallet efter jobbet, börjar även där känna att temperaturen sjunkit kraftigt den senaste tiden. Passande nog hade pappa med sig lite vinter stallkläder till mig.


För att tydliggöra ännu mer att vintern kommer med stora kliv är att Ikea ska bygga upp sin julskyltning om två veckor. Det ni!


RSS 2.0